Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 10:48   #2401
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Ta zabawka jest z wkładem solnym i kosztuje 80zł ☺ ale się cieszę. Chyba ten pech mnie już opuszcza teraz już musi się ułożyć ☺
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:55   #2402
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
O szczęśliwa ;p no wlasnie odwrotnie celiakia to nietolarancja, dożywotnia. Alergie da sie okiełznać. Przynajmniej tak mi zawsze w dsk tłumaczyli.
A nietolerancja laktozy
jest najczesciej przejściowa. Ja cale życie myślałam ze nietolerancja może minąć. Celiaklia nieuleczalna chitoba ale nietolerwncja glutenu u dzueci czesto przechodzi później

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
świetne rzeczy

haha padłam

fajny masz dojscie do Cartersa?

brawo !

Bird-nie, nie wkurzają mnie t-shirty
body czasem też zakładam ale nie ma dla mnie problemu, Mała czasem sobie je bluzkę ale co tam, przecież ciepło jest
jak była mniejsza to założyłam pare razy body na ramiączka pod t-shirt ale już tak nie robię

moja dziś spała 12 h ale potem nie poszła na drzemkę, zjadła 6:30, potem 9:20 i zasnęła..
dzwoniłam do przychodni i naszej pediatry dziś nie ma wrr jak się już nastawiłam na szczepienie, jest inna ale nie znam więc wolę iść za tydzień. U nas nie ma zapisów, idzie się z marszu

Muszę zamówić w końcu Małej kieckę na chrzciny bo stacjonarnie to nie wiem czy kupię. W ogóle mam jakieś wrażenie, że jestem w lesie z tym chrztem. Sporo jeszcze do dopięcia zostało

Ciocia mi czasem cis przysyla. Także używki

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ta zabawka jest z wkładem solnym i kosztuje 80zł ☺ ale się cieszę. Chyba ten pech mnie już opuszcza teraz już musi się ułożyć ☺
Pokaż co to za zabawka

Zarwz wkleję fotki na fb. Żaden to cud ale się cieszę w sumie chociaż z nexta tak mi sie podoba
Stary 2015-08-27, 11:05   #2403
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Kup młynek i Lavazza złota lub czerwoną w ziarnach smak podobny tyle że fusy pływają ☺

Laski wygrałam na fb jakaś zabawkę hehehe ☺ miały być 3 a ja byłam 4 i zrobili 5 ☺ mr B czy coś. Haha!
Gratki to to drogie z jakims wkladem, nie?

Cytat:
świetne rzeczy

haha padłam

fajny masz dojscie do Cartersa?

brawo !

Bird-nie, nie wkurzają mnie t-shirty
body czasem też zakładam ale nie ma dla mnie problemu, Mała czasem sobie je bluzkę ale co tam, przecież ciepło jest
jak była mniejsza to założyłam pare razy body na ramiączka pod t-shirt ale już tak nie robię

moja dziś spała 12 h ale potem nie poszła na drzemkę, zjadła 6:30, potem 9:20 i zasnęła..
dzwoniłam do przychodni i naszej pediatry dziś nie ma wrr jak się już nastawiłam na szczepienie, jest inna ale nie znam więc wolę iść za tydzień. U nas nie ma zapisów, idzie się z marszu

Muszę zamówić w końcu Małej kieckę na chrzciny bo stacjonarnie to nie wiem czy kupię. W ogóle mam jakieś wrażenie, że jestem w lesie z tym chrztem. Sporo jeszcze do dopięcia zostało
Nie no u mnie nawet nie chodzi, że Mała podnosi, tylko samo się podwija i mnie to wkurza

Czekam aż mała się zbudzi, nakarmie, motam w chustę i idziemy na krótki spacer do sklepu
Chociaż u nas już dziś 28st, a jutro znów 32

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:05   #2404
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No napewno się ułoży

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:09   #2405
madzixx88
Zakorzenienie

u nas też upały mają wrócić
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:13   #2406
kar0ola
Rozeznanie

BOLECZKA no nie da sie i ja niestety jeszcze nie probowalam nic z tym zrobic. Sama jestem ciekawa

KANA aha no rozumiem. Pierwszy raz slsze o takim przypadku no ale wiadomo kazdy organizm jest inny. Wazne ze juz jest dobrze

Ta kolezanka o ktorej Wam pisalam wczoraj co rozszerzyla malej diete na kp w wieku 3,5 muesiaca o marchewke to ja (nie wiem po co sibie klawiature strzepie) napisalam jej ze chyba za wczesnie na kp i nie dzieie sie ze mala bruszek bolal a ona do mne ze tak pediatra zalecil i jej jolezanki co maja mlodsze dzieci tez tak robily. No kino. To ja jestem nienormalna czy ona?
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:14   #2407
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Domima wez nie swiruj........ Nie wkrecaj sobie glupot. Jestes przekochana i dobra osoba (wnioskujac z tego co piszesz) i bardzo dbasz o syncia. Pomysl o tych 'matkach' co laza z 2 promilammi alko we krwi i karmia cyckiem albo o tych co porzucaja dzieci na chodnikach.. To sa zle matki! Ty jestes najlepsza dla syncia wiec sie nie doluj ale wiem co czujesz jantez tak wszystko przezywam zawsze.

Wiecie co gadalm dzisiaj z kolezanka i ona zaczela swojej malej diete rozserzac w wieku 3,5 msc na kp i zdziwiona ze mala problem z brzuskiem miala....

Ogolnie nasuwa mi sie mysl ze to takie pitolenie 'kazda matka to najlepsza matka dla swojego dziecka'.

OCZYWISCIE NA NASZM FORUM UWAZAM ZE WSZYSTKIE JESTESMY NAJLEPSZE DLA NASZYCH MALENSTW!!

Mam na mysli przypaki ktore spotykam... Wiele mam robi krzywwde swoim maluchom bo maja widzimisie pod tytulem dam moejnu dziecu danonki w wieku 3 msc (kto to dzis pisal?) i tak dalej... Albo osttnio widzialam zdjecie laski z dzidckiem a mala miala fajke w buzi i ze niby taka 'smieszna' fotka... Nie ktorzy nie powinni miec dzidci...

Taka relfelksja na dobranoc.
też tak mysle jak TY,ze DOMIMA jest bardzo dobrą, troskliwą mamusią. i tak mi sie przypomnialo, że jej zycze, żeby z czasem ciut odpuściła, coby synkowi jak będzie mial 30 lat jzu kapieli nie szykowala, pianki w wannie nie robiła( a znam taki przypadek

co do refleksji nt. bycia 'dobrą matka" to raz, mysle że mu tu na forum jestesmy w grupie osób, ktore CZYTAJĄ i generalnie są zainteresowane informacjami, zdobywanie wiedzy. a wiecie ile ludzi nie lubi czytac...
a te mamy szybko rozszerzajace diety to tez mogą np. robić tak jak im starsze osoby doradziały. moja koleżanka wczoraj, ktora ma 35 letniego syna, wczesniaka, mowila,ze bardzo jej czesto jadł, w nocy czesto też i lekarz jej zalecil zacząc go karmic warzywami po 2 miesiącu. czytam tutaj też, że nawet obecnie lekarze proponuja rozszerzenie przed 6tym miesiącem. ja chyba po skonczeniu 5tego sprobuję, będe obserwowac małą.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam kilka koleżanek, które jak były jeszcze w ciąży to wiedziałam ze nie beda kp. Mówiły że chcą ale wiedziałam że nie będą sie starać i mialam rację.
tez mam taka koleznke, która "nie rokowala" ze kp i po niecałych 2 tyg. męczenia sie przeszła na mm. bo podobno mała za mało przybierala. no i sutki poharatane. pierwsze dziecko tez tak szybko odpuscila, bo ponoc nie chcialo po butlo cyca zlapac.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja tam mysle, ze jak ktoś czuje wewnętrzny odrzut do kp ( nieważne dlaczego), to zmuszanie sie tez nie jest ok. Korzyści dla zdrowia dziecka przyniesie, ale co z uczuciami na linii matka - dziecko? Jak kobieta biorąc dziecko do karmienia czuje niechęć i w koncu modli sie, zeby nie chciało jesc? Znam taki przypadek. Ja nie potępiam karmienia mm nawet dla wygody, za to palenie i picie owszem, to dopiero zaszkodzi dziecku... Znam kilka dziewczyn, ktore paliły karmiąc piersią ... Szok!
a u ans Rosi miala odrzut do kp, a prosze jak ładnie ten odrzut pokonała ja mysle,ze jak juz sie zacznie karmic i te pierwsze dni,tygodnie, kiedy to sutki takie wrazliwe, nawały są i wszystko boli przepęka, to potem się zakochuje mamusia w takim ssaczku przy cycusiu

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Serio nie wkurzaja Was tshirty + spodnie? Ja rzadko tak ubieram, bo wkurza mnie to, że tshirt się podwijania szczególnie teraz jak mała taki wiercioszek
Wolę body + spodnie
mnie wkurzają. bluzki to moja mala jeszcze nie miala, czasem ja i siebie męcze ubierajac w sukienke

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ale piżama w gości?
moja tak do ok 2 m-ca chodzila w gosci w pidżamie. ale wtrdy tez czesciej spala teraz tez ja czasem w jakies ładne spioszki na body ubiorę, zamista spodni. Goscie sie nie skarżą, ani ona :P

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki

Widzę ze temat kp dalej w toku...
Z mojego punktu widzenia to jest tak ze ja nie do końca szczęśliwa jestem na tej mojej diecie, ale póki co karmienie piersią sprawia mi ogromną radość i nie zniechecilam się do tego wcale. Dla tego mojego szkraba jestem w stanie się poświęcić bo kocham go najmocniej na świecie

Co do okresu, jeszcze nie dostałam, ale ja na tabletkach jadę to tez może temu.

Ja bym czarnasukienke na imprezę typu chrzest włożyła, ale tylko w towarzystwie dodatków jasnych. Ja miałam szara, a do tego biały zakiecik i myślę że było ok.

Mój skarbus pospal dziś do trzeciej i stałby pewnie dalej gdyby wyrodna matka nie wzięła do cyca. Miałam już taki twardy ze bolesny w dotyku był. Potem dospal do 5 i znów cyc, o szóstej kupa i pospalismy jeszcze do 7.15.
Dziś Tz ma urodziny ja zaraz idę kupić coś na obiad a potem jadę na ogród.
życzę Ci,żeby Bozia Ci wysiłki w zdrowum dziecku wynagrodziła.
Udanych urodzin TZta
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:19   #2408
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
BOLECZKA no nie da sie i ja niestety jeszcze nie probowalam nic z tym zrobic. Sama jestem ciekawa

KANA aha no rozumiem. Pierwszy raz slsze o takim przypadku no ale wiadomo kazdy organizm jest inny. Wazne ze juz jest dobrze

Ta kolezanka o ktorej Wam pisalam wczoraj co rozszerzyla malej diete na kp w wieku 3,5 muesiaca o marchewke to ja (nie wiem po co sibie klawiature strzepie) napisalam jej ze chyba za wczesnie na kp i nie dzieie sie ze mala bruszek bolal a ona do mne ze tak pediatra zalecil i jej jolezanki co maja mlodsze dzieci tez tak robily. No kino. To ja jestem nienormalna czy ona?
Jej pediatra jest dziwny
Choć naszw też mówiła zeby po 4 m-cu rozszerzać a ja postanowiłam że po 5.

Właśnie. Dziś kończymy 5 m-cy

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Julek pospał... 20 min
Stary 2015-08-27, 11:21   #2409
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Jej pediatra jest dziwny

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Julek pospał... 20 min
a my kończymy 4 kiedy to zleciało?
Stary 2015-08-27, 11:22   #2410
nowa_mama
Przyczajenie

Hej dziewczyny, miło Was poznać, to forum to nieocenione źródło informacji, widzę, że jest tu sporo doświadczonych mam! Ja jestem jeszcze nowicjuszką i od razu mam pytanie, jak sobie radzicie z maluszkami w te upały? Znów nadchodzą i już się obawiam, mój mały jakoś ciężko je znosi, ostatnio np. pupa mu się odparzyła mimo częstych zmian pieluszek ...
nowa_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:22   #2411
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Ona

JAŚ

Stary 2015-08-27, 11:24   #2412
madzixx88
Zakorzenienie

Karola-a tak w ogóle to wielkie brawa dla Ciebie, jesteś tu najmłodszą mamusią a taką mądrą i świadomą macierzyństwa, aż miło się Ciebie czyta
Stary 2015-08-27, 11:26   #2413
kar0ola
Rozeznanie

GOCZEK ja tez mialam odrzut do kp, jak widzialam jak ktos karmi to az mi niedobrze bylo. Strasznie mnie to krepowalo i w ogole. Teraz kocham patrzej na moja Bubcie jak je to jeden z najpiekniekszych widookow w moim Zyciu, karmie wszedzie bez problemu i lubie to.

MAJKA no pediatra ewidentnie jakis nie tego.. A patrzenie na kolezanki jak robia to tez smiech dla mnie, jak one beda dawac dzieciom mcdonalda w wieku 5 msc to ona tez bedzie BO ONE DAJA? :/
Stary 2015-08-27, 11:30   #2414
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa_mama Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, miło Was poznać, to forum to nieocenione źródło informacji, widzę, że jest tu sporo doświadczonych mam! Ja jestem jeszcze nowicjuszką i od razu mam pytanie, jak sobie radzicie z maluszkami w te upały? Znów nadchodzą i już się obawiam, mój mały jakoś ciężko je znosi, ostatnio np. pupa mu się odparzyła mimo częstych zmian pieluszek ...
Cześć miło nam. A radzić sobie trzeba, teraz to już trochę wiemy jak nasze dzieci upały znoszą ale początki to był kosmos. U nas jakoś to idzie, staramy się wybywac z bloku bo mamy ukrop.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Karola-a tak w ogóle to wielkie brawa dla Ciebie, jesteś tu najmłodszą mamusią a taką mądrą i świadomą macierzyństwa, aż miło się Ciebie czyta
Lubie to!

JAŚ

Stary 2015-08-27, 11:32   #2415
kar0ola
Rozeznanie

MALA ufff hehe bo juz zaczelam w siebie watpic

MADZIX jej teraz to mnie zaskoczylas.. Dziekuje za mile slowa ogolnie to sama sie po sobie tego zaangazowania nie spodziewalam, ale naszczescie przyszlo bardzo naturalnie i jestem przeszczesliwa osoba
Stary 2015-08-27, 11:52   #2416
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

ona

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:02   #2417
boleczka93
Zakorzenienie

Ja karmilam piersia przez 2 tyg. Bylam z mala zupelnie sama, nie mialam czasu na nic. Ani sie wykapac, ani cos zjesc zeby wgl mleko sie prawidlowo produkowalo, ani sie porzadnie wyspac. Moje poczatki macierzynstwa wspominam tragicznie. Najpierw nawal ktory dal mi ostro popalic a pozniej braki i glodujaca corka. Pewnie ze stresu i sadze ze podswiadomie stalo sie tak dlatego ze wiszac na cycku calymi dniami nie moglam zrobic nic. Nie moglam w kolko liczyc na na kogos ze zrobi za mnie to czy tamto bo kazda z tych osob ktore mi pomagaly ma tez swoje zycie. Baardzo chcialam karmic piersia ale jak urodzilam to wysiadalam fizycznie i psychicznie. Bylam sfrustrowana, ciagle plakakam i wydaje mi sie ze przez przejscie na mm zrobilam dla siebie co moglam a nie uwazam zebym przy tym skrzywdzila Nikolcie tak jak mi to babcia M na chrzcinach wypomniala. O tym sie nie mowi bo jest wykreowany obraz matki idealnej ktora najpierw urodzi (coz to za problem...), potem perfekcyjnie zajmie sie dzieckiem a czesto dzieCMI, ugotuje mezowi obiadek, odsprzata dom i ma czas na relaks ale niestety prawda jest taka ze w rzeczywistosci nie wyglada to tak kolorowo. I zeby nie bylo tak tylko pisze, chcialam to z siebie wyrzucic. Tez podziwiam Hanke, ja bym sie pewnie na to nie zdobyla. Moze to przez to ze gowniarz ze mnie a moze ze nie miala bym tyle samozaparcia ale kocham moja corke nad zycie i wiem ze nie robie jej krzywdy.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

GOSSIP I KAROOLA dzieki za odp w sprawie tvnpalyer. Moze jakos w koncu dojde do tego jak to zrobic a jak nie to jak staniemy finansowo na nogi to kupie poprostu tv przez internet

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Edytowane przez boleczka93
Czas edycji: 2015-08-27 o 12:31
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:07   #2418
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
super
ja też muszę te białe kupić

nie mam karty kredytowej ani debetowej

ja nie mam konta na PayPalu i nie ogarniam tego
co muszę zrobić?
Trzeba założyć konto i tam przelew zrobić i dopiero z tego na next

Cytat:
Niezawsze - do uczenia dzieci trzeba miec cierpliwość :/

Black - takie spodnie sa najwygodniejsze bo sie nie podwijaja i jak dziecko chodzace to po ziemi nie ciągaja

Bede miała kombinezon z cartersa
Matko nie mam cierpliwości!
Dziś Mają założyła 3 pary spodenek, 2 spodnice oraz 2 bluzki! W końcu ubrała sukienkę...i to z placzem wszystko i fochem , że uwiera , że za duże, że za male, że nie pasuje, że...mam nadzieje, ze Maciek tak wydzierac nie będzie, bo będę na wadium jechac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:31   #2419
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś Mają założyła 3 pary spodenek, 2 spodnice oraz 2 bluzki! W końcu ubrała sukienkę...i to z placzem wszystko i fochem , że uwiera , że za duże, że za male, że nie pasuje, że...mam nadzieje, ze Maciek tak wydzierac nie będzie, bo będę na wadium jechac
Prawdziwa kobieta! 😀
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:35   #2420
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
a dzis tez dawali? on sam wchodzi czy jak? bo nic nie dostalam

a czemu juz? Nakrecilyscie mnie i jutro chyba Mackowi cos dam.
za 60zl bierz

o super! Szkoda, ze kawy nie lubie, chcialabym lubic

super sa! tylko po pierwssze mam zapas pajacy z nexta, wiec musialabym brac 12-18, a po drugie nie ma rozmiarow na razie

zgadzam sie w 100%, poza tym ca czy innych sie nie sprzeda, a z nexta nie mialam nigdy problemu by je dalej puscic w swiat

mam zakladane przez glowe, jak body, przy wiekszym dziecku nie jest to uciazlilwe i mniej guzikow do zapinania
obecnie mam faze na legi z zary i nie hodzimy w jeansach

Kurcze te liginsy co kupilam dzis jakies male sa, chyba musze je wymienic na wieksze... szkoda, ze rozmiarowka z jednej firmy taka rozna...

Jak myslicie moge zaczac rozszerzanie od cukini, a nie od marchwii?
Przynajmniej wiem, ze cukinia nie pryskana ani nic, bo dzialkowa
bo jest "słusznej wagi" i w suymie kiedys trzeba to moża spróbować już teraz
Cytat:
hehe nie wiem sama, tzn kubek fajny nawet, mojej piecio-latce sie spodobal Maciek wszystko mi wypluwa co do tej pory dostal, nawet wit D jak dostaje probuje wypchac jezorem i sie krzywi, mysle, ze woda nie zasmakowala mu ale ogolnie chhyba ok, ladnie woda do dzoba wplywala dopoki pozniej nie zaczal lapac za kubek i gryzc go hehe

Dzieki, ja to nadzienie jadlam samo jako slodycz

Hania, ale to chcesz jajka jesc czy nie? Bo i w biszkoptach i nalesnikach jajka sa. Tzn mozesz zrobic sama make z woda lub mlekiem to wyjdzie cos ala maca, ja czasami lubie taki maczny placuszek zjesc ;P

Ja dzis robilam ten placek, co przepisa Ci dalam, bardzo go polubilam, ale dzis to juz poplynelam i zapomnialam cukru dac, a banany jeszcze malo dojzale mialam i tak srednio slodki byl
a tak wyglada
mi mówiła że włąsnie marchew, cukinia, dynia ale kolejniosc do wyboru.
Ale dam w niedziele, zeby M też był. W końcu to też jego dziecko, pierwsza marchewa czy coś innego. Chce żeby był i on chce być.
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52552617]ja tez, juz sobie nie wyobrazam,ze mam inne dziecko
tak mnie ostatnio na słodkie szarpie.. jak nie mnie. wczoraj jakies kulki twarogowe kupilam, dzis babke (w oczekiwaniu na sękacza) moj TZ mi kaze test ciązowy robic mam niedyskretne pytanie, czy ktoras z Was z kp juz miala okres? bo to sie niby zdarza,że w trakcie nieraz sie dostaje, tak?[/QUOTE]
ja nie mam

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Pajacr 2pak w tesci 42 zl. 3pak 55zl

ja zacnze od dyni

Nie.. sprytne
no może jak cena tych kapsułek będzie wysoka albo sie Wam znudzi to warto sprawdzić. Widziałas w necie jak to wygląda?
Cytat:
Niezawsze - do uczenia dzieci trzeba miec cierpliwość :/

Black - takie spodnie sa najwygodniejsze bo sie nie podwijaja i jak dziecko chodzace to po ziemi nie ciągaja

Bede miała kombinezon z cartersa
fajny!!

Cytat:
Wrzucisz na fb fote?

Ja też. Body to podstawa.

Co do tego karmienia jeszcze to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 😉 ja staram się jednak być wyrozumiala choć nie zawsze się da. Ja wyszłam z założenia ze będę lepsza mama bez kp bo zywa będę a tak to kto wie co by było. Dopiero teraz od chrzcin troxhe odetchnelam można powiedzieć i oby tak dalej.

Dziś fotelik powinni wysłać i resztę zamówienia ze smyka. Oby jutro doszło
o fajnie. Takie rzeczy chce się miec na już

Cytat:
Jej pediatra jest dziwny

Julek pospał... 20 min
Cytat:
a my kończymy 4 kiedy to zleciało?
Gratuluje Wam
Cytat:

z synkiem nie miałąm nigdy problemu z ubraniem więc jest nadzieja
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:47   #2421
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - czas leci ech. Gratulacje

Koperco - mojego Tz nic nie interesuje :/

Niezawsze - mój synek ma fazę że wszystko ma być sportowe
Tez mi dzis brak cierpliwości. Jestem z dwójką. Julek nie chce spać. Starszy zabawki wszedzie rozrzuca.
Stary 2015-08-27, 13:03   #2422
kar0ola
Rozeznanie

Wsadzilam mloda do lozeczka - super sie w nim bawi o dziwo. Przed chwila lezalysky sobie a ona sie obkeecala boczkiem do mnie i wtulala ️ cudowne to.

Maz kupil 2 dni temu telewizor smart tv i wlasnie wlaczylam sobie youtube - Laura Pausini na tapecie. Jest mi bardzo przyjemnie ️ tak mi muzyki brakowalo.

Zaraz ide sie kapac i zbieramy sie do restauracji meza. Chociaz tyle go bedziemy widziec.. Mam nadziejje tylko ze faktcznie za 3 tyg nie bedzie juz tyle pracowal, bo tez trzeba tworzyc rodzine, a nie zyc tylko praca...

Milego Dnia dziewczyny, Madzix grtki 4 msc

NIezawsze- dokladnie, prawdziwa kobieta hehe

MAjka - girsze dni ehh Dasz rade, sciskam

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ps. KOCHAM LAURE PAUSINI! wybaczcie musialam to 'wykrzyczec'
Stary 2015-08-27, 13:12   #2423
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx - czas leci ech. Gratulacje

Koperco - mojego Tz nic nie interesuje :/

Niezawsze - mój synek ma fazę że wszystko ma być sportowe
Tez mi dzis brak cierpliwości. Jestem z dwójką. Julek nie chce spać. Starszy zabawki wszedzie rozrzuca.
Oj to przykre. Może przepracowany czy coś?
Nie wiem może to kwestia tego że Ala to córeczka tatusia i oczkiem w głowie a zwłaszcza teraz jak synka nie ma(bo u babci)
Współczuję dwójki na raz. A czemu nie w przedszkolu?
Jaki lux z 1 dzieckiem:P Mam pełno czasu nagle:P
Cytat:
Wsadzilam mloda do lozeczka - super sie w nim bawi o dziwo. Przed chwila lezalysky sobie a ona sie obkeecala boczkiem do mnie i wtulala cudowne to.

Maz kupil 2 dni temu telewizor smart tv i wlasnie wlaczylam sobie youtube - Laura Pausini na tapecie. Jest mi bardzo przyjemnie tak mi muzyki brakowalo.

Zaraz ide sie kapac i zbieramy sie do restauracji meza. Chociaz tyle go bedziemy widziec.. Mam nadziejje tylko ze faktcznie za 3 tyg nie bedzie juz tyle pracowal, bo tez trzeba tworzyc rodzine, a nie zyc tylko praca...

Milego Dnia dziewczyny, Madzix grtki 4 msc

NIezawsze- dokladnie, prawdziwa kobieta hehe

MAjka - girsze dni ehh Dasz rade, sciskam

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ps. KOCHAM LAURE PAUSINI! wybaczcie musialam to 'wykrzyczec'
ja też lubię.

Matko Ala po szczepieniu przechodzi samą siebie. Spać nie chce, marudzi. Jeść też średnio. Wczoraj się łyknęła powietrza przy cycku i tak wrzeszczała, że M aż okna pozamykał:P wziął na ręce odbił, uspokoił,znów odbił i dostałam córke z powrotem-ale tak to jeszcze w życiu nie krzyczała, nawet po szczepieniu. Dobrze że krótko..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:24   #2424
Majka232
Zakorzenienie

Koperco - przepracowany jest to fakt ale ma chyba w zyciu inne priorytety niż ja

Julek nie moze usnac. Zab na pewno idzie ale nie wiem czy ten brak kupy tez nie jest przyczyną. 3 dzień bez. Podac juz czopek? 1/2?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Starszy nie w przedszkolu bo wczoraj i dzis palec go boli na nozce i płakał jak babcia zawiozla i wrócili. Placze mi ze nie bedzie jednej jego pani a on ja tak lubi. Masakra

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

I to fakt ze z 1 dzieckiem to luz
Stary 2015-08-27, 13:25   #2425
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52555961]

życzę Ci,żeby Bozia Ci wysiłki w zdrowum dziecku wynagrodziła.
Udanych urodzin TZta [/QUOTE]
Dziękuję kochana jesteś

Cytat:
Napisane przez nowa_mama Pokaż wiadomość
Hej! Mój maluch specjalnie nie cierpi z powodu upałów wręcz przeciwnie- śpi wtedy dłużej w ciągu dnia

Cytat:
Zgadzam się

MAJKA, MADZIXX gratki kolejnych miesięcy Waszych maluchów

BOLECZKA mam wrażenie ze Twoja wypowiedź to trochę jakby tlumaczenie samej siebie dlaczego zrobiłaś tak z karmieniem córci. Nikt tu przecież nie linczuje Was, mamy karmiące mm. Mam nadzieje ze tego tak nie odbierasz. Ja uważam ze każda z nas ma wolny wybór i nikomu nic do tego. Także super ze Ty jesteś szczęśliwa bo gdybyś miała się zadreczac przy kp to bez sensu... jak to mówią : szczęśliwa mama - szczęśliwe dziecko

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:29   #2426
soniuska
Zakorzenienie

Jestem cala mokra i spocona,zmeczona..
Wrocilam z miasta. Bylam z malym w urzedzie komunikacji po prawo jazdy. W urzedzie miasta-UWAGA UWAGA dowody sa na 2 pietrze a brak windy! Dzwigalam malego w foteliku..myslalam ze zemdleje..
(Oczywiscie miejsc parkingowych nie bylo w poblizu..)
I w hipokratesie-prywatna praktyka lekarska zapisac malego na usg...mamy 3.09 na 10.30...padam na ryj..wrocilam nakarmilam i maly spi na mnie
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:29   #2427
gossip_girl21
Zakorzenienie

Chyba zaczne jej na noc podawac kaszke kukurydziana.... Ppodaje ktoras swojemu?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:33   #2428
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana jesteś

Hej! Mój maluch specjalnie nie cierpi z powodu upałów wręcz przeciwnie- śpi wtedy dłużej w ciągu dnia

Zgadzam się

MAJKA, MADZIXX gratki kolejnych miesięcy Waszych maluchów

BOLECZKA mam wrażenie ze Twoja wypowiedź to trochę jakby tlumaczenie samej siebie dlaczego zrobiłaś tak z karmieniem córci. Nikt tu przecież nie linczuje Was, mamy karmiące mm. Mam nadzieje ze tego tak nie odbierasz. Ja uważam ze każda z nas ma wolny wybór i nikomu nic do tego. Także super ze Ty jesteś szczęśliwa bo gdybyś miała się zadreczac przy kp to bez sensu... jak to mówią : szczęśliwa mama - szczęśliwe dziecko
Moze troche tak bo jak widze wpisy ze kp to takie wspaniale i ze to najlepsze co moze dac matka dziecku to mi przykro.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-08-27, 13:36   #2429
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Moze troche tak bo jak widze wpisy ze kp to takie wspaniale i ze to najlepsze co moze dac matka dziecku to mi przykro.
Mi też jest przykro właśnie... I ja dodatkowo się katuje tym ze pewnie dlatego teraz jest Mały chory bo nie dostał ode mnie tego co powinien i biorę na siebie winę za jego chore gardelko w tym momencie....
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:42   #2430
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Mi też jest przykro właśnie... I ja dodatkowo się katuje tym ze pewnie dlatego teraz jest Mały chory bo nie dostał ode mnie tego co powinien i biorę na siebie winę za jego chore gardelko w tym momencie....
No obwiniaj sie kochana bo to i tak nie pomoze a Ty jeszcze bedziesz cierpiala

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości