|
|
#541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
ja takie kupiłam i jestem bardzo zadowolona. Żałuję tylko, że nie kupiłam większego rozmiaru, bo są takie na już, a na pozniej moze być ciezko. Nie upinają w pachwinach, nie gniotą brzuszka. Naprawdę jestem zadowolona.
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę zrobić mój wózek na bóstwo trzeba go ściągnąć ze strychu i umyć jeszcze ale to pewnie koło listopada Tatuś chwali się wszystkim na około
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
awokado to juz chyba na maxa ciezko. No wlasnie raczej w wilgotnym chyba powinno byc. Ja gdzies wyczytalam ze trzeba ja wysuszyc najpierw ale tak biedna wyschla ze tylko lupinka zostala bez pestki:-(O a jednak mozliwe. A nie wiesz jak ona to robila?
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam listę tych kosmetycznych rzeczy z pierwszej strony wątku dla dzidziusia. Wyszło mi ok. 200 zł. Szukałam w gruncie rzeczy rzeczy po 100 szt i np. sól fizjologiczną znalazłam 100 ampułek za 27 zł. Gaziki jałowe też 100 szt za 17. Jeszcze rzeczy dla mnie do szpitala
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwiniowego nie próbowałam, ale próbowałam cytrynę i daktyla
![]() niunia gratki za tsh
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
O daktyl tez fajny. Ja mam chyba z 10 sadzonek pomaranczy i mandarynek juz teraz nie wiem co jest co ale wyrosly prawie wszystkie pestki...
dlatego teraz chcialabym sprobowac cos trudniejszego
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Magda właśnie przeglądałam Twojego bloga, Twoje zestawienie pieluchy jednorazowe vs wielorazowe przekonały nawet mojego TŻta
stwierdził, że taka oszczędność, będzie na zabawki dla Młodego ![]() Ps. Jaki Ty już masz spory brzuszek, zazdroszczę. U mnie cały czas nic nie widać Młody jest zwinięty w kłębek i się tak nie rozpycha. Mam nadzieje, że do porodu ułoży się tak jak trzeba, bo inaczej cc
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Muszę podpytać, ona "przepis" na sadzenie znalazła w jakieś gazecie ogrodniczej, czy coś takiego. Ale na owoce czekaliśmy ze 4 lata.
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam robiony na poczatku lipca i drugi bedzie za jakieś 8tyg. Zle nie jest,chociaż z
polski wspominam lepiej-w polsce kilka lat temu miałam robione przy badaniach hormonalnych i mogłam wcisnac cytryny Dużo i smakowało jak przeslodzona lemoniada,a tu daja taka buteleczke ze slodka zelowata zawiesina,najgorsza ta konsystencja dla mnie,no i godzina czekania Cytat:
Nie mozna :-/ tzn.moge prywatniie ale musze miec skierowanie od lekarza Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
Ha, a mój tż śmieje się, bo przez około rok u niego w firmie na 8 dziewczynek urodził się 1 chłopiec więc jak pan lekarz dobrze nas zdiagnozował to nieco nadrobimy statystyki
Babki z księgowości też na to liczą, za każdym razem jak do nich przychodzi to się wypytują ![]() Moi rodzice co prawda nie z pestek, ale z drzewek kupionych posadzili na ogródku brzoskwinię i są co roku owoce Co prawda nie jak takie ze sklepu, ale dają radę, no i czasami jest ich aż za dużo
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Co do hodowli z pestki to imo najtrudniejsze jest liczi.... Z samej pestki wyrasta bez problemow ale za to pozniej juz nie jest tak latwo. Kilka razy probowalam i najdluzej udalo sie pol roku :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie hoduję, bo nawet jak zioła w doniczkach kupuję, to albo mi usychają, bo zapominam podlewać, albo gniją, bo podlewam za często
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak naprawdę żeby ta kasa była w kieszeni trzeba byłoby odkładać to co rzekomo poszłoby na pampersy No już jest kawałek brzucha Każda w końcu będzie miała wielki ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Ja hoduję takie kupione na targu bo są lepsze
|
||
|
|
|
#556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie udało się wyhodować, póki go systematycznie podlewałam nie było problemu, ale jak zaszłam w ciążę to razem z dużą częścią roślin po prostu padł, bo ja byłam cały czas zmęczona i roślinki to była ostatnia rzecz, co do której miałam głowę.
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Te z targu/eko sklepu, no to trochę lepiej, udało mi się utrzymać długo przy życiu miętę cytrynową
Ale to szczyt moich możliwości, akurat miętę łatwo utrzymać, bo ona lubi dużo wody, więc tu sytuacja jest jasna: codziennie podlewam i tyle.
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś próbowałam z awokado ale nic się nie działo Ale jak Tobie po 4 miesiącach dopiero wyrosło to może spróbuję jeszcze raz
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52518829]Znaczy ja miałam ten pierwszy ogólny na glukoze z krwi. Teraz w najbliższych tygodniach będę miała dopiero ten doustny więc jeszcze nie wiem jak jest
ale sama nie wiem jak wytrwam 2 godziny na sucho [/QUOTE]Doustny to jest coś okropnego, jak o tym pomyślę to już mi nie dobrze. Cytat:
![]() Ostatnio się zastanawiałam w jakiej koszuli będe rodzić. cały czas po mnie to chodzi.
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy marketową miętę i rośnie jak szalona już długi czas
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do roślin potrzeba niestety duuużej systematyczności, cierpliwości i uwagi. Moja kochana paprotka została przeze mnie oskarżona o posiadanie robali (nieprawda), wylądowała na 3 dni na zewnątrz w te upały i mimo wzięcia spowrotem do domu jest widocznie popalona Mam nadzieję że jakoś da radę (nowe listki są ok), no ale sama jestem sobie winna.Cytat:
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-24 o 14:14 |
||
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie. Ja z TZtem specjalnie wybudowalismy szklarnie, gdzie mialam podgrzewanie podloza, wentylacje mechaniczna zeby to utrzymac, a i tak lipa. Natomiast dosc dobrze wtedy wyrastaly z nasion adenium czyli roza pustyni niestety, wraz z przeprowadzeniem sie do TZta zlikwidowalam hodowle, a teraz na to czasu juz nie mam, sa storczyki, ktore bardzo malo zabiegow wymagaja i to wystarczy
|
|
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Proszek wcale nie wychodzi drogo bo używasz normalnego tylko dosypujesz odkażacza. Płukać nie wolno więc to też odpada. Jedyne co to woda no ale tak czy siak to nie są jakieś wielkie koszty
|
||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze trafiłaś. Kupiłam z almy i bardzo szybko opadła, a ta z biedronki trzyma mi już długi czas.
Ja choduję pomidory. W tym roku po raz pierwszy jadłam z własnych krzaczków pomidory koktajlowe. Drugi rok natomiast te zwykłe i jest ich o wiele więcej niż w zeszłym. Pychotki.
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od babeczek najlepiej bo wiadomo że hodowane z miłością Mi Tż kupił na urodziny w zeszłym roku palmę. I niestety mojego suchego mieszkania nie wytrzymała, Tż chciał ją wywalić na śmietnik a mnie ruszyło żeby ją wsadzić do kuchni. I voila! Rośnie jak głupia teraz :brzyda: A co do awokado - postraszylam parę razy że wywalę za drzwi to zaczęło rosnąć. Miałam wyrzucić w dzień przeprowadzki na 2 dni przed zauważyłam listek
|
|
|
|
|
#568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z nasionek mam 4 poziomki, bazylię (ale jakaś taka biedna, za rok chyba kupię sadzonkę), hyzop (ten to nie wiem jak wytrzymał, ale jest) i papryczka chilli, ale nic z niej nie było. Reszta, która trafiła do doniczek to rośliny wieloletnie i tak chyba zostanie, bo nie wyobrażam sobie co rok robić hodowli jak w tym roku. Tylko mam nadzieję że z tych owocujących będę miała coś więcej za rok, ale na to się zbytnio nie nastawiam ![]() Cytat:
![]() Ja próbowałam awokado ale długo nie ruszało więc się z nim pożegnałam.
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziewczyny ale wy pędzicie <szok> człowiek jedzie na chwilę na wakacje a ty już nowy wątek W takim razie szybko się przywitam i zasiadam do czytania. Chyba podczytam tylko ten wątek od początku ![]() Wakacje nam się udały, podróż której tak bardzo się obawiałam nawet szybko minęła. Około północy byliśmy na granicy z Chorwacją więc zarządziliśmy postój. Moi rycerscy współtowarzysze spali na matach za autkiem a ja wygodnie przespałam 5 godzin na tylnej kanapie samochodu ![]() Droga powrotna trochę ciężej, w połowie drogi zaczął mi twardnieć brzuch więc połykałam no spę i wyczekiwałam domku za horyzontem ![]() Temperatura podobnie jak w Polsce była bliska 40 stopni, po kilku dniach strasznie puchły mi nogi. Na całe szczęście po połowie pobytu był dzień deszczu i burz, dzięki temu temperatura spadła do 25-28 i już mi opuchlizna nie dokuczała. Od wczoraj witam się w 22 tygodniu a od dzisiaj w 6 miesiącu <jupi>
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
No ja targ mam blisko a ogrodniczego to mi by się szukać nie chciało
Chciałam z nasionek wychodować.. wyszła pietruszka i szczypiorek i tymianek. Ale w poprzednim mieszkaniu ciągle mi na ziołach siadały takie małe czarne robaczki. Znalazłam w doniczce jeden tymianek bez tych robaczków, umyłam pod wodą cały i zasadziłam w osobnej doniczce i odseparowałam od tamtego. Teraz ładnie rośnie i nie ma robaczków! A tamto poszło do kosza. Mam lawendę ale chyba ma za sucho bo co zachwitnie to uschnie. I mam jeszcze rozmaryn. Bazylię kupiłam ostatnio na targu taką mega wielką i dzisiaj oberwałam zwiędnięte listki, zalałam wodą to odżyły fajnie, wytarłam do sucha i do zamrażarki Co do kwiatów to uwielbiam kalanchoe <3 Mega tolerancyjne kwiatki, polubiliśmy się w Anglii. Mam jeszcze storczyka (póki co kwitnie mimo przelania!). I jeszcze 3 rodzaje kwiatków których nazw nie znam Ale nie jest źle wsio rośnie Chciałam coś co by tworzyło fajne powietrze w sypialni np. aloes. Ale trochę drogi jest. I lepiej mnie wyjdzie chyba kupienie nawilżacza po prostu ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Pietrusiowata super że wakacje udane! Tż planuje wypad nad Morskie Oko. No chyba go pogięło Nie ma opcji żebym pojechała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Niby na ulotce jest napisane, że można 2x dziennie rano i wieczorem stosować ale jakoś nie widzi mi się używanie takich rzeczy rano, bo te wszystkie globułki wypływają... Najpierw będę używać przez tydzień codziennie, a później tak chociaż 1-2 razy w tygodniu, bo teraz to wiecznie jakieś paskudztwa się mnie czepiają.
Nie mogę pojąć jak tak można...
I nie mogę się doczekać tak listopada/grudnia... W sumie nawet nie wiem dlaczego
I nie miało to związku z ich lubieniem bądź nielubieniem słodkiego. Także nie ma się co nastawiać źle.
Choć sama się tego badania boję, bo nie wiem jak zareaguję. Ale mąż idzie ze mną, w razie czego będzie biegał z torebkami 

trzeba go ściągnąć ze strychu i umyć jeszcze ale to pewnie koło listopada

Młody jest zwinięty w kłębek i się tak nie rozpycha. Mam nadzieje, że do porodu ułoży się tak jak trzeba, bo inaczej cc 

Ale jak Tobie po 4 miesiącach dopiero wyrosło to może spróbuję jeszcze raz
cały czas po mnie to chodzi.
Nie ma opcji żebym pojechała