Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 09:23   #1531
fartuch
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Kejti taka huśtawka chyba baterii żre od cholery, co ?
mamy karyzele misie to co chwila baterie.. Tż kupił akumulatorki bo byśmy z torbami poszli.
Stary 2015-08-28, 09:24   #1532
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Podbijam, też się dobrze czuje bez problemu zakładam kostium i idę na plażę, i pękam jak paw jak którąś mówi oo ale zgrabnie wyglądasz! Plizz bicz!
Tz raz wy☠☠☠al tylko z bebzunem ale w dupie go miałam, niech popatrzy jak inne wyglądają i niech spada :p ale przedwczoraj już powiedział że wyglądam seksii i nie widać ze byłam w ciąży.. :p

Teściowa wpadła, obudziła nas tj mnie i Lene, w chacie oczywiście syf..

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Bo super wyglądasz, ja umarłam z zazdrości jak zobaczyłam Twój brzuch wtedy nad rzeką, chciałabym se założyć bikini i nie straszyć ludzi Ale jeszcze niestety dużo pracy przede mną zanim ten moment nadejdzie chlip

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 09:24   #1533
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja czasem oblize palec po mleku i jest slodkie moze od lodow karmelowych

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Justi wbijaj sie. Co u Was?
U nas leci. Kolki się skończyły mały coraz więcej kuma i śmieje

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Czy po szczepieniu na rota może boleć brzuszek??
Oj może, nasza pediatra mówiła,że nawet do 2 tyg mogą być objawy takie jak ból brzucha, biegunka
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ciekawe jak będzie u nas. Ja piję wodę, a jak mnie na Sprite najdzie, to 1/4-1/5 szklanki Sprite i reszta woda - dla mnie te napoje są za słodkie. Mimo, że tz kupuje ten z lidla, który od oryginalnego jest mniej słodki. A tz to ciągle cola, fanta, (piwo). Czasem się napiję, ake cukier wolę w postaci czekolady lub lodów ewentualnie haribo
Ooo i tz ciągle je czipsy. Zapowiedziałam mu, że będzie je chował na klucz i jadł w nocy (w sumie zawsze w nocy przed kompem je, nieraz 3-4 duże paki tygodniowo). Tylko, że on może sobie jeść, a dalej szczupły. Przy jego diecie ważyłabym dwie tony- i gdzie tu sprawiedliwość!
Mój tż dokładnie to samo
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Szuuu - odstawilas delicol? Jest różnica? Moja bez delicolu już tylko płakała, spała na rekach po 15 minut, ciągle jej chlupalo w brzuchu, stada bakow, rzucanie się przy cycu. Od nocy znowu jest na delicolu i jest lepiej.
Nam delicol też pomógł
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kaja jasne, Karmi... Fejs nie kłamie, a tam jak byk wódka stoi.

Ten moj tz to daje plamę na całej linii dzisiaj, dziecko w bujaczku, zjechało w dół, nogi pozginane, nieprzykryty, niewykapanych, oczy jak 5 zł. Czuje ze dzis ze spania nici. Jak on mnie drażni, za to zabiorę mu kołdrę, dziecko marzło to stary niech zobaczy jak to fajnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój kiedyś też idntyczną akcje zawalił zabrałam mu kołdrę

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Mycha, hej!
W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby na mm wybudzac dziecko ja tu już kombinuje jak zrobić żeby cała noc przespal

U nas nocka dziś w miarę, jedzenie standardowo jak wcześniej, a nie pobudki co godzinę
Ja na początku wybudzałam co 2/3 godz bo przy wcześniakach ponoć tak trzeba, teraz już nie śpi od 20 do 2 zazwyczaj ostatnio
Cytat:
Też wyglądam jak tucznik...
Wczoraj ryczalam, że jestem gruba i że nie chce iść na imprezę bo nie mam co ubrać
Ja też się'tak czuję i wyglądam niestety

Dziewczyny czy Waszs'dzieci też puszczają takie śmierdzące bąki? No masakra czasami

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 09:25   #1534
fartuch
Zakorzenienie

u nas mały też od 6 nie śpi.. a matka nieprzytomna. Ale tż wraca do pracy od poniedziałku (nareszcie!! ) to wszystko wróci do normy
Stary 2015-08-28, 09:35   #1535
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Waszs'dzieci też puszczają takie śmierdzące bąki? No masakra czasami
i to jakie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 09:36   #1536
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Cera to tragedia, ja nałożyłam sobie ostatnio taką naturalną maskę z glinek i pomogło ale na jeden dzień tylko, a ta maska tak śmierdzi nie dam rady jej codziennie robić

Kejti - dobrze wyglądasz Ale rozumiem Cię, mi niedługo stuka miesiąc jak 6 dni w tygodniu ćwicze, ostatnio patrzę w lustro i wydawało mi się że już jest całkiem fajnie z tym moim ciałem, dopóki nie zrobiłam sobie zdjęcia......Na zdjęciu dalej wyglądam jak jakaś locha I jeszcze ostatnio w niedzielę komentarz babci Tż, generalnie ważę coś koło 5-6 kilo mniej niż przed ciążą i wydawało mi się że dobrze wyglądam a ta tak mnie obcięła i mówi "Nooo widzę że Ania już PRAWIE wróciła do formy sprzed ciąży" czyli te ćwiczenia i to wszystko o kant dupy potłuc i tak rozstępów się nie pozbędę a mam na calutkim brzuchu Wrzuciłabym Wam fotę mojego brzucha na bank by Wam to poprawiło nastrój bo założę się że z brzuchem każdej z Was ciąża obeszła się łaskawiej niż z moim... Ale nie będę wstawiać bo każdej się odechce zachodzić w ciążę znowu
Kochana nie wiem jak wyglądałas przed ciążą, ale teraz co Cie widzialam to super wyglądałas! Długie zgrabne nogi, drobna buzka, dluuugie włosy.. Nie wiem jak można Ci zarzucic że coś tam jest nie tak.. Nie widzialam brzucha bo żeś luźną bluzkę miała ale babci też gołym nie święciłas więc widziala to co i ja widzialam.. Ale spoko, babcie tak sraja, moja powiedziała ze chyba mi zostały te kg z.ciąży

Cytat:
Bo super wyglądasz, ja umarłam z zazdrości jak zobaczyłam Twój brzuch wtedy nad rzeką, chciałabym se założyć bikini i nie straszyć ludzi Ale jeszcze niestety dużo pracy przede mną zanim ten moment nadejdzie chlip
Zobaczysz za rok będziesz lasunia!

Cytat:

Oj może, nasza pediatra mówiła,że nawet do 2 tyg mogą być objawy takie jak ból brzucha, biegunka

Mój tż dokładnie to samo

Nam delicol też pomógł

Ja na początku wybudzałam co 2/3 godz bo przy wcześniakach ponoć tak trzeba, teraz już nie śpi od 20 do 2 zazwyczaj ostatnio

Smierdzacych niee.. :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 09:42   #1537
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
mamy karyzele misie to co chwila baterie.. Tż kupił akumulatorki bo byśmy z torbami poszli.
A jakie masz baterie? Ja mam karuzelę rainforest tam są 3 baterie chyba R20 i ani razu nie wymienialam

Cytat:

Mój tż dokładnie to samo

Nam delicol też pomógł

Bąki nie ale jak kupę zawali to klekajcie narody

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Weźcie się ogarnijcie z tym narzekaniem bo i mnie się udziela są takie dni że jest ok w miarę a czasem to nawet z domu nie chce mi się wyjść... A już najgorzej sir dołuje jak mam jakiś ciuch przymierzyć

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 09:43   #1538
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
A jakie masz baterie? Ja mam karuzelę rainforest tam są 3 baterie chyba R20 i ani razu nie wymienialam

Bąki nie ale jak kupę zawali to klekajcie narody

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Weźcie się ogarnijcie z tym narzekaniem bo i mnie się udziela są takie dni że jest ok w miarę a czasem to nawet z domu nie chce mi się wyjść... A już najgorzej sir dołuje jak mam jakiś ciuch przymierzyć
zdarza sie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 09:56   #1539
industria
Zakorzenienie

ty, kejti, nasze dzieci to nawet bujaczki mają takie same

a powiedz mi, ile dajesz Wojtusiowi mleka? u nas standardowa porcja to 125 , ale często zostawia i wypija ok 100.
ostatnio zaczeła sie częściej domagac jedzenia w dzień i chciałam jej zwiększyc porcje , to gdzie tam, wypiła dokładnie tyle co zawsze,,,,

Cytat:

Chujowo ale bojowo
cudowny tekst. adoptuje go

Cytat:
noooo żre jak po☠☠☠ana. ja odpuściłam, odkąd drugi komplet baterii wysiadł to huśtam nogą
tż chciał ostatnio przerobić na zasilacz ale czegoś tam nie miał i dalej napęd nożny jest

Cytat:

aaale super że koniec z kolkami

a co do bąków.....ja ostatnio myślałam że tak dupi z oczyszczalni ( bo niedaleko i jak zawieje to łooooooo) a to moja mała sie spierdziała
Stary 2015-08-28, 09:57   #1540
justi699
Zakorzenienie

U nas kupa metalowa, bo żelazo mu podaję

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 10:04   #1541
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kupa metalowa, bo żelazo mu podaję

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 10:11   #1542
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
i to jakie
U nas tez jego Bąki to mnie w nocy potrafią obudzić a cały dzień wietrze sypialnie bo strach wejść
Stary 2015-08-28, 10:14   #1543
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dziwne ze Wojtek się tyle razy na mm budzi.

Matko teraz przy zapalonym...No way

Wojtek się na gondole obraził?
No wiem właśnie!

A ja muszę czasami. Umowę mamy, że raz tak, raz tak

Nie do końca obraził, ale jak wezmę go na spacer, to chwilę poleży, a potem ryczy i odkładam dopiero na śpiocha. Ewentualnie po jedzeniu szybko wkładam, żeby od razu zasnął.

Cytat:

Kejti - dobrze wyglądasz Ale rozumiem Cię, mi niedługo stuka miesiąc jak 6 dni w tygodniu ćwicze, ostatnio patrzę w lustro i wydawało mi się że już jest całkiem fajnie z tym moim ciałem, dopóki nie zrobiłam sobie zdjęcia......Na zdjęciu dalej wyglądam jak jakaś locha I jeszcze ostatnio w niedzielę komentarz babci Tż, generalnie ważę coś koło 5-6 kilo mniej niż przed ciążą i wydawało mi się że dobrze wyglądam a ta tak mnie obcięła i mówi "Nooo widzę że Ania już PRAWIE wróciła do formy sprzed ciąży" czyli te ćwiczenia i to wszystko o kant dupy potłuc i tak rozstępów się nie pozbędę a mam na calutkim brzuchu Wrzuciłabym Wam fotę mojego brzucha na bank by Wam to poprawiło nastrój bo założę się że z brzuchem każdej z Was ciąża obeszła się łaskawiej niż z moim... Ale nie będę wstawiać bo każdej się odechce zachodzić w ciążę znowu
Ehhhh, ale źle się czuję ze sobą. Na dodatek nie ćwiczę i wczoraj ryczałam, że nic ze sobą nie mogę zrobić.
Ja mam boczki i wygląda jakbym miała wielką oponę zamiast brzucha
Spoko, nic nie przebije babci mojego Tża. W tamtym tygodniu opowiadała mi jakąś tam historię baby i mówi: "TEŻ taka gruba była"
Też mam bardzo dużo rozstępów.

Cytat:
Powiem szczerze, że nie wiem. Mamy baterie jeszcze od tamtego faceta, bo Wojtek niezbyt lubi tą huśtawkę. Wkładam go na pół godziny dziennie i to wszystko, bo płacze.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ty, kejti, nasze dzieci to nawet bujaczki mają takie same

a powiedz mi, ile dajesz Wojtusiowi mleka? u nas standardowa porcja to 125 , ale często zostawia i wypija ok 100.
ostatnio zaczeła sie częściej domagac jedzenia w dzień i chciałam jej zwiększyc porcje , to gdzie tam, wypiła dokładnie tyle co zawsze,,,,

a co do bąków.....ja ostatnio myślałam że tak dupi z oczyszczalni ( bo niedaleko i jak zawieje to łooooooo) a to moja mała sie spierdziała
No bo my jesteśmy siostry

Zazwyczaj robię 120 i coraz częściej już tyle wypija. Na pierwsze nocne karmienie robię 150 i raz wypije, a raz nie.

: cojest:
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 10:20   #1544
masija
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaa, to ja też! ale wyjście na miasto to już grubsza sprawa

A wozisz w spacerowce czy w gondoli? Mój Mały ostatnio trochę płacze w gondoli i bardzo często muszę go nosić, więc nie wiem czy się nie przerzucić na spacerówkę...
ja chcę już zimę żeby zakryć wszystko

W gondoli
W spacerówce to chyba za wcześnie, co nie?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 10:22   #1545
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
ja chcę już zimę żeby zakryć wszystko

W gondoli
W spacerówce to chyba za wcześnie, co nie?
No ja też. Ale najgorsza będzie jesień, bo ja się nie mieszczę aktualnie w moją kurtkę. I to w ramionach!!!

Nie wiem...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 10:24   #1546
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Przy synu miałam karuzele fp z musieli, sprzedałam z pierwszymi bateriami, bardzo mało pochłaniala..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 10:29   #1547
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Industria - ale uroczo z tym waszym wspólnym czytaniem😍 ja uwielbiam jak Franek robi taką poważną skupioną minę jak się w coś zapatrzy😍

U nas ciągle problemy z kp... No jak mam dziecku wytłumaczyć że dziobek trzeba otworzyć szeroko???? Ehhhh....
Markus też miał z tym problem. i to całkiem niedawno, ale wyciągał am jak źle złapał i na nowo dawałam, potem zaczął łapać. nie wiem czy przez to wyciąganie czy po prostu mu się odmieniło

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Ja jak piłam swoje pierwsze to mi zabierał co chwilę że niby chce łyka i tym sposobem połowę wychlał ala:ala:
Mój tz ze wszystkim tak ma. Czy piję piwo czy kawę, czy herbatę
Stary 2015-08-28, 10:31   #1548
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Noc masakra, co chwila pobudka, płacz..
Jeszcze się wkurzylam, chciałam to pH kupy zrobić a w diagnostyce mówią że już nie robią.. To nie wiem już które lab może robić.....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 10:31   #1549
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Moja jak jest zbyt głodna to je tak łapczywie, że potem boli ją brzuszek i placze tak, że nie mogę sobie poradzić.

Haha nawet nie ocenzurowało. Moim zdaniem też wyglądasz super :-*

No ja właśnie ze względu na emkę ;-) A potem jeszcze jakieś prawo agaty czy coś innego, nie wiem co w tym roku leci ;-)

O moja tez tak łapczywie żarłacz biały .

U nas baki takie śmierdzące i to na zmianę z psem. Oszaleć mozna

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 10:48   #1550
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja jestem, staram sie was nadrabiac ale za duzo produkujecie.
Dzisiaj moj ojciec przyjezdza z polski poznac wnuka!
Ooo super pewnie nie może się doczekać ))

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Haha ja nie mam co na siebie założyć codziennie

współczuję

O, faktycznie seriale
U nas pewnie będą niezłe zaległości

Wróciłyśmy ze spaceru. Wytrzymała w wózku 40minu więc nie jest źle.
Teraz usnęła. Czyli mam 5 min. Idę ogarnąć łóżko bo pewnie tylko tyle zdążę
My wczoraj byliśmy na kawie z koleżanką ze szpitala, urodziła przede mną tydzień pojechałam z chustą, bo wózek nadal be. zarezerwuwalam dzień wcześniej stolik i napisałam, że ma być z sofą (żebym nie musiała małego po rozmotaniu na rekach trzymać ). Oczywiście chcą mi dać stolik z krzesłami, więc mówię, że napisałam o tym z sofą, bo chcę dziecko obok położyć. A kelner źle zrozumiał i takie wielkie oczy "chce pani na sofie dziecko przewijać? ?" Biedny, minę miał ekstra. mały był grzeczny a ja pierwszy raz motałam na środku pełnej restauracji, ale w końcu się nauczyłam kieszonki.

Pierożek ty motasz plecak? Próbowałam, ale mały jest za każdym razem w odchyleniu 45 stopni od pionu. No masakra.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć

dzis nam sie ciotka z odwiedzinami zapowiedziała nie powiem, miałam inne plany, ale niech przyjdzie
najlepsze jest to ze powiedziała ze przyjdzie przed południem, a wiecie jak to jest ze starszymi ludźmi, przed południem to może być 9 rano
no więc wygrzebałam delicje z szafki i czekam w pełnej gotowości

oooo fuuuujaraaaaaaaaa, żygłabym

nooooo dalej mam ochote sie tak spic i pobzykać ...na ostro, z gryzieniem i siniakami

fajnie ci też bym se wyszła z moimi babami do knajpy

je o 21 po kąpieli, potem budzi sie ok 3-4 i po kolejnych 3 godzinach wstaje na śniadanie

matko, ja też sie czuje jak wieprz. znaczy obiektywnie nie jest tragicznie, ale ciągle łaże w dwóch koszulkach na zmiane i w spodenkach bo w reszcie ciuchów wyglądam jak baleron.........

faajnie
napisz jaka była reakcja. ja uwiebiam jak sie faceci wzruszaja w takich momentach
To tylko po pijaku dacie rade na ostro? ; )

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dokładnie,☠☠☠☠☠☠☠i farmazony

W czolko się puknij

A co ja mam powiedzieć?? Za 3 tyg ślub i niestety 7 kg już nie zrzucenia... Buuuu
Szybko po urodzeniu robicie ślub, więc nie wymagaj od siebie figury modelki. Takie rzeczy to tylko w Vogue
Stary 2015-08-28, 10:49   #1551
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

My wczoraj byliśmy na kawie z koleżanką ze szpitala, urodziła przede mną tydzień pojechałam z chustą, bo wózek nadal be. zarezerwuwalam dzień wcześniej stolik i napisałam, że ma być z sofą (żebym nie musiała małego po rozmotaniu na rekach trzymać ). Oczywiście chcą mi dać stolik z krzesłami, więc mówię, że napisałam o tym z sofą, bo chcę dziecko obok położyć. A kelner źle zrozumiał i takie wielkie oczy "chce pani na sofie dziecko przewijać? ?" Biedny, minę miał ekstra. mały był grzeczny a ja pierwszy raz motałam na środku pełnej restauracji, ale w końcu się nauczyłam kieszonki.

Pierożek ty motasz plecak? Próbowałam, ale mały jest za każdym razem w odchyleniu 45 stopni od pionu. No masakra.
Próbowałam z plecakiem od poniedziałku, pełne wiązanie udało mi się dopiero dzisiaj bo przedtem mały zaczynał strasznie wierzgać przy dociąganiu. Ale się udało, oczywiście za słabo dociągnięte i bla bla bla ale kwadransik posiedział na plecach, jak nauczę się dobrze dociągać to to wiązanie jest super opcją. Mam little froga o gramaturze 240 i w ogóle go nie czułam na tych plecach.
A odchyla Ci się bo pewnie za słabo dociagasz przy karczku, złap te krawędzie co idą przy karczku i naprawdę mocno dociągnij, to jest chyba kluczem w tym wiązaniu. Polecam filmik na domowej.tv, ona fajnie pokazuje jak to ma iść wszystko

http://domowa.tv/wiazanie-chusty-plecak-prosty/

pierogowamama.com
Stary 2015-08-28, 10:58   #1552
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam to sformułowanie, nieświeży cheetos

Pewnie!

http://archiwum.allegro.pl/oferta/br...198209033.html
Dokładnie taką.

aaaaa, to ja też! ale wyjście na miasto to już grubsza sprawa

A wozisz w spacerowce czy w gondoli? Mój Mały ostatnio trochę płacze w gondoli i bardzo często muszę go nosić, więc nie wiem czy się nie przerzucić na spacerówkę...

Rozumiem.

No tu chodzi o samopoczucie

O Boże!!! Ja też. A tymczasem teraz jak się bzykamy, to ciągle mam w tyle głowy, czy nie obudzimy Wojtka. Chyba musimy się przenieść do salonu.

Eh, to muszę coś zmienić. Bo Wojtek je około 20 i zasypia, potem około 1, a potem około 4.

Ja też ciągle chodzę w tym samym. Najlepiej w sukienkach, bo w dżinsach wyglądam jakoś brzydko.
Wczoraj na chwilę założyłam legginsy i szybko zdjęłam, bo chciało mi się rzygać przed lustrem. ala:

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Wiesz co, jednak się cieszę, że mój Tż się nie oświadczył
Mój się obraził po ostatnim i teraz ja mam się oświadczać. Czyli póki co ślubu nie będzie
Ale miałam seeeen dzisiaj. Braliśmy ślub cywilny i mieliśmy za dwa dni do polski wracać. moja mama z siostrą już pojechały, tylko mama tz została. I już zabieramy się do kiedy zapytałam tz gdzie Markusek. Tz mówi, że moja siostra wzięła go już do polski. tak strasznie się rozplakałam, że jak to tyle bez niego, że przecież mleka nie odciągnęłam i co on będzie jadł. A najlepsze, że opowiadałam ten sen rano tz i się znowu popłakałam... chyba mi się okres zbliża...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Haha, a czemu tż nie zgadza się by psiak u Was przebywał nie chce by bąki puszczał??

Uu to faktycznie maraton imprez ja to się szybko męczę takimi "imprezkami"

Hardcoreeee

Ejj nie zlinczujcie mnie za to, ale ja muszę Wam powiedzieć, że jeżeli chodzi o wygląd to czuję się fantastycznie, wrocilam już praktycznie do wagi sprzed ciąży, brzucha już nie mam, rozstępów też a w sumie o nie się najbardziej bałam celulicik jest ale był i przed także się nim nie przejmuje. Tż też zadowolony że ciąża była dla mnie tak łaskawa

Aa nie mówiłam wam, wybrałam się wczoraj na szybko do biedry z Adelka i nie wzięłam smoczka!! Zczaiłam się po przejściu 30 m od domu, ale była grzeczna więc nie chciało mi się wracać, ryku mi narobila w sklepie
Nie linczujemy tylko gratulujemy ))
Stary 2015-08-28, 11:03   #1553
Irmusia81
Zakorzenienie

Mehja- ja kupiłam używaną huśtawkę brigh stars lew. Zapłaciłam 130 zl z przesyłką. Bardzo fajna jest.

Mój mąż lubi mjm😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:05   #1554
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam z plecakiem od poniedziałku, pełne wiązanie udało mi się dopiero dzisiaj bo przedtem mały zaczynał strasznie wierzgać przy dociąganiu. Ale się udało, oczywiście za słabo dociągnięte i bla bla bla ale kwadransik posiedział na plecach, jak nauczę się dobrze dociągać to to wiązanie jest super opcją. Mam little froga o gramaturze 240 i w ogóle go nie czułam na tych plecach.
A odchyla Ci się bo pewnie za słabo dociagasz przy karczku, złap te krawędzie co idą przy karczku i naprawdę mocno dociągnij, to jest chyba kluczem w tym wiązaniu. Polecam filmik na domowej.tv, ona fajnie pokazuje jak to ma iść wszystko

http://domowa.tv/wiazanie-chusty-plecak-prosty/
No ja sie z jej filmikow (i wrap you in love) uczę, ale mi akurat to nie wychodzi...
Stary 2015-08-28, 11:08   #1555
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Noc masakra, co chwila pobudka, płacz..
Jeszcze się wkurzylam, chciałam to pH kupy zrobić a w diagnostyce mówią że już nie robią.. To nie wiem już które lab może robić.....
masakra.
monika a próbujecie szukać przyczyny w jakimś hm...nietypowym problemie?
Coś w tym stylu o którym tu mówiłyśmy-to zwichnięcie dziecka itp.?

Cytat:

Podziwiam
Cytat:
Mój się obraził po ostatnim i teraz ja mam się oświadczać. Czyli póki co ślubu nie będzie
Ale miałam seeeen dzisiaj. Braliśmy ślub cywilny i mieliśmy za dwa dni do polski wracać. moja mama z siostrą już pojechały, tylko mama tz została. I już zabieramy się do kiedy zapytałam tz gdzie Markusek. Tz mówi, że moja siostra wzięła go już do polski. tak strasznie się rozplakałam, że jak to tyle bez niego, że przecież mleka nie odciągnęłam i co on będzie jadł. A najlepsze, że opowiadałam ten sen rano tz i się znowu popłakałam... chyba mi się okres zbliża...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

sorry
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mehja- ja kupiłam używaną huśtawkę brigh stars lew. Zapłaciłam 130 zl z przesyłką. Bardzo fajna jest.

Mój mąż lubi mjm😉
Ja się wciągnęłam w to jak mała spała i nie było co oglądać

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:09   #1556
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

Ale sen ja nie wiem czy to okres bo ja okresu nie mam a od porodu co tylko pomyśle o małej lub usłyszę o jakiejś tragedii dziecięcej to ryk.

Poldzik super, ze Cię tata odwiedza tzn od dwóch lat nie byłaś w kraju ? Podziwiam.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:11   #1557
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Markus też miał z tym problem. i to całkiem niedawno, ale wyciągał am jak źle złapał i na nowo dawałam, potem zaczął łapać. nie wiem czy przez to wyciąganie czy po prostu mu się odmieniło

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Mój tz ze wszystkim tak ma. Czy piję piwo czy kawę, czy herbatę

No właśnie też franka poprawiam. Skutek na razie średni ale liczę że się naprawi.

Mój nie puszcza śmierdzących bąków.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:13   #1558
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sie z jej filmikow (i wrap you in love) uczę, ale mi akurat to nie wychodzi...
No ja też mam kłopoty z plecakiem ale wydaje mi się że to jest do wyćwiczenia Jeszcze może się umówię do doradcy żeby ten plecak poćwiczyć bo jednak poprzednio zrobiłam tylko raz na szybko na lalce, popróbuję jeszcze z kangurem na biodrze, bo wtedy dziecko jest trochę przodem i coś widzi, Julek jest ciekawy a ja z plecakiem będe się bała jeszcze wyjść, po domu to spoko ale na spacer to jeszcze dużo trenowania zanim wyjdę

pierogowamama.com
Stary 2015-08-28, 11:45   #1559
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Cera to tragedia, ja nałożyłam sobie ostatnio taką naturalną maskę z glinek i pomogło ale na jeden dzień tylko, a ta maska tak śmierdzi nie dam rady jej codziennie robić

ja mam rozstepy na brzuchu ale nie rpzez ciaze.. tylko rpzez to ile kiedyś ważyłam powiem tylko ze udało mi się schudnac ok 40kg ale tewraz nichuja nie umiem sobie odmówić albo chipsów albo pizzy, staram sie jednak ograniczac, ale waga stoi w miejscu :/ i odstawiam tabletki trudno jakos 3 msc bedziemy uwazac mam juz dosc krwawienia... i mysle ze przez nie waga nie spada a stoi w miejscu..

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

btw. umyłam okna uprałam i powiesiłam firanki, gdybym byla w ciazy to chyba bym urodziła ;|
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:52   #1560
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Haha, a czemu tż nie zgadza się by psiak u Was przebywał :P nie chce by bąki puszczał??

Uu to faktycznie maraton imprez ja to się szybko męczę takimi "imprezkami"

Hardcoreeee

Ejj nie zlinczujcie mnie za to, ale ja muszę Wam powiedzieć, że jeżeli chodzi o wygląd to czuję się fantastycznie, wrocilam już praktycznie do wagi sprzed ciąży, brzucha już nie mam, rozstępów też a w sumie o nie się najbardziej bałam:p celulicik jest ale był i przed także się nim nie przejmuje. Tż też zadowolony że ciąża była dla mnie tak łaskawa

Aa nie mówiłam wam, wybrałam się wczoraj na szybko do biedry z Adelka i nie wzięłam smoczka!! Zczaiłam się po przejściu 30 m od domu, ale była grzeczna więc nie chciało mi się wracać, ryku mi narobila w sklepie

Sylwka Ty to super wyglądasz zazdro

Ja myślałam ze u mnie nie jest zle bo dużego lustra nie mam w domu ale jak urodzicow w lustrze sie przeglądnęłam to już tak fajnie nie jest. Niby w ciuchy sie mieszczę ale ciało już nie to. Wracam do Anglii i biorę sie za siebie. Tak nie może być.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości