Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 01:22   #2341
boleczka93
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
No ja wlasmie mysle nad dynia bo ponoc marchewka moze zatwardzic?

No nie wiem sama. Kupilam sloiczek Dyni, dam malej lyzke posmakowac, zibacze reakcje ale to za 3 tygodnie dopiero jak bedzie miala 5 miesiecy.

BOLECZKA jestem (ale podsypiam to jak cos jutro odpisze jakbym zasnela)

MADZIX o widzisz, groni sie powieksza
Chodzi mi o to ze chcialabym ogladac tutaj tvn payer ale mi nie idzie bo pisze ze tylko na terenie Polski. Wiem ze da sie to jakos obejsc tylko nie wiem jak. Pomyslalam ze Ty albo GOSSIP moze ogladacie i wiecie co trzeba zrobic

Cytat:
Nie wiem po co i dlaczego ale wlasnie przeanalizowalam, ze mamy na watku 11 Byczkow, 20 Barankow i jedna Jasiowa Rybke. Dobranoc
Chyba Ci sie nudzi hahah

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 04:46   #2342
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Niezawsze - sukienka bardzo fajna, ale ma skład fatalny... Bedzie sie pocić i brzydko pachnieć. Niestety Zara ceny winduje a z materiałami w kulki leci, a to moj ulubiony sklep zawsze był ;/ a my juz 4 pobudka ;/ bubka dalej miotta sie w lozku, chyba ja bede od razu w poprzek kłaść, zaoszczędze jej wysiłku.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 06:14   #2343
gossip_girl21
Zakorzenienie

Boleczka ja mam polsat z talerza z dekoderu 😉 ale szwagier oglada tv internetowa wczesniej wykupujac na necie pakiet podlacza lapa do tv i ma ale nie pamietam nazwy str. Internetowej...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 06:18   #2344
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Musze sprobowac tego mascarpone

Bo mnie sie wydaje ze jak ktos kp to sam z sibie zaczyna sie doksztalcac w tym temacie, matki mm tego nie robia bo po co i po prostu nie maja tej wiedzy ktore mamy kp zeby nie bylo- nie mam 'pretensji' o brak wiedzy w temacie kp bo w pelni to rozumiem - jezeli komus nienwyszlo kp to po co ma jeszcze czutac jakie to mleko super i sie denerwowac? Chodzi o sam fakt dlaczego mamy mm na lajcie pisza ze by sobie odpuscily kp

Mija tez nie zasnie w halasie :/

Domima wez nie swiruj........ Nie wkrecaj sobie glupot. Jestes przekochana i dobra osoba (wnioskujac z tego co piszesz) i bardzo dbasz o syncia. Pomysl o tych 'matkach' co laza z 2 promilammi alko we krwi i karmia cyckiem albo o tych co porzucaja dzieci na chodnikach.. To sa zle matki! Ty jestes najlepsza dla syncia wiec sie nie doluj ale wiem co czujesz jantez tak wszystko przezywam zawsze.

Super zakupki 🏼

Ja tez dostalam prawie wszystko dla malej, o tyle farta mialam ze wszystko firmowki i w super stanie, ale to niemieckie kolezanki mi daly w polsce dostalam od jednej troszke couszkow to wszystkie chcialam wyrzucic ja smietnik, tragiczny stan, brudne..

Hmmm ciekawe o co chodzi, a lekarz cos sugerowal? Jak zaczelas dawac mm to od razu problemy zniknely?

Mnie tez ponakrecaly na rozszerzanie.. Ja bym chciala od dynii zaczac nie wiem czy to dobry pomysl?

Jantez nie lubie kawy i tez chcialabym lubic ha tyle razy probowalam sie przekonac :P
Widzisz a wielu ludzi nie funkcjonu☠☠☠ez niej hmmm nigdy tego nie rozumialam.

Ogolnie nie wiem czy znam kogos jeszcze procz Ciebie teraz no i sieie kto kawy nie pije

Ja chcialam czekac do 6 miesiaca...

GOCZEK ja mama okres od dawna pomimo kp. trgediaaa

Wiecie co gadalm dzisiaj z kolezanka i ona zaczela swojej malej diete rozserzac w wieku 3,5 msc na kp i zdziwiona ze mala problem z brzuskiem miala....

Ogolnie nasuwa mi sie mysl ze to takie pitolenie 'kazda matka to najlepsza matka dla swojego dziecka'.

OCZYWISCIE NA NASZM FORUM UWAZAM ZE WSZYSTKIE JESTESMY NAJLEPSZE DLA NASZYCH MALENSTW!!

Mam na mysli przypaki ktore spotykam... Wiele mam robi krzywwde swoim maluchom bo maja widzimisie pod tytulem dam moejnu dziecu danonki w wieku 3 msc (kto to dzis pisal?) i tak dalej... Albo osttnio widzialam zdjecie laski z dzidckiem a mala miala fajke w buzi i ze niby taka 'smieszna' fotka... Nie ktorzy nie powinni miec dzidci...

Taka relfelksja na dobranoc.
Nasza lekarka sama była zdziwiona ale mówiła, że raz tez miała taki przypadek i ciężko powiedzieć o co chodziło. U nas po 2 mies kp Mała podczas karmienia zaczęła się przeżyć, wyginac, płakać i to wszystko trwało od karmienia do karmienia. Miałyśmy 2 dni takie, że Mała praktycznie nic nie spała, bo cały czas ją bolało. Wtedy się zlamalam i dalam mm. Poprawa była natychmiastowa. Po tygodniu (dokładnie 5 dni) jedzenia mm Zosia przybrała 350g, gdzie na kp przybierala po 100-150g w 7 dni. Skończyło się ulewanie (nie całkiem ale znaczna poprawa). Więcej argumentów nie potrzebowałam. Mogło być tak, że Małej nie podpasowal jakiś składnik np. chleba, może źle reagowała na emulgatory... To mogło być cokolwiek. A przy mojej diecie ciężko było już cokolwiek wyeliminować, bo jadłam gotowanego kurczaka (delikatnie tylko posolonego), chleb z opiekacza, herbatę piłam... Ale taką dla matek karmiących.
Dlatego uważam, że w pewnym momencie trzeba powiedzieć dość. Mleko matki jest najlepsze dla dziecka, ale jak widać nie warto iść ślepo tym myśleniem.

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2015-08-27 o 06:21
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 06:21   #2345
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Nasza lekarka sama była zdziwiona ale mówiła, że raz tez miała taki przypadek i ciężko powiedzieć o co chodziło. U nas po 2 mies kp Mała podczas karmienia zaczęła się przeżyć, wycinać, płakać i to wszystko trwało od karmienia do karmienia. Miałyśmy 2 dni takie, że Mała praktycznie nic nie spała, bo cały czas ją bolało. Wtedy się zlamalam i dalam mm. Poprawa była natychmiastowa. Po tygodniu (dokładnie 5 dni) jedzenia mm Zosia przybrała 350g, gdzie na kp przybierala po 100-150g w 7 dni. Skończyło się uleganie (znaczna poprawa). Więcej argumentów nie potrzebowałam. Mogło być tak, że Małej nie podpasowal jakiś składnik np. chleba, może źle reagowała na emulgatory... To mogło być cokolwiek.
Dlatego uważam, że w pewnym momencie trzeba powiedzieć dość. Mleko matki jest najlepsze dla dziecka, ale jak widać nie warto iść ślepo tym myśleniem.
O to mi chodzilo, karmić ale jsk coś sie dzieje to byc odwaznym i zrezygnowac na rzecz lepszego zfrowia dziecka

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-27, 06:35   #2346
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
O to mi chodzilo, karmić ale jsk coś sie dzieje to byc odwaznym i zrezygnowac na rzecz lepszego zfrowia dziecka
Poza tym ja dobrze pamiętam jak mamy mm pisały, że walczą o laktacje, że mają mało pokarmu.. Ja akurat nie miałam z tym problemu, bo pokarmu miałam dużo ale nie podoba mi się opinia, że jak ktoś karmi mm to odpuścił sobie temat i nie walczył odpowiednio. Ja walczylam (chodzi o dietę a nie napedzenie laktacji, ale myślę, że temat podobny) ale nie chciałam robić tego kosztem dziecka ani kosztem mojego zdrowia psychicznego.
Mój Tż kiedyś skwitował temat i bardzo mi się podoba ta płęta, w PL bardziej krytykuje się matki, które nie kp niż osoby naduzywajace alkoholu. I niestety to prawda.
Stary 2015-08-27, 07:11   #2347
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A my znow nie śpimy ... Ona nawet jesc nie chce, po prostu sobie wstała i krzyczy. Oj ta moja Zuzia...
Stary 2015-08-27, 07:15   #2348
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ooo zapomniałam o Lovelce

no to ja wolę dać 30zł zamiast 20zł, ale wiem, żę po 3 praniach mi się nie spiorą i nie zmechacą

a ja to w sumie myślę, że to taki unisex
Mi wlasnie o to chodzilo ze wole doplacic juz i wziac te lepsze gatunkowo
Mam pajace next i ff i sa nie do zdarcia. Po chlopakach mam jeszcze i mala jeszcze spokojnie w nich pospi a kupilam sporo tez z nexta na ciuchach i jak nowe

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 07:20   #2349
madzixx88
Zakorzenienie

Hej u nas pobudka przed 6, nakarmiłam Alcie i właśnie z piekarni wrocilam

Kana-jeśli miałabym taka sytuacje jak Ty, to pewnie zrobiłabym podobnie ale u Hani Filipek nie ma takich objawów a przybiera pięknie. Szczerze to nie słyszałam o takim przypadku jak Wasz, zwykle dieta wystarcza no ale jak widać jest to możliwe
Jeśli chodzi o mm to ja rozumiem mamy, ktore próbowały karmić piersią, starały sie a nie wyszło-no trudno. Tak jak piszesz nikt ma za zle w takich sytuacjach i sie docenia ich starania ale naprawde nie rozumiem mam, ktore wcale nie próbowały karmić piesia albo szybko odpuściły, bez walki bo im sie nie chciało albo własna wygoda ważniejsza.
Maja na wciągniecie ręki to co najlepsze dla dziecka a mu to świadomie odbieraja, szkoda...
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 07:25   #2350
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A my znow nie śpimy ... Ona nawet jesc nie chce, po prostu sobie wstała i krzyczy. Oj ta moja Zuzia...

Oj współczuje biedaku, fatalna noc
Nawet położenie w poprzek nie pomogło? rozśmieszyłaś mnie tym

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Hej! U nas dwie pobudki hmm 2 i 4 i teraz karmionko Ale słońce moje po 6 się obudziło i sobie w kołysce gadało bez wrzasku - że matka dawaj jeść! Pliss niech jej tak zostanie))
Stary 2015-08-27, 07:32   #2351
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Kana no niestety ... Ja sobie wyrzucam z jednej strony, ze juz nie karmie, a z drugiej, ze karmiąc, chociaz widziałam, ze Zuzka mało przybiera, dalej szl w zaprate i nie moge pozbyć sie mysli, ze jej anemia i problemy ruchowe sa skutkiem wlasnie tego nie przybierania... Tez nie zgodzę sie, ze kobiety mm nie znają korzyści kp, w koncu 9 miesięcy chodziłam w ciazy i czytałam setki artykułów i porad na ten temat, tak samo, kiedy pojawiły sie problemy. W ciagu 1,5 miesiaca nie za wiele sie zmieniło w tej dziedzinie zapewne. Ja mysle, ze po prostu karmiąc mieszanka, kiedy restrykcyjna dieta nie jest konieczna ( nie zawsze przy kp jest, ale na wielu przykładach naszych mam widać, ze dieta matki karmiącej bywa jednak konieczna) juz mi nie chciało by sie zastanawiać, co jesc wolno a co moze spowodować bol u mojego dziecka. Każdy ocenia swoje możliwości i stosuje to, co uważa za sluszne, jeśli Hania jest gotowa zmienić dietę i nie jest to szczególnym obciążeniem dla niej, to karmienie jest super, gdyby miała sie męczyć i tracić radość macierzyństwa, bo chodziłaby głodna i wściekła a synek miałby problem z kupka, to byłoby bez sensu. A krew w kale to częsty objaw nietolerancji pokarmowej. Ja mam nietolerancje laktozy i uczulenie na gluten ( doczytałam ;p) zanim zaczęto karmić mnie mm podobno często tak miałam. Ale wyczyściło mi kosmki jelitowe i do dzis mam spore problemy z jedzeniem, a raczej z tym, co dzieje sie po jedzeniu. Do lekarza Hania chodzi, wiec mysle, ze pediatra jest w stanie ocenić, czy jest to jakies zagrożenie. A i co do szczepień, to ja z pneumo zrezygnowałam jednak. Poczytałam sporo ( nie historii z neta, tylko rożnych art - mam dostęp) i porozmawiałam z ludźmi i jednak nie. Oczywiście trudno dzis przewidzieć skutki takiej decyzji i mam nadzieje, ze nie bede jej żałować. Tematy szczepień sa bardzo trudne... A moja cholerka teraz usnęła ...

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Oj współczuje biedaku, fatalna noc
Nawet położenie w poprzek nie pomogło? rozśmieszyłaś mnie tym

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Hej! U nas dwie pobudki hmm 2 i 4 i teraz karmionko Ale słońce moje po 6 się obudziło i sobie w kołysce gadało bez wrzasku - że matka dawaj jeść! Pliss niech jej tak zostanie))

Sama sie położyła ;p nie wiem, o co jej chodzi hehe jestem zmeczona, ale moze w dzien odespie, tetaz ide sie kapać i jesc. Znikająca babka rzeczywiscie znika ;p
Stary 2015-08-27, 07:36   #2352
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA to pewnie cena kapsulek doplacisz do ekspresu ja mialam w robocie na ziarno i pycha byla, teraz jak gdzies jade to zajezdzam po trasie i kupuje latte

Co do dzinsow to mam duzo miekkich wersji a i tak nie zakladalam bo upaly :P

MADZIX niestety cos jej sie znow przestawiło i w nocy cyc a w dzien butla.

NIEZAWSZE ja po 6 rozszerzam

GOCZEK ja nie mialam okresu jeszcze

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Dzien dobry tak w ogole
Wstaje i ogarniam sie bo na 10 szczepienie i potem szoping.
Mala pospala do 7 wiec luz
No i kurier ma byc niedlugo z ksiazkami i proszkiem

Stary 2015-08-27, 07:40   #2353
Majka232
Zakorzenienie

Dzien dobry

Zjedlismy o 6. Dosypiamy.
Młody dzis narzucil sobie kocyk na buzię :/

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hehe dokładnie
ale tę jeansową chyba kupię

też idę spać, do jutra dziewczynki
Śliczna jest

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kar0ola no ja też mało os. Znać, co kawy nie pije, kiedyś lyka wzięłam mrożonek i była nawet, ale całej bym nie wypiłam i bym się zmuszają jednak z każdym lykiem

O matko fajkę do buzi? Masakra...
No ja chcę od cukini, a to też dynia

Majka właśnie czemu byś nie zaczęła od niej? Cukinia jako jedna jak nie jedyna nie przyjmuje metali z gleby

Bo ja jestem tradycjonalistka wydaje mi sie ze kiedyś cukinie zalecali nie po 4 m-cu a później

Cytat:
No ja wlasmie mysle nad dynia bo ponoc marchewka moze zatwardzic?

No nie wiem sama. Kupilam sloiczek Dyni, dam malej lyzke posmakowac, zibacze reakcje ale to za 3 tygodnie dopiero jak bedzie miala 5 miesiecy.

BOLECZKA jestem (ale podsypiam to jak cos jutro odpisze jakbym zasnela)

MADZIX o widzisz, groni sie powieksza

Marchewka może powodować zaparcia. U nas brak kupki od 2 dni

Cytat:
Niezawsze - sukienka bardzo fajna, ale ma skład fatalny... Bedzie sie pocić i brzydko pachnieć. Niestety Zara ceny winduje a z materiałami w kulki leci, a to moj ulubiony sklep zawsze był ;/ a my juz 4 pobudka ;/ bubka dalej miotta sie w lozku, chyba ja bede od razu w poprzek kłaść, zaoszczędze jej wysiłku.

Niech ćwiczy Mała

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Nasza lekarka sama była zdziwiona ale mówiła, że raz tez miała taki przypadek i ciężko powiedzieć o co chodziło. U nas po 2 mies kp Mała podczas karmienia zaczęła się przeżyć, wyginac, płakać i to wszystko trwało od karmienia do karmienia. Miałyśmy 2 dni takie, że Mała praktycznie nic nie spała, bo cały czas ją bolało. Wtedy się zlamalam i dalam mm. Poprawa była natychmiastowa. Po tygodniu (dokładnie 5 dni) jedzenia mm Zosia przybrała 350g, gdzie na kp przybierala po 100-150g w 7 dni. Skończyło się ulewanie (nie całkiem ale znaczna poprawa). Więcej argumentów nie potrzebowałam. Mogło być tak, że Małej nie podpasowal jakiś składnik np. chleba, może źle reagowała na emulgatory... To mogło być cokolwiek. A przy mojej diecie ciężko było już cokolwiek wyeliminować, bo jadłam gotowanego kurczaka (delikatnie tylko posolonego), chleb z opiekacza, herbatę piłam... Ale taką dla matek karmiących.

Kurczaki w diecie mamy karmiącej piersią zwlaszcza na początku nie są zalecane ze względu na faszerowanie ich hormonami. Indyk tak

Cytat:
Hej u nas pobudka przed 6, nakarmiłam Alcie i właśnie z piekarni wrocilam

Kana-jeśli miałabym taka sytuacje jak Ty, to pewnie zrobiłabym podobnie ale u Hani Filipek nie ma takich objawów a przybiera pięknie. Szczerze to nie słyszałam o takim przypadku jak Wasz, zwykle dieta wystarcza no ale jak widać jest to możliwe
Jeśli chodzi o mm to ja rozumiem mamy, ktore próbowały karmić piersią, starały sie a nie wyszło-no trudno. Tak jak piszesz nikt ma za zle w takich sytuacjach i sie docenia ich starania ale naprawde nie rozumiem mam, ktore wcale nie próbowały karmić piesia albo szybko odpuściły, bez walki bo im sie nie chciało albo własna wygoda ważniejsza.
Maja na wciągniecie ręki to co najlepsze dla dziecka a mu to świadomie odbieraja, szkoda...
Zgadzam się z tym co napisałaś.

Mam kilka koleżanek, które jak były jeszcze w ciąży to wiedziałam ze nie beda kp. Mówiły że chcą ale wiedziałam że nie będą sie starać i mialam rację.
Stary 2015-08-27, 07:55   #2354
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja tam mysle, ze jak ktoś czuje wewnętrzny odrzut do kp ( nieważne dlaczego), to zmuszanie sie tez nie jest ok. Korzyści dla zdrowia dziecka przyniesie, ale co z uczuciami na linii matka - dziecko? Jak kobieta biorąc dziecko do karmienia czuje niechęć i w koncu modli sie, zeby nie chciało jesc? Znam taki przypadek. Ja nie potępiam karmienia mm nawet dla wygody, za to palenie i picie owszem, to dopiero zaszkodzi dziecku... Znam kilka dziewczyn, ktore paliły karmiąc piersią ... Szok!
Stary 2015-08-27, 07:56   #2355
kana158
Zakorzenienie

Pavlinecka, Madzixx aby było jasne, moje wypowiedzi nie odnoszą się do sytuacji Hani. Moim zdaniem bardzo dobrze robi i ja na jej miejscu tez poświęcilabym wszystko dla dziecka 😃 odnosiłam się raczej do tego co pisze Karola.
Chodzi tylko o to aby nie oceniać tak łatwo innych...

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2015-08-27 o 08:04
Stary 2015-08-27, 07:58   #2356
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tam mysle, ze jak ktoś czuje wewnętrzny odrzut do kp ( nieważne dlaczego), to zmuszanie sie tez nie jest ok. Korzyści dla zdrowia dziecka przyniesie, ale co z uczuciami na linii matka - dziecko? Jak kobieta biorąc dziecko do karmienia czuje niechęć i w koncu modli sie, zeby nie chciało jesc? Znam taki przypadek. Ja nie potępiam karmienia mm nawet dla wygody, za to palenie i picie owszem, to dopiero zaszkodzi dziecku... Znam kilka dziewczyn, ktore paliły karmiąc piersią ... Szok!
Tez sie zgadzam. Jeśli ktoś czuje niechęć nie powinien sie zmuszac.
Stary 2015-08-27, 08:06   #2357
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Pajace zakladam tylko do spania, a rano przebieram w spodnie i bluzke.

Wlosy mam sciete o jakies 20cm i bardzo mi teraz dziwnie bez nich, nagle takie krotkie

Cytat:
mąż wymyslił Alicjonka i tak czasem zdrabniamy ale ja od początku ciąży chciałam córcię więc z tym synem tu się nie sprawdza hehe

co Ty gadasz Kochana, nawet tak nie myśl
więcej pozytywnego myślenia

moja się obudziła i smoka szukała, to wetknęłam i śpi

spoko, wujek google mi podpowiedział, że to normalne i zniknie

ojj to u Was butle woli ostatnio?

jak zwykle super

ja od początku pajace albo śpiochy na noc tylko zakładam a na dzień przebierałam w bluzeczke i legginsy, inaczej tak pizamkowo mi córcia wyglądała
ja mam kilka jeansów ale jeszcze nie zakładałam, jedynie pare razy jeansowy kombinezon włożyłam ale taki mięciutki

pokaż włosy

Serio nie wkurzaja Was tshirty + spodnie? Ja rzadko tak ubieram, bo wkurza mnie to, że tshirt się podwijania szczególnie teraz jak mała taki wiercioszek
Wolę body + spodnie

Cytat:
dziś na spacerze wpadła mi w oko spacerówka, trójkołowa, z przodu miała napis BABY ZEN
Bird- to ta o której pisałaś hmm?

Nie, to spacerowka z wózka banyzen zen, do którego jest też gondolą Yoga

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja nie mam

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Niezawsze - smutna ta kiecka
Jeszcze żeby normalnie przelewem dalo sie w tym nexcie płacić :/ i zvkuponem to bym na pewno cos tam kupowala regularnie

Ooo k... Zapo mnialam.. Czyli też sobie nie zamówie nic na stronie nexta

Cytat:
Karola-ja też nie pije kawy to jesteśmy już w trójkę

Ja rzadko

Witam
Ja nie wiem po kim mała ma te spanie spala znów 13godzin
Od rana robię porządek w jej ciucach i znalazłam 5pajacy na 74 więc nie dokupuje

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 08:13   #2358
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dalam mlodej na noc wczoraj 180 przebudzala soe ale wetkniecie smoka pomagalo 😊 w koncu troche odzylam 😉

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-27, 08:16   #2359
Majka232
Zakorzenienie

Flight - tez mnie next z tym placeniem załamuje.
W dzien młoda dlugie drzemki robi?
Julian śpi ok.10godz. Potem jedzonko i zazwyczaj dosypiamy jeszcze 1-2 godz. W dzień teraz 2-3 drzemki po pół godz.
Stary 2015-08-27, 08:19   #2360
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A jak sie płaci w next? Chociaz moze to i lepiej, ze nie wiem ;p a moja jesc nie chce ...
Stary 2015-08-27, 08:24   #2361
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sie płaci w next? Chociaz moze to i lepiej, ze nie wiem ;p a moja jesc nie chce ...
http://pl.nextdirect.com/pl/help/pl/...x?ItemId=17879
Stary 2015-08-27, 08:31   #2362
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sie zgadzam. Jeśli ktoś czuje niechęć nie powinien sie zmuszac.
A co ja mam zrobić jak czuje niechęć do nauki mojego dziecka...tzn ja w ogóle nikogo nie lubię uczyć, a już w ogóle jak coś jest oczywiste...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A PayPal nie możecie? Wypukłe debetowe tez powinny działać

Pavlinecka współczuję celiakii, moja koleżanka ma i dopiero jej kilka lat temu odkryli..męczyła się tyle lat. Masakra nie jeść glutenu

Widzisz to skład wyparzylas. Ja nigdy na niego nie patrzę

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2015-08-27 o 09:12
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 08:32   #2363
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Flight - tez mnie next z tym placeniem załamuje.
W dzien młoda dlugie drzemki robi?
Julian śpi ok.10godz. Potem jedzonko i zazwyczaj dosypiamy jeszcze 1-2 godz. W dzień teraz 2-3 drzemki po pół godz.
W dzień mało spi. Może raz 45min i potem że 2turbodrzemki po 15minut no ale mi to pasi jak tyle w nocy śpi

Stary 2015-08-27, 08:33   #2364
siempre
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52552617] mam niedyskretne pytanie, czy ktoras z Was z kp juz miala okres? bo to sie niby zdarza,że w trakcie nieraz sie dostaje, tak?[/QUOTE]

ja jeszcze nie mam

Cytat:

Wiecie co gadalm dzisiaj z kolezanka i ona zaczela swojej malej diete rozserzac w wieku 3,5 msc na kp i zdziwiona ze mala problem z brzuskiem miala....

Ogolnie nasuwa mi sie mysl ze to takie pitolenie 'kazda matka to najlepsza matka dla swojego dziecka'.
Ja ostatnio gadałam z koleżanką to ona przestła karmić bo się nie mogła napić alko. Więc są i takie matki :/ stwierdzenie ze ona lekarzy nie słucha a małemu dała cytryny jak mial miesiac bo chciała zobaczyć jak się krzywi. Marchewke dawała jak miał 2 miesiące :/ po tym co usłyszałam to nawet nie chciało mi się gadać
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 08:40   #2365
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam

Ja ostatnio gadałam z koleżanką to ona przestła karmić bo się nie mogła napić alko. Więc są i takie matki :/ stwierdzenie ze ona lekarzy nie słucha a małemu dała cytryny jak mial miesiac bo chciała zobaczyć jak się krzywi. Marchewke dawała jak miał 2 miesiące :/ po tym co usłyszałam to nawet nie chciało mi się gadać
Czemu los jest tak niesprawiedliwy i tacy ludzie maja dzieci, a ludzie, ktorzy byliby wspaniałymi rodzicami nie moga ich mieć?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Już znów zasnęła

Stary 2015-08-27, 08:46   #2366
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
no do spania pajace hehe, a co Ty chcialas w gosci isc w nich ;P?

Sylwia kiedy rozszerzasz diete?

Cashmere, a Ty?

ktora czeka do 6 miesiaca z kp?
Też co Bird pokazała to w gości Aaa i nie każdy zakłada je tylko na noc

Rozszerzam po 6 mscu, mi się nie spieszy. Ja uważam, że im później tym lepiej

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Otworz w przeglądarce

W tym tel muszę się logować za każdym razem na przeglądarce a mi się nie chce.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
moge isc na chrzciny i slub w czarnej sukience?
Dzis zobaczylam ja w zarze i sie zakochalam i szukam pretekstu...
Jak dla mnie można

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 08:51   #2367
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
A co ja mam zrobić jak czuje niechęć do nauki mojego dziecka...tzn ja w ogóle nikogo nie lubię uczyć, a już w ogóle jak coś jest oczywiste...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Pavlinecka współczuję celiakii, moja koleżanka ma i dopiero jej kilka lat temu odkryli..męczyła się tyle lat. Masakra nie jeść glutenu

Widzisz to skład wyparzylam. Ja nigdy na niego nie patrzę

Tzn celiakia to nietolerancja, a ja mam uczulenie - co jest o niebo lepsze, bo celiakia to mega restrykcyjna dieta, do 14 roku zycia na niej byłam, a w tamtych czasach o chlebie bezglutenowym mało kto słyszał. Chociaz moze i mam celiakie, ciezko z tymi lekarzami czasem, ale oby nie!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam

O matko ...
Stary 2015-08-27, 08:51   #2368
gosiak0512
Zakorzenienie

ja właśnie złożyłam zamówienie w ff przy kawce :P

http://www.f-f.com/pl/product/body-z...-szt-/kb510061
http://www.f-f.com/pl/product/leggin...-szt-/kl520071
http://www.f-f.com/pl/product/t-shir...-szt-/kl521126
http://www.f-f.com/pl/product/body-b...-szt-/kb339101

a teraz już zmykam się szykować na szczepu szczep..

Stary 2015-08-27, 08:52   #2369
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A to zle? ;p
Stary 2015-08-27, 09:10   #2370
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Widzisz to skład wyparzylam. Ja nigdy na niego nie patrzę
Ja mam zwykla karte
nie kredytowa. Nawet debetu nie mam

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Też co Bird pokazała to w gości Aaa i nie każdy zakłada je tylko na noc

Rozszerzam po 6 mscu, mi się nie spieszy. Ja uważam, że im później tym lepiej

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

W tym tel muszę się logować za każdym razem na przeglądarce a mi się nie chce.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Jak dla mnie można

Buuu :/

Cytat:
Tzn celiakia to nietolerancja, a ja mam uczulenie - co jest o niebo lepsze, bo celiakia to mega restrykcyjna dieta, do 14 roku zycia na niej byłam, a w tamtych czasach o chlebie bezglutenowym mało kto słyszał. Chociaz moze i mam celiakie, ciezko z tymi lekarzami czasem, ale oby nie!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

O matko ...

Celiaklia to alergia i nie można jej wyleczyć. Nietolerancja jest najczęściej czasowa i może minąć

Cytat:
A to zle? ;p
Nie mam karty kredytowej

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości