|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
Babcią to ona żadną nie była, ile razy to ja od niej zatruta czymś wracałam. Masakra. Na szczęście prawnuczka jej nie pozna i bardzo się z tego cieszę. A co do wsparcia ze strony rodziców, to nie mogę narzekać. Finansowo nie chciałam pomocy, bo sobie radzimy dobrze, ale moja mam często wpadnie coś przyniesie, albo kotletów jej się zrobi za dużo i ja na pewno mam ochotę:P Za to moja niedoszła teściowa jest genialna, kompletnie nic ją nie interesuje, nawet nie zapyta jak się czuję, pomijam fakt, że do swojego syna to się odzywa czasem i raz na 3 miesiące. Mieszka na drugim końcu miasta, więc pewnie do małej też jej się nie będzie chciało przyjeżdżać. Edytowane przez rokanali Czas edycji: 2015-08-25 o 07:55 |
|
|
|
|
#4322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahanie poddawaj się w ogóle to ja zauważyłam że ten moj laktator z avent to tak ciagnie jak dzidziol.. może w tym cos jest ? odciagaj tak dlugo az poleci a napewno bedzie dobrze.. położna mówiła żeby też wypić conajmniej litr tej herbatki na pokarm dziennie żeby było więcej no i przystawianie małego.. moj w szpitalu to praktycznie non stop na cycu z przerwami na spanie, a ssal jak szalony i nic mu nie lecialo :P Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
u mnie już jest o niebo lepiej, ale jeszcze prawy sutek trochę boli :P ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- za niedługo trzeba będzie założyć 10 wątek w tym polecialysmy szybkooo hehehe :P
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 10.00 idę na szkołę rodzenia, będzie o parciu, dobrze, że się załapię jeszcze przed porodem
|
|
#4325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarownica
Trzymam kciuki!! Oczarowana Twoja teściowa to jakmoja babka. Ma 2 córki. Przed zmianą ustroju moi rodzice stali lepiej finansowo od Ciotki i wujka. Pomagali im łącznie z babka. Potem życie się odwróciło. Tamci mają dużo kasy, moi żyją z jednej emerytury. Babka ciągle powtarza jacy tamci są super... Nawet widziałam różnice po prezentach jakie kto dostawał. Im i ich dzieciom nowości a np. Mojemu tacie dala koc pod choinke, który kiedyś kupiła, ale stwierdziła, że jej się jednak nie podoba(byłam przy jego zakupie...). Ciągle och ach na tamtych. Mimo tego, że moja mama jest u nich co 2 dni, sprząta, jeździ po lekarzach, mój tata zawsze coś naprawi, zrobi zakupy..nNawet kiedyś chciała mi wmówić, że moim rodzicom do mieszkania się dołożyła po ślubie a to mój tata spłacił z pomocą swoich rodziców... Czasami jak czegoś brakowało i trzeba było prosić o pomoc finansową dziadkow to babka owszem pomogła, ale ZAWSZE zapisuje ile i co dala. Ostatnio pozbywala się sprawnego telewizora więc go zabralismy. Mąż ze szwagrem go wynieśli podziękowalismy. Miesiąc później babka zaatakowała moja mamę, że nie podziękowalisny za telewizor. Od tamtej pory nie rozmawiam z babka. Ma kasę mogłaby pomagać, ale zawsze wypomina. Zawsze. Dziadek taki nie jest, on by serce oddał... Stąd rozumiem Cię. Gdyby mogła pomoc w sposób ludzki czy pożyczyc wam ok, ale nie będąc zmija.
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Kiepska noc u mnie, pobudka co chwila z jak juz spałam to śniły mi się szpitale, operacje, porody i w ogóle takie napięcie przez całą noc. Do tego wczoraj mi coś weszło w korzonki i jeszcze trudniej było się przewrócić na drugi bok niż zazwyczaj.
Oczarowana - macie z teściową piekło i na pewno nie jest ona dobrym człowiekiem skoro tak traktuje ludzi. I w tym aspekcie absolutnie jej nie bronię bo naprawdę mogłaby zmienić nastawienie w wielu sprawach (ale to niemożliwe bo pewnie taka już jest i taka zostanie). Ale skoro taka właśnie jest to tym bardziej bym była wdzięczna i zaskoczona tym, że w swojej chciwości znalazła te parę tysięcy na pomoc dla was. Ostatecznie mogła tyle wydać na garnki z telezakupów. Nie wiem dlaczego zakładasz ze jesteśmy ustawieni - dla twojej informacji wciąż mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, od rodziców którzy są po 70 (nie są młodzi i rześcy jak zakładałaś) nie dostaliśmy ani nie dostajemy ani grosza na życie, ani na wkład własny czy cokolwiek innego. Sami na to oszczędzamy i może pod koniec roku uda nam się kupić własne M. |
|
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Ja tylko melduje, że jestem po dzisiejszym ktg i wizycie u mojego doktorka i obecnie czekam aż mąż przyjedzie z torbami i jedziemy do szpitala. Kiedy i w jakim składzie wrócimy to nie wiem, ale jak tylko wrócę to się zamelduje ![]() Cytat:
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczarowana, nie zazdroszczę teściowej... Gdyby mnie ktoś tyle razy wypominał te 15 tysięcy, to chyba robiłabym wszystko, żeby powoli oddawać i uwolnić się od tych docinek. |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powiem Ci, że jest naprawdę super nawet się nie spodziewałam że będzie tak super odciagal i w ogóle
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG dziewczyny! Wczoraj zasnelam jak zabita. W nocy tylko 3 razy siku i to na spiocha bo wracalam do lozka i od razu zaspyialam! Ja sie dzisiaj czuje jak mlodg Bog! Chyba mi Bozia chce pomoc jeszcze te 2 tyg brzuszek podzwigac, bo zupelnie inaczej swiat wyglada jak czlowiek sie wyspi. Szok.
Pogoda sie kreci jakby na deszcz. Ciekawe co z tego bedzie Co do rodzicow i pomocy - i moi rodzice i rodzice TZ sa w podobnej sytuacji. Nie sa ustawieni tylko zyja na normalnym poziomie. Ale ani ja od moich ani od rodzicow TZ nie przyjelabym zadnej pomocy finansowej. Pewnie bedzie teraz na mnie naskok, ale uwazam, ze skoro dwoje doroslych ludzi decyduje sie na wspolne, wlasne, osobne zycie to chyba maja swiadomosc tego, ze to sie wiaze z kosztami i obowiazkami. Jaby mnie nie bylo stsc na samodzielne prowadzenie domu o zycia z TZ to pewnie nie bralibysmy slubu tylko dalej kazde mieszkalo by z rodzicami i spotykalibysmy sie w weekendy na urocze randeczki My mieszkamy teraz z TZ w mieszkaniu ktore stalo puste od X lat. Jest wlasnoscia rodzicow TZ. Po slubie w nim zamieszkalismy i tesciowi chcieli nam je dac - nie zgodzilam sie. Powiedzialam, ze albo bedziemy im je splacac albo ide do wynajmowanego. Wiec zostalo na tym, ze co miesiac oddajemy im 1500-2000 zl w zaleznosci od tego jak dajemy rade. Jak juz splacimy wiekszosc to wezmiemy kredyt, splacimy do konca rodzicow. Sprzedamy to mieszkanie i kupimy nowe. Moze i jestem dziwna, ale nie rozumiem jak mozna siedziec w portfelu (nawet ustawionych) rodzicow majac juz swoja rodzine. Ale to jest podejscie moje i nie kazdy oczywoscie musi sie z tym zgadzac
|
#4334 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze lepiej skontrolować jej wagę, chociaż po Twoim brzuszku nie widać, żeby miała być gigantem. Ale w sumie i u Owieczki nieduży brzuch jak na 40 tc a w środku siedzi duży chłopak ![]() Cytat:
Ja pamiętam, że w szpitalu i na początku w domu byłam ciągle głodna i chciało mi się pić, tłumaczyłam to sobie kp, ale nie wiem czy tak było naprawdę ![]() Super, że pojawiło się już mleko! ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Do ktorego szpitala jedziesz?
|
#4336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niedaleko mnie dzisiaj koncert Linkin park i zaczyna się totalna dzicz, co chwilę coś na sygnale itd a tak spokojnie tu było. Wróciłam z ktg i oczywiście skurczy zero😭 Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Ana - nie wiem co się dzieje ale tak czy siak powodzenia!!!
|
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
Ana powodzenia!!! Ja dzisiaj jakoś kręcilam się w nocy, często zmieniałem boczki na których leżałam i non stop było mi gorąco Ehhh dlatego rano jak Tż poszedł do pracy to jeszcze pospalam do 9:00 Dzisiaj zaczynam 38tc według om i 37tc według Usg. Mąż powiedział że albo w tym tygodniu spakuje torbę albo on sam mi ją spakuje :-D Plus dziś na Bemowie chmury, wiatr i chlodniej... Cudownie
Edytowane przez Mten Czas edycji: 2015-08-25 o 10:17 |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam iście koszmarna noc. Pies ma biegunkę. O tyle o ile udało mi się zasnąć o 1 e nocy o 2 obudził mnie dyszacy pies pod drzwiami . Później o 3 o 5 i spalysmy wyczerpane do 9 bo znów. Jestem mega zmeczona
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, to masz trening nocny przed dzieckiem gratis. Co się będzie działo jak dziecko będzie marudzić a jeszcze pies z biegunką się trafi...
|
|
|
|
#4341 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam wyjątkowo dobrą noc za mną. Udało mi się przespać ciągiem 5 godzin, co od połowy ciąży było niewykonalne
![]() Piękna pogoda - deszcz pada i pada Jedyny minus, że muszę jechać na KTG dzisiaj i nie wiem w co się ubrać, bo będę miała problem z założeniem zwykłych butów...
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mówią, że teraz dzieci mają mniej miejsca w brzuszkach i są mniej aktywne, to chyba mój łobuz uwielbia ciasnotę i wygibasy Cytat:
Cytat:
ale jak się kocha, to wszystko da się przeżyć. ja mam już od dawna nocne ćwiczenia, bo moja seniorka często w nocy potrafi się zapowietrzyć. |
||
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei wiem ze moi rodzice też chcieliby coś kupić wnukowi ale nie chce przysparzac im dodatkowych kosztów, wiec powiedziałam ze brakuje mi jeszcze kolderki i mama zadeklarowała ze ja kupi. Tylko trochę głupia sytuacja bo teściowie stoją bardzo dobrze finansowo w przeciwieństwie do moich rodziców i przy każdej okazji typu urodziny, prezenty próbują im dorównać a wiem ze ich na to nie stać... Boje się trochę bo wiem ze teściowa będzie kupowała wnukowi to i tamto, da na urodziny stówe a moi rodzice zapewne mniej, i obawiam się ze dla mojego synka jedni dziadkowie będą lepsi a drudzy gorsi:/ tym bardziej ze z tymi "lepszymi" będzie mieszkał. Trochę się tego boje no ale zobaczymy jak będzie.
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie pada????? Ja już nie pamiętam co to deszcz i dalej u nas nie zapowiadają....
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Ana Powodzenia!
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to Mopsia się za powietrza ?
|
#4348 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja dziś po pobudce czułam się kiepsko. Szlam na badania i myślałam ze nie dojdę. Na szczęście nie czekałam długo. Zanim dojechałam do rodziców myślałam że padnę. Dopiero jakiś czas po jedzeniu poczułam się lepiej.
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Agu a ty masz super podejście ale dla wielu z nas to 1500 to bardzo dużo. Do tego opłaty
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wystarcza jedna?Cytat:
i w ogóle nikt o tym nie mówił. Chyba, że doraźną pomoc albo prezenty uznajesz za siedzenie na portfelu. Ogólnie czym innym jest jak para mieszka u rodziców i zamiast starać się ustatkować wyjada biednej mamie emerytce z lodówki ostatnie kawałki kiełbasy, a czy innym jak rodzice chcą zwyczajnie pomóc, sprezentować coś. To jest po prostu miłe, no i nie wiem, ludzie tak po prostu robią jakby moja mama klepała biedę bardzo chciałabym jej pomóc. A wiadomo, że jak ludzie są "na dorobku" to zawsze jest na co wydać i jak rodzice mają, to super jak chcą pomóc. Miałam w swoim życiu z rodzicami różne okresy finansowe, od bardzo dobrych, kiedy mieliśmy firmy itp. po naprawdę złe po ich rozwodzie. Moja mama stawała na głowie, żeby nam było w miarę dobrze i dopiero jako dorosła uświadomiłam sobie w jakiej ogromnej czarnej d*pie finansowej byłyśmy swego czasu. Teraz jej się żyje normalnie, dostatnio. Wiem, że gdyby nie miała to by mi nie dała i nie oczekiwałabym tego po niej. Ale kurcze, co jest dziwnego w tym, że mama chce coś kupić dziecku, a babcia wnukom? Prezentów też sobie nie dajecie? Mój ojciec swojej matce co miesiąc przesyła trochę kasy bo ona ma bardzo niską emeryturę. Idąc Twoim tokiem rozumowania, ona jest dorosła więc jak może siedzieć synowi na portfelu. No może To się nazywa pomoc.A tak w temacie (pół-żartem) odebrałam właśnie paczkę z ubrankami od mojego taty i nie zamierzam mu za nią zwrócić kasy przyjęłam tę jałmużnę mimo, że jestem dorosła i mam swoją rodzinę hehe ![]() A tak na serio to kilka body na 6-9-12 msc., urocze półśpioszki dla noworodka, i cudne buciki w rozmiarze 19, chociaż totalnie nie ogarniam tych niemowlęcych rozmiarów butów. A teraz coś totalnie zabawnego: Pojechałam na SR. Okazało się, że dziś nie ma SR jest jutro, źle wpisałam w kalendarz matko jedyna, ciąża odjęła mi mózg.
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Prezent to coś, co powinno się przyjmować jako miły gest. Zwracanie kasy to przegięcie w drugą stronę ale oczekiwanie tego za pewnik i przykre uczucia, jak się go nie dostanie to chyba też nie do końca ok?
Moi rodzice zwyczajnie nie mają kasy, żeby nam pomagać. Rodzice TŻ mogą uchodzić za bardziej majętnych, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło żeby im w portfel zaglądać i oczekiwać że "mogliby się podzielić". Mają jakieś tam pieniądze, na które całe życie pracowali, jeżdżą na dalekie i długie podróże (Chiny, Australia, USA itd) i pewnie mogliby nam sfinansować wkład własny 5 razy jakby chcieli, ale dlaczego mieliby to robić? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

hahaha
i nic mu nie lecialo :P