Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 19:37   #631
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Jeszcze pytanie do wózków mam. Jaki kolor ramy kupujecie, podobają mi się białe, ale znowu mówią że one się rysują i bardzo kiepsko na białym to wygląda.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-08-24 o 19:38
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 19:41   #632
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jeszcze pytanie do wózków mam. Jaki kolor ramy kupujecie, podobają mi się białe, ale znowu mówią że one się rysują i bardzo kiepsko na białym to wygląda.
Ja wybieram czarną ramę.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 19:51   #633
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

My tez wybierzemy czarna biala jest fajna ale wydaje mi sie ze mniej praktyczna i taka bardziej letnia

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

A moj bobasek tak jak mowila mojakaren po coli sie ladnie obudzil i troszke mame pomiziolil od razu jakos lepiej

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 20:01   #634
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Mi bardziej podobają się białe, czarne jakoś wcale ale chyba zdecydujemy się na szarą jakoś tak ostatnio przemawia do mnie szary nawet pokój maleństwa zamierzam na szaro pomalować
Stary 2015-08-24, 20:11   #635
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
My staraliśmy się 7 miesięcy i cały czas gadałam jak bardzo chcę mieć dziecko.

Jak zobaczyłam dwie kreski to poczułam się jakbym w twarz dostała. Mąż do mnie mówi "przecież tak bardzo chciałaś" to ja na to, że wiem ale się boję.

Moje pierwsze myśli to, że dopiero co kupiłam nowy rower i że nie pojadę w tym roku na deskę mega egoistyczna reakcja
Ja też się tak czułam hah :-D niby się cieszyłam ale pierwsze to było 'o ja ciez nie pieliole' Haha :-D dochodziłam.do siebie cały wieczór zanim powiedziałam Tz przecież :-P dziewczyny na wizażu wiedziały wcześniej hahaha :-D

I też pierwsze co to 'dupa z nauki jazdy na rolkach' :-D

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Mi bardziej podobają się białe, czarne jakoś wcale ale chyba zdecydujemy się na szarą jakoś tak ostatnio przemawia do mnie szary nawet pokój maleństwa zamierzam na szaro pomalować
Ja też chcę na szaro. Tylko że na szaro już mamy salon i nie wiem czy to dobry pomysł ale uderzam właśnie w taki kolor. Myślałam o białym ale nie mamy zaglowka do łóżka i włosami szoruje ścianę hehe :-D
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 20:22   #636
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja mam salon i sypialnie ze ścianami na szaro i białe meble. Do sypialni chce wstawić białe łóżeczko żeby pasowało i pościel w kolorach pastelowych marzy mi się jeszcze taki fotel uszak do karmienia
Stary 2015-08-24, 20:24   #637
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja też się tak czułam hah :-D niby się cieszyłam ale pierwsze to było 'o ja ciez nie pieliole' Haha :-D dochodziłam.do siebie cały wieczór zanim powiedziałam Tz przecież :-P dziewczyny na wizażu wiedziały wcześniej hahaha :-D

I też pierwsze co to 'dupa z nauki jazdy na rolkach' :-D

Ja też chcę na szaro. Tylko że na szaro już mamy salon i nie wiem czy to dobry pomysł ale uderzam właśnie w taki kolor. Myślałam o białym ale nie mamy zaglowka do łóżka i włosami szoruje ścianę hehe :-D
Ha mnie na test namówiła przyjaciółka i to do niej najpierw zadzwoniłam
Mężowi chciałam coś przygotować niespodziankę typu skarpetki czy coś ale wytrzymałam tylko godzinę bo zadzwonił i się wygadałam (a nawet nie wiedział że test robię) no nie potrafię nic ukryć przed nim

co do szarego to już mam ten kolor w naszej sypialni ale mam to gdzieś dziecięcy też będzie na szaro
Stary 2015-08-24, 20:30   #638
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ha mnie na test namówiła przyjaciółka i to do niej najpierw zadzwoniłam
Mężowi chciałam coś przygotować niespodziankę typu skarpetki czy coś ale wytrzymałam tylko godzinę bo zadzwonił i się wygadałam (a nawet nie wiedział że test robię) no nie potrafię nic ukryć przed nim

co do szarego to już mam ten kolor w naszej sypialni ale mam to gdzieś dziecięcy też będzie na szaro
Ja miałam przeczucie ze coś jest nie halo i drugiego dnia nie wytrzymalam i napisałam do kumpeli co sama jest w ciąży ze coś jest nie halo. Z racji że nie mogła się denerwować bo w ciąży a była mega ciekawa to w końcu uległam i poszłam. No i zrobilam w pracy hah :-D siedziałam na tym kiblu wysłałam jej zdjęcie i mówię do niej: serio? Nie odpisywala mi 30 minut podczas których doszłam wstępnie do siebie. Tż powiedziałam że mam niespodziankę dla niego po pracy Haha :-D i kupiłam te skarpetki a resztę to już znacie hah :-D
Stary 2015-08-24, 20:34   #639
niunia_leyla
Rozeznanie

Zrobiłam na szybko projekt jednej ściany w dziecięcym pokoju i juz nie jestem pewna czy mój pomysł jest dobry chyba potrzebuję pastelowych kolorów a myślałam o zdecydowanych kolorach do szrości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (83,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-08-24, 20:41   #640
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Szarej nie widziałam, czy mowa o srebrnej?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Zrobiłam na szybko projekt jednej ściany w dziecięcym pokoju i juz nie jestem pewna czy mój pomysł jest dobry chyba potrzebuję pastelowych kolorów a myślałam o zdecydowanych kolorach do szrości
Jak dla mnie zbyt pstrokato. Ale ja wolę stonowane kolory, a kolor w dodatkach np. dekoracje, ewentualnie pościel itp
Stary 2015-08-24, 20:46   #641
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Szarej nie widziałam, czy mowa o srebrnej?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Jak dla mnie zbyt pstrokato. Ale ja wolę stonowane kolory, a kolor w dodatkach np. dekoracje, ewentualnie pościel itp
Co do ramy to myślę o Expander Mondo Grey line,
A co do ściany to jak zrobiłam jej wizualizację to aż oczy bolą od tych kolorów a myślałam że fajnie będzie, muszę zmienić wizję, teraz zastanawiam się o takiej kolorystyce, tylko meble kolor sosna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szary-pokój-dla-dziewczynki-2.jpg (87,9 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2015-08-24 o 20:47
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 20:51   #642
kinga1701
Zakorzenienie

niunia_leyla o tak mi się bardzo podoba
Stary 2015-08-24, 20:53   #643
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Buuuuuu nie widzę załączników :-(
Stary 2015-08-24, 21:01   #644
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowane kolory plus szary ok, to jest na szybko projekt w Paint więc i kolory lekko się gryzą (farba jednak daje inny efekt), ale ja bym zmniejszyła częstotliwość występowania kropelek, bo się robi oczopląs No i szary jest jednak mocno szary na obrazku - nie wiem jak jasna masz przestrzeń, ale jak dasz na wszystkie ściany tak ciemny kolor to może się zrobić ciut ciemno. Jakie masz kolory mebli? Podłogi? Jakie planujesz dodatki? Tyle akcentów kolorystycznych z szarą ścianą plus podłoga/meble w odcieniach brązu mogą, ale nie muszą nie zagrać.

Niunia jak sobie wpiszesz kolory w pinterest to czasem można znaleźć mega połączenie odcieni. Jak masz meble sosnowe to może takie odcienie by zagrały?

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-08-24 o 21:09
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 21:09   #645
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Zdecydowane kolory plus szary ok, to jest na szybko projekt w Paint więc i kolory lekko się gryzą (farba jednak daje inny efekt), ale ja bym zmniejszyła częstotliwość występowania kropelek, bo się robi oczopląs No i szary jest jednak mocno szary na obrazku - nie wiem jak jasna masz przestrzeń, ale jak dasz na wszystkie ściany tak ciemny kolor to może się zrobić ciut ciemno. Jakie masz kolory mebli? Podłogi? Jakie planujesz dodatki? Tyle akcentów kolorystycznych z szarą ścianą plus podłoga/meble w odcieniach brązu mogą, ale nie muszą nie zagrać.
podłogę chciałabym taką mniej więcej: http://i.dobrzemieszkaj.pl/i/11/13/0...sypialni-3.jpg

A meble w takich kolorach http://marecki.com.pl/files/381.jpg

kolor ściany to dokładnie ten http://ezelazny.pl/media/catalog/pro...-do-wnetrz.jpg już zakupiony

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2015-08-24 o 21:17
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 21:21   #646
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mam polubiona na fejsie stronkę tipsiforwomen i właśnie wrzuciła nowe wydarzenie z tekstem 'spinac dupki do sylwestra tylko 4 msc' bo mnie lekko przerazilo hah :-D
Stary 2015-08-24, 21:26   #647
niunia_leyla
Rozeznanie

Będę płakać jakie znacie sprawdzone domowe sposoby na zgagę bo skończyły mi się migdały, miałam taką ochotę na śledzie TŻ poleciał kupił po giżycku a mnie teraz po nich męczy mega zgaga
Stary 2015-08-24, 21:30   #648
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ziarna Gorczycy? Mój tata jadł jak go meczylo hah :-D
Stary 2015-08-24, 21:37   #649
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dzieci bardzo czuję emocje mamy. Ja to zauważyłam po swojej, że jak jestem zdenerwowana, to ona jest niespokojna.
Ja się tak dzisiaj mega zdenerwowałam słysząc rozmowę teściowej z TŻtem, że natychmiast poczułam, jak dzieć tam szaleje..

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Będę płakać jakie znacie sprawdzone domowe sposoby na zgagę bo skończyły mi się migdały, miałam taką ochotę na śledzie TŻ poleciał kupił po giżycku a mnie teraz po nich męczy mega zgaga
Ciepłe mleko.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 21:38   #650
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja się tak dzisiaj mega zdenerwowałam słysząc rozmowę teściowej z TŻtem, że natychmiast poczułam, jak dzieć tam szaleje..
a co teściowa wymyśliła?
Stary 2015-08-24, 21:40   #651
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Tez chcialam o to zapytac co sie stalo?

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-24, 21:42   #652
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Ciepłe mleko.
tylko czy ciepłe mleko po śledziach to dobry pomysł?
Czym cię wkurzyła?
Stary 2015-08-24, 21:42   #653
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niech przychodzi już ten tata miał być na wpół do
Stary 2015-08-24, 21:44   #654
kogielmogiel
Rozeznanie

niunia_leyla fajna komoda

candyyfloss gratki za wizytę

Cytat:
Mi się podoba biała, ale słyszałam, że strasznie się rysuje, więc chyba zostaniemy przy czarnej.

troche poczytałam co u Was, ale mam dzisiaj jakiś zjazd nastroju. Od rodzinki usłyszałam same komplementy - wyglądam grubo, blado i niezdrowo
Jeszcze mnie dzisiaj strasznie bolą żebra, tak zaraz nad brzuchem - jakby mi ktoś szpilki wkładał
Stary 2015-08-24, 21:44   #655
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
A kiedy dziewczyny robicie dttg?
mnie już lekarz zapisał, ze mam zrobić przed następną wizytą, no więc tak za 3 tygodnie będę robić

ja już robiłam to badanie, jeszcze przed ciążą, ze względu na pcos więc wiem mniej więcej czego się spodziewać, ale wtedy zniosłam to dość kiepsko i pewnie teraz nie będzie inaczej no w każdym razie TŻa raczej biorę ze sobą
Cytat:
ewusia to kciuki za wyniki

mam już wyniki, tsh 1,28, czyli idealnie
Cytat:
Ja mogę się pochwalić że TSH mam 0,665 i na razie nie zmieniam dawki leków.

Cytat:
Ja nic nie hoduję, bo nawet jak zioła w doniczkach kupuję, to albo mi usychają, bo zapominam podlewać, albo gniją, bo podlewam za często
ja tak samo
poddałam się po tym jak ususzyłam kaktusa
Cytat:

Temperatura podobnie jak w Polsce była bliska 40 stopni, po kilku dniach strasznie puchły mi nogi. Na całe szczęście po połowie pobytu był dzień deszczu i burz, dzięki temu temperatura spadła do 25-28 i już mi opuchlizna nie dokuczała.
super ze wakacje udane
Cytat:

Gdzieś na pewno przewijał się wątek wózków ale co myślicie o wózkach baby design lupo wersja husky? Różni się od lupo comfort niewiele a ma zamykany i obudowany ten kosz pod wózkiem i zimowe dodatki. Zastanawiam się też na X-landerem. Mojemu mężowi podobają się Adamex Pajero i Burletta (chyba tak się nazywa). Jakieś sugestie? Ja chyba jestem głównie za bay design
ja chciałam Lupo Comfort albo Husky, ale po obejrzeniu na żywo przestały mi się podobać tzn nie są złe ale zbyt wiele aspektów mi nie pasuje w nich
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja tylko na momencik. Melduję, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Mam wyniki, morfologia ok, tsh 1,7 czyli tez ok

Cytat:
TŻ chce biały zależy jaki model wybierzemy bo nie zawsze jest wybór. Mnie jest w sumie wszystko jedno, niby któreś sie mniej rysują, ale nie wiem ile w tym prawdy

No i po wizycie Mały akurat miał czkawkę super śmiesznie to wyglądało jak podskakiwał poza tym wszystko ok, szyjka długa i trzyma, żadnych niepokojących rzeczy nie widać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 21:51   #656
kinga1701
Zakorzenienie

Ewusia czkawka na usg to musi być rzeczywiście fajny widok Cieszę się, że wszystko w porządku z maluszkiem i szyjką .
Stary 2015-08-24, 21:55   #657
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Od rodzinki usłyszałam same komplementy - wyglądam grubo, blado i niezdrowo
Nie ma to jak uslyszec super komplementy od rodzinki... mam nadzieje kochana ze sie tym nie przejelas???

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ewusia to super ze jest jak najbardziej w porzadku. Tylko pogratulowac

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-24, 21:57   #658
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
bo te z marketów nadają się tylko do oberwania listków od razu i wysuszenia albo zamrożenia
Ja hoduję takie kupione na targu bo są lepsze
niekoniecznie ja mam bazylię i tymianek juz jakies dwa miesiące, codziennie podlewane, super rosną

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja tylko na momencik. Melduję, że wszystko ok
ciesze się

Cytat:
a w ogóle nie dawałaś pracodawcy zaświadczenia o ciąży jeszcze? Ja dostałam od lekarza jakoś na samym początku i mówił, że to dla pracodawcy idzie.
ale to chyba od pracodawcy zależy, ja dostalam od gina, ale w pracy nie wysyłalam im zaświadczenia tylko już bezpośrednio L4 z kodem B, oczywiście wcześniej telefonicznie poinformowałam o ciązy

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52523039]A moj dzieciaczek jak od samego początku kopał mnie tylko i wyłącznie po lewej stronie, tak dzisiaj centralnie kopie pod pępkiem, aż dziwnie w końcu ruszył pupke [/QUOTE]

oo ja też tak miałam - na poczatku tylko z lewej strony, teraz już z lewej i z prawej, a coraz częściej też na środku

Cytat:
Dostałam dzisiaj bukiet róż od TŻta

A co teściowa nawyrabiała

Cytat:
Mój mąż to częściej goni mnie do sprzątania niż ja jego a po obiedzie zawsze zmywa. Tzn to co zostanie, bo ja robiąc zmywam co już mogę, by mi sterta nie urosła. Ale my tak jak u dotki, praca zespołowa
my też się dzielimy obowiazkami ale mój TŻ faktycznie też częściej goni mnie do sprzątania, choć czasem ma takie wizje, że szok... brudnych naczyń w zlewie nie widzi, ale jakieś smugi na frontach mebli już tak

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
MA moj bobasek tak jak mowila mojakaren po coli sie ladnie obudzil i troszke mame pomiziolil od razu jakos lepiej
super od razu człowiek się spokojniej czuje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:02   #659
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Nie ma to jak uslyszec super komplementy od rodzinki... mam nadzieje kochana ze sie tym nie przejelas??
Niby nie, ale zawsze to jakoś przykro słuchać takich rzeczy.

Ewusia gratulację za wizytę
Stary 2015-08-24, 22:03   #660
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
super od razu człowiek się spokojniej czuje
Dokladnie. Takze dzieki wieeelkie za rade :-*

Z tym sprzataniem to naprawde zagadka. U mnie podobnie. Tz nie widzi oczywistych rzeczy ale zdechla muszke na parapecie zawsze

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-08-24 o 22:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości