Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 13:53   #1021
Selis
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
To było odnośnie tego, że zostawiam go samego. U nas oczywiście wózek też gra pierwsze skrzypce.

A ja lubię zupy.. Sama już nie gotuję zup w ogóle.

Dobrze, że tak szybko się uspokoiła. Mój Wojtek to płakał jeszcze z 5 minut po...

Nie zmalało. W szpitalu mierzą centymetrem dokładnie wzdłuż nóg itd, a pielęgniarki nie mierzą długości tylko wzrost. Wojtek urodził się 59 cm, a na szczepieniu był 60 cm i się zapytałam czemu tak
Kejti, skonczyła mi się wersja próbna baby connect Muszę wykupić pełną wersje, bo kto będzie mi pilnował ile minęło od ostatniego karmienia?!

Edytowane przez Selis
Czas edycji: 2015-08-25 o 13:55
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:53   #1022
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
oo mam tak samo z ubrankami. 68 lub duże 62
ostatnio miała ubrane jakieś body 74- ale ta rozmiarówka popieprzona jakaś

oo, nam nic nie powiedziali o tym całowaniu a też szczepiliśmy na rota.....też nie wiem jak wytrzymam

moja nosi rozmiar 62 a z Pepco jak ma ciuszki to na 74! te rozmiary to są delikatnie mówiąc

powiedzieli, że może zarażać przez 2 tyg ale najbardziej ryzykowne są pierwsze kilka dni bo to żywy rota podaje się dziecku. Koniecznie myj ręce po każdej zmianie pieluchy.

ja moją uwielbiam wąchać
jak to ktoś obcy przeczyta to pomyśli, że pomylona jestem
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:57   #1023
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mój tż zamiast z nami do przychodni to zostawił mnie sama z dziećmi i pojechal kupic sobie telefon.. Potem zamiast wyrzucić śmieci wystawił je na balkon i teraz nie da się wyjść bo mrówki sobie wędrują.. Ubije, utluke i nie wiem co jeszcze zrobię.
Dziwię się że tolerujesz takie zachowanie ja bym zaje...la
Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jestem mamusią zaginioną, nie udzielam się ale regularnie staram się Was czytać

Postanowiłam napisać korzystając z wolnej chwili bo pisałyście o paru rzeczach, które mam, więc może komuś się to przyda.

Nawilżacz- Ja posiadam z firmy Gotie. Niestety nie wstawię wam linka bo coś komp mi szwankuje i nie chce wstawiać ikonek z tych powyżej. Typ to GNA-150 kupiony w electro.pl Bardzo fajny nawilżacz, ten strumień pary jest obrotowy i można ustawić w dowolnym kierunku, można go regulować, fajny wyświetlacz, para się nie osadza, nie jest mokro wokół, posiada duży zbiornik przez co nie trzeba ciągle uzupełniać. Wady- duży i tylko w kolorze czarnym, dość drogi-180 zł.

Pisałyście o torbach Skip Hop. Miałam kupić Duo Signature zdecydowałam się na Formę.Polecam bardzo pakowna, super opakowania na ciuchy i drobiazgi jedno i drugie na butelki termoizolacyjne. Torba bardzo przemyślana, dużo mieści. Ma fajne uchwyty na rączkę wózka i długie paski na ramię. Niestety zapakowana waży sporo ale to każda. Z wad to za tą cenę producent mógłby zrobić ją z lepszego materiału ( wykonana z materiału "kurtkowego" ) Wahałam się ale pomyślałam że przecież wykorzystam ją przez parę lat ( o ile się nie zepsuje ) bo można ją też fajnie wykorzystać potem, np. na wyjazd.

Ja mam do was pytanie

Jak rozwiązujecie sprawę porannego prysznica ? Pytanie może głupie ale ja na razie mogę kąpać się tylko wieczorem jak mój mały śpi mocnym snem i Tż jest w domu ( nie ma go cały dzień ) a czasem nawet muszę zabrać do łazienki elektroniczną nianię bo jestem sama. Włosów zazwyczaj nie suszę bo szkoda mi czasu ale za to rano wstaję jak Chopin bo mam długie włosy i bez modelowania mogę je co najwyżej spiąć w kucyk a i ta to wygląda kiepsko.

I tak się zastanawiam jak to rozwiązać bo chciałabym kiedyś kąpać się rano żeby wyglądać jak człowiek ( za niedługo muszę zawodowo wyjść do ludzi ). Włożenie syna w leżaczek raczej nie wchodzi w grę bo dostaje w nim szału.

Poradźcie :-D

Pozdrawiam i życzę zdrówka i uśmiechu dla Waszych pociech.
No to ja chyba też nie pomogę bo moja rano jest spokojna wiecnnajpierw leży na łóżku a później w łóżeczku karuzelę ogląda

Cytat:
my już po szczepieniu. mała bardzo płakała przy wkłuciach ale potem ją przytuliłam i szybciutko sie uspokoiła..teraz odsypia

mieliśmy isc 11.08 ale panie pielęgniarki od szczepien miały urlopy i kazano dopiero dzisiaj przyjść

wogóle jak dziś ją pielęgniarka mierzyła to wyszło 59 cm
dziecko mi zmalało
nie wiem jakim cudem, jak sie urodziła to miała 60 a przecież widze jak urosła... chyba sie pani pielęgniarce centymetr obsunął

oojej, ale masz kochanego faceta, no ideał

oo, nam nic nie powiedziali o tym całowaniu a też szczepiliśmy na rota.....też nie wiem jak wytrzymam
U nas było podobnie. Zależy od pielęgniarki jak mierzy. Trochę się zdziwiłam jak przeczytałam to co kejtiNapisała bo jak mój Kuba był malutki to wtedy dopóki dziecko samo nie stało to mierzyło się długość dziecka a dopiero później wysokość ciała...
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Stina ja mam spokojne dziecko, ktore sporo spi i w bujaczku lubi lezec a i tak porzuciłam poranny prysznic. Ja sie myję wieczorem a rano jak Mala ma drzemkę to myje wlosy, susze i maluje się; )

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ja kocham moje dziecko calowac w usteczka. Ona ma taki piekny zapach w buzi czasem wacham jej smoczek

A ja w jakimś wiosce mieszkam bo jak mam młoda w chuscie to się na mniemam na dziwolaga patrzą

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:59   #1024
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej .

Mała właśnie usnęła po 1,5 h jazdy więc się odzywam
Wczoraj było cudownie, no normalnie aż nie mogłam uwierzyć że mała jak nie je, to śpi albo gada ze mną.
Wstała po 18, kąpiel, 1,5h siedziała z tż i po 20 usnęła.
Ogólnie nocki ma dobre.

Ale dzisiaj znowu coś jej się dzieje

Współczuję Wam dziewczyny wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

szuuu daj znać co powiedział lekarz.

Czytałam, że narzekałyście na tż'tów.. współczuję takich syt.:/

My mieliśmy w niedzielę poważną rozmowę. Tylko u nas było na odwrót. Tż chce, żebym bardziej go obciążała Leną, żebym była iększą egoistką bo nie tylko chce bardziej uczestniczyć w naszym życiu ale chce mnie odciażyć bo widzi jak jestem bez życia. Non stop rozdrażniona albo zmęczona.
Dosłownie miał łzy w oczach jak mówił, że tęskni za taką mną wesołą, roześmianą i czułą
I że cholernie mu brakuje bliskości ale to akurat rozumie. Ale żebym chociaż się nie złościła jak chce mnie przytulić itp..

Powiem Wam, że naprawdę dużo mi dała ta rozmowa i od niedzieli jest naprawdę lepiej. No i ponadrabialiśmy
dla Tż - fantasyycznie sie zachował
Ja na mojego też nie mogę narzekać - bardzo mi pomaga przy Misi co wieczór ją kąpie i jest też bardzo wyrozumiały dla mnie

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:05   #1025
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki, czy któraś używa podkładów mineralnych?

mam do sprzedania podkład annabelle minerals - tonacja natural- kolor fairest. tu wklejam linka http://www.annabelleminerals.pl/skle...cienie-natural
oczywiście jest jaśniejszy niż na tym zdjęciu.

źle dobrałam tonacje i ciut za jasny mi jest. użyty 2 razy może- czyli pełny.

sprzedam za 2 dychy, cena regularna to 34,90

ogólnie podkład jest genialny, dobrałam sobie inny kolor i używam cały czas. polecam
Szkoda, dla mnie za jasny. Używałam kiedyś z everyday minerals, teraz mam ten niby mineralny z mac.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Szu mogę Ci wysłać zdj z książki o refleksie jeśli chcesz
Ja też poproszę. Bo sama o tym myślałam

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

zmęczona podróżą i zmianą otoczenia, dziś będzie lepiej

zawsze tak jest

nie wiem

mój synek miał zdiagnozowany i potwierdzony badaniami refluks i inaczej to się objawia

też pomyślałam o grzybicy oby nie...

a może gdyby miała jakąś swoją przytulankę maskotkę? gdyby się obudziła to mogłaby się przytulić do niej i próbować usnąć dalej. mój synek mimo, że ma już 8 lat to nadal śpi ze swoim pluszowym pieskiem

ja też zaraz jedziemy
Jak się objawiał?

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Mmm zmywarka jaki luksus kiedyś też będę miała.....

Zawijam się do endokrynologa, tż zostaje z córcią
Też mi się marzy, ale nie mam gdzie w kuchni podłączyć ; (
Stary 2015-08-25, 14:06   #1026
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Sylwusiach i myboy. Macie wspólną znajomą, czy to ktoś z od nas?
nie wiem zaraz sprawdze
Stary 2015-08-25, 14:08   #1027
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu na dole nie mam zmywarki. Ledwo dorobilismy się pralki nowej. Ale masz rację, Princesika, z kurzem... Boże, jak to będzie, gdy dziecko Zacznie raczkowac

Mehja, jak objawia się refluks?
U nas ten plus, że mieszkamy na górze, tzn u góry zbocza góry i się tak nie kurzy, bo wysoko od dróg jesteśmy. No minus, że trzeba się wspinać do góry z wózkiem
Stary 2015-08-25, 14:11   #1028
Princesika
Zakorzenienie

Selis zainstaluj sobie Dziennik maluszka jest za free

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
moja nosi rozmiar 62 a z Pepco jak ma ciuszki to na 74! te rozmiary to są delikatnie mówiąc

powiedzieli, że może zarażać przez 2 tyg ale najbardziej ryzykowne są pierwsze kilka dni bo to żywy rota podaje się dziecku. Koniecznie myj ręce po każdej zmianie pieluchy.

ja moją uwielbiam wąchać
jak to ktoś obcy przeczyta to pomyśli, że pomylona jestem
Mnie za wachanie smoczka razem z Toba zabiorą
Stary 2015-08-25, 14:13   #1029
kejtiCe
Zakorzenienie

Selis ja chyba nie wykupuje, bo szkoda mi kasy...

Alkamor u nas mierzyli taka miara jak stojące dzieci, ale Wojtek na tym.leżał.

Marei pchanie wózka wyrabia mięśnie brzucha, a pod górę to podwójnie. Byłam na wymianie uczniowskiej z liceum w Wuppertallu. Boże, tam wszędzie pod górę było.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:14   #1030
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

masija Fajnie ze możesz liczyć na TZ..to bardzo ważne tym bardziej kiedy ma się wymagające dziecko. Super się zachował

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:14   #1031
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż zamiast z nami do przychodni to zostawił mnie sama z dziećmi i pojechal kupic sobie telefon.. Potem zamiast wyrzucić śmieci wystawił je na balkon i teraz nie da się wyjść bo mrówki sobie wędrują.. Ubije, utluke i nie wiem co jeszcze zrobię.
serio?
Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Cieszę się, że rozmowa Wam pomogła Tylko pogratulować takiego Tż

Nie zaszczepiliśmy Szymka przez te zielone kupy. Mam mu podawać przez tydzień dicoflor.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Masija, bardzo fajnie się czyta Twoje pozytywne posty i brawa dla Tz!!!
Ja też zmieniłam nastawienie do Tza, bo kiedyś był na imprezie i mojej koleżance powiedział, że ja nie daje mu pod opiekę dziecka, bo uważam że wszystko sama zrobię najlepiej.

tzn. to nie tak, że tż nic nie robił przy Małej
Kąpie ją, wstaje do niej, karmi, spacery, zajmuje się nią ale i tak według niego za mało. Bo np. jak zaczyna ryczeć a wiem, że jest do spania to ja ją przejmuję bo nie chcę jej bardziej drażnić no bo przecież wiem, co na nią działa, jak się szybciej uspokoi. A jak tak będę robiła to przecież tż się nie nauczy. I w sobotę tak było, że Lena darła się akurat jak wychodziłam do fryzjera. Ale tż kazał mi iść. I co? Dał sobie radę, uśpił ją

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jak rozwiązujecie sprawę porannego prysznica ? Pytanie może głupie ale ja na razie mogę kąpać się tylko wieczorem jak mój mały śpi mocnym snem i Tż jest w domu ( nie ma go cały dzień ) a czasem nawet muszę zabrać do łazienki elektroniczną nianię bo jestem sama. Włosów zazwyczaj nie suszę bo szkoda mi czasu ale za to rano wstaję jak Chopin bo mam długie włosy i bez modelowania mogę je co najwyżej spiąć w kucyk a i ta to wygląda kiepsko.

I tak się zastanawiam jak to rozwiązać bo chciałabym kiedyś kąpać się rano żeby wyglądać jak człowiek ( za niedługo muszę zawodowo wyjść do ludzi ). Włożenie syna w leżaczek raczej nie wchodzi w grę bo dostaje w nim szału.

Poradźcie :-D

Pozdrawiam i życzę zdrówka i uśmiechu dla Waszych pociech.
ja daję Małą do bujaczka i idzie ze mną do łazienki
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Masija fajnie ze już jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że teraz będzie coraz więcej tych pozytywnych dni i brawa dla TŻ, takie zachowania zawsze się opłacają dla nich, prawda?

Ja też nie moge narzekać na mojego TŻ, jest kochany dla mnie i dla Małego. Mówi, że nas kocha, wstaje w nocy jeśli mi już sił i cierpliwości brakuje pomimo tego, że pracuje od rana do wieczora. Teraz zmienił prace i musi się dużo nauczyć, jezdzi na szkolenia więc jak wychodzi o 9 to wraca po 23 i to jest jedyny minus w naszym związku...

Mój w takim razie powinien codziennie dostawać taką nagrodę

U nas to samo-tż późno wraca. Wstaje o 5, wraca na 19. Jest wymęczony a jeszcze mi pomaga..

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Moj tez zup nie chce jesc
Mój nie jadał. Ale odkąd mieszkamy razem to je
Ba! Przekonał się do wielu produktów i dań dzięki mnie Sam się teraz domaga rosołu

A nawet nie wiecie jaka to satysfakcja przed teściową:brzydal : sasasaaa
A tak ją to boli, że łoooo

Cytat:
my już po szczepieniu. mała bardzo płakała przy wkłuciach ale potem ją przytuliłam i szybciutko sie uspokoiła..teraz odsypia

Super

haha ideał to może nie Musiałam się trochę napracować żeby wyplenić te maminsynkowe zachowania i przyzwyczajenia ale fakt-nie mogę za bardzo narzekać
Jest kochany

matko, mała śpi po 5minut i zaraz ryk
Cały dzień dzisiaj na usypianiu i uspokajaniu wycia

Ostatnie 2 dobre dni to były chyba wybryki natury

btw. kupiłam podgrzewacz do mleka itp. bo tyle ile nam się mleka marnuje przez to, że stygnie, to już bym miała 3 puszki mleka

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:15   #1032
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Hej .

Wczoraj było cudownie, no normalnie aż nie mogłam uwierzyć że mała jak nie je, to śpi albo gada ze mną.
Ogólnie nocki ma dobre.

Współczuję Wam dziewczyny wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

My mieliśmy w niedzielę poważną rozmowę. Tylko u nas było na odwrót. Tż chce, żebym bardziej go obciążała Leną, żebym była iększą egoistką bo nie tylko chce bardziej uczestniczyć w naszym życiu ale chce mnie odciażyć bo widzi jak jestem bez życia. Non stop rozdrażniona albo zmęczona.
Dosłownie miał łzy w oczach jak mówił, że tęskni za taką mną wesołą, roześmianą i czułą
I że cholernie mu brakuje bliskości ale to akurat rozumie. Ale żebym chociaż się nie złościła jak chce mnie przytulić itp..

Powiem Wam, że naprawdę dużo mi dała ta rozmowa i od niedzieli jest naprawdę lepiej. No i ponadrabialiśmy
Wspaniały ten twoj tz. Fajnie, że się układa. I niech układa nadal

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Stary 2015-08-25, 14:16   #1033
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się objawiał?

Też mi się marzy, ale nie mam gdzie w kuchni podłączyć ; (

zmywarkę podłączasz do odpływu od zlewu

refluks? u nas objawiał się następująco:
- słaby apatyt (w wieku roku pił 60 ml na porcję) i picie go bolało bo po każdym łyku mleko cofało mu się z powrotem do przełyku. Krztusił się często więc wypicie 60ml trwało nawet 40 min
- wymioty chlustające po każdym posiłku, mimo, że mleko było zagęszczane specjalnym zagęstnikiem dla dzieci z refluksem (robiło się gęste jak glut)
- podanie kropelki witamin czy próba podania paru łyków wody kończyła się krztuszeniem i zachłyśnięciem
- słabe przybieranie na wadze (u nas tył 400g/mies.)
- między karmieniami wielokrotnie słychać jak pokarm cofa się do gardła i dziecko ponownie przełyka
- ciągle zapchany nos (cofniętym pokarmem)

Młody miał refluks bo był wcześniakiem (u dzieci ur. o czasie rzadziej się to zdarza).

Córcia urodzona w terminie refluksu nie ma. Je ładnie, przybiera świetnie. Ulewała troszkę jedynie przez pierwsze 2 tyg.
Synowi nawet szczepionki na rota byśmy nie mogli podać, nie byłoby jak bo na 100% by zwrócil a Lili zjadła chętnie.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-08-25 o 14:23
Stary 2015-08-25, 14:22   #1034
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Stina ja mam spokojne dziecko, ktore sporo spi i w bujaczku lubi lezec a i tak porzuciłam poranny prysznic. Ja sie myję wieczorem a rano jak Mala ma drzemkę to myje wlosy, susze i maluje się; )

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ja kocham moje dziecko calowac w usteczka. Ona ma taki piekny zapach w buzi czasem wacham jej smoczek
Po tym co dentysta mi opowiedział jak byłam w ciąży nie całuję w usta. Ale zspach z buzi faktycznie fajny. Taki mleczny.
Stary 2015-08-25, 14:23   #1035
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Dziwię się że tolerujesz takie zachowanie ja bym zaje...la
ja też..

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
dla Tż - fantasyycznie sie zachował
Ja na mojego też nie mogę narzekać - bardzo mi pomaga przy Misi co wieczór ją kąpie i jest też bardzo wyrozumiały dla mnie
fajnie, że tak jest
Cytat:
Szkoda, dla mnie za jasny. Używałam kiedyś z everyday minerals, teraz mam ten niby mineralny z mac.
(
który masz?
Cytat:
masija Fajnie ze możesz liczyć na TZ..to bardzo ważne tym bardziej kiedy ma się wymagające dziecko. Super się zachował
Tak, naprawdę. Jeszcze jakby Mała była hm...spokojniejsza to dawałabym radę. Ale czasami naprawdę potrzebuję wyjść i tż mnie wspiera.
Dlatego ciężko mi tak trochę czytać jak Wy opisujecie co Wasi tż'ci robią:|
kurde, przecież to nie tylko nasze dzieci.. skąd taki podział, że matka musi wszystko robić a ojciec ma tylko być?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:29   #1036
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Kejti, skonczyła mi się wersja próbna baby connect Muszę wykupić pełną wersje, bo kto będzie mi pilnował ile minęło od ostatniego karmienia?!
To takie rzeczy tez pokazuje??? Ojj chyba muszę wypróbować

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:

Marei pchanie wózka wyrabia mięśnie brzucha, a pod górę to podwójnie. Byłam na wymianie uczniowskiej z liceum w Wuppertallu. Boże, tam wszędzie pod górę było.
Nooo to u nas pewnie podobnie. Ulm leży pomiędzy kilkoma górkami, więc w centrum jest płasko, ale w koło już górki. Na szczęście na samej górze pracuję, więc do pracy jadę autobusem a z powrotem w dół na nogach 35min. Tzn chodziłam. Jak pracowałam. Wydaje mi się jakby to było lata temu.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:

Taaak. Jeszcze do niedawna rana mnie ciągła po wyjściu na górę.
Stary 2015-08-25, 14:30   #1037
Princesika
Zakorzenienie

Marei a co Ci mowil dentysta?
Stary 2015-08-25, 14:31   #1038
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
zmywarkę podłączasz do odpływu od zlewu

refluks? u nas objawiał się następująco:
- słaby apatyt (w wieku roku pił 60 ml na porcję) i picie go bolało bo po każdym łyku mleko cofało mu się z powrotem do przełyku. Krztusił się często więc wypicie 60ml trwało nawet 40 min
- wymioty chlustające po każdym posiłku, mimo, że mleko było zagęszczane specjalnym zagęstnikiem dla dzieci z refluksem (robiło się gęste jak glut)
- podanie kropelki witamin czy próba podania paru łyków wody kończyła się krztuszeniem i zachłyśnięciem
- słabe przybieranie na wadze (u nas tył 400g/mies.)
- między karmieniami wielokrotnie słychać jak pokarm cofa się do gardła i dziecko ponownie przełyka
- ciągle zapchany nos (cofniętym pokarmem)

Młody miał refluks bo był wcześniakiem (u dzieci ur. o czasie rzadziej się to zdarza).

Córcia urodzona w terminie refluksu nie ma. Je ładnie, przybiera świetnie. Ulewała troszkę jedynie przez pierwsze 2 tyg.
Synowi nawet szczepionki na rota byśmy nie mogli podać, nie byłoby jak bo na 100% by zwrócil a Lili zjadła chętnie.
Wiem, ale nie ma na to miejsca. Chyba ze węże będę przez pół kuchni ciągła
Stary 2015-08-25, 14:32   #1039
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, przecież to nie tylko nasze dzieci.. skąd taki podział, że matka musi wszystko robić a ojciec ma tylko być?

ja też się dziwię.
mojemu jeśli o dzieci chodzi nie mogę nic zarzucić, zawsze się nimi chętnie zajmuje, wstaje w nocy żeby mi pomóc, na prawdę poświęca im dużo czasu a małą uwielbia wprost.
Tylko my się przestaliśmy dogadywać co mnie zaskoczyło i zmartwiło. A oczywiście chodzi o T.
Gdyby nie to byłoby super

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-08-25 o 14:35
Stary 2015-08-25, 14:33   #1040
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei a co Ci mowil dentysta?
Opisał bardzo obrazowo jak przenoszą się bakterie i próchnica. Głównie próchnica. No aż mnie wtedy zemdlilo (w ciąży byłam )
Stary 2015-08-25, 14:35   #1041
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

No.. Nie toleruje takich zachowań ale co mam mu teraz zrobić? Wyszedł z domu i tyle go było. Balkon będzie szorowac. Eh, tyle roboty teraz mamy a on dokłada ciągle.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:37   #1042
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
ja też..

fajnie, że tak jest

który masz?

Tak, naprawdę. Jeszcze jakby Mała była hm...spokojniejsza to dawałabym radę. Ale czasami naprawdę potrzebuję wyjść i tż mnie wspiera.
Bo mój tz uważa, że on pracuje i jest później zmęczony a w nocy musi się wyspać do pracy... :/ ale po ostatniej kłótni trochę się poprawił - w weekend gotował i umył podłogi. Ale małym nadal nie chce się zajmować zbyt długo
Stary 2015-08-25, 14:37   #1043
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Selis zainstaluj sobie Dziennik maluszka jest za free

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Mnie za wachanie smoczka razem z Toba zabiorą
Mój tż uwielbia wachac jak Zośka ziewa
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:38   #1044
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
ja też..

fajnie, że tak jest

który masz?

Podkład sypki. nie wiem jak się nazywa. Poszukam jak wrócę do domu
Stary 2015-08-25, 14:38   #1045
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Od razu mi się z tym skojarzylo
Haha no mniej więcej by to tak wyglądało

Cytat:

Ja pierrrr, ubilabym
Chyba poważna rozmowa by się przydała co?

Cytat:
Hej .

Ogólnie nocki ma dobre.

Masija jak dobrze, że jest lepiej, będzie coraz lepiej nooo i masz wspaniałego tż

Cytat:
My już po szczepieniu, nie było AŻ tak źle ale i tak mi szkoda było niuni. Była taka grzeczna u lekarza, smiala się do niej, gaworzyla.

Po rota faktycznie nie wolno całować dziecka i trzeba myc często rece

Tylko ją nie mogę wytrzymać bez całkowania jej!
dla córeczki
ej mi też nie mówili że nie wolno całować...

Cytat:

mieliśmy isc 11.08 ale panie pielęgniarki od szczepien miały urlopy i kazano dopiero dzisiaj przyjść

dziecko mi zmalało
nie wiem jakim cudem, jak sie urodziła to miała 60 a przecież widze jak urosła... chyba sie pani pielęgniarce centymetr obsunął

za szczepienie ja nie wiem ile moja ma długości/wzrostu, nie mierzyli jej na szczepieniu :| ale ubranka to 56 i 62, chociaż te pepcowe to 62 na styk jest, a z hm 56 jeszcze nawet ciut duże. Rozmiarówka jest pochrzaniona w każdym sklepie inaczej.

Ale się cieszę, moja tarczyca wróciła do normy i nie muszę brać tabletek lekarka powiedziała że jakbym planowała druga ciążę to wynik jest średni i.. nie dałam jej skończyć bo mówię do niej na razie absolutnie NIE kontrola za pół roku
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:39   #1046
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja dzieci w usta nigdy nie całowałam. Synowi zawsze tłumaczyłam że całuję się w policzek, czoło itp, w usta całuja się rodzice. A jeszcze gdyby ktoś z dalszej rodziny chciał mi dziecko w usta całować to chyba bym na zawał zeszła.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:40   #1047
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzieci w usta nigdy nie całowałam. Synowi zawsze tłumaczyłam że całuję się w policzek, czoło itp, w usta całuja się rodzice. A jeszcze gdyby ktoś z dalszej rodziny chciał mi dziecko w usta całować to chyba bym na zawał zeszła.
Też kazałam tz uprzedzic jego mamę, że żadne całowanie w usta. No ale jak nie widziałam...
Stary 2015-08-25, 14:43   #1048
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:

Tez znam wuppertal byłam tam 2-3 razy jako dziecko ta moja daleka ciotka co wam pisałam ze umarła kilka dni temu to właśnie z tamtat była. Wszędzie pod górę i często pada deszcz
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:46   #1049
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale nie ma na to miejsca. Chyba ze węże będę przez pół kuchni ciągła

dla takiej wygody warto i przez całą kuchnię

Cytat:
No.. Nie toleruje takich zachowań ale co mam mu teraz zrobić? Wyszedł z domu i tyle go było. Balkon będzie szorowac. Eh, tyle roboty teraz mamy a on dokłada ciągle.

pewnie już gadałaś z nim na ten temat?

Cytat:

jakby mi ktoś inny niż ja i mąż pocałował małą nawet w policzek to chyba bym rozszarpała
Stary 2015-08-25, 14:46   #1050
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

dziecko mi zmalało

To dziwnie zmierzyli. Szymek dzisiaj był mierzony i ma 65 cm a urodził się 57 cm.

Ja uwielbiam całować w szyjkę i policzki i wąchać główkę

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości