|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Aika a Amy nie ma przypadkiem zimnych raczek??? pamietasz stare fotografie i dzieci w becikach??? no szalenstwo.. dziecka wcale nie bylo widac
dziewczyy to sie nacierpialyscie z cewnikowaniem..ale czego nie robi sie dla dziecka
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalyscie o kupnie jakichs gryzakow maluchom?
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szuuu kochana, super wieści jeżeli chodzi o Konradka, będzie już co raz lepiej a Ty zamawiaj mega pizzę i sama zjedz całą!! bidulka
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej czytam was caly dzien. Jak jest z sauna i jacuzi przy kp mozna czy nie bardzo?
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Aika213;52537766]Mnie też cewnikowali przed niespodziewanym cc, ale w sumie wtedy już miałam takie skurcze, że nawet poza nimi nic nie czułam.
Cytat:
szuu dobre wiesci, jeszcze troszkę i wszystko z czasem bedzie lepiej i lepiej ja też juz czekam kiedy bedziekoniec kolek, ale i tak już jest o niebo lepiej niż bylo
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu dbaj o siebie
|
|
|
|
#1118 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a raczej to co mówi dobrze ze to "tylko" kolki, minie na pewno.. A Ty dbaj o siebie ![]() Mi też mama ciągle powtarza ze źle wyglądam, mam since.. Okazało się ze mam sporą anemie... Kuracja żelazem min pół roku . Cytat:
teraz on jako już dorosły "facet" broni mnie w razie w, wiem ze mogę zawsze do niego zadzwonic i mi pomoże.. A czasem sobie do nas wpada ot tak znów mój tz ma brata rok młodszego i 3 lata.. Nie mają praktycznie wgl kontaktu .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Aika213;52537766] Cytat:
Ale wkurza mnie czymś innym.. Cały czas przyczepia sie do mojego mleka.. Ze mam za mało że mam za chude, ze lena się nienajada i dlatego płacze, Żebym butelkę dała.. Nosz kuzwa.. Wtf. No ale dzisiejszy dzień uważam za udany.. Lena drogę do wawy (60km) nie spała a obserwowala, tam trochę podjadla i 50km spała.. Na miejscu kupa, cyc śmiechy z moim tatą.. I powrót caaale 110km spała. Auto kupione. Kawał fury, super, zbieram na takie ja kupiłam auto, trafiłam na promo w h&m dla Blanki i przyszedł macierzynski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze u nas to nie kolki a zeby faktycznie :/Cytat:
|
||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Marei - już myślałam żeby sprzedać wózek i fajna chuste kupić. Jedyna nadzieja w spacerówce.
|
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=k a j a;52538656]Moja też na brzuchu nie podnosi głowy tylko się drze, a na rękach bardzo ładnie trzyma
![]() Bardzo podoba mi się ta lekarka a raczej to co mówi dobrze ze to "tylko" kolki, minie na pewno.. A Ty dbaj o siebie ![]() Mi też mama ciągle powtarza ze źle wyglądam, mam since.. Okazało się ze mam sporą anemie... Kuracja żelazem min pół roku . Zgadzam się, nie ma idealnego wieku.. Myślę ze ważne jest też żeby wychować dzieci tak żeby sobie pomagały itd.. Ja mam brata 3 lata młodszego.. Wcześniej jak to dzieci, były kłótnie, bicie itd.. Ale jako starsza siostra zawsze stawałam w jego obronie, bilam innych jak coś mu robili teraz on jako już dorosły "facet" broni mnie w razie w, wiem ze mogę zawsze do niego zadzwonic i mi pomoże.. A czasem sobie do nas wpada ot tak znów mój tz ma brata rok młodszego i 3 lata.. Nie mają praktycznie wgl kontaktu .Haha ja tak samo.. Zawsze mówiłam ze chce mieć drugie jak Blanka będzie miała 10 lat. Już taka w pełni samodzielna.. Ale poczulam ze jest samotna i musi mieć rodzeństwo wcześniej.. ![]() Myje.. Wiadomo nie grzebie jak w kopalni ale balabyn się ze nie umyta miałaby jakieś coś w końcu tam wlazi kupa.. Też myślałam o niej ostatnio.. Cytat:
moja tez Cytat:
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sylwusiach;52538882]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ nosilby mala
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
Po kąpieli zrobiłam masaż i chciałam dać cyca.. Taki cyrk mi zrobiła, że uspokoić jej nie mogłam... Zmęczona już była, przed kąpielą prawie kimala. Uspokoiła się na rekach, położyłam do łóżeczka i w końcu zasnela...
![]() Kaja co za fura
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluch to mój nadal nie całkiem odpieluchowany ale kup w pieluchy nie robi od kiedy miał niewiele ponad rok. Nie wyobrażam sobie takiego wielkością szorowac teraz... |
|
|
|
|
#1127 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze sobie tak porozmawialiscie z Tz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oo my szczepilismy na Rota i nic nie mówili ze nie wolno całować Cytat:
Mysle ze jak Julek skończy 2 lata to zaczniemy sie starać o ile kasa i sytuacja mieszkaniowa pozwolą Cytat:
Jasne ze mozna wczesniej tylko po co ![]() Mysle ze gdyby tak było to WHO by uściślilo ze dzieciom chowanym w "cywilizacji" zaleca sue wczesniej bo pokarm matki jest niewystarczający. Do pół roku jest wystarczający dlatego te zalecenia sie zmieniły Ale poszalalyscie z tym pisaniem My sie dzisiaj namiętnie z Młodym chustowalismy, o 14 wyszłam z domu zanieść dyplom do pracy zeby mi urlop przeliczyli wróciłam o 17, Młody cały ten czas przesiedział w chuście, głownie spał Teraz juz śpi ja idę ćwiczyć potem kąpiel i godzinka dla mnie buszowania po necie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||||
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dokladnie tak samo 😊
|
|
#1131 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Poważnie - nie stresuj sie ![]() Cytat:
Myje dżungle i to kilka razy dziennie ![]() Nie wiem czy jest idealny wiek na rodzeństwo, trzeba być trochę egoista i myślec o sobie, swoich potrzebach ( tez wzgl dziecka ) i możliwościach. Mówi sie, ze lepiej szybko i z głowy ️Ja wyszłam z innego założenia. Wychowałam córkę, przeszłam każdy etap, cieszylAm sie tym i uczyłam razem z nią. Teraz skończy 6 lat i mam druga. Znów mogę jej poświecić czas, wszystko pokazać. Starsza w tym czasie wejdzie w kolejny etap wiec nie będę miedzy pampersem a marchewka i jestem z tego zadowolona. Z każda będę na jej potrzeby . I dla mnie to cudowne, ze mogę każdej z nich pokazać świat powili i dokładnie. Myśle ze 5 lat tez byłoby oki, ale niestety zdarzył sie nam aniołek. Ktos pytał o higienę ja od porodu kapie sie wieczorem i szykuje ubranie na rano. Nigdy noe wiadomo co mnie czeka hihi. Czasem muszę podjąć szybka decyzje czy siku czy zęby myć
|
|
|
#1132 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny sorki ze nie odpisywałam ale najpierw była u mnie mama a potem przyjechali znajomi ze swoją mała księżniczka i bylismy na długim spacerze- bez ryku
![]() Dziekuje za wszystkie miłe słowa, mam nadzieje, ze takich dni jak dzis bedzie więcej Kupiłam sobie w biedrze deser z korona - taki czekoladowy pudding i bede sie nim delektować ![]() Co do spin z rodzicami o grzanie dziecka to i my mamy. Masakra, moja mama niby kuma, nie przykrywa (w przeciwieństwie do taty) ale jak raz wysiadała z samochodu i jak otworzyłam drzwi w tym samym momencie to ofukala mnie Ale widzimy sie raz na kilka dni i tak mi pomaga, ze wybaczone ![]() Moj tez sie od dwoch dni ślini strasznie i pcha piąstki do buzi, a czasem jak go biorę do odbicia to obslinia całe przedramię... Nie wiem co to jest, ale na zeby na sto procent za wcześnie wiec daje mu tylko smoka w zamian ![]() Ooooo rany ten cewnik to musi byc jakis koszmar ![]() Kurczę mi położna mowila zeby nie odsuwać skorki... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli będziemy się jeszcze starać to za dwa lata. Tak jak teraz było.
|
|
#1134 |
|
Konto usunięte
|
Jak długo od decyzji czekaliście na becikowe?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, Franek próbuje już trzymać sam głowę. Udaje mu się raz na króciutko a raz na trochę dłużej.
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Też słyszałam że dziecko za zimne ręce ma ale nie ubieram bardziej. Ja i tak ciepło ubieram, przykrywam itp więc jak ktoś chce jeszcze bardziej to małe szanse ze ma rację. Przy otwartym oknie też nie spimy. Za to w upały jak tak płakała, zresztą w każdą pogodę płakała, wszyscy mi tylko gadali że chłodu jej trzeba, że do wózka i w przedpokoju postawić bo chłodniej niż w pokoju, ale i tak sauna a ona uspokajala się tylko przy mnie, przy cycu, w chuście, cała mokra i szczęśliwa.. Także rady radami...
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Tak też nam.lekarz tak mówił. Ale Markusek drze się, aż piszczy, całe dnie. Tzn dziś cały dzień, od soboty prawie całe. Ale w pt był u lekarza i zdrowy niby. Normalnie płacze, ale można go na rękach uspokoić choć na chwilę bo płacze falami..a dziś non stop tylko w chuście było ok a wieczorem już nawet w chuście źle. jak jutro tak znowu to jedziemy do kliniki.
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuuu na pewno dobra wiadomość ze Konradek nie ma alergii i ze wreszcie bedziesz mogła zjeść cos normalnego to kciuki za Twoja wytrwałość w czekaniu az kolki przejdą ![]() My skorki nie ściągamy, cos pediatra ostatnio brzęczala zeby ściągać bo tam sie mastka zbiera dżizas u niemowlaka mastka ja sie zastanawiam gdzie Ci lekarze studiują? Chyba jakies kursy korespondencyjne z Pcimia Dolnego Tak samo mnie kiedyś uświadamiała jedna ze Julek bedzie otyły ze za dużo przybiera na cycu i zeby go woda oszukiwać.... Durne to takie ze nie wiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

myslalyscie o kupnie jakichs gryzakow maluchom?

a Ty zamawiaj mega pizzę i sama zjedz całą!!
bidulka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i ze to kolki i ze samo przejdzie.
nawrzucaj mu jeszcze do glowy

wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

️
ja od porodu kapie sie wieczorem i szykuje ubranie na rano. Nigdy noe wiadomo co mnie czeka hihi. Czasem muszę podjąć szybka decyzje czy siku czy zęby myć

Tak samo mnie kiedyś uświadamiała jedna ze Julek bedzie otyły ze za dużo przybiera na cycu i zeby go woda oszukiwać.... Durne to takie ze nie wiem