Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 19:45   #2101
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A ciekawe jak te z Canpola JA mam paczkę Bella Mama i zostawiam ją w domu a biorę Canpol bo mniej miejsca zajmują i jak coś mąż dowiezie. Może na to najgorsze lanie się będą ok te Canpola a później te Balla dadzą rady.

Dzisiaj sie dowiedziałam, ze nawet pampersów nie trzeba mieć do szpitala bo dają, ale czasem jest tak że nie ma i lepiej mieć zapasowe ale nie brac dużo. Jak coś mąż przywiezie. W sumie dla dzidzi parę pampków i chusteczki nawilżane
Mi przeszkadzaly bo sie zwijaly w rulon i normalnie lecialo bokiem :/
A te canpola sa jakies inne?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:46   #2102
sabonka123
Rozeznanie

Ja juz po sesji jak coś będę mieć to wrzucę fotki do klubu hihi :d sukienkę albo skróce albo oddam do krawcowej żeby wymieniła tiul. Może coś z tego będzie bo 200zl za nią zaplacilam a ubralam raz :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:49   #2103
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mala widze na zdjeciach to chyba to samo nawet jakas dziewczyna pisze ze maja waski pasek kleju i ze nie trzymaja sie tak dobrze jak powinny ze przydaly by sie skrzydelka
Czemy nikt na to nie wpadl moze bede nosic dwie ze skrzydelkami i na to conpol haha
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:50   #2104
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
"w łóżku dziecka nie ma tak wielkiej powierzchni, by dziecko mogło się rozpędzić na tyle, by wyrządzić większą szkodę" - zapraszam kanadyjskich specjalistów do domu mojej chrześniaczki, która rozwaliła sobie o szczebelek łuk brwiowy

"stwierdzono także przypadki uduszeń spowodowanych zaciśnięciem materiału wokół szyi dziecka" - no jak nie dopilnowano troczków, to możliwe że je dziecko sobie wokół szyi zaplątało. No ale po to rodzic zagląda pierdylion razy do łóżeczka, żeby takie rzeczy jak rozwiązane, poluzowane troczki zauważyć i zabezpieczyć.

Jedyne co do mnie przemawia, to argument o braku powietrza, ale nie sądzę żeby był z tym problem w dobrze wietrzonym pomieszczeniu.

Oni to w ogóle opisują tak, jakby ochraniacze były jakimiś mega grubymi poduchami, które dają minimalną ilość miejsca na głowę dziecka między nimi.
Ostatnio, czekając w kolejce na posiew, przysłuchałam się rozmowie dwóch kobiet. Jedna spodziewała się drugiego dziecka i polecała tej drugiej (chyba pierworódka) łóżeczko turystyczne. Stwierdziła, że ona teraz tylko takie będzie kupować, bo przy drewnianym, pomimo ochraniaczy, jej dziecko co chwile posiniaczone było. Nie wiem, czy po prostu miała bardzo ruchliwe dziecko, czy źle używała tych ochraniaczy, ale trochę mnie to przeraziło. Sama mam drewniane (a rozmyślaliśmy z tżtem nad turystycznym) i aż się zaczęłam bać, co to będzie, jak moja córka się zacznie więcej ruszać.
Stary 2015-08-27, 19:57   #2105
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Blindness, no ja znam przypadki dość konkretnych uszkodzeń od szczebelków, dlatego wcześniej chcieliśmy turystyczne właśnie. I pewnie gdyby nie to, że dostałam dość wcześnie w spadku od sąsiadki drewniane wyrko, byłoby turystyczne. Cały czas mnie ten temat obijania martwi, luby już zapowiedział że w razie czego zmienimy.
Stary 2015-08-27, 20:17   #2106
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Mi przeszkadzaly bo sie zwijaly w rulon i normalnie lecialo bokiem :/
A te canpola sa jakies inne?
Cytat:
Mala widze na zdjeciach to chyba to samo nawet jakas dziewczyna pisze ze maja waski pasek kleju i ze nie trzymaja sie tak dobrze jak powinny ze przydaly by sie skrzydelka
Czemy nikt na to nie wpadl moze bede nosic dwie ze skrzydelkami i na to conpol haha
Wiesz co te Canpola takie bardziej zbite są i mało miesjca zajmują, ale nie otwierałam paczki Podkleimy sobie taśmą heheh i będą skrzydełka. Przyjaciółka napisała, że jej zostały 2 paczki i mi da ale nie wiem jakie. Będę miała 4 paczki to poszaleję

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ostatnio, czekając w kolejce na posiew, przysłuchałam się rozmowie dwóch kobiet. Jedna spodziewała się drugiego dziecka i polecała tej drugiej (chyba pierworódka) łóżeczko turystyczne. Stwierdziła, że ona teraz tylko takie będzie kupować, bo przy drewnianym, pomimo ochraniaczy, jej dziecko co chwile posiniaczone było. Nie wiem, czy po prostu miała bardzo ruchliwe dziecko, czy źle używała tych ochraniaczy, ale trochę mnie to przeraziło. Sama mam drewniane (a rozmyślaliśmy z tżtem nad turystycznym) i aż się zaczęłam bać, co to będzie, jak moja córka się zacznie więcej ruszać.
Cytat:
Blindness, no ja znam przypadki dość konkretnych uszkodzeń od szczebelków, dlatego wcześniej chcieliśmy turystyczne właśnie. I pewnie gdyby nie to, że dostałam dość wcześnie w spadku od sąsiadki drewniane wyrko, byłoby turystyczne. Cały czas mnie ten temat obijania martwi, luby już zapowiedział że w razie czego zmienimy.
No weźcie nie przesadzajcie. WIększość z nas jak nie wszytskie spałyśmy w drewnianych łóżeczkach a Wy teraz wymyślacie. Jak dzieć chce i zdolne to sobie zrobi krzywdę i w turystycznym
Stary 2015-08-27, 20:18   #2107
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
witam się na szybko po wizycie, bo zaraz jedziemy do teściowej :P przywiozła mi podobno trochę rzeczy dla małego z pl

no więc jestem happy bo wszystko w porządku
mały waży ciut mniej niż normalnie w tym tyg bo 2300 (powinien ok 2,5) ale to i tak już super , bo nadgonił podobno w szpitalu jak byłam 3tyg temu to wagę zmierzyli na 1500 więc super nadrobił
czyli waży PRAWIE idealnie termin wg obwodu brzuszka nadal kreuje się między początkiem a środkiem października ale gin powiedziała, że przez czynność skurczową która wyszła mi pod KTG wg niej urodzę wcześniej. ale mówi że dobrze by było żebym chociaż wytrzymała do końca września.
no i CC na 90% tak czy siak bo młody się już raczej nie odwróci bo mam niedużo wód płodowych więc zwyczajnie nie ma w czym termin do CC ustala się jak dziecko przekroczy 2500 i ustalają konkretny wg wagi dziecka. no chyba , że zacznie się akcja wcześniej to wtedy odrazu cięcie bez gadania.
we wtorek idę na glukozę (nie wiem po co jak w pl miałam ale widocznie tak tu jest) ale tylko na godzinę mogę jeść byle nie słodkie. i za 2 tyg kolejna wizyta . ogólne zalecenia to kontrolować skurcze :P jakby były regularne to jechać do niej albo do kliniki jak w nocy. z szyjką wszystko ok. jestem zadowolona
Gratulacje i ciesz się ciesz - mój 2,5 kg ważył tydzień temu, a przez ostatni tydzień zauważalnie urósł mi brzuch - spodziewam się za tydzień, że mogę dojść do 3 kg
Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Mam znowu zaleglosci ktore staram sie nadrobic

Od wczoraj jestem w szpitalu na obserwacji - prawdopodobnie wyjde jutro. Maly po usg wazy 2500 a szyjka bez zmian. Dowiedzialam sie ze cukrzycowe mamusie klada juz od 38 tc na obserwacje az do porodu wiec duzo czasu mi nie zostalo.

Poki co wszystko mnie boli od nic nie robienia
Dalej napisałaś, że nie wiesz dlaczego wysłali Cię do szpitala - ja bym tak nie umiała. Pamiętajcie, że MACIE PRAWO WIEDZIEĆ. Tak czy inaczej fajnie, że wszystko jest ok i jutro wychodzisz.

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, sorrki, że nie wciągam się w rozmowę, tylko wpadam, ale zawładnęła mną chęć skończenia tej wyprawki i od rana grzebię na allegro, chciałam kupić ochraniacz do łóżeczka i przypakowo trafiłam na ten artykuł...hmmmmmmmmmmmmmm ... co Wy na to?

http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze...-kolyski-asap/
Też to czytałam i kilka innych artykułów, dużo jest takich opinii i u nas w SR nie polecali szczególnie na początek.
Potem można się zastanowić, w zależności od tego jak dziecko będzie się rzucało po łóżeczku. Co przemawia dodatkowo za brakiem kompetencji tego co napisał ten artykuł dodali do niego zdjęcie bardzo fajnego ochraniacza z siateczki - takiego co przepuszcza powietrze - widziałam takie w TKMax Przy takim raczej dzieć się nie udusi.

Ja jak będę kupowała trochę później, to albo taki
http://allegro.pl/modulowy-ochraniac...235452746.html albo taki który na pewno nie spowoduje że dziecko się udusi - okrycie na szczebelek po szczebelku - wiem, że takie są ale jeszcze nie szukałam.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:19   #2108
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość

super że ok , a czułaś jakieś skurcze wtedy??

Wiesz co ja bardziej czułam takie twardnienie brzucha... I takie napięcie.. W ciągu 15min 2 albo 3 razy skurcze skakały do 60 aż mąż mi pobladl ze stresu haha , ale gin mówiła ze to są właśnie te przygotowawcze i że tak mogę je czuć. Póki nie są regularne i nie nasilają się to wszystko ok.
Do tz chyba dziś dotarło ze niedługo rodze bo taki zdenerwowany byl, paznokcie pogryzł i zbladł na tym ktg po wyjściu mi się przyznał ze teraz jak juz końcówka to to wszystko takie realne, ze nie boi się ale lekkiego stresa ma, bo to coś nowego

Ciekawe czy Twoja się obróci mojemu już nie dala szans ze względu na te wody :P

Cytat:

ooo to juz duzy chlopak
Fajnie ze wszystko ok.
Kiedy kolejna wizyta teraz chyba szybciej?
Tutaj mam od początku wizyty co 2tyg ciekawe co będzie na kolejnej bo wtedy juz mogę chodzić jak tykajaca bomba zegarowa no i na następnej jak przekroczy te 2500 to dostanę pewnie skierowanie na CC

Aaa teściowa przywiozła mi cala siate ciuszków po córeczce kuzynki męża, takich uniwersalnych, wgl nie zniszczonych i takie ubranko jakby na drutach czy czymś robione nie wiem jak nazwać , śpioszki + sweterek + czapeczka , takie w sumie do chrztu nawet niezle nowiutkie, babcia męża zakupiła
Jutro cykne fotkę wieczorem i wrzucę bo dziś nie mam sily, leżę i prawie płacze z bólu żeber i pleców...
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:20   #2109
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
No weźcie nie przesadzajcie. WIększość z nas jak nie wszytskie spałyśmy w drewnianych łóżeczkach a Wy teraz wymyślacie. Jak dzieć chce i zdolne to sobie zrobi krzywdę i w turystycznym
Dobrze mówi - polać jej, do tego na bank żadna z nas nie miała ochraniacza
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:23   #2110
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No weźcie nie przesadzajcie. WIększość z nas jak nie wszytskie spałyśmy w drewnianych łóżeczkach a Wy teraz wymyślacie.
No ja miałam trochę guzów
Stary 2015-08-27, 20:25   #2111
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A czy nazwisko tej Pani dr nie zaczyna się na Gru......?
A nie a mogę podać jej nazwisko, łaj not - Michniewicz
Cytat:
"w łóżku dziecka nie ma tak wielkiej powierzchni, by dziecko mogło się rozpędzić na tyle, by wyrządzić większą szkodę" - zapraszam kanadyjskich specjalistów do domu mojej chrześniaczki, która rozwaliła sobie o szczebelek łuk brwiowy

"stwierdzono także przypadki uduszeń spowodowanych zaciśnięciem materiału wokół szyi dziecka" - no jak nie dopilnowano troczków, to możliwe że je dziecko sobie wokół szyi zaplątało. No ale po to rodzic zagląda pierdylion razy do łóżeczka, żeby takie rzeczy jak rozwiązane, poluzowane troczki zauważyć i zabezpieczyć.

Jedyne co do mnie przemawia, to argument o braku powietrza, ale nie sądzę żeby był z tym problem w dobrze wietrzonym pomieszczeniu.

Oni to w ogóle opisują tak, jakby ochraniacze były jakimiś mega grubymi poduchami, które dają minimalną ilość miejsca na głowę dziecka między nimi.
Zgadzam się w całej rozciągłości
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
przy drewnianym, pomimo ochraniaczy, jej dziecko co chwile posiniaczone było. Nie wiem, czy po prostu miała bardzo ruchliwe dziecko, czy źle używała tych ochraniaczy, ale trochę mnie to przeraziło. Sama mam drewniane (a rozmyślaliśmy z tżtem nad turystycznym) i aż się zaczęłam bać, co to będzie, jak moja córka się zacznie więcej ruszać.
Cytat:
Cały czas mnie ten temat obijania martwi, luby już zapowiedział że w razie czego zmienimy.
Moje się nie obijały, z ochraniaczami czy bez
Poobijać to się może starszy maluszek, który już siada/ wstaje - owszem - ale przed tym żaden ochraniacz nie uchroni
No i wtedy można zmienić/ dokupić turystyczne, jeśli ktoś ma wyjątkowego zabijakę małego
Mały turlacz się nie poobija - o ile dobrze założony ochraniacz jest - i najlepiej taki na całe łóżeczko od pewnego momentu. IKEA której za specjalnie nie lubię, fajne ma naprawdę - dużo troczków, w sam raz sztywny, nie "puchaty" tylko taki akuratny, cieńszy - no to im się naprawdę udało różne wzorki, my mamy zoo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 381_01_2817.jpg (14,0 KB, 22 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-08-27 o 20:26
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:29   #2112
mariolaw_132
Zakorzenienie

Niud wiem ze mamy do tego prawo ale przyznam ze po moich przejsciach kazda dodatkowa kontrola jest mile widziana nawet jezeli nie do konca widze powod. Gin podchodzu do mnie indywidualnie i to mi sie podoba.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:31   #2113
mala29lll
Zakorzenienie

Ręczniki też prasujecie I prześcieradła frotte z tej strony co frotka?? Pilne bo żelazko włączone

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Też to czytałam i kilka innych artykułów, dużo jest takich opinii i u nas w SR nie polecali szczególnie na początek.
Potem można się zastanowić, w zależności od tego jak dziecko będzie się rzucało po łóżeczku. Co przemawia dodatkowo za brakiem kompetencji tego co napisał ten artykuł dodali do niego zdjęcie bardzo fajnego ochraniacza z siateczki - takiego co przepuszcza powietrze - widziałam takie w TKMax Przy takim raczej dzieć się nie udusi.

Ja jak będę kupowała trochę później, to albo taki
http://allegro.pl/modulowy-ochraniac...235452746.html albo taki który na pewno nie spowoduje że dziecko się udusi - okrycie na szczebelek po szczebelku - wiem, że takie są ale jeszcze nie szukałam.
Ale w sumie czmu ma służyć taki siateczkowy ochraniacz? Przeciez przed uderzeniem nie chroni.Jedynie dzidzia nie wsadzi łapki choć ta dała rady na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

Aaa teściowa przywiozła mi cala siate ciuszków po córeczce kuzynki męża, takich uniwersalnych, wgl nie zniszczonych i takie ubranko jakby na drutach czy czymś robione nie wiem jak nazwać , śpioszki + sweterek + czapeczka , takie w sumie do chrztu nawet niezle nowiutkie, babcia męża zakupiła
Jutro cykne fotkę wieczorem i wrzucę bo dziś nie mam sily, leżę i prawie płacze z bólu żeber i pleców...
Pokaż!!!! Szczególnie to na drutach
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dobrze mówi - polać jej, do tego na bank żadna z nas nie miała ochraniacza
Polać, polać
Stary 2015-08-27, 20:32   #2114
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Poobijać to się może starszy maluszek, który już siada/ wstaje - owszem - ale przed tym żaden ochraniacz nie uchroni
No i wtedy można zmienić/ dokupić turystyczne, jeśli ktoś ma wyjątkowego zabijakę małego
No ja właśnie o takim starszym, już mocno ciekawskim myślę

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Ręczniki też prasujecie I prześcieradła frotte z tej strony co frotka?? Pilne bo żelazko włączone
Yyy do głowy mi to nie przyszło
Stary 2015-08-27, 20:34   #2115
gosiek0388
Zadomowienie

jutro robię pranie na 40 stopni prałyście a wirowanie jakie ?? 400, 600, 800, 1000,1200? myśle że tak 400 , max 600 żeby się nie porozciągały ciuszki
Stary 2015-08-27, 20:41   #2116
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaż!!!! Szczególnie to na drutach
chyba żartujesz, bez przesady ciuszki, pościel, pieluchy tak. ręczniki mi do głowy nie przyszły :P

malutka jutro bo dziś się nie dam rady ruszyć to chyba nie jest typowo na drutach, nie wiem jak to wytłumaczyć

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
jutro robię pranie na 40 stopni prałyście a wirowanie jakie ?? 400, 600, 800, 1000,1200? myśle że tak 400 , max 600 żeby się nie porozciągały ciuszki
ja na 30, wirowanie normalne i 2 płukania
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:45   #2117
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Normalnie wirowałam, na 800 i 1000, zależnie od pralki której akurat używałam. Tylko pieluchy tetrowe były na 400, bo się bałam że się rozpadną
Stary 2015-08-27, 20:46   #2118
toskaKrk
Wtajemniczenie

Malinowa super, że ok i jesteś zadowolona

gosiek

Cytat:
Zaczynam zbierać bransoletkę z serii Beads w Aparcie Kupiłam bransoletkę i dwie zawieszki, na trzecią (wózeczek ) poczekam do porodu i złożę zamówienie u lubego
Pokażesz?

A my kupiliśmy materac
Mieliśmy problem ze znalezieniem sklepu, bo go w takiej dziurze zrobili, ale daliśmy radę. Młody zazdrośnik koniecznie chciał sam nieść materac, więc zaczął świrować w sklepie, a ja się dodatkowo wkurzałam bo duchota straszna. No i musieliśmy część kanapy w aucie złożyć żeby materac zmieścić
Sprzedawca nas namówił na ten http://krainamateracy.pl/hevea-mater...tis-p-576.html czyli tak jak chciałam lateks z kokosem, tylko gratis dostaliśmy prześcieradło do niego i ochraniacz
w drodze powrotnej jeszcze lody w Macu i zakupy w Biedronce i strasznie zmęczona do domu wróciłam, ale wszystko mamy dla kluseczki
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:48   #2119
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ważne że nie pocięły dalej, opuchlizna spokojnie zejdzie, a nie przeszkadza w oddychaniu, więc nic nie powinno być nie tak

BTW, cudne ma oczy

W Tesco i w Rossmannie są chusteczki w promocji, w Rossmannie są promocyjne Pampki, więc coś kupisz

No widzisz

Nie płakaj, nie wiesz przecież jak będzie, może ten też będzie dokładny A badanie lepiej mieć, niż go nie mieć

Auć :/

Zaczynam zbierać bransoletkę z serii Beads w Aparcie Kupiłam bransoletkę i dwie zawieszki, na trzecią (wózeczek ) poczekam do porodu i złożę zamówienie u lubego
A pokaż jakie masz zawieszki? Też mam beadsy, dostałam od męża a później jakoś poszło

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
ja też nie czaje bazy na te pandory mnóswo kasy za srebro

No ale rozumiem ze to siła marki Każdy ma swojego bzika Choć chyba żadna z nas nie zaszalała z kocykiem La millou
Ja mam dla synka, kocyk, świnkę i bambusa

Cytat:
Znam sporo osób, które nie noszą obrączek - a to w pracy nie można, a to w ogóle biżuterii nie noszą i przeszkadzała...
Ja z kolei uwielbiam biżuterię i najchętniej bym obwieszona jak choinka chodziła Zresztą kiedyś chodziłam, w ogólniaku obrączka/pierścionek na prawie każdym palcu i nie wiadomo ile dziurek w uszach

Tylko zaręczynowy noszę rzadko, bo jakoś po ślubie zaczął mi przeszkadzać, zahacza o wszystkie swetry i non stop gdzieś coś się nim zaczepiam, uszkodziłam już ścianę nawet :P
Ja zaręczynowy i obrączka to non stop. Tzn teraz już nie bo spuchłam kupiłam sobie też piękny pierścionek z brylantami jak urodziłam syna i jego też noszę razem z obrączką teraz też chce sobie coś kupić z biżu na pamiątkę ale nie wiem co. Pierścionków to już więcej nie chce nosić to może łańcuszek....

Cytat:
Moż epogoda. Ja też sie do kitu czuję. Rano ok a później już nie za ciekawie:/ Lepiej CI już?
....
A dziękuje, przeszło. Nawet się za odkurzanie i sprzątanie wzięłam. Teraz chyba poćwiczę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:59   #2120
natalitka1988
wkręcona :)

Wy nie prasujecie recznikow???ja zawsze te nasze nawet dziwna jestem
Stary 2015-08-27, 20:59   #2121
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pokażesz?
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A pokaż jakie masz zawieszki?
Ależ prosz Trochę nieostre wyszło, ale cośtam widać Rzemień jest fioletowy.
Co mnie tylko drażni to to, że przy rzemykowej bransoletce nie ma stoperów, trzeba uważać żeby zawieszki nie pospadały...no ale srebrne zawieszki jakoś mi ładniej na ciemnej bransoletce wyglądały

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja zaręczynowy i obrączka to non stop. Tzn teraz już nie bo spuchłam kupiłam sobie też piękny pierścionek z brylantami jak urodziłam syna i jego też noszę razem z obrączką teraz też chce sobie coś kupić z biżu na pamiątkę ale nie wiem co. Pierścionków to już więcej nie chce nosić to może łańcuszek....
No ja myślałam o jakimś pierścionku z kamieniem szlachetnym właśnie, ale skoro mi zaręczynowy zahacza, to inny też pewnie będzie...więc na razie zainwestowałam w Beads
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0828.jpg (58,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2015-08-27, 21:00   #2122
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Wy nie prasujecie recznikow???ja zawsze te nasze nawet dziwna jestem
No nie prasuję, po co? Jak zdejmuję je z suszarki to są ładnie wyprostowane
Stary 2015-08-27, 21:03   #2123
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
800, 40 stopni, 3 płukania

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Malinowa super, że ok i jesteś zadowolona

A my kupiliśmy materac
Mieliśmy problem ze znalezieniem sklepu, bo go w takiej dziurze zrobili, ale daliśmy radę. Młody zazdrośnik koniecznie chciał sam nieść materac, więc zaczął świrować w sklepie, a ja się dodatkowo wkurzałam bo duchota straszna. No i musieliśmy część kanapy w aucie złożyć żeby materac zmieścić
Sprzedawca nas namówił na ten http://krainamateracy.pl/hevea-mater...tis-p-576.html czyli tak jak chciałam lateks z kokosem, tylko gratis dostaliśmy prześcieradło do niego i ochraniacz
w drodze powrotnej jeszcze lody w Macu i zakupy w Biedronce i strasznie zmęczona do domu wróciłam, ale wszystko mamy dla kluseczki
No to taki materac jak ja mam. Tylko pokrowiec inny

CO do ręczników to w sumie ciuszki namiętnie pierzemy i prasujemy a reczniki będę miąły równiez bezpośredni kontakt ze skórą. Ja przeprasuję ALe prasowanie przekładam na jutro bo mnie szlag trafił z tymi prześcieradłami z gumką. Jak to sie kur... prasuje
Stary 2015-08-27, 21:07   #2124
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mam od wczoraj strasznie dziwne wrażenie na brzuchu...tak jakbym posmarowała się na środku, wokół pępka, maścią znieczulającą. Niby czuję, ale nie czuję, jakieś takie...dziwne.
Stary 2015-08-27, 21:09   #2125
natalitka1988

Cytat:
No nie prasuję, po co? Jak zdejmuję je z suszarki to są ładnie wyprostowane
Ale są bardziej szorstkie
Mala jak ogarniesz jakiś dobry patent na prasowanie prześcieradła z gumka to daj znać
Stary 2015-08-27, 21:10   #2126
gosiek0388
Zadomowienie

no nie żartujcie że prześcieradła i ręczniki też będziecie pracowac no bez przesady...
Stary 2015-08-27, 21:12   #2127
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczycie jak to będzie.
Mój młody jak już podrósł to strach go było bez opieki w łóżeczku zostawić, bo różne cuda wyczyniał i w szczebelkowym (skończyło się jak wyłamał drewniane szczebelki łamiąc je w połowie długości) i w turystycznym ( skakał z całym łóżeczkiem po pokoju i prawie je przy tym wywracał)

Cytat:
Ależ prosz Trochę nieostre wyszło, ale cośtam widać Rzemień jest fioletowy.
Co mnie tylko drażni to to, że przy rzemykowej bransoletce nie ma stoperów, trzeba uważać żeby zawieszki nie pospadały...no ale srebrne zawieszki jakoś mi ładniej na ciemnej bransoletce wyglądały
Fajna

Cytat:
No to taki materac jak ja mam. Tylko pokrowiec inny

CO do ręczników to w sumie ciuszki namiętnie pierzemy i prasujemy a reczniki będę miąły równiez bezpośredni kontakt ze skórą. Ja przeprasuję ALe prasowanie przekładam na jutro bo mnie szlag trafił z tymi prześcieradłami z gumką. Jak to sie kur... prasuje
No, bo między innymi Twoim zakupem się sugerowałam

A ja na razie nic nie wyprasowałam dla niuni. Jeszcze zobaczymy czy dam radę ale ręczników nigdy nie prasowałam
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 21:12   #2128
natalitka1988

Gosia,ręczniki zawsze prasuje a ile trwa przeprasowanie ręcznika? Minutę?
Stary 2015-08-27, 21:14   #2129
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Mam od wczoraj strasznie dziwne wrażenie na brzuchu...tak jakbym posmarowała się na środku, wokół pępka, maścią znieczulającą. Niby czuję, ale nie czuję, jakieś takie...dziwne.
mnie tak swędziało z tydzień wokół pępka , normalnie bym zadrapała się jak bym sie nie kontrolowała, smarowałam non stop balsamem bo myślałam że może rozstępy mi wyjdą ale nic , przeszło samo...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Gosia,ręczniki zawsze prasuje a ile trwa przeprasowanie ręcznika? Minutę?
no ale po cożeby wode lepiej wchłaniały ?? po co sobie roboty dodawać
Stary 2015-08-27, 21:16   #2130
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Jak mieszkałam z rodzicami, to prasowałam ręczniki. Jak raz mama zobaczyła, że nie wyprasowałam, to tak się wydarła, że już mi potem do głowy nie przyszło, żeby ich nie prasować . Ale moja mama ogólnie jest straszną pedantką i wszystko musi mieć idealnie wysprzątane, wyprasowane, a okna myje minimum 2 razy w miesiącu. Ja natomiast jestem jej totalnym przeciwieństwem i mieszkanie w sumie tylko ogarniam z 2-3 razy w tygodniu, a jakieś generalne porządki robię z raz w miesiącu. A prasować, nie prasuję.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości