W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 22:54   #931
Amitri
Zadomowienie

Dot.: Czy moge zalozyc te buty na wesele?

Najlepiej pokaż sukienkę, bo trudno doradzić. Wydaje mi się, że ten fason i kolor będą za ciężkie do pudrowej sukienki.
Stary 2015-08-25, 22:58   #932
martullenka
Zakorzenienie

pokaż sukienkę, ciężko ocenić całość po samych butach. W tym momencie, wydaje mi się, że mogą być za ciężkie do pudrowego różu, najlepiej zestaw je w całość.

martullenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 11:18   #933
roberouge
Raczkowanie

Długa czerwona suknia na wesele

.

Edytowane przez roberouge
Czas edycji: 2015-10-14 o 14:31
roberouge jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 16:05   #934
Bercy
Raczkowanie

Dot.: Długa czerwona suknia na wesele

Udało mi się znaleźć coś takiego, na zalando jest znacznie więcej podobnych modeli, ale faktycznie większość jest z poliestru

https://www.zalando.pl/gaudi-dluga-s...1c00l-g11.html
http://www.balladine.com/sukienki,dl...10949-105941-p
Bercy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 16:36   #935
pani_smith
Zakorzenienie

jeśli dysponujesz tak dużym budżetem możesz spokojnie uderzyć w sklepy z wyższej półki, choć szczerze powiem - nie mam zielonego pojęcia, czy ktoś coś w czerwieni i w wydaniu do ziemi.

zerknij na net-a-porter czy mytheresa, matchesfashion. a nuż w wyprzedażach ustrzelisz perełkę.

natomiast może niegłupim rozwiązaniem byłoby uszycie idealnej kreacji - salony sukien ślubnych czy krawcowe z pewnością udźwigną temat, a ryps jedwabny, szyfony czy inne naturalne około jedwabiowe tkaniny to koszt 200-300 zł/m przy najwyższej półce (czyli w sklepach tanecznych). przypuszczam, że tkanina na twoją kieckę potrzeba by było ze 2-2,5 m materiału. sama usługa to ok. 500 zł

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2015-08-26 o 16:49
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-26, 21:04   #936
Zenobia_87
Raczkowanie

http://www.asos.com/Forever-Unique/F...300&gridsize=3

http://www.asos.com/ASOS-Tall/ASOS-T...300&gridsize=3

http://www.asos.com/ASOS-Tall/ASOS-T...300&gridsize=3

http://www.asos.com/ASOS-Petite/ASOS...300&gridsize=3

http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Crop-T...300&gridsize=3

http://www.asos.com/Jarlo-Tall/Jarlo...300&gridsize=3
Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy
Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy.
Zenobia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 13:03   #937
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Co założyć na wesele?

Cytat:
Napisane przez pmds Pokaż wiadomość
Wybieram sie na wesele 5 wrzesnia i mialam zamiar zalozyc te buty (sukienka pudrowy roz), czy moge w nich isc? nie zakladam do nich zadnych rajstop (mam nadzieje ze bedzie cieplo eh) ale zaczelam sie zastanawiac czy pasuja na wesele? a jak nie to dajcie mi linki z czarnymi szpilkami (lub czolenkami) w ktorych bym mogla isc bo juz chyba wszystkie sklepy przejrzalam i nic.
w tych butach każda noga będzie wyglądać jak - za przeproszeniem - kopyto.
to boyfriendów to okej, podejdzie, ale do sukienki - nigdy w życiu

wróciłam
Stary 2015-08-27, 13:35   #938
Alexi_
Raczkowanie

która sukieke wybrac ?

Hej
Spotykam się z kimś, niedługo wybieramy się na slub i wesele jego najlepszego przyjaciela, wszyscy sie swietnie znają więc jego rodzice także zostali zaproszeni (wcale to nie dodatkowy stres )
Jak sie pewnie domyslacie chciałabym wyglądać dobrze, przede wszystkim eglegancko.
Mam 22lata, jestem szłupłą blondynką mierzącą 165cm
W załącznikach moje typy,co sądzicie ? ktora będzie odpowiednia ?

Z góry dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 35038452.jpeg (30,6 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 36471663.jpg (15,8 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37219356.jpg (74,8 KB, 89 załadowań)
Alexi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 14:18   #939
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: która sukieke wybrac ?

ta pierwsza biała wygląda jak na ślub cywilny lub poprawiny. darowałabym sobie (chyba że jesteś świadkiem lub członkiem rodziny i masz pozwolenie pani młodej)
ta z koronkową aplikacją jest znacznie ciekawsza, jeśli musisz wystąpić w kolorze tak bardzo zbliżonym do bieli - dosyć charakterny wzorek raczej pozwoli cię odróżnić od panny młodej, choć uważam, że takie kolory na ślub gościom nie przystoją.
śliwkowa sukienka pewnie ładna (na wieszaku wygląda nieciekawie i smutno), ale wydaje się dość powszednia.

wróciłam
Stary 2015-08-27, 14:24   #940
Alexi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
ta pierwsza biała wygląda jak na ślub cywilny lub poprawiny. darowałabym sobie (chyba że jesteś świadkiem lub członkiem rodziny i masz pozwolenie pani młodej)
ta z koronkową aplikacją jest znacznie ciekawsza, jeśli musisz wystąpić w kolorze tak bardzo zbliżonym do bieli - dosyć charakterny wzorek raczej pozwoli cię odróżnić od panny młodej, choć uważam, że takie kolory na ślub gościom nie przystoją.
śliwkowa sukienka pewnie ładna (na wieszaku wygląda nieciekawie i smutno), ale wydaje się dość powszednia.

Pierwsza nie jest biała (zdjecie przekłamuje) tylko blado różowa
Stary 2015-08-27, 14:40   #941
Dana34
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pmds Pokaż wiadomość
Wybieram sie na wesele 5 wrzesnia i mialam zamiar zalozyc te buty (sukienka pudrowy roz), czy moge w nich isc? nie zakladam do nich zadnych rajstop (mam nadzieje ze bedzie cieplo eh) ale zaczelam sie zastanawiac czy pasuja na wesele? a jak nie to dajcie mi linki z czarnymi szpilkami (lub czolenkami) w ktorych bym mogla isc bo juz chyba wszystkie sklepy przejrzalam i nic.
Łatwiej ocenić gdyby było również zdjęcie sukienki. Jak dla mnie te buty wcale nie będą wyglądały jakoś szczególnie źle. Może faktycznie odrobinkę przyciężko i zgrabne szpilki wyglądałyby tu lepiej.
Dana34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 14:47   #942
pani_smith
Zakorzenienie

bardzo bladoróżowa. jestem zdecydowanym przeciwnikiem rozbielonych kolorów na ślub, o ile nie jesteś gwiazdą tego dnia lub członkiem najbliższej rodziny (mama, siostra, teściowa)
nie podoba mi się jak się w niej dół układa.

te pozostałe kiecki masz w szafie? czy to internetowe poszukiwanki?

wróciłam
Stary 2015-08-27, 15:17   #943
Alexi_
Raczkowanie

Cytat:
bardzo bladoróżowa. jestem zdecydowanym przeciwnikiem rozbielonych kolorów na ślub, o ile nie jesteś gwiazdą tego dnia lub członkiem najbliższej rodziny (mama, siostra, teściowa)
nie podoba mi się jak się w niej dół układa.

te pozostałe kiecki masz w szafie? czy to internetowe poszukiwanki?

Pozostałe internetowe.
Jeszcze cos takiego znalazłam
http://allani.pl/zdjecie/asos-sukien...-plecy/2665376

http://allani.pl/zdjecie/asos-a-line...-black/2792970

ech...życie faceta jest jednak prostsze
Stary 2015-08-27, 16:26   #944
pani_smith
Zakorzenienie

no i tu się akurat z tobą zgodzę

bardzo podoba mi się ta 2 sukienka - ale pewnie dlatego, że w moim stylu.
natomiast co do pierwszej - mam obawy, że ta koronka na żywo będzie wyglądać tandetnie. nie mam zaufania do internetu jeśli o to chodzi, a cena - podpadająco niska, by oczekiwać dobrej jakości koronki.

wróciłam
Stary 2015-08-27, 18:35   #945
Alexi_
Raczkowanie

Cytat:
no i tu się akurat z tobą zgodzę

bardzo podoba mi się ta 2 sukienka - ale pewnie dlatego, że w moim stylu.
natomiast co do pierwszej - mam obawy, że ta koronka na żywo będzie wyglądać tandetnie. nie mam zaufania do internetu jeśli o to chodzi, a cena - podpadająco niska, by oczekiwać dobrej jakości koronki.

Co racja to racja...co prawda Asos nie ma chyba najgorszej jakości ale nigdy nie wiadomo. A co do drugiej to ostatnio spodobały mi sie dwuczesciowe sukienki bo sa proste a zarazem ciekawe. Jeszcze ta przykuła moja uwage ale może bardziej za sprawką uroczej modelki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5528271652.jpgj.jpg (20,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ddd.jpg (63,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img.php.jpg (59,3 KB, 41 załadowań)
Stary 2015-08-27, 20:35   #946
Bercy
Raczkowanie

Bardzo podoba mi się ta błękitna z Asos. Ciekawy, raczej rzadko spotykany model i cena jest bardzo atrakcyjna.
Bercy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 20:38   #947
Alexi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bercy Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się ta błękitna z Asos. Ciekawy, raczej rzadko spotykany model i cena jest bardzo atrakcyjna.

Mi jeszcze sie ta w załączniku podoba, tylko chyba troche za bardzo galowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5620350386.jpg (102,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-08-27, 23:14   #948
Darkana
Raczkowanie

Jak dla mnie zdecydowanie fiolet
Darkana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-30, 13:10   #949
pani_smith
Zakorzenienie

oooo ta z jasną górą (na uroczej modelce) jest super!
(i znów w moim stylu). może nie jest typowo weselno-ślubna, ale z pewnością wykorzystasz ją przy wielu okazjach

natomiast ta druga - za dużo wystających falbanko-baskinek.

wróciłam
Stary 2015-08-31, 07:51   #950
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Wink Długa sukienka na wesele

Hej dziewczyny, chciałabym się was poradzić. Za dwa tygodnie wybieram się na dwudniowe wesele siostry mojego TŻ (piszę to, bo to, jakim jesteśmy gościem też ma czasem wpływ na ocenę sytuacji) i mam małą zagwozdkę dotyczącą stroju.

Mam na widoku do odkupienia od koleżanki PMki sukienkę, którą ona miała na sobie na swój drugi dzień (przyniosła PMce na panieński, ale na nią była za mała, podeszła za to mnie) - sukienka jest długa, ale skromna, jedyną ozdobą jest cienki pasek ozdób w talii, fason greczynki z jednym, małym udrapowaniem, prosty, dopasowany nierozkloszowany krój, góra gorsetowa, prosta bez ozdób, kolor beżowy/jasno brzoskwiniowy, właściwie to wygląda po prostu jak elegancka maxi, jaką można czasem w sieciówce znaleźć.

Gdybyśmy dogadały się co do ceny, to poszłabym w niej na pierwszy dzień, ale zastanawiam się, jak się na to zapatrujecie. Czy ktoś sobie nie pomyśli, że, jak to się mówi, 'chcę przyćmić PM'? Albo nie wiem, może uważacie, że nie wypada, albo że powinnam zapytać PM, czy nie będzie jej to przeszkadzało (jej raczej na pewno nie będzie)? Niby mało mnie obchodzi, co sobie ludzie starsi pomyślą, ale nie chciałabym, żeby młode osoby odebrały mnie w ten sposób. Dorzucę tylko, że do sukienki chciałam ubrać płaskie sandałki-rzymianki, do tego rozpuszczone włosy (nigdy się nie czeszę na wesela), jak mi się uda znaleźć to jakieś ładne kolczyki i kopertówka. PMka będzie miała suknię białą/ecru (nie jestem pewna), lekko kloszowaną, gorsetową z zakładkami, do tego koronkowe bolerko na górę, będzie też miała zrobioną fryzurę.

Będę bardzo wdzięczna za opinie na ten temat
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-31, 10:22   #951
afrodytek
Zadomowienie

Dot.: Długa sukienka na wesele

Myślę, że trochę za bardzo się przejmujesz. Jeśli sukienka Ci się podoba i nie jest biała ( chociaż ja na weselach widywałam i białe sukienki ) to śmiało w niej idź. Na pewno przy ołtarzu każdyz obaczy pannę młodą i nikt Cie z nią nie pomyli. Bądź sobą i nie rób się za bardzo skromna. Tzn. chodzi mi o to żebyś nie udawała kogoś innego, wiadomo, że w pewnych sytuacjach nie wypada ubierać się wyzywająco ( chociaż niektórzy na ta nie zwracają uwagi i mają taki styl bycia) , ale też nie możesz np rezygnować ze świetnej kreacji na rzecz czegoś mniej rzucającego się w oczy czy bardziej przyziemnego bo ktoś tam o Tobie coś pomyśli nie tak . Zazwyczaj jak ktoś ładnie wygląda to inni się patrzą i wiele osób powie "Ale śliczna dziewczyna" "sliczna sukienka" a niektórzy sobie pomyślą" ale sie wypindrzyła jak księżniczka" i będzie to tylko z zazdrości.
Dlatego po prostu ubierz się tak jak Ci się podoba, żeby tobie było wygodnie i z klasą
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-31, 10:49   #952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Myślę, że trochę za bardzo się przejmujesz. Jeśli sukienka Ci się podoba i nie jest biała ( chociaż ja na weselach widywałam i białe sukienki ) to śmiało w niej idź. Na pewno przy ołtarzu każdy zobaczy pannę młodą i nikt Cie z nią nie pomyli. Bądź sobą i nie rób się za bardzo skromna. Tzn. chodzi mi o to żebyś nie udawała kogoś innego, wiadomo, że w pewnych sytuacjach nie wypada ubierać się wyzywająco ( chociaż niektórzy na ta nie zwracają uwagi i mają taki styl bycia) , ale też nie możesz np rezygnować ze świetnej kreacji na rzecz czegoś mniej rzucającego się w oczy czy bardziej przyziemnego bo ktoś tam o Tobie coś pomyśli nie tak . Zazwyczaj jak ktoś ładnie wygląda to inni się patrzą i wiele osób powie "Ale śliczna dziewczyna" "sliczna sukienka" a niektórzy sobie pomyślą" ale sie wypindrzyła jak księżniczka" i będzie to tylko z zazdrości.
Dlatego po prostu ubierz się tak jak Ci się podoba, żeby tobie było wygodnie i z klasą
Nie o to chodzi, że chcę być przesadnie skromna, nie ubieram się ani na co dzień, ani na wesela jak skromniutka pensjonarka, ale nie chciałabym, żeby ktoś miał potem do mnie pretensje, bo wiem, że te długie kiecki to często jest temat zapalny, a mało po weselach chodzę i ciekawa jestem jak się ludzie na to zapatrują po prostu.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-31, 11:22   #953
Rvda88
Zadomowienie

Mnie by interesowało ewentualnie zdanie Panny Młodej, żeby nie sprawić jej przykrości w razie czego, ale skoro piszesz, że jej to obojętne, to resztą się nie przejmuj

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 18:13   #954
Konto usunięte

No nie wydaje mi się, żeby miała PMka jakieś obiekcje, ale na pewno ją zapytam Ktoś jeszcze coś?
Stary 2015-08-31, 21:38   #955
Sybil_
Zakorzenienie

jeżeli nie jest biała lub balowa to spokojnie, możesz iść
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-31, 23:17   #956
barszka
Raczkowanie

Najważniejsze, czy sukienka jest wygodna. Długie suknie na weselach nie są popularne, po prostu są często trudniejsze w obsłudze Ale widuję na weselach kobiety w długich sukniach i większość z nich (jeśli suknia jest dobrana do sylwetki) wyglądała rewelacyjnie. Jeżeli panna młoda nie ma nic przeciwko, kolor nie jest biały to śmiało bierz sukienkę i się nie przejmuj
Stary 2015-09-01, 00:06   #957
marvandi
Raczkowanie

Długie sukienki są cudowne, także na wesela. Śmiało zakładaj!

Wysłane z Nołtunia <3
Stary 2015-09-01, 07:58   #958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez barszka Pokaż wiadomość
Najważniejsze, czy sukienka jest wygodna. Długie suknie na weselach nie są popularne, po prostu są często trudniejsze w obsłudze Ale widuję na weselach kobiety w długich sukniach i większość z nich (jeśli suknia jest dobrana do sylwetki) wyglądała rewelacyjnie. Jeżeli panna młoda nie ma nic przeciwko, kolor nie jest biały to śmiało bierz sukienkę i się nie przejmuj
Sukienka nie jest biała, jest jasna, ale to będzie bardziej taki pudrowy/brzoskwiniowy/piaskowy, w świetle sztucznym trudno było ocenić dokładnie. I tak nie będę na tym weselu zanadto szaleć, bo mam złamaną kość stopy i dopiero tydzień przed weselem mi ściągną ortezę Jeszcze będę dokładnie musiała zmierzyć sukienkę, najwyżej ją odrobinkę skrócę żeby mi się po ziemi nie smyczyła.
Stary 2015-09-01, 09:21   #959
tynka88
Zadomowienie

Która sukienka na październikowe wesele?

Czesc dziewczyny, prosze o Waszą opinie ,która sukienka bardziej pasuje na wesele?Co o nich sadzicie? Ta kremowa budzi moje wątpliwosci ze wzgledu na kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.JPG (83,3 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka1.jpg (57,3 KB, 89 załadowań)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 15:19   #960
teorema
Wtajemniczenie

Dot.: Która sukienka na październikowe wesele?

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, prosze o Waszą opinie ,która sukienka bardziej pasuje na wesele?Co o nich sadzicie? Ta kremowa budzi moje wątpliwosci ze wzgledu na kolor
Hm, zadna nie pasuje za bardzo. Tzn. ta pierwsza jest lepsza niż ta druga (kolor nie ten, ale też te przezroczystości - to nie jest kreacja na wesele, a do klubu na imprezę). A ta pierwsza jest przedziwna, wygląda na dośc starą ten fason może mocno zaburzyć sylwetkę.
Teraz są takie przeceny, że warto poszukac nowej sukienki z klasą i w nieco nowocześniejszej formie.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości