|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
ja to nie wiem co bedzie jak na świecie będzie
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
mu mamy wizytę we wtorek
na ostatniej wizycie ważyłam się i byłam 6 kg do przodu. . ciekawe czy dużo? jaka jest "norma".. mam wizytę co 3 tyg i tak mi ten czas ucieka od wizyty do wizyty ze ja nie wiem kiedy...
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak Wy to rozróżniacie kiedy twardnieje macica / brzuch i że jest to niebezpieczne?
Pytam bo na ostatniej wizycie gin powiedział mi, że na tym etapie twardnienie brzucha jest normalne, bo macica zaczyna "ćwiczyć do porodu" i może być to uczucie twardnienia / jak na okres.
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, a to możliwe, że na tym etapie dzieć już uciska na pęcherz?
Bo już kilka razy miałam taką sytuację, ze tak strasznie mi się siku chciało, że ledwo dopadałam kibel, a jak się wysiusiałam, to nie było tego wcale tak dużo - rozumiecie, przy takim parciu, to człowiek zazwyczaj sika i sika, a tu nie. |
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie boli to stwierdzam że to niedobrze. Czasem twardnieje i jak czuję że mi po prostu gorzej to muszę usiąść odpocząć. A tak to cały czas mam taki twardszy brzuszek. Macica mi poszła do góry, bo nawet Tż dziś powiedział, że czuje górkę wyżej, a mi spodenki zaczęły latać w pasie i mnie tak już nie cisną strasznie
|
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czasem czuję taki nacisk, poskaczę chwilę, poprzechylam się i złazi z pęcherza |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to sie zdarza jak mam troche wiecej w pecherzu |
|
|
|
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
O, to nie jestem sama, dzięki za odzew
![]() mi się to też zdarza nie przy pustym pęcherzu, tylko jak coś jest, ale tak jak mówię - uczucie jakbym miała wysikać 3l płynu, a jest zupełnie w normie
|
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Dotka90 to samo słyszałam że na Ujastku masówka odchodzi, swego czasu chyba była moda na ten szpital ze względu na jego wyposażenie
Ja i tak mam do niego za daleko, najbliżej mnie jest Narutowicz ale joannarol13 haha też na to liczę, bo ogólnie nie należę do typu sportowców a przy małym dziecku nie wiem czy znajdę siłę i czas na jakieś ekstra ćwiczenia no właśnie bo mi też czasem twardnieje, taka kulka się robi przeszkadzająca ale czasem nawet jak za długo siedzę, to już jest niebezpieczne?nie mogę ciągle leżeć przecież |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
No co za łobuz! Jak popatrzę się na brzuch albo rękę przyłożę to cisza a jak zabiorę i zacznę coś robić to moment się tłucze
Ale tak mi dobrze że go czuję, że aż mi wszystkie troski przeszły
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze słyszałam ze kg na miesiac wiec teoretycznie mam jeszcze 5kg zapasu, bo nie przytylam nic,ale cos czuje ze zaczne tyc pod koniec drugiego trymestru. Moja siostra przytyla 44 i dlatego tak bardzo sie tego boje :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
musiałabyś się zacząć pilnować.Aaa właśnie szybko jej to zeszło? Bo może woda to była?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Często dziewczyny dużo tyją, bo zatrzymują wodę w organiźmie. Ja na razie 5 kg z czego 3 kg po urlopie przywiozłam
Nie mogłam sobie odmówić lodów i naleśników przy plaży. No i te makarony o 22
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to 14 kg to jest takie normalne. W 9 msc to norma że można spuchnąć więc wtedy może nagle skoczyć i waga
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym na zimę zazwyczaj się i tak przybiera a co dopiero w ciazy. ..
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Ja waże 56kg czyli plus 3 kg, ale brzuch to mam konkretny
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama w obu ciążach tyła dużo (20-30kg) i zrzuciła bez problemu
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
A moja mama tyła po 30 kg i nie schudła już nigdy
Genów babci nie mam, bo 40 kg miałam w gimnazjum, ale mam nadzieję że zrzucę szybko jak ona Tylko że to też ta różnica, że moja mama przestała o siebie dbać, przestała uprawiać jakiekolwiek sporty, siedziała w kiosku i sprzedawała gazety co chodzenia nie wymaga. A moja babcia po 3 miesiącach wróciła do fizycznej pracy, gdzie miała 6 km do przystanku wiec nachodziła się trochę
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1403 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie, w sumie nic nowego, znowu mi powiedziała, że nic nie przytyłam.. rzeczywiście wg jej wagi to stoi w miejscu, płci dalej nie znam bo to za wcześnie, żeby było u niej widać. Już sama nie wiem czy chcę w ogóle znać płeć. Rodzice mówią, że to fajnie mieć niespodziankę przy porodzie i że ważne, żeby było zdrowe.
Ja liczę, że 10 kg nie przekroczę zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
ja zapomniałam dwa lata temu
i przypomniał mi współlokator po tym jak złożyli sobie nawzajem z Tż życzenia A teraz zastanawiałam się już co by mu to kupić, bo w zeszłym roku dostał rękawiczki. A tak to dzisiaj na zakupach mu powiedziałam, że jak chce to spoko, ale to w ramach prezentu trochę wcześniejszego i się zgodził
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
My obchodzimy dzien mezczyzny 10 marca
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- O nieee.. 10 marca to za dużo! Nie dość, że wymyśl prezent pod choinkę, to w lutym Tż ma urodziny, jeszcze mamy rocznicę związku więc też coś wypada i walentynki Jeszcze 10 marca to by mi się pomysły skończyły totalnie |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam za unisex uznaję wszystkie kolory poza różem, tyle tego jest, że naprawdę nie powinno być problemu
I W dodatku wzory jak nie są we wróżki i falbanki czy różyczki to też będą okJak mi się spodoba coś fioletowego,np.kocyk itp. to przecież też nie będzie niemęskie
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-28 o 19:15 |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
No tak ale bodziak z napisem "i'am handsome like a daddy" albo "mummy princess" no to nie kupisz a są takie fajne
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
A no tak. Takie zdecydowanie odpadają. Chociaż ja takie to rzadko widuję, raczej mają wzorki lub pojedynczy nadruk misia czy tam serduszka, więc może stąd mój punkt widzenia
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
w Tesco ostatnio taki był
Mam bodziaka niebieskiego w samoloty mało unisex no ale cóż tak samo mam pełno różowych półśpiochów i nie wiem czy kupować zwykłe białe i szare czy zostawiać Widziałam w Pepco półśpiochy za 7 zł ale ta jakoś pepco...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

na usg nie chciał się ruszać, ginekolog próbował go rozruszać, cuda wyczyniał i nic, a jak wyszłam z budynku po badaniach - nagle czuję, jak się przewala
Od początku charakterne 
ja to nie wiem co bedzie jak na świecie będzie

musiałabyś się zacząć pilnować.
A sweterek różowy (pierwsza taka rzecz w mojej szafie!)
i przypomniał mi współlokator po tym jak złożyli sobie nawzajem z Tż życzenia
Widziałam w Pepco półśpiochy za 7 zł