Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 23:25   #1651
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Michalek testuje nowy rzeczniczka swojej siostry to ten przez oliath polecany

hehe ale fajnie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 23:26   #1652
mala29lll
Zakorzenienie

Spróbowałam jednak z piłką. LEpiej jest Tylko trzeba się odpowiednio ułożyć żeby w cycki nie gnioto

Znowu nie mam TV w sypialni i jak tu spać Jutro tam wieża pójdzie to będą kołysanki leciały

Teście wrócili z Niemiec i przywieźli ciuszki od ciotki, ale ciotka przesądna i dopiero po porodzie mają dać. JAkieś jeszcze buciki na szydełku jakaś tak ich znajoma zrobiła jak się dowiedziała, ze teście będą dziadkami niedługo i machnęła w jeden dzień i coś tam jeszcze. Na razie dostałąm tonę słodyczy no bo ciezarna to dużo lubi hehhe a ja nie lubię słodyczy wiec mój mąż będzie cięzarny jak to wszytsko zje
Stary 2015-08-25, 23:26   #1653
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No właśnie. Musiała bym wyparzyć cały dom, szpital i samochód

CHyba się zmieszczę do torby do szpitala Prawei wszytsko zapakowane oprócz pierdół któe na koniec trzeba włożyć

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Dziękować
No no, widzę że torba gotowa! Ja dzisiaj postanowiłam spakować, wyjęłam torbę, listę, zaczęłam czytać, doszłam do wniosku ze za dużo tego, schowałam torbę i koniec pakowania i tak 3/4 rzeczy muszę " na koniec dopakować" :P ja i tak coś czuje że w październiku dopiero będę rodzić a gdzie tam do października.
Skapnęłam się tylko że muszę kapcie kupić nowe

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
no wlasnie mnie sie słabo robi jak mam tak tylek w gorze a glowe w dole ;/
Można też na piłce. Siadasz na piętach przed piłką, kolana szeroko, głowa i ramiona oparte na piłce i trzeba się przesunąć do przodu tak żeby pupę do góry unieść i w takim klęku brzuszek dynda a ramiona i głowa odpoczywają. Taka pozycja była w tych ćwiczeniach z płyty Alantan, właśnie wieczorem ćwiczyłam. Mega godzina relaksu.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2015-08-25 o 23:28
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 23:28   #1654
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Michalek testuje nowy ręczniczek swojej siostry to ten przez oliath polecany
ha ha mały zebra faktycznie duży ten ręcznik. A jak Michaś na siostrę reaguje? CIeszy się? MAca brzuszek?
Stary 2015-08-25, 23:29   #1655
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Michalek testuje nowy rzeczniczka swojej siostry to ten przez oliath polecany
proszę Lilo do pary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3777xs.jpg (172,5 KB, 19 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 23:31   #1656
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No no, widzę że torba gotowa! Ja dzisiaj postanowiłam spakować, wyjęłam torbę, listę, zaczęłam czytać, doszłam do wniosku ze za dużo tego, schowałam torbę i koniec pakowania i tak 3/4 rzeczy muszę " na koniec dopakować" :P ja i tak coś czuje że w październiku dopiero będę rodzić a gdzie tam do października.
Skapnęłam się tylko że muszę kapcie kupić nowe

Można też na piłce. Siadasz na piętach przed piłką, kolana szeroko, głowa i ramiona oparte na piłce i trzeba się przesunąć do przodu tak żeby pupę do góry unieść i w takim klęku brzuszek dynda a ramiona i głowa odpoczywają. Taka pozycja była w tych ćwiczeniach z płyty Alantan, właśnie wieczorem ćwiczyłam. Mega godzina relaksu.
dzięki, juz zapisalam sobie w notatniku i jak przyjdzie pilka to wyprobuje, ciekawe jak to bedzie z tym cwiczeniem u mnie , bo ja z tych w ogole nie ćwiczących

MAŁA DAJ SŁODYCZY !!!!!!
Stary 2015-08-25, 23:31   #1657
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Słodziak
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 23:32   #1658
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
proszę Lilo do pary
o jakie ślepka
Stary 2015-08-25, 23:32   #1659
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
każdy materac jest ok, jesli prawidłowo sie go użytkuje ja teraz wybrałam bez gryki. lateksowe podobno dobre. ja mam piankowy
I jeśli był dobrze magazynowany. Na poprzednim moim wątku chyba 4 dziewczyny miały w gryce robaki.

Cytat:
Sweet mój też testował! Ale mu zdjęcia nie zrobiłam I miałaś na nim plamki? U mnie zeszły po praniu.

Cytat:
proszę Lilo do pary

Stary 2015-08-25, 23:35   #1660
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
proszę Lilo do pary
NAjazd małych zeberek

Cytat:
dzięki, juz zapisalam sobie w notatniku i jak przyjdzie pilka to wyprobuje, ciekawe jak to bedzie z tym cwiczeniem u mnie , bo ja z tych w ogole nie ćwiczących

MAŁA DAJ SŁODYCZY !!!!!!
Chętni bym CI dała Ja przeważnie gości więcej zapraszm jak nadostajemy tych niemieckich spejałów. Wystarczy zaprosić moja siorę i jej rodzinkę hehhe chudzielce żarłoki

Ja uwielbiam ćwiczyć i się zajechac na maxa. Szczególnie rano to mam wtedy tak dużo energi cały dzień. Tęsknię za tym
Stary 2015-08-25, 23:36   #1661
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
NAjazd małych zeberek

Chętni bym CI dała Ja przeważnie gości więcej zapraszm jak nadostajemy tych niemieckich spejałów. Wystarczy zaprosić moja siorę i jej rodzinkę hehhe chudzielce żarłoki

Ja uwielbiam ćwiczyć i się zajechac na maxa. Szczególnie rano to mam wtedy tak dużo energi cały dzień. Tęsknię za tym
To co ja ćwiczyłam to naprawdę lekkie ćwiczenia, rozluźniające, oddechowe, też takie które podczas porodu są przydatne, rozciągające. Sama przyjemność

Stary 2015-08-25, 23:39   #1662
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
To co ja ćwiczyłam to naprawdę lekkie ćwiczenia, rozluźniające, oddechowe, też takie które podczas porodu są przydatne, rozciągające. Sama przyjemność
A nieeee Ja piszę tak bez ciąży Teraz to ja wstaję rano, wezmę prysznic i już nie mam siły
Stary 2015-08-25, 23:42   #1663
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
ha ha mały zebra faktycznie duży ten ręcznik. A jak Michaś na siostrę reaguje? CIeszy się? MAca brzuszek?
Nono Michał baaardzo się cieszy, mowi, że wszystko siostrze odda, on chciał rodzeństwo, dużo dzieci w przedszkolu miało brata albo siostre i zawsze był smutny ze on nie ma, on kocha dzieci. Jeszcze nie wie co go czeka hehe

Cytat:
proszę Lilo do pary
Śliczna

Cytat:

Sweet mój też testował! Ale mu zdjęcia nie zrobiłam I miałaś na nim plamki? U mnie zeszły po praniu.

OoO wiesz co,nie ogladalam go tak dokladnie , dziś dopiero przyszedł

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 23:47   #1664
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nono Michał baaardzo się cieszy, mowi, że wszystko siostrze odda, on chciał rodzeństwo, dużo dzieci w przedszkolu miało brata albo siostre i zawsze był smutny ze on nie ma, on kocha dzieci. Jeszcze nie wie co go czeka hehe
Niech jeszcze pożyje w błogiej nieświadomości
Stary 2015-08-25, 23:50   #1665
Amelie04
Zakorzenienie

moja Ala to tak sie cieszy caly czas mowi ze dzidzia Tomcio i az piszczy jak mi sie brzuch rusza pokazuje rączkami ze taki malutki braciszek bedzie i ze bedzie plakac hehe
Stary 2015-08-25, 23:50   #1666
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Niech jeszcze pożyje w błogiej nieświadomości
Hehe prawda, ja mu mówię że siostrzyczka może płakać dużo u w nocy, i może mu nie dać spac no ale on nie zdaje sobie sprawy jeszcze jak to jest

Stary 2015-08-26, 00:09   #1667
mala29lll
Zakorzenienie

Viki już niebawem się dowie Michałek hihihi

DObranoc dziewczyny. Idę spróbować zasnąć
Stary 2015-08-26, 00:35   #1668
vikicullen
Zadomowienie

Dobranoc

Stary 2015-08-26, 02:56   #1669
Libra2
Zadomowienie

Cześć łaski
Korzystając z okazji że obudziło mnie jakieś dresiarstwo rozprawiajac na całe osiedle o tym jak ciężkie jest życie w więzieniu próbuję ogarnąć wątek i szał kocykowo minkowy. W dzień nie bardzo mam jak Tż na zwolnieniu w domu siedzi i ciężko mi się dostać do laptopa a nawet jak mi się uda to zaraz jest przy mnie i czyta co tam piszecie a mnie to jakoś krępuje. :P Co do łóżeczka bo któraś z was mnie pytał te pierdyliard stron temu to jest firmy Jardrew zdaje się , zamawialam na allegro gdzieś w którymś wątku wrzucałam linki bo mialam dylemat któro wziąć i zbidralam wasze opinie. Wtedy większość była za angielskimi ale jak byłam w szpitalu to Tż sam wybrał bo ja dalej byłam niezdecydowana i jest takie. W sumie mu się udało bo jest piękne. Co do brudzenia to już sama nie wiem jaki kolor mebli gorszy,w sypialni i kuchni mamy kolor wenge i też latam codziennie ze ściera a i tak tego nie widać bo wiecznie kurz jest.W kuchni chyba najgorzej się brudzą od tych oparów już sama nie wiem czym je czyścić bo wszystkie środki zostawiają smugi...Najlepiej chyba im służy jak nie robię przy nich nic tylko stoją takie uciapane.Powiedzialam sobie że w swoim domu nigdy nie będę takich miala., teraz wynajmujemy więc nie wiele miałam do powiedzenia w tej kwestii bo zostaliśmy taką zabudowę. Z kolei białe mebelki Tymona tak jak któraś pisala kurza się na czarno Także niestety nie ma takiego koloru na którym by szybko nie było znać brudu.Nad czym strasznie ubolewam, no chyba że ponakrywam wszystko folią jak Pani Hiacynta Bukiet z co ludzie powiedzą: P Miałam dzisiaj w planach poprzyklejac na ścianach literki z imieniem ale też się boję że zaraz obrosna brudem i dałam sobie spokój ( swoją drogą wpiszcie sobie na fejsie neju.pl bo nie mogę linka wkleić i patrzcie jakie cuda mają ♡).
Co do kocykow to ja mam od tego sprzedawcy mumandbaby, czy jakoś tak) farmę z cytrynką i jest piękna i dobrze wykonana także śmiało mogę polecić. Teraz szukam jakiegoś z koparkami bo Tż ma fiola na ich punkcie i za życzył sobie taki dla syna...Jakby wam wpadły w oko podczas przegladae allegro to możecie podrzucić link bo na samą myśl że mam znów tam siedzieć mózg mi się lasuje.W sklepach stacjonarnych niestety albo i stety bo mi się takie typowo męskie wzory nie podobają Tż jeszcze nie wynalazł na razie przytargal jedynie body, smoczek i sliniaki w kopary...Strach pomyśleć co będzie jak już wejdziemy w etap zabawkowy. Czuję że będę miała w domu koparkarium .

Daisy ja mam ten materac, no i wydaje się porządnym. Nic więcej Ci narazie powiedzieć nie mogę bo leży w folii nieużywany. Tż tylko stwierdził że mały będzie miał wygodniej od nas.
Przypomnialo mi się jeszcze że w czwartek pierwszy raz przyjdzie do mnie położna.
Kompletnie nie wiem o czym mam z nią rozmawiać i o co dopytac i to jeszcze bardziej mnie stresuje. Pomyśli że jakoś nie ogarnięta przyszła mama jej się trafiła.

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-08-26 o 03:27
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 05:28   #1670
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
proszę Lilo do pary
Cudo

Obudziłam się, jak Tż wychodził do pracy. Toaleta zaliczona, nos zapchany, gardło boli, więc dzień jak codzień

Zaraz spróbuję jeszcze godzinkę dospać zanim będę musiała budzić kawalera, tylko zastanawiam się co kupić po drodze z przedszkola na obiad, tak żebym miała ochotę zjeść i żeby Tż się najadł, a żebym nie musiała przy kuchni stać dłużej niż kilka minut, bo nie dam rady
Pomysły proszę podrzucać jak zajrzycie raniutko
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 07:08   #1671
mala29lll
Zakorzenienie

Witam JAk CUDOWNIE. TYlko jeden szczoszek zaliczony o 4 rano jak zwykle a tak spałam jak niemowlę

Libra są meble na których nic nie widać. MAm coś takiego w salonie ale niestety do tego stół i stolik wenge A te meble mają taki kolor http://www.sklep.meblarz.pl/5502,lat...ewa-prawa.html i czasem nie pamiętam czy ścierałam wczoraj czy nie i paluchem sprawdzam Rewelacyjny kolor

TOśka tak na szybko to ja uwielbiam to https://www.winiary.pl/produkt.aspx/...ry-z-warzywami
Stary 2015-08-26, 07:28   #1672
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Specjalnie dla CIebie poszłam fotkę cyknąć, ale kijowo wychodzą mi z telefonu w tym świetle. No i jeszcze kolorku dojdzie bo tak mdło teraz w kremach i brązach
ę
Piękne łóżeczko
Cytat:
u mnie Tż przeziębiony mega a do pracy chodzic musi. ja dalej męczę sie z alergią ;/
A kiedy idziesz do jakiegoś lekarza?

Ja mam meble takie :http://www.agatameble.pl/produkty/pr...y/komoda-2d-3s
i uważam, że jest to najcudowniejszy kolor jaki mogłam kupić kurzu nie widać, nawet po tygodniu jak z wakacji wróciliśmy

Ja dzisiaj miałam z 5 wycieczek do toalety... w tym raz mi się przysnęło na kiblu i się przestraszyłam, że leżę z łóżku i sikam :P
Stary 2015-08-26, 07:52   #1673
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Piękne łóżeczko

A kiedy idziesz do jakiegoś lekarza?

Ja mam meble takie :http://www.agatameble.pl/produkty/pr...y/komoda-2d-3s
i uważam, że jest to najcudowniejszy kolor jaki mogłam kupić kurzu nie widać, nawet po tygodniu jak z wakacji wróciliśmy

Ja dzisiaj miałam z 5 wycieczek do toalety... w tym raz mi się przysnęło na kiblu i się przestraszyłam, że leżę z łóżku i sikam :P
O no to też coś takiego mam w salonie i potwierdzam, ze są cudne Z tymi wenge w sypialni to już nie daję rady. Nie mam siły codziennie skakać po łóżku i wycierać grrrrr teraz tylko łóżko zostało a komody poszły do Gabrysi pokoju i wcale nie musze tam codziennie wchodzić to nie będę widziała kurzu W sypialni teraz będzie musiało być czyściutko żeby Gabi nie wdychałą kurzu.

NAtalitka jak Amelie pójdzie do lekarza to pewnie usłyszy to co ja w sprawie alergii że tzreba przemęczyć. Ewentualnie wapno, bo nie ma leków antyhistaminowych nie wpływających na płód. JA się zastanawiam jak ja będę rodzić jak to będzi enoc a wtedy mam ataki najgorsze i kaszlę że tchu nie mogę złapać
Stary 2015-08-26, 07:54   #1674
natalitka1988

Cytat:
NAtalitka jak Amelie pójdzie do lekarza to pewnie usłyszy to co ja w sprawie alergii że tzreba przemęczyć. Ewentualnie wapno, bo nie ma leków antyhistaminowych nie wpływających na płód. JA się zastanawiam jak ja będę rodzić jak to będzi enoc a wtedy mam ataki najgorsze i kaszlę że tchu nie mogę złapać
A apropo Twojego porodu... to czytałam wczoraj u gina w poczekalni gazetę, że jak ktoś ma podwyższone ciśnienie to zaleca się cc
Stary 2015-08-26, 08:02   #1675
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A apropo Twojego porodu... to czytałam wczoraj u gina w poczekalni gazetę, że jak ktoś ma podwyższone ciśnienie to zaleca się cc
Wiem Mam nadzieję, ze jeszcze się ustabilizuje
Stary 2015-08-26, 08:06   #1676
natalitka1988

Cytat:
Wiem Mam nadzieję, ze jeszcze się ustabilizuje
Zdrowie Twoje i dziecka najważniejsze
Stary 2015-08-26, 08:11   #1677
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie mnie sie słabo robi jak mam tak tylek w gorze a glowe w dole ;/
Cytat:
No coś Ty Nikt nie ma do CIebie pretensji JEdnym tak wygodnie a drugim inaczej. Ja mam chyba za duże bebeszysko i mi za bardzo kręgusłup obciąża ta pozycja. Może bardziej jakby się oprzeć o piłkę? Musze spróbować, ale dzisiaj już mi się nie chce
Cytat:
Babo jedna, za co??? pozycja super, mówiłam że dziś znów powiszę zaraz, wczoraj zanim mnie skurczysyny złapały było mi naprawdę cudownie

Cytat:
proszę Lilo do pary
jaka śliczna zeberka
Lilo jest w wieku mojego Gabrynia..co?...ma dokładnie 2 latka i 2 miesiące..jejku jak ten czas zasuwa..

Cytat:
NAjazd małych zeberek

...Ja też..przez 20 lat ćwiczyłam gimnastykę siłowo-artystyczną...teraz wystarczy mi metraż domowy i dzieci..więcej potu niz przy nich to ja w życiu nie wylałam

Cytat:
O no to też coś takiego mam w salonie i potwierdzam, ze są cudne Z tymi wenge w sypialni to już nie daję rady. Nie mam siły codziennie skakać po łóżku i wycierać grrrrr teraz tylko łóżko zostało a komody poszły do Gabrysi pokoju i wcale nie musze tam codziennie wchodzić to nie będę widziała kurzu W sypialni teraz będzie musiało być czyściutko żeby Gabi nie wdychałą kurzu.

a może nadaj wenge nową szatę...przemaluj na pastelowe kolory lub biały..Ja zamierzam tak zrobić..bo w ogóle przerabiam całą sypialnie na styl shabby chic....maluje farbami "kredowymi" ..super są...bezpieczne..bo naturalne

milutkiego dnia dziewczyny..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 08:20   #1678
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a może nadaj wenge nową szatę...przemaluj na pastelowe kolory lub biały..
Tylko co to da? Przecież to nie jest tak, że kurz osiada na ciemnym, tylko po prostu na jasnym go nie widać Jak się chce mieć pomieszczenie bez kurzu, to trzeba zapitalać ze ściereczką milion razy dziennie bez względu na kolor mebli
Stary 2015-08-26, 08:31   #1679
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a może nadaj wenge nową szatę...przemaluj na pastelowe kolory lub biały..Ja zamierzam tak zrobić..bo w ogóle przerabiam całą sypialnie na styl shabby chic....maluje farbami "kredowymi" ..super są...bezpieczne..bo naturalne
Niestety trzeba by malować też na jasno krzesłą do kompeltu a jasne by wyglądały paskudnie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tylko co to da? Przecież to nie jest tak, że kurz osiada na ciemnym, tylko po prostu na jasnym go nie widać Jak się chce mieć pomieszczenie bez kurzu, to trzeba zapitalać ze ściereczką milion razy dziennie bez względu na kolor mebli
No zgadza się tylko jak u mnie w sypialni to byś musiała latać ze ścierą 5 razy dziennie. Maa wrażenie że założe skarpetki a tam już tona kurzu Nikt normalny raczej nie ściera kurzu 5 razy dziennie JAk kogoś to tak nie razi to ok, ale moje pedantyczne chore skołonności mogą wykończyć przy takiej sypialni
Stary 2015-08-26, 08:34   #1680
gosiek0388
Zadomowienie

Napiszę tylko tyle że witam po KOSZMARNEJ!!!!! nocy
Mam ochote strzelić sobie w łeb

Powiedzcie mi czym myłyście komody?? samą wodą ciepłą?? czy dodawałyście jakiegoś płynu , myśle o płynie np do podłogi bo intensywnie pachnie i może zabije zapach mebli, dykty, wiór
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości