|
|
#1051 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Cytat:
Oby Lena miała więcej takich dobrych dni Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak szlam z mała w nosidle to sie ludzie dziwnie patrzą ale u mnie to małe miasteczko Dziś o wiele lepiej. Bawi sie na macie, byłyśmy na spacerze, teraz usnęła w wózku na tarasie. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Sylwka super
|
|||||
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny za jaki czas chcecie kolejne dziecko? Jaka waszym zdaniem jest idealna różnica wieku? Chciałabym drugie dziecko tylko się zastanawiam kiedy najlepiej, czy od razu i szybko odchować, czy za pare lat znów pakować się w pieluchy...
Nie chcę by Michał był jedynakiem..
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz jak byłam na dworze to dziewczyna z sąsiedniej klatki niosła swojego 3 miesięcznego synka w chuście i ten mały strasznie płakał, ona przystanęła żeby go poprawiać czy coś a wszystkie sąsiadki (siedzą całymi dniami na ławce) zaczęły gadać, że jak tak można takie maleństwo tak męczyć, że nie dziwne, ze ten mały wyje całymi dniami jak ona go tak wygina. Bo ten mały faktycznie płakał ciągle ale okazało się, ze miał coś na jelicie. Miał mieć ostatnio operację, żeby mu to wycięli. Cytat:
według mnie idealna to 5 lat |
||
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
3-4 lata to nie za dużo? mój tż ma brata 3 lata mlodszego i mówił, że nie bawili się razem w dzieciństwie bo jego brat był za mały. Teraz mają dobry kontakt. Ja mam kuzynkę 2 lata starszą i całe dzieciństwo się bawiłyśmy i nigdy nie było nam nudno...
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Bożeeeeeee jakie to jest słodkie, jak Wojtek bawi się na macie
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak bylysmy nastolatkami to ta wiez juz byla mega silna i do dzis zyc bez siebie nie mozemy.
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Marek a za meblami kuchennym nie da się pociągnąć? My tak mamy
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za rok wracam do pracy- chce popracować kilka miesięcy i zajść w drugą ciąże. nie wiem czy po drugim dziecku wróce do pracy..... zobaczymy jak bedziemy stać finansowo i jaki duży weźmiemy kredyt na budowe domu
|
|
#1061 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też właśnie, no i nie wiem czy to jednorazowa opłata, czy np. miesięczna bo wtedy to jaka suma by się uzbierała ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ze lepiej żeby w wózku wylo, żeby nie miało szansy nawet na chwilę się uspokoić..
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te apke Dziennik malucha namietnie stosowalam na poczatku jak mialam problemy z karmieniem. Zaznaczalam kiedy, ile czasu i z ktorej piersi Mala jadla. Teraz mi to juz niepotrzebne
|
#1064 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem nie za dużo. Między mną a bratem jest 4 lata różnicy(bez trzech miesięcy) i bardzo jesteśmy ze sobą zżyci. Pamiętam jak się rodził, jak byłam dla niego starszą odpowiedzialną za niego siostrą, ale również wspólne zabawy. Kłótnie też były, jak to w rodzenstwie. W okresie dojrzewania jeszcze bardziej się do siebie zblizylismy, bo obralismy tak jakby wspólny front przeciwko dorosłym ;-) Cytat:
Faktycznie mega słodkie Wspaniale jest zauważać postępy w rozwoju naszych dzieci.Cytat:
|
||||
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale dzisiaj szalejecie. Nie mogę nadrobić.
My szczepienie mamy dopiero 3 września, bo u mnie szczepia raz w miesiącu. Już się boję. Umowilam się w końcu do gina. ![]() Cytat:
Nie zastanawiałam się nawet nad tym. Chciałabym znaleźć jakąś fajną pracę, żeby się nie zasiedziec w domu. Z resztą nie widzę tego, sama z dwójką dzieci. Dla mnie to kosmos. ![]() Co do różnicy wieku, to ja mam siostrę o dwa lata młodszą i dwie siostry o pięć lat młodsze ode mnie. W dzieciństwie bawilysmy się wszystkie razem, wesoło było. Jako nastolatki bywało różnie, klocilysmy się, siostry podkradaly mi ciuchy i kosmetyki. Teraz lepszy kontakt mam z blizniaczkami niż z siostrą młodszą o dwa lata. Nie ma reguły.
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, przypomniało mi się, że moja położna ze sr na kolki bardzo polecała sok z suszonych śliwek, który można kupić w zielarskim podobno lepiej pomaga niż specyfiki z apteki, ale nie wiem czy to prawda, bo u mnie nie było potrzeby podawania, ale może... ![]() Wasze dzieci starają się już sztywno trzymać główkę? |
|
|
|
|
#1067 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A między Wami to bardzo poważnie? Nie pomaga rozmowa? Cytat:
No tak..my, matki siedzimy w domu Cytat:
Cytat:
![]() Oby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz? Nie myślimy o drugim. chociaż chcielibyśmy. Ale pewnie nie wcześniej niż za 4 lata. Ale do tego też dochodzi praca tż'ta, zmiana miejsca zamieszkania. Bo tu, gdzie mieszkamy - nie wyobrażam sobie 2 dziecka. Nie pomieścimy się. Ale dużej różnicy też bym nie chciała. A szczerze mówiąc to doszliśmy do wniosku z tż'tem, że jesteśmy zbyt egoistyczni na gromadkę dzieci i chcemy mieć też coś od życia. Teraz rezygnujemy z wszystkiego, nigdy nie szaleliśmy bo zawsze trzeba odłożyć itp. itd.. dlatego póxniej chcemy trochę poszaleć ![]() (oczywiście nie znaczy to, że dzieci nam w tym przeszkadzają - ciężko mi to wytłumaczyć tak pisząc )A chcemy też w miarę możliwości jak najlepiej zabezpieczyć przyszłość dziecka/dzieci. Dlatego 2 to dla nas idealnie. 3 - jak nam życie pozwoli
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka przypomniałas mi że jutro ide do gina! Jak mi bedzie chciał wziernik wysadzić to chyba go kopne w głowę na tym fotelu. Chyba może zbadać bez tego? Boje się że będzie bolalo
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja mnie zawsze boli badanie, ale po zakładaniu tego cewnika Foleya to Teraz ta wizyta będzie jak musniecie
W szpitalu wsadzali mi w bozene takie wielgachne co sie, że nic chyba nie będzie już straszne.
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
W tv mówią że znaleziono zwłoki noworodka w oczyszczalni ścieków
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże!
a znaleźli już tych co wyrzucili noworodka do stawu?
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Selis moja nie trzyma sztywno. Tzn jak jest na rękach to fajnie trzyma głowę ale lezac na brzuchu prawie wcale, w ogole jej sie nie chce
Co do Tz to moj naprawde jest cudowny, mega docenia moja prace w domu i nawet czasem mowi, ze mega ciezko pracuje w domu i docenia to, ze w domu czysto, codzienie jest obiad, ja wymalowana i ogarnieta, a jeszcze sporo robie przy dofinansowaniu ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- A co do drugiego dziecka to tak jak Masija mam z mieszkaniem. Jak sie drugie pojawi to musimy kupic inne mieszkanie bo nie zmiescimy sie w tym.
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Jasiek jak leży na brzuchu ładnie sztywno trzyma głowę, wkurza sie, że tyłek trochę ciężki i nie może go podnieść.
Na rękach też potrafi trzymać sztywno główkę., ale czasami walnie dzięcioła i ryczy.
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Selis moja się stara trzymać
Rybka chyba nie złapali ich bo nic nie było słychać o tym. Straszne to Masija jeszcze nie rozmawialiśmy z TŻ na ten drazliwy temat, oboje go omijamy ale wiem że musimy porozmawiać |
|
|
|
#1075 |
|
Konto usunięte
|
No to tak.
Gastroenterolog ma termin dopiero na 22.09. Mały wazy 5400, w zeszłym tyg było 5180. Położna mówi, ze to na 100% kolki i trzeba przetrwać. I mam jesc wszystko bo coraz gorzej wyglądam a jak mnie wcześniej namawiała na mm tak teraz powiedziała ze przy takim przybieraniu na wadze mam sie popukać w czoło bo tak wygodnie jak przy kp mi nie bedzie a i dla małego to najlepsze. A krostki to hormonalne na bank. Potem poszłam do gin. Najpierw nie chciała mi zrobic cytologii przy takim stanie szyjki, zrobiła mi usg ale jak zapytałam o spirale to chciała mi juz teraz zaraz robić za 400 zł i jakoś jej szyjka w strzępach w tym nie przeszkadzała ![]() Na koniec powiedziała ze bardzo zle wyglądam i dostałam skierowanie na morfologię, tsh i mocz. W końcu zeszlam do pediatry i bardzo długo oglądała małego i powiedziała ze jakby to była nietolerancja to by wyszło w kale. Ze skoro debridat nie pomógł to widocznie to musi byc kolka i teraz juz jest pewna tej kolki. Kazała odstawić espunisan skoro nie działa, delicol, debridat tez i multilac rownież. Mam dawać tylko przed każdym posiłkiem bobotic forte 3 krople lub sab simplex bo powiedziałam ze mam. I mam jesc WSZYSTKO w granicach rozsądku, te krosty nie sa alergiczne, brak typowych dla alergii zmian skórnych i tak naprawdę sytuacje moze uratować tylko czas bo to na 100% kolki. I "na Boga" mam zacząć jesc tak jak na poczatku po porodzie (jadłam wszystko) bo jakoś mizernie wyglądam. I absolutnie nie mam rezygnować z kp bo to jest to co najlepsze moge dać małemu. A kolki miną, a nie wybaczyłbym sobie po takiej walce z laktacja jakby mi zanikło mleko bo zaczęłabym dawać małemu preparat mlekozastępczy a kolki by nie minęły. Także dzis wszyscy tylko mówili mi jak zle wyglądam i ze to kolki i ze samo przejdzie.Zeby było śmiesznie to konrad dzis prawie w ogole nie płacze, tylko spi, bawi sie i je, jakby mi ktos dziecko podmoenil w tej przychodni Ide was nadrabiać bo mam 90 postów!! Jesteście szalone! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu no to dziś zrób sobie ucztę. To dobrze jeśli to ,,tylko,, kołki bo wtedy jest nadzieją że wkrótce mina
|
|
|
|
#1077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawrzucaj mu jeszcze do glowyCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbuj ten sam simplex może i Wam pomoże skoro tyle osób go chwali I weź się za siebie, wiesz jak tyle osób mówi że kiepsko wyglądasz to chyba coś w tym musi być, pewnie stres Cie zaczął zrzerac dziecko dzieckiem ale nie zapominaj o sobie Oby było więcej dni takich jak dziś |
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie była poprawa jak odstawiłam wszystkie leki i podawalam sam sab simplex, bobotic w ogóle nie działał, jak bym wodę lała... Mam nadzieje, że będzie dobrze i Wasz koszmar się skończy ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne ![]() Cytat:
To teraz Ty zadbaj o siebie i oby Konrad był codziennie taki jak dziś Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

Nie chcę by Michał był jedynakiem..

pewnie ze lepiej żeby w wózku wylo, żeby nie miało szansy nawet na chwilę się uspokoić..
06.09.2014 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)