Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 20:28   #2371
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
jeśliby zaszła potrzeba to napewno nie dam sobie tego ustrojstwa wstrzyknąć
No chyba, ze naprawdę trzeba, ale pewnie lekarze juz tak podają aby szybciej było i mają w d... że to bardziej boli. Przeciez ich nie boli
Stary 2015-08-28, 20:32   #2372
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
O thx. Jak będę teraz jakoś w galerii to obejrzę na żywo i może sobie sprawie

Co do oxy to jak odejdą wody i akcja nie idzie to co można innego zrobić ? Tylko oxy podać albo cc ?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 20:32   #2373
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No chyba, ze naprawdę trzeba, ale pewnie lekarze juz tak podają aby szybciej było i mają w d... że to bardziej boli. Przeciez ich nie boli
taaa bo sale zajmujesz, albo on kończy dyżur i mu się śpieszy...
Amelie no i jak przeszło??
Stary 2015-08-28, 20:32   #2374
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Sweet, a jest wersja chłopięca

P.S. Właśnie mi się przypomniało, że któraś z Was pytała jakiś czas temu o to gdzie są pieluszki, czy tam chusteczki w promocji. To oznacza, że nie znacie aplikacji na komórki Blix - macie tam wszystkie gazetki z promocjami + można dodatkowo wyszukiwać gdzie dany artykuł jest w tej chwili w promocji. Niedługo w kwestii kupowania pampersow może się bardzo przydać - polecam
Super aplikacja używam ją od kilku mcy
Stary 2015-08-28, 20:41   #2375
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. A te teraz napakują nam do głowy że oxy to samo zło i się nie zgodzimy a wtedy w torturach się możemy męczyć godzinami
Jak się męczyć, skoro bez akcji? nie ma skurczy, nie ma męki, leżysz i się nudzisz. Ja nie pisałam o oxy na przyspieszenie, bo to wg mnie w ogóle chamstwo jest podawać oxy skoro "samo się dzieje", tylko po to żeby szybciej ieć rodzącą z głowy -- ja pisałam o oxy gdy nie ma żadnej akcji, że skoro mam prawo ponoć odmówić, to co dalej? właśnie nie wiem, czy tak zaraz cc a trzymać bez wód też nie mogą, bo to zagrożenie dla dziecka
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No w końcu się odezwałaś wyrodna Ty

Ja po wizycie 32t6d dziecko waży 1960 g więc jedynie 60 g przytył w przeciągu 2,5 tygodnia. W końcu przystopował i liczę, że klocka nie urodzę Za to ja weszłam dzisiaj na wagę i kilka kg znów na plusie. W tej chwili 18 kg Już mnie nie dziwi skąd taka duża ilość rozstępów na moim ciele skoro ważyłam się tydzień temu i było chyba 3kg mniej
Z synkiem wszystko w porządku, ale przepisała mi nospe forte bo ostatnie dwie noce młody mocno wierzgał i miałam straszne boleści nie wiem czy to skurcze bo nie wiem co to za uczucie więc będę brać tą nospę.
Kolejną wizytę mam za 2,5 tygodnia
gratulacje
Cytat:
Dziewczyny a propo ubranek na jesień - zimę zakupiła już któraś szaliczek bo nie wiem, czy się kupuje czy nie
Nie, nie potrzebny, a chyba nawet niezalecany dzieciątko i tak w gondoli, śpiworku, kombinezonku - nie ma ryzyka że w szyjkę zmarznie
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Rozmawialam z polozna i kazala jeszcze wziac paracetamol bo no spa nie dziala... A jak to nie pomoze to na IP na ktg... I niestety bede musiala zostac 3dni. Nie ma takiej opcji. Przemecze sie do jutra i moze rano przyjmie mnie moj lekarz...
Kompletna bzdura pogrubione Nic nie musisz, to jest wymóg TYLKO po to, żeby szpital zgarnął za Ciebie wyższą dzienną stawkę od nfz, bo jeśli krócej zostaniesz, to im się zwyczajnie NIE OPŁACISZ
Amelie, kochana, ogarnij się, bo załamka czytać to co piszesz - panikujesz że krwiak, że macica Ci pęka i za moment piszesz, że jednak poczekasz do jutra. Dziewczyno kochana, jeśli to coś poważnego, to nigdy byś sobie nie wybaczyła!! Ja świetnie rozumiem, że nie chcesz i nie możesz zostać w szpitalu, tego nie kwestionuję, ale weźże doopę w troki i jedź natychmiast, żeby sprawdzić źródło bólu, a potem zwyczajnie wróć do domu jk Cię uspokoją. Tam naprawdę nikt nie ma prawa Cię straszyć, wywierać nacisków ani na siłę zostawiać na obserwacji. Ludzie, mamy 21 wiek, konstytucję, wolną wolę i co tam jeszcze, a Ty chwilami dajesz się robić jak mała dziewczynka Amelie, ja to z sympatii piszę, więc się nie gniewaj... no chyba że w rzeczywistości AŻ TAK cię nie boli i tylko nam tu szopkę odstawiasz -- no to inna byłaby historia ...
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ty matka 3 dzieci i panika, a co my mamy powiedzieć ?
Coby się nie działo przecież i tak wiesz że dasz sobie super sprawnie rade
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-08-28 o 20:42
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 20:45   #2376
88maggie88
Wtajemniczenie

W takim razie szaliczek nie potrzebny Jedna rzecz z głowy a bierzecie do szpitala szlafrok ? bo ja się zastanawiam czy nie lepiej jakąś bluzę, bo ogólnie nie lubię i nie chodzę w szlafroku
Stary 2015-08-28, 20:47   #2377
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko po kąpieli nie zakłada się czapeczek Jak to położna mówiła, ze my nie załadamy to i dziecku nie trzeba
TO ja mam malutko do CIebie

Ciekawe do kiedy ta promocja?
Do 30.08

Aaaa w tesco tez promocja chusteczek pampersa 4pak za 19.99
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 20:51   #2378
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jak się męczyć, skoro bez akcji? nie ma skurczy, nie ma męki, leżysz i się nudzisz. Ja nie pisałam o oxy na przyspieszenie, bo to wg mnie w ogóle chamstwo jest podawać oxy skoro "samo się dzieje", tylko po to żeby szybciej ieć rodzącą z głowy -- ja pisałam o oxy gdy nie ma żadnej akcji, że skoro mam prawo ponoć odmówić, to co dalej? właśnie nie wiem, czy tak zaraz cc a trzymać bez wód też nie mogą, bo to zagrożenie dla dziecka
Też się kurde zastanawiam co by zrobili jakby odmówić oxy? tO co wtedy

Cytat:
W takim razie szaliczek nie potrzebny Jedna rzecz z głowy a bierzecie do szpitala szlafrok ? bo ja się zastanawiam czy nie lepiej jakąś bluzę, bo ogólnie nie lubię i nie chodzę w szlafroku
JA sobie kupiłam takie tani, cienki bawełniany, żeby zarzucić na plecy
Stary 2015-08-28, 20:57   #2379
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No to pewnie, że bluzę bierz
Choć ja jednak pakuję szlafroka, jakoś pewniej będę się czuła z tyłkiem nakrytym dodatkową warstwą na wypadek, gdyby mi np. w drodze do toalety cuś poleciało więcej albo bokiem i na ten przykład opiętą na doopce koszulę przesiąkło

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Też się kurde zastanawiam co by zrobili jakby odmówić oxy? tO co wtedy
Wiesz, wracając do samej propozycji ewentualnej zapodania oxy, to ja właściwie nie do końca wiem, czy tak na 100% odmówiłabym, gdyby już np. było bliżej niż dalej, droga przez mękę za mną, powiedzmy ósmy cm na liczniku i nagle stop, nie idzie -- ale na pewno, gdyby oxy miało być na wywołanie skurczy, tak jak wtedy dostałam
Albo gdyby akcja się sama posuwała jako tako. To wtedy wara ode mnie z tym świństwem
Kubulek
Stary 2015-08-28, 21:06   #2380
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
Wiesz, wracając do samej propozycji ewentualnej zapodania oxy, to ja właściwie nie do końca wiem, czy tak na 100% odmówiłabym, gdyby już np. było bliżej niż dalej, droga przez mękę za mną, powiedzmy ósmy cm na liczniku i nagle stop, nie idzie -- ale na pewno, gdyby oxy miało być na wywołanie skurczy, tak jak wtedy dostałam
Albo gdyby akcja się sama posuwała jako tako. To wtedy wara ode mnie z tym świństwem
A bo TObie odeszły wody a skurczów nie miałaś tak??
Stary 2015-08-28, 21:22   #2381
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A bo TObie odeszły wody a skurczów nie miałaś tak??
Tak, całą noc leżałam i w sufit się gapiłam, bo bez wód chodzić nie wolno, cały czas ktg i po oxy w godzinę urodziłam, ale niemiło to wspominam . Z perspektywy czasu, obiektywnie - może to i ok, że nie cc tylko oxy, bo dzięki temu kolejne dzieci też mogę rodzić naturalnie -- ale po Kubusiu już nie planuję kolejnych więc kto wie, czy bym nie dała się pociąć w razie W....

edit: oxy ma taką diabelską moc, że jeszcze dobrze ze strzykawki nie zeszło, a ja już mówić z bólu nie mogłam - akurat dzwoniłam do męża, że jednak mi podadzą - i komóra mi z ręki wypadła, w 5 sekund nie wiedziałam gdzie jestem i jak się nazywam przypomniało mi się po godzinie dopiero, jak już było PO

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

... No i martwię się teraz o Amelie, głuptasa jednego
Nie ma jej, więc pewnie albo ją nadal boli albo pojechała na IP
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-08-28 o 21:17
Stary 2015-08-28, 21:25   #2382
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Do 30.08
Dziękować Może się uda podjechać do miasta obok. Strasznie mi się te śpiochy podobają z czapeczką słonikiem
Stary 2015-08-28, 21:31   #2383
88maggie88
Wtajemniczenie

Ja mam szlafrok taki naprawdę cienki ale go nie używam i to w panterke gdzie ja z takim tam wyskocze biorę chyba jednak bluzę

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 21:37   #2384
mala29lll
Zakorzenienie

no wlaśnie Amelie odezwij się

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Ja mam szlafrok taki naprawdę cienki ale go nie używam i to w panterke gdzie ja z takim tam wyskocze biorę chyba jednak bluzę

Też mam panterkę ale tylko na kołnierzu a tak to szary No co będziesz miss porodówki
Stary 2015-08-28, 21:50   #2385
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlaśnie Amelie odezwij się

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Też mam panterkę ale tylko na kołnierzu a tak to szary No co będziesz miss porodówki
Stary 2015-08-28, 22:05   #2386
Amelie04
Zakorzenienie

jestem moje kochane. ból moze troszke przystopował ale nie zniknął calkowicie. no spa , apap nie pomogly. siedzialam godzine w wannie a raczej lezalam. bosko niestety jak wyszlam to dalej wrocilo. teraz siedze nasmarowana oliwką. i opcje są dwie. albo mały tak skoczył wagowo, ze brzuch moj nie nadąża bo jest strasznie wysoko i nie ma gdzie juz sie rozszerzyc. albo jest to ból spowodowany tym, ze zaraz pojawia się rozstępy, ktorych i tak mam nie mało. to nie jest ból w srodku tylko ewidentnie na zewnątrz. jak przejade palcem po brzuchu delikatnie to boli a skóra napięta jak nie wiem co. dlatego tak boli przy kichaniu. jak leze to w ogole mnie nie boli.... aha no i ruchy czuje normalnie jak do tej pory. Tomcio uwielbia wode

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
może mały gdzieś na coś ci wlazł
albo nie ma juz miejsca.. żebra to juz mi chyba popękały

Cytat:

gratulacje

Nie, nie potrzebny, a chyba nawet niezalecany dzieciątko i tak w gondoli, śpiworku, kombinezonku - nie ma ryzyka że w szyjkę zmarznie

Kompletna bzdura pogrubione Nic nie musisz, to jest wymóg TYLKO po to, żeby szpital zgarnął za Ciebie wyższą dzienną stawkę od nfz, bo jeśli krócej zostaniesz, to im się zwyczajnie NIE OPŁACISZ
Amelie, kochana, ogarnij się, bo załamka czytać to co piszesz - panikujesz że krwiak, że macica Ci pęka i za moment piszesz, że jednak poczekasz do jutra. Dziewczyno kochana, jeśli to coś poważnego, to nigdy byś sobie nie wybaczyła!! Ja świetnie rozumiem, że nie chcesz i nie możesz zostać w szpitalu, tego nie kwestionuję, ale weźże doopę w troki i jedź natychmiast, żeby sprawdzić źródło bólu, a potem zwyczajnie wróć do domu jk Cię uspokoją. Tam naprawdę nikt nie ma prawa Cię straszyć, wywierać nacisków ani na siłę zostawiać na obserwacji. Ludzie, mamy 21 wiek, konstytucję, wolną wolę i co tam jeszcze, a Ty chwilami dajesz się robić jak mała dziewczynka Amelie, ja to z sympatii piszę, więc się nie gniewaj... no chyba że w rzeczywistości AŻ TAK cię nie boli i tylko nam tu szopkę odstawiasz -- no to inna byłaby historia ...

Cytat:

[/COLOR]... No i martwię się teraz o Amelie, głuptasa jednego
Nie ma jej, więc pewnie albo ją nadal boli albo pojechała na IP

przyszedl mi dzis biustonosz do karmienia w rozmiarze 75F a miska jest jak C
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 22:09   #2387
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Bąbelek Ledwo puszka ustała, bo malutka fika
fajjne zdjęcie

Cytat:
haahhhhahh żeby to było takie oczywiste.... ja się tylko boję przy tych jego wykopach z półobrotu, że strzelą mi wody bez akcji, że się samo nie rozkręci, dostanę oxy i umrę z bólu . Tak z Lalą miałam i wolę dać się poćwiartować na żywca niż przeżyć to jeszcze raz - wprawdzie 10 cm + parcie w niespełna godzinę, ale to była najgorsza godzina mojego życia. Pamiętam, że po zmianie personelu przyszła do nie taka śliczna młoda pani doktor, a ja jej wbiłam w przedramię wszystkie 10 pazurów skowycząc POMÓŻ MI POMÓŻ MI PROSZĘ POMÓŻ -- i rozorałam jej pół ręki do krwi z opatrunkiem chodziła potem ...
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
O matko! m.in. dlatego też nie chcę oksy, na wejściu wręczę im swój Plan Porodu z kategorycznym zakazem podawania mi tego. Bo wiem, że często z rozpędu podłączają wszystkie ciężarne jak leci, np. moją koleżankę ostatnio, wbili jej kroplowke, ta byla pewna ze to jakas woda czy witaminy bo byla wykonczona a oni se oksy zapodali bez mówienia jej Juz wole rodzic 2 dni, niz godzine z oksy. A jak będą jakiekolwiek komplikacje z powodu przedluzajacego sie porodu, jak nie da się naturalnie to niech robią CC.
ja miałam oxy na koniec, w sumie podczas partych jak mi skurcze ustały... nie wiem czy szybciej urodzilam, czy ona zadzialala, ale z partymi godzinę się meczyłam w sumie...

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dziewczyny w tesco -30% i jeszcze w gazetce jest kupon przy zakupach za 100zl jest -10zl musialam cos kupic lacznie wydalam jakos 120zl kompinezon na polarku idealny na wyjscie 29,50
bylam dziś i wszystko mi sie podobało więc nie kupiłam nic ;p

Cytat:

Ja po wizycie 32t6d dziecko waży 1960 g więc jedynie 60 g przytył w przeciągu 2,5 tygodnia. W końcu przystopował i liczę, że klocka nie urodzę Za to ja weszłam dzisiaj na wagę i kilka kg znów na plusie. W tej chwili 18 kg Już mnie nie dziwi skąd taka duża ilość rozstępów na moim ciele skoro ważyłam się tydzień temu i było chyba 3kg mniej
Z synkiem wszystko w porządku, ale przepisała mi nospe forte bo ostatnie dwie noce młody mocno wierzgał i miałam straszne boleści nie wiem czy to skurcze bo nie wiem co to za uczucie więc będę brać tą nospę.
o to mój pewnie we wtorek już 2kg bedzie miec

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
1- ubranka nowe od ciotki i kuzynki tż takie na za rok , zakochałam się w tym bezrękawniku i koszuli
2 - ubranka nowe od mojej mamy 68,74 i 80
3 - primark 68
4 - ubranko nowe od babci tż (w sumie mogłoby być na chrzest ) 62
5,6,7 - ubranka po córeczce kuzynki tż 56-62
piekne ciuszki

Cytat:

Dziewczyny a propo ubranek na jesień - zimę zakupiła już któraś szaliczek bo nie wiem, czy się kupuje czy nie
ja mam w sumie szaliczek, albo takie apaszki

Cytat:
Tylko po kąpieli nie zakłada się czapeczek Jak to położna mówiła, ze my nie załadamy to i dziecku nie trzeba
TO ja mam malutko do CIebie

Ciekawe do kiedy ta promocja?
nam położna mówiła, że jak chcemy zakładać czapkę dziecku w domu to sami też powinniśmy ją ubierać. a jak babcie bbeda chciały założyć czapę po kąpieli to niech sobie załołą też ;p
generalnie nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale to u nas w PL jest taki nacisk na te czapki zawsze i wszedzie, wiosna -lato-jesien-zima w Anglii to nawet ze szpitala bez czapek wychodzą

Cytat:
Tak, całą noc leżałam i w sufit się gapiłam, bo bez wód chodzić nie wolno, cały czas ktg i po oxy w godzinę urodziłam, ale niemiło to wspominam . Z perspektywy czasu, obiektywnie - może to i ok, że nie cc tylko oxy, bo dzięki temu kolejne dzieci też mogę rodzić naturalnie -- ale po Kubusiu już nie planuję kolejnych więc kto wie, czy bym nie dała się pociąć w razie W....

edit: oxy ma taką diabelską moc, że jeszcze dobrze ze strzykawki nie zeszło, a ja już mówić z bólu nie mogłam - akurat dzwoniłam do męża, że jednak mi podadzą - i komóra mi z ręki wypadła, w 5 sekund nie wiedziałam gdzie jestem i jak się nazywam przypomniało mi się po godzinie dopiero, jak już było PO
mi tez odeszły wody, ale u mnie na szczęście skurcze same zaczeły się pojawiać bez oxy...
moja koleżanka 2 dni temu rodziła na oxy, bo stwierdzili jej małowodzie i wywoływali to mówi że przy 2cm miała już takie bole że ledwo wytrzymała... ja przy 3 trafilm do szpitala i nic nie czulam...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 22:10   #2388
Amelie04
Zakorzenienie

ta głupia polozna mnie nastraszyla ze bede MUSIALA zostac 3 dni i nie ma wyjscia innego na razie nie jade, bo ból sie nie nasila. zobaczymy co rano będzie...
Stary 2015-08-28, 22:14   #2389
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
W takim razie szaliczek nie potrzebny Jedna rzecz z głowy a bierzecie do szpitala szlafrok ? bo ja się zastanawiam czy nie lepiej jakąś bluzę, bo ogólnie nie lubię i nie chodzę w szlafroku :
Ja nie mam cienkiego szlafroka więc w zamian biorę taki długi cienki sweter do połowy uda - myślę że się nada - zresztą w szpitalu u tak jest ciepło więc nie wiem na co tem szlafrok...
Cytat:
Dziękować Może się uda podjechać do miasta obok. Strasznie mi się te śpiochy podobają z czapeczką słonikiem
W Tesco promocja jest do 02.09 - tak jest napisane w gazetce w aplikacji, którą polecilam - nie musiałabyś się pytać: Jest jeszcze vanish i domestos w promocji, a kończą mi się i zupełnym przypadkiem jutro jedziemy do kolegi w okolice Tesco - chyba się skuszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 22:17   #2390
mala29lll
Zakorzenienie

O Maggie nie wiem jak ja to zrobiłam, że przeoczyłam Twój post. Gratuluję udanej wizyty Wagę zgubisz. Najwyżej będziesz śmigac do CH na siłownię Musze się zważyć jutro rano. Ciekawe ile mi przybyło CHoć nie wiem czy jest sens psuć sobie dzień.

Amelie to CI pisałam, że mam to samo, ze tak mnie boli na górze brzucha. Jak przejadę palcem to jakbym obtarte miała W ogóle 2 dzień mnie boli brzuch. Mała tak się pręży że mnie mało nie rozerwie
Stary 2015-08-28, 22:20   #2391
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
ta głupia polozna mnie nastraszyla ze bede MUSIALA zostac 3 dni i nie ma wyjscia innego na razie nie jade, bo ból sie nie nasila. zobaczymy co rano będzie...
nie bedziesz, Oliath ci to bardzo dokładnie wyjaśniła. ale nie ma żadnego przymusu!

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-28, 22:21   #2392
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
O Maggie nie wiem jak ja to zrobiłam, że przeoczyłam Twój post. Gratuluję udanej wizyty Wagę zgubisz. Najwyżej będziesz śmigac do CH na siłownię Musze się zważyć jutro rano. Ciekawe ile mi przybyło CHoć nie wiem czy jest sens psuć sobie dzień.

Amelie to CI pisałam, że mam to samo, ze tak mnie boli na górze brzucha. Jak przejadę palcem to jakbym obtarte miała W ogóle 2 dzień mnie boli brzuch. Mała tak się pręży że mnie mało nie rozerwie
Dzięki plan jest taki po porodzie biorę się za siebie i ostra dietka trzeba wrócić do 55 kg w czerwcu ide na wesele wiec jest bardzo dużo motywacja )
Stary 2015-08-28, 22:21   #2393
emylka86
Zakorzenienie

ejjj ja w pierwszej ciazy mialam +20 i w pół roku mi wszystko zleciało, już po porodzie bylo 10 mniej...

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-28, 22:22   #2394
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

noo dokladnie. mnie jeszcze piecze przy wstawaniu i jak sie napina brzuch. czekam az opadnie, bo mam wątrobe w gardle
Stary 2015-08-28, 22:24   #2395
88maggie88
Wtajemniczenie

Co do bóli ja od kilku mcy mam taki ból kujacy i strasznie rwie w okolicy pępka jak za dużo się nachodze lub narobie. Tylko wtedy leżenie pomaga

Stary 2015-08-28, 22:30   #2396
Amelie04
Zakorzenienie

no ja to czuje jakby mi ktos papierem ściernym przejezdzal pod piersiami. a ból pod prawym zebrem towarzyszy mi od 20tyg ciazy, dlugo nie posiedze, zaraz musze sie polozyc ;/
Stary 2015-08-28, 22:31   #2397
ktosiula
Wtajemniczenie

Dobry wieczór. Czytałam cały dzień ale jakoś nie mogłam porządnie odpisać. Teraz już nadaję z łóżka po ćwiczeniach i kąpieli.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dotychczas puchly mi palce u rąk po nocy, a teraz za to w ciągu dnia puchną mi stopy i to masakrycznie łącznie z kostkami, robi się taki obrzęk, ze tam gdzie jest ta taka wiecie kość wystająca po obu stronach kostki, to to dosłownie znika i jest płaska opuchlizna :O Mialam takie cos tylko raz w życiu i to jak wdal mi się w ranę na nodze gronkowiec, tak to w życiu nie widzialam takiej opuchlizny...
O choinka, współczuję. Odpoczywaj z nogami wysoko, mocz w chłodnej wodzie lub rób okłady, tż niech ci masuje od dołu ku górze. Oby przeszło...

Cytat:
A mozna sie nie zgodzic na oksy? Mi podali bez pytania
Można. Ale wszystko zależy od sytuacji czy warto się nie zgodzić. Też jestem ciekawa co w przypadku gdy tak jak u Oliath wody odeszły a ona by się nie zgodziła i akcji brak.... U mnie w szpitalu twierdzą że 24h bez wód to max.

Cytat:
No w końcu się odezwałaś wyrodna Ty

To faktycznie niewielkie przybrał ale jak na ten tydzień to jeszcze ok.

Cytat:
Napisałam do tych od lampy i deski do prasowania. Jak mnie wkurzyli Odpisali, ze wczoraj wysłali malia, że trzeba dopłacić 2 zł. Przypominam, że zamawiałam w tamten piątek i w ogóle żadnego maila nie mam? CO jest kur...? CO za dziadostwo
Grrrrr nie nawidzę takich sytuacji! A Ty masz mała jakiegoś mega pecha...

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny a propo ubranek na jesień - zimę zakupiła już któraś szaliczek bo nie wiem, czy się kupuje czy nie
Szalika nie kupuj, bez sensu

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Promocja w Tesco mówicie...topsz, będę omijać

http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kole...llection,14841

Mój rzemyk też się na bank rozciągnie, ale jakoś do srebrnych zawieszek mi srebrna bransoletka nie pasowała.

Ja wolę pisać tu
Mój się nie rozciągnął...

Cytat:
No to pewnie, że bluzę bierz
Choć ja jednak pakuję szlafroka, jakoś pewniej będę się czuła z tyłkiem nakrytym dodatkową warstwą na wypadek, gdyby mi np. w drodze do toalety cuś poleciało więcej albo bokiem i na ten przykład opiętą na doopce koszulę przesiąkło

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

O, zgadzam się! Ja miałam podaną na wywołanie, myślałam że to tak jak naturalna, po prostu nie miałam pojęcia. Teraz bym się nie zgodziła w tej sytuacji. U mnie zaczęła działać dopiero po 5 h około, a Ty piszesz że u Ciebie tak migusiem nie mam porównania do całkowicie naturalnego porodu ale było przerąbane. ...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 22:33   #2398
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ejjj ja w pierwszej ciazy mialam +20 i w pół roku mi wszystko zleciało, już po porodzie bylo 10 mniej...
O jak ja bym chciała żeby mi spadła z dyszka po porodzie Możliwe że sporo mi spadnie bo jestem mocno spuchnięta i do tego mam dużo wód płodowych jak to powiedział dr na prenatalnym teraz. Nawet mówił, że chyba mi ciężko z tym brzuchem jak mam tyle wód i jest cięzko:/

A mnie boli przy wstawaniu. Jak posiedzę i chcę wstać to tak jakbym miała w brzuchu coś skurczone i jak sie prostuje to jakby sie naciągało wiec musze powoli się prostować. MAcie tak??

Znowu zaczęła akrobatykę wyczynową w brzuchu auuuuuć. Będzie szogun po mamusi
Stary 2015-08-28, 22:34   #2399
ktosiula
Wtajemniczenie

Przeczytajcie dziewczyny o oksytocynie http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/P...-na-porod.html. warto!!!!!!

Jeszcze odnośnie czapek po kąpieli- nigdy nie zakładałam dla mnie to paranoja

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 22:35   #2400
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki plan jest taki po porodzie biorę się za siebie i ostra dietka trzeba wrócić do 55 kg w czerwcu ide na wesele wiec jest bardzo dużo motywacja )
Zaraz po porodzie, to nie za bardzo można przejść na dietę. Jest za to duża szansa, ze synek wywrze na Tobie potrzebę ograniczenia pewnych produktów

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Tak mi mów, tak nam powtarzaj ! Właśnie na to liczę. Ja muszę się ruszać żeby utrzymać wagę, więc liczę na powrót do biegania gdzieś pod koniec/z początkiem roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości