- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 18:13   #511
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

India nie wiem ale szkoda mi znowu tyle żarcia zmarnować

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 18:17   #512
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Nie no dziewczyny nie róbcie już takich akcji jak mycie okien! to już lepiej zostawić to na samą końcówkę ciąży niż teraz.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 18:21   #513
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Też mam w planie ogarnięcie kuchni tylko zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia. Dzisiaj myłam prysznic miał to zrobić mąż, ale sprawnie wziął się za malowanie i wieszanie półek, więc stwierdziłam, że ja to zrobię.
ja sobie powiedziałam, ze do końca września muszę wszystko doprowadzić do porządku. Także po trochu sprzątanie a gdzie jeszcze same sprawy związane z dzieckiem i przygotowywanie pokoju.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie - czy Wasze maluszki mają już ustalony plan dnia? Mój budzi mnie kopniakami od 6 (pospałabym jeszcze), potem ożywia się o 11, najbardziej szaleje wieczorem (to ta pora) i poprawia wygibasami o 1 w nocy. Czasami to problematyczne, jak moja ochota na drzemkę pokryje się z czasem na kopanie
moja z rana się wierci później też koło południa a tak to na wieczór. Wczoraj tam się mocno rozciągała i kopała, ze jeszcze tak to nie było. Mąż akurat widział i był w szoku

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
podobno prasowanie ciuszków nie daje żadnych dodatkowych efektów oprócz wizualnych (to znaczy że usuwa żadnych bakterii itp), dlatego jeśli pogniecenia Ci nie przeszkadzają to nie ma co się forsować

zazdroszczę powera, ja jedyne co zrobiłam dziś to spakowałam 2 kartony naszych rzeczy do przeprowadzki i wstawiłam i rozwiesiłam jedno pranie
ja zamierzam raczej przeprasować tak ogólnie, poza tym żelazko raczej ma chwilę tylko kontakt z materiałem więc też bym z tym nie przesadzała, ze to prasowanie jest tak ważne.

od 11 sprzątam a dopiero połowa kuchni zrobiona za chwilę kończę bo co za dużo to nie zdrowo.

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-08-27 o 18:22
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 18:37   #514
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witam sie i ja po nieprzespanej nocy.. psy tak szczekaly cala noc ze nie dalo sie spac mimo zamknietych okien, myslalam ze mnie szlag trafi. jeszcze o 4 nad ranem nie spalam..........

oo to widzę że nie tylko ja mam noce nieprzespane przez pieski tak mnie wkurzają że po nocach spać nie mogę,jak kocham zwierzaki tak te bym normalnie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się w końcu na łóżeczko takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...604913249.html i materacyk lateksowy Hevea Baby. Co sądzicie? Zamawiała któraś z was łóżeczko od tego użytkownika arko420 albo materac Hevea?

Ja zmawiałam łóżeczko od tego użytkownika,jak za tą cenę jest ok ale troszkę niedociągnięć jest przy wzorze misia ale można na to oko przymknąć coś kojarzę że Martucha zamawiała takie jak ty chcesz i pisała że ok jest

Cytat:
Dobra wiadomość jest taka, że nie wszystkie dzieci mają kolkę i niekoniecznie ich przyczyną jest dieta matki karmiącej.

A co to za promocja ?
W 5-10-15 jest faktycznie drogo, ja do takich sklepów zachodzę, żeby pooglądać, wymacać, a potem niestety zamawiam, gdzie taniej.

A jakie masz wyniki? Morfologia, żelazo, ferrytyna? Może TSH Ci skoczyło?
Mnie żelazo pomogło na bóle głowy, wypadanie włosów, ale jeszcze dążę do idealnych wyników. Ale samo zmęczenie może być też po prostu ciążowe.

Nam wyszło Bogusław i Jaśmina. Bogusław ok, ale Jaśmina odpada - moja koleżanka nazwała tak córkę i to bardzo charakterstyczne imię, nie chciałabym powtarzać jej wyboru
Trzymam kciuki za psiaka

Agusiek Gratuluję spisania umowy Zapowiada się naprawdę piękne, rodzinne mieszkanie.

iclosemyeyes Rok to wcale nie aż tak długo. Niektóre inwestycje zbierają zapisy na 2-3 lata naprzód
Kombinezon uroczy

Oj tam, gdzieś musi być haczyk. Moze masz inną budowę ciała i sylwetkę niż ona - więc nie jesteś kompatybilna z tym modelem spodni

Z tego, co piszesz, jest bardzo dobrze
Ostatnio jak czekałam na patologii, widziałam sporo dziewczyn na końcówce ciaży (czekały na KTG), wcale bym nie powiedziała, że modelki. Różne - chudziutkie z brzuchem-piłeczką, te większe, zaniedbane, zadbane.

Ja też nie rozumiem, tym bardziej że można kogoś urazić. Nauczyłam się nie przepowiadać tygodnia ciąży z brzucha, bo a nuż okaże się, że dziewczyna jest w młodszej ciąży i się martwi, albo czuje się źle z tym.
Ja mam obecnie ok. 13kg na plusie (28tc) - można porównać ze zdjęciem, pewnie będzie więcej do końca. Trudno się mówi, mam kiepskie wyniki badań, więc najważniejsze, żeby dzieć był zdrowy. Jedyne nad czym boleję, to stawy. Przybyło mi 8kg w 2 msc, to teraz naprawdę głośno strzelają

Co do prania i prasowania: zamierzam prać normalnie i nie prasować rzeczy dziecięcych (bez większej potrzeby). Trzymam się tego, co mówiła położna na szkole rodzenia - jak ktoś lubi prasowanie, to proszę bardzo. A jak nie, to dziecku nie stanie się krzywda.

Sliczny brzuszek

ja właśnie przez ostatni miesiąc przytyłam ponad 3 kg jak kg mnie to dużoo ale co poradzę jak się słodyczom oprzeć nie mogę

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Brzuch już mam mega wielki Aż strach co dalej będzie
31 tc

Ale zgrabniocha z cb

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja już po wizycie i dalej nie wiem kto tam siedzi. Tak się dzieciak wiercil ze babka powiedziała że nie jest w stanie powiedzieć... Hmm w przyszłym tyg zaczynam 7 miesiąc a dalej nie wiem

ojej to naprawdę nieciekawa sytuacja,ja bym niewytrzymała takiej niewiedzy i się umówiła do innego lekarza,ale decyzja należy do cb,może już sobie daruj poznania płci i poczekaj do narodzin,skoro tyle wytrzymałaś

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyłam dzisiaj jeden z najgorszych dni w moim życiu Mój własny pies, ukochany, zadbany, wypieszczony wpadł mi pod koła mojego samochodu To był moment i śmierć na miejscu Nie mogę się z tym pogodzić, staram się uspokoić ze względu na Antosia ale ciągle płaczę, nie wiem co ze sobą zrobić

ja dziś słabo się udzielam bo mężuś wolne ma i tak sobie odpoczywamy razem wczoraj go zagoniłam do złożenia łóżeczka potem wrzucę fotkę
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 18:48   #515
Kasiula8708
Rozeznanie

Nasze łóżeczko w wersji testowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150826_151044.jpg (136,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150826_151033.jpg (114,6 KB, 31 załadowań)

Stary 2015-08-27, 18:58   #516
fasterka90
Zadomowienie

kasiula ale ślicznie już się nie mogę doczekać aż nasze będzie poukładane i ubrane ale to pewnie dopiero za 2tygodnie, jak pomalowane będzie
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:03   #517
wonderka
Zadomowienie

Cornflower_girl nie wiem czy karta potrzebna i nie wiem czy ta szalona promocja nie trwała jednego dnia. To się nazywało Dni Lifestyle jakoś tak.

Poziomkowa ja codziennie po pracy mam drzemkę. Wstaje o 6 i wracam z pracy kolo 15. Wtedy drzemię, chyba że ktoś mnie z pracy obudzi w trakcie bo ma budowie to telefony całą dobę czasem dzwonią ale standardowo kolo 17 juz mam spokój. No dobra może 18;-) jem wtedy obiadek, relaksik z mężem, oglądanie brzucha i 22 do spania. Taka moja dzienna rutyna.

Dziewczyny czy wy macacie maleństwa przez brzuchy? Jesteście w stanie coś tam wyczuć? Można wogole tak mocniej nacisnąć na brzuszek? Nie do bólu ale tak intensywniej.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:11   #518
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy macacie maleństwa przez brzuchy? Jesteście w stanie coś tam wyczuć? Można wogole tak mocniej nacisnąć na brzuszek? Nie do bólu ale tak intensywniej.
Tak, ja czasem delikatnie ręką macam żeby zobaczyć czy coś da się wyczuć. I w sumie wczoraj i dzisiaj powyżej pępka wyczuwam taką dużą gule. Podejrzewam, ze to może być główka, skoro i tak siedzi dupką do dołu
Stary 2015-08-27, 19:17   #519
monic167
Rozeznanie

Beautifuldream- współczuję :tuli:

Tylkokasia- o jeny, takiego popażenia to ja w życiu nie widziałam cale szczescie ze Ci juz schodzi .swoją drogą wygladasz slicznie ostatnio na instagramie Cię widziałam i mam Cię w followersach

Agne19s- a chodzisz prywatnie na wizyty czy na nfz? kurcze cos Wasze dziecie wyjatkow uparte ze sie nie chce ujawnić - pardon docztalam ze na nfz i widze ze dziewczyny tez sugeruja wizyte prywatnie, moze faktycznie lekarz poswieci temu wiecej czasu :yes:

Odebrałam wyniki od lekarza, tokso sie nie nabawiłam ,a nie napisali mi normy glukozy po 1godz i nie wyem czy mam dobry wynik na czczo 72,9 a po 50mg glukozy i upływie godziny 142,4 - czy któraś z Was potrafi to jakoś ocenić czy jest ok ???

Swoją drogą byłam dzisiaj w tym sklepie z wózkami, wózków od zatrzęsienia, i stwierdzam że się ZAKOCHAŁAM

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-08-27 o 19:19
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:23   #520
wonderka
Zadomowienie

Monic powiedz w czym lepiej?
Stary 2015-08-27, 19:26   #521
monic167
Rozeznanie

haha w bugaboo wiec postanowilam sprowadzic z UK za posrednictwem mamy używany (sa znacznie tansze niz to za ile sprzedaja je w Polsce, no i tez troche popularniejsze).

Ogladalam tez Joolz Day'a glownego konkurenta dla BB, fajny ale cena tez zabija. tez byl do wziecia z uk za 1500zl taki piekny granatowy z brązowa skorzana raczka, cholernie stylowy

a o Cybexie zapomniałam na amen, za to przymierzalam Joie Chrome DLx i stwierdzam ze barziej sie dla lalek nadaje, jakis en plastik taki kiepski mi sie wydawał, no i na żywo jest brzydszy
Stary 2015-08-27, 19:31   #522
wonderka
Zadomowienie

Bagaboo to londyńsko tak haha. A mogłaś go zmacac bo mi też się podoba tylko ta gondola tak nisko no sama nie wiem. Na joolza to tez chorowałam jakoś czas temu. U nas używki to takie średnie są. A przez jaka stronkę z UK ściągasz? Przez eBay?
Stary 2015-08-27, 19:33   #523
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Są lekarze, którzy akurat średnio ogarniają określanie płci na USG (zwłaszcza, kiedy dzieć się kręci), nie znaczy to wcale, że są złymi lekarzami prowadzącymi. Ale z drugiej strony, skoro zabiera się za USG genetyczne (które jest bardzo dokładne), to martwiłabym się.

Moja gin prowadząca nie robi badań genetycznych, odesłała mnie do specjalisty. Uważam, że to jest bardzo w porządku.

Mam do Was pytanie - czy Wasze maluszki mają już ustalony plan dnia? Mój budzi mnie kopniakami od 6 (pospałabym jeszcze), potem ożywia się o 11, najbardziej szaleje wieczorem (to ta pora) i poprawia wygibasami o 1 w nocy. Czasami to problematyczne, jak moja ochota na drzemkę pokryje się z czasem na kopanie

Mnie te kopniaki nigdy nie budza. Jak wy to tak mocno odczuwacie?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:37   #524
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Beautifuldream- współczuję :tuli:

Tylkokasia- o jeny, takiego popażenia to ja w życiu nie widziałam cale szczescie ze Ci juz schodzi .swoją drogą wygladasz slicznie ostatnio na instagramie Cię widziałam i mam Cię w followersach

Agne19s- a chodzisz prywatnie na wizyty czy na nfz? kurcze cos Wasze dziecie wyjatkow uparte ze sie nie chce ujawnić - pardon docztalam ze na nfz i widze ze dziewczyny tez sugeruja wizyte prywatnie, moze faktycznie lekarz poswieci temu wiecej czasu :yes:

Odebrałam wyniki od lekarza, tokso sie nie nabawiłam ,a nie napisali mi normy glukozy po 1godz i nie wyem czy mam dobry wynik na czczo 72,9 a po 50mg glukozy i upływie godziny 142,4 - czy któraś z Was potrafi to jakoś ocenić czy jest ok ???

Swoją drogą byłam dzisiaj w tym sklepie z wózkami, wózków od zatrzęsienia, i stwierdzam że się ZAKOCHAŁAM
To że nie poświęca czasu to nie mogę jej zarzucić. Poprosiłam ja o sprawdzenie płci to bardzo długo merdala mi tym urzadzeniem kazała wstać pozginac się chwilę by mogło się przekręcić ale niestety nic to nie dało. Pośladki było widać ale nawet jak włączyła przenikanie to nie było widać płci. Stwierdziła że sugeruje to dziewczynkę, ale ułożenie jest bardzo nie korzystne żeby powiedzieć coś na sto procent. Gdyby wcześniej widziała dziewczynkę to dziś bym stwierdziła że ok dziewczynka, ale skoro widziała chłopca a teraz nie widać nic to nie obstawiam dziewczynkę.
Stary 2015-08-27, 19:43   #525
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Bagaboo to londyńsko tak haha. A mogłaś go zmacac bo mi też się podoba tylko ta gondola tak nisko no sama nie wiem. Na joolza to tez chorowałam jakoś czas temu. U nas używki to takie średnie są. A przez jaka stronkę z UK ściągasz? Przez eBay?
przez gumtree albo ebay
wlasnie musze powiedziec ze tez nie mialam przekonania do wysokosci gondoli, ja mam 167cm ,i wydaje sie byc mimo to ok ,poza tym sama spacerowka pozniej nie jest tak nisko osadzona. o dziwo dzisiaj widzialam z okna babke w moim mieście wlasnie z BB z tymi używkami to mozna czasem trafić,serio. nawet bogerki często do testów odkupują. ja sie tylko waham czy wziąć 3kę czy 2kę , bo po ten pierwszy mama ma daleko i jak gość mi go nie wyśle kurierem/podrzuci do mamy to wezme ten drugi. nie boje sie w sumie ze bedzie lipa z gwarancja,bo te wózki są jak czołgi- w sensie wytrzymałości
Stary 2015-08-27, 19:49   #526
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Potwierdzam. Ja moj pierwszy Quinny buzz kupilam przez ebay na licytacji i w sumie zaplacilam ze 30 Funtow!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

A niedawno kolezanka kupila britax nowiutki razem z gondola za 40 Funtow na gumtree. Babka sprzedawala bo jej kolor nie odpowiadal. 3 miechy pojezdzila i chciala sie pozbyc szybko :P
Stary 2015-08-27, 19:50   #527
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Ja moj pierwszy Quinny buzz kupilam przez ebay na licytacji i w sumie zaplacilam ze 30 Funtow!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

A niedawno kolezanka kupila britax nowiutki razem z gondola za 40 Funtow na gumtree. Babka sprzedawala bo jej kolor nie odpowiadal. 3 miechy pojezdzila i chciala sie pozbyc szybko :P
tak to można robić zakupy
Stary 2015-08-27, 19:55   #528
tylkokasia
Moderator

Cytowanie nie chce mi zadziałać więc odpowiem z głowy

Przez "macanie" da się wyczuć dużo jak ktoś się zna Mi położna bezbłędnie przez macanie (i wcale nie mocne) potrafi określić położenie dziecka - i się nie myli bo chodzę prywatnie na usg i wiem jak leży

W nocy zdarza mi się budzenie kopniakami albo jakimś bardzo nieprzyjemnie dla mnie odczuwalnym przeciąganiem. I też ma w miarę ustalony plan aktywności. O 4 w nocy prawie co noc szaleje.

A mój brzuch będzie coraz większy. Bo wiem jak miałam z Oliwką. Na koniec masakra

Monic167 miło mi że śledzisz mnie na insta. Jaki jest Twój?

Dziewczyny w PL w którym tygodniu (chodzi mi o 30+) robi się USG? bo chcę iść prywatnie i nie wiem w którym najlepiej.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:56   #529
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Cytowanie nie chce mi zadziałać więc odpowiem z głowy

Przez "macanie" da się wyczuć dużo jak ktoś się zna Mi położna bezbłędnie przez macanie (i wcale nie mocne) potrafi określić położenie dziecka - i się nie myli bo chodzę prywatnie na usg i wiem jak leży

W nocy zdarza mi się budzenie kopniakami albo jakimś bardzo nieprzyjemnie dla mnie odczuwalnym przeciąganiem. I też ma w miarę ustalony plan aktywności. O 4 w nocy prawie co noc szaleje.

A mój brzuch będzie coraz większy. Bo wiem jak miałam z Oliwką. Na koniec masakra

Monic167 miło mi że śledzisz mnie na insta. Jaki jest Twój?

Dziewczyny w PL w którym tygodniu (chodzi mi o 30+) robi się USG? bo chcę iść prywatnie i nie wiem w którym najlepiej.
taki sam nick jak na wizażu
Stary 2015-08-27, 20:28   #530
Poziomkowa89
Zakorzenienie

kasiula śliczna pościel ja bym spróbowała wepchnąć ten ochraniacz niżej, pod materac, żeby tak nie wystawał. śliczne kolory

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-27, 20:34   #531
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
No wlasnie ten ochraniacz bedzie chyba dobry jak obnizycie lozeczko na nizszy poziom, nie?
Piekne kolorki, w moim guscie, tylko falbanek nie lubie jakos 😁
Stary 2015-08-27, 20:41   #532
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyłam dzisiaj jeden z najgorszych dni w moim życiu Mój własny pies, ukochany, zadbany, wypieszczony wpadł mi pod koła mojego samochodu To był moment i śmierć na miejscu Nie mogę się z tym pogodzić, staram się uspokoić ze względu na Antosia ale ciągle płaczę, nie wiem co ze sobą zrobić
ojej bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Łóżeczko po 2 mailach ponoć wysłane
ooo super, że w końcu wysłali! oby szybko doszło!

Cytat:
A jak to ma się do nabiału?
moja teściowa ma swoje teorie na wszystko, nie trafisz za nią

Cytat:
ooo, pięknie się prezentuje!!

Byliśmy dziś oglądać komody w 3 sklepach meblowych i jakoś nic mnie nie zachwyciło. na jutro został jeszcze jeden sklep - mam nadzieję, że coś tam znajdziemy
Stary 2015-08-27, 21:08   #533
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
No wlasnie ten ochraniacz bedzie chyba dobry jak obnizycie lozeczko na nizszy poziom, nie?
Piekne kolorki, w moim guscie, tylko falbanek nie lubie jakos 😁
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
kasiula śliczna pościel ja bym spróbowała wepchnąć ten ochraniacz niżej, pod materac, żeby tak nie wystawał. śliczne kolory

Dzięki dziewczyny

Tak wiem ochraniacz za wysoko jest,ale tak tylko to wszystko ułożyłam żeby zobaczyć jak się prezentować będzie a co do falbanki to sie delikatnie wkurzułam bo miała być dobra na to łółóżeczko a jest po jednej stronie trochę za krótka ale będe to musiała jakoś przeżyć

Dziewczyny robiłyście już badanie na HIV? Bo mi teraz gin zlecił i się zastanawiam czy nie za pozno??

A dla zainteresowanych od 24 jest promocja w biedronce na proszki i plyny Loveli,może któraś skorzysta

Stary 2015-08-27, 21:13   #534
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Tak wiem ochraniacz za wysoko jest,ale tak tylko to wszystko ułożyłam żeby zobaczyć jak się prezentować będzie a co do falbanki to sie delikatnie wkurzułam bo miała być dobra na to łółóżeczko a jest po jednej stronie trochę za krótka ale będe to musiała jakoś przeżyć

Dziewczyny robiłyście już badanie na HIV? Bo mi teraz gin zlecił i się zastanawiam czy nie za pozno??

A dla zainteresowanych od 24 jest promocja w biedronce na proszki i plyny Loveli,może któraś skorzysta
Badanie na hiv miałam na samym początku coś koło 9tc wtedy co toksoplazmoze na pewno.
Stary 2015-08-27, 21:14   #535
olilina
Zakorzenienie

Mam szybkie pytanie do słodkich mam - jutro idę na badanie krwi, muszę być na czczo. Ogólnie będę miała przerwę około 12h między posiłkami, czy to nie zaszkodzi?
Może Wasi lekarze dawali jakieś zalecenia w tym temacie?
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 21:18   #536
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Badanie na hiv miałam na samym początku coś koło 9tc wtedy co toksoplazmoze na pewno.

Właśnie tak mi sie wydaje że na początku powinien mi dać skierowanie na nie a nie dopiero teraz

Stary 2015-08-27, 21:34   #537
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja tez przy pierwszych badaniach robiłam.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-27, 21:35   #538
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość

Norma po 1h jest do 180, więc wg mnie wyniki masz dobre, aczkolwiek nie wiem czy normy dla 50 i 75g glukozy są takie same, bo ja miałam obciążenie 75g i oznaczenie zarówno po 1h, jak i po 2h..

Cytat:

Usg III trymestru wykonuje się między 28 a 32 tc.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Mam szybkie pytanie do słodkich mam - jutro idę na badanie krwi, muszę być na czczo. Ogólnie będę miała przerwę około 12h między posiłkami, czy to nie zaszkodzi?
Może Wasi lekarze dawali jakieś zalecenia w tym temacie?
Niestety Ci nie pomogę, bo jestem początkująca słodką mamą, ale jak szłam na glukoze to miałam na czczo krew pobraną13h po ostatnim posiłku...

Mieliśmy z mężem drzemkę, spaliśmy 2h
Z psina już chyba dobrze, w ciągu dnia zachowywała sie normalnie. Teraz przed 21 dałam jej trochę gotowanego mięsa, ale tylko tyle by dno miski przykryć i zobaczymy czy wszystko będzie ok. Nie dawałabym jej, dopiero rano, gdybym jutro normalnie była w domu, ale już po 6 z domu wychodzę, bo jadę do tego lekarza, a mąż wychodzi przed 7 z domu i pies zostaje sam. Muszę wiedzieć czy nic jej po tym nie będzie, czy w nocy wszystko będzie ok. Jeśli tak, to jutro rano też trochę jedzenia dostanie.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 21:39   #539
peachella
Rozeznanie

Cytat:

moja skierowania nie dała i nie zanosi się na to. Jak zrobię, to sama, odpłatnie. Dlaczego jedni dają skierowanie a inni nie? tak samo z różyczką. Nie miałam badania. Ostatnio jak pytałam to mi powiedziała, że w ciąży nie ma sensu robić, jedynie przed bo i tak szczepionki bym nie mogła dostać.
Stary 2015-08-27, 21:50   #540
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznie się prezentuje jestem już pewna na 100%, że też zamówię od tego producenta, nie wiem jeszcze czy Zuzię czy jakieś ze szczebelkami na około
Cytat:
ja dzisiaj wymacałam główkę, bardzo wyraźnie było ją czuć trochę pouciskałam brzuch, później się mała przesunęła dalej, ale nie było to bolesne

Poziomkowa, jeszcze mam takie pytanie - jaka to marka tej huśtawki? nie widzę na zdjęciu, a poobczajałabym sobie na necie

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-27 o 21:56
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości