Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 14:03   #751
oczarowana
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Łooooo Boszzzzzz-zobaczyłam gazetkę z Lidla a chciałam teraz rodzić.
I teraz kurna-problem bo nie moge
W poniedziałek fajne rzeczy,dla Chłopa i do domu oraz kaloszki, a 3.09. fajowe ciuchy i musze byc z rana w Lidlu.
Nie dobrze,oj nie dobrze.Dzieciaku siedź do popołudnia czwartkowego grzecznie albo dzisiaj sie zdecyduj na opuszczenie chatki-maciatki

Matka z łojcem siem muszom obkupić Co by w podartych łachmanach jesieniom nie dreptać:P
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:04   #752
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Dziekuję Ci pięknie za scan biedronkowych cottonów

Choć biedronkowe są idealne,a moje to nie dość że trzy z dwudziestu,które zrobiłam nie wyszły bo się pogieły i poszły do kosza,to kilka z tych co zrobiłam nie jest idealnie okrągła- baloniki pepcowe były felerne bo miały taki jakby 'zbiorniczek na sperme' po nadmuchaniu i wyszły z takim 'guzem', 'zbiorniczkiem'-zwał jak zwał-stad moje określenie condon ballsy Na zdjeciach tego nie widać bo szczerze cottonki wyglądają cudnie jak sie palą natomiast jak nie są podłączone to... gdyby to zobaczyła moja pani z podstawówki od techniki (ZPT) to dostałabym trójczynę na szynach co najwyżej No ale zadowolona jestem,że je własnoręcznie zrobiłam jak nie wiem co Drugie takie zadowolenie pomnożone razy tysiąc bedzie jak wypchne na świat przez moją dziurkę armatnią- mojego małego Wojciecha Manna
Właśnie, ważne że wlasnoreczne, pochwalisz się wszystkim jak będą odwiedzać maluszka. A poza tym zawsze możesz powiedziec że też zbiornuczki to celiwy zabieg ozdobny :-D
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:05   #753
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
Witam!!

Można się dolączyć?? jestem z wami codziennie od lutego

poczytuje z ukrycia ;p termin porodu mam na 26 wrzesień, do czerwca mieszkałam pod Lublinem. W czerwcu wyszłam za mąż i teraz mieszkam w Chełmie. Zastanawiam się nad wyborem porodówki...Ma może któraś zdanie o Chełmskiej porodówce?? Lecz i tak zamierzam rodzić w Lublinie .

Ewelino ja pochodzę z Lublina a mieszkam w połowie trasy Lublin-Chełm.
Nie wiem dlaczego ale tutaj wszyscy wołają że jak rodzic to w Lublinie lub Świdniku Chełm odpada tak mowia
Stary 2015-08-29, 14:06   #754
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Tak czytam o waszych historiach i jestem tym bardziej wdzięczna ze u nas było jak w promocji idei - mówisz masz. Udało się od razu w pierwszym cyklu za pierwszym podejściem. Endokrynolog nas straszyła że może nie być łatwo ale poszło od razu.
Haha u nas było nie mówisz ale też masz
Ale mój mąż optymista od razu powiedział "Zobacz, ludzie się starają frustrują a my ciach, przynajmniej wiadomo ze jesteśmy płodni" i coś w tym jest.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-29, 14:07   #755
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem ciekawa ile jeszcze mamusiek sie ujawni. Pod sama koncoweczke tyle sie ujawnilo.

Własnie ja też jestem zaskoczona i ciekawa ile nas jest tak naprawdę

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No u mnie tak samo bez zzo i jeszcze nie wiem jakie dziecko bo jeszcze 3tyg ale zmierza ku conajmniej 3500g a jak to gin powiedział "On nie wie czy ja z moja posturą dam radę urodzić średnie dziecko SN". Do tego duża nadzerka mrożona 2x ehhh:/

Hej

Jabłecznik na kruchym cieście się piecze, a ja odpoczywam z jogobellą wiśniową
Ja jedno 4 kg wypchnelam juz z siebie czyli nie jest źle ale to czuję że będzie jeszcze większe. . :/ jeśli dziecko będzie większe nie będziesz miała szansy na cc?

Cytat:

Choć biedronkowe są idealne,a moje to nie dość że trzy z dwudziestu,które zrobiłam nie wyszły bo się pogieły i poszły do kosza,to kilka z tych co zrobiłam nie jest idealnie okrągła- baloniki pepcowe były felerne bo miały taki jakby 'zbiorniczek na sperme' po nadmuchaniu i wyszły z takim 'guzem', 'zbiorniczkiem'-zwał jak zwał-stad moje określenie condon ballsy Na zdjeciach tego nie widać bo szczerze cottonki wyglądają cudnie jak sie palą natomiast jak nie są podłączone to... gdyby to zobaczyła moja pani z podstawówki od techniki (ZPT) to dostałabym trójczynę na szynach co najwyżej No ale zadowolona jestem,że je własnoręcznie zrobiłam jak nie wiem co Drugie takie zadowolenie pomnożone razy tysiąc bedzie jak wypchne na świat przez moją dziurkę armatnią- mojego małego Wojciecha Manna
Ja nać swoje patrze codziennie jak na dzieło sztuki i dałabym sobie co najmniej 4 plus . Za serce Hehe

Robiłaś na zwykłych balonach czy tych wodnych? !

Boże codziennie zgaga .. cały dzień...

Mój małż wraca za jakieś 4 godziny a ja w totalnym rozkładzie :/ Dziś będą przytulasy oho hihi nie mogie juz się doczekać 💚💚💚
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:07   #756
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak czytam o waszych historiach i jestem tym bardziej wdzięczna ze u nas było jak w promocji idei - mówisz masz. Udało się od razu w pierwszym cyklu za pierwszym podejściem. Endokrynolog nas straszyła że może nie być łatwo ale poszło od razu.
Ja pierwsza ciążę tak miałam. Pierwszy raz bez gumy i ciach ale niestety nie twala długo. Wczesne poronienie i potem pół roku starań. Ale najwazniejsze że jyz niedlygo dzidziola będę tulic :-D
Stary 2015-08-29, 14:09   #757
party_girl7
Zakorzenienie

Merry ja mam ten termin co Ty a jeszcze lutka 100 2x dziennie. Ale myślę że teraz na wizycie we wtorek gin juz zmniejszy lub każde odstawić... Juz się nie mogę doczekać!!! Niby okresu nie ma ale wkładek nawymieniałam sobie tyle ile podpasek przez całe życie nie zużyłam... Także tak jakby lekki okres przez 7 miesiący bez przerwy :/
Stary 2015-08-29, 14:11   #758
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Właśnie, ważne że wlasnoreczne, pochwalisz się wszystkim jak będą odwiedzać maluszka. A poza tym zawsze możesz powiedziec że też zbiornuczki to celiwy zabieg ozdobny :-D
Powiem tak odiwdzającemu : " a te kondon ballsy to wykorzystaliśmy z użytych gumek jak się straaliśmy i nam nie wychodziło,chcesz to możesz dotknąć"

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Robiłaś na zwykłych balonach czy tych wodnych? !
na zwykłych pepcowych balonikach za złote trzy
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:12   #759
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ewelino ja pochodzę z Lublina a mieszkam w połowie trasy Lublin-Chełm.
Nie wiem dlaczego ale tutaj wszyscy wołają że jak rodzic to w Lublinie lub Świdniku Chełm odpada tak mowia
Malaja a jak twoje przeczucia porodowe?

Ja dziś miałam załamanie. Wczorajsza inf od gina że mogę juz nawet za tydz urodzić dziś do mnie dotarła i siedziałam i ryczalam że to nie czas jeszcze. Wiem że z miękka szyjka chodzić można długo ale taka się bezsilna dziś poczulam i nieprzygotowana psychicznie na poród. Dopiero 36 tydz!!!
Stary 2015-08-29, 14:14   #760
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dobry dzień

cieszyłam się, że mogę być spokojna, bo już jakiś czas temu ustaliliśmy, że od 3 trymestru ciąży tż nie będzie pić alkoholu.
By w razie czego nie było problemu.
Ok kilka razy pozwoliłam mu wypić trochę piwa czy wina jak byliśmy gdzieś u rodziny czy znajomych.
ale wczoraj to mnie rozwalił i jeszcze dumny z siebie, że się przyznał, do złamania mojego zakazu.
wiem, że faceci rozwijają się do 3 roku życia

u mnie noc też ze starszakami, dwa były lajtowe, ale jak mnie kolejne złapały i w dodatku zabolało, to się wystraszyłam. I teraz boję się jeszcze bardziej porodu, bo pewnie te straszaki, to pikuś w porównaniu z tym bólem, który będzie w czasie porodu, w dodatku przez kilka/kilkanaście godzin

do tych pytań, to chyba będziemy musiały przywyknąć. Mimo, że nas wkurzają. Nie wiem może ludki nie wiedzą o co spytać? Może to ma być pytanie w stylu "jak się masz" albo "jaką mamy dziś pogodę"

no mogłaś coś drapnąć itp. teraz tamte okolice są jakieś mega wrażliwe, ja mam wrażenie, że jestem tam jakby napuchnięta.

to ty jeszcze z lutką?? z tego co widziałam masz też termin jak ja na 24 i mi ginka kazała odstawić już tydzień temu lutkę.
Przecież w tym tygodniu zaczynamy zaraz 37tc.
Moja ginka nie chce zebym urodzila mimo wszystko przed tym skonczonym 37. tygodniem. Dlatego mam luteine i lezenie. Chce tez zeby mial powyzej 3 kilo.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:25   #761
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne są twoje lampki. Przede wszystkim własnoręcznie wykonane i trud w nie włożyłaś

Cytat:
No to moim zdaniem wszystko w normie ale pamiętaj ze jak Ci to będzie leżało na wątrobie to lepiej pojechać na IP i zrobić ktg.

Ja siedzę sobie z farbą na głowie. Modliłam się żeby w połowie nakładania farby nie odeszły mi wody! Bo miałabym połowę głowy blond a połowę brąz haha

Aakkzzii - z tego co ja czytam co się dzieje z czarownica to lekarze z Karowej wiedzą co robią, to są standardowe procedury. A moim zdaniem warto powalczyć o poród SN bo jest po prostu lepszy dla matki i dziecka. A wywołanie porodu to nie jest takie hop siup.
Jak poleże to robi się miękki, ale mąż dzisiaj macał mój brzuszek rano i do mnie z tekstem ze faktycznie mam go twardego i mi panikę sieje. No cóż najwyżej pojedziemy na IP na ktg i juz.

Farba dobrze chwyciła? Ja też dzisiaj będę się farbować bo taki odrost juz mam, że masakra.
Cytat:
Moja tez mi mówiła ze dopóki nie unormuje tarczycy to o ciąży nie będziemy mowy.
Potem ginekolog i powiedział ze jak zbije ja do poziomu poniżej 2 to od razu mamy brać się do roboty.

Cytat:
Merry ja mam ten termin co Ty a jeszcze lutka 100 2x dziennie. Ale myślę że teraz na wizycie we wtorek gin juz zmniejszy lub każde odstawić... Juz się nie mogę doczekać!!! Niby okresu nie ma ale wkładek nawymieniałam sobie tyle ile podpasek przez całe życie nie zużyłam... Także tak jakby lekki okres przez 7 miesiący bez przerwy :/
Ja tez w tej ciąży pomimo tego że nie miałam luteiny to te wkładki szły u mnie jak woda.
Stary 2015-08-29, 14:35   #762
loudres
Zadomowienie

Ja tez ciągle na wkład kach od maja. Jeszcze tydzień przed weselem myślałam że może jakąś infekcja się przyplatala, gin badał i mówi że dużo śluzu i tyle, i do teraz czasem czuje się jak posikana.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:39   #763
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś miałam załamanie. Wczorajsza inf od gina że mogę juz nawet za tydz urodzić dziś do mnie dotarła i siedziałam i ryczalam że to nie czas jeszcze. Wiem że z miękka szyjka chodzić można długo ale taka się bezsilna dziś poczulam i nieprzygotowana psychicznie na poród. Dopiero 36 tydz!!!
Ojej. A masz nakaz lezenia? Dostalas jakies leki? Czy po prostu Cie poinformowala i tyle?

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:41   #764
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Izo znasz te ksiażkę,jak nie to szczerze Ci polecam (np. w Empiku są):
"Jak zajść w ciążę" autorki Zhai Xiao-Pingie
Prosze Was dziewczęta,byście nie komentowały tego co napiszę

Uważam,że dopiero rady zawarte w tej książce pomogły mi (nam) zajść w ciążę.Kupiłam ją jakoś rok temu,zastosowałam się do zaleceń jakos tak w październiku i...w grudniu zaszłam. A uwierz,że lekarze po których chodziłam nie widzieli problemu bo GO NIE BYŁO. A jednak okazalo sie ze był. Nie chce tu opisywać całej histori ale gdyby nie ta mądra książka i rady z medycyny chińskiej to...nie byłoby mnie tu od 9 mcy na tym forum.
a ja tam uważam, że wszystko co pomogło czy to książka z chińską medycyną, pielgrzymka do Częstochowy czy urok cyganki jest ok i nikogo nie można negować za to.
Parę lat temu trafiłam na książkę odnośnie naszego myślenia, zastosowałam się do rad i co? i to że od tamtego czasu życie mi się zmieniło. Oczywiście nie brak ludzi co się pukają w czoło i z tego śmieją, ale mam ich w nosie - mnie jest dobrze. Pierwszą taką osobą był tz ale zwróciłam mu uwagę na pewne aspekty i jak krowie na rowie pokazałam i muszę powiedzieć, że teraz łapę go na tym jak ochrzania lub daje rady swojej mamie, wiecznej pesymistce

Kondon ballsy śliczne !!!!!!
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:42   #765
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Izo znasz te ksiażkę,jak nie to szczerze Ci polecam (np. w Empiku są):

"Jak zajść w ciążę" autorki Zhai Xiao-Pingie

Prosze Was dziewczęta,byście nie komentowały tego co napiszę

Uważam,że dopiero rady zawarte w tej książce pomogły mi (nam) zajść w ciążę.Kupiłam ją jakoś rok temu,zastosowałam się do zaleceń jakos tak w październiku i...w grudniu zaszłam. A uwierz,że lekarze po których chodziłam nie widzieli problemu bo GO NIE BYŁO. A jednak okazalo sie ze był. Nie chce tu opisywać całej histori ale gdyby nie ta mądra książka i rady z medycyny chińskiej to...nie byłoby mnie tu od 9 mcy na tym forum.

Jesli nie chcesz opowiadac calej historii, to chociaz moze mozesz dac przyklady jakies?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:45   #766
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Piękne są twoje lampki. Przede wszystkim własnoręcznie wykonane i trud w nie włożyłaś

Jak poleże to robi się miękki, ale mąż dzisiaj macał mój brzuszek rano i do mnie z tekstem ze faktycznie mam go twardego i mi panikę sieje. No cóż najwyżej pojedziemy na IP na ktg i juz.

Farba dobrze chwyciła? Ja też dzisiaj będę się farbować bo taki odrost juz mam, że masakra.

Moja tez mi mówiła ze dopóki nie unormuje tarczycy to o ciąży nie będziemy mowy.
Potem ginekolog i powiedział ze jak zbije ja do poziomu poniżej 2 to od razu mamy brać się do roboty.

Ja tez w tej ciąży pomimo tego że nie miałam luteiny to te wkładki szły u mnie jak woda.
Ja od dluzszego czasu tak mam ze mi brzuch twardnieje i sie strasznie napina. Teraz jak wiecej lezalam niz chodzilam to problem minął. Ale od wczoraj wiecej chodze i znow mam twardy. Jedyne co mi pomaga to polozenie sie na boku.

A xo do xiazy to w pierwsza zaszlam ze zlotego strzalu ;-) za to w ta juz nie bylo tak prosto bo po zabiegu rozstroila mi sie tarczyca i tez musialam zbijac z poziomu 4. Ale przy poziomie 2 po 3 miesiacach zaskoczylo ;-)
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-08-29 o 14:47
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:45   #767
fatal21
Wtajemniczenie

A ją też mam swój pogląd na zachodzenie w ciążę.TrEba robić dobre uczynki i całkowicie się im poświęcić bez przymusu i nerwów uprawiać sex i się uda.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-29, 14:50   #768
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
No ale karowa co do CC jest specyficzną.

tak, tu się zgodzę ale o tym wiedzą wszyscy, którzy decydują się na poród tam. Znam "pozytywne przypadki" SN zakończone CC i dziewczyna była bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
W wielu szpitalach robią cc po jednej nieudanej indukcji. Tu po dwóch. Ja mam zastrzeżenia co do decyzyjnosci i chaosu informacyjnego.
Ja myślę, że te zastrzeżenia to niestety także przypadek, który spotyka się w wielu szpitalach.

Cytat:
Aakkzzii - z tego co ja czytam co się dzieje z czarownica to lekarze z Karowej wiedzą co robią, to są standardowe procedury. A moim zdaniem warto powalczyć o poród SN bo jest po prostu lepszy dla matki i dziecka. A wywołanie porodu to nie jest takie hop siup.
Amen.
Stary 2015-08-29, 14:56   #769
Virves
Raczkowanie

Cytat:

Na pocieszenie napiszę ze u mnie 10 sierpnia gin powiedziała że bardzo jej się nie podoba szyjka i że w każdej chwili mogę urodzić. Dziś nadal jestem w dwupaku, choć od poniedziałku nie robię nic i to dosłownie. Tylko leżę i klikam na kompie lub pilocie od tv. Poprzedni tydzień byłam w szpitalu i tam robiłam dużo więcej bo i częściej chodziłam i siedziałam i ogólnie się wierciłam także głowa do góry i na pewno będzie dobrze !!!! oby dzidzia była donoszona, a potem niech się dzieje co chce.
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:03   #770
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja jestem chętna do urodzenia dziś. O 13-14 zakładają cewnik. Liczę ze coś drgnie bo od rana mam skurcze. Jak nie drgnie to jutro oxy.

Agu- trzymaj sie dzielnie. Raz czułam taki ból. Po operacji wyrostka. Wylam o leki. A kazali wstawać. Masz cudna córe dla niej dasz radę.
trzymam kciuki, by uparciuszek Aluszek wyszedł dzisiaj !

Cytat:
Dziewczyny czy to normalne że pod koniec ciąży brzuch jest twardy?
normalne jest to od 20tc

Cytat:
ja do dzisiaj jestem w szoku, że się tak szybko udało. A tak właściwie udało się jak tak właściwie udać się nie miało. ale dobrze, że tak się stało, bo tak człowiek znowu by odkładał decyzję, aż się sytuacja polepszy i czekać mozna by było do nie wiadomo kiedy.

Cytat:
Łooooo Boszzzzzz-zobaczyłam gazetkę z Lidla a chciałam teraz rodzić.
I teraz kurna-problem bo nie moge
W poniedziałek fajne rzeczy,dla Chłopa i do domu oraz kaloszki, a 3.09. fajowe ciuchy i musze byc z rana w Lidlu.
Nie dobrze,oj nie dobrze.Dzieciaku siedź do popołudnia czwartkowego grzecznie albo dzisiaj sie zdecyduj na opuszczenie chatki-maciatki

Matka z łojcem siem muszom obkupić Co by w podartych łachmanach jesieniom nie dreptać:P
co tam ciuchy i kaloszki, wrzosy się pojawią

Cytat:
ja miałam lutkę 50tkę, ja nawet nie wiem czy ta lutka coś dawała, bo ona bardzo szybko ze mnie wyciekała i ja wkładek nie noszę więc co chwila majty musiałam zmieniać
a od tego tygodnia ginka pozwoliła mi łykać wiesiołka
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:09   #771
malena1979
Zadomowienie

Hej, ja po wizycie. Wszystko wygląda ok, szyjka króciutka i miękka, ale bez rozwarcia. Młody wyrównał wymiary, choć nadal jest "długi i chudy"
Waży ok 3kg, ale wiadomo, że orientacyjnie. Mam się cieszyć, bo szczupły w brzuszku i będzie się fajnie rodził-zobaczymy
Jednym słowem mam być gotowa, bo nie znam dnia ani godziny.
Ale żeby nie było tak różowo, to zgubili gdzieś mój wynik gbs i mam dzwonic w poniedziałek, bo będą go szukać albo ściągać odpis z labu.
I to tyle.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:28   #772
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ojej. A masz nakaz lezenia? Dostalas jakies leki? Czy po prostu Cie poinformowala i tyle?
Po badaniu stwuerdzila że szyjka się wygładza zn miekknie i żebym nie była zdziwiona jakby za tydz coś się zaczęło dziac. Nic mi nie podała ani leżenia Nie nakazala. Na ktg żadnych skurczy czy nieprawidlowisci nie było. Ogólnie wyniki ok. USG nie mogła mi zrobić bo było zsjete. I że w raxie jakiś moich niepokojów mogę na wzputal się zgłosić bo ma dyzor. Ale w sumie nie czuje się jakoś źle. Ciazy mi brzuch strasznie ale nie czuje skurczy.We wt mam iść z nowymi wynikami i gbs mi pobierze.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Na pocieszenie napiszę ze u mnie 10 sierpnia gin powiedziała że bardzo jej się nie podoba szyjka i że w każdej chwili mogę urodzić. Dziś nadal jestem w dwupaku, choć od poniedziałku nie robię nic i to dosłownie. Tylko leżę i klikam na kompie lub pilocie od tv. Poprzedni tydzień byłam w szpitalu i tam robiłam dużo więcej bo i częściej chodziłam i siedziałam i ogólnie się wierciłam także głowa do góry i na pewno będzie dobrze !!!! oby dzidzia była donoszona, a potem niech się dzieje co chce.
Dzięki, wiem że to jeszcze nic pewnego ale chyba teraz dotarło do mnie ze to juz niedlugo:-o
Stary 2015-08-29, 15:29   #773
malena1979
Zadomowienie

I dzięki za kciuki. Czarowniczko dla Ciebie teraz bardzo mocne kciukasy.
No i witam nową mamę -mega ukrywaczkę
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:30   #774
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej, ja po wizycie. Wszystko wygląda ok, szyjka króciutka i miękka, ale bez rozwarcia. Młody wyrównał wymiary, choć nadal jest "długi i chudy"
Waży ok 3kg, ale wiadomo, że orientacyjnie. Mam się cieszyć, bo szczupły w brzuszku i będzie się fajnie rodził-zobaczymy
Jednym słowem mam być gotowa, bo nie znam dnia ani godziny.
Ale żeby nie było tak różowo, to zgubili gdzieś mój wynik gbs i mam dzwonic w poniedziałek, bo będą go szukać albo ściągać odpis z labu.
I to tyle.
Trzymam kciuki żeby niezależnie od daty wsxystko szybko i sprawnie poszło
Stary 2015-08-29, 15:31   #775
fatal21
Wtajemniczenie

Chyba przepakuje torbę aczkolwiek na 50 to ją chyba nic nie mam.Bianeczka i agu mówią że w 50 akurat

Stary 2015-08-29, 15:35   #776
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
a ja tam uważam, że wszystko co pomogło czy to książka z chińską medycyną, pielgrzymka do Częstochowy czy urok cyganki jest ok i nikogo nie można negować za to.
Parę lat temu trafiłam na książkę odnośnie naszego myślenia, zastosowałam się do rad i co? i to że od tamtego czasu życie mi się zmieniło. Oczywiście nie brak ludzi co się pukają w czoło i z tego śmieją, ale mam ich w nosie - mnie jest dobrze. Pierwszą taką osobą był tz ale zwróciłam mu uwagę na pewne aspekty i jak krowie na rowie pokazałam i muszę powiedzieć, że teraz łapę go na tym jak ochrzania lub daje rady swojej mamie, wiecznej pesymistce

Kondon ballsy śliczne !!!!!!
Tez czytalam taka kisazke i wierze ze to co sie dzieje w naszym zyciu jest efektem myslenia negatywnego jak i pozytywnego! I jesli czegoś bardzo pragniemy i wierzymy ze tak bedzie to tak sie stanie mam kilka takich przykładów z mojego zycia, ktore utwierdzily mnie w tym ze to naprawde działa!

Stary 2015-08-29, 15:48   #777
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki Bogu nie zadziałały chociaż miałam jakieś dziwne skurcze z rana. Chyba jestem panikara
Stary 2015-08-29, 16:51   #778
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja od dluzszego czasu tak mam ze mi brzuch twardnieje i sie strasznie napina. Teraz jak wiecej lezalam niz chodzilam to problem minął. Ale od wczoraj wiecej chodze i znow mam twardy. Jedyne co mi pomaga to polozenie sie na boku.

A xo do xiazy to w pierwsza zaszlam ze zlotego strzalu ;-) za to w ta juz nie bylo tak prosto bo po zabiegu rozstroila mi sie tarczyca i tez musialam zbijac z poziomu 4. Ale przy poziomie 2 po 3 miesiacach zaskoczylo ;-)
Tez teraz więcej leżę niż robie.
Mąż odkąd mu powiedziałam ze brzuch mi robi się twardy i schylać mi ciężko to pomaga dużo więcej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Zamilkly wszystkie na raz
Stary 2015-08-29, 16:58   #779
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Tez teraz więcej leżę niż robie.
Mąż odkąd mu powiedziałam ze brzuch mi robi się twardy i schylać mi ciężko to pomaga dużo więcej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Zamilkly wszystkie na raz
No fakt ;-) chyba wszystkie nie radzą

Stary 2015-08-29, 17:00   #780
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No fakt ;-) chyba wszystkie nie radzą

No miejmy nadzieje ze same nie zostalysmy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości