|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
kupiłaś jakąś specjalną wersję Aegis/Medica/Aloe Vera? tego użytkownika MAMO-TATO nie znam ![]() Zaczęłam jeszcze dzisiaj ciuszki przeglądać i spodobał mi się ten kombinezon: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572001.html
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-27 o 10:45 |
|
|
|
|
#422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mieszkanko będziemy mieć 58m2 i 4 pokoiki, tak że się cieszę ![]() Cytat:
|
|
|
#423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do "dobrych rad" mam i teściowych, to czasem trzeba kiwać głową bo one pewnie same zapomniały jak to było. Organizm sam daje znać co potrzebuje, ja się przyznaje bez bicia że mięso jem może z dwa razy w tyg i to tylko kurczak. Moja mama i teściowa panikują, że za mało a ja mam dobre wyniki i nic się nie dzieje. Widocznie tak ma być ![]() Cytat:
Też od paru dni ich nie dotykałam i może jakiś zastój się zrobił. Będę patrzeć, jak będzie się to powtarzać to powiem gin
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupujemy z pierwotnego, ale w sumie cena za metr jest niższa niż w przypadku mieszkania w tej samej okolicy z rynku wtórnego
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...618250497.html tylko z innym rysunkiem. Także ogólnie polecam a co do materaca to czytałam, że ta firma hevea jest dobra i jeżeli nie znajdziemy nic ciekawego w sklepie to też będę zamawiać lateksowy z tej firmy
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy kupujecie kosze na śmieci do pokoju dziecka? Chodzi mi o to gdzie będziecie brudne pieluchy wyrzucać. Bo ja myślę o zwykłym koszu, zamykanym oczywiście, ale nie wiem czy to nie jest głupi pomysł
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zniżkę do h&m, może skorzystam ![]() Ja jutro się wybieram do znajomej, ma jakieś ciuszki odłożone do sprzedania
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie"pomocnych" rad w ciąży to ja z każdej strony widzę a czasem też słyszę, że patrzą na mnie jak na dziwoląga i uważają, że przesadzam z tą dietą cukrzycową... Nikt nie potrafi zrozumieć, że skoro dietą udaje mi się jakoś utrzymać cukier w ryzach to czemu mam to olewać i skazywać się na insulinę
![]() Albo komentarze na temat wielkości brzucha, tych na szczęście nie ma wiele, ale nie rozumiem porównywania jednego brzucha z drugim, każda jest inna, nie wiem czy tak ciężko to zrozumieć. Ostatnio mi koleżanka mówi - w sumie to masz nawet duży ten brzuch- no dziwne naprawdę, zaraz zaczynam 8 miesiąc więc trudno żeby malal zamiast rosnąć. I tak wyskoczył dopiero niedawno. Powiedziałam, że mnie wielkość mojego brzucha nie interesuje, jest jaki jest, ważne żeby lokator w nim byl zdrowy
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jak na razie będziemy mieli 2 pokoje 38 metrów i bez balkonu. Mąż kupił kilka lat temu i cały czas wynajmował. O tyle fajne jest to mieszkanko, że znajduje się na parterze, a na schodach jest podjazd dla wózków, więc odpada taszczenie.Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek gratuluję mieszkania
4pokoje,58m to już takie duże, wygodnie Wam się będzie mieszkać kiedy planujecie się wprowadzić? iclosemyeyes faktycznie zdaje się miękki, ale kierowałam się tym że jest polecane wlasanie dla dzieci... Wzięłam opcje medica. W gratisie dostałam poduszkę klin. Zapłaciłam 277 z przesyłką
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie je już rozstawione? Porządnie wygląda i nie lata na boki? niestety nie mam jak przed zakupem obejrzeć ehh ![]() Fasterko, to może faktycznie ma być taki miękki ten materacyk. Poza tym też leżące dziecko mniej ciśnie na taki materac, więc dla niego będzie to inaczej odczuwalne chyba
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-27 o 11:06 |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że dwie osoby jak wyjdą to ledwo się zmieszczą he he No my na czwartym niestety, ale nie widzimy w tym problemu, byliśmy wczoraj tam, mieszkanie nie jest słoneczne, a stopnie schodów niskie, więc fajnie się wchodziło a wózek będziemy zostawiać na dole, bo jest domofon.Cytat:
fajnie rozłożone pomieszczenia. A kiedy się wprowadzimy tego nie wiem, bo jeszcze kredyt w toku, myślę że jakoś w październiku, no ale z racji tego że chcemy od razu zrobić remont generalny to pewnie w między czasie urodzę, więc na spokojnie po porodzie się przeprowadzimy, ale za to do świeżego mieszkanka
|
|
|
#436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A mnie net nie chodzi zbyt dobrze dziś i nic nie mogę zobaczyć co wrzucacie z linków :beczy:
Agusiek89 oby Wam się dobrze mieszkało i żeby szybko remont poszedł Cytat:
Cytat:
Widocznie teraz organizm potrzebuje, nie rozumiem czemu starsi tego nie rozumieją. Przecież w ciąży bywa różnie i każda ciąża jest inna. Mnie np. teraz wróciła wrażliwość na zapachy. Każdy perfum mi śmierdzi (prócz mojego męża bo ma słodki zapach), proszki mi do prania śmierdzą, ludzie mi śmierdzą
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Ale taki zwykły czy ten specjalny? Bo mnie koszt tamtego przeraża, jeszcze te specjalne wkłady...
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszędzie czułam ich smrodek. Straszne chwile przeżywałam, gdy ktoś mi gratulował i się przytulał. Raz zwymiotowałam. Tłumaczyłam, że to z głodu. Jak mnie ssie, to rzygam. Głupio było powiedzieć, że to zapach danej osoby. Niekoniecznie pot, ale właśnie perfumy... Mam to za sobą na szczęście![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam aż takich fanaberii, już widzę minę mojego męża jakbym mu powiedziała o tym koszu za 70zł na pieluchy + wkłady hehe. Zwykły kosz i worki. My śmieci wyrzucamy nawet 2x na dzień bo codziennie wymieniamy królikowi kuwetę
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wrażliwości na zapachy to na początku ciąży sama ze sobą nie mogłam wytrzymać przez to oby po ciąży to znikło
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-08-27 o 11:42 |
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, które mają blisko do Auchan - od dziś w promocji pampersy New Baby Dry (podwójne paczki) za niecałe 35zł, różne rozmiary
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Ja nie kupuję. Zawijam i do kosza, ale kosz mam tuż pod domem, wystarczy sie wychylić i siuup do kontenera. Zdarza sie i dwa razy dziennie. Kupki zawiązuje w woreczki na pieluszki żeby nie śmierdziało. Na górze też przewijam i zwykły kosz daje radę, tylko oczywiście często opróżniam. Wiem, że laski maja te specjalne i sa zadowolone, ale w sumie nie potzrebny mi dodatkowy wydatek. |
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, śliczny ten kombinezonik, też mam dwa dla małej, jeden typowo zimowy a drugi lżejszy z polaru i też z h&m
|
#446 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?W 5-10-15 jest faktycznie drogo, ja do takich sklepów zachodzę, żeby pooglądać, wymacać, a potem niestety zamawiam, gdzie taniej. Cytat:
Mnie żelazo pomogło na bóle głowy, wypadanie włosów, ale jeszcze dążę do idealnych wyników. Ale samo zmęczenie może być też po prostu ciążowe. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za psiaka Agusiek Gratuluję spisania umowy Zapowiada się naprawdę piękne, rodzinne mieszkanie.iclosemyeyes Rok to wcale nie aż tak długo. Niektóre inwestycje zbierają zapisy na 2-3 lata naprzód ![]() Kombinezon uroczy Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio jak czekałam na patologii, widziałam sporo dziewczyn na końcówce ciaży (czekały na KTG), wcale bym nie powiedziała, że modelki. Różne - chudziutkie z brzuchem-piłeczką, te większe, zaniedbane, zadbane. Cytat:
Ja mam obecnie ok. 13kg na plusie (28tc) - można porównać ze zdjęciem, pewnie będzie więcej do końca. Trudno się mówi, mam kiepskie wyniki badań, więc najważniejsze, żeby dzieć był zdrowy. Jedyne nad czym boleję, to stawy. Przybyło mi 8kg w 2 msc, to teraz naprawdę głośno strzelają ![]() Co do prania i prasowania: zamierzam prać normalnie i nie prasować rzeczy dziecięcych (bez większej potrzeby). Trzymam się tego, co mówiła położna na szkole rodzenia - jak ktoś lubi prasowanie, to proszę bardzo. A jak nie, to dziecku nie stanie się krzywda.
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle niesamowicie mi się te ciuszki z h&m dla maluszków podobają, szkoda tylko że nie mam nieograniczonego budżetu ![]() Cornflower, ja też chyba nie będę prasować ubranek skoro nie trzeba, nie jest to moje ulubione zajęcie
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-27 o 12:47 |
|
|
|
|
#448 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Także kupuję ten lateksowy i nie zamierzam się schizować twardością/ miękkością. Cytat:
Ja wczoraj złapałam mega doła bo mnie bardzo zaczął żolądek boleć. Serio, zwijałam się z bólu. Wprowadziłam dietę lekkostrawną, piję len i melisę i zobaczymy czy to coś da, ale cały dzień byłam do niczego. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie już ok. Rano po śniadaniu mnie trochę kłuło, ale już nie jest tak źle. Konsultowałam to z lekarzem na medicover online i mówił, że to mu brzmi na kamienie żółciowe i jak o tym poczytałam to rzeczywiście to może być to, bo te bóle już mi się okresowo pojawiały przed ciążą i za każdym razem to był parogodzinny silny ból promieniujący do kręgosłupa, ale zawsze mijało, więc myślałam, że to zwykła niestrawność. Nie wiem, może powinnam to na USG sprawdzić? ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cornflower girl, wyglądasz bardzo ładnie |
||||
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja mam narazie 5kg na plusie. Ale z poprzedniej ciazy zostalo mi jedzcze prawie 10kg a jeszcze tyle do konca... Wtedy przytylam az 20kg!
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, nie mam pojęcia bo wyników nie widzialam na oczy, w De jest inaczej, gin mówił tylko ze mam anemię, przepisal zelazo i tyle
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

kupowałyscie coś od MAMO-TATO? Bo to z nim mam taki problem,komentarze niby same ok...
kupiłaś jakąś specjalną wersję Aegis/Medica/Aloe Vera? 

kupiliście mieszkanie z rynku wtórnego czy pierwotnego? My chyba w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę notarialną, ale mieszkanie do odbioru za ok rok 

Też od paru dni ich nie dotykałam i może jakiś zastój się zrobił. Będę patrzeć, jak będzie się to powtarzać to powiem gin
my kupujemy z pierwotnego, ale w sumie cena za metr jest niższa niż w przypadku mieszkania w tej samej okolicy z rynku wtórnego 
Nasz ślub 16.08.2014 

rzytul: