![]() |
#271 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Heh, K ostatnio lubi zbierać kamienie i ok, nie byłoby w tym nic złego ale on te kamienie zbiera i rzuca, czesto wieeelkie lądują o włos od głowy. Można mu mówić a on się tylko złości 'nie' i tyle. Tak własnie mamy na drodze koło domu jak jest bez wózka. Tak było też dzis w zoo. Lubi też rzucać i jeździć kamieniami po autach - naszym, sąsiada ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Demeter jak ja CIę rozumiem, u nas tez był taki czas...teraz jakby lepiej, udaje sie dłuższy odcinek przejścale wózek mam przy sobie, a K idzie obok. W sumie chodzenie nawet opanował . K. nie chciał jezdzic w wozku wiec był szantażyk lub jak to woli motywacja;p idzie na nozkach, ale jak bedzie uciekał wraca do wózka, gorzej, że siłą się w wózku nie da go utrzymac, bo jak? rozpina się i wychpodzi, poza tym bez sensu szarpanina, na szczęscie w miare trzyma się umowy i nie zmusza mnie do wsadzania go do wózka, chociaz na urlopie jak mnóstwo ludzi, a on zwiewał kilka razy dla bezpieczeństwa został w wózku przetrzymany;p;p Na zwiewanie bawilismy się w zabawę "Stop", że biegamy razem a na sygnał "stop" trzeba się zatrzymac w bezruchu- załapał błyskawicznie,często się bawi sam, w chwilach kryzyzsu (ucieczki w nieznane) sie sprawdza ale.... bezruch trwa 3 sekundy- nie zawsze zdąze doleciec...więc musimy przedyskutowac zasady zabawy. Najgorzej w sklepie- opcja bez wózka odpada, a tłumaczenia nie pomagają, wszystkie towary w ruchu i wyścg między alejkami...
Na szczęscie w magicznych ogrodach, zoo lub tp idzie sam, wszsytko go interesuje itp. czasem tylko by stał w jednym miejscu 10 minut lub chce iśc w innym kierunku;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2015-08-23 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Z reguły warto komunikaty typu "nie wolno" " nie rusz" itp uzupełniać o informacje co i gdzie dziecko może - nie rzucaj tutaj kamieniami, możesz to zrobić w innym miejscu (wskazać na jakieś krzaki czy inne miejsce). Dzieci maja ogromna potrzebę eksploracji, poznawania otoczenia i rzucanie tez w jakiś sposób przyczynia sie do rozwoju, zamiast zabraniać wskazywać alternatywy: inne miejsce na rzucanie kamieniami albo może zabawy z piłka, tory z kulkami, rzucanie kamieni do jeziora?
![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Wszędzie teraz są ![]() Wrrrr upierdliwe to to ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Ależ jestem niewyspana - Odmówiłam dziś małemu jednej porcji mleczka o 5 rano i było troszkę płaczu i tłumaczeń - ale przynajmniej z tego jednego musimy zrezygnować bo mi rozwala cała noc - pije przed zaśnięciem i pózniej w nocy o 1-2, chce by wytrzymał do rana bo dodatkowe picie o 4-5 mnie za bardzo rozbudza i meczy ![]() Obiecałam mu ze jak tylko słoneczko sie obudzi to dostanie mleczka ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Od dzisiaj rabat w H&M 20 procent na dziale dziecięcym. ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę ![]()
#277 |
Zakorzenienie
|
Ledwo żyję, na szczęście jakimś cudem tak udało mi się wybawić Z w domu, że padła i śpi.... Sama też bym najchętniej zasnęła, ale trzeba pokuśtykać po mieszkaniu i trochę ogarnąć. TZ w pracy, potem jedzie do babci, pewnie wróci w sam raz na kąpanie Z.... Ech, kiepska ta końcówka lata, z wakacyjnych rozrywek byliśmy 2x na plazy i raz w zoo - i to by było na tyle...
#278 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jest czas na rzucanie kamykami podczas luźnego spaceru, jest czas kiedy po prostu idziemy. Cytat:
![]() Klementyna, dzieki za jakieś porady w sprawie mojego uciekającego łobuziaka. Kwiatuszku, jak tam żyjecie? Jak malutka Zuzunia? ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Jestem dumna z siebie - rozróżniam już Klementyne i Kwiatuszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Pani, a jak tam Wy żyjecie?
Oldzinx, jak bliźniaki? Buuu cisza taka, że musze sama pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Scarlet
![]() ja wróciłam z wczasów prawie zadowolona bo na koniec wakacji we Wloszech, wybili nam szybę w aucie i porysowali drzwi. także eh jestem zrażona do włochów :p podobno u nich to norma że niszczą zagraniczne auta. podjechaliśmy na policję a tam jedni niemcy juz kleili szybę a jak wyjeżdzaliśmy to przyjechali francuzi ;/ nigdy więcej autem i nie tak szybko w ogóle tam. oby ubezpieczenie pokryło bo dziś nam koleś w citrioenie wycenił na 2300euro naprawę ;/ ja szukam łózka tylko dalej nie wiem gdzie, narazie mam takie http://www.toysrus.de/product/index....uctId=41374131
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje, oby obyło się bez wydatków, Co do łózka to ja kupowałam ostatnio też w kształcie autka.Dziewczyny radziły, żeby nie brać z płytą na dole (to widzę taką ma) tylko z listwami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Dragusia współczuję...holendarna wycena....
Przeczytałam "szukam wózka" i myslę sobie po co Ci wózek jak dziecko kończy 2,5 roku ;p ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
![]() ja - ledwo ![]() od poniedziałku jestem z dwójką sama i jest grubbbo ![]() ![]() wkótce wracam na wizażowy etacik ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- u nas w żłobie też bez pościeli. i bez proszku ![]() czyli w każdym własne reguły... (a plecak T. ma ze względu na smycz - błogosławię ustrojstwo - a nie jako typowe akcesorium ![]()
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już czasem nie daję rady, choć TŻ pomaga ale wieczorami jestem dętka ![]() A powiedz mi jakie masz zestawy Lego Duplo, co byś polecała? Bo robię wyprzedaż ciuszków dzieci (znowu ![]() Najbardziej podoba mi się Duza Farma i Leśny Park no ale to 200 zł trzeba mieć. A z tańszych zestaw uniwersalny mi chodzi po głowie. Co najlepsze na początek? ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Byou, dziś był Pan prywatnie zlikwidować gniazdo szerszeni. Okazało się, że straż od 2014 nie jeździ do przypadków gniazd w domkach i trzeba prywatnie sobie zamówić. Zlokalizowaliśmy gniazdo - gościu wlazł po drabinie, w czapce jedynie na głowie, no żadnej ochrony nie miał i tylko się od tych byków na tej drabinie odpędzał ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
My wracamy do domku, 12 dni zlecialo niewiadomo kiedy i jak, na szczescie urlop jeszcze mam.do konca przyszlego tygodnia.
I jestem zachwycona Filipem Sorce <3, co za chlopak mowie Wam spokojny, wywazony, a zadaje takie pytania, ze mieraz niewiedxialam.co mu odpowiedziec. Panika, a to jak u Was kwestia spania rozwiazana? Zlobkowa posciel? Monika, jak Dominika? Cos wyskoczylo? Bo muslalam ze smigacie nad Baltyk?
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Pani - jaki to plecak ze smyczą?
Despa - Dominika znowu bardziej płacze, w sumie bardzo dużo płacze, spać nie może, ciągle coś brzuszek dokucza, kupy nie takie, a już lepiej było... jutro jeszcze idę z nią do pediatry i zobaczymy co dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
MBZ♥
|
Demeter bardzo możliwe bo my zgłaszaliśmy do Straży w 2008
![]() ![]() ![]() Pani ![]() ![]() Despa dobrze, że masz jeszcze wolne ![]() Dragusiu współczuję problemów z autem:/ My u moich Rodziców ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
BYou, tak. Aczkolwiek laska z ktora zastepstwo mi dowalili jest tez na urlopie, bo w kwietniu nam zastepstwa pozmieniali. Wiec moje dziewczyny z pokoju biedne...
Tylko albo az mnie rozliczaja, przyjmuja ludzi i odbieraja telefony. Ale tirow na drodze, masakra. Woza skrzydla i podstawy do tych olbrxymich wiatrakow. Monika, a to nie to samo co u Jakuba?
#289 |
Wtajemniczenie
|
Despa, czerwienię się. Widziałaś tezFilipka w stanach na NIE, więc wiesz, ze to nie zawsze janiołek. Chociaż myślę, że jakies love może być miedzy Emi i Fi gdyby tylko Twoja córa nie gardzila prezentami mego syna (1/10 muszelki, liść, buziak)
![]() Demeter, klocki u nas są szalem od dawna. Mam mega pudło duplo (z 10zestawów samochodowych, nke podstawowych, ktore dostaliśmy w spadku) i drugie pudło z klockami Unico, ktore ja kupiłam. Te drugie nakpierw wzielam na próbę, bo różnica w lego i ich podrobach jest giiiiiiigantyczna. I mogę je szczerze polecić. Świetny plastik, łączą się ze sobą i odrywaja jak masełko i oczywiście są kompatubilne z lego duplo. Postaci ładne, kolorowe, duuuuzy arsenał klocków. Kupiłam drugi zestaw kilka dni później ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Despa - nie wiem.. Jakub miał typowe kolki, dzień w dzień, w miarę stałe pory. U Dominiki inaczej, i problemy z kupami. Teraz robiliśmy jeszcze usg, morfologie, mocz, coś tam jeszcze z krwi, zobaczymy czy coś wyjdzie. Kolki powinny już mijac. Wczoraj prawie nie spała, 15-20 minut na rekach i godzinę na cycu,w nocy płacz, przy jedzeniu się rzuca, jeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Sorce ale pod domem za Filipciem plakala
![]() Monika, wspolczuje. A TZ pomaga? Masz choc 5 minut dla siebie, zeby zjesc?
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leśny Park jest super i na bank kupimy, ale troche ma mało klocków do łączenia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Ja czekam jeszcze ze 2latka i te zestawy lego 3w1 (np chatka w gorach) pochłoną pensje. To trochę jak ojciec kupuje dzieciom kolejkę.
Despa, Fi dzis w Wasze drzwi sie dobijał do Emilci. A teraz chce kupować bańki Emi.
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Hej, nie pocytuję, bo nie wiem co najpierw - a codziennie zastanawiam się czy nie jechać do szpitala, ale to teraz tysiąc jeden problemów, TŻ musiałby iść na zwolnienie, a ma ważny projekt, siedzi nadgodziny i jeszcze jeździ do babci do szpitala. Ona na szczęście lepiej, ale na szczęście zrobiła w szpitalu swój manewr, którym zwykle wpędza w stan histeryczny moją teściową - objadła się, wstała, coś jej spadło, pochyliła się i wywaliła zaburzenia rytmu serca - i bardzo dobrze! Może wreszcie ktoś to podiagnozuje i ustawi na lekach, w końcu szpital to najlepsze miejsce żeby zachorować.
Mieliśmy robić Z pokój,a teraz to się nawet za projekt nie ma jak zabrać, o realizacji w ogóle nie wspominając.... Ech.... Póki co zbieram pomysły. No i chciałabym zrezygnować z przewijaka wtedy, a u nas temat odpieluchowaia leży totalnie - zero zainteresowania, chyba że sobie zasiądzie na nocniku i chce czytać wtedy w kółko tą książkę z toaletą o misiu i ciągle wodę spuszcza. Także kupiłam chyba z 6 paczek pampów na promocji w lidlu, byłyśmy ostatnie chodzące, będziemy ostatnie odpieluchowane - pewnie szybsze będą obecne wątkowe niemowlaki ![]() Pisałyście o tych osach, u nas też się zaczęło, jak nie wieloryb i delfiny w zatoce to teraz osy, już z 10 od rana wywaliłam, na szczęście Z już wie i stosuje się, że ma mnie wołać i znieruchomieć, choćby na niej usiadła, widać, że zestresowana na maxa, ale się stosuje do tego. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- a co do lego ja się nie pierniczę i kupuję używki, nie ma co zepsuć, wyszoruję to sobie wszystko z dużą ilością płynu do naczyń i tyle, nie powiem, zabawka jest super, ale cena wariacka tego wszystkiego
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja już prawie zostałam bez wózka ale naprawiony. w sumie niby po co ale zakupów bym już nie zrobiła z nim sama. eh faza buntu jest i u nas ;/ od 1.09 do przedszkola a on glut do pasa i nie wiem czy dostanie zgodę. oby mu przeszło. a ja chyba od 14.09 na kurs niemieckiego ![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
U nas lego poszło w odstawke. Może dlatego że wymaga czasu, bo wywalić klocki, bawić się, pochować, a nie bardzo mamy tak czas. Jakub sam nie chce się bawić lego.
Aktualnie Jakub jest samochodzikiem i ciągle jeździ, trabi, cofa, włącza czujniki parkowania, zatrzymuje się na czerwonym, rusza na zielonym, zakopuje się w piachu, rusza, podjeżdża, odjeżdża, parkuje... Mam się martwić? Od października idzie na kilka godzin dziennie do "przedszkola". Dzisiaj dostał plecak i nosi w nim samochodziki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.