Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 09:23   #1951
Nusia1988
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Czy mogę poprosić o link do tej hurtowni? W internecie po wygoglowaniu pokazuje się kilka

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Kasia a orientujesz się jaki jest koszt pani Agnieszki? Podobno schola z ktorejs z parafii z Chęcin jest cudna
To jest hurtownia: Janton dystrybucja
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:45   #1952
Kaja876
Przyczajenie

Witam forumowiczki jestem tu nowa, a zaczęłam szperać po internecie bo biorę ślub 2 maja 2016r. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś o Dworze Stare Kotlice. Widziałam, że ktoś już o to pytał, ale odpowiedzi brak. Sala bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak z obsługą i z jedzeniem. Dopadł mnie już stres przedślubny i zaczynam się martwić naszym wyborem, dlatego proszę o jakieś opinie!
Kaja876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:01   #1953
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
Tak, nauki przedmalzenskie prowadzi ksiadz, pary mlode zwykle chodza na karczowke, jedno spotkanie w ostatni weekend kazdego miesiaca i tam sa poruszane rozne kwestie typu malzenstwo, rodzicielstwo itp. Ogolnie wszyscy sobie chwala te nauki.
Jeśli komuś nie pasują weekendy to katechezy są jeszcze u Franciszkan, 5 dni pod rząd jakoś wieczorem. Prowadzi małżeństwo, wg nas było bardzo sympatycznie co do terminów to trzeba na stronie sprawdzić

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Dziewczyny, słyszałyście może jakieś opinie o DJu Marku Grosickim z Szydłowca? Kuzynka się nad nim zastanawia
Stary 2015-08-24, 10:20   #1954
rozdwojona
Raczkowanie

Dziewczyny, czy którejś został alkohol z wesela do odsprzedania? Potrzebuję 25 butelek o,5l na połowę września. Nie jestem z Kielc i mam do wyboru albo biegać za wódką 3 dni przed weselem albo ją wieź przez pół Polski.
rozdwojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:37   #1955
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaja876 Pokaż wiadomość
Witam forumowiczki jestem tu nowa, a zaczęłam szperać po internecie bo biorę ślub 2 maja 2016r. Chciałam Was zapytać czy wiecie coś o Dworze Stare Kotlice. Widziałam, że ktoś już o to pytał, ale odpowiedzi brak. Sala bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak z obsługą i z jedzeniem. Dopadł mnie już stres przedślubny i zaczynam się martwić naszym wyborem, dlatego proszę o jakieś opinie!

ja juz kiedyś pisałam o opinii moich znajomych, że przyszli z wesele i pierwsze co to do lodówki. nie jest to sprawdzone przeze mnie

dziewczyny co mnie spotkało miłego na weselu na winietce widniałam już jako pani R. fajnie sie czułam

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2015-08-24 o 10:38
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:24   #1956
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
ja juz kiedyś pisałam o opinii moich znajomych, że przyszli z wesele i pierwsze co to do lodówki. nie jest to sprawdzone przeze mnie

dziewczyny co mnie spotkało miłego na weselu na winietce widniałam już jako pani R. fajnie sie czułam
A nie za wcześnie?
Stary 2015-08-24, 12:27   #1957
ttunia
Raczkowanie

Dziewczyny możecie polecić jakąś szkołę tańca w kielcach? nie chodzi nawet o typowa naukę pierwszego tańca tylko takie zajęcia żeby się obyć z tym tańcem, nauczyć prowadzić, trochę jakiś kroków, obrotów itp.
Próbuję przeszukiwać wątki ale nic nie ma i dodatkowo albo ja jestem jakaś nieogarnięta albo ta wyszukiwarka bo po pierwszej stronie wyników wyszukiwania z naszego wątku kolejna strona która się otwiera to już są wyniki z całego wizażu...
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:36   #1958
mogg
Zakorzenienie

Tunia zapiszcie sie na pibudzie pod krecha moj tz nauczyl sie tam proeadzic )
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:40   #1959
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A nie za wcześnie?

za wcześnie o rok ale Para Młoda nie znała widocznie mojego nazwiska, a nie chciała pisać osoba towarzysząca i to było miłe

a propo tańca to dochodzimy do wniosku, że chyba nie będziemy szli na kurs, żeby sie okładu uczyć, tylko w domu poćwiczymy normalnego luźnego bujanego

mam do Was pytanie i prośbę o poradę:
-co myślicie o tym, że zespół gra dwa dni. był ktoś na poprawinach gdzie grał zespół? opłaca sie to? bawili sie ludzie? czy lepiej zaoszczędzić i nagrać własne piosenki i odtwarzać na swoim sprzęcie? bo mamy dylemat jak w końcu zrobić.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Tunia zapiszcie sie na pibudzie pod krecha moj tz nauczyl sie tam proeadzic )
ja tam chodziłam na parę lekcji i odradzam, zrezygnowaliśmy w połowie kursu- dla mnie strata czasu. już lepiej iść na indywidualne.
Stary 2015-08-24, 12:41   #1960
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

-co myślicie o tym, że zespół gra dwa dni. był ktoś na poprawinach gdzie grał zespół? opłaca sie to? bawili sie ludzie? czy lepiej zaoszczędzić i nagrać własne piosenki i odtwarzać na swoim sprzęcie? bo mamy dylemat jak w końcu zrobić.
Ja byłam w ciągu trzech miesięcy na dwóch takich. Na pierwszych całe poprawiny grał zespól i goście bawili się lepiej niż na weselu a na drugim zespól na początku grał z płyty, dopiero przed 20 zaczęli grać i dopiero wtedy goście zaczęli się bawić
Stary 2015-08-24, 13:09   #1961
antena22
Zadomowienie

Ja przewaznie jak ide na poprawiny to gra zespol.w sumie to raz mi sie zdarzylo ze na wesu byl zespol a na poprawinach Dj.w kazdym z przypadkow goscie sie super bawili.duzo zalezy od gosci.zespol tez ma znaczenie.jesli na weselu beda fajnie grac i ludzie beda sie bawic,to na poprawinach bedzie tak samo.
Stary 2015-08-24, 13:12   #1962
Kaja876
Przyczajenie

Cytat:

A nie wiesz czy chodziło o to, że jedzenia było mało czy może było niedobre?
Kaja876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:15   #1963
ttunia
Raczkowanie

Ja tez jak byłam na poprawinach to był zespół i ludzie bardzo dobrze się bawili. Ale to zależy jaki zespół jak ktoś wyżej napisał. Bo na ostatnim weselu ma jakim byłam zespół grał beznadziejnie za to na poprawinach ludzie szaleli tak dj rozkręcil imprezę,
Stary 2015-08-24, 17:58   #1964
KasDi
Rozeznanie

Cytat:

Właściciele Dworu w Starych Kotlicach są bardzo mili. Cały czas są na miejscu w trakcie wesela, więc kontrolują sytuację. Jedzenie jest naprawdę dobre, czuć, że domowe. Chyba ktoś od nich z rodziny zajmuje się "carvingiem" (takie rzeźbienie z owoców) więc stół z ciastem i owocami był bardzo ładnie przyszykowany (nie wiem czy to jest jakoś dodatkowo płatne). Odnośnie obsługi to było wszystko w porządku. Zresztą jeśli chodzi o kelnerów, to zwykle w salach weselnych są duże roszady. A gdyby było widać, że kelnerzy się nie uwijają - zawsze można zwrócić uwagę do właścicieli - więc tym bym się nie przejmowała. Zaplecze jest dobrze wyposażone - jest oddzielna chłodnia. Lokalizacja Dworku jest przepiękna, i z tego co pamiętam noclegi są w okolicznych domach agroturystycznych

W październiku wybieram się tam na wesele to zdam bieżącą relację

Niczym się nie stresuj - a jeśli martwicie się o smak dań - to może warto wybrać się na niedzielny obiad (degustację powiązaną z wyborem menu)?
Stary 2015-08-24, 19:26   #1965
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez rozdwojona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy którejś został alkohol z wesela do odsprzedania? Potrzebuję 25 butelek o,5l na połowę września. Nie jestem z Kielc i mam do wyboru albo biegać za wódką 3 dni przed weselem albo ją wieź przez pół Polski.
25 flaszek to w każdym markecie typu Tesco czy real kupisz w 5 minut

Wizytę mamy jednak jutro dzis lekarka ma dyżur w szpitalu i byłam na porodówce po L4 Ehhh za to wiem gdzie szkoła rodzenia jest
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 20:46   #1966
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość

Wizytę mamy jednak jutro dzis lekarka ma dyżur w szpitalu i byłam na porodówce po L4 Ehhh za to wiem gdzie szkoła rodzenia jest
A w Kielcach będziesz rodzić?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Co do wódki to się zgodzę. Np w tesco zawsze jakaś jest w promocji
Stary 2015-08-24, 21:27   #1967
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A w Kielcach będziesz rodzić?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Co do wódki to się zgodzę. Np w tesco zawsze jakaś jest w promocji
W Jędrzejowie szpital sprywatyzowany przez firmę któr ma szpital w CK na Kościuszki i Ci sami lekarze dyżurują

Jutro odbieramy wyniki badań prenatalnych z krwi, wreszcie do USG genetyczne dostaniemy drugą część wyników.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:17   #1968
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
A nie wiesz czy chodziło o to, że jedzenia było mało czy może było niedobre?
że mało, ale tak jak mówie to jest opinia z ''3-cich ust''
Stary 2015-08-24, 23:37   #1969
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaiKamil Pokaż wiadomość
Mnie się podoba Pani Agnieszka Sztabnik Baran ale mój termin ślubu jej nie odpowiada. Gdyby ktoś miał kogoś sprawdzonego to poproszę bo chyba już powinnam zarezerwować
Mogę Ci jedynie polecić kolegę koleżanki, ale nie wiem czy on śpiewa http://roch-dobrowolski.pl/?page_id=269 Właściwie ta koleżanka też jeździ na śluby, więc ona chyba śpiewa. Musiałabym się jej zapytać, ale obecnie jest za granicą.

Cytat:
Witaj! Ciebie już dopadł stres? Ja jeszcze go nie poczułam (na szczęście!)

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie polecić jakąś szkołę tańca w kielcach? nie chodzi nawet o typowa naukę pierwszego tańca tylko takie zajęcia żeby się obyć z tym tańcem, nauczyć prowadzić, trochę jakiś kroków, obrotów itp.
Próbuję przeszukiwać wątki ale nic nie ma i dodatkowo albo ja jestem jakaś nieogarnięta albo ta wyszukiwarka bo po pierwszej stronie wyników wyszukiwania z naszego wątku kolejna strona która się otwiera to już są wyniki z całego wizażu...
Jeśli chodzi o naukę i jakiekolwiek przygotowanie do pierwszego tańca to polecam Ci Candelę. Jest to szkoła brata mojej koleżanki. Wiem, że co jakiś czas organizują też kursy przedślubne, wszystko jest na stronie rozpisane. Bardzo fajna jest też szkoła Go4Dance przy Warszawskiej (ale tutaj blisko Rynku i budek z kwiatkami). Co prawda chodziłam tam na salsę, ale może uczą też spokojniejsze tańce Sporo nauczyliśmy się też z jeszcze jednej szkoły, ale zapomniałam jak się nazywała. W każdym razie zajęcia odbywały się w szkole podstawowej przy Kościuszki (ale szkoła nie ma tam swojej siedziby). Nie wiem czy to nie był Jump Na zajęciach przy Politechnice zbyt wiele się nie nauczysz, ale zawsze coś A ze szkół, którymi się interesowałam był jeszcze KTT i szkoła Karoliny Bilskiej (bardzo dobrzy nauczyciele). Pewnie bym na coś chodziła, ale tż jest tylko w weekendy

Cytat:
za wcześnie o rok ale Para Młoda nie znała widocznie mojego nazwiska, a nie chciała pisać osoba towarzysząca i to było miłe

a propo tańca to dochodzimy do wniosku, że chyba nie będziemy szli na kurs, żeby sie okładu uczyć, tylko w domu poćwiczymy normalnego luźnego bujanego

-co myślicie o tym, że zespół gra dwa dni. był ktoś na poprawinach gdzie grał zespół? opłaca sie to? bawili sie ludzie? czy lepiej zaoszczędzić i nagrać własne piosenki i odtwarzać na swoim sprzęcie? bo mamy dylemat jak w końcu zrobić.[COLOR="Silver"]
Byłam i powiem szczerze, że nie warto. Osobiście wolę na poprawinach posiedzieć i porozmawiać z rodziną, zamiast znowu tańczyć. Lepiej sama zrób jakąś listę. Zaoszczędzisz kupę kasy i spędzisz więcej czasu z bliskimi.

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość

A już myślałam, że dzisiaj się czegoś dowiemy
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:52   #1970
majowa_burza
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Wreszcie podpisaliśmy umowę z salą. Wcześniej nie mogliśmy się terminowo zgrać z Panią. Także wesele będzie W Hotelu Kongresowym, czyli w dawnym exbudzie. Ślub w Kościele garnizonowym, dj Janusz Wsół, zdjęcia i film Fotofobia teraz aż do zaproszeń mamy luz A ślub za 8 miesięcy i 1 dzień

Justynka, o Jędrzejowie odkąd jest sprywatyzowany słyszę same pozytywne opinie a pracuję w służbie zdrowia, więc różne plotki do mnie docierają.
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 08:09   #1971
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Co do Rocha - on jest wiolonczelistą, na życzenie ktoś z nim śpiewa, u nas grał

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:40   #1972
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Mogę Ci jedynie polecić kolegę koleżanki, ale nie wiem czy on śpiewa http://roch-dobrowolski.pl/?page_id=269 Właściwie ta koleżanka też jeździ na śluby, więc ona chyba śpiewa. Musiałabym się jej zapytać, ale obecnie jest za granicą.

Witaj! Ciebie już dopadł stres? Ja jeszcze go nie poczułam (na szczęście!)

Jeśli chodzi o naukę i jakiekolwiek przygotowanie do pierwszego tańca to polecam Ci Candelę. Jest to szkoła brata mojej koleżanki. Wiem, że co jakiś czas organizują też kursy przedślubne, wszystko jest na stronie rozpisane. Bardzo fajna jest też szkoła Go4Dance przy Warszawskiej (ale tutaj blisko Rynku i budek z kwiatkami). Co prawda chodziłam tam na salsę, ale może uczą też spokojniejsze tańce Sporo nauczyliśmy się też z jeszcze jednej szkoły, ale zapomniałam jak się nazywała. W każdym razie zajęcia odbywały się w szkole podstawowej przy Kościuszki (ale szkoła nie ma tam swojej siedziby). Nie wiem czy to nie był Jump Na zajęciach przy Politechnice zbyt wiele się nie nauczysz, ale zawsze coś A ze szkół, którymi się interesowałam był jeszcze KTT i szkoła Karoliny Bilskiej (bardzo dobrzy nauczyciele). Pewnie bym na coś chodziła, ale tż jest tylko w weekendy

Byłam i powiem szczerze, że nie warto. Osobiście wolę na poprawinach posiedzieć i porozmawiać z rodziną, zamiast znowu tańczyć. Lepiej sama zrób jakąś listę. Zaoszczędzisz kupę kasy i spędzisz więcej czasu z bliskimi.

A już myślałam, że dzisiaj się czegoś dowiemy
Escorpio dziękuję bardzo i mogg również za przypomnienie o tej politechnice właśnie oferty tych dwóch szkól które wymienilaś rzuciły mi się w oczy trzeba ruszyć tyłek, przekonać tż i na parkiet
Stary 2015-08-25, 09:49   #1973
mahoniowa
Zadomowienie

Zabko milo z tym nazwiskiem ja bym sie nie bawila w zespol na drugi dzien z powodow finansowych przede wszystkim. Jak bylam na takich poprawinach to niewielka liczba gosci sie bawila, reszta wolala pogadac.. a to juz mozna mniejszym kosztem przy dju kto bedzie chcial sie bawic to i tak bedzie

Justynka daj znac czy wszystko dobrze

Co do wodki zgadzam sie ze lepiej jechac do supermarketu i kupic niz sie z ktoras z nas zgadywac na termin, bo to wyjdzie bardziej klopotliwe..

Co do szkoly tanca ja polecam Candele tez i Zameczek

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:51   #1974
ZakochanaZabka
Zadomowienie

no to teraz juz sama nie wiem.... :/ musimy sie głęboko zastanowić.
a jeszcze tak orientacyjnie zapytam:
-czy 150 zł za bukiet ślubny to dużo? dodam, że widziałam pare i są bardzo ładne,
-czy 1000 zł za ubranie kościoła-wypasione to dużo? kościoła nie bede stroić, chyba, że sama jakieś kokardki na ławki, ale gadałam z jedna kwiaciarka blisko mnie i takie ceny usłyszałam, jak był u Was z cenami?
Stary 2015-08-25, 11:04   #1975
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
-czy 150 zł za bukiet ślubny to dużo? dodam, że widziałam pare i są bardzo ładne,
-czy 1000 zł za ubranie kościoła-wypasione to dużo? kościoła nie bede stroić, chyba, że sama jakieś kokardki na ławki, ale gadałam z jedna kwiaciarka blisko mnie i takie ceny usłyszałam, jak był u Was z cenami?
150zł, to chyba taka "normalna" cena. W Kwiatowej Pasji mi powiedzieli 150zł w górę
Co do przystrojenia kościoła, ja płacę 600zł za wszystko (msza, przystrojenie i organista), dlatego 1000zł to baaardzo dużo. Lepiej odłóż te pieniądze na podróż poślubną
Stary 2015-08-25, 11:06   #1976
mogg
Zakorzenienie

Moj kosztowal 160 zl .
Wystroj nie wiem ja uwazam ze kwiaty przed otlarz starcza ale to tylkp ja ;F
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:19   #1977
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma w tym dniu innego ślubu? 1000 zł to faktycznie sporo. My placiliśmy 600 zł z dywanem ale rozłożyło się na dwie pary. Pani chyba jest z Ostrowca. Mam nr do niej ale nie wiem jak się nazywa

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

W cenie mieliśmy jeszcze bukiety na oltarz. Jeśli chcesz, to poszukam fotek, jak to wyglądało
Stary 2015-08-25, 11:21   #1978
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
M. płacił za mój bukiet 200PLN ale ja to sobie wymyśliłam bez ściągany z Holandii więc liczyliśmy się z tą ceną Wystrój kościoła z drugą parą ustaliliśmy na 750-850PLN i wcale nie chcieliśmy jakiegoś "wypasionego" więc wydaje mi się że 1000 zł na wypasie to cena normalna. Niby też uważałam że strojenie kościoła jest zbędne ale jak później zobaczyłam na zdjęciach szpaler ze świecami i kwiaty przy drzwiach głównych..no.. to pięknie to wyglądało Nam to akurat sponsorowała mama więc tak było ale gdybyśmy sami mieli za to płacić to na pewno nie byłoby mnie stać na wiele z tych dekoracji..
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:47   #1979
ZakochanaZabka
Zadomowienie

nosz kur... opisałam sie i mi usunęło post ! :/ podejście nr 2.
tak jak mówiłam, do kościoła nie będziemy brać dekoratorki bo mój kościół sam w sobie jest piękny i strojny a co niedziela są świeże kwiaty na wszystkich 3 ołtarzach : )tak sie chcialam zorientować jakie ceny panują, jeżeli jakaś para bedzie miala w ten sam dzien ślub i będą bardzo chcieli dekoracje to pewnie sie z nimi złożymy...
a co do bukietu to tak myślałam, że to normalna cena co prawda w checinach jest pani która za bukiet bierz 80 zl ale już nie wiem czy taki ładny... dzięki dziewczyny za odpowiedzi i za rady : *
Stary 2015-08-25, 12:34   #1980
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Moj kosztowal 160 zl .
Wystroj nie wiem ja uwazam ze kwiaty przed otlarz starcza ale to tylkp ja ;F
Nie tylko Ty tak uważasz

Cytat:
nosz kur... opisałam sie i mi usunęło post ! :/ podejście nr 2.
tak jak mówiłam, do kościoła nie będziemy brać dekoratorki bo mój kościół sam w sobie jest piękny i strojny a co niedziela są świeże kwiaty na wszystkich 3 ołtarzach : )tak sie chcialam zorientować jakie ceny panują, jeżeli jakaś para bedzie miala w ten sam dzien ślub i będą bardzo chcieli dekoracje to pewnie sie z nimi złożymy...
a co do bukietu to tak myślałam, że to normalna cena co prawda w checinach jest pani która za bukiet bierz 80 zl ale już nie wiem czy taki ładny... dzięki dziewczyny za odpowiedzi i za rady : *
Też to lubię, zwłaszcza jak go pisałam na telefonie
Co do bukietu za 80zł, też może być ładny. Na giełdzie np. róże są po 2zł za szt. (takie ok. 60-70cm). Nie wiem ile jest róż w bukiecie, ale myślę, że 30 to już sporo. Inne kwiaty są za 1zł. W kwiaciarniach nabijają niezłą marżę i korzystają z tego, że PMki na swój ślub biorą najdroższe i najpiękniejsze bukiety Sama zrezygnowałabym z bukietu, bo szkoda mi kwiatów, które przetrwają parę dni, ale nie miałabym co z rękami zrobić

Dziewczyny orientujecie się, czy będąc na doktoracie można się zarejestrować w Miejskim Urzędzie Pracy jako bezrobotna?

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2015-08-25 o 12:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości