|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Dotka dziękuję
![]() Kinga mi to w sumie jedno który. Myślę że kilka pomiarów wstecz zapamiętam, a te sprzed miesiąca chyba nie będą mi potrzebne? Wezmę który będzie jak będę robić zamówienie z apteki Chcę po prostu coś porządnego na dłużej dla nas wszystkich, bo nasz rtęciowy ma pękniętą obudowę (ale tż i tak go stosuje ), a elektroniczny eh... Jakoś mu nie ufam Z reszta jak rozmawialiśmy kiedyś z aptekarzem o termometrach to mówił żeby albo kupić jakimś cudem rtęciówkę albo zainwestować w dobry bezdotykowy. Cóż, narodziny dziecka to najlepsza okazja na zakup
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
hariett ja dlatego chyba kupię ten NC 100 do niego dają pokrowiec więc będzie gdzie go odkładać, niby taka bzdura pudełko ale jakoś pewniej. Czytałam, że najlepsze są te douszne, bo te do czoła to mierzą tylko temp zewnętrzną, Ale do uszka, jest ważne jak wkładasz, trzeba jakoś maluszkowi uszko troszkę naciągnąć i dopiero, a np w nocy męcz dziecko, dlatego też chyba zdecyduję się na ten do czoła, a tej firmy niby mają mały ten margines błędu.
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00 a morfologie robisz na biezaco? Jak z tym magnezem, kwasem i odzywianiem?
Hariett, roznica w cenie niezla bo w Ziko on kosztuje 115zl. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Dobra cena, zgadzam się, ale aktualnie i tak nie mogę kupić - kupno wózka, fotelika i może komody chyba wyczerpie nasze możliwości na przyszły miesiąc
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja osobiście nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla dzidzi a mam już z 3 torby rzeczy
![]() Moja mama poszalała w lidlu na dzieciowych rzeczach (kupiła te bluzy, pajacyki, geterki, body, lampkę led i nawet zabawki) a w sobotę teściowa dała mi torbę ciuszków (kupiła na ciuchach - prawie nie używane) kocyk, ochronę na materac i osłonkę do łóżeczka Bała się trochę, że się obrazimy że używane rzeczy kupiła a my się cieszyliśmy jak dzieci. Ciuszki są prześliczne a przecież nowe i tak trzeba wyprać wcześniej. Dziecku jest obojętnie czy wali kup..e do body LV czy zwykłych ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Ja już się powoli rozglądam za wózkiem i fotelikiem. Najgorszą rzeczą jaką mogłam zrobić to zaczęłam czytać o wózkach i porównywać. Teraz mam już pustkę w głowie
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata ale Ci fajnie z tymi ubrankami, do mnie brat przyjedzie jutro po drodze na wakacje i ma przywieźć rzeczy od mamy zobaczymy jak poszalała.
O tak czytanie o wózkach to zło, ja już nie czytam ma 3 faworytów i więcej nie czytam nie patrze. Wybiorę któregoś z tych 3, a którego to nie wiem może już po kolorze
|
|
|
|
#759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
A sprawdzałaś kiedyś jak duża jest różnica między czołem a uszkiem? Gdzieś to czytałam że małemu trzeba naciągać uszko ale właśnie w praktyce nie mam pojęcia jak to jest.
|
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
Wózek prawie na pewno - najprawdopodobniej kupujemy od tej kobiety za 220 więc takiej ceny sobie raczej nie odpuścimy, a fotelik to zależy ile kolega będzie chciał poczekać, ale raczej już teraz.
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak ta temperatura trochę się różniła od tej mierzonej dousznie i jej jestem zawsze wierna. Termometr ma taką nasadkę do czoła, a do uszka się ściąga, dzięki czemu łatwo i bezpiecznie wsadzić do uszka.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-08-25 o 13:48 |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to jest ten : http://akpolbaby.pl/pl/termometry-el...000006161.html
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Czy łatwo zgubić no nie wiem, aż taki mały przecież nie jest ha ha
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety takie rzeczy są w opiniach... Swoją drogą ciekawe jak wyobraża sobie termometr który trudno zgubić
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
lune1992powodzenia na wizycie!
u mnie też na początku bylo mega niedowierzenie, dwa testy nawet mnie nie przekonały. Potem beta, wizyta u gina no i już nie było złudzeń. Na początku szok, płacz przez 2 dni, TŻ też delikatnie mówiąc nie był zachwycony... A teraz? poczatek 5 miesiąca, a ja kocham naszego synka najmocniej na świecie A TŻ lata dumny, a jego ulubiona atrakcją są comiesięczne wizyty u gina, obserwowanie młodego na USG i kolekcjonowanie jego zdjęć ![]() hariett super okazja z tym fotelikiem Wam się trafia! uaoo fajnie, że mąż się stara! kwiaty to zawsze fajny gest w dobrym kierunku ![]() kinga1701 zgadzam się w kwestii wózkó ![]() A ja Wam powiem, że nasz dzieć jest coraz bardziej ruchliwy!
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze mi odpada póki co wybór wózka.. W czerwcu będę kombinować że spacerówka dopiero Haha :-D a fotelik zostawiam tz. Ma budżet do 500 zł i ma kupić jak najlepszy :-D oczywiście po moim zatwierdzeniu Haha :-D niestety ja się ogarniam internet bardziej pod względem blogów forów jak wizaz a tz niestety bazuje na tym co znajdzie w necie. Ale podsune mu odpowiednią literaturę :-D Jestem w pracy i właśnie tłumaczyłam Oli że nie wolno opierać się na moim brzuszku bo tam mieszka dzidziuś i kopie i robi puk puk. Wczoraj mnie kopnela przez przypadek bo chciała wstać i nie miała się na czym zaprzec. I teraz wzięłam jej rękę Myślałam że poczuje ale ona niecierpliwa jest Haha :-D dzidziuś kopal ale ona stwierdziła że nie czuje Haha :-D ale poglaskala, zrobiła puk puk do dzidziusia i poszła dalej hah :-D nie mogę się doczekać aż będzie bardziej widać v czuć ciekawe jak bedxie reagować :-D |
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, duzo dzieci zaczyna gadac z malenstwem w brzuchu
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak jest Ola obok i opowiada co widzi w książce to dziec kopie :-D a jak ja rano prosiłam bo mnie klulo i się martwiłam to miał w upie matkę Haha :-D
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj moja córka położyła się delikatnie mi na brzuch. W pewnym momencie dziecko kopnęło, a ona szybko odsunęła głowę jakby nie wiem co się stało. Jak powiedziałam jej, że to dzidziuś kopnął to się zawstydziła i taką słodką minkę zrobiła. Piękne to było
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Uff tak sie martwilam skad cos cieplejszego wytrzasne bo tu albo nie ma albo sa bardzo bardzo drogie a wczoraj dostalam paczke zpolski z mnostwem rzeczy do domu i kilkoma rzeczami dla malej i mamá mi przeslala te dwa misie,przeslodkie sa (tyle ze nie wiem jaki rozmiar,wydaje mi sie ze spory). Poza tym troche spioszkow i body ktore kupilam przez neta w tesco,do tego 3 czy 4 spiworki do spania. Teraz najbardziej sen z powiek spedza mi ta nieszczesna praca no i przeprowadzka. Maz juz za 10 dni maksymalnie sie przeprowadza i zostaje sama :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Baby super ze doszła paczka!
a z praca wszystko się ułoży serio ci mówię. A tz wszystko pięknie przygotuje
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, mnie chyba coś ominęło. Jak mąż się wyprowadza? Na nowe mieszkania, przygotuje i ty się wprowadzisz do niego czy jak? Przepraszam, ale musiałam nie doczytać. A paczka superowa!
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Przeprowadza sie do swojego wlasnosciowego i zaczyna remont,jak skonczy remont to szukam sposobu odejscis z pracy i też sie prZeprowadzam...ale pewnie przed koncem pazdziernika sie nie uda :-( ekipa ktora miala remontowac dalej sie nie odzywa,chyba musimy kogos nowego poszukac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-08-25 o 16:31 |
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
A możesz odejść za porozumieniem stron równo z nim?
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,bo wtedy nie bede miala ani kasy za zwolnienie, ani macierzynski,ani bezrobocie,a maz za Tydzien sam odchodzi z pracy :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Chcę po prostu coś porządnego na dłużej dla nas wszystkich, bo nasz rtęciowy ma pękniętą obudowę (ale tż i tak go stosuje
), a elektroniczny eh... Jakoś mu nie ufam 

A TŻ lata dumny, a jego ulubiona atrakcją są comiesięczne wizyty u gina, obserwowanie młodego na USG i kolekcjonowanie jego zdjęć