Mamusie Majowe 2015! - część 3 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 14:19   #2431
Anol
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3

jagodowa07
dorodny kurczaczek

maartusss
szkoda ze tesciowa nie zostala, zawsze lepiej te pierwsze dni w posiedziec z maluchem by sie pewniej tam poczul

Baset
moja nawet 10 min nie wytrzymala, chyba znowu sprobuje zamotac, choc wydaje mi sie ze mam jakas zyebana ta chuste. Niby Didymos a jaks taka gruba i sztywna, inaczej one wygladaja na filmach.

Lily ofthe Valley
chyba faktycznie cos z ta noca, cała noc sie rzucala w lozeczku i ok 1:30 sie obudzila poplakujac. Wzielam to lozka, dalam cyca i bylo troche lepiej, ale dopiero ok 6 sie uspokoila.

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
I ze szczepienia nic nie wyszlo mam znow zrobic posiew moczu 5 raz!
Do tego to byla nowa lekarka jakas szurnieta do tego mi powiedziala ze trace jej czas czujecie? Gdzie ja mam pediatre znalezc ((
Arturo wazy 6140
A wlasnie ona go wazy i mowi mi 13 150...a ja slucham? Ale co 13 a ona no 13 kg! Mowie ze ni chyba nie co za baba wage se zle ustawila
5 raz? a ta baba to dupsko jej skopac, ja bym powiedziala ze stracic to ona moze zaraz prace.
Co jest kuzwa z tymi pediatrami?! Wkurzaja mnie tacy ludzie. Pracowac z dziecmi powinno sie z powolania, a nie z przymusu.

Jessu ale moja marudna byla dzisiaj, mam nadzieje ze po drzemce wstanie w lepszym nastroju. Wstala przed 8 i pol godz pozniej padla na 30 min, potem pominela druga drzemke bo za cholercie nie chciala usnac, i teraz po 13 usnela, ale po godzinie staran i placzu, no i spi rekordowo ponad godzine juz... ale ja padam, bo praktycznie nie spalam w nocy przez to ze ona tak sie meczyla.

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:24   #2432
olimpia2009
Zadomowienie

Dzien dobry...u nas wycieczka sie udala.....potem sie odezwe ale cos ciezko mi sie ostanio wbic w tematy
Stary 2015-08-24, 14:29   #2433
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
No właśnie właśnie ja też potrzebuję parę ciuszków zakupić więc jeżeli ktoś ma fajnego sprzedawcę z all to też poproszę moja już w 68 śmiga od wczoraj obudziła się i cały czas próbuje wymowie chyba literkę R i gada wrrrr grrr urrrhhh yhrrrrr i bable idą niesamowite przy tym

U nas nocka jak zwykle całą przesłana Oliwcia się już zadomowiła w swoim pokoiku

A ktoś niedawno pisał o tym hula hop z tymi wypustkami?? Chcę takie kupić ale różne są i niewiem czy to im więcej tych kulek tym lepiej ?? I jaka średnica tego hula??

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Ja chce kupic to hula hop ale na razie brzuch nad rana po cc mnie strasznie boli i mam zamiar isc do lekarza
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Ja z ciuszkami nie pomoge bo kupuje głównie w sieciowkach na promocjach no i w pepco. Jakos mi sie nie podobaja te ubranka na all i wcale noe wydaja mi sie tanie

Co do hula to nie lepiej kupic takie z obciazeniem? Na własne oczy widziałam te okropne siniaki po wypustkach

Cytat:
Wczoraj w tesco kupilam dwa pajacyko za 21 zl wiec naprawde warto polowac na promocje. Fakt ze lepsze sa te zimowe wyprzedaze bo teraz to wiekszosc krótkie rekawki i nogawki ale np pod niektore sukieneczki mozna pozniej ubrac bodziaki i getry albo rajstopki i ma chlodniejsze dni bedzie super. Body z krotkim rekawem tez beda ok pod bluzy i sweterki

Dziewczyny a jaki rozmiar kombinezonow na zime kupujecie?
No wlasnie nie wiem pewnie 86

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Przyszedł mi doidy cup ależ on śmieszny najpierw mamusia musi ogarnac jak podać malej pic bo pierwszy raz podałam a moja córa taka łapczywa ze przechylila kubek i nie wiedziała co zrobić z taka ilością mleka w buzi Dobrze ze kupiłam tez sliniaczki

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Mamuśki - a opyla sie kupować maluszkowi kurtkę przejściówkę? Bo takie śliczne sa w smyku
Ja w pepco za dwadziescia zl kupilam i praktycznie z niek juz wyrosla hehe nad morzem sie przydala ale nam druga po bratanicy
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Po tej sprzeczce ze mna: /
Nie no po tym jak zwrocilam uwage ze juz z kims tez soe klocila

Lily hak ty mocz poboerasz odkazasz octeniseptem i pobierasz do pojemnika nie dotykajac dziecka?tak ci wytlumaczyli.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
I ze szczepienia nic nie wyszlo mam znow zrobic posiew moczu 5 raz!
Do tego to byla nowa lekarka jakas szurnieta do tego mi powiedziala ze trace jej czas czujecie? Gdzie ja mam pediatre znalezc ((
Arturo wazy 6140
A wlasnie ona go wazy i mowi mi 13 150...a ja slucham? Ale co 13 a ona no 13 kg! Mowie ze ni chyba nie co za baba wage se zle ustawila

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Po wizycie u doabetologa.mam trzymac mniej wiecej diete cukrzycowa i duzo sie ruszac bo cholesterol mam brzydki.a niaki cukier po obciazeniu moze wskazywac ze rozwija sie u mnie cukrzyca reaktywna,czyli organizm dostal duzo cukru na glukozie i byl ogromny wyrzut insuliny;(jestem podlamana bo powiedzialaze. To poczatki poczatki cukrzycy i musze uwazac

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 14:38   #2434
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Wlasnie ciezko ze zmiana poradni bo mieszkamy na bardzomduzym osiedlu i to jedyna poradnia kazda inna bedzie wiazac sie z dojazdem i bede uzalezniona od tz i auta. Wczesniej fajna lekarka byla ale odeszla i przyszla ta malpa wydaje mi sie ze jak na pierwsza wizyte to powinno jejzalezec zeby zrobic dobre wrazenie:/ nawet nie zerknela do karty. A pytalam jeszcze o ulewanie bo arturo konczy 4 miesiace a z ulewania zrobilo sie chlustnie woda i to tak kilkanascie razy dziennie to mi kazala zageszczac.
Ale powinna przeczytac w karcie ze mial sonde po urodzeniu i to moglo miec wplyw i ze jest na diecie bez laktozy i sie zastanowic czynie dac czegos przeciw refluksowi. Masakra.

Agnes tak pobieram. Wczesniej do woreczka pobieralam ale mi powiedzieli ze lepiej od razu do pojemnika.
Stary 2015-08-24, 14:41   #2435
olimpia2009
Zadomowienie

Agnes nie lam sie bedzie dobrze a jak tz...odzywal sue?
Stary 2015-08-24, 14:46   #2436
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie ciezko ze zmiana poradni bo mieszkamy na bardzomduzym osiedlu i to jedyna poradnia kazda inna bedzie wiazac sie z dojazdem i bede uzalezniona od tz i auta. Wczesniej fajna lekarka byla ale odeszla i przyszla ta malpa wydaje mi sie ze jak na pierwsza wizyte to powinno jejzalezec zeby zrobic dobre wrazenie:/ nawet nie zerknela do karty. A pytalam jeszcze o ulewanie bo arturo konczy 4 miesiace a z ulewania zrobilo sie chlustnie woda i to tak kilkanascie razy dziennie to mi kazala zageszczac.
Ale powinna przeczytac w karcie ze mial sonde po urodzeniu i to moglo miec wplyw i ze jest na diecie bez laktozy i sie zastanowic czynie dac czegos przeciw refluksowi. Masakra.

Agnes tak pobieram. Wczesniej do woreczka pobieralam ale mi powiedzieli ze lepiej od razu do pojemnika.

Pytanie brzmi- po co Wam taka lekarka która w cholerę nie interesuje się dzieckiem? Za przeproszeniem, do czterech liter ona jest, z tego co piszesz
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:12   #2437
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszedł mi doidy cup ależ on śmieszny najpierw mamusia musi ogarnac jak podać malej pic bo pierwszy raz podałam a moja córa taka łapczywa ze przechylila kubek i nie wiedziała co zrobić z taka ilością mleka w buzi Dobrze ze kupiłam tez sliniaczki

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Mamuśki - a opyla sie kupować maluszkowi kurtkę przejściówkę? Bo takie śliczne sa w smyku

Oooo i pije z niego?
Dobrze pamietam ze Twoje dziecko tez antybutelkowe?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:38   #2438
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu - ogólnie nie było źle, wiadomo płakał przy wkłuciach, ale potem już ładnie patrzy, nawet się uśmiechał i nie chciał cyca teraz jak wróciliśmy do domu to zjadł i śpi.

Waży 7755 i panie mówiły że dorodny
A jak u Was z ciemiączkiem? Bo lekarz mówiła że u nas spore i żeby dawać witaminę D3, co oczywiście robię jak sobie przypomnę A w jesieni nawet po dwie kazała, bo mniej słońca? I jeszcze kazała od 4 miesiąca wprowadzać gotowe słoiczki, a w 5 jeden posiłek zastąpić zupą jarzynową bez mięsa. Oczywiście nie chciało mi się tłumaczyć że do 6 planuje tylko pierś, a może jak zacznie siadać ciut wcześniej coś tam mu damy - zobaczymy, ale co lekarz to ma inne zdanie.
W ogóle ile zależy od podejścia- pielęgniarki które go mierzyły, ważyły i szczepiły milutkie, fajne zagadały do niego to się pouśmiechał, a pani doktor stara prukwa wzięła poszarpała dziecko, coś tam poburczała, aż się Tymek rozpłakał - dzieci chyba wyczuwają dobrych ludzi i takich którzy chyba muszą pracować za karę, wielce mi pediatra

rozszerzanie diety w 4 mc u dziecka na piersi? Pierwsze slysze. Ja rozszerzam powolutku bo moja dokarmiana codziennie, ale jakby na samej piersi to bym nawet nie myslala o innych posilkach

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Chyba im mniej osób tym drożej? U nas tak było, np minimum to było 100 osób. My za wesele placilismy po 180 2 lata temu. W tym roku mój brat po 220 tyle ze w innym regionie Polski. Więc wg mnie 130 za wesele to mega tanio. Madeleine05 chyba płaci 95 za chrzciny gdzie na chrzcinach tylko obiad i zimna płyta, a na weselu zwykle są 3-4 dania gorące i pełen wybór.

My robimy chrzciny na 60 osób, to u mnie najbliższa rodzina, młodych prosimy bez osób towarzyszących - bo to przecież bez tańców impreza. No i placimy ok 80 za osobę zależnie od menu

60 osob spora macie rodzine. U nas 18 os, rodzice i rodzenstwo

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
jestem załamana...
zamotałam małą, wytrzymała 10 min.

teraz mąż będzie miał używanie...
Baset ale to normalne. Motaj i tancz z nia, skacz itp to bd podobalo sie jej. Ja ze swoja nie moge siedziec, nawet jak sphj musze chodzic bo budzi sie. Rob jak Scotasia i zwiekszaj czas a tz nawet nie mow i tyle

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Martus dla tesciowej. Wyslij meza niech to zalatwi
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:56   #2439
moniisia90
Wtajemniczenie

Baelka za 50 zl, śliczne na fotkach, na zywo mniej. Cieplej będzie dziecku w porzadnej bluzie lub sweterku

Jagodowa - ja wit D daje codziennie po kąpieli, jako część rytualu to pamiętam a tak to zawsze tez zapominałam...

Byłam w Smyku i drozyzna... W hm nic nie ma żadnego, w ca odkąd zlikwidowali czesc dzialu dziecięcego to tez bida a w pepco jest przebudowa i polowy asortymentu nie bylo

No to sie obkupilam

Lily - a jakaś przychodnia na osiedlu obok? Albo niedaleko z dobrym dojazdem autobusem? Ja tak wybrałam bo do swojej na osiedlu tez nie chciałam iść

Pierozkowa - dobrze pamiętasz, zobaczymy, na razie jedno szybkie podejscie bylo dam znac
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:12   #2440
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Agnes nie lam sie bedzie dobrze a jak tz...odzywal sue?
Odzywa sie.
No z tym cukrwm to juz raczej dobrze nie bedziennapewno bedIe cukrzyca od mojego trybu zycia zalezy tylko czy za piec lat czy za dwadziescia

Cytat:
Baelka za 50 zl, śliczne na fotkach, na zywo mniej. Cieplej będzie dziecku w porzadnej bluzie lub sweterku

Jagodowa - ja wit D daje codziennie po kąpieli, jako część rytualu to pamiętam a tak to zawsze tez zapominałam...

Byłam w Smyku i drozyzna... W hm nic nie ma żadnego, w ca odkąd zlikwidowali czesc dzialu dziecięcego to tez bida a w pepco jest przebudowa i polowy asortymentu nie bylo

No to sie obkupilam

Lily - a jakaś przychodnia na osiedlu obok? Albo niedaleko z dobrym dojazdem autobusem? Ja tak wybrałam bo do swojej na osiedlu tez nie chciałam iść

Pierozkowa - dobrze pamiętasz, zobaczymy, na razie jedno szybkie podejscie bylo dam znac
Zakupysuper hahaha

Ja wymienilam punkty payback na kupon do smyka za kwote 30 zl dobre i to.

Stary 2015-08-24, 16:12   #2441
sara3008
Zakorzenienie

Igor skonczyl wczoraj 14tygodni. Czy to czas jakiegos skoku? Bo od rana mi marudzi i wcale sie praktycznie nie usmiecha bawi sie chwile, potem ryk, uspokoje, odkladam, chwile sie pobawi i juz marudzi i tak caly dzien i spac nie chce, przy cycku sie rzuca, wiec tez nie chce
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:13   #2442
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Igor skonczyl wczoraj 14tygodni. Czy to czas jakiegos skoku? Bo od rana mi marudzi i wcale sie praktycznie nie usmiecha bawi sie chwile, potem ryk, uspokoje, odkladam, chwile sie pobawi i juz marudzi i tak caly dzien i spac nie chce, przy cycku sie rzuca, wiec tez nie chce
Od.14 do 19 tyg skok

Stary 2015-08-24, 16:26   #2443
dorka607
Wtajemniczenie

Ninka dzis 4 miesiace konczy <3

Stary 2015-08-24, 16:29   #2444
Emilia 25
404 Not Found

Łusia też od paru dni taka maruda, że jej nie poznaję.
Stary 2015-08-24, 16:30   #2445
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Brawo, rosnie panna.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:32   #2446
dorka607
Wtajemniczenie

Rosna nam te dzieciaczki nie wiadomo kiedy

Stary 2015-08-24, 16:49   #2447
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Kurczę z moim synem jest coś nie tak. Ciągle śpi albo drzemie jak my zabieram smoczka zaczyna płakać jakby go coś bolało. Daje mu to ssie tak intensywnie i odpływa. Wczoraj też tak miał
Stary 2015-08-24, 17:11   #2448
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzien roznicy.gratulacjebuzia ki dla ninki
Cytat:
Kurczę z moim synem jest coś nie tak. Ciągle śpi albo drzemie jak my zabieram smoczka zaczyna płakać jakby go coś bolało. Daje mu to ssie tak intensywnie i odpływa. Wczoraj też tak miał
Moja tak ma.jak glodna jest

Monisia!!!!!doszedl espumisan???

Stary 2015-08-24, 17:19   #2449
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Hmm.. a moze zeby mu ida?
I tak z innej beczki, powiedz mi jak zrobic w hay day zeby drzewa i krzewy nie usychaly po zbiore kilka razy owoce i do sciecia mam
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:19   #2450
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
rozszerzanie diety w 4 mc u dziecka na piersi? Pierwsze slysze. Ja rozszerzam powolutku bo moja dokarmiana codziennie, ale jakby na samej piersi to bym nawet nie myslala o innych posilkach

60 osob spora macie rodzine. U nas 18 os, rodzice i rodzenstwo

Baset ale to normalne. Motaj i tancz z nia, skacz itp to bd podobalo sie jej. Ja ze swoja nie moge siedziec, nawet jak sphj musze chodzic bo budzi sie. Rob jak Scotasia i zwiekszaj czas a tz nawet nie mow i tyle

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Martus dla tesciowej. Wyslij meza niech to zalatwi

Cytat:
Już 4! Kiedy to zleciało

I to powiedziała pediatra. A w 5 miesiącu jeden posiłek to ma być zupka, zamiast cycka. Miałam jej się pytać o zalecenia karmienia piersią do 6 miesiąca, ale w sumie nie chciało mi się z nią gadać, bo szkoda czasu I tak zrobię po swojemu A jak Ninka reaguje na nowe posiłki, od czego zaczęłaś?

Cytat:
Lily, może ma taki okres, skok, zły humor - to normalne u dzieci. Jak bym się nie marwiła, jak to dopiero drugi dzień. Ale oczywiście jak masz jakieś wątpliwości to spróbuj do jakiegoś lekarza
A i może tak jak Sara pisze - może ząbki?

My właśnie ze spaceru wróciliśmy i mały mi taką awanturę zrobił, bo chciał spać I jak czasem na spacerach spokojnie w wózku zasypia, tak dzisiaj nie , musiałam nieść go na rękach, szukałam w biegu jakiejś ławki i jakoś udało się go ululuać.
No a jak zaczyna marudzić w gondoli, to podpatrzyłam patent u innych rodziców - chodzenie z małą gałązką z listkami - wiecie jak patrzył Bo nie zawsze można iść ze złożoną budką i nie wszędzie są drzewa, a on tak zawsze je podziwia

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-08-24 o 17:21
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:22   #2451
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ja chce kupic to hula hop ale na razie brzuch nad rana po cc mnie strasznie boli i mam zamiar isc do lekarza

No wlasnie nie wiem pewnie 86

Ja w pepco za dwadziescia zl kupilam i praktycznie z niek juz wyrosla hehe nad morzem sie przydala ale nam druga po bratanicy

Nie no po tym jak zwrocilam uwage ze juz z kims tez soe klocila

Lily hak ty mocz poboerasz odkazasz octeniseptem i pobierasz do pojemnika nie dotykajac dziecka?tak ci wytlumaczyli.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Po wizycie u doabetologa.mam trzymac mniej wiecej diete cukrzycowa i duzo sie ruszac bo cholesterol mam brzydki.a niaki cukier po obciazeniu moze wskazywac ze rozwija sie u mnie cukrzyca reaktywna,czyli organizm dostal duzo cukru na glukozie i byl ogromny wyrzut insuliny;(jestem podlamana bo powiedzialaze. To poczatki poczatki cukrzycy i musze uwazac

Agnes ty pobieralas swojej malej mocz?
Wspolczuje tego cukru dobrze ze chociaz wiesz ze musisz o to dbac. Chociaz domyslam sie ze nie bedzie latwo.

Cytat:

rośnie panienka

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:26   #2452
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes ty pobieralas swojej malej mocz?
Wspolczuje tego cukru dobrze ze chociaz wiesz ze musisz o to dbac. Chociaz domyslam sie ze nie bedzie latwo.

rośnie panienka
Tak pobieralam i jutto chociaz na poaiew musze pobrac a jak sie uda to i na ogolny

Stary 2015-08-24, 17:31   #2453
moniisia90
Wtajemniczenie

Agnes - nie doszedł jeszcze

Ja mam dzis taka marude ze chyba się zastrzelę Chyba skoku cd...

Fajny patent z ta galazka, wypróbujemy
Stary 2015-08-24, 17:32   #2454
agnes188
Zakorzenienie

Monika no co ty.a kiedy ja wysylalam w srode chyba.bylam pewna ze w piatek dojdzie .daj jutro znac

Stary 2015-08-24, 17:38   #2455
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
raju jak ten czas leci!!

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Już 4! Kiedy to zleciało

I to powiedziała pediatra. A w 5 miesiącu jeden posiłek to ma być zupka, zamiast cycka. Miałam jej się pytać o zalecenia karmienia piersią do 6 miesiąca, ale w sumie nie chciało mi się z nią gadać, bo szkoda czasu I tak zrobię po swojemu A jak Ninka reaguje na nowe posiłki, od czego zaczęłaś?

Lily, może ma taki okres, skok, zły humor - to normalne u dzieci. Jak bym się nie marwiła, jak to dopiero drugi dzień. Ale oczywiście jak masz jakieś wątpliwości to spróbuj do jakiegoś lekarza
A i może tak jak Sara pisze - może ząbki?

My właśnie ze spaceru wróciliśmy i mały mi taką awanturę zrobił, bo chciał spać I jak czasem na spacerach spokojnie w wózku zasypia, tak dzisiaj nie , musiałam nieść go na rękach, szukałam w biegu jakiejś ławki i jakoś udało się go ululuać.
No a jak zaczyna marudzić w gondoli, to podpatrzyłam patent u innych rodziców - chodzenie z małą gałązką z listkami - wiecie jak patrzył Bo nie zawsze można iść ze złożoną budką i nie wszędzie są drzewa, a on tak zawsze je podziwia
Powiem szczerze że mnie to w☠☠☠☠ia że Ci lekarze i położne tacy niedouczeni. Matka sama się musi wszystkiego dowiadywać, czytać, interesować bo jak przyjdzie co do czego to oni mają przestarzałe informacje. My też byliśmy na początku sierpnia na szczepieniu Julek nawet nie miał 3 miesięcy a położna już mi jakieś ulotki wciskała o słoiczkach i pieprzyła o rozszerzaniu diety....... Też nie komentowałam bo po co się w dyskusję wdawać, ale czy serio nie mogą się trochę dokształcić? To są zalecenia WHO a nie jakiegoś Instytutu żywienia z pcimia dolnego. Trochę wstyd że dwudziestoparolatka ma większe pojęcie o tym niż lekarz czy położna z kilkudziesięcioma latami stażu Co za zacofany kraj

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:43   #2456
agnes188
Zakorzenienie

Moj. I niuni lekarz jest lekarzem rodzinnm a nie pediatra ale jest na biezaco ze wszystkim takze wam wspolczuje

Stary 2015-08-24, 18:19   #2457
moniisia90
Wtajemniczenie

No ja tez miałam nadzieję ale nie doszlo

Ratujcie bo nie mam sil Lena dzis nie marudzi... Ona drze sie ze wszystkich sil, łzy lecą jej strumieniami, nie chce sie uspokoić... To juz 4-ty taki atak dzis Nie wiem co jest, moze coś ja boli? W końcu rozebralam siebie i ja, nalałam wody do wanny ale jak przytulilam sie uspokoiła a w wannie znów histeria. Ostatecznie zlapala cyca i od 15min śpi i ciumka ale tak mi zle bo nie wiem co jej jest...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Aa wczesniej uspokojala sie tylko jak ja sadzalam na kolanach przodem do świata Wiec nie sadze żeby to byl jakiś bol...
Stary 2015-08-24, 18:45   #2458
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Tak pobieralam i jutto chociaz na poaiew musze pobrac a jak sie uda to i na ogolny

Mnie czeka pobieranie dopiero w pazdzierniku na ogolny i posiew ale przeraza mnie jak mam to zrobic technicznie

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:50   #2459
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie czeka pobieranie dopiero w pazdzierniku na ogolny i posiew ale przeraza mnie jak mam to zrobic technicznie
Na ogolny mozna woreczkiem na posiew lepiej nie bo moze wyjsc niejalowy.
Przecierasz cale okolice intymne dziecka octeniseptem i czekasz az siknie na posiew

Stary 2015-08-24, 19:15   #2460
niunia1303
Raczkowanie

Cytat:
Brawo

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

My zaliczyłyśmy spacer tz dziś skończył urlop więc chodziłyśmy same a ja oczywiście muszę znowu sama znosić wózek tak się umowę przy tym zawsze że masakra mieszkamy w bloku 2 piętro i najpierw znoszę stelaż potem gondola i na końcu młoda i torbę i odechciewa mi się spaceru ehh

Dziewczyny jak to jest z tymi uszkami do kiedy trzeba uważać podczas kąpieli?? Bo już bym chciała Oliwke tak śmiało czochrać w kąpieli😜😜i cały czas kąpiecie w tych wanienkach?? Bo ja nie mam wanny tylko natrysk i zastanawiam się czy nie spróbować wykąpać jej w brodziku😀😀

18.05.2015
3610 kg 55 cm godz. 10:30

Moja Królewna
:
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości