|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbowałam jednak z piłką. LEpiej jest
Tylko trzeba się odpowiednio ułożyć żeby w cycki nie gnioto![]() Znowu nie mam TV w sypialni i jak tu spać Jutro tam wieża pójdzie to będą kołysanki leciały![]() Teście wrócili z Niemiec i przywieźli ciuszki od ciotki, ale ciotka przesądna i dopiero po porodzie mają dać. JAkieś jeszcze buciki na szydełku jakaś tak ich znajoma zrobiła jak się dowiedziała, ze teście będą dziadkami niedługo i machnęła w jeden dzień i coś tam jeszcze. Na razie dostałąm tonę słodyczy no bo ciezarna to dużo lubi hehhe a ja nie lubię słodyczy wiec mój mąż będzie cięzarny jak to wszytsko zje
|
#1653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak 3/4 rzeczy muszę " na koniec dopakować" :P ja i tak coś czuje że w październiku dopiero będę rodzić a gdzie tam do października.Skapnęłam się tylko że muszę kapcie kupić nowe Można też na piłce. Siadasz na piętach przed piłką, kolana szeroko, głowa i ramiona oparte na piłce i trzeba się przesunąć do przodu tak żeby pupę do góry unieść i w takim klęku brzuszek dynda a ramiona i głowa odpoczywają. Taka pozycja była w tych ćwiczeniach z płyty Alantan, właśnie wieczorem ćwiczyłam. Mega godzina relaksu.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-08-25 o 23:28 |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie duży ten ręcznik. A jak Michaś na siostrę reaguje? CIeszy się? MAca brzuszek?
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MAŁA DAJ SŁODYCZY !!!!!! |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój też testował! Ale mu zdjęcia nie zrobiłam I miałaś na nim plamki? U mnie zeszły po praniu.
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
NAjazd małych zeberek
Cytat:
Ja przeważnie gości więcej zapraszm jak nadostajemy tych niemieckich spejałów. Wystarczy zaprosić moja siorę i jej rodzinkę hehhe chudzielce żarłoki![]() Ja uwielbiam ćwiczyć i się zajechac na maxa. Szczególnie rano to mam wtedy tak dużo energi cały dzień. Tęsknię za tym
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to ja wstaję rano, wezmę prysznic i już nie mam siły
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna OoO wiesz co,nie ogladalam go tak dokladnie , dziś dopiero przyszedł
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
moja Ala to tak sie cieszy caly czas mowi ze dzidzia Tomcio i az piszczy jak mi sie brzuch rusza
pokazuje rączkami ze taki malutki braciszek bedzie i ze bedzie plakac hehe
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Hehe prawda, ja mu mówię że siostrzyczka może płakać dużo u w nocy, i może mu nie dać spac
no ale on nie zdaje sobie sprawy jeszcze jak to jest
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Viki już niebawem się dowie Michałek hihihi
DObranoc dziewczyny. Idę spróbować zasnąć
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Cześć łaski
![]() Korzystając z okazji że obudziło mnie jakieś dresiarstwo rozprawiajac na całe osiedle o tym jak ciężkie jest życie w więzieniu próbuję ogarnąć wątek i szał kocykowo minkowy. W dzień nie bardzo mam jak Tż na zwolnieniu w domu siedzi i ciężko mi się dostać do laptopa a nawet jak mi się uda to zaraz jest przy mnie i czyta co tam piszecie a mnie to jakoś krępuje. :P Co do łóżeczka bo któraś z was mnie pytał te pierdyliard stron temu to jest firmy Jardrew zdaje się , zamawialam na allegro gdzieś w którymś wątku wrzucałam linki bo mialam dylemat któro wziąć i zbidralam wasze opinie. Wtedy większość była za angielskimi ale jak byłam w szpitalu to Tż sam wybrał bo ja dalej byłam niezdecydowana i jest takie. W sumie mu się udało bo jest piękne. Co do brudzenia to już sama nie wiem jaki kolor mebli gorszy,w sypialni i kuchni mamy kolor wenge i też latam codziennie ze ściera a i tak tego nie widać bo wiecznie kurz jest.W kuchni chyba najgorzej się brudzą od tych oparów już sama nie wiem czym je czyścić bo wszystkie środki zostawiają smugi...Najlepiej chyba im służy jak nie robię przy nich nic tylko stoją takie uciapane.Powiedzialam sobie że w swoim domu nigdy nie będę takich miala., teraz wynajmujemy więc nie wiele miałam do powiedzenia w tej kwestii bo zostaliśmy taką zabudowę. Z kolei białe mebelki Tymona tak jak któraś pisala kurza się na czarno Także niestety nie ma takiego koloru na którym by szybko nie było znać brudu.Nad czym strasznie ubolewam, no chyba że ponakrywam wszystko folią jak Pani Hiacynta Bukiet z co ludzie powiedzą: P Miałam dzisiaj w planach poprzyklejac na ścianach literki z imieniem ale też się boję że zaraz obrosna brudem i dałam sobie spokój ( swoją drogą wpiszcie sobie na fejsie neju.pl bo nie mogę linka wkleić i patrzcie jakie cuda mają âĄ). Co do kocykow to ja mam od tego sprzedawcy mumandbaby, czy jakoś tak) farmę z cytrynką i jest piękna i dobrze wykonana także śmiało mogę polecić. Teraz szukam jakiegoś z koparkami bo Tż ma fiola na ich punkcie i za życzył sobie taki dla syna...Jakby wam wpadły w oko podczas przegladae allegro to możecie podrzucić link bo na samą myśl że mam znów tam siedzieć mózg mi się lasuje.W sklepach stacjonarnych niestety albo i stety bo mi się takie typowo męskie wzory nie podobają Tż jeszcze nie wynalazł na razie przytargal jedynie body, smoczek i sliniaki w kopary...Strach pomyśleć co będzie jak już wejdziemy w etap zabawkowy. Czuję że będę miała w domu koparkarium .Daisy ja mam ten materac, no i wydaje się porządnym. Nic więcej Ci narazie powiedzieć nie mogę bo leży w folii nieużywany. Tż tylko stwierdził że mały będzie miał wygodniej od nas. Przypomnialo mi się jeszcze że w czwartek pierwszy raz przyjdzie do mnie położna. Kompletnie nie wiem o czym mam z nią rozmawiać i o co dopytac i to jeszcze bardziej mnie stresuje. Pomyśli że jakoś nie ogarnięta przyszła mama jej się trafiła.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-08-26 o 03:27 |
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudo
Obudziłam się, jak Tż wychodził do pracy. Toaleta zaliczona, nos zapchany, gardło boli, więc dzień jak codzień ![]() Zaraz spróbuję jeszcze godzinkę dospać zanim będę musiała budzić kawalera, tylko zastanawiam się co kupić po drodze z przedszkola na obiad, tak żebym miała ochotę zjeść i żeby Tż się najadł, a żebym nie musiała przy kuchni stać dłużej niż kilka minut, bo nie dam rady ![]() Pomysły proszę podrzucać jak zajrzycie raniutko
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
JAk CUDOWNIE. TYlko jeden szczoszek zaliczony o 4 rano jak zwykle a tak spałam jak niemowlęLibra są meble na których nic nie widać. MAm coś takiego w salonie ale niestety do tego stół i stolik wenge A te meble mają taki kolor http://www.sklep.meblarz.pl/5502,lat...ewa-prawa.html i czasem nie pamiętam czy ścierałam wczoraj czy nie i paluchem sprawdzam Rewelacyjny kolor![]() TOśka tak na szybko to ja uwielbiam to https://www.winiary.pl/produkt.aspx/...ry-z-warzywami
|
#1672 | ||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam meble takie :http://www.agatameble.pl/produkty/pr...y/komoda-2d-3s i uważam, że jest to najcudowniejszy kolor jaki mogłam kupić kurzu nie widać, nawet po tygodniu jak z wakacji wróciliśmy ![]() Ja dzisiaj miałam z 5 wycieczek do toalety... w tym raz mi się przysnęło na kiblu i się przestraszyłam, że leżę z łóżku i sikam :P
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi wenge w sypialni to już nie daję rady. Nie mam siły codziennie skakać po łóżku i wycierać grrrrr teraz tylko łóżko zostało a komody poszły do Gabrysi pokoju i wcale nie musze tam codziennie wchodzić to nie będę widziała kurzu W sypialni teraz będzie musiało być czyściutko żeby Gabi nie wdychałą kurzu.NAtalitka jak Amelie pójdzie do lekarza to pewnie usłyszy to co ja w sprawie alergii że tzreba przemęczyć. Ewentualnie wapno, bo nie ma leków antyhistaminowych nie wpływających na płód. JA się zastanawiam jak ja będę rodzić jak to będzi enoc a wtedy mam ataki najgorsze i kaszlę że tchu nie mogę złapać
|
|
#1674 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze jeszcze się ustabilizuje
|
|
#1676 |
|
|
Zdrowie Twoje i dziecka najważniejsze
|
#1677 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jaka śliczna zeberka Lilo jest w wieku mojego Gabrynia..co?...ma dokładnie 2 latka i 2 miesiące..jejku jak ten czas zasuwa.. Cytat:
...Ja też..przez 20 lat ćwiczyłam gimnastykę siłowo-artystyczną...teraz wystarczy mi metraż domowy i dzieci..więcej potu niz przy nich to ja w życiu nie wylałam Cytat:
milutkiego dnia dziewczyny.. |
|||||
|
|
|
#1678 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jak się chce mieć pomieszczenie bez kurzu, to trzeba zapitalać ze ściereczką milion razy dziennie bez względu na kolor mebli
|
|
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nikt normalny raczej nie ściera kurzu 5 razy dziennie JAk kogoś to tak nie razi to ok, ale moje pedantyczne chore skołonności mogą wykończyć przy takiej sypialni
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Napiszę tylko tyle że witam po KOSZMARNEJ!!!!! nocy
![]() ![]() ![]() Mam ochote strzelić sobie w łeb Powiedzcie mi czym myłyście komody?? samą wodą ciepłą?? czy dodawałyście jakiegoś płynu , myśle o płynie np do podłogi bo intensywnie pachnie i może zabije zapach mebli, dykty, wiór
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

to ten przez oliath polecany

Tylko trzeba się odpowiednio ułożyć żeby w cycki nie gnioto
Jutro tam wieża pójdzie to będą kołysanki leciały

A te meble mają taki kolor
Mam nadzieję, ze jeszcze się ustabilizuje
...Ja też..przez 20 lat ćwiczyłam gimnastykę siłowo-artystyczną...teraz wystarczy mi metraż domowy i dzieci..więcej potu niz przy nich to ja w życiu nie wylałam
Nikt normalny raczej nie ściera kurzu 5 razy dziennie