|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Dzięki dziewczyny
Pochłonęłam dwie drożdżówki ze śliwkami i zjadłabym jeszcze z 5 takich, ale i tak humor już lepszy ![]() Oglądałam pierwsze sezony regularnie. Ostatniego nie obejrzałam jeszcze. Ale w ciąży, a zwłaszcza ostatnio nie mogę się skupić na żadnym filmie na dłużej niż 5-10min. Nigdy tak nie miałam. Za to pamiętam, że jak synek był niemowlakiem to oglądałam mnóstwo seriali jak karmiłam po nocach ![]() Od tygodnia leżą na trawniku koło bloku elementy rusztowania. Słyszę od godziny hałasy, przerzucanie tego żelastwa i dyskusje, więc chyba w końcu zaczynają je ustawiać. Będę musiała Tż przycisnąć żeby dziś balkon opróżnić - pewnie będzie chciał to robić jak młody uśnie dopiero
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś planuję dokończyć szycie pokrowca na sofę w sypialni (łoże queen size oddaliśmy w zamian Izie i już stoi pobejcowane na ciemno
albo poczekam na drzewo jeszcze
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1714 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w dwupaku
![]() Cytat:
. Ja, na szczęście, nie mam żadnych, ale jeszcze miesiąc do TP, więc pewnie się pojawią. Nawet tż się ostatnio dziwił i pytał, dlaczego, ja jeszcze nie mam rozstępów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jutro zaczynam 36tc . Chyba czas pakować się do szpitala . Mimo wszystko, niech Kinia jeszcze z 2 tygodnie posiedzi, a potem niech się dzieje, co chce. Męczy mnie już ciąża i przyznam, że od jakiegoś czasu mi się dłuży. Teraz mam wrażenie, że już od miesiąca jestem w tym 35 tygodniu
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za serial? Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe czy np do listopada będą nowe wzory czy dalej to samo? BO przecie ztera znie potrzebny taki gruby koc
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie, mnie też strasznie męczy już siły nie mam. też mówię niech posiedzi jeszcze 2 tyg i później niech się dzieje co chce.. a do tego te wszystkie bóle jeszcze :/ jezu nie mam siły na nic a tu tyle do roboty .. najchętniej bym leżała w łóżku i ryczała. jakiegoś strasznego doła mam
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja leżę i rozmyślam że tyle rzeczy do zrobienia w domu, że nawet nie wiedziałabym od czego zacząć :/ a boję się ruszyć bo chwilowo jest jakby lepiej.
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę jakieś śniadanko zjeść no i musiałam głowę umyć bo tragedia.. ale boli cały czas.. ciekawe czy się można przyzwyczaić do bólu
|
|
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nic tylko lać. I mi nie piszcie, że coś trzeba koniecznie, bo nie trzeba. TO może poczekać na męża. Jak sie dobrze czuję to porobię wszystko a jak tragedia to sobie odpuszczam i mąż pomoże jak wróci. Malinowa czas żeby męzowi rączki od doopki odrosły. Jakbyście się obie dobrze czuły to oczywiście, że można porobić ale w takim przypadku to siedziec na doopce
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ale właśnie nie robię nic bo nie mam siły
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Ponoć coś w tym jest. Faktycznie. Nawet położne w szpitalu mi powiedziały, że przy pełni im brakuje miejsc... bo zapytałam czemu tu takie pustki. Na całym oddziale, tylko 4 dziewczyny.
|
#1724 |
|
wkręcona :)
|
http://allegro.pl/kocyk-koc-bawelnia...545787948.html
Np taki tylko kolor mi nie odpowiada.. bo ja bym chciała np soczystą cytrynę, albo jakiś koralowy czy coś... te trochę za mdłe... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Toska Malinowa do wyra... jak wam lepiej leżąc to leżcie... obowiazki poczekają!
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jak dziecko wróci popołudniu to będę musiała wstać i trochę się nim zająć, więc zbieram siły. Póki co rozważam teleportację do łazienki jako szczyt moich możliwości ![]() Malinowa do bólu można przywyknąć. Ja tak miałam przy rwie - w szpitalu przywykłam do bólu przytłumionego no-spą z kroplówki, trwającego całą dobę przez kilka dni
|
|
#1726 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Nadrobiłam 10 stron od wczoraj
![]() Cytat:
Nie chce Cię przerazić, ale wg. artykułu Twoje objawy zapowiadają zbliżający się poród ![]() Toska - współczuje! Ja wczoraj przeżyłam horror - na wkładce zauważyłam różowy śluz z małymi skrzepkami krwi Zauważyłyście coś takiego u siebie?
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Co do zapachu nowych mebli, jak ostatnio kupiłam komodę to pootwierałam szuflady i okno w pokoju i już tak nie czuć Później umyłam. Większość prania dzieciowego mam już za sobą, wszystko leży w szufladzie poukładane. Ale zastanawiam się, czy pierzecie też rożki? Ja mam bialo- granatowy i zastanawiam się z czym to wyprać ... ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innych objawów nie mam - tzn zobaczymy co gin jutro powie o szyjce itp co do tej krwi to jak byłam w szpitalu to po badaniu ginekologicznym wziernikiem czy co to tam jest wyciągając później końcówkę z dowcipnego usg zauważyłam na niej krew. i później cały następny dzień plamiłam ale już na brązowo. to normalne; ) ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
heh też mam zawsze problem z takimi kolorami :P
|
||
|
|
|
#1729 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
![]() Ja po samym badaniu nic nie zauważyłam, dopiero wczoraj po południu... ale dziękuje, uspokoiłaś mnie jeszcze bardziej
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- dooopa nie zobaczę bo materiał dostępny tylko na terenie polski
|
||
|
|
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
taki prawniczy. Koleżanka mnie wciągnęła po house of cards, chociaż kolejne sezony nie byly takie fajne jak początkowe
![]() Cytat:
no podobno wtedy jest wysyp porodów. JA mam termin na 5.10 więc może mnie to dosięgnoć. |
|
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Babcia i dziadek kupili w Auchanie...
|
|
#1735 |
|
|
Ja dopiero będę zaczynać porządki.. takie gruntowne z odsuwaniem łóżek i szaf:P
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak wtedy będziesz śpiewała ![]() ![]() Ja już zaczynam się stresować jak myślę że mam spakować torbę do szpitala... To już nie przelewki ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- właśnie ja też to rozkminiam za każdym razem. ostatnio jak prałam dziecięce rzeczy to miałam bluzę białą z granatowym kapturem |
|
|
|
|
#1737 | |
|
|
Cytat:
![]() Odmalujemy pokój od nowa i będziemy sprzątać Jeszcze czujnik dymu chcemy kupić bo komin mamy w tym pokoju...
|
|
#1738 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lol Cytat:
![]() Cytat:
![]() I z tego samego powodu poskręcamy łóżeczko jednak tez wczesniej bo teraz lezy w kartonie i na bank po złożeniu też będzie waliło a nie chce w takie noworodka kłaść Cytat:
![]() Któraś pytała o SR do jakiej chodzilam ze dali tyle gratisów, chodziłam do przyszpitalnej ale niestety płatnej bo nie maja funduszy a chcialam koniecznie do takiej, gdzie sa polozne z mojego szpitala. Dziewczyny, ale dzis mialam noc Wczoraj jeszcze sie martwilam, ze mój brzuch coś nic sie nie przygotowuje do porodu, a dzis ok. 4:00 zbudzily mnie mocne bóle jak na okres, takie te wredne krzyżowe Miałam wrażenie jakby ktoś ściskał kręgosłup i szyjkę w pięść i ten ból tak narastal... Aż się zwlekłam wystrachana co sie dzieje juz po no-spe, zapelzlam po drodze do łazienki i chyba od tego rozruszania bóle zaczęły maleć, wiec ostatecznie nie wziełam. Położyłam się i zasnęłam, a rano już było ok, chociaż cały czas czuję takie jakby "echo" tych bóli, plus zaczęła mnie boleć szyjka, a spojenie już tak trzeszczeć, jakbym sie miała lada moment rozłamać na pół. Ehh, coś czuję, że bóle krzyżowe mnie nie ominą przy porodzie, a wszystko bym chciala tylko nie je, bo wiem jak mnie masakrowały zawsze przy okresie
|
|
#1739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne
![]() Cytat:
Rusztowań nie stawiają jeszcze. Jak się będą tak grzebać z tą robotą i się okaże, że ja wrócę z noworodkiem do domu, a oni będą mi balkony dookoła kuć, to nie ręczę za siebie
|
|
#1740 | |
|
Raczkowanie
|
Patrzcie, jakie fajne
ale uwaga, bo sowy ... https://www.facebook.com/PoduchyMartuchy/photos_stream ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Mój kot tak samo ma, wrócić nigdy nie chce do domu a samego go nie zostawię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

klapsa na dupsko po porodzie dostanie...
. Chyba czas pakować się do szpitala
. Mimo wszystko, niech Kinia jeszcze z 2 tygodnie posiedzi, a potem niech się dzieje, co chce. Męczy mnie już ciąża i przyznam, że od jakiegoś czasu mi się dłuży. Teraz mam wrażenie, że już od miesiąca jestem w tym 35 tygodniu
(bo nie miał czasu dokończyć)

ja muszę jakieś śniadanko zjeść no i musiałam głowę umyć bo tragedia.. ale boli cały czas.. ciekawe czy się można przyzwyczaić do bólu
?

Wczoraj jeszcze sie martwilam, ze mój brzuch coś nic sie nie przygotowuje do porodu, a dzis ok. 4:00 zbudzily mnie mocne bóle jak na okres, takie te wredne krzyżowe