|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Srebrna_smuga moja siedzi sobie tak już dłuższy czas. 5 wrzesnia mam usg na nfz zobaczymy czy dalej bedzie to samo. Ciekawa jestem czy tak zostanie czy sie przekreci, moze sobie upodobala taka pozycje. Poza tym chyba da sie wyczuc jak dziecko lezy, ja np kopniaki czuje w podbrzuszu wiec wiem ze lezy glowa do gory. Jak sie przekreci to bede pewnie czula pod zebrami. Musze sie mojej lekarki zapytac o zdanie na temat obracania, chociaz znajac ja to powie ze do samego konca moze to zrobic
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Ale szalejecie z postami
Dopiero się obudziłam, jeszcze w łóżku leżę Witam się w 28 tygodniu, a zarazem 7 miesiącu i III trymestrze Ostatnio był falstart, bo coś sobie ubzdurałam, że 7 miesiąc zaczyna się w 27 tygodniu.Ja do szpitala chyba kupię w Rossmannie te małe opakowania płynów, będzie mniej do dzwigania Czy jest coś takiego jak piżama do karmienia? Bo ja jestem zmarzluchem i nie wyobrażam sobie potem w domu spać w koszuli. Latem owszem, ale nie jesienią/zimą
|
#273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze w czerwcu gdy była malutka (417gr) to była główką w dół a potem już cały czas czułam ją w pępku, że tak powiem. Od czasu do czasu tylko mam kolkę z lewej strony wysoko to wiem, że uciska pewnie główką. Ani razu nie czułam kopnięcia w żebra :X Pewnie im tak wygodniej
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
No moja cały czas ma głowę po prawej stronie brzucha, wczoraj ją tak wypięła jakby chciała wyjść przez brzuch :p i do niej nawet mówiłam że jeszcze 2 miesiące musi tam posiedzieć i jak już będzie wychodzić to się dołem wychodzi a nie bokiem
Dziękuję dziewczyny za mile słowa odnośnie brzuszka i pieska
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją czuję albo przy samym pępku albo trochę nad, po lewej stronie. Nigdy w żebra nie dostałam. To znaczy, że jest ułożona poprzecznie, tak?
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
No najprawdopodobniej tak,chociaż czasami możemy się mylić przy określaniu jakie części ciała dziecka gdzie czujemy... Tez nigdy w żebra nie dostałam, jakiś czas temu czułam ruchy w okolicach szyjki ale teraz tylko wysokość pępka...
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Moja na ostatnich dwóch usg była ułożona główką w dół i chyba tak jest cały czas, bo czuję kopniaki powyżej pępka. I upodobała sobie lewą stronę brzucha, bo często tam się wypina
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie np. czuć jak mała podnosi się do góry i próbuje do łożyska się przykleić bo mam je wysoko. Wtedy jest takie uczucie jak podpływa a ja tracę dosłownie oddech, przez to odrazu też kaszlę. Czuję też często jak kopie mnie w lewy bok i nie daje mi na nim spać bo wierzga nogami. Jak wypina plecki lub pupę to zawsze tylko z lewej strony a pulsowanie, jakby czkawki ewidentnie czuję tylko z prawej strony. I tylko czasem właśnie ułoży się poprzecznie-skośnie to wtedy zawsze z prawej strony między żebrami mam kolkę, aż oddychać nie można. No i jeszcze nie miałam parcia na pęcherz Dzisiaj idę na usg to zobaczę jak leży
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak leżę na lewym boku to czuję jak mnie tam kopie :P: Eh, jeszcze muszę trochę poczekać na wizytę...
|
|
#281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pieseł taki fotodżenik ale jak się ma 3 miesiące to chyba tak się świat poznaje. Za to jak szczeka to mały w brzuchu podskakujeCytat:
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-08-26 o 09:34 |
||
|
|
|
#282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o takie gdzie mam oddzielnie spodnie i oddzielnie gore ![]() Druga sprawa, że mi sie takie z tymi stworkami i misiami nie podobają wcale. Jak kobieta rodzi dziecko to już wszystko takie infantylne ma być. Wolę już gładkie, albo w pasy, zygzaki itd a nie takie dziecięce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
Tak zaszalałyście z pisaniem, że dopiero skończyłam nadrabiać zaległości ![]() Tak w skrócie - gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Dzieciaczki rosną jak na drożdżach, moja Lilka póki co nie zapowiada się na wielkie dziecko, ale może jeszcze nadrobi ![]() Ja mam kolejną wizytę we wtorek, a w piątek przyszły 3 prenatalne. Czy to prawda, że jeśli nawet są wskazania to nfz refunduje tylko dwa pierwsze prenatalne? Bo spotkałam się z różnymi opiniami. Tak poza tym to humor mam średni, pożarłam się z TZ, zachował się strasznie i oczywiście nawet nie usłyszałam przepraszam ![]() Wasi TZeci też są tacy "nieczuli" w ciąży? Mam na myśli to, że kłótnie wyglądają jak przed ciążą i w ogóle nie zwraca uwagi na to, że powinnam się mniej denerwować, a najlepiej wcale...
|
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba wezmę i opcję z koszulą i jakąś piżamkę z luznymi spodniami tez. Chyba sprawię sobie jeszcze jakis fajny, ciemny szlafroczek
|
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Karoseria ja zamówiłam "byle" co bo mi wszystko jedno czy są misie czy kwiatki
Kupiłam tak jak India, żeby potem wyrzucić Piżamki też widziałam, musisz popatrzeć na allegro Nie kupiłam spodni + koszuli bo jakby po cc była rana to nie chciałabym tam jej dotykać gumką od spodni.olilina hej Także muszę dzisiaj zapłacić.Przejdzie mu Ty się nie denerwuj bo nie ma co. Może spróbuj z nim pogadać i wytłumaczyć mu, że nie jesteście już sami i dzidziuś słyszy jego głos w takim tonie i z takim tonem kłótni będzie kojarzył tatusia. U nas znów jest inaczej bo odkąd jestem w domu na L4 to mamy sielankę.
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam leniwy dzień, jedyne co to o 16:30 idę na USG piersi. Chyba skoczę zaraz po zakupy i upiekę brownie
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
Dzikaśliwka- no to szykuje Ci sie spory bobas,przynajmniej bedziesz miala mniejszy problem z tym jak go trzymac hihi, choc moze jeszcze przystopuje z wagą ![]() Dzika Ropucha- słodki masz ten swój okrąglinek ![]() Fasterka- widze ze tez mialas cos wczoraj kiepski dzien na dodatek moglam kupic fajna gondole+ wozek ktory mi sie marzył ,jeszcze na gwarancji za pol ceny a potem sie okazalo ze juz sprzedany ![]() Przy okazji moge sie pochwalić ,bylam dzis na glukozie, od 3 dni sie zbieralam po tym co pisalyscie, wzielam porzadna cytryne i Heja ! i powiem Wam- polowe cytryny + 50g glukozy- nie taki diabeł straszny Prawde mowiac stwierdzilam ze te badanie to jak wypicie slodkiej herbaty , wiec nie ma sie co bać ![]() rozkminiam jeszcze jedna rzecz- czy ktoraś z Was zastanawiia sie nad kupieniem wózka z drugiej ręki ? ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Poziomkowa, wiem ze to slabe pocieszenie ale moja szwagierka rodzi za 4tyg i tez nie maja imienia ![]()
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także kosmetyczka jako jedyną przygotowana prefekt. Mi by te małe pojemniczki nie starczyły.Cytat:
|
|
#289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, ja wogole nie rozważam nowego wózka bo wolę ta kasę przeznaczyć na inne wyprawkowe rzeczy, podczytuje mamusie czerwcowe i tam kobietki już piszą o wkladaniu dziecka do spacerówki, więc gondole wykorzystam przy dobrych wiatrach Max Pol roku a spacerowka w wózkach dwa w jednym jest strasznie ciężka no i najczęściej ma ograniczenie na nóżki, więc też długo nie posłuży. W zimę też spacery nie są taka przyjemnością jak w lato więc wszystko mi mówi że lepiej używany tylko modelu brak bo co jakiś ładny z wyglądu to opinie na necie tragedia, fajnie byłoby dostać wózek na kilka dni i go przetestowac. ![]() A tak wspominając twoją glukoze to ja miałam 75g glukozy. Ciekawe czemu ![]() Cytat:
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, musiałam powtórzyć test z glukozą po moim niewypale 😎 i powiem wam, że mogłam tak od razu zrobić jak dziś 😁 teściowa w domu mi wszystko zrobiła, a ja po wypiciu po prostu poszłam spać dalej
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrnasmugo a decydujesz się na zwykły obraz czy 4d, bo ja się ciągle waham. Nie zależy nam na 4d i tak mala zobaczymy po porodzie, no chyba że to miałoby lekarzowi ułatwić przeprowadzenie badania czy pomiary.
Niestety moje tłumaczenia na nic się zdają. Tu nawet nie chodzi o krzyk, bo tego raczej nie ma, ale wczoraj zaczęłam poważny temat między innymi związany z wychowaniem dzieci, a on zaczął się podśmiewywać.. Poczułam się totalnie zignorowana
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Za nic się zabrać dziś nie mogę,chyba zrobię dzień lenia :p miałam iść na te badania krwi ale nie mam motywacji wiedząc że do hematologa i tak się nie dostane szybko... Miałam jechać do Opola po ten swój akt urodzenia ale nie mam dzisiaj siły, wczoraj mieliśmy aktywny dzień.powinnam tam zadzwonić i dopytać co i jak będzie najszybciej i najwygodniej ale nienawidzę załatwiać spraw przez telefon. A pracuje na telefonicznej obsłudze klienta
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie! Wiem ze wozek to jeden z najprzyjemniejszych zakupow itd ale w praktyce wychodzi tak jak piszesz... Gondola max 5-6 mcy a potem i tak wiekszosc sprzedaje 3 w 1 bo spacerowka za ciezka i za duza jednak. Lepiej kupic lekka itd. Ja teraz kupowalam podwojny wiec to co innego ale tez uzywany i przede wszystkim patrze pod katem spacerowki a nie gondoli
|
|
|
|
|
#294 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam sobie małe pojemniczki w rossmanie,taką mini paste do zębów i żel pod prysznic,jeszcze dokupię żel do higieny intymnej i szampon i chyba przeleję do tych mniejszych a w razie co mąż dowiezie Fajny brzuszek,malutki mi się wydaje i piesek na każdym zdjęciu nieodłączny,niech pilnuje pani ![]() Cytat:
Widziałam piżamy na all do karmienia ale linka nie zapisałam ale nie wiem czy cię to ratuje bo to był krótki rękaw i spodenki za kolano Cytat:
O to całkiem podobnie jak moja kluseczka ![]() Peachella jaka śliczna buźka Agne19s o z tym wypożyczeniem do przetestowania to ja też chętnie
|
|
|
#295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a jak nie to nie szkodzi. Najważniejsze żebym wiedziała ile waży, ile mam wód płodowych, czy zmieniła pozycję i czy wszystko jest ok ![]() A kurczę, z tymi facetami. Ja też do mojego mówię za w czasu jak będziemy Zuzię wychowywać a on jednego dnia kiwa mi głową, że jak najbardziej a na drugi dzień mówi "nic takiego nie gadałaś". Poszedł do pracy po urlopie i tam koleżanka po 40 jest w drugiej ciąży. Powiedziała mu, że absolutnie nie wolno brać nospy i przychodzi i mi mówi "jak mogłaś wziąć w sobotę nospę"
|
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogę się już doczekać swojej Małej zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam podobnyZgrabny brzuszek Jak tam u Was z pogodą? U mnie wczoraj wieczorem pierwszy raz od 2 miesięcy spadł deszcz Całkiem inne powietrze w końcu ufffDziś z mężem jedziemy podpisywać umowę przedwstępną do kupna mieszkania Oby wszystko się udało szybko załatwić, bo w mieszkanku z remontem trzeba jeszcze zdążyć przed porodem uhh
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie non stop pada... Takie lata jeszcze nie widzialam
|
|
|
|
|
#298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to nawet za bardzo łazić po placówce nie pozwolili ![]() Cytat:
u mnie też pełne lenistwo, Ty przynajmniej z pieskiem wychodzisz na spacer, a ja z kotem nie muszę, on mnie jeszcze bardziej inspiruje do lenistwa Cytat:
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w przychodni 220zl zwykłe a 330 w obrazie 4d. Też jestem ciekawa ile mam wód no i jak tam kość udowa, która wychodzi 2 tyg krótsza ostatnio. Daj znać po wizycie jak tam u Zuzi ![]() Faceci.. Czasem myślę, że gdyby nie moje ogarnięcie w temacie przygotowań to byśmy nic nie mieli. Co do no spy to powiem Ci, że ja jestem jakoś sceptycznie nastawiona, wiem że dużo osób bierze i jest ok, ale ja antylekowa jestem. Podobno są dwie szkoły - jedni lekarze przepisują no spe rozkurczowo, a inni spasmoline. Mnie lekarka każe brać ta drugą, ale znając życie to bardzo podobne do siebie leki |
|
|
|
|
#300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za umowę,oby wszystko się udało![]() Już nie wiem co gorsze ciągły deszcz czy upały
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Dopiero się obudziłam, jeszcze w łóżku leżę
Nasz ślub 16.08.2014 

Dziewczyny a do cc bierzecie koszule czy pizamy? Ja nienawidze koszul i wlasciwie mam jeszcze te z poprzedniego porodu w idealnym stanie ale skoro mam miec planowane cc to sam zabieg jest w szpitalnej koszuli a potem moge sie ubrac jak chce tylko zeby wygodnie bylo... Ale nie wiem? Kto wie?

Ty się nie denerwuj bo nie ma co. Może spróbuj z nim pogadać i wytłumaczyć mu, że nie jesteście już sami i dzidziuś słyszy jego głos w takim tonie i z takim tonem kłótni będzie kojarzył tatusia. U nas znów jest inaczej bo odkąd jestem w domu na L4 to mamy sielankę.
na dodatek moglam kupic fajna gondole+ wozek ktory mi sie marzył ,jeszcze na gwarancji za pol ceny a potem sie okazalo ze juz sprzedany

Mam aktualnie 30+2, a usg pokazuje 32+5
Jak tak dalej pójdzie będzie cc jak nic
za umowę,oby wszystko się udało