|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Polecam jednak w tym celu piankê lub toner.
![]() Te "pasemka" to raczej by³y paskudne plamy. ![]() Prawdopodobnie jakbym trzyma³a na tej czê¶ci w³osów d³u¿ej rozja¶niacz, to by ta szamponetka pu¶ci³a, tak jak na reszcie d³ugo¶ci. Tylko problem w tym, ¿e moje naturalki rozja¶niaj± sie super szybko i mimo trzymania ok. 8-10 minut na odrostach (jakie¶ 5-6 cm naturalek malowanych ju¿ wy³±cznie szamponetk±), w³osy robi³y siê bia³e. Konkretnie bia³o-ró¿owe |
|
|
|
#4922 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52535178]To tak jak ja
Niestety nie ufam szamponetkom po tym jak kiedy¶ u¿y³am takiej na 4-6 myæ a trzyma³a mi siê na w³osach pó³ roku [/QUOTE]mi z naturalek szamponetka ca³kiem zesz³a - wyrównywa³am kolor jeszcze gdy mia³am farbowane, trochê mi siê rêka omsknê³a i jakie¶ 5 cm naturalek pomyzia³am . niby bra³am szamponetkê która mia³a byæ ch³odnym br±zem, a ewidentnie by³ czerwonawy, do tego stanowczo zbyt ciemny, brzydko siê odcina³. farbowañce za to mocniej z³apa³y i pozosta³y ciemniejsze póki nie zosta³y ¶ciête .---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- co do pianki - moja wspó³lokatorka (która te¿ zapuszcza naturalki ) u¿ywa venita trendy kolor, która¶ z ró¿owawych. jeju, jak to piêknie wygl±da <3. kolor jest nasycony, malinowy, nietypowy, nie rusza siê z w³osa przez 3 tyg (ale farbowanego, naturalnych w ogóle nie ³apie). co¶ niesamowitego. sama a¿ mam ochotê zrobiæ sobie pasemko, ale nie wypada mi przyj¶æ do pracy w czym¶ takim. z reszt±, chyba bym siê zap³aka³a gdyby nie chcia³a mi zle¼æ ![]() btw, planowa³am chodziæ 1x w roku do fryzjera, ale ju¿ nie mogê patrzeæ na ten felernie wycieniowany ogon. nie zaznam pe³ni szczê¶cia póki siê go nie pozbêdê. my¶lê, ¿e uciêcie 3cm poprawi wiele, a akurat za miesi±c minie pó³ roku od ostatniego ciêcia. trochê szkoda zdrowych koñcówek .
|
|
|
|
#4923 | |||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 183
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kaguya chcia³am farbowañce t± szamponetk± ruszyæ ale po pierwsze musia³abym poczekaæ a¿ mi grzywka ca³a odro¶nie a teraz po tym co napisa³y marta i animale to chyba stwierdzam, ¿e wolê nie kombinowaæ
|
|||
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Widzisz, Tobie szkoda zdrowych koñcówek, a mnie d³ugo¶ci, bo miesi±c temu podcina³am, a od tego ci±g³ego wystawiania w³osów na s³oñce mam siano na koñcach i du¿o rozdwojeñ. ZNÓW. I muszê chyba podci±æ, ale szkoda mi, bo najwiêcej zniszczeñ jest na tych kosmykach bli¿ej twarzy - czyli najkrótszych. I jakbym chcia³a wszystkie zniszczenia obci±æ, to zosta³abym z w³osami przy twarzy przed ramiona chyba.
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
animale stosowa³am kwasy i to przez d³ugi czas, i te s³abe i te mocne, do tego mikrodermabrazjê, antybiotyki, kawitacjê, parówki, wszystko co tylko mo¿na by³o zastosowaæ w przeci±gu ostatnich 10 lat, kupa kasy posz³a na to, cera siê wysuszy³a, fakt - pryszczy siê pozby³am, ale mam pe³no zanieczyszczeñ, teraz jak±s kaszkê - uczulenie z³apa³am, na obecn± chwilê zrobi³abym kwasy ¿eby wyrównac koloryt i pozbyc siê przebarwieñ, ale to jest ca³a seria i sporo kosztuje, jedyne na co teraz mnie staæ to kawitacja i maski
|
#4926 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 94
|
Witajcie
![]() Przygarniecie mnie? Nasz³o mnie na zapuszczanie naturalnych w³osów ;-) Moje w³osy wieele przeszly. Rok temu posz³am na dekolaryzacjê (zamiast tego fryzjer na³o¿y³ rozja¶niacz ) Po pó³ roku ¶ciêcie w³osów 20 cm (mo¿e i wiêcej) plus ombre (!!!) Obecnie kolor po ombre zakryty ,odrostu nie rusza³am od lutego. W tym miesi±cu by³am wyrównaæ kolor na koñcówkach i fryzjer trochê za wysoko zacz±³ nak³adaæ farbê Pozdrawiam
|
|
|
|
#4927 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 197
|
Przygarniemy. Wiêcej ju¿ do fryzjera nie chod¼ hihi
A mo¿e jakie¶ zdjêcie?
|
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiê na pewno, po po³udniu zrobiê jakie¶ zdjêcie na dworze ;-)
Fryzjera sobie zdecydowanie odpuszczê. Poszukam te¿ zdjêæ z czasów gdy w ogóle nie rozja¶nia³am w³osów i potrafi³am farbowac je raz na rok
|
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 284
|
Cze¶æ
Dawno mnie tu nie by³o, grubo ponad miesi±c, ale ca³y czas silnie zapuszczam naturalki. Teraz mam ju¿ praktycznie wiêkszo¶æ naturalnych D³ugo¶æ w³osów nie powala, ale od czego¶ trzeba zacz±æ.
|
|
|
|
#4931 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
Dodaje zdjêcia.
Ciê¿ko uj±æ odrost, szczerze mówi±c sama nie wiem dok±d siêga :P |
|
|
|
#4933 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
np. serum z kwasem migda³owym z bielendy, hascoderm lipo¿el, triacneal. koszt niski, a przebarwienia i tak usunie . btw, sprawdza³a¶ czy to nie na mleko tak reagujesz?---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4934 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 308
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4935 |
|
Konto usuniête
|
U mnie dzisiaj pó³ roku bez farby
|
|
|
|
#4936 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 709
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52568916]U mnie dzisiaj pó³ roku bez farby
Ale piekny duzy odrost! Masz bardzo zadbane wlosy ![]() Dziewczyny, jak mierzycie czas od ostatniego farbowania? Ja farbowalam w pierwszym tygodniu maja, no i chyba powinnam liczyc od czerwca, bo w czerwcu juz nie farbowalam? Czyli nie farbuje dopiero 3 miesiace - czerwiec, lipiec i sierpien?
|
|
|
|
#4937 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Dziêkujê Ja ostatni raz farbowa³am 28 lutego wiêc 28 marca miesi±c itd ![]() W sumie Ty ju¿ prawie 4 miesi±ce bo skoro w pierwszym tygodniu maja farbowa³a¶ ostatnio a nied³ugo pierwszy tydzieñ wrze¶nia siê zacznie
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Annulka boski kolor w³osów!! Trzymaj tak dalej, bo kolor masz ¶wietny
|
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 435
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52568916]U mnie dzisiaj pó³ roku bez farby
ale ju¿ du¿y
|
|
|
|
#4940 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#4941 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 31
|
ale masz piekne grube w³osy!
|
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
Efkakam przynajmniej nie musisz cudowaæ jak ja: czy farbowaæ czy nie, masz spokoj bo czekasz tylko na odro¶niêcie w³osków, tak trzymaæ i zagl±daj do nas czê¶ciej
![]() Annulka21 ¶liczne w³osy, sama robisz tego warkocza? próbowa³am zaplataæ, ale wiêcej w³osów wyrywa³am i przesta³am kombinowaæ dziewczyny z tym wypadaniem to chyba faktycznie przez to zwi±zywanie w³osów na czubku:przesta³am je tak upinac i jest o niebo lepiej animale odstawi³am kiedys wszystkie produkty mleczne na conajmniej kilka tygodni, ale w zwi±zku z karmieniem, nie patrzy³am na to pod katem poprawienia sie jako¶ci cery, ciê¿ko by³oby mi teraz zrezygnowaæ z mleka i przetworów,jestem mleko¿ernabernikula mialam jaki¶ krem Bandi, ale nie pamietam który dok³adnie... teraz stosuje serie eucerinu ta zielon±, ale musze chyba zrobic przerwê dziewczyny ¶cinac czy nie ¶cinaæ te wierzchnie warstwy? ci±gle sie waham, pewnie lepiej by sie uk³ada³y zaraz po umyciu, ale z drugiej strony zazwyczaj mam w³osy zebrane w warkoczyk, obawiam siê "fruwania" tych ¶ciêtych warstw...
|
#4943 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 284
|
Dziêki wielkie Kobiety za mi³e s³owa. Denerwuj± mnie te farbowane koñce, bo s± trochê sianowate, ale jeszcze miesi±c-dwa i pozbêdê siê ju¿ wszystkich farbowanych
![]() Olizabeth, Anulka21 ³adne odrosty, tak trzymaæ! ![]() monika1983k masz super w³osy, ³adny skrêt! Na zdjêciu nie wygl±daj± ¼le, ale je¶li masz zniszczone koñce to moim zdaniem nie ma co siê zastanawiaæ. |
|
|
|
#4944 | |
|
Konto usuniête
|
gratulacje . uwielbia³am nosiæ francuzy gdy mia³am odrosty, ¶wietnie to moim zdaniem wygl±da³o .---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
. bli¿ej u ciebie 4 miesiêcy ni¿ 3, w pierwszym tygodniu sierpnia mia³a¶ swoj± 3-miesiêcznicê bez farbowania, na dniach bêdziesz mia³a czwart± . u mnie pojutrze 2 lata i 9 miesiêcy .---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- jak masz dobrego fryzjera, który S£UCHA i wykonuje to o co prosisz, to warto spróbowaæ. ale najpierw mo¿e tylko pocieniuj koñce? wtedy bêdziesz wiedzieæ czy w³osy siê lepiej uk³adaj± czy to by³ b³±d. ja prosi³am o cieniowanie koñców, a mam ró¿nicê miêdzy warstwami 15-20cm -.- |
|
|
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
Efkakam w³asnie nie, koñce sa zdrowe,zdrowiutkie,tylko (chyba widaæ na zdjeciu) jak one sie uk³adaj±, sa za ciê¿kie tez na wierzchu, zreszta te z samego wierzchu ledwo siê krêc±, mam ³adny skrêt pod spodem, i tak mnie korci ¿eby znowu je wycieniowaæ od linii ¿uchwy
|
#4946 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 36 999
|
Mnie czeka w poniedzia³ek wizyta u fryzjera. Mia³am je dopiero skróciæ pod koniec wrze¶nia jak zacznê zajêcia z angielskiego ale tak siê akurat z³o¿y³o, ¿e dosta³am pracê (nareszcie!) a w¶ród ludzi trzeba jako¶ wygl±daæ. Nie ukrywam, ¿e trochê ju¿ zaros³am. Szkoda, ¿e tak pó¼no zabra³am siê za zapuszczanie. Szkoda, ¿e pod koniec tamtego roku odpu¶ci³am. Siedzia³am tak d³ugo w domu, ¿e ju¿ dawno mia³abym naturalki, a teraz kiedy czeka mnie praca bêdê ¶wieci³a 3 cm odrostem
|
|
|
|
#4947 | |||
|
Konto usuniête
|
Dziêkujê
Cytat:
Mnie te¿ czasem bol± cebulki jak za mocno zepnê ![]() Staram siê ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aczkolwiek g³upio siê czujê bo ja paradujê z odrostem a reszta kole¿anek, które mia³y ja¶niejsze blondy przefarbowa³y siê na ciemne
|
|||
|
|
|
#4948 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi. Przyznam szczerze, ze lepiej sie mysli, ze zapuszczanie trwa juz 4 miesiace
|
|
|
|
|
#4949 | |||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Cytat:
Ale macie piêkne w³osy! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4950 |
|
Konto usuniête
|
kaguya jak dlugo zapuszczalas? Ale ci zazdroszcze takich slicznych naturalek
![]() W ogole dzis uswiadomilam sobie, ze jak chodzilam do liceum, codziennie mylam wlosy (mialam jeszcze wtedy naturalki), suszylam je suszarka i czesto prostowalam zwyklad tania prostownica za 30zl, bez zadnych kosmetykow termoochronnych. Jakkolwiek okrutnie to brzmi to mialam o wiele mniej zniszczone wlosy, niz teraz po farbowaniu, jednokrotnym rozjasnianiu, ale dbaniu o wlosy
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Niestety nie ufam szamponetkom po tym jak kiedy¶ u¿y³am takiej na 4-6 myæ a trzyma³a mi siê na w³osach pó³ roku
.
.

. uwielbia³am nosiæ francuzy gdy mia³am odrosty, ¶wietnie to moim zdaniem wygl±da³o
.