Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 09:54   #4591
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Z powodu braku postępu porodu przenieśli mnie na patologie ciąży. Jutro podejście nr dwa do indukcji. Liczą ze posiew będzie czysty i zaloza mi cewnik. A co do rozmowy z lekarzem tu nawet nie ma lekarza prowadzącego na bloku porodowym. Każdy mowi coś innego. Ehhh

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 09:58   #4592
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Z powodu braku postępu porodu przenieśli mnie na patologie ciąży. Jutro podejście nr dwa do indukcji. Liczą ze posiew będzie czysty i zaloza mi cewnik. A co do rozmowy z lekarzem tu nawet nie ma lekarza prowadzącego na bloku porodowym. Każdy mowi coś innego. Ehhh
Odpoczywaj dzisiaj ile sie da kochana... zbieraj sily na jutro.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:02   #4593
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
My właśnie mamy tylko 2 pokoje, a mieszkamy w domu. Do tej pory mieliśmy sypialnię i syn był w niej z nami, a teraz zrezygnowaliśmy z sypialni i zrobiliśmy tam pokój dla obydwu synów. My śpimy w tzw. telewizyjnym
Wiele bym dała za jeszcze 1 pokój Brakuje mi tej naszej sypialni
Oj no to mamy ten sam ból ;-)
My mieszkaliśmy do lutego w M1, jak ja marzyłam o sypialni....
Jak się dowiedzieliśmy o ciąży, sprzedalismy i udało nam się baaardzo okazyjnie znaleźć piękne mieszkanie 2pokojowe, z tarasem i garażem. No i wystarczająco mieliśmy oszczędności żeby kupić bez kredytu... Oczywiście lepsze byłoby M3 ale spokojnie, za jakiś czas

Choć my mamy bardzo duży salon i bardzo duża kuchnie więc można z tego wygospodarować salon z kuchnią, postawić ściankę i zrobić 3pokoj bo metrazowo mieszkanie jest spore...
Ale jak mój mąż słyszy remont z burzeniem ścian -dostaje dreszczy i zawału na raz :-D
Stary 2015-08-26, 10:05   #4594
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dobra, tym razem jadę na szkołę rodzenia naprawdę

Cytat:
My właśnie mamy tylko 2 pokoje, a mieszkamy w domu. Do tej pory mieliśmy sypialnię i syn był w niej z nami, a teraz zrezygnowaliśmy z sypialni i zrobiliśmy tam pokój dla obydwu synów. My śpimy w tzw. telewizyjnym
Wiele bym dała za jeszcze 1 pokój Brakuje mi tej naszej sypialni
My mamy te sama sytuacje, niby dom ale 2 pokoje. Póki co mamy sypialnie ale w przyszłości ma być pokojem dziecięcym. Chyba ze coś się jeszcze pozmienia i teściowie oddają mam swoją sypialnie no ale póki co teść nie chce :p

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej. Ja tam nie chce sie wymadrzac, ale mysle, ze personel dodatkowo denerwuje jak pacjent wie lepiej co trzeba mu podac i te jej sugestie raczej za wiele nie pomoga. Nikt jej niczego nie poda po tym jak ona stwierdzi, ze tak byloby lepiej. Wspolczuje strasznie. Ja znajac zycie juz bym lezala zalamana bo straszna ze mnie miekka faja jesli chodzi o bol.
I fakt... pozniej po tylu h mordowania zdarzaja sie komentarze, ze 'nie ma sily przec'.
Ja tylko albo nie doczytalam albo mi umknelo, dlaczego czarownica jechala na wywolanie porodu a nie mogla poczekac w domu az akcja sie zacznie naturalnie? W jakim celu ta indukcja wgl?
Czarownica ma cukrzycę i nie chcą dopuścić do przenoszenia ciąży.

Cytat:
To odpoczywaj dziś kochana, jedz na zdrowie i spróbuj się trochę zrelaksować. Mnie też to dobija ze w szpitalach to nikt o niczym nie informuje, samemu trzeba dopytywać, albo nikt nic nie wie... Kurcze przecież to nie takie trudne informować o wszystkim pacjentów, to nasze prawo, ale chyba nikt się tym nie przejmuje...
Stary 2015-08-26, 10:08   #4595
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja mam fryzjera w nastepny wtorek. Bo wygladam strasznie. Jak nie dotrwam do tego terminu to se walne całe na bląd ale wolałabym pasemka. A ty dzwon i spróbuj sie wbić w kolejke. Przecież ciężarne są bez kolejek.
Hahaha dobre Ale nie wiem czy tam się to liczy akurat zresztą zdecydowałam się zmienić kolor i wrócić do naturalnych póki jeszcze nie mam siwych. A mogę mieć szybko bo moi rodzice zaczęli mieć siwe przed 30...

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Może i masz rację, ale moja koleżanka była w podobnej sytuacji jak Czarownica, tylko z tym, że ona była 7 dni po terminie i nic nie zapowiadało się na poród. Podłączyli jej oxy i dwa dni się męczyła. Po czym małej tętno zanikalo i zdecydowali się na CC.
Ale znów mówimy o wywołaniu, a to nie jest naturalne.
Cytat:
Ja tylko albo nie doczytalam albo mi umknelo, dlaczego czarownica jechala na wywolanie porodu a nie mogla poczekac w domu az akcja sie zacznie naturalnie? W jakim celu ta indukcja wgl?
Cukrzyca czarownicy z tego co pamiętam.

Jak to czytam to sram po gaciach ze mały się nie będzie chciał sam ewakuować i mnie też to czeka.
Stary 2015-08-26, 10:08   #4596
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Większość szpitali robi tak przez dwa dni. Przynajmniej koleżanki tak miały. I uwaga przez te dwa dni nic się do jedzenia nie dostaje.
Rodzić po ludzku :/ to jakaś paranoja, przecież jak przy takim traktowaniu/stresie ma kobieta rodzić
Przecież silny stres blokuje akcje porodową
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:10   #4597
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
3maj się i postaraj dziś zregenerować.
Tż jest z Tobą?
Stary 2015-08-26, 10:11   #4598
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Piekny pokoik, moje kolorki i chyba dość wysoki prawda?
jak ja bym chciała mieć ten 1 pokój więcej :-P i juz by mi wystarczyło hehe a tak za jakiś czas trzeba będzie sprzedać i coś nowego poszukam ale już 3pokoje.
Tym bardziej że chcemy dwójkę dzieci
Tak fotel jest dość wysoki. Bez problemu osoba z 175 oparla by głowę. Wczoraj nawet zaliczylam w nim drzemke. :sly:

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dobra, tym razem jadę na szkołę rodzenia naprawdę
Napisz jak było.

Cytat:
Powodzenia. Odpoczywaj i nabieraj sil.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

My mamy te sama sytuacje, niby dom ale 2 pokoje. Póki co mamy sypialnie ale w przyszłości ma być pokojem dziecięcym. Chyba ze coś się jeszcze pozmienia i teściowie oddają mam swoją sypialnie no ale póki co teść nie chce :p

Czarownica ma cukrzycę i nie chcą dopuścić do przenoszenia ciąży.

To odpoczywaj dziś kochana, jedz na zdrowie i spróbuj się trochę zrelaksować. Mnie też to dobija ze w szpitalach to nikt o niczym nie informuje, samemu trzeba dopytywać, albo nikt nic nie wie... Kurcze przecież to nie takie trudne informować o wszystkim pacjentów, to nasze prawo, ale chyba nikt się tym nie przejmuje...
Zaczaj sie na tescia w ciemnej uliczce i mu wytłumacz grzecznie z panem bejzbolem ze potrzebna ci jego sypialnia.hiji
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:13   #4599
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Termin CC na 03.09

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
O, fajnie, że już masz ustalony termin. To tylko odliczać dni

Cytat:
Hej. Ja tam nie chce sie wymadrzac, ale mysle, ze personel dodatkowo denerwuje jak pacjent wie lepiej co trzeba mu podac i te jej sugestie raczej za wiele nie pomoga. Nikt jej niczego nie poda po tym jak ona stwierdzi, ze tak byloby lepiej. Wspolczuje strasznie. Ja znajac zycie juz bym lezala zalamana bo straszna ze mnie miekka faja jesli chodzi o bol.
I fakt... pozniej po tylu h mordowania zdarzaja sie komentarze, ze 'nie ma sily przec'.
Może i się personel zdenerwuje, ale bez przesady, to jest jakaś maskara, żeby tyle trzymać pacjentkę pod oxy i pod ktg na leżąco ze skurczami, i to bez jedzenia i bez jakichkolwiek informacji co będzie dalej. W dupie bym miała co sobie o mnie pomyślą i czy się zdenerwują. I nie chodzi mi, żeby mówiła lekarzom co mają jej podać, ale o rozmowę co dalej, czy można coś jeszcze zrobić, bo najgorszy w takiej sytuacji jest brak informacji. Ty cierpisz, a oni nic Ci nie mówią, nie wiesz ile to potrwa, czy będą robić coś jeszcze, jak widzą dalszą indukcję.

Cytat:
Ech, zbieraj siły na jutro Kochana Mam nadzieję, że uda się z cewnikiem i on pomoże w postępie akcji...
Jak się czujesz?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:15   #4600
meryy82
Zakorzenienie

Śniło mi się, że Bianeczka przekazała wam wiadomość ode mnie, że urodziłam
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:17   #4601
owieczkaa
Zakorzenienie

Czarownica szczerze mówiąc brzmi to okropnie, nie wiem czy tak pechowo trafiłaś ale po takiej relacji bym się na ten szpital nie zdecydowała.
Przynajmniej masz teraz trochę odpoczynku. Może Ala sama zechce wyjść?
Stary 2015-08-26, 10:19   #4602
TusiaeM
Zakorzenienie

Oczarowana trzymam wielkie kciuki za Ciebie!

Ja wczoraj zalapalam pierwszy raz w ciąży megadoła dlatego się nie odzywalam.

Wczoraj na wizycie okazało się, że mam za mało wód, a do tego brzuszek jest mniejszy o 3,5 tygodnia :-/ I oczywiście cisnienie mialam wysokie... No, ale lekarka mnie pocieszyla, ze glowka bardzo nisko, rozwarcie 1,5 a szyjka 0,5. No i dała skierowanie do szpitala.
A w szpitalu wody wyszły na granicy, ale jak na ten tydzien to ok, ale mała faktycznie malutka, a glowki nie dało się zmierzyć, bo juz za nisko jest.

No i dziś lekarka odkleila mi dolny biegun pęcherza plodowego i czekam na skurcze :-P Jesli sie nic nie rozkręci to za 2,3 dni wywoływanie.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:24   #4603
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
No i dziś lekarka odkleila mi dolny biegun pęcherza plodowego i czekam na skurcze :-P Jesli sie nic nie rozkręci to za 2,3 dni wywoływanie.
To jakoś w terminie wyjdzie nie?
Nie martw się bo widać mała jest drobna, zresztą to już wcześniej było wiadomo. Mój z kolei ma kość udowa małą bo na 37 tydzień. Jesteś "zaopiekowana" wiec wszystko będzie dobrze.

Pisz jakie odczucia ze skurczowego frontu!
Stary 2015-08-26, 10:28   #4604
Rybulka
Zakorzenienie

Czarownico, dla mnie osibiście katastrofą byłoby leżenie w szpitalu i czekanie, także Ci bardzo współczuję. Nabieraj dziś sił, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
(...)A tak w ogóle to witam się w 40 tc
Tydzień do terminu został, ale skoro Młody taki uparty to niech na razie siedzi, jutro i pojutrze i w pon są zajęcia adaptacyjne w przedszkolu to pójdę ja z córą jeszcze A syn niech się wygrzewa jeszcze z brzuchu skoro mu się nie spieszy

Super macie urządzony kącik dla córci

My też tak mamy, tylko w sumie od razu urządzaliśmy to tak, że my w salonie, a córa miała swój pokój, który do jej 2 lat był właściwie garderobą i moim pokoikiem do nauki Teraz już to jest jej pokój, za jakiś czas podrzucimy jej tam brata Na razie będzie z nami w salonie, zobaczymy jak to się sprawdzi.
A u was gdzie będzie młodszy synek na początku, od razu z bratem czy najpierw z wami w pokoju?
U nas zebranie w poniedziałek przed nowym rokiem przedszkolnym i mam zamiar iść jak mały nie wylezie do tego czasu Tym bardziej, że mój tż był już 3 razy na takowym i twierdzi, że to nie na jego nerwy Mnie nigdy nie pasowało godzinowo z pracą

Mały będzie od razu ze starszym synem w pokoju. Stwierdziłam, że czy byśmy mieli ten pokój dziecięcy, czy wszyscy razem siedzielibyśmy sobie na głowie w sypialni, to i tak byliby na siebie skazani. Zobaczymy jak wyjdzie w tzw. praniu

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Oj no to mamy ten sam ból ;-)
My mieszkaliśmy do lutego w M1, jak ja marzyłam o sypialni....
Jak się dowiedzieliśmy o ciąży, sprzedalismy i udało nam się baaardzo okazyjnie znaleźć piękne mieszkanie 2pokojowe, z tarasem i garażem. No i wystarczająco mieliśmy oszczędności żeby kupić bez kredytu... Oczywiście lepsze byłoby M3 ale spokojnie, za jakiś czas

Choć my mamy bardzo duży salon i bardzo duża kuchnie więc można z tego wygospodarować salon z kuchnią, postawić ściankę i zrobić 3pokoj bo metrazowo mieszkanie jest spore...
Ale jak mój mąż słyszy remont z burzeniem ścian -dostaje dreszczy i zawału na raz :-D
U nas nie da się niestety nic przedzielić, bo pokoje są raczej małe, a kuchnia pod dachem w ogóle mało ustawna. Łazienkę mamy na dole, co też jest uciążliwe...
Za to babcia TŻa, która mieszka sama na dole śmiga po 3 pokojach...

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

My mamy te sama sytuacje, niby dom ale 2 pokoje. Póki co mamy sypialnie ale w przyszłości ma być pokojem dziecięcym. Chyba ze coś się jeszcze pozmienia i teściowie oddają mam swoją sypialnie no ale póki co teść nie chce :p(...)
Noo, ciężko na dwóch pokojach z dzieckiem, a co dopiero z dwójką

Pokój naszych dzieci:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150826_095603.jpg (114,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150826_095617.jpg (107,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150826_095638.jpg (113,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150826_095652.jpg (114,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150826_095715.jpg (124,0 KB, 28 załadowań)
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:29   #4605
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Czarownica szczerze mówiąc brzmi to okropnie, nie wiem czy tak pechowo trafiłaś ale po takiej relacji bym się na ten szpital nie zdecydowała.
Przynajmniej masz teraz trochę odpoczynku. Może Ala sama zechce wyjść?
A dla mnie pierwsze skojarzenie jak to czytam to nasz szpital wojewodzki. Z opowiesci znajomych, forow i dziewczyn ze SR ktore tam rodzily juz. Nacisk na SN. Za wszelka cene. Boli nie boli. Masz sily czy nie. W normalnym szpitalu by dzialali zeby ulzyc albo po prostu juz zrobili cc. Ta sama spiewka.

Grita - nie chodzi mi o to ze ma siedziec cicho bo sie jakas pigula albo pan dr zdenerwuje. Mialabym to gleboko w d... Ale to zwyczajnie nic nie da. Sa szpitale ktore maja swoje 'zwyczaje' i tak jada z kazdym po kolei. Tym bardziej, ze czarownica mowi, ze tam nawet nie ma z kim gadac.

Coraz bardziej zaczynam sie bac tego co mnie czeka :/
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:30   #4606
Ana0611
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

My już po wizycie kontrolnej i po echo serca małego i oficjalnie oświadczam, że jak kiedykolwiek zobaczę tą paniusię co wmawiała nam arytmie serca małego i chciała by zrobili nam cc i leczyć dziecko sterydami to... Młody jest okazem zdrowia, serduszko zdrowe i na pewno nie ono jest przyczyną tego, że czasami ma wąskie ktg.
W piątek mam dostać skierowanie do szpitala na wywołanie porodu bo mam mały poziom płynu owodniowego. Mam nadzieję, że nie odeślą nas do domu czy każą latać po Trójmieście i okolicach w celu szukania miejsca na porodówce

p.s. chwalę się- łóżeczko złożone (na ostatnią chwilę ale co tam ), teraz tylko muszę powynosić pudła i ogarnąć trochę pokoik

Cytat:
Po 10h odpieli oxy bo brak postępu. Skurcze nadal mam i to bolesne. Do tego Mała ma tachykardie. I leżę 13h pod ktg . Jutro kolejna próba indukcji. Odradzam pobyt tutaj bo męczą pacjentki i tyle.
O matko!!! Trzymaj się kochana! Mam nadzieję, że lekarze pójdą po rozum do głowy i jakoś Tobie i maleństwu ulżą

Cytat:
W miejscu kosza Mojżeszowego będzie kiedyś lozeczko. Narazie łóżeczko jest u mnie w sypialni.
Ale pięknie! Niczym z katalogu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11920368_10153646111454729_703362556_n.jpg (60,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11935187_10153646111449729_1673048254_n.jpg (62,1 KB, 29 załadowań)

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:31   #4607
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
To jakoś w terminie wyjdzie nie?
Nie martw się bo widać mała jest drobna, zresztą to już wcześniej było wiadomo. Mój z kolei ma kość udowa małą bo na 37 tydzień. Jesteś "zaopiekowana" wiec wszystko będzie dobrze.

Pisz jakie odczucia ze skurczowego frontu!
Jak będą wywoływać to pewnie tak wyjdzie w okolicy porodu, ale może samo się rozkręci wcześniej :p
Jak przestanę plamic po tym badaniu to ruszam na szpitalne schody

Będę dawać znac ;-)

Stary 2015-08-26, 10:31   #4608
Rybulka
Zakorzenienie

Tusia, nie martw się, jesteś pod opieką widać fachową, więc będzie ok. Wow, tylko kilka dni
Stary 2015-08-26, 10:32   #4609
oczarowana
Zadomowienie

Merry82 taki sen oznacza ze urodzisz na koniec wrzesnia;-)

Przeczytalam o czarownicy.to barbarzynskie praktyki i to w 21 wieku. Nigdy nie zgodze sie na podanie mi oksy ani na inne praktyki ktore w sytuacji nie zagraxajacej zyciu mojego dziecka sa zbedne. Komu oni ten porod chca przyspieszyc dzialajac przeciw naturze? SOBIE czy czarownicy.obstawiam to pierwsze.szpital jak i personel uj a warty! Wgl co lekarz co szpital to rozne podejscie. Moja znajoma z cukrzyca trafila na patologie ciazy na 10 dni przed tp na obserwacje.niczego nie wywolywali. Skurcze i odejscie wod nastapilo bez ingerencji szpitalnej przeszlo siedem dni po tp. Rodzila naturalnie.fakt byla monitorowana ktg z przerwami ale kazali jej chodzic byc aktywna. Dziewczyny poczytajcie sobie jakie mamy prawa! Nie mozemy dla swietego spokoju hyc milutkie i ulegle w mysl zasady ze tak bedzie lepiej.kur wa dla kogo ma byc lepiej? Dla personelu bo im tak bedzie latwiej wygodniej i szybciej pozbeda sie "problemu"czyli nas? Porod powinien isc wlasnym rytmem.rytmem kobiecego ciala.i nic personelowi do tego. My bedziemy z tz walczyc o wszystko jesli cos beda bez sensu chcieli ze mna zrobic. Juz na ip mozecie zaznaczyc ze nie zyczycie sobie oxy przebijania pecherza oraz innych bezsensownych praktyk na przyspieszenie.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:33   #4610
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj na wizycie okazało się, że mam za mało wód, a do tego brzuszek jest mniejszy o 3,5 tygodnia :-/ I oczywiście cisnienie mialam wysokie... No, ale lekarka mnie pocieszyla, ze glowka bardzo nisko, rozwarcie 1,5 a szyjka 0,5. No i dała skierowanie do szpitala.
A w szpitalu wody wyszły na granicy, ale jak na ten tydzien to ok, ale mała faktycznie malutka, a glowki nie dało się zmierzyć, bo juz za nisko jest.

ojoj! czyli to może być już! Trzymamy kciuki! Daj znać jak się czujesz!

Cytat:
Czarownico, dla mnie osibiście katastrofą byłoby leżenie w szpitalu i czekanie, także Ci bardzo współczuję. Nabieraj dziś sił, odpoczywaj

U nas zebranie w poniedziałek przed nowym rokiem przedszkolnym i mam zamiar iść jak mały nie wylezie do tego czasu Tym bardziej, że mój tż był już 3 razy na takowym i twierdzi, że to nie na jego nerwy Mnie nigdy nie pasowało godzinowo z pracą

Mały będzie od razu ze starszym synem w pokoju. Stwierdziłam, że czy byśmy mieli ten pokój dziecięcy, czy wszyscy razem siedzielibyśmy sobie na głowie w sypialni, to i tak byliby na siebie skazani. Zobaczymy jak wyjdzie w tzw. praniu

U nas nie da się niestety nic przedzielić, bo pokoje są raczej małe, a kuchnia pod dachem w ogóle mało ustawna. Łazienkę mamy na dole, co też jest uciążliwe...

Pokój naszych dzieci:
Nie boisz się, że młodsze dziecko będzie budzić starsze? No nie ukrywajmy, że nie uda się, żeby nie płakało w ogóle, przebierać trzeba, nakarmić, światło zapalić? Ja bym się bała, że starsze nabierze niechęci do młodszego bo będzie niewyspane i marudne..
Stary 2015-08-26, 10:36   #4611
grita
Rozeznanie

Cytat:

Trzymaj się!! A Julcia jest po prostu drobna, nie zamartwiaj się na zapas. Dobrze, że jesteś już po opieką i coś się zaczyna dziać, trzymam kciuki, żeby akcja sama zaczęła się rozkręcać i ominęło Cię wywoływanie

Cytat:

Pokój naszych dzieci:
U nas też zebranie, ale dopiero po rozpoczęciu roku przedszkolnego, więc pewnie pójdzie mąż
No my też będziemy wszyscy na kupie, wesoło

A pokój macie ślicznie urządzony!! Ile w nim przestrzeni My mamy dla Młodej taką wąską, mało ustawną kiszkę zamiast pokoju, więc mam obawy jak tam dorzucimy Młodego, bo teraz się ledwo co wszystko mieści, ech...
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:51   #4612
Rybulka
Zakorzenienie

Ana, fantastycznie, że Twój malec jest okazem zdrowia A łóżeczko mega stylowe

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ojoj! czyli to może być już! Trzymamy kciuki! Daj znać jak się czujesz!

Nie boisz się, że młodsze dziecko będzie budzić starsze? No nie ukrywajmy, że nie uda się, żeby nie płakało w ogóle, przebierać trzeba, nakarmić, światło zapalić? Ja bym się bała, że starsze nabierze niechęci do młodszego bo będzie niewyspane i marudne..
Mój starszy syn śpi jak kamień Poza tym do karmienia nocnego mam fotel w moim kąciku czytelniczym w przedpokoju
No i napisałam, że wszystko wyjdzie w praniu. Ogólnie mam nadzieję, że młodszy będzie miał taki sen jak starszy, który zaczął przesypiać noce gdy skończył 3 miesiące

Cytat:
(...)
U nas też zebranie, ale dopiero po rozpoczęciu roku przedszkolnego, więc pewnie pójdzie mąż

A pokój macie ślicznie urządzony!! Ile w nim przestrzeni My mamy dla Młodej taką wąską, mało ustawną kiszkę zamiast pokoju, więc mam obawy jak tam dorzucimy Młodego, bo teraz się ledwo co wszystko mieści, ech...
Cieszę się, że się podoba Miałam radochę urządzając pokoik, a starszy syn zachwycony, że ma pokój gdzie wszystko jest jego albo dzidziusia
Stary 2015-08-26, 10:52   #4613
melawen
Rozeznanie

czarownico współczuję, mam nadzieję, że ruszy i już się nie będziesz tak męczyć... Też po Twojej relacji będę się modlić, żeby nie doczekać do wywoływania.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że Bianeczka przekazała wam wiadomość ode mnie, że urodziłam
Nie wiem co się śniło mojemu mężowi dzisiaj, ale obudził mnie o 2.00 z krzykiem "gdzie jest dziecko, co z dzieckiem". Ja taka zaspana myślałam, ze mu się coś złego śniło i pyta się czy się rusza, mówię, że śpię i nie wiem. Ale chwilę potem się ruszył to mu mówię, że wszystko w porządku. A on dalej do mnie "Ale gdzie on jest", dopiero potem dotarło do mnie, ze mu się przyśniło, że już wyszedł z brzucha i go uświadomiłam, że jest w brzuchu i ma iść spać. Rano nic nie pamiętał

Cytat:

Pokój naszych dzieci:

Jejku jaki Ty masz wielki pokój... Ile on ma metrów? Mój duży jest mniejszy;P o sypialni nie wspomnę. Ja mam rozkminę gdzie będzie wózek stał, bo trudno mi znaleźć tak dużo wolnej przestrzeni;P
Super zrobiliście

Cytat:
W miejscu kosza Mojżeszowego będzie kiedyś łóżeczko. Na razie łóżeczko jest u mnie w sypialni.
Ehhh ładnie, lubię takie minimalistyczne wnętrza. Kolejna, której zazdroszczę dodatkowych metrów
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:56   #4614
oczarowana
Zadomowienie

Tusiu dziekuje ale ja jeszcze nie rodze.straszaki przeszly.zaraz jade na ktg i badanie przeplywow bo ostatnio moj gin sie uparl zeby mi osobiscie zrobic ktg. Pewnie bedzie pierdzielil znowu o bezpodstawnym cc na ktore ja nie zwmierzam sie godzic.on wgl jest bardzo zdziwiony ze chce rodzic sn i w dodatku bez zzo? Mi juz sie chce rzygac od tej ciazy od tych stresujacych wizyt ostatnio u niego i u poloznej do ktorej darmowo chodze na ktg.juz bym chciala miec pania dzidziusiowa po tej stronie brzuszka i pokazac fucka tym moim ciazowym nerwom oraz ludziom ktorzy mnie wqu do granic mozliwosci.
Nigdy sie was o to nie pytalam ale w jaki sposob wasz gin czy polozna mierza wam cisnienie. Cisnienie winno sie mierzyc w spokoju z opartym przedramieniem najlepiej tym samym co wizyta i na mniej wiecej wysokosci serca. A moj gin albo jak on nie moze to robi to za niego jego pielegniara mierza w ten sposob ze robia to na szybciora.reka lezy mi byle jak albo w przypadku pielegniary wisi w powietrzu.zamiast napompowac do 200 to jie wiem do ilu pompuja bo to sa tzy czy cztery wduszenia gruchy od cisnieniomierza i szybko spuszaja powietrze i juz. A mi ciagle wychodzi u nich cis w okolicach 140 a w domu jak na spokojnie mierze lub u poloznej mam cis 128/80 130/75 no cos w tym stylu. I slysze od gina ze mam wysokie i jak tu dziadowi zwrocic uwage ze nie prawidlowo mierzy?
Jak wam mierza?
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:05   #4615
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Tusiu dziekuje ale ja jeszcze nie rodze.straszaki przeszly.zaraz jade na ktg i badanie przeplywow bo ostatnio moj gin sie uparl zeby mi osobiscie zrobic ktg. Pewnie bedzie pierdzielil znowu o bezpodstawnym cc na ktore ja nie zwmierzam sie godzic.on wgl jest bardzo zdziwiony ze chce rodzic sn i w dodatku bez zzo? Mi juz sie chce rzygac od tej ciazy od tych stresujacych wizyt ostatnio u niego i u poloznej do ktorej darmowo chodze na ktg.juz bym chciala miec pania dzidziusiowa po tej stronie brzuszka i pokazac fucka tym moim ciazowym nerwom oraz ludziom ktorzy mnie wqu do granic mozliwosci.
Nigdy sie was o to nie pytalam ale w jaki sposob wasz gin czy polozna mierza wam cisnienie. Cisnienie winno sie mierzyc w spokoju z opartym przedramieniem najlepiej tym samym co wizyta i na mniej wiecej wysokosci serca. A moj gin albo jak on nie moze to robi to za niego jego pielegniara mierza w ten sposob ze robia to na szybciora.reka lezy mi byle jak albo w przypadku pielegniary wisi w powietrzu.zamiast napompowac do 200 to jie wiem do ilu pompuja bo to sa tzy czy cztery wduszenia gruchy od cisnieniomierza i szybko spuszaja powietrze i juz. A mi ciagle wychodzi u nich cis w okolicach 140 a w domu jak na spokojnie mierze lub u poloznej mam cis 128/80 130/75 no cos w tym stylu. I slysze od gina ze mam wysokie i jak tu dziadowi zwrocic uwage ze nie prawidlowo mierzy?
Jak wam mierza?
No to mierzą Ci jak chcą :-P Powinnaś posiedzieć przynajmniej z 5min, ręką zawsze ta sama i oparta a nie w powietrzu na Boga :-D
ubranie/bluzka nie uciskajace ręki no i w spokoju!
W innym przypadku takie mierzenie o kant rozbić
Stary 2015-08-26, 11:10   #4616
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele bym dała za jeszcze 1 pokój rosi: Brakuje mi tej naszej sypialni
Ja Wam powiem, że też się cieszę na większy metraż, mimo że póki co jesteśmy sami... Ale będziemy mieć teraz sypialnię, salon i trzeci pokój, w którym będą stały różne rzeczy typu wózek czy fotelik Wikusi, no i planuję tam składać pranie (czyli taka graciarnia). 70 m2 więc chyba całkiem spore. Nasz dom ma 50, ale plus piętro, tylko że na dole tylko 2 pokoje. I wymyśliliśmy tak, że najpierw dziecko będzie z nami w sypialni, a potem, najlepiej jak skończy jakieś 2-3 lata, przeniesiemy je do salonu, ewentualnie przeniesiemy siebie, i zrobimy dziecku pokój na piętrze. Bo w ogóle chcemy górę zostawić całkiem dzieciom... Ale jak to wyjdzie to zobaczymy...
Cytat:
Jak wam mierza?
Ja to miałam tak mierzone, że szłam do pokoiku, w którym miałam usiąść na krześle, opierałam lewą rękę o blat i tu mi mierzyli ciśnienie. Potem słuchanie serca i stawanie na wagę.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:15   #4617
Virves
Raczkowanie

Witam się w kolejnym dniu leżenia, cały czas w dwupaku. Humor w ogóle mi nie dopisuje. Cały czas skupiam się na tym żeby wszystko było ok i żeby poród nie zaczął się do następnej środy. W środę mam wizytę u gin i już niech się dzieje co chce. Co kilka godzin łapę doła i bardzo mocno bolą mnie stawy biodrowe ehhhh
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:19   #4618
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia, nie martw się, jesteś pod opieką widać fachową, więc będzie ok. Wow, tylko kilka dni
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ojoj! czyli to może być już! Trzymamy kciuki! Daj znać jak się czujesz
Cytat:
Trzymaj się!! A Julcia jest po prostu drobna, nie zamartwiaj się na zapas. Dobrze, że jesteś już po opieką i coś się zaczyna dziać, trzymam kciuki, żeby akcja sama zaczęła się rozkręcać i ominęło Cię wywoływanie

Dziekuje, bede relacjonować co sie dzieje ;-)

Cytat:
Tusiu dziekuje ale ja jeszcze nie rodze.
Ja juz tak na zapas :p
Oczywiście miałam na myśli kciuki dla czarownicy

Dajcie zdjecia pokoi na fb, bo javtu nie widze.

Stary 2015-08-26, 11:29   #4619
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wam mierza?

Prawidlowo. Za kazdym razem inna polozna, ale sposob jest ten sam. Ba, spostrzegly, ze mam tzw. syndrom bialego fartucha i same z siebie mierza drugi raz
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:35   #4620
owieczkaa
Zakorzenienie

A
Cytat:
A dla mnie pierwsze skojarzenie jak to czytam to nasz szpital wojewodzki. Z opowiesci znajomych, forow i dziewczyn ze SR ktore tam rodzily juz. Nacisk na SN. Za wszelka cene. Boli nie boli. Masz sily czy nie. W normalnym szpitalu by dzialali zeby ulzyc albo po prostu juz zrobili cc. Ta sama spiewka.
To jadę do Kartuz jak w Wejherowie tez nie będzie miejsc, bez kitu.
Cytat:
Jak będą wywoływać to pewnie tak wyjdzie w okolicy porodu, ale może samo się rozkręci wcześniej :p
Jak przestanę plamic po tym badaniu to ruszam na szpitalne schody

Będę dawać znac ;-)
Ok, owocnego spaceru!

Cytat:
Przeczytalam o czarownicy.to barbarzynskie praktyki i to w 21 wieku. Nigdy nie zgodze sie na podanie mi oksy ani na inne praktyki ktore w sytuacji nie zagraxajacej zyciu mojego dziecka sa zbedne. Komu oni ten porod chca przyspieszyc dzialajac przeciw naturze?
Chyba nie doczytałaś ze chodzi o wywołanie porodu a nie przyspieszenie. Cukrzyca zagraża dziecku i wywołanie jest mniej niebezpieczne niż czekanie na samoistne rozpoczęcie akcji.

Umówiłam się do fryzjera na sobotę, niestety nie do mojego stałego tylko do laski której za bardzo nie lubię ale tylko do niej było miejsce. Mam nadzieje ze nie pogorszy sprawy...

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-26 o 11:37
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości