Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 13:30   #2761
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Tak po prostu..
ehhh... cisnienie brak prawie odpoczynku.. terminy gonia... dzidzia juz niedlugo a tu tyle roboty.. jakas depresja mnie lapie.

Ja botwiny nagotowalam - w sloiki dzisiaj leci to czego nie zjemy !
Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Też mam zawsze ten sam problem z zupami! i z ryżem- zawsze wychodzi za dużo
Mam to samo i jeszcze zawsze makaronu na dużo nagotuje.

A zupę gorąca w słoik nalewacie i cZekacie aż zaciagnie? Ile czasu tak może stac? Bo przyznam się, ze ja zawsze wylewam po dwóch dniach, nie wiedziałam, że,można w słoiki

A i przypomniało mi się ze o bólach głowy pisalyscie, to mnie ostatnio strasznie często bolała, praktycznie codziennie i już nie chciałam brać proszków, bo Małej mi szkoda, ze tak ja faszerowalam, ale,jak bolało to co robić? ;/ dziś pierwszy dzień sie czuje super

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:31   #2762
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje malej pomocy, mianowicie z tym wyjazdem do Grecji
co mam
- kremy UV przed po opalaniu
- srodki na owady ( zalecane gdzies czytalam wziac)
- karty NIHC czy jakos tak, te europejskie ubezpieczenie
- dowody, paszporty
- nakrycia glowy...
- reczniki
- pantenol kupilam nawet

Do kupienia
wegiel - na wszelki wypadek - chyba ze mozemy brac stoperan ?
co z lekow powinnam jescze wziac? w razie w ?
apracetamol oczywiscie

hahaha kij szefowej w oko.
skad ja to znam... eh....
Jak trzeba to można wziąć wyjątkowo Nifuroksazyd.
Ja Stoperan wzięłam tylko raz w życiu i nigdy więcej... mój mąż to samo

Weź sobie coś w stylu Clotrimazolum na wszelki wypadek No i chusteczki nawilżane.
Ja brałam jeszcze Espumisan i śliwki suszone musiałam się uzbroić, bo wiece jaki mam problem z moim brzuchem

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
O to chyba na swoim łóżku trochę odpoczelas dzisiaj, co?

Ale,bym zjadła barszczyk, z czym robisz? Sama zupa czy coś jeszcze?

I wiecie co? Też byłam dzisiaj w ciuchlandzie, miałam nie iść, ale Mąż pojechał a nie chciałam siedzieć w domu to poszłam i dobrze zrobiłam, bo jak zawsze było pełno body i pajacow a spodenek brak tak dzisiaj były spodenki i się trochę obkupilam, dobrze ze wczoraj na allegro tylko powrzucalam do koszyka, bo jednak będę chyba rezygnowala z tego zamówienia, bo wystarczy mi już raczej to co kupilam, więc się cieszę
O tak, dziś się wreszcie wyspałam
Kocham nasze łóżko Mąż wczoraj nie mógł do pracy wstać to mu było dobrze w końcu w swoim łóżku

Zrobiłam tylko barszcz z ziemniakami, bo mąż późno je i nie chce dwóch dań, a dla mnie dwa dania to za dużo

Fajnie, że jednak poszłaś Pochwalisz się zakupami?

Dziewczyny pieluszki tetrowe i flanelowe to zamawiałyście 70x80?
I oba rodzaje po 10 sztuk?
Stary 2015-08-25, 13:35   #2763
0enedue
Zadomowienie

pocieszyłyście mnie z tym gotowaniem

kurdeeeee i co ? przez Was musze zrobic barszcz;/

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Koleżanka z pracy właśnie napisała, że jest w ciąży. Kierowniczka raczej się nie ucieszyła. I dobrze jej tak bo zrobiła sobie z dziewczyny służącą. Robiła wszystko za nią i nawet grosza premii nie zobaczyła, mimo że na początku miała obiecaną
przekaż kierowniczce najszczersze wyrazy współczucia od grudniowych mamus

Cytat:

U mnie też pomidorowa moja ulubiona miałaś podesłać mi przepis na tą tartę ;>

A tak w ogóle to dzień dobry po południu, bo jeszcze się dziś nie witalam

I wiecie co? Też byłam dzisiaj w ciuchlandzie, miałam nie iść, ale Mąż pojechał a nie chciałam siedzieć w domu to poszłam i dobrze zrobiłam, bo jak zawsze było pełno body i pajacow a spodenek brak tak dzisiaj były spodenki i się trochę obkupilam, dobrze ze wczoraj na allegro tylko powrzucalam do koszyka, bo jednak będę chyba rezygnowala z tego zamówienia, bo wystarczy mi już raczej to co kupilam, więc się cieszę

pokaż ciuuuchy !!
a tarte robię z tego przepisu - http://ilovebake.pl/2015/08/05/tarta...ala-czekolada/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:36   #2764
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Smectę chyba można w ciąży na biegunkę?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:37   #2765
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
co mam
- dowody, paszporty
- nakrycia glowy...
- reczniki
- pantenol kupilam nawet

Do kupienia
apracetamol oczywiscie[COLOR="Silver"]
Może no-spę? Mi moja gin mówiła, że mogę brać jak będzie mnie bardzo boleć w dole brzucha.

Maść clotrimazolum, zawsze pomocna.

Cos od biegunki też możesz wziąść, mi pozwalała gina brać to, choć obeszło się bez.

Karty ciąży i badania chyba też trzeba mieć przy sobie zawsze, zwłaszcza podczas wyjazdów.

Tu piszą:
http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....526&Itemid=142

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...cje_33501.html

Oprócz tego ja zawsze wożę: książka lub czytnik, telefon+ładowarka, ewentualnie krzyżówki No i jak wyjazd to aparat+ kilka kart SD do niego, kable do zgrywania zdjęć, stabilny wodoszczelny pokrowiec na karty, ewentualnie jakieś pendrive, dodatkowy akumulator do aparatu lub baterie, ładowarka do baterii.

Baw się dobrze!

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-25 o 13:46
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:38   #2766
0enedue
Zadomowienie

zamówiłam wcierkę do włosów z jantara .. wczoraj sporo sciełam zniszczonych końców .. prostownice mam zamiar ograniczyc do minium i zobaczymy co z tego wyniknie

dobra .. ide wziac sie za ta lodówke

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:39   #2767
Ani_qa
Zakorzenienie

Adka dokładnie jak pisze Andriuszka jeszcze NoSpa!
Ja na wyjeździe w dokumentów ciążowych miałam tylko kartę ciąży, bo tam są wpisywane badania na bieżąco
Stary 2015-08-25, 13:40   #2768
andriuszka77
Zadomowienie

http://allegro.pl/komplet-body-spioc...535113450.html

szalenie mi się podoba ten zestaw, kupiłabym do wyprawki do szpitala, co myślicie, cena 40 zł za jedno ubranko?

ciekawe czy to dobrej jakości.

ale 62 to chyba za duże? uhmmm
jakie bierzecie rozmiar do torby szpitalnej?

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-25 o 13:41
Stary 2015-08-25, 13:40   #2769
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Weź sobie coś w stylu Clotrimazolum na wszelki wypadek No i chusteczki nawilżane.
Ja brałam jeszcze Espumisan i śliwki suszone musiałam się uzbroić, bo wiece jaki mam problem z moim brzuchem

O tak, dziś się wreszcie wyspałam
Kocham nasze łóżko Mąż wczoraj nie mógł do pracy wstać to mu było dobrze w końcu w swoim łóżku

Zrobiłam tylko barszcz z ziemniakami, bo mąż późno je i nie chce dwóch dań, a dla mnie dwa dania to za dużo

Fajnie, że jednak poszłaś Pochwalisz się zakupami?

Dziewczyny pieluszki tetrowe i flanelowe to zamawiałyście 70x80?
I oba rodzaje po 10 sztuk?
Mieliście jakieś rewolucje po Stoperanie? Ja polecam Laremid na biegunkę, ale w ciąży nie wiem czy mozna i Smecte.

Fajnie, ze odpoczelas

A barszcz w zupie ma ziemniaki czy oddzielnie gotowalas tak, żeby popijając barszczem, bo ja tak często robię

Już sama nie wiem, jesli ktoś spamuje zdjeciami, to chyba będę ją, więc może za dużo już ich wstawiam...

Ja zamawialam taki rozmiar jak napisałaś, tzn kupiłam, bo mam na razie 3 flanelowe i 4 tetrowe co w sklepie kupiłam, musze właśnie kupić resztę
A tetrowe kupujecie białe czy też we wzorki?
Wydaje mi się, ze po 10 wystarczy

ADKA ja w swoich zapisakach na wakacje mam jeszcze: chustka na glowe lub kapelusz, ładowarki do tel, gumka wsuwka do włosów, okulary przeciwsłoneczne, aparat, niby oczywiste a czasem się zapomina

Stary 2015-08-25, 13:45   #2770
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
przekaż kierowniczce najszczersze wyrazy współczucia od grudniowych mamus
Teraz będą jaja jak się okaże, że nikt oprócz mnie i A. nie umie wysłać telefonów do serwisu ani zrobić archiwum

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

szalenie mi się podoba ten zestaw, kupiłabym do wyprawki do szpitala, co myślicie, cena 40 zł za jedno ubranko?

Podobno z tej firmy i z Pinokia ubranka są bardzo dobrej jakości ale te ceny
Stary 2015-08-25, 13:49   #2771
andriuszka77
Zadomowienie

Acha może komuś się przyda takie info:

U mnie w szpitalu aby zapisać się na szkołę rodzenia, należy przedstawić od ginekologa zaświadczenie, że możemy uczestniczyć w zajęciach, tzn. stan zdrowia i ciąży na to pozwala. Muszę wziąść takie zaświadczenie od mojej gin jak będę teraz na wizycie.

Od 27 tygodnia ciąży zaczynam zatem szkołę rodzenia. Kto na to chodzi, ma za darmo w szpitalu poród rodzinny od razu jak chce.

Co się tam dowiem niedługo, to postaram się Wam opisać.
Stary 2015-08-25, 13:51   #2772
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

CIENWIATRU super ubranka ten pajacyk w paski boski

Stary 2015-08-25, 13:52   #2773
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
kurdeeeee i co ? przez Was musze zrobic barszcz;/
ja teraz w ciąży często robię barszcz tak mi smakuje
I w ogóle rzadko mam ochotę na mięso, a kiedyś uwielbiałam mięso

Cytat:

Ja uważam,że spokojnie czasem można zaszaleć Staram się kupować tanie ubranka, ale jak mi się coś mega podoba to biorę

Ja będę miała przygotowane 62 i 56 i po porodzie powiem mężowi, które ma przywieźć

Cytat:
Mieliście jakieś rewolucje po Stoperanie? Ja polecam Laremid na biegunkę, ale w ciąży nie wiem czy mozna i Smecte.

A barszcz w zupie ma ziemniaki czy oddzielnie gotowalas tak, żeby popijając barszczem, bo ja tak często robię

Ja zamawialam taki rozmiar jak napisałaś, tzn kupiłam, bo mam na razie 3 flanelowe i 4 tetrowe co w sklepie kupiłam, musze właśnie kupić resztę
A tetrowe kupujecie białe czy też we wzorki?
Wydaje mi się, ze po 10 wystarczy
Po Stoperanie mieliśmy mega zatwardzenie... czyli na jedno pomogło, na inne zaszkodziło Ból brzucha nie do opisania.
Laremid mi dawali w szpitalu jak byłam na początku ciąży, i Nifuroksazyd też później. Laremidu ostatecznie nie wzięłam, bo wtedy aż tak nie potrzebowałam, a pielęgniarka mi wciskała... Więc poszłam do niej po leki i wrzuciłam do szuflady, a o Nifuroksazyd mama poszła dopytać innego bardzo dobrego lekarza i powiedział, że Nifuroksazyd lepszy dla mnie i dziecka bo się nie wchłania nigdzie poza przewodem pokarmowym

Barszcz ugotowałam już razem z ziemniakami Ale czasem robię osobno tak jak piszesz

Ja tetrowe kupuję białe, bo chcę kupić droższe i grubsze, bo w sklepach to porażka jest

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Dziewczyny, a podkładów poporodowych i majteczek siateczkowych ile kupujecie?
Stary 2015-08-25, 13:56   #2774
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja uważam,że spokojnie czasem można zaszaleć Staram się kupować tanie ubranka, ale jak mi się coś mega podoba to biorę

Ja będę miała przygotowane 62 i 56 i po porodzie powiem mężowi, które ma przywieźć
Przekonałaś mnie hehe też tak mam pewnie kupię kilka wzorów które szalenie mi się podobają będą takie wyjściowe a co!
Stary 2015-08-25, 14:05   #2775
ogolnie
Zakorzenienie

Ja dziś serwuję ziemniaki, kalafior i schaboszczak, bo zostało od wczoraj
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:05   #2776
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz w ciąży często robię barszcz tak mi smakuje
I w ogóle rzadko mam ochotę na mięso, a kiedyś uwielbiałam mięso

Po Stoperanie mieliśmy mega zatwardzenie... czyli na jedno pomogło, na inne zaszkodziło Ból brzucha nie do opisania.
Laremid mi dawali w szpitalu jak byłam na początku ciąży, i Nifuroksazyd też później. Laremidu ostatecznie nie wzięłam, bo wtedy aż tak nie potrzebowałam, a pielęgniarka mi wciskała... Więc poszłam do niej po leki i wrzuciłam do szuflady, a o Nifuroksazyd mama poszła dopytać innego bardzo dobrego lekarza i powiedział, że Nifuroksazyd lepszy dla mnie i dziecka bo się nie wchłania nigdzie poza przewodem pokarmowym

Barszcz ugotowałam już razem z ziemniakami Ale czasem robię osobno tak jak piszesz

Ja tetrowe kupuję białe, bo chcę kupić droższe i grubsze, bo w sklepach to porażka jest

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Dziewczyny, a podkładów poporodowych i majteczek siateczkowych ile kupujecie?
A dodajesz trochę tego z torebki? Czy tylko buraki i ocet albo kwasek i swoje przyprawy? Bo ja lubię dodać jeszcze trochę tego z torebki, wiem że niezdrowo, ale nie umiem tak dobrze przyprawić samą ;/

To pomogło aż nadto ;/
Czyli nifuroskazyd można, ale to ten taki syrop zolty?

Ja za mięsem nie przepadałam i tak mi zostało jak na razie, chociaż wiem że powinnam więcej go jeść.

No w sumie takie grubsze to i fajniejsze w dotyku beda, ktoś pisał, że w tej aptece gemini są super pieluchy tetrowe, dobrej jakości i właśnie chyba po 10 sprzedawane, może to Acapella byla? Nie pamiętam ;/

Nie mam pojęcia ile myślałam, że tych podkładów takich z Belli to jedna paczkę, tam chyba 10 jest a tych majtek to chyba po 2 sztuki w opakowaniu, więc chyba że 2 opakowania trzeba, ale nie mam pojęcia ile kupic. Kupiłam już takie długie podpaski z Belli na noc takie, ale to,już w domu pewnie będę ich używać. Swoją drogą ciekawe ile czasu będziemy się oczyszczać, nie dość ze boli, to jeszcze to, nie lubię tego uczucia podczas okresu, a to oczyszczanie na pewno będzie długie ;/

Stary 2015-08-25, 14:07   #2777
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Weź koniecznie wapno! Mnie uczulilo słońce na szyi, kupowałam tam drogie maści, tabletki, a ostatecznie pomogło wapno, po które TŻ szedł w skwarze 5 kilometrów... teraz bez wapna nigdzie się nie ruszam:p
I jeszcze bym wzięła krople fizjologiczne do oczu. Nas to na szczęście ominęło, ale rezydentka mówiła, że najczęściej lekarz jest wzywany do zapalenia spojówki..

Ale Wam zazdroszczę tej Grecji!
Zapisuje )

Cytat:
Mam to samo i jeszcze zawsze makaronu na dużo nagotuje.

A zupę gorąca w słoik nalewacie i cZekacie aż zaciagnie? Ile czasu tak może stac? Bo przyznam się, ze ja zawsze wylewam po dwóch dniach, nie wiedziałam, że,można w słoiki

A i przypomniało mi się ze o bólach głowy pisalyscie, to mnie ostatnio strasznie często bolała, praktycznie codziennie i już nie chciałam brać proszków, bo Małej mi szkoda, ze tak ja faszerowalam, ale,jak bolało to co robić? ;/ dziś pierwszy dzień sie czuje super

Ja sie czuje tragicznie, zazdraszczam.

Cytat:

tak tak espumisan mam , tez wezme..

Cytat:
Może no-spę? Mi moja gin mówiła, że mogę brać jak będzie mnie bardzo boleć w dole brzucha.

Maść clotrimazolum, zawsze pomocna.

Cos od biegunki też możesz wziąść, mi pozwalała gina brać to, choć obeszło się bez.

Karty ciąży i badania chyba też trzeba mieć przy sobie zawsze, zwłaszcza podczas wyjazdów.

Tu piszą:
http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....526&Itemid=142

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...cje_33501.html

Oprócz tego ja zawsze wożę: książka lub czytnik, telefon+ładowarka, ewentualnie krzyżówki No i jak wyjazd to aparat+ kilka kart SD do niego, kable do zgrywania zdjęć, stabilny wodoszczelny pokrowiec na karty, ewentualnie jakieś pendrive, dodatkowy akumulator do aparatu lub baterie, ładowarka do baterii.

Baw się dobrze!
a to tam reszte rzeczy takie peirdoly to iem chodzilo mi o leki bardziej, dziekuje za linki !!

wlasnie szukam wapna ciekawe bede musiala po polskich sklepach poszukac, bo tu nie sprzedaja jako tako :O reszta z ebaya poleci

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:08   #2778
Madziejka*
Raczkowanie

Cytat:
co mam
- dowody, paszporty
- nakrycia glowy...
- reczniki
- pantenol kupilam nawet

Do kupienia
apracetamol oczywiscie.

brałam kartę ciąży na wszelki wypadek, smectę w razie ostrych biegunek, przeciwgorączkowo paracetamol, Islę na gardło, Espumisan na wzdęcia, Nospę i magnez w dużych ilościach
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:15   #2779
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Co do mebli to tz uparł się na ten fioletowy zestaw i go silnie forsuje.. dobra - będzie w razie co na niego. Córce koleżanki daliśmy do zaopiniowania - recenzje pozytywne bylo "mamo, kup mi też takie", więc chyba z gustem dziecka nie będę się kłócić Pojechaliśmy też po próbki farb i żadna mi nie pasuje... Jak się wkurze to przelece po prostu na biało i juz.. chciałam złamaną biel, w zimnym odcieniu.. z przeswitem szarości, lub delikatnego wrzosu.. ale na ścianie jakos mi to nie wygląda..
bo dzieciaki w większości wolą kolorowe ja co prawda córce pomalowałam meble na biało, ale dlatego że ściany zostają póki co zielone i potrzebowaliśmy tam rozjaśnienia, dlatego jasne meble mamy. Ale tak ogólnie to lubię (zwłaszcza w dziecięcych pokojach) białe ściany bo później zabawki, naklejki etc i tak robią mnóstwo koloru

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Adka bo weszłam dziś na wagę, a tam 3 kg więcej niż poprzednio, a jem normalnie jak zawsze.

W ogóle nie mam żadnej kurtki/płaszcza na jesień i zimę...Wczoraj poszłam do Tesco popatrzeć, mierzyłam 5 i co z tego, jak wszystkie mi są w biodrach za małe Od zawsze mam taki problem, góra mniejsza o dwa rozmiary niż dół Nie wiem co zrobić, chyba zostaje mi jakaś wysyłkowa sprzedaż dla słoni
mi w pierwszej ciązy mama wyszukała taki płaszczyk trapezowy na ciuchach na jesień, a na zimę o podobnym kroju uszyła mi krawcowa, wyszło dużo taniej niż jakbym miała kupić taki dedykowany dla ciężarnej.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Czy tez macier juz problen z przekrecanien sie z boku na bok ?
tragedia jest, jeszcze z poduchą między nogami nie wiem jak ja to robię że się obracam razem z nią

poczyniłam dziś pierwszy ubrankowy zakup dla synka, wygrzebałam jeszcze na wyprzedaży dwa kaftaniki w smyku stacjonarnie, bo wiem że z kaftanikami u nas jest słabo a jednak do bodziaków z krótkim rękawkiem których mam kilka po córce białych będzie idealnie
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:15   #2780
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

I'm home!!!!
Wróciłam wypoczęta i mega zadowolona.
Wypoczęłam sobie psychicznie, zadowolona moje dziecko miało towarzystwo 24h/dobę więc też zadowolone. A jak wiadomo szczęśliwe dziecko to szczęśliwa mama hehehe
Muszę wam się pochwalić!!!!!!!
Mam wózek maxi cosi z fotelikiem do tego dedykowany śpiworek. Dostałam mnóstwo rzeczy - butelki tomme tipe, avent. Laktatory ręczny i elektryczny avent (elektryczny nie używany), smoczki nóweczki, pudło zabawek, kołderkę i prześcieradelka do łóżeczka. A to wszystko za 500 zł. Miałam tyle gotówki więc tyle dałam kuzynce, tak z przyzwoitości hehe bo nie chciała pieniędzy. Jeszcze mam plan kupić jakieś zabawki dla jej synków i wyslać bo naprawdę te rzeczy są warte dużo więcej, które ona mi dała.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:19   #2781
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska myślę że jedna paczka belli to bardzo mało
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:22   #2782
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A dodajesz trochę tego z torebki? Czy tylko buraki i ocet albo kwasek i swoje przyprawy? Bo ja lubię dodać jeszcze trochę tego z torebki, wiem że niezdrowo, ale nie umiem tak dobrze przyprawić samą ;/

To pomogło aż nadto ;/
Czyli nifuroskazyd można, ale to ten taki syrop zolty?

No w sumie takie grubsze to i fajniejsze w dotyku beda, ktoś pisał, że w tej aptece gemini są super pieluchy tetrowe, dobrej jakości i właśnie chyba po 10 sprzedawane, może to Acapella byla? Nie pamiętam ;/

Nie mam pojęcia ile myślałam, że tych podkładów takich z Belli to jedna paczkę, tam chyba 10 jest a tych majtek to chyba po 2 sztuki w opakowaniu, więc chyba że 2 opakowania trzeba, ale nie mam pojęcia ile kupic. Kupiłam już takie długie podpaski z Belli na noc takie, ale to,już w domu pewnie będę ich używać. Swoją drogą ciekawe ile czasu będziemy się oczyszczać, nie dość ze boli, to jeszcze to, nie lubię tego uczucia podczas okresu, a to oczyszczanie na pewno będzie długie ;/

Jak gotuję 'na burakach' to nie dodaję tego z torebki. Ale dziś gotowałam niezdrowy, bo z torebki Chciałam szybko
Octu ani kwasku nigdy nie dodaję, bo ja nie lubię kwaśnego
Za to zawsze sypię odrobinę cukru Jakoś mi lepiej smakuje jak posłodzę no i wiadomo, resztę przyprawiam po swojemu

Nifuroksazyd te żółte tabletki, tylko są mocniejsze i słabsze jak kupisz mocniejsze to zawsze możesz tylko pół tabletki wziąć.
Ale oczywiście to już jak jest konieczność, bo jak nie ma tragedii to lepiej nie brać leków tylko domowymi sposobami

Ja robię właśnie koszyk na all i tetrowe zamawiam 70x80 - 140g/m2
i flanelowe ten sam rozmiar 150g/m2

Ja właśnie też nie wiem ile czego zamówić z tych rzeczy te długie podpaski z Belli to też mam jedno opakowanie, ale dokupię na pewno Czasem (rzadko, bo rzadko), ale bywało tak, że przy zwykłej @ mnie tak zalewało, że musiałam takie wielkie pierwszego dnia zakładać

Swoją drogą mi już słabo jak pomyślę o tym oczyszczaniu po porodzie... Ból jeszcze jakoś zniosę (chociaż pewnie nie wiem co mówię), ale tego krwawienia nienawidzę
Stary 2015-08-25, 14:23   #2783
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
I'm home!!!!
Wypoczęłam sobie psychicznie, zadowolona moje dziecko miało towarzystwo 24h/dobę więc też zadowolone. A jak wiadomo szczęśliwe dziecko to szczęśliwa mama hehehe
Mam wózek maxi cosi z fotelikiem do tego dedykowany śpiworek. Dostałam mnóstwo rzeczy - butelki tomme tipe, avent. Laktatory ręczny i elektryczny avent (elektryczny nie używany), smoczki nóweczki, pudło zabawek, kołderkę i prześcieradelka do łóżeczka. A to wszystko za 500 zł. Miałam tyle gotówki więc tyle dałam kuzynce, tak z przyzwoitości hehe bo nie chciała pieniędzy. Jeszcze mam plan kupić jakieś zabawki dla jej synków i wyslać bo naprawdę te rzeczy są warte dużo więcej, które ona mi dała.
Ale super
Fajnie ze odpoczelas i takie łupy ze sobą przywiozłas, super a wózek to taki 2w1? To już sporo rzeczy masz
Cytat:
sylwuska myślę że jedna paczka belli to bardzo mało
Heh tak myślałam, ją nawet nie widziałam tego na żywo, więc nie wiem jak to wygląda, w takim razie ile? 3? 4?

Stary 2015-08-25, 14:25   #2784
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
I'm home!!!!
super

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:28   #2785
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
I'm home!!!!
Wooow, zazdrooooo!
Ciekawe ile mnie kuzynka policzy za rzeczy, które dla mnie przygotowała... juz wspomniała, że ubranka 5 zł za sztukę, więc chyba będę ostrożnie wybierała co chcę...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:29   #2786
Madziejka*
Raczkowanie

Zrobiłam zamówienie w Aptece Gemini i teraz zorientowałam się, że mają witaminy, których wcześniej nie było. Anulować zamówienie i składać nowe? to jedyne co mogę zrobić, żeby je dodać do jednej paczki. Niestety wtedy zamrażam sobie pieniądze, które już wpłaciłam :-(

Wojniann, świetne zakupy !! pochwal się zdjęciami

Edytowane przez Madziejka*
Czas edycji: 2015-08-25 o 14:31
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:30   #2787
Fionka_31
Zakorzenienie

hi,
ach mam roboty,
niby karta wizażu otwarta ale nie mam czasu na odpisanie

ale doczytałam o zupach w słoiki nigdy mi to nie przyszło do głowy ale będę praktykować, każdą zupę można?

Adka- o tak wapno i to najlepiej tak już kilka dni przed wyjazdem łykać i pić w trakcie nawet jak nic się nie dzieje, co ja tam jeszcze miałam: smecta, paracetamol, nospa, espumiam, coś na komary ale zobacz czy jest bezpieczne dla kobiet w ciąży (ja nie spotkałam żadnego i nie użyłam ani razu), tampony priobiotyczne lub globulki po kąpieli, a i jeszcze miałam krem cicatridinę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:35   #2788
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Jutro może uda mi się was nadrobić. choć nie sądzę,b o wy produkujecie posty jakbyście na akord pracowaly.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:38   #2789
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:

Wiecie co, tak w ogóle to ja się boję porodu ale nie jako że bólu czy coś, tylko że jak zacznę rodzić w sylwestra to wszyscy bedą podjarani nowym rokiem, a jak w nowy rok to wszyscy beda na kacu :
Mam dokładnie tak samo i dlatego liczę, że urodzę po terminie 😀

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Tzn, że jeśli chcę parkę to muszę się przeprowadzić?
Kalusia to chyba w naszym regionie jest tyle dziewczynek, moje 2 koleżanki, które są w ciąży też będą miały córeczki. Wśród znajomych wszyscy maja dzieci - ogółem15 dziewczynek i 2 chłopców! Chyba naprawdę będzie trzeba się przeprowadzić albo starać się na wyjazdach 😜

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:40   #2790
benita84
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle nie mam żadnej kurtki/płaszcza na jesień i zimę...
też muszę sobie kupić jakiś namiot na jesień/zimę... tylko znów szkoda mi dużo kasy na to wydawać bo liczę że na następny rok już będę wyglądała normalnie... chociaż kto wie moja waga idzie w strasznym tempie do góry. Wczoraj też dopadł mnie ciążowy kryzys i już nie mogę patrzeć na siebie w lustrze. Poprzednio jakoś lepiej się ze sobą czułam.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
I jak same chlopy to wojna bedzie
właśnie są takie głupie powiedzenia, bo juz to od kogoś słyszałam... ale mnie to zupełnie nie śmieszy, szczególnie jak niechcący natkę się na jakieś wydanie wiadomości i widzę co się na świecie dzieje :/

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Swoją drogą wracając do tycia - mi powiększyły się nawet stopy. I czeka mnie jeszcze inwestycja w pantofle, bo ani jedne na mnie nie pasują
a kiedyś słyszałam ze w ciąży mogą urosnąć stopy... i to tak na stałe
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości