|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
ZUKEN, fajne ciuszki
A powiedz mi, jak z tym body kopertowym, czy już używałaś i czy jest ok? Bo mam wstępnie zamiar na początek przygody z dzieciem mieć 80% takich, żeby było łatwiej ubierać nie przez główkęEWUSIA, dzięki za informację
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna dobrze, że z maleństwem wszystko ok, oby wszystko z ex tż się wyjaśniło
![]() Dotka u mnie dzisiaj ogórkowa, ziemniaczki z sosem pieczarkowym i cyckiem z kury.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Med takie body to super sprawa na poczatek
czlowiek sie boi ta mala glowke podnosic zeby czegos nie uszkodzic a tak tylko dziecko na boki sie przekula I jest spoko
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
To super, dzięki ZUKEN
może wyjdzie mnie to trochę drogo, bo u nas nigdzie takich nie ma i zostaje Internet, ale jak już nabierzemy wprawy to sobie zaoszczędzimy
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-29 o 16:30 |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do obiadu to miałam kotlety z dorsza, surówkę z czerwonej kapusty, fasolkę szparagową ![]() Niefajnie z tym swędzeniem :/ kurcze raz, że męczące a dwa, że człowiek w niepewności. Siostra mojej koleżanki też to miała, jakoś miesiąc przed porodem. Położyli ją w szpitalu, potem się polepszyło więc do domu i ścisła dieta, ale za kilka dni wróciła i zadecydowali o cesarskim cięciu. Tylko no własnie to już była koncówka III trymestru... ciekawe co powie gin, nie ma co się stresować na zapas [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52582222]Jestem dziewczyny spowrotem, uff. A więc sprawy mają się tak : dzidzia zdrowa jak ryba, serduszko idealne, żołądek i nerki na swoim miejscu, dwie rączki i nóżki. Siedzi głowką skierowaną w dół i ciężko było zrobić badanie. Łożysko z przodu, pępowina 3-naczyniowa. Nie ma mało/wodogłowia ani zajęczej wargi. Jest troszkę młodsza niż wszyscy obstawiali i termin teoretycznie przesunął się na 7.01. Na dzień dzisiejszy waży 422g, więc w normie, a i serduszko bije miarowo 140 uderzeń i kręgosłup w każdym odcinku jest oki aa i najważniejsze - na 95% to dziewczynka jezu, nadal jestem w szoku ;D[/QUOTE]wspaniale wieści! gratuluję córy! no i czyżby były TŻ się otrząsnął?
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tylem.pl/montaz-fotelika-...ierunku-jazdy/ może kogoś zainteresuje, link podrzuciła mi koleżanka, która właśnie korzysta z takich fotelików. Wiem, że jeszcze trochę czasu minie zanim się zmieni fotelik na większy, ale może warto wcześniej poczytać innych opinii
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, ja właśnie chce oglądać teraz + na L4 żeby mieć co do roboty
![]() Koleżanka z pracy ciągle mi 'wróży' L4, że 'nie wiesz jak będzie' itd. Kurde, nie znoszę czegoś takiego. Ja jej mówie, że co ja bym w domu robila, a ona, że kompletowała wyprawkę No ale co kompletowała? Łóżeczko, wózek, fotelik muszę obejrzeć na żywo. Rzeczy higieniczne zamawiam z apteki internetowej, więc to kwestia powiedzmy 30 minut i zamówienia.Ciuszki, to stacjonarnie + przez net, ale też nie trwa to parę godzin dziennie, codziennie. Co do cholestazy to właśnie to jest dolegliwość III trymestru, ale z racji moich wcześniejszych problemów, jest ryzyko, że może się pojawić wcześniej. No nic, póki co wypiłam wapno, zrobiłam peeling cukrowy + porządnie się wysmarowałam balsamem i powinno być ok. Dzieciowi mega smakuje pieczarkowa, mój chłopak! ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Malwi, ja tu pisałam kiedyś o fotelikach RWF, jest w 1 poście link do bloga osiemgwiazdek, o fotelikach montowanych tyłem właśnie ![]() I my chcemy takie foteliki kupować |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, z tym L4 to się faktycznie nie przejmuj
Ten Roan Marita Prestige będzie mi się śnić po nocach
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, bez przesady, ja nie będę do samego porodu pracować
![]() We wrześniu mam 2 tygodnie urlopu, w październiku przychodzi nowa laska, muszę ją wdrożyć. W listopadzie już mogę chodzić powiedzmy 2-3 razy w tygodniu, a w grudniu wcale. |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
No akurat pracowały do 7 czy 8 miesiąca. 2 razy w tygodniu brzmi całkiem ok
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też widziałam tą promocję, chciałam półśpioszki wziąć, ale się powstrzymałam, bo nie potwierdził nam płci wczoraj i ciągle gdzieś tam w głowie siedzi "a co jak to jednak chłopczyk?" a one były różowe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, muszę zmienić tabletki, bo mi jednak coś w nich nie leży. Najpierw odstawiłam kapsułkę z jodem, zelazem itp., potem z DHA i okazuje się, że to jednak DHA. A bez sensu jeść mi te z pierwiastkami, bo wit D mam osobno w największej dawce. Czy któraś z was by chciała omegamed optimę- 16 białych i 10 czerwonych kapsułek?
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Medeline a jakie masz objawy cos konkretnego sie dzieje? Co Ci nie lezy? Bo tez je biore ale skoncze opakowanie i kupie MamaDHA
|
#1516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja przyznam że mi zupełnienie podrasowały takie bodziaki. Wolałam już podnieść główkę niz z tym zapinaniem całym sie użerać. Jak zawsze co osoba to podejście
|
||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDUSIA, są to DHA roślinne a ja mam uczulenie na olej słonecznikowy... na początku było ok, po jakichś 10 się zaczęłam jelitowo dziwnie czuć, zaczęłam więc zmieniać pory zażycia I dopiero po odstawieniu przeszło
TYGRYSEK, no myślę że właśnie jak opanujemy sprawę to już nie kupowałabym, np. Po miesiącu
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Najnowszy brzuszek
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI, wooo, ładny
Ale wygląda na umięśniony, wpadnę w kompleksy
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wygląda, odkąd się przeprowadziłam na wieś jakoś nie mam czasu trenować, wcześniej coś tam sobie podrygiwałam (robiłam ćwiczenia na talię osy i efekty było szybko widać i co najważniejsze na długo
)
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Widać moc ćwiczeń!
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
jak będę mieć czas, to chcę po rozwiązaniu wrócić do tych ćwiczeń. Zajmuje ok 20 min, z rozgrzewką 30, a po 2 tygodniach ja już widziałam pierwsze efekty. To są ćwiczenia na 4 tygodnie, tak jak 6 weidera, ale nie obciążają tak kręgosłupa
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
http://vitalia.pl/pamietnik/Savanna1...talie-osy.html
Fakt po dwóch dniach masz dosyć, ale jak przetrwasz zakwasy, to później jest łatwiej. Nooo i zakwasy gwarantowane raz w tygodniu jak się zwiększa ilość powtórzeń pierwszego dnia, ale efekty też szybko widać
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam ze znajomą, jej dwie starsze siostry już mają dzieci małe i mówiła, że ona się zniechęciła do posiadania dzieci jak widzi jak to wszystko wygląda, że ona się szybko nie zdecyduje itp. itd. A później dołożyła, że ostatnio patrzyła jak jej siostra przewija córkę, że powycierała, a ona znowu się zesrała i zesikała. Ale po co mi to mówi? Żeby mnie dobić? Denerwuje mnie takie gadanie.. albo jestem przewrażliwiona. |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego jak sama do tego podchodzisz. Jak uważasz, że dzieci to zło konieczne, bo trzeba, bo rodzina naciskała i dla świetego spokoju jedno sobie strzelę, a co. Można też mieć taką sytuację jak ja mam, ja marzyłam o dziecku od dawna. W zasadzie odkąd urodziła się moja siostra i się nią zajmowałam. Czekałam na odpowiedni moment itd. i na pewno nie zrezygnuję z kolejnego dziecka, bo zwyczajnie tego chcę.
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
KOKTAJLOWA, takie gadanie jest przykre. Osobiście o ciąży nie opowiadam bezdzietnym koleżankom jeśli nie pytają, na pewno nie w szczegółach. A i tak potrafią powiedzieć, że jak tak na mnie patrzą to coraz bardziej są na ciążę anty itp. Jest mi wtedy bardzo smutno, bo naprawdę nie pokazuję po sobie negatywów, ani finansowych ani problemów z ulozeniem sobie życia. Jak np. ma psa, który zachoruje i trzeba będzie mu zakładać i zmieniać pampy na podkładach do przewijania o zapachu trawy (podobno tańsze niż ludzkie a wygląd ten sam
) to co, mam od razu zrażać się do rodu psiego i o tym na około opowiadać, zwłaszcza tej osobie?Ja nie chciałam dziecka. Ale będę mieć i nawet jak coś wydaje się okropne, muszę przeżyć bez większego gadania, bo kupa sama się nie wyrzuci. To trwa tylko chwilę, potem przecież samo się oporządza
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-29 o 20:47 |
|
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i jeszcze coś czego się obawiałam ale niestety ludzie tak myślą. Padło pytanie "a to ślub wzięliście przez dziecko?" Nie lubię jak ktoś tak myśli, zawsze chciałam mieć dziecko po ślubie, żeby ludzie nie gadali. Tylko nic nie poradzę, że wyszło ciut wcześniej i każdy sobie myśli co myśli, a ja się przejmuje bo mam taki charakter. Edytowane przez koktajlowa7 Czas edycji: 2015-08-29 o 21:15 |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline, a czemu Cię nie ma na liście?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

A powiedz mi, jak z tym body kopertowym, czy już używałaś i czy jest ok? Bo mam wstępnie zamiar na początek przygody z dzieciem mieć 80% takich, żeby było łatwiej ubierać nie przez główkę

a tak tylko dziecko na boki sie przekula I jest spoko 

No ale co kompletowała? Łóżeczko, wózek, fotelik muszę obejrzeć na żywo. Rzeczy higieniczne zamawiam z apteki internetowej, więc to kwestia powiedzmy 30 minut i zamówienia.