- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 08:52   #271
peachella
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Srebrna_smuga moja siedzi sobie tak już dłuższy czas. 5 wrzesnia mam usg na nfz zobaczymy czy dalej bedzie to samo. Ciekawa jestem czy tak zostanie czy sie przekreci, moze sobie upodobala taka pozycje. Poza tym chyba da sie wyczuc jak dziecko lezy, ja np kopniaki czuje w podbrzuszu wiec wiem ze lezy glowa do gory. Jak sie przekreci to bede pewnie czula pod zebrami. Musze sie mojej lekarki zapytac o zdanie na temat obracania, chociaz znajac ja to powie ze do samego konca moze to zrobic
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:02   #272
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Ale szalejecie z postami Dopiero się obudziłam, jeszcze w łóżku leżę

Witam się w 28 tygodniu, a zarazem 7 miesiącu i III trymestrze Ostatnio był falstart, bo coś sobie ubzdurałam, że 7 miesiąc zaczyna się w 27 tygodniu.

Ja do szpitala chyba kupię w Rossmannie te małe opakowania płynów, będzie mniej do dzwigania

Czy jest coś takiego jak piżama do karmienia? Bo ja jestem zmarzluchem i nie wyobrażam sobie potem w domu spać w koszuli. Latem owszem, ale nie jesienią/zimą

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:03   #273
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Srebrna_smuga moja siedzi sobie tak już dłuższy czas. 5 wrzesnia mam usg na nfz zobaczymy czy dalej bedzie to samo. Ciekawa jestem czy tak zostanie czy sie przekreci, moze sobie upodobala taka pozycje. Poza tym chyba da sie wyczuc jak dziecko lezy, ja np kopniaki czuje w podbrzuszu wiec wiem ze lezy glowa do gory. Jak sie przekreci to bede pewnie czula pod zebrami. Musze sie mojej lekarki zapytac o zdanie na temat obracania, chociaz znajac ja to powie ze do samego konca moze to zrobic
Ja gdzieś przez tydzień czulam po bokach takie laskotanie, wczesniej tak nie miałam i myslalam cały czas ze leży poprzecznie i rękami i nogami rusza po bokach poszlam na wizytę i powiedziała lekarzowi zrobił USG i mały leżał główka w dol, powiedzial ze to raczkami rusza tak ze czasem jest inaczej niż się wydaje.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:05   #274
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Co lekarz to inaczej bo moja tydzień temu powiedziała tylko "tak to Pani dziecka nie urodzi" i tyle. Ciekawe co powie Tobie Jeszcze w czerwcu gdy była malutka (417gr) to była główką w dół a potem już cały czas czułam ją w pępku, że tak powiem. Od czasu do czasu tylko mam kolkę z lewej strony wysoko to wiem, że uciska pewnie główką. Ani razu nie czułam kopnięcia w żebra :X Pewnie im tak wygodniej

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:06   #275
fasterka90
Zadomowienie

No moja cały czas ma głowę po prawej stronie brzucha, wczoraj ją tak wypięła jakby chciała wyjść przez brzuch :p i do niej nawet mówiłam że jeszcze 2 miesiące musi tam posiedzieć i jak już będzie wychodzić to się dołem wychodzi a nie bokiem jakby się wierciła,zmieniała pozycję to bym się nie martwiła bo mamy jeszcze trochę czasu ale caaaały czas jest tak samo. I na każdym usg-od samego początku ani razu inaczej nie była i odkąd czuje ruchy,położenie to też cały czas tak samo ją czuje...

Dziękuję dziewczyny za mile słowa odnośnie brzuszka i pieska
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:11   #276
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja moją czuję albo przy samym pępku albo trochę nad, po lewej stronie. Nigdy w żebra nie dostałam. To znaczy, że jest ułożona poprzecznie, tak?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-26, 09:22   #277
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja moją czuję albo przy samym pępku albo trochę nad, po lewej stronie. Nigdy w żebra nie dostałam. To znaczy, że jest ułożona poprzecznie, tak?
No najprawdopodobniej tak,chociaż czasami możemy się mylić przy określaniu jakie części ciała dziecka gdzie czujemy... Tez nigdy w żebra nie dostałam, jakiś czas temu czułam ruchy w okolicach szyjki ale teraz tylko wysokość pępka...
Stary 2015-08-26, 09:24   #278
lexie42
Zakorzenienie

Moja na ostatnich dwóch usg była ułożona główką w dół i chyba tak jest cały czas, bo czuję kopniaki powyżej pępka. I upodobała sobie lewą stronę brzucha, bo często tam się wypina
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:25   #279
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Tego nikt Ci nie powie, tylko usg U mnie np. czuć jak mała podnosi się do góry i próbuje do łożyska się przykleić bo mam je wysoko. Wtedy jest takie uczucie jak podpływa a ja tracę dosłownie oddech, przez to odrazu też kaszlę. Czuję też często jak kopie mnie w lewy bok i nie daje mi na nim spać bo wierzga nogami. Jak wypina plecki lub pupę to zawsze tylko z lewej strony a pulsowanie, jakby czkawki ewidentnie czuję tylko z prawej strony. I tylko czasem właśnie ułoży się poprzecznie-skośnie to wtedy zawsze z prawej strony między żebrami mam kolkę, aż oddychać nie można. No i jeszcze nie miałam parcia na pęcherz

Dzisiaj idę na usg to zobaczę jak leży

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-26, 09:27   #280
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Moja na ostatnich dwóch usg była ułożona główką w dół i chyba tak jest cały czas, bo czuję kopniaki powyżej pępka. I upodobała sobie lewą stronę brzucha, bo często tam się wypina
Moja też się często po lewej stronie wypina, albo tuż przy pępku
A jak leżę na lewym boku to czuję jak mnie tam kopie :P: Eh, jeszcze muszę trochę poczekać na wizytę...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-26, 09:33   #281
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mój typ imienia został znegowany przez Tż Ninę chciałam. ale tż twierdzi że kojarzy mu się z grubą babą i napewno nie będzie Nina eeeeh. nie mam zadnego pomyslu na imie
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
my tez nie mamy imienia
Dziewczyny wybierzcie słowiańskie imiona. Są najpiękniejsze i nawiązują do tradycji

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Chwale się swoim brzuchem jakoś tak nisko chyba mam brzuch
Pieseł taki fotodżenik Moje dwie bestie jakoś chyba nie zauważyły, że jestem w ciąży. Starszy amstaff z racji wieku ciągle by tylko spał a młodzik bokser gryzie mnie w krokale jak się ma 3 miesiące to chyba tak się świat poznaje. Za to jak szczeka to mały w brzuchu podskakuje

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mam takie mini mini i probeczki to to wykorzystam Dziewczyny a do cc bierzecie koszule czy pizamy? Ja nienawidze koszul i wlasciwie mam jeszcze te z poprzedniego porodu w idealnym stanie ale skoro mam miec planowane cc to sam zabieg jest w szpitalnej koszuli a potem moge sie ubrac jak chce tylko zeby wygodnie bylo... Ale nie wiem? Kto wie?
Ja do swojego CC biorę koszule do karmienia. Kupiłam takie najtańsze na all co by nie było potem szkoda wyrzucić

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-08-26 o 09:34
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:38   #282
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Brałam pod uwagę i cc i sn. Zamówiłam takie piżamki. Są wygodne, mięciutkie

Aasikk to super, że szyjka trzyma. Oszczędzaj się
nooo, ale to koszule a nie pizamki Chodzi mi o takie gdzie mam oddzielnie spodnie i oddzielnie gore
Druga sprawa, że mi sie takie z tymi stworkami i misiami nie podobają wcale. Jak kobieta rodzi dziecko to już wszystko takie infantylne ma być. Wolę już gładkie, albo w pasy, zygzaki itd a nie takie dziecięce

Cytat:

Witam się w 28 tygodniu, a zarazem 7 miesiącu i III trymestrze Ostatnio był falstart, bo coś sobie ubzdurałam, że 7 miesiąc zaczyna się w 27 tygodniu.

Ja do szpitala chyba kupię w Rossmannie te małe opakowania płynów, będzie mniej do dzwigania

Czy jest coś takiego jak piżama do karmienia? Bo ja jestem zmarzluchem i nie wyobrażam sobie potem w domu spać w koszuli. Latem owszem, ale nie jesienią/zimą
Sa chyba, a jak nie to przeciez w zwyklej mozesz spac i normalnie bluzka do gory
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:39   #283
olilina
Zakorzenienie

Witam się i ja w nowym wątku
Tak zaszalałyście z pisaniem, że dopiero skończyłam nadrabiać zaległości

Tak w skrócie - gratuluję wszystkim udanych wizyt
Dzieciaczki rosną jak na drożdżach, moja Lilka póki co nie zapowiada się na wielkie dziecko, ale może jeszcze nadrobi

Ja mam kolejną wizytę we wtorek, a w piątek przyszły 3 prenatalne.
Czy to prawda, że jeśli nawet są wskazania to nfz refunduje tylko dwa pierwsze prenatalne?
Bo spotkałam się z różnymi opiniami.

Tak poza tym to humor mam średni, pożarłam się z TZ, zachował się strasznie i oczywiście nawet nie usłyszałam przepraszam
Wasi TZeci też są tacy "nieczuli" w ciąży? Mam na myśli to, że kłótnie wyglądają jak przed ciążą i w ogóle nie zwraca uwagi na to, że powinnam się mniej denerwować, a najlepiej wcale...
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:41   #284
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość

Ja do swojego CC biorę koszule do karmienia. Kupiłam takie najtańsze na all co by nie było potem szkoda wyrzucić
Tyle, że sam zabieg u mnie w szpitalu robią w szpitalnych koszulach, chodzi mi o odzienie na dalszy pobyt Chyba wezmę i opcję z koszulą i jakąś piżamkę z luznymi spodniami tez. Chyba sprawię sobie jeszcze jakis fajny, ciemny szlafroczek
Stary 2015-08-26, 09:44   #285
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Karoseria ja zamówiłam "byle" co bo mi wszystko jedno czy są misie czy kwiatki Kupiłam tak jak India, żeby potem wyrzucić
Piżamki też widziałam, musisz popatrzeć na allegro Nie kupiłam spodni + koszuli bo jakby po cc była rana to nie chciałabym tam jej dotykać gumką od spodni.

olilina hej Ja miałam refundowane dwa pierwsze usg a trzecie już nie da się wyciągnać bo nfz nie oddaje za nie kasy Także muszę dzisiaj zapłacić.

Przejdzie mu Ty się nie denerwuj bo nie ma co. Może spróbuj z nim pogadać i wytłumaczyć mu, że nie jesteście już sami i dzidziuś słyszy jego głos w takim tonie i z takim tonem kłótni będzie kojarzył tatusia. U nas znów jest inaczej bo odkąd jestem w domu na L4 to mamy sielankę.

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-26, 09:47   #286
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle, że sam zabieg u mnie w szpitalu robią w szpitalnych koszulach, chodzi mi o odzienie na dalszy pobyt Chyba wezmę i opcję z koszulą i jakąś piżamkę z luznymi spodniami tez. Chyba sprawię sobie jeszcze jakis fajny, ciemny szlafroczek
o to jak znajdziesz taki szlafrok to podziel się proszę linkiem, bo też bym sobie taki kupiła

Dzisiaj mam leniwy dzień, jedyne co to o 16:30 idę na USG piersi. Chyba skoczę zaraz po zakupy i upiekę brownie
Stary 2015-08-26, 09:51   #287
monic167
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim

Dzikaśliwka- no to szykuje Ci sie spory bobas,przynajmniej bedziesz miala mniejszy problem z tym jak go trzymac hihi, choc moze jeszcze przystopuje z wagą
Dzika Ropucha- słodki masz ten swój okrąglinek

Fasterka- widze ze tez mialas cos wczoraj kiepski dzien ja za to glupia poogladalam filmiki z porodami, najpierw jak zobaczylam film z CC stwierdzilam ze chce naturalnie,a jak puscilam na youtubie filmik z porodu naturanego to stwierdziłam ze to pierdziele,nie urodze WCALE ! strasznie zestresowana i zla chodzilam caly dzien na dodatek moglam kupic fajna gondole+ wozek ktory mi sie marzył ,jeszcze na gwarancji za pol ceny a potem sie okazalo ze juz sprzedany

Przy okazji moge sie pochwalić ,bylam dzis na glukozie, od 3 dni sie zbieralam po tym co pisalyscie, wzielam porzadna cytryne i Heja !
i powiem Wam- polowe cytryny + 50g glukozy- nie taki diabeł straszny Prawde mowiac stwierdzilam ze te badanie to jak wypicie slodkiej herbaty , wiec nie ma sie co bać

rozkminiam jeszcze jedna rzecz- czy ktoraś z Was zastanawiia sie nad kupieniem wózka z drugiej ręki ?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
my tez nie mamy imienia
Poziomkowa, wiem ze to slabe pocieszenie ale moja szwagierka rodzi za 4tyg i tez nie maja imienia
Stary 2015-08-26, 09:55   #288
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak zwykle spać nie mogę...
Moja torba do szpitala już w dużej części spakowana,dziś wrzucę te koszule do karmienia (jeśli dziś kurier przyjedzie) i będzie mi tam brakować tylko takich rzeczy które w domu są tylko trzeba spakować typu przybory kuchenne,kosmetyczka, klapki.
Co do kosmetyczki to kupujecie już wcześniej specjalnie np żel pod prysznic czy weźmiecie ten akurat używany z łazienki jak się poród zacznie?
Ja kupiłam sobie nowa kosmetyczke i całe jej wyposażenie. Nie chce potem biegać po domu i wszystkiego zbierać. Szampon kupiłam 250ml żel chyba 400 ale ja duzo zużywam tego. Mam nawet tam szczotke juz do włosów także kosmetyczka jako jedyną przygotowana prefekt. Mi by te małe pojemniczki nie starczyły.

Cytat:
No moja cały czas ma głowę po prawej stronie brzucha, wczoraj ją tak wypięła jakby chciała wyjść przez brzuch :p i do niej nawet mówiłam że jeszcze 2 miesiące musi tam posiedzieć i jak już będzie wychodzić to się dołem wychodzi a nie bokiem jakby się wierciła,zmieniała pozycję to bym się nie martwiła bo mamy jeszcze trochę czasu ale caaaały czas jest tak samo. I na każdym usg-od samego początku ani razu inaczej nie była i odkąd czuje ruchy,położenie to też cały czas tak samo ją czuje...

Dziękuję dziewczyny za mile słowa odnośnie brzuszka i pieska
U nas tak samo. Od kilku usg takie ułożenie ale lekarka mówi ze zaraz bedzie mu ciasno to bedzie musiał fiknąć by byc w pionie.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:01   #289
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

rozkminiam jeszcze jedna rzecz- czy ktoraś z Was zastanawiia sie nad kupieniem wózka z drugiej ręki ?[COLOR="Silver"]

Tak, ja wogole nie rozważam nowego wózka bo wolę ta kasę przeznaczyć na inne wyprawkowe rzeczy, podczytuje mamusie czerwcowe i tam kobietki już piszą o wkladaniu dziecka do spacerówki, więc gondole wykorzystam przy dobrych wiatrach Max Pol roku a spacerowka w wózkach dwa w jednym jest strasznie ciężka no i najczęściej ma ograniczenie na nóżki, więc też długo nie posłuży. W zimę też spacery nie są taka przyjemnością jak w lato więc wszystko mi mówi że lepiej używany tylko modelu brak bo co jakiś ładny z wyglądu to opinie na necie tragedia, fajnie byłoby dostać wózek na kilka dni i go przetestowac.

A tak wspominając twoją glukoze to ja miałam 75g glukozy. Ciekawe czemu

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku
Tak zaszalałyście z pisaniem, że dopiero skończyłam nadrabiać zaległości

Tak w skrócie - gratuluję wszystkim udanych wizyt
Dzieciaczki rosną jak na drożdżach, moja Lilka póki co nie zapowiada się na wielkie dziecko, ale może jeszcze nadrobi

Ja mam kolejną wizytę we wtorek, a w piątek przyszły 3 prenatalne.
Czy to prawda, że jeśli nawet są wskazania to nfz refunduje tylko dwa pierwsze prenatalne?
Bo spotkałam się z różnymi opiniami.

Tak poza tym to humor mam średni, pożarłam się z TZ, zachował się strasznie i oczywiście nawet nie usłyszałam przepraszam
Wasi TZeci też są tacy "nieczuli" w ciąży? Mam na myśli to, że kłótnie wyglądają jak przed ciążą i w ogóle nie zwraca uwagi na to, że powinnam się mniej denerwować, a najlepiej wcale...
Mój tz ostatnio nad ranem sam mnie draznil i aż się poplakalam ze przecież Brunek czuje moje nerwy a wieczorem zaciągnął mnie na kort tenisowy bo sama w domu zostać nie mogę więc będę patrzeć jak on gra.... Dziwak
Stary 2015-08-26, 10:01   #290
Soul89
Zadomowienie

Dziewczyny, musiałam powtórzyć test z glukozą po moim niewypale 😎 i powiem wam, że mogłam tak od razu zrobić jak dziś 😁 teściowa w domu mi wszystko zrobiła, a ja po wypiciu po prostu poszłam spać dalej

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:02   #291
olilina
Zakorzenienie

Srebrnasmugo a decydujesz się na zwykły obraz czy 4d, bo ja się ciągle waham. Nie zależy nam na 4d i tak mala zobaczymy po porodzie, no chyba że to miałoby lekarzowi ułatwić przeprowadzenie badania czy pomiary.

Niestety moje tłumaczenia na nic się zdają. Tu nawet nie chodzi o krzyk, bo tego raczej nie ma, ale wczoraj zaczęłam poważny temat między innymi związany z wychowaniem dzieci, a on zaczął się podśmiewywać.. Poczułam się totalnie zignorowana
Stary 2015-08-26, 10:09   #292
fasterka90
Zadomowienie

Za nic się zabrać dziś nie mogę,chyba zrobię dzień lenia :p miałam iść na te badania krwi ale nie mam motywacji wiedząc że do hematologa i tak się nie dostane szybko... Miałam jechać do Opola po ten swój akt urodzenia ale nie mam dzisiaj siły, wczoraj mieliśmy aktywny dzień.powinnam tam zadzwonić i dopytać co i jak będzie najszybciej i najwygodniej ale nienawidzę załatwiać spraw przez telefon. A pracuje na telefonicznej obsłudze klienta
Stary 2015-08-26, 10:12   #293
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Tak, ja wogole nie rozważam nowego wózka bo wolę ta kasę przeznaczyć na inne wyprawkowe rzeczy, podczytuje mamusie czerwcowe i tam kobietki już piszą o wkladaniu dziecka do spacerówki, więc gondole wykorzystam przy dobrych wiatrach Max Pol roku a spacerowka w wózkach dwa w jednym jest strasznie ciężka no i najczęściej ma ograniczenie na nóżki, więc też długo nie posłuży. W zimę też spacery nie są taka przyjemnością jak w lato więc wszystko mi mówi że lepiej używany tylko modelu brak bo co jakiś ładny z wyglądu to opinie na necie tragedia, fajnie byłoby dostać wózek na kilka dni i go przetestowac.

A tak wspominając twoją glukoze to ja miałam 75g glukozy. Ciekawe czemu

Mój tz ostatnio nad ranem sam mnie draznil i aż się poplakalam ze przecież Brunek czuje moje nerwy a wieczorem zaciągnął mnie na kort tenisowy bo sama w domu zostać nie mogę więc będę patrzeć jak on gra.... Dziwak

Dokladnie! Wiem ze wozek to jeden z najprzyjemniejszych zakupow itd ale w praktyce wychodzi tak jak piszesz... Gondola max 5-6 mcy a potem i tak wiekszosc sprzedaje 3 w 1 bo spacerowka za ciezka i za duza jednak. Lepiej kupic lekka itd. Ja teraz kupowalam podwojny wiec to co innego ale tez uzywany i przede wszystkim patrze pod katem spacerowki a nie gondoli
Stary 2015-08-26, 10:14   #294
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Ja jak zwykle spać nie mogę...
Moja torba do szpitala już w dużej części spakowana,dziś wrzucę te koszule do karmienia (jeśli dziś kurier przyjedzie) i będzie mi tam brakować tylko takich rzeczy które w domu są tylko trzeba spakować typu przybory kuchenne,kosmetyczka, klapki.
Co do kosmetyczki to kupujecie już wcześniej specjalnie np żel pod prysznic czy weźmiecie ten akurat używany z łazienki jak się poród zacznie?

Ja kupiłam sobie małe pojemniczki w rossmanie,taką mini paste do zębów i żel pod prysznic,jeszcze dokupię żel do higieny intymnej i szampon i chyba przeleję do tych mniejszych a w razie co mąż dowiezie

Fajny brzuszek,malutki mi się wydaje i piesek na każdym zdjęciu nieodłączny,niech pilnuje pani

Cytat:

Widziałam piżamy na all do karmienia ale linka nie zapisałam ale nie wiem czy cię to ratuje bo to był krótki rękaw i spodenki za kolano

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

O to całkiem podobnie jak moja kluseczka wogóle to was podziwiam że rozpoznajecie jak wasze maluchy leżą,którą częścią ciała się wypinają,ja chyba jakaś głupia jestem bo tego nieogarniam

Peachella jaka śliczna buźka

Agne19s o z tym wypożyczeniem do przetestowania to ja też chętnie, kurczę też mi szkoda tyle kasy wydać na nowy wózek,niby mój tata miał się dołożyć ale narazie jakoś brak temmatu...też mnie to wkurza że w większości te spacerówki są do kitu i trzeba potem nową kupować,ale tak inaczej patrząc to będziemy chcieli drugiego dzidziusia to wtedy taki nowy lepszy by by był,już sama nie wiem
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:19   #295
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Srebrnasmugo a decydujesz się na zwykły obraz czy 4d, bo ja się ciągle waham. Nie zależy nam na 4d i tak mala zobaczymy po porodzie, no chyba że to miałoby lekarzowi ułatwić przeprowadzenie badania czy pomiary.

Niestety moje tłumaczenia na nic się zdają. Tu nawet nie chodzi o krzyk, bo tego raczej nie ma, ale wczoraj zaczęłam poważny temat między innymi związany z wychowaniem dzieci, a on zaczął się podśmiewywać.. Poczułam się totalnie zignorowana
Wątpię żeby przy szpitalnym usg było 4d ale może będę miała farta i za taką kasę się uda , a jak nie to nie szkodzi. Najważniejsze żebym wiedziała ile waży, ile mam wód płodowych, czy zmieniła pozycję i czy wszystko jest ok

A kurczę, z tymi facetami. Ja też do mojego mówię za w czasu jak będziemy Zuzię wychowywać a on jednego dnia kiwa mi głową, że jak najbardziej a na drugi dzień mówi "nic takiego nie gadałaś". Poszedł do pracy po urlopie i tam koleżanka po 40 jest w drugiej ciąży. Powiedziała mu, że absolutnie nie wolno brać nospy i przychodzi i mi mówi "jak mogłaś wziąć w sobotę nospę" A ja na to "otwórz moją książeczkę ciąży i zobacz co gin wpisała w rubryce leki". -_- I tłumacz mu, że ona jest w I trymestrze gdzie może teoretycznie w takim wieku zaszkodzić wszystko a ja jestem w III i tutaj liczy się teraz żeby nic nie zadziało się wcześniej niż trzeba. Szkoda nerwów i macham ręką

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-26, 10:24   #296
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
My dziś po usg. Mała waży już 1600 g i tak jak myślałam położenie miednicowe. Tak samo jak 3 tyg temu. Akrobatka z niej widać na jednej fotce, stopy przy twarzy i ręce. Generalnie nie chciała współpracować zbytnio, chwilę była spokojna a pozniej zaczela sie wiercic i zakryla sie rekami więc zdjęcia też niespecjalne :-/ ale dodaję 3 ;-) jedno ze stopą :-D
Cudaśne zdjęcia Nie mogę się już doczekać swojej Małej zobaczyć
Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja chodzę spać ok 22.30-23 i własnie zjadłam kolację, potem przed snem ewentualnie szklanka mleka. Nawet jak nie jesteś głodna, to jak przychodzi pora posiłku to coś zjedz, bo Ci potem cukier może skoczyć jak opuścisz posiłek.

Dokładnie tak jest. Ja akurat dostaję wypłatę od pracodawcy, ale z tego co wiem to ZUS ma chyba 90 dni na wypłatę świadczenia. Moja koleżanka tak dostała, bo pamiętam jaka wścieknięta chodziła jak ponad 2 miesiące na pieniądze czekała .

Wróciłam od lekarza. Mój klocek waży między 1700-1900 g Mam aktualnie 30+2, a usg pokazuje 32+5 Jak tak dalej pójdzie będzie cc jak nic Pytałam gin jaka waga jest wskazanie, to powiedziała że 4200 g i cięcie
Niezła waga hi hi wielki skarb już
Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
dzika śliwka no no ale ładna waga!

Pokażę Wam się pierwszy raz na forum z moim brzuchem, a co. Tak ładnie wszystkie się pokazujecie to ja też chcem Tylko zdjęcie robiłam sama przed chwilą. I jak Was czytam to chyba najwięcej z Was ważę aktualnie i zapewne w ogóle od początku
Załącznik 6040483
Piękny brzusio mam podobny
Cytat:
Chwale się swoim brzuchem jakoś tak nisko chyba mam brzuch
Zgrabny brzuszek

Jak tam u Was z pogodą? U mnie wczoraj wieczorem pierwszy raz od 2 miesięcy spadł deszcz Całkiem inne powietrze w końcu ufff

Dziś z mężem jedziemy podpisywać umowę przedwstępną do kupna mieszkania Oby wszystko się udało szybko załatwić, bo w mieszkanku z remontem trzeba jeszcze zdążyć przed porodem uhh
Stary 2015-08-26, 10:28   #297
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

Zgrabny brzuszek

Jak tam u Was z pogodą? U mnie wczoraj wieczorem pierwszy raz od 2 miesięcy spadł deszcz Całkiem inne powietrze w końcu ufff

Dziś z mężem jedziemy podpisywać umowę przedwstępną do kupna mieszkania Oby wszystko się udało szybko załatwić, bo w mieszkanku z remontem trzeba jeszcze zdążyć przed porodem uhh

A u mnie non stop pada... Takie lata jeszcze nie widzialam
Stary 2015-08-26, 10:28   #298
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, musiałam powtórzyć test z glukozą po moim niewypale 😎 i powiem wam, że mogłam tak od razu zrobić jak dziś 😁 teściowa w domu mi wszystko zrobiła, a ja po wypiciu po prostu poszłam spać dalej

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
wypuścili Cię z laboratorium do domku? u mnie to nawet za bardzo łazić po placówce nie pozwolili
Cytat:
Za nic się zabrać dziś nie mogę,chyba zrobię dzień lenia :p miałam iść na te badania krwi ale nie mam motywacji wiedząc że do hematologa i tak się nie dostane szybko... Miałam jechać do Opola po ten swój akt urodzenia ale nie mam dzisiaj siły, wczoraj mieliśmy aktywny dzień.powinnam tam zadzwonić i dopytać co i jak będzie najszybciej i najwygodniej ale nienawidzę załatwiać spraw przez telefon. A pracuje na telefonicznej obsłudze klienta
nie udało Ci się jeszcze umówić do tego hematologa? a jak z waszym ślubem, bo ostatnio pisałaś że mieliście iść do urzędu? u mnie też pełne lenistwo, Ty przynajmniej z pieskiem wychodzisz na spacer, a ja z kotem nie muszę, on mnie jeszcze bardziej inspiruje do lenistwa
Cytat:
A kurczę, z tymi facetami. Ja też do mojego mówię za w czasu jak będziemy Zuzię wychowywać a on jednego dnia kiwa mi głową, że jak najbardziej a na drugi dzień mówi "nic takiego nie gadałaś". Poszedł do pracy po urlopie i tam koleżanka po 40 jest w drugiej ciąży. Powiedziała mu, że absolutnie nie wolno brać nospy i przychodzi i mi mówi "jak mogłaś wziąć w sobotę nospę" A ja na to "otwórz moją książeczkę ciąży i zobacz co gin wpisała w rubryce leki". -_- I tłumacz mu, że ona jest w I trymestrze gdzie może teoretycznie w takim wieku zaszkodzić wszystko a ja jestem w III i tutaj liczy się teraz żeby nic nie zadziało się wcześniej niż trzeba. Szkoda nerwów i macham ręką
w takich momentach cieszę się, że za bardzo nie mamy znajomych którzy mają małe dzieci lub się ich spodziewają, przynajmniej nikt mi nie udziela złotych rad
Stary 2015-08-26, 10:31   #299
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię żeby przy szpitalnym usg było 4d ale może będę miała farta i za taką kasę się uda , a jak nie to nie szkodzi. Najważniejsze żebym wiedziała ile waży, ile mam wód płodowych, czy zmieniła pozycję i czy wszystko jest ok

A ile płacisz u siebie za to usg?
U mnie w przychodni 220zl zwykłe a 330 w obrazie 4d. Też jestem ciekawa ile mam wód no i jak tam kość udowa, która wychodzi 2 tyg krótsza ostatnio. Daj znać po wizycie jak tam u Zuzi

Faceci.. Czasem myślę, że gdyby nie moje ogarnięcie w temacie przygotowań to byśmy nic nie mieli.
Co do no spy to powiem Ci, że ja jestem jakoś sceptycznie nastawiona, wiem że dużo osób bierze i jest ok, ale ja antylekowa jestem.
Podobno są dwie szkoły - jedni lekarze przepisują no spe rozkurczowo, a inni spasmoline. Mnie lekarka każe brać ta drugą, ale znając życie to bardzo podobne do siebie leki
Stary 2015-08-26, 10:42   #300
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

Zgrabny brzuszek

za umowę,oby wszystko się udało u nas też wczoraj trochę popadało ale patrzyłam na pogodę i od jutra znów upały

Cytat:
A u mnie non stop pada... Takie lata jeszcze nie widzialam

Już nie wiem co gorsze ciągły deszcz czy upały
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości