![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zbyt późno.
Wszędzie było głośno, że młodzież się buntuje i jest zła, pusta itd. No to ja chciałem być wartościowy i posłuchałem. Nie buntowałem się. Żyłem tak, jak mnie uczono, przecież wszędzie było o tym głośno co jest dobre, a co złe. Więc wybierałem to, co jest dobre. Byłem dobry i grzeczny. Tak, jak trzeba. Przecież buntowanie się jest złe i prowadzi do złych rzeczy i złego życia. A ja chciałem mieć dobre. Chciałem być mądry, jak Ci wszyscy mądrzy ludzie, którzy to mówili. Edytowane przez TenGorszy Czas edycji: 2015-08-29 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do spotkań z kolegami - miałeś kobiety, więc nie wiem w czym problem? Skoro ja mogę z koleżankami rozmawiać o facetach, to i ty możesz gadać o kobietach. Jak pisałam, każdy popełnia błędy. Ale zawsze trzeba z tych błędów wyciągać wnioski i żyć dalej. Bo smutna przeszłość nie musi równać się smutnej teraźniejszości i przyszłości. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
@natalia_t
A więc są i były ładne dziewczyny, które mogły wybierać ze wszystkich facetów i są i byli przystojni/charyzmatyczni faceci, którzy mogli wybierać ze wszystkich dziewczyn. I te najlepsze dziewczyny wybierały tych najlepszych chłopaków, a ci najlepsi faceci wybierali te najlepsze dziewczyny. Reszta, to Ci gorsi. W tym ja i być może Ty. |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
To Ty sobie wmawiasz, że reszta to ci gorsi. Ja siebie za gorszą nie uważam, pomimo że nie miałam życia towarzyskiego. A nawet jeśli, to kto zabroni tym "gorszym" tworzyć związki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie tylko ładne dziewczyny czy przystojni faceci kogoś potrafili znaleźć i nie zawsze to było tak, że ona i on atrakcyjni albo ona i on brzydcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zawsze ładni faceci byli z ładnymi dziewczynami. Ale zawsze atrakcyjni z atrakcyjnymi. A mniej atrakcyjni z mniej atrakcyjnymi. A zerowo atrakcyjni, jak ja (mimo, że nie wyglądałem najgorzej, ale wygląd to nie atrakcyjność), czyli najgorsi, z nikim. Edytowane przez TenGorszy Czas edycji: 2015-08-29 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Mam kolegę, ze sporą nadwagą, do tego jest niski, ma trądzik, a przez długie włosy ludzie co chwilę mylą go z dziewczyną. Dla mnie jest zupełnie nieatrakcyjny (czyli według Ciebie najgorszy) i nie uwierzysz, ale ma dziewczynę (całkiem ładną) i jest szczęśliwy. Twoja teoria się nie sprawdza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez TenGorszy Czas edycji: 2015-08-29 o 13:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie uważam, że byłam nieatrakcyjna, tylko nie miałam charakteru i dawałam sobą pomiatać, co na szczęście już się zmieniło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
No skoro przez całą średnią szkołę i studia nikt mnie nie chciał, to chyba jednak wszyscy postrzegali mnie właśnie jako nieatrakcyjnego. A jeśli nawet, jak to własnie wyżej napisałem, podobałem się komuś, to to była totalnie nieatrakcyjna lub zdesperowana dziewczyna, której nikt nie chciał. I to dowodzi, że należę do tych gorszych ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Nie, nie chciałem, bo mi się nie podobała. Dlaczego miałbym być z kimś, kto mi się nie podoba? Moi koledzy mieli dziewczyny, które im się podobały (i mnie też).
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Ja p***dole powodzienia w życiu z takim podejściem. Każda atrakcyjna dziewczyna będzie szóstym zmysłem wyczuwać Twoje piętno i z racji tego, że jesteś tym gorszym nawet słowa z Tobą nie zamieni, bo ona jest z tych lepszych, więc się nie będzie przecież do gorszych zniżać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Yhm, tak autorze, jestes nieszczesliwy bo nie wyrwales miss a przeciez sie nalezala, kazdemu sie nalezy! Ja ide sie utopic z rozpaczy bo tez chcialabym takiego faceta jak Ronaldo, a mam do wyboru samych przecietniakow, przeciez nie bede z przecietniakiem. Nalezy mi sie Ronaldo, a jak nie to przegralam zycie i koniec, zaloze o tym kilka tematow na Wizazu, oskarze o niepowodzenia rodzicow i swiat, uznam, ze wcale nie potrzebuje pomocy lekarza i bede nawijac o tym jak zdarta plyta. To moj plan na przyszlosc. A i jestem przegrana juz na 100%, bo prawie 25 lat i dziewica, szok, tyle stracic
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- P.S. Moj brat tez powinien plakac nad swoim nieszczesciem, bo byl prawiczkiem do 24 lat, mimo iz jest bardzo przystojnym facetem. Oboje jestesmy nieudacznikami, mamy zmarnowana mlodosc, przynajmniej idac tokiem myslenia autora i jego kategoriami oceniania ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Konto usunięte
|
.
Sześć stron. Sześć stron międlenia DOSŁOWNIE! tego samego, co na pierwszej z nich. ...ale brniemy dalej! Jadziem, panie Zielonka. Panie proszą Panów. Mogę zostać Waszym wodzirejem. |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
No nie do końca, bo po ostatnim jego poście idealnie widać, że chodzi tylko i wyłącznie o to, że nie miał czym tym swoim idealnym kolegom(którzy jeśli są jak autor to traktowali te dziewczyny przedmiotów) imponować.
Edytowane przez Yuki no hana Czas edycji: 2015-08-29 o 14:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
albo sama wywnioskowałam to od początku, tak że - zdania nie zmieniam : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Spoczko, autor stworzy kolejne rozprawy na temat swojego nieszczescia, szesc stron to wcale nie tak duzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Sam przed sobą wiem, jaki jestem beznadziejny i jak bardzo gorszy od innych. Udawać superfaceta przed innymi, to nie jest żaden problem. Ale jakoś nie satysfakcjonuje mnie udawanie przed innymi, gdy sam wiem, jak jest naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Ale ja sie ustosunkowalam, moim zdaniem NIE masz zmarnowanej mlodosci, po prostu nie wybrala cie jakas super laska, nie jestes w tym jedyny. Tez nie mialam do czynienia z pieknisiem, nie zaliczalam kolesi na imprezach. Jak tysiace innych ludzi, tylko ty masz fisia na tym punkcie, piszesz jak nawiedzony bo jestes nawiedzony na punkcie przeszlosci. Kazdy ci to napisal i nie, wcale nie przyznaje ci racji w glebi duszy, wybacz ze to napisze, ale uwazam, ze jestes zdrowo szurniety. To wlasnie mysle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Poza tym uświadomiliście mi, że najbardziej chyba po prostu żałuję tego, że w żaden sposób nie imprezowałem, nie miałem okazji na zwykłe szczeniackie zabawy, jak przemacanie, czy przelizanie się z jakąś laską na domówce, czy pod namiotem. Nic takiego, nic z tych rzeczy. Jak pieprzony odmieniec, mnich, aspołeczne zero. To mnie najbardziej boli. To, o czym była mowa w #148-#151, a do czego nikt się nie odniósł. To jest najgorsze i chciałbym, żeby pozostało podsumowaniem tego wątku. Żeby ktoś to zrozumiał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Naczelna Nastolatka
|
W zasadzie autor sam przyznał ze jest szurniety. To teraz można wrócić do podstawowej kwestii. Szurniecie się neutralizuje na psychoterapii.
#177 |
Raczkowanie
|
Nie da się zneutralizować świadomości. Zawsze będę świadomy przyczyn. I dlatego nigdy nie będę z siebie zadowolony. Co wy określacie jako bycie szurniętym.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
Czyli ponad 90% społeczeństwa, która nie puszczała się w czasach szkolnych, powinna się powiesić, bo jest gorsza.
Sam piszesz, że nie wychodziłeś choćby z klasą na piwo, więc nie dawałeś ludziom szansy, żeby się do ciebie zbliżyli. I na tej podstawie wyrobiłeś sobie opinię, że jesteś beznadziejny. Nie wychodź z ludźmi z domu, potem płacz, że jesteś samotny. To nie oni olewali ciebie, ale ty ich. I to nie oni mieli o tobie taką opinię (bo jak mieli to zrobić, skoro prawdopodobnie cię nie znali), ale ty sam sobie wystawiłeś taką ocenę bezpodstawnie, bo najpierw odtrąciłeś ludzi, a potem już nikt do ciebie nie podszedł, więc zaczęło się myślenie, że nikt cię nie lubi. Przecież to chore. A chore się leczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;52582646]Czyli ponad 90% społeczeństwa, która nie puszczała się w czasach szkolnych, powinna się powiesić, bo jest gorsza.
Sam piszesz, że nie wychodziłeś choćby z klasą na piwo, więc nie dawałeś ludziom szansy, żeby się do ciebie zbliżyli. I na tej podstawie wyrobiłeś sobie opinię, że jesteś beznadziejny. Nie wychodź z ludźmi z domu, potem płacz, że jesteś samotny. To nie oni olewali ciebie, ale ty ich. I to nie oni mieli o tobie taką opinię (bo jak mieli to zrobić, skoro prawdopodobnie cię nie znali), ale ty sam sobie wystawiłeś taką ocenę bezpodstawnie, bo najpierw odtrąciłeś ludzi, a potem już nikt do ciebie nie podszedł, więc zaczęło się myślenie, że nikt cię nie lubi. Przecież to chore. A chore się leczy.[/QUOTE] Rozumiem Cię. OK, może nawet masz rację. Problem nie polegał na tym, że byłem beznadziejny, tylko że byłem aspołecznym odludkiem. W zasadzie to prawda. W takim razie... hm... mój pogląd nieco ewoluuje. Nie tyle to ja jestem gorszy od innych, co moje życie. Zmarnowałem je, bo wierzyłem, że trzeba być dobrym i grzecznym (#148-#151). I tego żałuję. To mnie boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.