|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy moge zalozyc te buty na wesele?
Najlepiej pokaż sukienkę, bo trudno doradzić. Wydaje mi się, że ten fason i kolor będą za ciężkie do pudrowej sukienki.
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
pokaż sukienkę, ciężko ocenić całość po samych butach. W tym momencie, wydaje mi się, że mogą być za ciężkie do pudrowego różu, najlepiej zestaw je w całość.
![]()
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Długa czerwona suknia na wesele
.
Edytowane przez roberouge Czas edycji: 2015-10-14 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
Dot.: Długa czerwona suknia na wesele
Udało mi się znaleźć coś takiego, na zalando jest znacznie więcej podobnych modeli, ale faktycznie większość jest z poliestru
https://www.zalando.pl/gaudi-dluga-s...1c00l-g11.html http://www.balladine.com/sukienki,dl...10949-105941-p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
jeśli dysponujesz tak dużym budżetem możesz spokojnie uderzyć w sklepy z wyższej półki, choć szczerze powiem - nie mam zielonego pojęcia, czy ktoś coś w czerwieni i w wydaniu do ziemi.
zerknij na net-a-porter czy mytheresa, matchesfashion. a nuż w wyprzedażach ustrzelisz perełkę. natomiast może niegłupim rozwiązaniem byłoby uszycie idealnej kreacji - salony sukien ślubnych czy krawcowe z pewnością udźwigną temat, a ryps jedwabny, szyfony czy inne naturalne około jedwabiowe tkaniny to koszt 200-300 zł/m przy najwyższej półce (czyli w sklepach tanecznych). przypuszczam, że tkanina na twoją kieckę potrzeba by było ze 2-2,5 m materiału. sama usługa to ok. 500 zł
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2015-08-26 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
http://www.asos.com/Forever-Unique/F...300&gridsize=3
http://www.asos.com/ASOS-Tall/ASOS-T...300&gridsize=3 http://www.asos.com/ASOS-Tall/ASOS-T...300&gridsize=3 http://www.asos.com/ASOS-Petite/ASOS...300&gridsize=3 http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Crop-T...300&gridsize=3 http://www.asos.com/Jarlo-Tall/Jarlo...300&gridsize=3
Godnaś, Lucyperowi żeby cię dać w dary, Boś jest wyobrażeniem a właśnie owego, Co wieniec ma na wierzchu z szybu smrodliwego, Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co założyć na wesele?
Cytat:
to boyfriendów to okej, podejdzie, ale do sukienki - nigdy w życiu
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
która sukieke wybrac ?
Hej
![]() Spotykam się z kimś, niedługo wybieramy się na slub i wesele jego najlepszego przyjaciela, wszyscy sie swietnie znają więc jego rodzice także zostali zaproszeni (wcale to nie dodatkowy stres ![]() Jak sie pewnie domyslacie chciałabym wyglądać dobrze, przede wszystkim eglegancko. Mam 22lata, jestem szłupłą blondynką mierzącą 165cm W załącznikach moje typy,co sądzicie ? ktora będzie odpowiednia ? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Dot.: która sukieke wybrac ?
ta pierwsza biała wygląda jak na ślub cywilny lub poprawiny. darowałabym sobie (chyba że jesteś świadkiem lub członkiem rodziny i masz pozwolenie pani młodej)
ta z koronkową aplikacją jest znacznie ciekawsza, jeśli musisz wystąpić w kolorze tak bardzo zbliżonym do bieli - dosyć charakterny wzorek raczej pozwoli cię odróżnić od panny młodej, choć uważam, że takie kolory na ślub gościom nie przystoją. śliwkowa sukienka pewnie ładna (na wieszaku wygląda nieciekawie i smutno), ale wydaje się dość powszednia.
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsza nie jest biała (zdjecie przekłamuje) tylko blado różowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
bardzo bladoróżowa. jestem zdecydowanym przeciwnikiem rozbielonych kolorów na ślub, o ile nie jesteś gwiazdą tego dnia lub członkiem najbliższej rodziny (mama, siostra, teściowa)
nie podoba mi się jak się w niej dół układa. te pozostałe kiecki masz w szafie? czy to internetowe poszukiwanki?
![]() |
#943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozostałe internetowe. Jeszcze cos takiego znalazłam http://allani.pl/zdjecie/asos-sukien...-plecy/2665376 http://allani.pl/zdjecie/asos-a-line...-black/2792970 ech...życie faceta jest jednak prostsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
no i tu się akurat z tobą zgodzę
![]() bardzo podoba mi się ta 2 sukienka - ale pewnie dlatego, że w moim stylu. natomiast co do pierwszej - mam obawy, że ta koronka na żywo będzie wyglądać tandetnie. nie mam zaufania do internetu jeśli o to chodzi, a cena - podpadająco niska, by oczekiwać dobrej jakości koronki.
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co racja to racja...co prawda Asos nie ma chyba najgorszej jakości ale nigdy nie wiadomo. A co do drugiej to ostatnio spodobały mi sie dwuczesciowe sukienki bo sa proste a zarazem ciekawe. Jeszcze ta przykuła moja uwage ale może bardziej za sprawką uroczej modelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się ta błękitna z Asos. Ciekawy, raczej rzadko spotykany model i cena jest bardzo atrakcyjna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi jeszcze sie ta w załączniku podoba, tylko chyba troche za bardzo galowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie zdecydowanie fiolet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
oooo ta z jasną górą (na uroczej modelce) jest super!
(i znów w moim stylu). może nie jest typowo weselno-ślubna, ale z pewnością wykorzystasz ją przy wielu okazjach natomiast ta druga - za dużo wystających falbanko-baskinek.
![]() |
#950 |
Konto usunięte
|
![]()
Hej dziewczyny, chciałabym się was poradzić. Za dwa tygodnie wybieram się na dwudniowe wesele siostry mojego TŻ (piszę to, bo to, jakim jesteśmy gościem też ma czasem wpływ na ocenę sytuacji) i mam małą zagwozdkę dotyczącą stroju.
Mam na widoku do odkupienia od koleżanki PMki sukienkę, którą ona miała na sobie na swój drugi dzień (przyniosła PMce na panieński, ale na nią była za mała, podeszła za to mnie) - sukienka jest długa, ale skromna, jedyną ozdobą jest cienki pasek ozdób w talii, fason greczynki z jednym, małym udrapowaniem, prosty, dopasowany nierozkloszowany krój, góra gorsetowa, prosta bez ozdób, kolor beżowy/jasno brzoskwiniowy, właściwie to wygląda po prostu jak elegancka maxi, jaką można czasem w sieciówce znaleźć. Gdybyśmy dogadały się co do ceny, to poszłabym w niej na pierwszy dzień, ale zastanawiam się, jak się na to zapatrujecie. Czy ktoś sobie nie pomyśli, że, jak to się mówi, 'chcę przyćmić PM'? Albo nie wiem, może uważacie, że nie wypada, albo że powinnam zapytać PM, czy nie będzie jej to przeszkadzało (jej raczej na pewno nie będzie)? Niby mało mnie obchodzi, co sobie ludzie starsi pomyślą, ale nie chciałabym, żeby młode osoby odebrały mnie w ten sposób. Dorzucę tylko, że do sukienki chciałam ubrać płaskie sandałki-rzymianki, do tego rozpuszczone włosy (nigdy się nie czeszę na wesela), jak mi się uda znaleźć to jakieś ładne kolczyki i kopertówka. PMka będzie miała suknię białą/ecru (nie jestem pewna), lekko kloszowaną, gorsetową z zakładkami, do tego koronkowe bolerko na górę, będzie też miała zrobioną fryzurę. Będę bardzo wdzięczna za opinie na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Długa sukienka na wesele
Myślę, że trochę za bardzo się przejmujesz. Jeśli sukienka Ci się podoba i nie jest biała ( chociaż ja na weselach widywałam i białe sukienki ) to śmiało w niej idź. Na pewno przy ołtarzu każdyz obaczy pannę młodą i nikt Cie z nią nie pomyli. Bądź sobą i nie rób się za bardzo skromna. Tzn. chodzi mi o to żebyś nie udawała kogoś innego, wiadomo, że w pewnych sytuacjach nie wypada ubierać się wyzywająco ( chociaż niektórzy na ta nie zwracają uwagi i mają taki styl bycia) , ale też nie możesz np rezygnować ze świetnej kreacji na rzecz czegoś mniej rzucającego się w oczy czy bardziej przyziemnego bo ktoś tam o Tobie coś pomyśli nie tak . Zazwyczaj jak ktoś ładnie wygląda to inni się patrzą i wiele osób powie "Ale śliczna dziewczyna" "sliczna sukienka" a niektórzy sobie pomyślą" ale sie wypindrzyła jak księżniczka" i będzie to tylko z zazdrości.
Dlatego po prostu ubierz się tak jak Ci się podoba, żeby tobie było wygodnie i z klasą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Mnie by interesowało ewentualnie zdanie Panny Młodej, żeby nie sprawić jej przykrości w razie czego, ale skoro piszesz, że jej to obojętne, to resztą się nie przejmuj
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
No nie wydaje mi się, żeby miała PMka jakieś obiekcje, ale na pewno ją zapytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
jeżeli nie jest biała lub balowa to spokojnie, możesz iść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Najważniejsze, czy sukienka jest wygodna. Długie suknie na weselach nie są popularne, po prostu są często trudniejsze w obsłudze
![]()
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Długie sukienki są cudowne, także na wesela. Śmiało zakładaj!
Wysłane z Nołtunia <3 ![]()
![]() |
#958 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Która sukienka na październikowe wesele?
Czesc dziewczyny, prosze o Waszą opinie ,która sukienka bardziej pasuje na wesele?Co o nich sadzicie? Ta kremowa budzi moje wątpliwosci ze wzgledu na kolor
![]()
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Która sukienka na październikowe wesele?
Cytat:
![]() Teraz są takie przeceny, że warto poszukac nowej sukienki z klasą i w nieco nowocześniejszej formie. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.