Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 07:19   #3091
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A tak od początku miała? Zuzka do niedawna z rykiem sie budziła, nie jestem przyzwyczajona ;p to myslisz, ze nie rzucać sie od razu z butla do niej ?
Kiedys zwykle po 10minutach od otwatcia oczu dawala l znac, ze chce jesc
a teraz już od jakiegoś czas nie też na początku od razu dawałam butle - efekt by taki, że nie zjadala wszystkiego ;(

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ojeju też bym była zła pewnie! Oby udało Ci się jakoś odespać.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Ojej współczuje i tak co boć prawie... Silna babka jestes.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Ja bym czuje spróbowała na Teoim miejscu tej metody..,
Ja też bym chyba wypróbowala...

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Mloda standard o 6 wstala. Wiec moze drzemka niedlugo

BIRD moja juz spory czas lapie stopy ale mam wrazenie ze jej brzuch przeszkadza zeby je do buzi wsadzic
Haha

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 07:30   #3092
violka848
Zakorzenienie

Hej my tez od 6 urzędujemy. Wasze niechcą a moja już drugi raz jje 2 razy się budziła, ale raz smok pomógł. Kupa poszła bez Saba ale znowu rzadziocha możliwe że coś zjadłam hmm
Karola Sylwia Gosiak Wasze maluchy często robią na rzadko bo Wy też prawie wszystko jjeecie jak ja?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Gil more to moja podobnie waży
Stary 2015-08-29, 07:34   #3093
FlightlessBird
Zakorzenienie

Muszę się iść ogqrniac, po na 10 do rodzicow, a potem o 13jedziemy do sklepu i do chrzestnej małej

A ja? w rozsypce

Stary 2015-08-29, 07:41   #3094
gosiak0512
Zakorzenienie

VIOLKA moja ciagle rzadkie kupy robi bo tylko na cycu jest

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 07:51   #3095
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Hej my tez od 6 urzędujemy. Wasze niechcą a moja już drugi raz jje 2 razy się budziła, ale raz smok pomógł. Kupa poszła bez Saba ale znowu rzadziocha możliwe że coś zjadłam hmm
Karola Sylwia Gosiak Wasze maluchy często robią na rzadko bo Wy też prawie wszystko jjeecie jak ja?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Gil more to moja podobnie waży

Głodomorra moja na cycu ciagle rzadkie robiła, moze tak ma byc? Tetaz na mm juz gęstsze, ale odkąd daje jej 150 mm to codziennie ) w koncu! I zawsze około 13 hehe, punktualna panna jestem taka głodna a nie mam ochoty na nic z Lodowki ... Chyba jednak mam lekkiego kaca ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 07:53   #3096
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Wynioslam na balkon i spu, dzizas dla was zakupy z dzieckiem to teztaka mordega? Normalnie pchac wózek jedna reka, siata w drugiej, i mam dość
Nie bo wszystko ładuje do kosza z wózka

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
"Hihi kochanie ty gapusiu, juz 10 ty dzień po sobie nie sprzatasz a 5ty próbujesz odkurzac, to takie zabawne, może zrobić Ci w nagrodę masaż pałki hihi"

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Dla mnie hit to podgrzewacz na chusteczki

MAJKA super ze kupka poszła i gratuluję drugiego ząbka!

ROSARIO zdrówka !

DOMIMA oj co ten Olaf taki maruda, może też ząbki idą u Was? Oby było lepiej dziś!

KAROOLA u nas nie było zbyt wiele nietrafionych zakupów wyprawkowych. Jedyne z czego nie skorzystałam do tej pory to duża butla z aventu z smokiem nr 0... pewnie przyda się później ale smoka będę mogła wyrzucić. Poza tym smoczki z lovi tak jak i inne nie bardzo mój Filipek ciaga. Hitem jest u nas karuzelka właśnie, mały ja uwielbia. Poza tym zwykła grzechotka w kolorze różu, która moja mama kupiła jak jeszcze nie znaliśmy płci

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:07   #3097
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
A tak od początku miała? Zuzka do niedawna z rykiem sie budziła, nie jestem przyzwyczajona ;p to myslisz, ze nie rzucać sie od razu z butla do niej ?
U nas też tak jest. My jemy śniadanie ok. 1h od przebudzenia (dziś np. mleko po spiacku jadła o 5:30, wstała o 7, więc już szykuje kaszkę i zaraz jemy) 😃 a później obiad dopiero o 13-14, wcześniej nic nie będzie chciała jeść, wypije tylko ok 150-200 ml herbaty. Zobaczysz jak po rozszerzaniu diety jej się poprzestawia. Ja się na początku ogarnąć nie mogłam i ciągle wpychalam jedzenie.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Hej.
Mloda standard o 6 wstala. Wiec moze drzemka niedlugo

BIRD moja juz spory czas lapie stopy ale mam wrazenie ze jej brzuch przeszkadza zeby je do buzi wsadzic
Gosia, Martynka to chyba taka kluseczka, ile waży? Wydawało mi się, że podobnie do mojej.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:19   #3098
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Widzę ze mimo soboty większość powstawala he he-taki żarcik ;-)
Ja juz nie śpię od 5 bo spanie jest GUPIE ;-) ... ja przy tym moim Bablu zacznę stawiać kolo łóżka zamiast wody mineralnej - termos z kawą-taką czarna parzucha siekierą -będzie mi gębę wykrzywać ale co tam... - może mnie to pobudzi i da kopa który sprawi że nie będzie mi się chciało spać... Maz wrócił wiec w weekend MUSI nadrobić nieobecność i pobyć z synem a ja zamierzam mu to ułatwić - choć i tak popołudniu jedziemy do mojego brata na grilla na zakończenie sezonu wakacyjnego... to znowu się mój mąż od pilnowania wymiga...
Kochane Moje miłego i jak to mówił jeden gość w mojej pracy- przeslicznego dnia ( chyba romantyk jakiś czy co. .. )
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:24   #3099
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
VIOLKA moja ciagle rzadkie kupy robi bo tylko na cycu jest

Cytat:
Głodomorra moja na cycu ciagle rzadkie robiła, moze tak ma byc? Tetaz na mm juz gęstsze, ale odkąd daje jej 150 mm to codziennie ) w koncu! I zawsze około 13 hehe, punktualna panna jestem taka głodna a nie mam ochoty na nic z Lodowki ... Chyba jednak mam lekkiego kaca ;p

Moja czasami takie ze śluzem i grudkami i one są gęstsze jakby a czasem taką płynną, jak biegunka to wygląda?
Moja z rańca zawsze zrzut robi, po karmieniu i przebraniu pieluchy nocnej zazwyczaj
Stary 2015-08-29, 08:26   #3100
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
W ogole to ja musze pochwalic tego mojego meza, zawsze jak wstaje w nocy do malej (zawsze czyli ostatnio i po urodzeniu ) on sie budzi i pyta sie czy moze mi jakos pomoc, czy cos ma przyniesc.. sam nie sypia prawie wcale bo tyle pracuje, to naprawde pomimo mojego odsylania go spac, zawsze to robi. Pod tym wzgledem ma 5 z plusem ode mnie. tak mi dobrze z tym ze jednak to NASZE dziecko a nie 'tylko moje'. Ja za to obralam taktyke, ze jak wstaje z lozka to na rozbudzenie poklne sobie pod nosem jaka to jestem szczesliwa i zaraz mi troche lepiej

Ok, zasnela. Ja tez sprobuje. Chcialabym umiec zasypiac jak moj maz, czyli glowa do poduszki i dobranoc, ale teraz pewnie pomecze sie z pol godziny. Psychicznie juz szykuje sie na bol glowy Z rana grrr

---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Aha.. No to lipa.. Hehe gdyby od poczatku sie przyzwyczajal do niego to by sie udalo ale kto to wiedzial ze Mikolaj bedzie tak wymagajacy..

No rozumiem Cie Sonia ja tez bym nie wytrzymala :/ i wolalabym sie przemeczyc na rekach i zreszta tak robie. Ja nie uwazam ze to zle, to sa male dzieci dla ktorych jestesmy wszystkim, bie dziwie sie ze chca byc u nas caly czas.. Sa dzieci ktore same zasypiaja - no i bomba, pozazdroscic. Ale jednak wiekszosc potrzebuje byc blisko. Przeciez one nie kumaja nic. Ta metoda to pokazuje tylko dziecku ze ono musi sie samo uspokoic, bo ukojenie od strony rodzica nie przyjdzie. Zreszta czytalam ze tak wlasnie dzieci to odbieraja, jak znajde gdzie to czytalan to wstawie.
Z tym że nic nie kumaja to się nie zgodzę zupełnie. Kumaja i to dużo i potrafią wymuszać. Ja bym metody spróbowała. Można tulic w łóżku też. Przyzwyczajać do łóżeczka podczas dnia.jest dużo sposobów.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Haha

To samo chciałam pisać

Nie no od rana mnie rozwalasz

Super komedia ja w ogół uwielbiam francuskie komedi i ich poczucie humoru. Amerykańskimi filmami już rzygam

Oo prsze, więc chyba coś w tym jest
Mi wychodzi drugą córka

Ojejku i on od razu płacze jak go odlozysz?

W zupełności się z tym zgaxzam, ale wazne jest aby na czas się zorientować, że czas uczyć samodzielnego spania, bo moja szwagierka usypiala na rękach 2,5letnia córkę z pielucha przy buzi nogi tej malej do podłogi aż zwisaly
Postęp jest taki, że Mała zasypia sama, ale nadal śpi z rodzicami mimo, że ma ponad 4 lata

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Corcia się dziś dziś o 5:40, ale dała mi dalej spa , wstaje o 6:20 i co widze? Stopa w buzi od paru dni zaczęła się za nie ciągle łapać no i w końcu udalo się jej je zjeść
Oo to gratuluje

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Moja czasami takie ze śluzem i grudkami i one są gęstsze jakby a czasem taką płynną, jak biegunka to wygląda?
Moja z rańca zawsze zrzut robi, po karmieniu i przebraniu pieluchy nocnej zazwyczaj
Moja też na zadko. Jak apogeul zabkowania null to bulă gala z grudkami i sluzem (sztuk 1)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:29   #3101
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Z tym że nic nie kumaja to się nie zgodzę zupełnie. Kumaja i to dużo i potrafią wymuszać. Ja bym metody spróbowała. Można tulic w łóżku też. Przyzwyczajać do łóżeczka podczas dnia.jest dużo sposobów.

Oo to gratuluje

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Moja też na zadko. Jak apogeul zabkowania null to bulă gala z grudkami i sluzem (sztuk 1)
Ostatni post )- ha ha - Niunka to Ty ;-)? he he
Stary 2015-08-29, 08:31   #3102
FlightlessBird
Zakorzenienie

Tak, umieją wymuszać moja ostatnio placzem próbuje wymusić noszenie, ale się nie daje i jak się orientuje, że ten udawany placz nic nie daje to kapituluje

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ja już wiem kiedy ona płacze, a kiedy udaje

Stary 2015-08-29, 08:33   #3103
violka848
Zakorzenienie

Pavlinecka super że wieczorny wypad się udał oby kac szybko presedł

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Tak, umieją wymuszać moja ostatnio placzem próbuje wymusić noszenie, ale się nie daje i jak się orientuje, że ten udawany placz nic nie daje to kapituluje

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ja już wiem kiedy ona płacze, a kiedy udaje

Wymuszanie bez łez
Stary 2015-08-29, 08:33   #3104
gossip_girl21
Zakorzenienie

Niezawsze moj tez maale wloze pampersy i pelny jest... Dlstego siata w ręce 😑
Karola moja jojczy od kiedy wrocilysmy z polski, gega jojczy gada i tez pocalym dniu sluchania tego mam dosc...😑 lacze sie w bolu...
Ja mlodej zrobilam na noc kaszki kukurydzianej z 150mleka a ta od 2 sie przebudzala... Po 4 pobudka na jedzenie.... A miala cale noce przesypiac... Taaa....😕
W dodatku moje lozko tak skrzypi ze ja rozbudza, i sobie wyobraxcie jak wyglada moje poruszanie sie w nim byle nie zaskrzypialo... Mam ochote wziac siekiere i je rozdupic..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:35   #3105
FlightlessBird
Zakorzenienie

Edit Karola - napisałam, że w zupełności się zgadzam, a miałam na myśli to, że zgadzam się, że dzieci potrzebują bliskości
Po obserwacji mojej cory widzę, że dzieciaki kumaja i to więcej niż się nam wydaje

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Pavlinecka super że wieczorny wypad się udał oby kac szybko presedł

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Wymuszanie bez łez
Bez lez, ale i dźwięki inne, typowo udawane

Stary 2015-08-29, 08:38   #3106
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Edit Karola - napisałam, że w zupełności się zgadzam, a miałam na myśli to, że zgadzam się, że dzieci potrzebują bliskości
Po obserwacji mojej cory widzę, że dzieciaki kumaja i to więcej niż się nam wydaje

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Małe cwaniary)
Stary 2015-08-29, 08:39   #3107
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
U nas też tak jest. My jemy śniadanie ok. 1h od przebudzenia (dziś np. mleko po spiacku jadła o 5:30, wstała o 7, więc już szykuje kaszkę i zaraz jemy) 😃 a później obiad dopiero o 13-14, wcześniej nic nie będzie chciała jeść, wypije tylko ok 150-200 ml herbaty. Zobaczysz jak po rozszerzaniu diety jej się poprzestawia. Ja się na początku ogarnąć nie mogłam i ciągle wpychalam jedzenie.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Gosia, Martynka to chyba taka kluseczka, ile waży? Wydawało mi się, że podobnie do mojej.
jej, to spora przerwa. Rzeczywiście będę musiała się przestawić Czytałam, że 5 posiłków dziennie w zupełności wystarczy, tzn po rozpoczęciu rozszerzania, a w Polsce najczęstszym błędem jest właśnie przekarmianie i daje się nawet po 8-10 ( ofc o mm mówię, kp wiadomo, że różnie wychodzi )

Cytat:
To u mnie wyglądała czasem jak musztarda dijon :P teraz też czasem tak wygląda, ale zwykle właśnie rzadka, ale nie wodnista. Nie wiem, jak to opisać :P haha rozmowy o kupie przy śniadanku :P
Stary 2015-08-29, 08:41   #3108
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

I jakos inaczej odnosisz się do tego wymuszanego płaczu?
Stary 2015-08-29, 08:42   #3109
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ostatni post )- ha ha - Niunka to Ty ;-)? he he
Tak, ja sie pod Niunke podszywanie😁
Apogeum zabkowania było to taka właśnie była kupa

Cytat:

No właśnie o to mi chodzi. A że bliskości potrzebują to się zgadza i towarzystwa. Ale są pewne granice i dziecko musi wiedzieć że pora spania jest albo ze kładziemy tu i śpimy a nie pady na ryj ze zmęczenia w ramionach mamy/taty.
Stary 2015-08-29, 08:43   #3110
gosiak0512
Zakorzenienie

KANA 6.5kg wazy

VIOLA czasem jest ciut gestsza z grudkami ale zolta

Stary 2015-08-29, 08:44   #3111
Koperco
Zakorzenienie

Ale każdy robi jak mu wygodnie i nic mi do tego.
Stary 2015-08-29, 08:44   #3112
gosiak0512
Zakorzenienie

PAVLINECKA wymienmy sie fotami kupnymi

Stary 2015-08-29, 08:46   #3113
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
jej, to spora przerwa. Rzeczywiście będę musiała się przestawić Czytałam, że 5 posiłków dziennie w zupełności wystarczy, tzn po rozpoczęciu rozszerzania, a w Polsce najczęstszym błędem jest właśnie przekarmianie i daje się nawet po 8-10 ( ofc o mm mówię, kp wiadomo, że różnie wychodzi )

To u mnie wyglądała czasem jak musztarda dijon :P teraz też czasem tak wygląda, ale zwykle właśnie rzadka, ale nie wodnista. Nie wiem, jak to opisać :P haha rozmowy o kupie przy śniadanku :P

U mnie rzadsza niż musztarda
Zjadłabym parówki z musztardką hehe w tym roku to ze dwie na grillu moze zjadłam.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
KANA 6.5kg wazy

VIOLA czasem jest ciut gestsza z grudkami ale zolta

No u nas też żółta - ale macie zwykle rzadszą od musztardy ?
Stary 2015-08-29, 08:46   #3114
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ale moja Zuzia jest the best ;D Przyciągnęła sobie kocyk, w drugiej ręcę pieluszka, nogami kopie w zabawki na pałąku, zakrywa buźkę kocykiem i pieluszką, po chwili odkywa i się chichra

Mam pytanie - mama mi ( tzn Zuzce) kupiła kaszkę Nestle na dobranoc, napisane jest na niej, że od 4 miesiąca i czy mogę jej dodać miarkę do mleka, czy lepiej zrobić w miseczce i dać łyżeczką? Chodzi mi o lekkie zagęszczenie tej nocnej porcji. Tzn., żeby nie było, jeszcze z tym poczekam, mamy dopiero 16 tygodni i 1 dzień, ale już chcę wiedzieć :0 Czy ktoś ma doświadczenia z tą kaszką? MOże to zła kaszka jest?
Stary 2015-08-29, 08:47   #3115
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
W ogole to ja musze pochwalic tego mojego meza, zawsze jak wstaje w nocy do malej (zawsze czyli ostatnio i po urodzeniu ) on sie budzi i pyta sie czy moze mi jakos pomoc, czy cos ma przyniesc.. sam nie sypia prawie wcale bo tyle pracuje, to naprawde pomimo mojego odsylania go spac, zawsze to robi. Pod tym wzgledem ma 5 z plusem ode mnie. tak mi dobrze z tym ze jednak to NASZE dziecko a nie 'tylko moje'. Ja za to obralam taktyke, ze jak wstaje z lozka to na rozbudzenie poklne sobie pod nosem jaka to jestem szczesliwa i zaraz mi troche lepiej

Ok, zasnela. Ja tez sprobuje. Chcialabym umiec zasypiac jak moj maz, czyli glowa do poduszki i dobranoc, ale teraz pewnie pomecze sie z pol godziny. Psychicznie juz szykuje sie na bol glowy Z rana grrr

---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Aha.. No to lipa.. Hehe gdyby od poczatku sie przyzwyczajal do niego to by sie udalo ale kto to wiedzial ze Mikolaj bedzie tak wymagajacy..

No rozumiem Cie Sonia ja tez bym nie wytrzymala :/ i wolalabym sie przemeczyc na rekach i zreszta tak robie. Ja nie uwazam ze to zle, to sa male dzieci dla ktorych jestesmy wszystkim, bie dziwie sie ze chca byc u nas caly czas.. Sa dzieci ktore same zasypiaja - no i bomba, pozazdroscic. Ale jednak wiekszosc potrzebuje byc blisko. Przeciez one nie kumaja nic. Ta metoda to pokazuje tylko dziecku ze ono musi sie samo uspokoic, bo ukojenie od strony rodzica nie przyjdzie. Zreszta czytalam ze tak wlasnie dzieci to odbieraja, jak znajde gdzie to czytalan to wstawie.

Cytat:
Ojeju też bym była zła pewnie! Oby udało Ci się jakoś odespać.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Ojej współczuje i tak co boć prawie... Silna babka jestes.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Ja bym czuje spróbowała na Teoim miejscu tej metody..,
No tak ale jak zniesc jego placz? Poza tym to sie przysa tylko przy nocnym i dziennym zasypianiu.wiadomo ze w nocy inaczej jest jsk dzidziaxsie bydzi i trzrba potulic zeby bezpiecznue sie czul.

9 pobudek. A dzis sama jestem bo wesele jest
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:48   #3116
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
PAVLINECKA wymienmy sie fotami kupnymi
wtedy jak nic na bekę trafimy :P

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Zjadłabym parówki z musztardką hehe w tym roku to ze dwie na grillu moze zjadłam.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ja to musztardy długi nie tknę - przynajmniej tej dijon :P A kupa przy kp była rzadsza od musztardy, przy mm też, teraz jak daje żelazo mniej więcej właśnie takiej konsystencji
Stary 2015-08-29, 08:50   #3117
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ale moja Zuzia jest the best ;D Przyciągnęła sobie kocyk, w drugiej ręcę pieluszka, nogami kopie w zabawki na pałąku, zakrywa buźkę kocykiem i pieluszką, po chwili odkywa i się chichra

Mam pytanie - mama mi ( tzn Zuzce) kupiła kaszkę Nestle na dobranoc, napisane jest na niej, że od 4 miesiąca i czy mogę jej dodać miarkę do mleka, czy lepiej zrobić w miseczce i dać łyżeczką? Chodzi mi o lekkie zagęszczenie tej nocnej porcji. Tzn., żeby nie było, jeszcze z tym poczekam, mamy dopiero 16 tygodni i 1 dzień, ale już chcę wiedzieć :0 Czy ktoś ma doświadczenia z tą kaszką? MOże to zła kaszka jest?
Dodaj 1 miarke do mm
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:50   #3118
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Ha ha ha jak pięknie i płynnie przeszłas z tematu kupki na temat grilla ))));-)))
Stary 2015-08-29, 08:52   #3119
gossip_girl21
Zakorzenienie

Pavlinecka kupuj kaszki na wodzie a niena mleku bo w tym opakowaniu juzjest mleko zapewne inne od tego ktore dajesz corce....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:53   #3120
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Pavlinecka kupuj kaszki na wodzie a niena mleku bo w tym opakowaniu juzjest mleko zapewne inne od tego ktore dajesz corce....
Osz Ty mnie ubieglas. To samo chciałam rzec.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości