Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 12:06   #4081
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
no to naprawdę straszne taki paraliż, miałam to chyba drugi raz w życiu... i od razu pomyślałam o cesarce, znieczuleniu i takim cięciu jak na żywca a brak możliwości jakiejkolwiek reakcji;/... to tego jakieś dziwne myśli od razu że ktoś chce coś od dziecka, że coś niedobrego się stanie no mam nadzieję że to nic nie znaczyło i że wszystko będzie ok, ale jakoś boje sie jeszcze bardziej porodu przez to.
Nieeee no żadnego związku to nie ma. To taki error w mózgu, nie ma się czym przejmować.
A obudzenie się w trakcie operacji jest bardzo rzadkie, poza tym cesarka pod pełną narkozą już też jest rzadkością, w zasadzie wtedy kiedy jest problem ze znieczuleniem w kręgosłup albo jest duży pośpiech bo coś złego się dzieje.
Stary 2015-08-24, 12:11   #4082
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Aakkzzii się odzywala czy poród sobie wykrakala

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Idę obiad robić
Mam karkówe i chyba ja zrobię. Chodzą za mną kopytka w ogóle i będę robić je pierwszy raz. Najwyżej spierdziele.
Stary 2015-08-24, 12:11   #4083
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Położyłam się i zasnelam.

Panna Izabela
Dla mnie to po prostu Bóg dał Wam lekcję życia i wiary bardzo bolesna i z boku niesprawiedliwa. Nie Twoja wina, że tak się potoczyło i to na pewno nie dlatego, że nie doceniałaś ciąży. Czasami racjonalnie nie da się zrozumieć życia. Pisałam Ci, o mojej mamie. Ona teraz też uważa, że widać tak było pisane. Niech ten polog się już końcZy i lekarz da zielone światło.

Oczarowana, owieczkaa
Oj seks to może sam w sobie pamiętam, ale nie wiem co to ochota na niego :///...

Sandra
Będzie dobrze u nas kontrola u ortopedy jest obowiązkowa i dopiero wtedy wiele matek coś zauważa polozna mówiła, że na tym etapie wszystko da się wycwiczyc! Nie mów tak, że nie masz szczęścia. Masz je... Masz synka...

WyłącZam się. Znów spać mi się chce.
Stary 2015-08-24, 12:13   #4084
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
FOCH! :-P
Zapomniałam, ze przed jutrzejsza wizyta mam zrobić ostatnie wyniki i nie kupilam pojemnika na mocz...
Wyparzylam słoik i przeleje przed, myslicie, ze bedzie, ok?
ja bym wolala przetrzymac siku ze 4 godz i nasikac w dobry pojemniek zaraz przed oddaniem.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
To ja wczoraj czytając wasze nieprzespane noce cieszyłam się że jeszcze w miarę śpię dobrze mimo paru pobudek na siku, ale chyba wykrakałam bo dziś miałam kiepską noc... ....... TŻ do pokoju i mówi że jedzie na szycie bo wjechał sobie kątówką w pracy z samego rana
może miałas taka noc bo przeczuwłaś cos z mężem.
ale to jest pokrecone, jak człowiek potrafi natołkowac sobie cos w głowce że az sam sie boi własnych myśli

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-08-24 o 12:42
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:14   #4085
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Też mam ten linomag, u córki się sprawdził, więc kupiłam i dla Młodego. Smarowałam różnie, ale raczej nie przy każdej zmianie pieluchy. Zawsze smarowałam na noc, a w ciągu dnia to jak mi się pupa wydawała podrażniona. Tż zazwyczaj przy każdej zmianie pieluchy, bo jemu to się zawsze wydawało, że coś się dzieje

I dla mnie ciąża też jest wyjątkowym czasem, mimo że czasem dolegliwości dają popalić, nie da się wyspać porządnie czy być tak sprawną jak bez brzuszka to wiem że będzie mi tego brakować.
Może przechodzę ciążę nieco lżej i raczej bezproblemowo, i z tego wynika, że będę tęsknić za brzuszkiem..
No i nie wiem czy się kiedyś zdecydujemy na 3 dziecko, więc tym bardziej mi smutno jak pomyślę, że być może już tych kopniaków nie poczuję i doceniam, że Młody jeszcze mnie ostro obkopuje...

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Och, ależ bym się teraz napiła coli.... Zgaga by mnie chyba wykończyła w nocy, ale i tak byłoby warto Gdyby nie fakt, że tż wstaje 5:30 do pracy to bym go chyba wysłała na stację benzynową
to mam jeszcze jedno pytanie z tych dziwnych, jak smarujecie pupę? całe poślady, czy bliżej pachwinek ?

ja już w środę napiję się coli i zjem hamburgera

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Spakowalam jedno ubranko 62
ta a ja spakowałam ubranka na 50 rozmiar

Cytat:
Najgorszy poród z możliwych to jest próbować SN do końca a jednak pod koniec kończy się cc. Moim zdaniem to tortury.

Idę spać . Głowa dziś cały dzień. Mnie boli. Wiec mam nadzieje ze dzisiejszej nocy się nie zacznie wolała bym bez bólu głowy .
izka, nawet tak nie myśl, że najgorszy, jak trzeba, to trzeba.
a z tego co mówią koleżanki, których poród zakończył się własnie cc, czy innym mało przyjemnym zabiegiem, po były szczęśliwe, że już po wszystkim, że dziecko całe i zdrowe się urodziło.

jakie mamy szczęście, że żyjemy, w kraju gdzie w czasie komplikacji podczas porodu lekarze mogą pomóc. Nie jest to przyjemne, bo każda wolała by urodzić szybko i bez problemu.

Pomyśl, że są miejsca na ziemi gdzie kobiety i dzieci umierają podczas porodu, bo nie mają dostępu do takiej opieki jak my.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Pytanie czy się uda jutro? Bo jak będą się bawić we wlewanie tej oxy po trochu to im dnia zabraknie . A końcówka wakacji to dobry czas na urodziny- już tak myśląc perspektywicznie (da się zrobić imprezę przed rozpoczęciem roku). Pożyjemy zobaczymy
A tak ogólnie to dziś TP wyliczany z OM
ale jak już dziecię pójdzie do szkoły, to i tak dla kumpli trzeba będzie zrobić jakąś imprezę

ty dotrwałaś do tp, a mój tp dokładnie za miesiąc

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Moje dzoecko ma ciagle czkawke. Nie mam pojecia co jest tego powodem. Jakis czas temu sie czasami zdarzalo. A teraz kilka razy w ciagu dnia a nawet i w nocy czuje jak czkawka szarpie moja myszką. Juz odstawilam cole i wszystko gazowane ale daaalej
z tego co czytałam dzieci mają czkawki, bo łapczywie piją wody płodowe, że ich to nie boli,

wczoraj kilka razy w ciągu dnia czułam czkającą w bożenie
wiem jestem matka wariatka, ale tego tez mi będzie brakować

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no właśnie :/

ja w szpitalu nie widziałam i oni też nie zauważyli
nie wiem co to może być ale mam tylko nadzieje że to nic takiego i da się to jakoś naprawić

ale znając moje szczęście to pewnie tak nie będzie
spokojnie, bo stras udzieli się maluszkowi, trzymamy kciuki!!! będzie dobrze
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:18   #4086
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Moje dzoecko ma ciagle czkawke. Nie mam pojecia co jest tego powodem. Jakis czas temu sie czasami zdarzalo. A teraz kilka razy w ciagu dnia a nawet i w nocy czuje jak czkawka szarpie moja myszką. Juz odstawilam cole i wszystko gazowane ale daaalej
moj ma czkawke nawet i 3-4 razy dziennie. gazowane picie nie ma az takiego wpływu. położna mówiła mi ze po prostu niektóre dzieci chetnie piją wody płodowe np uczac sie oddychac i potem taka czkawka im sie przydarza

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A tak ogólnie to dziś TP wyliczany z OM
kurcze jak mija data tp to musi robic sie naprawde nerwowo

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Drugi dzień z rzędu boli mnie nieziemsko głową ciśnienie normalne mam
po tych płaczach i stresach pewnie tak cie meczy glowa. a w sumie pogoda ma sie zmienic wiec moze i od tego.
Stary 2015-08-24, 12:19   #4087
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość

Nie byłoby może w tym nic dziwnego i nie przyszłoby mi do głowy podważać jej decyzję gdyby nie fakt, że dziś położna z oddziału uświadomiła nas, że od dziś robią czystki na oddziale bo zamykają go na dwa tyg. więc albo do domu, albo do rodzenia !!!!! I kogo tak obchodzi, że dziecię nie pcha się na świat.
No i co teraz? Jak zaczniesz rodzić w międzyczasie to co, musisz jechać do innego szpitala?

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
racja!
w moim przypadku normalnego i tego normalnego inaczej
od 4 m ca ciąży nie wiem co to seks
No normalnego, czyli takiego jak wcześniej bo teraz się czuję jak kłoda.
Ja na szczęście wiem nadal, ale to zdecydowanie inna jakość... jeszcze tylko końcówka ciąży, połóg i... mam nadzieję, że ochota będzie mimo zmęczenia
Stary 2015-08-24, 12:20   #4088
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
wracam jeszcze do tematu bo tak w koncu przyjrzałam sie tym wiaderkom i sczerze to mnie przeraża. nie mam pojecia jak miałabym w tym kapac.
A mnie się one bardzo podobają i u mnie na sr polecała położna szczególnie jak dziecko ma kolki. Maleństwo czuje się bezpieczniej na małej przestrzeni - tak jak w brzuszku. I trzymanie dziecka też nie wyglądało na skomplikowane.

Cytat:
ja bym wolala przetrzymac siku ze 4 godz i nasikac w dobry pojemniek zaraz przed oddaniem.
Nie dałabym rady po całej nocy

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:24   #4089
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
się śmiej, ja myślałam, że będę mieć idealny prezent na rocznicę ślubu (jutro mamy 3) a tu psikus! Chyba, że się namyśli w nocy! I co ja zrobię?! Co Tż dam?
myśle ze jak dasz mężowi taki"spózniony " prezent to sie ucieszy

a mi mąż mówi zebym z tydzien przetrzymała bo mu na urodziny wyjdzie w październiku

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja tez nie bede tesknic za ciaza - pierwsza znosilam zle, druga wspaniale, ale mimo wszystko to nie jest dla mnie jakis magiczny czas.
a ja bede tesknic i chetnie w drugą zajde bo mysle ze bedzie jeszcze fajniejsza bo juz bede wiedziała jak i czego sie spodziewac

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dam dam

Mam nadzieję, że to mały tak przybrał na wadzę przez te 3 tygodnie, a nie ja. Bo dzisiaj zobaczyłam strach w swoich oczach na wadze.

Mój daje popalić rano i wieczorem w brzuszku, a tak to ogólnie spokój i nic mi nie przeszkadza.
ja sie wczoraj na wadze przeraziłam bo wyskoczyło mi 3 kg wiecej niz przedwczoraj ale chyba jakos najedzona byłam i wody duzo bo juz dziś w normie.
Stary 2015-08-24, 12:27   #4090
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tp za 5 dni i im bliżej tym mi lepiej. Ostatni miesiąc naprawdę dłuży się okropnie, przynajmniej mnie. Cała ciąża w mojej głowie trwa krócej niż ostatnie 3,5 tygodnia.
Stary 2015-08-24, 12:27   #4091
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to głupota ale czy wzmożone upławy to tez objaw końca ciąża. Białe, gęste, nie pachnące.
jezeli nie maja dziwnego zapachu i nic cie nie swedzi to chyba tak. bo ja tez takie mam gestrez i raczej białeawe
Stary 2015-08-24, 12:30   #4092
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Ale kaszlenie chyba jest odruchem naturalnym, czy nie?
chyba nie, z tego co kojarzę to takim odruchem jest kichanie, z z tego co mówi moja koleżanka anestezjolog trzeba dziecko nauczyć tego ( i widzę, że jak tylko jej dzieci zrobiły się kumate, to je uczyła kaszlnięcia)
umiejętność kaszlenia, przydaje się nie tylko przy przeziębieniu,
czasami niektóre czynności wydają się być takie oczywiste/naturalne,
Stary 2015-08-24, 12:35   #4093
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
to mam jeszcze jedno pytanie z tych dziwnych, jak smarujecie pupę? całe poślady, czy bliżej pachwinek ?

ta a ja spakowałam ubranka na 50 rozmiar

izka, nawet tak nie myśl, że najgorszy, jak trzeba, to trzeba.

a z tego co mówią koleżanki, których poród zakończył się własnie cc, czy innym mało przyjemnym zabiegiem, po były szczęśliwe, że już po wszystkim, że dziecko całe i zdrowe się urodziło.

jakie mamy szczęście, że żyjemy, w kraju gdzie w czasie komplikacji podczas porodu lekarze mogą pomóc. Nie jest to przyjemne, bo każda wolała by urodzić szybko i bez problemu.

Pomyśl, że są miejsca na ziemi gdzie kobiety i dzieci umierają podczas porodu, bo nie mają dostępu do takiej opieki jak my.

ale jak już dziecię pójdzie do szkoły, to i tak dla kumpli trzeba będzie zrobić jakąś imprezę

ty dotrwałaś do tp, a mój tp dokładnie za miesiąc

z tego co czytałam dzieci mają czkawki, bo łapczywie piją wody płodowe, że ich to nie boli,

wczoraj kilka razy w ciągu dnia czułam czkającą w bożenie

wiem jestem matka wariatka, ale tego tez mi będzie brakować

spokojnie, bo stras udzieli się maluszkowi, trzymamy kciuki!!! będzie dobrze

Tam, gdzie jest potrzeba, ale im mniejszy obszar, tym lepiej. U corki tylko wargi sromowe

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
moj ma czkawke nawet i 3-4 razy dziennie. gazowane picie nie ma az takiego wpływu. położna mówiła mi ze po prostu niektóre dzieci chetnie piją wody płodowe np uczac sie oddychac i potem taka czkawka im sie przydarza

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

po tych płaczach i stresach pewnie tak cie meczy glowa. a w sumie pogoda ma sie zmienic wiec moze i od tego.

Moje dzieci w ciazy nie mialy/maja czkawki, za to starsza corka po urodzeniu baaaardzo czesto
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:35   #4094
meryy82
Zakorzenienie

mykam odebrać wyniki badań i kupić suchy prowiant do torby do szpitala i wodę (mokry prowiant )
Stary 2015-08-24, 12:37   #4095
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie położnej
mały w 2 dni przybrał 80g więc nie jest źle

no i kurde jedziemy dzisiaj do pediatry zobaczyć co z tym paluszkiem, bo położnej się nie podoba i trzeba to jak najszybciej sprawdzić.. pewnie dostaniemy skierowanie do ortopedy

tak się zestresowalam, że już mnie brzuch boli

bo nie wiadomo czy to jakaś wada, czy coś ze stawem.. albo złamane albo wybite masakra . ocipieje dzisiaj z nerwów chyba :/ :/ :/

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

kurdeeee

oby to nic poważnego nie było
no ładnie przybrał.
mam nadzieje ze z paluszkiem nic powaznego i szybko to skorygują.
moj chrzesniak ma taką mała wade po mamusi że małe paluszki u dłoni ma zgiete bocznie, a małe u stóp skrócone. to chyba klinodaktylia sie nazywa. golnie nie przeszkadza mu to w życiu i nie rzuca sie woczy jakos strasznie.
Stary 2015-08-24, 12:38   #4096
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie, z tego co kojarzę to takim odruchem jest kichanie, z z tego co mówi moja koleżanka anestezjolog trzeba dziecko nauczyć tego ( i widzę, że jak tylko jej dzieci zrobiły się kumate, to je uczyła kaszlnięcia)
Kaszel jest odruchem bezwarunkowym... także nie wiem co ta koleżanka opowiada. Być może trzeba wytłumaczyć do czego służy ale samego kaszlu na pewno uczyć nie trzeba Podobnie jak wydzielania śliny, kichania czy odruchu ssania, wymiotowania itd.
Stary 2015-08-24, 12:39   #4097
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Ja dziś wyszłam ze szpitala, nadal w dwupaku. Wody obniżyły się z 23 na 20 ale za to szyjka 1 cm i rozwarcie 1. Dziś na porannych badaniach tak się zdenerwowałam, że myślałam że mam zawał. Jakas Pani doktor, z innego oddziału, którą widziałam pierwszy raz postanowiła sobie, że jutro widzimy się na porodówce na moje pytanie dlaczego usłyszałam "bo tak".

Nie byłoby może w tym nic dziwnego i nie przyszłoby mi do głowy podważać jej decyzję gdyby nie fakt, że dziś położna z oddziału uświadomiła nas, że od dziś robią czystki na oddziale bo zamykają go na dwa tyg. więc albo do domu, albo do rodzenia !!!!! I kogo tak obchodzi, że dziecię nie pcha się na świat.
jakies dziwne te podejscie, no wrecz niedopomyślenia ze moga ci kazac na siłe wczesniej rodzic "bo tak"
Stary 2015-08-24, 12:40   #4098
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, patrzac na corke wydawalo mi sie, ze to jest wrodzone. Nie chorowala jeszcze, zeby umiejetnosci kaszlenia sie ujawnily znaczaco. Bo czym rozni sie kaszlniecie przy przeziebieniu od tego przy krztuszeniu?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:40   #4099
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Aakkzzii Ty masz chyba ogólnie taki nastrój po tej wiadomości z wagą Werki, Ty weź się kobieto nie zamartwiaj, bo jak na moje oko to będzie cesarka, ale tak na prawdę okaże się na miejscu i do tego czasu nic za bardzo nie zrobisz. Pomyśl sobie że to już niedługo, a ile inni tak jak Panna Izabela daliby za to żeby mieć 4kg ale żywego klocuszka! także głowa do góry
Racja !!
;*

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:41   #4100
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzis widzialam sie z polozna: trudno jej bylo okreslic jednoznacznie, ze brzuch sie obnizyl, ale sluchajac serca powiedziala, ze slyszy je w miejscu charakterystycznym dla kobiet w przed dzien porodu. Innych badan nie bylo, wiec albo urodze, albo nastepna kontrola za tydzien
nie wiedziałam ze az tak dokładnie mozna okreslic czas porodu okreslajac miejsce bicia serca. trzymam kciuki w kazdym razie
Stary 2015-08-24, 12:41   #4101
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

a dlaczego dopiero w środę??

a ja mam pytanie (tylko proszę się nie śmiać) ale o co chodzi z tym katarkiem i odkurzaczem bo ja naprawdę nie wiem..
Stary 2015-08-24, 12:47   #4102
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie (tylko proszę się nie śmiać) ale o co chodzi z tym katarkiem i odkurzaczem bo ja naprawdę nie wiem..
Jak dziecko ma katar to trzeba go odciągnąć żeby mogło oddychać - małe dzieci nie potrafią oddychać "buzią". Metod odciągnięcia jest kilka - gruszka, aspirator typu frida, aspirator elektryczny albo taki podłączany do odkurzacza. Każdy z nich musi wyciągnąć gluty. I ten katarek to właśnie się podłącza do odkurzacza, on oczywiście ma zawory i zabezpieczenia zmniejszające ciąg żeby skutecznie ssało ale mózgu nie wyssało
Stary 2015-08-24, 12:49   #4103
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Aakkzzii się odzywala czy poród sobie wykrakala

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Idę obiad robić
Mam karkówe i chyba ja zrobię. Chodzą za mną kopytka w ogóle i będę robić je pierwszy raz. Najwyżej spierdziele.
Jestem w całości

wymianki
Stary 2015-08-24, 12:49   #4104
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
To może zastanów się czy nie wypisać się na własną prośbę? Wyciąganie malucha za wcześnie nie jest dla niego korzystne.
Właśnie w tym wszystkim najlepsze jest to, że na mój ostry sprzeciw co do wywołania porodu jednak postanowili mnie wypuścić sami. Czy tylko potwierdzili, że wywołanie porodu teraz było związane z zamknięciem oddziału.

W moim przypadku sprawa wygląda tak, że z dzieckiem jest wszystko ok i ze mną też. Jedyne co się dzieje to ta szyjka miękka i krótka. Czyli jedyne co mi grozi to to, że akcja porodowa rozpocznie się w domu.

podejrzewam, że gdyby nie zamykali oddziału to bym sobie jeszcze tam leżała i pod ich obserwacją czekała na akcję porodową, ale pewnie nikt by nie proponował porodu ot tak. A tak to wypisali mnie do domu i zaleceniem nic nie robienia i leżenia.
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:51   #4105
elcia88
Wtajemniczenie

to taka wieksza frida- aspitarator do odciągania kataru tyleże ma wieksze filtry i zamiast zasysac glutki ustami podłaczasz ssanie do odkurzacza. masz wtedy stały ciąg zasysu i wolne rece.

minusem tego jest to ze czasami dzieci na dzwiek odkurzcza potem płacza.
Stary 2015-08-24, 12:51   #4106
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No i co teraz? Jak zaczniesz rodzić w międzyczasie to co, musisz jechać do innego szpitala?

No normalnego, czyli takiego jak wcześniej bo teraz się czuję jak kłoda.
Ja na szczęście wiem nadal, ale to zdecydowanie inna jakość... jeszcze tylko końcówka ciąży, połóg i... mam nadzieję, że ochota będzie mimo zmęczenia
Nie muszę jechać gdzie indziej. Mogę do nich przyjechać. Porodówka działa normalnie
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:54   #4107
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Jak dziecko ma katar to trzeba go odciągnąć żeby mogło oddychać - małe dzieci nie potrafią oddychać "buzią". Metod odciągnięcia jest kilka - gruszka, aspirator typu frida, aspirator elektryczny albo taki podłączany do odkurzacza. Każdy z nich musi wyciągnąć gluty. I ten katarek to właśnie się podłącza do odkurzacza, on oczywiście ma zawory i zabezpieczenia zmniejszające ciąg żeby skutecznie ssało ale mózgu nie wyssało
Jeju, dzięki
nic jeszcze nie kupiłam, sklep z artykułami dzieciowymi mam 50 m od domu ale się zastanawiałam o co chodzi z tym odkurzaczem czy Wy sobie jaja robicie

jeszcze jedno pytanie mam: dostaliśmy przewijak nowy od znajomych ale okazało się, że nie ma jakiś stopperów żeby go położyć na łóżeczko - czy to się da dokupić Waszym zdaniem czy muszę kupić nowy?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Nie muszę jechać gdzie indziej. Mogę do nich przyjechać. Porodówka działa normalnie
eh, lekarze i szpitale.. odpoczywaj w domu, na pewno będzie Ci lepiej
Stary 2015-08-24, 12:54   #4108
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w całości
To dobrze, bo już myślałam że gdzieś nam wywiało.
Cytat:
to taka wieksza frida- aspitarator do odciągania kataru tyleże ma wieksze filtry i zamiast zasysac glutki ustami podłaczasz ssanie do odkurzacza. masz wtedy stały ciąg zasysu i wolne rece.

minusem tego jest to ze czasami dzieci na dzwiek odkurzcza potem płacza.
Ja mam fride. Najwyżej jak nie będzie zdawała egzaminu kupię katarek, ale przeraza mnie dźwięk mojego odkurzacza i użycie tego drugiego sprzętu. Nie wiadomo jak dziecko zareaguje.

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-08-24 o 12:55
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:58   #4109
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Jeju, dzięki
nic jeszcze nie kupiłam, sklep z artykułami dzieciowymi mam 50 m od domu ale się zastanawiałam o co chodzi z tym odkurzaczem czy Wy sobie jaja robicie

jeszcze jedno pytanie mam: dostaliśmy przewijak nowy od znajomych ale okazało się, że nie ma jakiś stopperów żeby go położyć na łóżeczko - czy to się da dokupić Waszym zdaniem czy muszę kupić nowy?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

eh, lekarze i szpitale.. odpoczywaj w domu, na pewno będzie Ci lepiej
Te stopery to takie kołki by nie spadł z łóżeczka. Możesz wbić goździki albo jakieś koleczki.

wymianki
Stary 2015-08-24, 12:59   #4110
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie wczoraj na wadze przeraziłam bo wyskoczyło mi 3 kg wiecej niz przedwczoraj ale chyba jakos najedzona byłam i wody duzo bo juz dziś w normie.
Ja wczoraj trochę pojadlam ale nie żeby zobaczyć 2 kg więcej niż kilka dni temu. W sumie babcia jak mnie na wieczór zobaczyła to powiedziała ze bardzo mi nogi napuchly o dziwo kostki w miarę ok, ale łydki nie tak.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości