Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 14:25   #2281
natalitka1988
wkręcona :)

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Jesteście OKROPNE!!
Właśnie rozmawiałam z Tż i jak będzie wracał ma rundkę do cukierni

A ja właśnie się zważyłam i jest traaagggeeediaaaaaa!!!:mu r: Jestem coraz wieksza..przytyłam juz 18,5 kg, a jeszcze 2 miesiące..przecież ja na porodówkę to się toczyć będę.
A możesz mu powiedzieć żeby dla mnie też przywiózł ciasto? Poproszę drożdżowe z truskawkami wolałabym pieczone żeby zjeść ciepłe, no ale nie umiem piec
Stary 2015-08-28, 14:25   #2282
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja jeszcze 2 miesiące Mam miesiąć do tyłu w porównaniu do niektórych z was Ale fakt, siły coraz coraz mniej
Ja niby 5 tygodni mam do terminu, ale może być różnie.
Sił mam mało, szybko się męczę, ale najbardziej boję się nawrotu rwy dlatego bardzo dbam żeby się nie wysilać

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mój to zlaeży od dnia... jednego dnia mówi, że mam odpoczywać i nic nie robić, a drugiego się pyta czym jestem zmęczona skorot ylko pokój i łazienkę posprzątałam
A tak w ogóle zauważyłam, że czym więcej leże i odpoczywam tym bardziej plecy mnie bolą chyba muszę wziąć się za robotę
Ja zauważyłam, że jak pochodzę bardziej żwawo to mała się zsuwa niżej i plecy odpuszczają, za to pobolewają lędźwia
Także lepiej na spacer idź

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
noo mój w wieku prawie 4 lat nosi koszulki 98 i wazy 16 kg także to sprawa bardzo indywidualna on bardzo długo wazył rozm. 62, 68 jak juz w nie wszedł, wszystko też zależy od rozmiarówki.
Mój 4 latek obecnie nosi 116 i waży 20kg.
Ale mój Tż jest wysoki i po nim pewnie te geny

Cytat:
moje też juz wołają o pomstę do nieba....może coś z nimi zrobie teraz? matko ale mam tak ijakis cieżki dzien
Ja w ogóle nie lubię działań przy paznokciach :/
godzinę mi zeszło, ale udało się zmyć stary lakier i uporządkować pazurki u nóg, a u rąk sobie skróciłam i na jakiś czas będę mieć spokój ufff
tylko jakiś lakier na stópki trzebaby rzucić, ale to wieczorem może.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Zanim nadrobie napisze Wam, ze bez problemu rozwiazalam umowe z play wzielam internet z t mobile i super chodzi
No i fajnie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
aaa zdałam egzaminy !!!!!!!!!! od dzisiaj jestem technik usług kosmetycznych ! juhuuuuuu
Brawo :pa rty:
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:27   #2283
natalitka1988

Ewelina co to jest 18kilo. myślę że teraz już wolniej będziesz tyła bo i dziecko pod koniec zwalnia
Stary 2015-08-28, 14:32   #2284
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
A możesz mu powiedzieć żeby dla mnie też przywiózł ciasto? Poproszę drożdżowe z truskawkami wolałabym pieczone żeby zjeść ciepłe, no ale nie umiem piec
Okej Ja też jakieś z owocami bym wszamała

Cytat:
Ewelina co to jest 18kilo. myślę że teraz już wolniej będziesz tyła bo i dziecko pod koniec zwalnia
A nie szybciej? A 18 to juz blizej 20
Właśne znalazłam kalkulator wagi w ciąży Wg. niego tyle powinnam ważyć w 40 tc Jestem w 33

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-08-28 o 14:35
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:35   #2285
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
aaa zdałam egzaminy !!!!!!!!!! od dzisiaj jestem technik usług kosmetycznych ! juhuuuuuu
Gratulacje !

Cytat:
Wy juz prawie rodzicie a ja jeszcze 7tygodni. I znajac moje szczescie to bede ostatnia i bardzo sfrustowana.
Współczuję każdej, która ma termin na koniec miesiąca . Ja się cieszę, że udało mi się trafić z terminem na sam początek, bo chyba bym się załamała widząc, że wszystkie rodzą, a ja się dalej toczę, jak kuleczka . Ale nie martw się, szybko zleci, a może Tomek zdecyduje się wyjść z tydzień przed terminem?

Cytat:
ok może być ciasto ale drugie czekoladowe
Matko, wy tu o ciastach czekoladowych, a ja nic słodkiego w domu nie mam . Zjadłam wczoraj wieczorem ostatnią paczkę żelek i nie mam kompletnie nic.
Stary 2015-08-28, 14:36   #2286
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie się zważyłam i jest traaagggeeediaaaaaa!!!:mu r: Jestem coraz wieksza..przytyłam juz 18,5 kg, a jeszcze 2 miesiące..przecież ja na porodówkę to się toczyć będę.
Spoko jak coś to mają wózki
A serio to Ty z niskiej wagi startowałaś, na pewno zrzucisz migiem
Znajoma w każdej z 3 ciąż tyła po prawie 30kg, a zrzuciła i znowu sporty uprawia.

Cytat:
Eee teraz to chyba właśnie najwięcej na wadze maluchy przybierają, bo już tylko tłuszczyk zbierają po 100-200g tygodniowo
Stary 2015-08-28, 14:39   #2287
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A jako że luby jest na etapie "oranyoranyprzecieżtyjużm ożeszwkażdejchwilizacząćr odzić", to jestem rozgrzeszona
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
dzisiaj będę popędzać kwestię przesunięcia mebli w pokoju małego, "boprzecieżnigdyniewiadom okiedysięzaczniecośdziać"
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Mój też już w klubie "tojużniemogejeździćnarez erwie i niepijenakolacjifirmowej"
no i kwiczę z Was
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gdzie jest Oliath? Melduj się bo się martwimy
Melduję się posłusznie
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Też o niej pomyślałam. Ale raczej nie zostawiła by nas bez wieści, chyba że akcja tak szybko szła że nie dała rady OLIATH!!!!!!
nie no, do Was chyba ZDĄŻĘ zajrzeć jakby cuś i dać znać
Cytat:
Oliath była godzinę temu, więc raczej nie rodzi
A Elve niezmiennie PACZY
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No to git wredna niedobra nic nie pisze i stresuje resztę ciężarnych
Normalnie Was KOCHAM
Cytat:
Myśle, że sprząta, maluję albo szyje
Coś koło tego
Cytat:
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! gratulacje!!!
Cytat:
Milionowa ja chciałam ciasto zamiast popcornu
"MILIONOWA" ale Ci fajnie wyszło
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:40   #2288
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

A nie szybciej? A 18 to juz blizej 20
Właśne znalazłam kalkulator wagi w ciąży Wg. niego tyle powinnam ważyć w 40 tc Jestem w 33

Nie chcę nic mowic, ale moja kumpela w ostatnim miesiącu 10kg przytyła

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:45   #2289
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Zaczynam się cieszyć, że nam się waga zepsuła, bo już się tak nie dołuję i ciągle uparcie twierdzę, że przytyłam 16kg od początku, chociaż pewnie będzie już z 18 . A tak to, co weszłam na wagę, to złość, że za dużo tyję.
Stary 2015-08-28, 14:48   #2290
Oliath
Zakorzenienie

Ja popadam w lekką panikę przygotowaniową, bo nic nie wiem nt. szyjki, Kubusia wagi etc., bo mi ta wizyta dzisiejsza przepadła przecież
Więc jestem lekko pos.rana szczerze mówiąc, niby wsio przygotowane, ale nic na 100% - tak oceniam na 95-99%, zależy co konkretnie.
I to mnie wkurza
A w dodatku bieżących nie-ciążowych rzeczy do zrobienia codziennie na nowo tyle się mnoży, że szok.
Mój mąż w przeciwieństwie do Waszych -- na luzaku odwiozęciędoszpitalaidzwo ńjakjużbędziepo
Kubulek
Stary 2015-08-28, 14:54   #2291
natalitka1988

Na tvn style jest o krwi perpowinowej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 14:54   #2292
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja popadam w lekką panikę przygotowaniową, bo nic nie wiem nt. szyjki, Kubusia wagi etc., bo mi ta wizyta dzisiejsza przepadła przecież
Więc jestem lekko pos.rana szczerze mówiąc, niby wsio przygotowane, ale nic na 100% - tak oceniam na 95-99%, zależy co konkretnie.
I to mnie wkurza
A w dodatku bieżących nie-ciążowych rzeczy do zrobienia codziennie na nowo tyle się mnoży, że szok.
Mój mąż w przeciwieństwie do Waszych -- na luzaku odwiozęciędoszpitalaidzwo ńjakjużbędziepo
no Twój to wprawiony tak jakTy w bojach
mój to dopiero na swojego pierworodnego czeka
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:56   #2293
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma co porównywać. Twój ma wieloletnie doświadczenie
Stary 2015-08-28, 14:57   #2294
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Przyszla mi pilka. Usiadlam na niej i nie wiem co dalej ktoras wklejala kiedys cwiczenia. Rita?
yhy
proszę, wklejam jeszcze inne może któraś skorzysta

Lecę na pizze
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Ćwiczenia z piłkami i na piłkach dla kobiet w ciąży.pdf (938,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: pdf ćwiczenia w pologu okres I i II.pdf (670,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: pdf Znowu szczupła.pdf (919,7 KB, 7 załadowań)
Stary 2015-08-28, 14:59   #2295
gosiek0388
Zadomowienie

hah ja głupia myślałam że wszystko dziś popiore bo to takie małe rzeczy 2 pralki tylko dziś, już tak pranie nie schnie mimo że słońce jak cholera

malinowa gratulacje
Stary 2015-08-28, 15:04   #2296
mala29lll
Zakorzenienie

No Was to czytać eh... Musiałam iść po cistko Mała będzie szczęśliwa, bo już nie pamiętam kiedy jadłam coś słodkiego. Zapraszam do mnie na słodyczę mam full czekalad i innych słodyczy i nie ma kto jesc. Jedyne co zjadłam z paczki którą dostaliśmy to łśone orzeszki

Cytat:
88magie88ja mam na 20-21 październik, ale jak cesarka to trochę wcześniej...
Czekam aż tż weźmie się za malowanie pokoju bo ja poukładam, popiorę wszystko ładnie, ale oni będę komodę odsuwać, przesuwać i wszystko nie dość, że mam wrażenie nasiąknie zapachem farby to jeszcze poprzewracają mi wszystko :P
Musiałabym może poprać, ale poprasować i poukładać dopiero później... bo znając mojego tż to pokój będzie pomalowany za jakieś 2 tyg
Ale jest plus bo łóżeczko u teściów już stoi gotowe, pomalowane i wietrzy się Przywieziemy po malowaniu pokoju

A jeszcze czekamy na wózek... dziś równe 2 miesiące minęły od zamówienia w sklepie...
A wy już macie wszystkie swoje wózki w domu?
A nie masz jak wstawić na jakiś czas komody do salonu np? U mnie w salonie stała i czekała aż będzi epomalowane w sypialni

Mój wózek jeszcze w sklepie i czeka na odebranie, ale to dopiero gdzies w połowie września, bo gdzie to wszytsko trzymać

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Może po prostu scrabble i ułożyć imię na brzuszku mi najbardziej do sesji by się przydał mąż a tak to byłam sama nie miałam żadnych gadżetów. Mam parę zdjęć w tiulu z gołym brzuszkiem
A mąż nie chciał? czy nie mógł być na sesji?

Cytat:
Ale tu dzisiaj spokojnie
mala co porabiasz?

Ja namyślam się jak zrobić porządek z paznokciami u stóp, bo najwyższy czas i nie zafundować sobie przy tym bólu kręgosłupa od schylania macie jakieś patenty? Oczywiście chodzi mi o domowe sposoby, a nie u kosmetyczki
Ja robiłam obiad, posprzątałam, pozdychałam i się wzięłam za kocyk. Na szczęście już poleźli robotnicy i spokój, bo mi łeb zaczął pękać

Cytat:
wogole Dziewczyny, masakra jakaś, na nogach zrobił mi sie taki celulit że to jakieś nieporozumienie normalnie! widoczny normalnie jak stoje czy chodze, nie przy jakimś uścisku skóry, nogi jak kalafiory! staram sie zdrowo odżywiać, zresztą jak każda z nas w ciąży tym bardziej, glęboko wierze że to przez hormony, tylko czy to przejdzie potem??? wiecie coś na ten temat? bo nie przypominam sobie żeby mi sie z Danielem takie coś porobiło

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

rany jak Wy lecicie z tym pisaniem !!!
To cellulit wody spowodowany zatrzymywaniem się wody w organizmie i hormonami wiec się nie łam. Zejdzie ładnie po ciąży

Cytat:

Cytat:
Jesteście OKROPNE!!
Właśnie rozmawiałam z Tż i jak będzie wracał ma rundkę do cukierni

Przecie z Ty chwila moment i zrzucisz bez wysiłku. A na porodówkę CIę mąż poturla

Cytat:
Ciepłe ciasto drożdżowe to nie jest dobry pomysł. Może zapchać jelita. Moja ciocia tak się nawcinała jak młoda była i durna i wylądowała na operacji. A ile bólu przez to Więc nie radzę. Choć to takie pyszne

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
No to już wiesz kiedy przytyjesz jak teraz nic CI się nie rusza Niektóre już tu rozpakowane będą a Ty dopiero w kulkę się będziesz zamieniała hihihi

OLIATH Ty nie masz prawa się nie odzywać dłużej niż pół dnia już Choć Ty możesz o 16 z nami gadać a o 17 Kubuś już na świecie może być
Stary 2015-08-28, 15:04   #2297
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Aaaa nie no nsa to się nie zgadzam

Cytat:
Spoko jak coś to mają wózki
A serio to Ty z niskiej wagi startowałaś, na pewno zrzucisz migiem
Znajoma w każdej z 3 ciąż tyła po prawie 30kg, a zrzuciła i znowu sporty uprawia.

Eee teraz to chyba właśnie najwięcej na wadze maluchy przybierają, bo już tylko tłuszczyk zbierają po 100-200g tygodniowo

No tak się pocieszam, że równie szybko zrzuce
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Zaczynam się cieszyć, że nam się waga zepsuła, bo już się tak nie dołuję i ciągle uparcie twierdzę, że przytyłam 16kg od początku, chociaż pewnie będzie już z 18 . A tak to, co weszłam na wagę, to złość, że za dużo tyję.
Moja nowa więc działa, choć ost rzadziej na niej staje

Cytat:
I to mnie wkurza
Ło mam0 jak się ciesze, że moje pierwsze w drodze to i mniej obowiązków w domu Pewne rzeczy odpuszczam i nie jest źle

Poszłam do sklepu po monte i cole...wiem sama chemia, ale tak mi się zachciało..że teraz córa ma czkawkę i fika koziołki
Stary 2015-08-28, 15:08   #2298
gosiek0388
Zadomowienie

noż kur.... ide i ja po ciostko cholery i będzie wnet +13kg
Stary 2015-08-28, 15:09   #2299
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki!!!

Nie bój się, ja będę ostatnia
Zawsze to jakies pocieszenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Gratulacje !

Współczuję każdej, która ma termin na koniec miesiąca . Ja się cieszę, że udało mi się trafić z terminem na sam początek, bo chyba bym się załamała widząc, że wszystkie rodzą, a ja się dalej toczę, jak kuleczka . Ale nie martw się, szybko zleci, a może Tomek zdecyduje się wyjść z tydzień przed terminem?

Matko, wy tu o ciastach czekoladowych, a ja nic słodkiego w domu nie mam . Zjadłam wczoraj wieczorem ostatnią paczkę żelek i nie mam kompletnie nic.
Caly czas na to licze

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
yhy
proszę, wklejam jeszcze inne może któraś skorzysta

Lecę na pizze
Dzieki

Mala !!!! Przestan o tych slodyczach niedobra kobieto !!
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:10   #2300
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No to już wiesz kiedy przytyjesz jak teraz nic CI się nie rusza Niektóre już tu rozpakowane będą a Ty dopiero w kulkę się będziesz zamieniała hihihi

Jestem na to psychicznie przygotowana, tak czułam że rozpędzę się pod koniec ciąży a te rozpakowane to kulkami jeszcze bedą długo, także spokojnie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-08-28, 15:13   #2301
mala29lll
Zakorzenienie

Matko moje żebra Zaczęłam szczerze nienawidzić staników.Nie mogę się zebrać żeby iść kupić nowy. No sił brak.

Kurde skapnęłam się że tydzień temu w piątek o 22 h zamówiłam lampkę i ta deseczkę mała do prasowania i to kurierem i nie ma do tej pory Cholera trzeba będzie dzwonić jak dziś nie przyjdzie bo już przegięcie grrr
Stary 2015-08-28, 15:27   #2302
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Bąbelek Ledwo puszka ustała, bo malutka fika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11949765_968021419926085_1466637230_n.jpg (60,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-08-28, 15:39   #2303
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Matko moje żebra Zaczęłam szczerze nienawidzić staników.Nie mogę się zebrać żeby iść kupić nowy. No sił brak.

Kurde skapnęłam się że tydzień temu w piątek o 22 h zamówiłam lampkę i ta deseczkę mała do prasowania i to kurierem i nie ma do tej pory Cholera trzeba będzie dzwonić jak dziś nie przyjdzie bo już przegięcie grrr
No pogon ich koniecznie. Mi dzis prxyszlo lozeczko zamawiane we wtorek wieczorem
Stary 2015-08-28, 15:52   #2304
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
OLIATH Ty nie masz prawa się nie odzywać dłużej niż pół dnia już Choć Ty możesz o 16 z nami gadać a o 17 Kubuś już na świecie może być
haahhhhahh żeby to było takie oczywiste.... ja się tylko boję przy tych jego wykopach z półobrotu, że strzelą mi wody bez akcji, że się samo nie rozkręci, dostanę oxy i umrę z bólu . Tak z Lalą miałam i wolę dać się poćwiartować na żywca niż przeżyć to jeszcze raz - wprawdzie 10 cm + parcie w niespełna godzinę, ale to była najgorsza godzina mojego życia. Pamiętam, że po zmianie personelu przyszła do nie taka śliczna młoda pani doktor, a ja jej wbiłam w przedramię wszystkie 10 pazurów skowycząc POMÓŻ MI POMÓŻ MI PROSZĘ POMÓŻ -- i rozorałam jej pół ręki do krwi z opatrunkiem chodziła potem ...
Kubulek
Stary 2015-08-28, 15:57   #2305
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Weź nie strasz Ja juz 21 w porywach 22
Jak juz pisałam na fb byłam dziś na wizycie, wszytko ok, mala waży juz 2800, o zgrozo

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 16:00   #2306
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Weź nie strasz Ja juz 21 w porywach 22
Jak juz pisałam na fb byłam dziś na wizycie, wszytko ok, mala waży juz 2800, o zgrozo
a tam, każda tyje inaczej.. ta kumpela przytyła 15 kg do 8 msca, potem 10 kg w 9 mscu. Inna kumpela przez całą ciążę przytyła ponad 30 kg a moja szwagierka całe 6 kg może to od genów zależne? cholera wie moja mama przytyła ze mną 7,5 kg, ale była szczupakiem, nie to co ja

aaaa i super, że wszystko ok po wizycie!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-08-28, 16:01   #2307
Pasztetnik
Zadomowienie

Dzieńdoberek popołudniem

Cytat:
BTW, nie kumam kompletnie polityki Rossmanna jeśli chodzi o te gratisy do zakupów...wczoraj wydaliśmy w Rośku z lubym prawie dwie stówy i nie było prezentu, mało tego, skumałam już w domu, że nie policzyło zniżki...i jeszcze pytałam przy kasie czy nie ma prezentu, to laska powiedziała że nic jej się nie wyświetliło. A dziś kupiłam tylko chusteczki nawilżane i miękką grzechotkę (z tej serii co krówka, którą któraś z Was wrzuciła jakiś czas temu - krówka też była, ale jakoś dziś nie poczułyśmy chemii do siebie ) i od razu mnie zapytała czy chcę krem czy smoczek Avent. Wzięłam smoczek, bo nie mam Aventowskiego, poprzednie są Lovi
Oni chyba daja biorąc pod uwagę jakis algorytm wydanej kasy + częstotliwości wizyt

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
jutro robię pranie na 40 stopni prałyście a wirowanie jakie ?? 400, 600, 800, 1000,1200? myśle że tak 400 , max 600 żeby się nie porozciągały ciuszki
Swoje prałam normalnie, czyli 30'C, wirowanie 1200

Cytat:
ej czy tylko ja nie miewam zgagi ?
albo nie wiem jak ją rozpoznać
Też nie mam Ani nigdy nie miałam. A teraz żrę nonstop i to różne świństwa Od dziecka mam straszną tendencję na slodycze, chrupki i inne badziewia. Próbowałam teraz odżywiac sie zdrowiej czyli zamiast slodyczy owoce, zamiast chrupek tosty z warzywami, efekt? Potrafię pożreć ćwierć arbuza, dwa sute tosty a po tym zaraz np. dwa Twixy i duże chrupki, i tak bez końca... Normalnie taki ciąg żarciowy mi się włączył, że jem bez konca, siedzac w domu caly dzien kursuje na trasie salon-kuchnia, co zjem cos ide po nastepne, robię sobie dwa śmiadania, dwa obiady dziennie i nie moge przestac bo inaczej ssie w żołądku... Masakra

Cytat:
Gratulacje!

elve, fajne te zawieszki, zobaczysz wciągnie Cię to Lata temu miałam straszną fazę na to, zaczęło się od otrzymanej w prezencie bransoletki z charmsami, potem doszła Pandora (korale srebrno-zlote teraz sie dziwie jak mogłam tyle $ wydac na takie cos), a skonczylo na Trollbeads - malo znana w PL marka, która tak na prawdę pierwsza zaczęła robić beadsy Ich koraliki są piękne, takie baśniowe, zerknij sobie w necie (teoretycznie drogie, ale duzo promocji majam np. gratisowe koraliki za zakup bransoletki). Finalnie Pandorę sprzedałam, Trollbeads zostały mi 2 bransoletki pełne korali, a charmsów no cóż z jakieś 70szt srebrnych I w sumie je najczesciej nosze
Tylko uwazaj z ta skorzana bransoletka: na nie mozna nalozyc max 7-8 koralikow, bo sie lubia rozciagac i rozrywac mJak chcesz uzbierac pelna to tylko srebrne. W razie jakichkolwiek pytan o beadsy/charmsy służe pomocą

Dziewczyny, dotychczas puchly mi palce u rąk po nocy, a teraz za to w ciągu dnia puchną mi stopy i to masakrycznie łącznie z kostkami, robi się taki obrzęk, ze tam gdzie jest ta taka wiecie kość wystająca po obu stronach kostki, to to dosłownie znika i jest płaska opuchlizna :O Mialam takie cos tylko raz w życiu i to jak wdal mi się w ranę na nodze gronkowiec, tak to w życiu nie widzialam takiej opuchlizny...
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 16:14   #2308
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
haahhhhahh żeby to było takie oczywiste.... ja się tylko boję przy tych jego wykopach z półobrotu, że strzelą mi wody bez akcji, że się samo nie rozkręci, dostanę oxy i umrę z bólu . Tak z Lalą miałam i wolę dać się poćwiartować na żywca niż przeżyć to jeszcze raz - wprawdzie 10 cm + parcie w niespełna godzinę, ale to była najgorsza godzina mojego życia. Pamiętam, że po zmianie personelu przyszła do nie taka śliczna młoda pani doktor, a ja jej wbiłam w przedramię wszystkie 10 pazurów skowycząc POMÓŻ MI POMÓŻ MI PROSZĘ POMÓŻ -- i rozorałam jej pół ręki do krwi z opatrunkiem chodziła potem ...

To ja tak mialam( tez z oksy) ale 7 godzin tych najgorszych bóli.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 16:40   #2309
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Tez się tego boje najbardziej -a to jest bardzo prawdopodobne jeśli już raz się zdazyło i to prawie zawsze takie akcje kolo 36 - 37 tyg :/ U mnie parcie od pełnego rozwarcia trwało 25 min z tym ze czas od odejścia wód 58h a na samej oksy 42 h
Teraz mi obiecali ze jeśli od odejścia wód nie będzie postępu w ciągu 12 h to nie podadzą oksy tylko cc. Z tym ze ja juz nie wiem czy się bardziej cc boje czy oksytocyny :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 16:50   #2310
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
O matko! m.in. dlatego też nie chcę oksy, na wejściu wręczę im swój Plan Porodu z kategorycznym zakazem podawania mi tego. Bo wiem, że często z rozpędu podłączają wszystkie ciężarne jak leci, np. moją koleżankę ostatnio, wbili jej kroplowke, ta byla pewna ze to jakas woda czy witaminy bo byla wykonczona a oni se oksy zapodali bez mówienia jej Juz wole rodzic 2 dni, niz godzine z oksy. A jak będą jakiekolwiek komplikacje z powodu przedluzajacego sie porodu, jak nie da się naturalnie to niech robią CC.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości