Mamusie Majowe 2015! - część 3 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 20:46   #2971
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley
Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3

Fajnie ze macie swoje owoce i warzywa, ja nie mam skad wiec bede kupowac sloiczki..

Dziewczyny, jak kladziecie maluchy na brzuchu zeby dzwigaly glowke to nogi leza prosto czy ugiete jak zabka?
Stary 2015-08-26, 20:56   #2972
mzgz
Rozeznanie

Ją dalej nadrabiam po trochu mała śpi a ją sobie zapodalam maseczke
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
U mnie rok minal 22 sierpnia i chyba jako jedyna z was wylam jak bóbr i to nie ze szczęścia i Liwia nie była wpadką

Ostatnio moja tez taka piramidke zrobila, ale tylko raz poki co namietnie podciaga kolana pod siebie i wypina dupsko

Haha boskie
Hmm ją też wylam ....i od razu mdłości dostała z nerwów i strachu...i dopiero w 4 mcu zaczęła się trochę z tego cieszyć. Niby wpadka to nie byla ale ja się po prostu w życiu bym nie zdecydowała tak "świadomie"....
Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Ma któraś huśtawkę stojącą ??
Zastanawiam się nad taką ale mam obawy czy aby napewno jest bezpieczna

Spodziewam się dziś 3 kurierów wpadlam w szał zakupow dla małego
Ja mam, o taką ci chodzi

http://www.walmart.com/ip/InGenuity-...Vista/15162456

Bardzo bezpieczna sama się chusta super jest

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
hej,

dziewczyny, wypadłam trochę z rytmu, bo nie mam nawet czasu na podczytywanie.

Wróciłam do domu po 2 mies i zastałam jak zawsze chlew tzn mój mąż umył podłogi przed naszym przyjazdem, przetarł kurz z grubsza, ale jak przez 2 mies tego nie robił, to zarosło na grubo. Okna były jak w melinie pijackiej, tak brudne, kabina prysznicowa zbudowała własny system nerwowy od niedzieli próbuję doprowadzić do ładu - naprawdę nawet nie siadam do netu, sprzątam w każdej wolnej chwili i dopiero zaczęło się coś przejaśniać.

CZy Wasi faceci też mają inne standardy czystości, czy tylko mój taki element?

Przyznaję, że nie doczytałam nic poza ostatnią str i rzucił mi się problem Monisi.
Ja na początku małżeństwa też miałam podobne odczucia, może nie chodziło o gry komputerowe, ale mój mąż tylko praca i dom jak hotel. Każdą rozpoczętą rozmowę urywał, jak mu była nie na rękę. Więc napisałam do niego maila. Pisałam go długo, ważąc słowa, zeby bez kłotni wyjanić. I raz, że mi ciśnienie poszło, jak wylałam na klawiaturę żale i oczekiwania, a dwa - przeczytał do końca, może nawet pare razy i wtedy zaczęliśmy powoli usprawniać. Bardzo to pomogło. Polecam.
Ja napisalam list...to bylo dawno dawno ale do dziś go ma w szufladzie!!! Bo jak zaczxynasm gadac to zaczynam plakac i tak było łatwiej. Tz potem mi powiedzial że jak mu dałam ten list to aż mu serce stanęło bo myślał że odchodze od niego

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Mojemu jak się powie to posprząta, sam z siebie rzadko coś zrobi

My już po szczepieniu, było lepiej niż ostatnio, wiadomo- płakał, ale szybciej się uspokoił i nie zanosił się płaczem.

Nasz królewicz waży 6460 kg i w 2 miesiące 1 kg przytył, co plasuje go w 25 centylu. No, grubiutki nie będzie

Lekarka zapisała mu większą dawkę witaminy d i mamy podawać 2 razy dziennie po 2 kropelki bo z tyłu główki ma jeszcze bardzo miękko. Za miesiąc kontrola.

I mam pytanie- Wasze maluszki pociągnięte za ręce trzymają i podnoszą ładnie głowę? Bo nasz nie i jeśli w ciągu miesiąca nic się nie zmieni to trzeba będzie go rehabilitować.
My też na 25 centylu i baba mnie wkurzyla (pielęgniarka) bo mówi że jest za mała!!!! No przecież się mieści w rubrykach !! Ja jestem mała to z czego ona ma być wielką!!!!

IDE zmyć maseczke
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:04   #2973
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja sama do końca nie wiem, jak to z tą pasteryzacją zrobić. Pierwszy raz robimy takie jabłka W necie piszą, że słoik 0,5l ok 20min. To taki malutki słoiczek myślę max 8-10min.
Jeśli chodzi o zupki, warzywka,to moim zdaniem jeśli mamy do wyboru: kupić słoiczek albo zrobić samemu zupkę ze sklepowych warzyw, to lepiej to pierwsze. Chyba, że się ma dostęp do świeżych warzyw z ogródka babci- wtedy nie ma dyskusji
Ja dla synka takie zupki z marchewki, ziemniaka, dyni, gotowałam sama bo miałam te warzywa od dziadków. Ale jakieś brokułowe, kalafiorowe to kupowałam gotowe słoiczki.
Oj, no ja też nie będę miała wielu warzyw - jak rodzice mi dostarczą od babci to wtedy. No ale zawsze to coś. Bardzo dobry pomysł, jabłka, marchewki, ziemniaka to na pewno sama przygotuje, nawet wcześniej o tym nie myślałam, w ogóle nie będę wiedzieć jak zacząć i jeszcze wszędzie czytam o blw - po prostu mętlik w głowie, a z cyckiem tak wygodnie

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
Ja też ze swoich warzyw gotuje sama a tych co nie mam to sloiczki. I marchewki gotuje na parze blennduje i mroże w porcyjki w pojemnikach na kostki od lodow. Wyjmmuje rano 2-3 kostki i papka gotowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo dobry pomysł z tym mrożeniem!
Stary 2015-08-26, 21:11   #2974
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Ja wysiadam... Dopiero wczoraj martwilam sie ze za dlugo spi dzis przespal moze godzine za caly dzien i tak marudzi ze masakra nie wiem co mu jest:/
Oj, wiem co czujesz nie wiem czy u nas skok czy zeby wasze dzieci palce ssaja czy gryza?

Cytat:

Dziewczyny, jak kladziecie maluchy na brzuchu zeby dzwigaly glowke to nogi leza prosto czy ugiete jak zabka?
Ugiete, ale jak ma nerwa to je prostuje
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:15   #2975
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc dziewczyny,
pamietacie mnie tu jeszcze??

ni cholery nie nadrobię

cos sie dzialo waznego???

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:15   #2976
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Majaa mąż właśnie pojechał do Obi, bo podobno tam są takie małe słoiczki, 130ml chyba. Ogólnie to cięzko takie kupić. Mamy trochę po koncentratach itp. odłożonych, to w razie czego w takie będę pakować. Jeszcze nie pasteryzowałam, na razie czekam na słoiczki
Chyba będziemy pakować gorące jabłka do słoików i pasteryzować. W necie piszą, że ok 15-20min Chociaż jak się gorące pakuje to niby pasteryzacja nie jest konieczna. Ale na wszelki wypadek zrobimy.

A z tym usg to właśnie nie wiem, jak to jest.. Z synkiem byliśmy dwa razy a potem dopiero, jak zaczął stawiać pierwsze kroczki. A teraz jeszcze w 7mcu kazał No ale mówił, że jest dobrze, więc się nie martwię na zapas.
Mu tez mamy jeszcze 3 kontrole w pazdzierniku a doktor batdzo chwalil bioderka wiec pewnie zalezy od lekarza.

Cytat:
My w pazdzierniku na bioderka..
Tez mnie ciekawi ta metoda bobath co to? Ja chcialabym pomoc jakos mojemu zeby zaczal glowke dzwigac ale nie wiem co moge jak on sie tak szybko wscieka na brzuszku
A probowalas go nosic tak na samolocik, zeby raczkami opieral sie o Twoja reke a Twoja druga reka bylaby poprowafzona miedzy nóżkami pod brzuszek i tak byogladal mieszkanie?

Cytat:
Ja sama do końca nie wiem, jak to z tą pasteryzacją zrobić. Pierwszy raz robimy takie jabłka W necie piszą, że słoik 0,5l ok 20min. To taki malutki słoiczek myślę max 8-10min.
Jeśli chodzi o zupki, warzywka,to moim zdaniem jeśli mamy do wyboru: kupić słoiczek albo zrobić samemu zupkę ze sklepowych warzyw, to lepiej to pierwsze. Chyba, że się ma dostęp do świeżych warzyw z ogródka babci- wtedy nie ma dyskusji
Ja dla synka takie zupki z marchewki, ziemniaka, dyni, gotowałam sama bo miałam te warzywa od dziadków. Ale jakieś brokułowe, kalafiorowe to kupowałam gotowe słoiczki.
A co myslisz o mrozonkach?

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ją dalej nadrabiam po trochu mała śpi a ją sobie zapodalam maseczke

Hmm ją też wylam ....i od razu mdłości dostała z nerwów i strachu...i dopiero w 4 mcu zaczęła się trochę z tego cieszyć. Niby wpadka to nie byla ale ja się po prostu w życiu bym nie zdecydowała tak "świadomie"....
No my niby świadomie sprobowalismy raz i po tym jednym razie mi sie odwidzialo ale jak sie okazalo to bylo juz za pozno normalnie strzal w dziesiatke
No ale w sumie gdyby tak nie wyszlo to pewnie długo dlugo bysmy nie mieli dziecka. Czasami nadal nie wierze ze ona jest i bedzie juz znami do konca

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:19   #2977
niunia1303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
mój by nigdy w życiu nie odpowiedział na tak postawione pytanie. Z resztą czasem jak się zapomnę to go tak zapytam to jest to tylko przyczyną większej kłótni. No bo jak Wy byście odpowiedziały? Nie ma dobrej odpowiedzi.

pamiętaj, że Ty jesteś ostoją spokoju swojego dziecka nie przejmuj się teściową, to może i młoda troszkę się do niej przyzwyczai?

My mamy w listopadzie jeszcze
Ja może patrze przez pryzmat tego jak jest u mnie my godzinami potrafimy rozmawiać kiedy coś się psuje i to wręcz tz mnie namawia do tego i truje dupsko że musimy coś wyjaśnić bo ja mam bardziej olewczy charakter albo duszę coś w sobie mój tz nie toleruje czegoś takiego jak ciche dni itp jak jest źle to musi to być wyjaśnione jak jestem nie taka jak zawsze to pyta czemu więc jedyne co w kryzysowych sytuacjach może pomóc to rozmowa i tylko rozmowa ale wtedy kiedy obie osoby tego chcą i razem chcą dojść do zmiany tego co się zepsuło a pytanie typu czemu tak się zachowujesz albo czemu taki dla mnie jesteś wydaje mi się normalne bo jakiś powód takie zachowania musi być

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

18.05.2015
3610 kg 55 cm godz. 10:30

Moja Królewna
:
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:21   #2978
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
My nie, czekam do ukończenia 6 miesięcy a w praktyce to 5 posiłków zacznie jeść pewnie kolo 13-14 miesiąca - tak żeby się najadać.
Ja też nie jeszcze , mamy czas
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Dziołchy które kupują w Next jak tam wypada rozmiarówka?

Bo będę kupować kombinezon ooo ten - http://pl.nextdirect.com/pl/x6d754s1#663288 i chciałabym żeby dał radę przez zimę, i tak się zastanawiam czy 68-74, czy 74-80? Teraz chodzimy jeszcze w 62, pewnie jakoś połowa września przejdziemy na 68
A ja bym powiedziała że z nexta to właśnie duże są...
Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Kombinezon tak. Ja mam zagwozdkę z sukienką na chrzest. Teraz młoda jest na przełomie 62/68 i czy brać sukienkę właśnie w tym rozmiarze? (Chrzest za 3 tyg), czy rozmiar większą? Pfff dylematy Jutro jeszcze zobaczę co mają ciekawego w smyku, jak nic nie znajdę to będę zamawiać z nexta.
Ją kupilam z nexta 3-6 mcy. Moja Lily będzie mieć 5 jak będzie chrzczona . raczej weź 62\68 chyba aż tak nie urosnie ???

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Nie qiem czy o tala dla siedzacego dziecka ci chodzi bo taka mam

Ja 6 lat temu poronilam mialam tak rozchwiane hormony jeszcze pozniej dwa lata w przod ze lekarz powiedzial ze jak zajde w ciaze to bedzie cud

Moja tez nie podnosi a jest starsza

A co to za metoda musze poczytac

Ekstra kombinezon

Nadrabiam was jeszcze nie skonczylam.bo mialam dzis latania .

Jutro pierwsza rocznica smierci taty smutno mi

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
Przytulam...wiem co czujesz u mnie właśnie była 4 ale wcale nie jest mi mniej smutno niż wcześniej!!!
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Też nie mam wstążki

Cały mały? nie pamiętam... Ale dość szybko, bo jak zauważyłam że nic mu nie jest to mu dawałam tyle ile miał ochotę

Noo i żebyś wiedziała że u nas dzień nam płynie od posiłku do posiłku. Młody juz bez nich nie umie...
Jadł juz ziemniaka, marchewkę, dynie Szpinak, kalafior, groszek wczoraj pomidory...i żyje 😉

Też nie mam
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:23   #2979
truskawkaxx
Zadomowienie

Potrzebuje wielką koparke bo mam takiego dola że sama łopatą nie wystarczy :-(

Nadrobilam i tak ;

Olu do nospy możeszapap. Fajnie że udało się założyć.

Monisia zostaje rozmowa. Chociaż spróbuj.

Co do zabobonów to nie wierzę w nie ale jakby taki stan jaki miała kilka dni tydzień temu utrzymywał się dłużej to chyba wszystkiego bym się chwytała:-P
Stary 2015-08-26, 21:23   #2980
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Kasia

idę spać, jestem wykończona.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:25   #2981
niunia1303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
niestety się nie da. babcia mieszka z nami. znaczy, tfu, my z nią...
To powiedz może żeby narazie sobie odpuściła kontakt z małą bo przecież widzi co się dzieje ze dzidzia źle reaguje

18.05.2015

Moja Królewna
:
Stary 2015-08-26, 21:29   #2982
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
To powiedz może żeby narazie sobie odpuściła kontakt z małą bo przecież widzi co się dzieje ze dzidzia źle reaguje

ona nie widzi nic złego. :/ jak się jutro powtórzy, to zapytam wprost.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-08-26, 21:32   #2983
niunia1303
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie ze macie swoje owoce i warzywa, ja nie mam skad wiec bede kupowac sloiczki..

Jak źaba

18.05.2015

Moja Królewna
:
Stary 2015-08-26, 21:33   #2984
moniisia90
Wtajemniczenie

Lily - moja jak juz lwy na brzuchu to przeważnie ma prosto nogi, z czasem do góry nimi macha
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:34   #2985
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:

Lekko ugiete ale caly czas nimi pracuje wiec czasami tez prostuje ale jak na vos patrzy to tak jak na zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1575.jpg (99,4 KB, 32 załadowań)

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:37   #2986
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mu tez mamy jeszcze 3 kontrole w pazdzierniku a doktor batdzo chwalil bioderka wiec pewnie zalezy od lekarza.

A probowalas go nosic tak na samolocik, zeby raczkami opieral sie o Twoja reke a Twoja druga reka bylaby poprowafzona miedzy nóżkami pod brzuszek i tak byogladal mieszkanie?

A co myslisz o mrozonkach?

No my niby świadomie sprobowalismy raz i po tym jednym razie mi sie odwidzialo ale jak sie okazalo to bylo juz za pozno normalnie strzal w dziesiatke
No ale w sumie gdyby tak nie wyszlo to pewnie długo dlugo bysmy nie mieli dziecka. Czasami nadal nie wierze ze ona jest i bedzie juz znami do konca
Mrożonki na zupę dla nas i dla naszego dwulatka jak najbardziej na tak. Ale dla maluszka na początek jednak chyba wolę kupić słoiczek. W końcu Ci producenci deklarują się różnymi certyfikatami, atestami, więc mam nadzieję, że coś w tym prawdy jest i że te warzywka faktycznie są tak sprawdzane i kontrolowane.

Eh a dzieci tak szybko rosną... Mój synek tak nie dawno jadł swoje pierwsze łyżeczki a już zaraz idzie do przedszkola

Zmykam spać, bo moje dziecko na noc zasnęło 18.15 !! Może być ciekawie ;p

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-08-26 o 21:38
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:37   #2987
kasienka1985
Zakorzenienie

Baset- mycha Ty zawsze o mnie pamietasz nie wiem co tam się dzieje u Ciebie kochana ale odpoczywaj póki możesz! i głowa do góry!!!

Jestem po weselu, było prze-super
Świetnie się razem bawiliśmy z M., jego tato mnie przeczołgal przez jeden cały blok taneczny ze po tym umarłam...
Po 1 zmylismy sie do domu bo oboje zdychalismy...
Nogi mnie tak bolały od nowych butów że na poprawiny pojechałam w balerinach... nie dałam rady ich ubrać !! masakra!!

Pola była bardzo grzeczna, mama tez zachwycona bo tak sie bała a było super.
Ciesze sie, bo smiało bede ja zostawiac z mamą

Na poniedziałek umówiłam młodą na kolejną porcję szczepień, od kilku dni zauważa swoje stopy i non stop sie nimi bawi .. takie to sweet
Poza tym ciągle trzyma łapki w buzi i się ślini na potęgę, na dolnym dziąśle widzę jakieś 2 białe kropki i jak dotykam palcem to czuje takie twarde wrecz ostre, sama nie wiem czy to by były już zęby????
Łyżeczką sprawdzałam- nic jeszcze nie stuka!

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2015-08-26, 21:42   #2988
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Bez jaj, o lizaniu to ja słyszałam ale czoła [COLOR="Silver"]
streśćcie o co chodzi z tym lizaniem, bo mnie zaintrygowało

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
A ile dziewczyn kp rozszerzają dietę?
ja czekam do 6 mies

Cytat:
My kp ale się z rozszerzaniem diety nie spieszę. Mąż przywiózł ostatnio pyszne jabłuszka od znajomej, zesmażyliśmy je i wyszły pyszne. Włożymy do małych słoiczków i będą dla Agatki Tak sobie myślę, że może w wolnej chwili porobimy też inne owoce, gruszki, jabłko z marchewką, ze śliwką. Bo taki mały słoiczek ze 3-4 zł kosztuje A owoce mamy z pewnego źródła. Obiadki to pewnie na bieżąco będę gotować.
fajny pomysł na takie mieszanki np ze śliwką czy gruszką.

jagodowa - my możemy sobie kupić eko warzywa tu:

https://lokalnyrolnik.pl/sklep

odbiór jest w piątki u Ciekawa Cafe przy Powstańców

a jak zamówisz stąd :

http://ranozebrano.pl/

to kurier przywozi do domu.

Oba miejsca warte uwagi, jak chce się kupować warzywa z pewnego źródła. Nabiał jest też boski - mleko od krowy (ja nie lubię, ale moje dzieewczyny piją raz w tyg kakao z takiego mleka), masło - ambrozja, a twaróg można jeść łyżką sam, taki jest pyszny. Owoce i warzywa super.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:49   #2989
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Mała dostała histerii po spotkaniu z babcią. nie moge jej uspokoić. zasypia i budzi się z płaczem.

Cytat:
niestety się nie da. babcia mieszka z nami. znaczy, tfu, my z nią...

To powiedz jej, że dziecko płacze tylko gdy ona jest w pobliżu, a najlepiej zapytaj co ona jej zrobila że tak na nią reaguje.
Wal prosto z mostu, tu chodzi o dziecko.

Cytat:
Ja może patrze przez pryzmat tego jak jest u mnie my godzinami potrafimy rozmawiać kiedy coś się psuje i to wręcz tz mnie namawia do tego i truje dupsko że musimy coś wyjaśnić bo ja mam bardziej olewczy charakter albo duszę coś w sobie mój tz nie toleruje czegoś takiego jak ciche dni itp jak jest źle to musi to być wyjaśnione jak jestem nie taka jak zawsze to pyta czemu więc jedyne co w kryzysowych sytuacjach może pomóc to rozmowa i tylko rozmowa ale wtedy kiedy obie osoby tego chcą i razem chcą dojść do zmiany tego co się zepsuło a pytanie typu czemu tak się zachowujesz albo czemu taki dla mnie jesteś wydaje mi się normalne bo jakiś powód takie zachowania musi być

To tylko pozazdrościć, że rozmawiacie mój zmienia temat, wchodzi w słowo i odwraca kota ogonem, a jak próbuje drogi tekstowej i zaczynam temat to jest "ojoj" i nic więcej, a jak przycisnę to "a co mam pisać". To samo ojoj już mnie wyprowadza z równowagi. No bo jak mam się czuć gdy wylewam żale, a jego stać tylko na tyle :/

U mnie chyba kolejny skok, ale jakiś taki co drugi dzień jak tylko robi się senna to zaczyna płakać, w łóżeczku źle, na łóżku też, tulona i bujana też płacze, jedynie cyc pomaga dzisiaj miała milion nastrojów, nawet w kąpieli płakała, a chwilę wcześniej tak się słodko śmiała jak była golusieńka. A co najdziwniejsze, to na wieczorny sen byłam przygotowana na najgorsze, a o 7:50 już spała.

Aaa i dołączam do grona wiecznie głodnych, ale mam ssanie dzisiaj :P

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:50   #2990
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Lekko ugiete ale caly czas nimi pracuje wiec czasami tez prostuje ale jak na vos patrzy to tak jak na zdjeciu
Strzałka - mamy tę samą karuzelkę

Dzięki dziewczyny za porady odnośnie rozmiaru sukienki. Jak jutro nic w bonarce nie znajdę, to zamówię.

Właśnie wróciłam z basenu - przepłynęłam 600m umrę jutro na ręce
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:52   #2991
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Kasia,
Ja u Młodej wyczuwam to samo. W piątek szczepienie to zapytam Pani doktor
Kaaasiiu?!masz fb?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-08-26, 21:54   #2992
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:

Ale masz fajnie u mnie by nie przeszło. ..
Stary 2015-08-26, 21:59   #2993
Madeleine05
Zadomowienie

Mam pytanie - od kilku dni wyczuwam u młodej na ciele takie szorstkie placki. W okolicach obu łokci, na jednym boku i na policzku. Co to może być?
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:00   #2994
Belka15
Rozeznanie

Kasia

Dziewczyny co za dzień. Przeszłam dzisiaj bóle porodowe! Nie wiem o co kaman! Zaczęło się od bólu jajników. Potem bóle krzyżowe, bozene mi rozrywalo , na 2 gonilo. Nie.mogłam się wyprostować! Fakt, że rano odkryłam że mam.owulke ale żeby aż tak?'!!

Co.do.słoików. Ja zrobiłam marchew +ziemniak+ cukinia. Już na zapas bo diety jeszcze jie rozszerzam
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:01   #2995
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Oj, wiem co czujesz nie wiem czy u nas skok czy zeby wasze dzieci palce ssaja czy gryza?

Ugiete, ale jak ma nerwa to je prostuje
Kacper cyckał, ale ostatnie 2 dni ugniata je dziąsłami
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
streśćcie o co chodzi z tym lizaniem, bo mnie zaintrygowało

ja czekam do 6 mies

fajny pomysł na takie mieszanki np ze śliwką czy gruszką.

jagodowa - my możemy sobie kupić eko warzywa tu:

https://lokalnyrolnik.pl/sklep

odbiór jest w piątki u Ciekawa Cafe przy Powstańców

a jak zamówisz stąd :

http://ranozebrano.pl/

to kurier przywozi do domu.

Oba miejsca warte uwagi, jak chce się kupować warzywa z pewnego źródła. Nabiał jest też boski - mleko od krowy (ja nie lubię, ale moje dzieewczyny piją raz w tyg kakao z takiego mleka), masło - ambrozja, a twaróg można jeść łyżką sam, taki jest pyszny. Owoce i warzywa super.
A to zależy czy wierzysz w czary i uroki bo chodzi o odczynianie uroku

Możliwości jest wiele. Bo co człowiek to inna metoda... Lizanie czoła, oczu, przelewanie wosku itd

Generalnie chodzi o to, że jeśli dziecko płacze całymi dniami i nocami to może być zauroczone. I świadczy o tym słone czoło dziecka. Najczęściej wtedy zlizujesz urok (wg mnie poprostu pot) i plujesz na 4 strony świata
Stary 2015-08-26, 22:02   #2996
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
My w pazdzierniku na bioderka..
Tez mnie ciekawi ta metoda bobath co to? Ja chcialabym pomoc jakos mojemu zeby zaczal glowke dzwigac ale nie wiem co moge jak on sie tak szybko wscieka na brzuszku
u mnie tez sie wscieka..ale glowe podnosi okropnie do gory jak jest na brzuszku wiec sie nie przejmuje..on by piona trzymal z glowka na raczkach jakby mogl..ale do przodu nie idzie i sie wscieka na brzuszku tak zauwazylam..

dokladnie tak jak pisala strzalka bodajze..na brzuszku na sobie go bierz i glowka naramieniu tak jakby zeby zerkal ponad na jak sie naciagnie

Cytat:
Majaa mąż właśnie pojechał do Obi, bo podobno tam są takie małe słoiczki, 130ml chyba. Ogólnie to cięzko takie kupić. Mamy trochę po koncentratach itp. odłożonych, to w razie czego w takie będę pakować. Jeszcze nie pasteryzowałam, na razie czekam na słoiczki
Chyba będziemy pakować gorące jabłka do słoików i pasteryzować. W necie piszą, że ok 15-20min Chociaż jak się gorące pakuje to niby pasteryzacja nie jest konieczna. Ale na wszelki wypadek zrobimy.

A z tym usg to właśnie nie wiem, jak to jest.. Z synkiem byliśmy dwa razy a potem dopiero, jak zaczął stawiać pierwsze kroczki. A teraz jeszcze w 7mcu kazał No ale mówił, że jest dobrze, więc się nie martwię na zapas.
do obi mi troche daleko ale rozejrze sie po sklepach a raczej pewnie zrobie obdzwonke..dziekuje
u na gruszki tzw "baby" niedlugo dojrzeja wiec trzeba cos obmyslec..i jablka i tyle w sumie z owockow..sa porzeczki jeszcze ale to raczej nie po gladkie nie wyjdzie..maliny byly ale wtedy nie myslalam..

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Jak jest l a to juz nie trzeba, my mialysmy jak miala 1.5 mies i ponad 3 i juz nie trzeba. Ale pewnie co lekarz to inaczej
dokladnie tak mielismy oznaczone na wyniku..

moj zasnal ok 7 i byla pobudka bo pierdy go meczyly..biedactwo zasnelo na mnie wlasnie w pozycji na brzuszku i glowa do gory..nie wiem o co kaman z tymi pierdami na jeden raz ze tak powiem

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:06   #2997
kasienka1985
Zakorzenienie

Baset ciekawe czy to to, zapytaj!

Mam fb ofkors

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2015-08-26, 22:13   #2998
loluska
Zakorzenienie

Hej mamcie U nas też gorsze nocki, ale nie aż tak jak u was.

Nadzieja

padłam! Twój tż jest prze!

A ja nie pamiętam dnia robienia testu, tzn daty. Bo test robiłam w pracy pomiędzy klientami, nie sądziłam że jestem w ciąży

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:13   #2999
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Kacper cyckał, ale ostatnie 2 dni ugniata je dziąsłami

A to zależy czy wierzysz w czary i uroki bo chodzi o odczynianie uroku

Możliwości jest wiele. Bo co człowiek to inna metoda... Lizanie czoła, oczu, przelewanie wosku itd

Generalnie chodzi o to, że jeśli dziecko płacze całymi dniami i nocami to może być zauroczone. I świadczy o tym słone czoło dziecka. Najczęściej wtedy zlizujesz urok (wg mnie poprostu pot) i plujesz na 4 strony świata
kurde, ale jaja a to jeszcze się praktykuje? mocno średniowieczem zajeżdża
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:16   #3000
loluska
Zakorzenienie

Madeline
moja ma też szorstki placki na łokciach i na lewym policzku. Z tym że na policzku to miejsce jest czerwone. Podejrzewam AZS, bo u nas już od dłuższego czasu tak ;/ ale u pediatry będę w środę dopiero.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości