|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
No ja tez myslalam o sprzataniu wlasnie..
Jezu Sonia lacze sie z Toba w bolu naprawde, wczesniej bie umialam sie wpasowac w Twoja sytuacje a teraz wszystko rozumiem idealnie i dla mnie jestes hero ze jeszcze ciagniesz serio :/ chociaz czlowiek to chyba z czasem przywyka niestety... Oby MIkolajowi przeszlo w koncu, no kurde musi no! Trzymam kciuki razem z moja niedobra Natalka ![]() 🏼
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi-akurat to nie ma co porównywać wagi chłopców i dziewczynek bo ich centyle się różnią
![]() Karola-a głupie miny, tańczenie przed Małą? ja uśpiłam Alę i zabieram sie za sprzatanie w jej szafkach, muszę za małe ubranka odłożyć a tyle tego :/
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx - Dzięki Kochana :-*
Sonia - to ja mam dokładnie to co Ty :-(- no ale to już wiemy... I tez radze sobie z tym dokładnie tak jak Ty choć nie kopie po niczym ale sprzątam na potęgę albo zajmuje głowę innymi domowymi obowiązkami... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- GILMORE - u nas tez syndrom wsadzania juz nie raczki a kciuka :-(- niestety widziałam foty jak później wygląda zgryz po takim czymś i staram się cały czas wyciągać i zajmować rączki czym innym tak jak Koperco napisała - tak robię jak Ona. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ROSI - Bidulka :-( - współczuję kataru :-( - dużo zdrówka życzę :-* |
|
|
|
#3214 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja miala ze 2-3 tygodnie taki okres awersji do smoczka, teraz sama sobie czasem wklada przed snem ![]() Cytat:
przyjemnego wieśniakowania tzk z ciekawosci- to tak wieś z kurami i krowami, ogródkiem warzywnym, czy taka nowoczesna?Cytat:
Cytat:
na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem. |
||||
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581504]podobno to taki etap rozwojowy, wiec z jednej strony nie powinno sie tak mocno tym przejmować, a z drugiej strony jednak probowac ze smoczkiem i gryzakami, bo może to początek ząbkowania. trzeba to przetrwac i nastawic sie na kolejne, odmienne problemy
Moja miala ze 2-3 tygodnie taki okres awersji do smoczka, teraz sama sobie czasem wklada przed snem ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz przyjemnego wieśniakowania tzk z ciekawosci- to tak wieś z kurami i krowami, ogródkiem warzywnym, czy taka nowoczesna?tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. rzytul: na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] Tobie też Kochana współczuję kataru :-( męczące to takie :-( ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- CASHMERE - jak tam pierś? Juz lepiej? |
|
|
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byly super dnie a teraz znow. Chyba skok ☺ Cytat:
Cytat:
no ja sobie wlasnie radze sprzatajac..i uderzajac w cos.. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581504]podobno to taki etap rozwojowy, wiec z jednej strony nie powinno sie tak mocno tym przejmować, a z drugiej strony jednak probowac ze smoczkiem i gryzakami, bo może to początek ząbkowania. trzeba to przetrwac i nastawic sie na kolejne, odmienne problemy Moja miala ze 2-3 tygodnie taki okres awersji do smoczka, teraz sama sobie czasem wklada przed snem ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz przyjemnego wieśniakowania tzk z ciekawosci- to tak wieś z kurami i krowami, ogródkiem warzywnym, czy taka nowoczesna?tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] Co Ty..teraz nawet nie moge wyjsc bo tylko wyjde to jojczy i jojczy. Ostatnio wyszkan i zrobilam kolko wokol bloku i dom domu. My bedziemy isc na kontrole. |
|||
|
|
|
#3217 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Pozdrów swojego GH ![]() Cytat:
Na trochę da się ją zająć, ale nie na długo. Pewnie to trochę wina jej i nasza, bo ona dużo marudziła, a jak słabo widziała to cieżko ją zabawkami było zająć czy czymś, to na rączki. Wózek jej nie uspokaja, na spacerze pol godz jest ok, potem jest łeeeeeeee ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52580475]ja musztardę jem codziennie,moj ulubiony sos do wszystkiego,sarepska glownie i kremska, mimo wszystko z kupami sie nie kojarzy.[/QUOTE] Ja mało wybredna mi każda dobra mąż sarepską kupuje. Ale ja nie jadłam wcale do tej pory.Fajnie że odlew się udał. Rocky hehe ![]() Cytat:
Kupimy po sztucznym hehe Cytat:
Ja też się nie przejmuje jak mi pisknie czy coś, ale u mnie to zbyt często się zdarza, sąsiadka mowi że nie raz w dzień słyszy na spacerach też płacze, wkurza mnie to że nie możemy sobie normalnie pospacerować... Ja to dla jej dobra robię a jej coś nie pasuje, przecież nie bede chodziła pol godz z płaczącym dzieckiem... Dlatego albo rączki albo dom.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Ja wczoraj troche odłożyłam, ale jeszcze bedzie sporo letnich rzeczy jak sezon się skończy pewnie na dniach.
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581504]podobno to taki etap rozwojowy, wiec z jednej strony nie powinno sie tak mocno tym przejmować, a z drugiej strony jednak probowac ze smoczkiem i gryzakami, bo może to początek ząbkowania. trzeba to przetrwac i nastawic sie na kolejne, odmienne problemy
Moja miala ze 2-3 tygodnie taki okres awersji do smoczka, teraz sama sobie czasem wklada przed snem ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz przyjemnego wieśniakowania tzk z ciekawosci- to tak wieś z kurami i krowami, ogródkiem warzywnym, czy taka nowoczesna?tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] U okulisty ? a to trzeba iść ? My nie byliśmy jeszcze w ogóle. |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w sklepie to normalne ze jest mieso po 4mcu? Kupilam szpinak dla niej...
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej wyszło jedno dziecko, ale juz nie jest żoną kuzyna... |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Moj to bez kitu Wizaz czyta, paczka mi kupił, podłogę zmył, kibel posprzątał. Ciekawe, czego chce? ;> mała spi słodko a ja gotuje, a spac mi sie chce jak diabli, chyba ciśnienie. Moja kciuka i raczki tez cmoka często, ale nie interweniuje, skoro w łonie matki dzieci cmokają kciuki, w tym wieku pewnie jest im to potrzebne. Jeśli dalej bedzie cmokac tak często za miesiąc, półtora, zacznę oduczac
|
|
|
|
#3224 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja miala ze 2-3 tygodnie taki okres awersji do smoczka, teraz sama sobie czasem wklada przed snem ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz przyjemnego wieśniakowania tzk z ciekawosci- to tak wieś z kurami i krowami, ogródkiem warzywnym, czy taka nowoczesna?tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] Dzieki za wszystkie rady ROSI - probowalam smoki mam i avent i ![]() DOMIMA - wlasnie o ten zgryz chodzi, w podstawowce mialam kolezanke co tv ogladala z kciukiem w buzi i potem jako nastolatka nosila aparat na zeby No nic, bede walczyc, nie poddam sie
“A vision without a plan is just a dream. A plan without a vision is just drudgery. But a vision with a plan can change the world.” – Old Proverb Edytowane przez Gil_More Czas edycji: 2015-08-29 o 15:28 |
||||||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis na działkę idziemy, potem bdmy odwoxic kolege, kurde mloda trzeba ba wziac... 😑 dlugo siedziec nie bede bo zle sie dzis czuje... Znow cos mi Zaszkodzilo....
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzce znow włączył sie czujnik - mama je ciepły obiad - ale ja przechytrzylam i teraz drzemie przytulona a ja jem nad nia ;D
|
|
|
|
#3227 |
|
Przyczajenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581098]GILMORE,a coreczka miewala okresy gorszego humoru czasem,jak to my mowimy "skokowe"?
poprawy pogody życzę KAROLA trzymaj sie jakos, przytulam i słe Ma czasami gorsze dni, ale nie sa to jakos ciezkie dni, ze np caly czas krzyczy, jedynie marudzi. Poczatkowo byla zabawa w podchody o co jej chodzi, a teraz juz potrafi sie odroznic o co biega. Dosc kooperatywna jest Chociaz pierwszy miesiac byl ciezki, zwlaszcza pierwsze dni. Jak w niedziele urodzilam to w poniedzialek juz bylam w domu z mala, ja obolala, ledwo chodzilam, a mala rozkrzyczana, byl stres. Po miesiacu jakos sie unormowalo, ja sie uspokoilam i mala tez zaczela byc spokojniejsza. Jesli ma juz swoj marudny dzien to wystarczy ze maz wezmie na rece i od razu jakby dziecka nie bylo. Nawet polozna sie smiala, ze bedzie przynosic mu wszystkie placzace dzieci, i ma ksywke child whisperer
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Czyści Cię? O kurcze co ja teraz miałam jakiś armagedon! Tak mnie kiszki bolały, a potem ostra biegunka jakiej w życiu nie miałam - po Bebilonie myślę bo podzeralam dzisiaj sporo - zaraz na śmietniku to ląduje bo bedzie mnie kusić grrr Myślę że mi sie pewnie zakleiło w przewodach... Zdecydowanie nie polecam! Dobrze że mąż był w domu, ciepła herbe mi zrobił i zajął się Adką.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-08-29 o 16:18 |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuj ze smokiem. U nas cale raczki ssie co mnie nie martwi. Kciuk sie zdarzal i to juz mi się nie podobało Cytat:
Ja bede podawac przed kąpielą. Po kapieli pierś Cytat:
Nikt tego nie lubi. Oby przeszło marudzenie. Może to ząbki bo ma teraz krótkie drzemki i u Julka tez takie. Ładnie! ![]() Cytat:
Możemy stosować zamiennie Tż i Gh hehe Oby córcia przestała marudkowac! A on nie jest na receptę? Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Violka - Ada smoka ciąga? My jestesmy na wsi. Julek jak wstal przed 8 tak nie chcial usnąć aż do wyjazdu. Usnal w foteliku w aucie i spał 1,5-2 godz. Teraz jemy. Zaraz grilla będziemy robić
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Majka ale fajnie że macie grilla też bym gdzieś wyszła, ale się nie zapowiada. Udanego wieczoru. Tak Adka smokowa.
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
GIL czytalam ze noworodki i niemowleta w pierwszych miesiacach maja odruch wypychania cial obcych
moj na poczatku tez wysuwal jezykiem od razu smoka. A teraz ssie trzy rozne bez marudzenia. Moze Emilka jeszcze dorosnie do smoka.
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
VIOLKA, GOSSIP wspoczuje ekscesow zoladkowych. Zdrowiejta
MAJKA juz troche lepiej, dziekuje Zdecydowanie jestem za, w zaleznosci od zachowania bedziemy pisac TZ albo GH i wsZystko jasne dwie litery warte wiecej niz tysiac slow Milego grillowania ja tez bym gdzies wyskoczyla buuA propo wpychania wszystkiegi do buzi, to jest to dla mnie mega slodkie czego mlodej nie pokaze, to zawiesza na tym wzrok i po chwili nachyla sie zeby wciagnac do buzki hehe wszystko! Wiecie co, jestem wykonczona ale mala zrobila sobie chwile przerwy w plakaniu i nagle usmiechnela sie do mnie (nastroje zmienne gorzej niz u baby w ciazy) a ja poplynelam.. No tak ja kocham! Strasznie. Teraz je i przysypia... Wrzucilam pranie malej, wszystkie kolory na raz i ta sciereczke przeciw farbowaniu.. Oby zadzialala bo sie wkurze
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Majka-zazdroszczę grilla, piekna pogoda, tez bym posiedziala
![]() W ogóle to mam ochotę na kino ![]() Viola-zdrowiej ! U nas popołudnie idealne, az musze pochwalić córcie, spała na balkonie od 13 do 15:30, potem zjadła i 1,5 h sobie leżała w lozeczku, oglądała karuzelkę, gadała z raczkami w buzi, obserwowala mnie i zjadała motyla, przed chwila jej sie znudziło i teraz leży w dużym pokoju na brzuszku teraz na puzzlach piankowych a ja w miedzy czasie zrobiłam porządek w jej szafie, jejku tyle tych ubranek odlozylam..za to ile mam miejsca na nowe heh
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Boleczka - moja ściąga od Twojej ze zdjęcia na fb, leży smętnie już od 20 min, nie porusza się i nie wydaje dźwięków. Chyba popadła w depresje po tym, jak matce udało się zjeść obiad ;P
TŻet ( albo raczej gh ;P) poszedł na dożynki małolaty wyrywać na dyskotece, a ja jem dalej, bo ugotowałam ogromny gar a'la leczo albo ragout sama nie wiem, chce ktoś przepis? |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kupa poszła właśnie hmm Wasze dzieci tez podczas jej przewijania maja taka skupiona minę, jakby czekały na reakcje co powiemy na ta kupe hehe śmieszne to
![]() Pavlineczka-daj przepis ![]() Czemu na dożynki nie poszłaś tez? Ja byłam tydzień temu i mega było
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka dawaj przepis, a najlepiej to ten gar
bom głodna! Mój mąż (to lepiej niż Tż i Gh ) robi nam żarcie, a mi buzuje dalej w kiszeczkach, oj mądrutka ja byłam z tym Bebilonem W ramach rozrywki byłam w Tesco kupiłam Bunience kilka bluzeczek przecenionych Zauważyłam że uwielbiam kupować, bluzeczki sukieneczki, a spodni większych na zapasie wcale nie mamy.
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
O takie o cosia
ImageUploadedByWizaz Forum1440864082.309315.jpgImageUploadedByWizaz Forum1440864098.042199.jpg
|
#3240 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Oby tak bylo, juz wole smoka niz ten paluszek
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

🏼

Moja miala ze 2-3 tygodnie taki okres awersji do smoczka, teraz sama sobie czasem wklada przed snem
jedziemy właśnie do mnie do rodziny na wieś, mąż dalej wkurza, jeszcze się przymila GH
postaram się podczytywac
chyba za prad bym się nie wypłaciła
na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?
rzytul: na powietrzu Mikołajowi nic nie lepiej? a Kaprys jak reaguje teraz na małego?

Ślubujemy: 21.10.2017 

nie wiem czy to skok czy po szczepieniu 

ja tez bym gdzies wyskoczyla buu