|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
weekend na śląsku
Chciałabym się wybrać gdzieś na weekend z chłopakiem, ale nasz budżet wynosi tylko 300 zł. Macie może jakieś propozycje? Z góry dzięki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: weekend na śląsku
300 zł na osobę?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mogę polecić kwatery za 35-40zł od osoby w Wiśle np.
Dobry dojazd autem i pociągiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Również polecam Wisłę i noclegi "nad zaporą", świetna lokalizacja, właściciele mili, domek przyjemny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Niestety 300zl na dwie osoby :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Myślę, że i tak dałoby radę, zostanie na dwa noclegi w takim miejscu dla dwóch osób to koszt 100 zł (poza sezonem), więc zostaje 200 zł, po 100 zł na osobę, w dzień przyjazdu można się wybrać do centrum i np nad rzekę, koszt obiadów nawet w normalnych karczmach itp to 20 złx2 to masz 40 zł, na wieczór można kupić sobie winko i wypić, albo na posesji (w domku), albo znaleźć jakieś ustronne miejsce na piknik niedaleko zapory, w drugi dzień (tutaj macie całą dobę) proponuję wypad w góry, Barania jeśli jeszcze nie byłaś w Wiśle obowiązkowo, kupno prowiantu i picia to koszt kilkunastu złotych, w ostatni dzień (powiedzmy, że po południu wybieracie się z powrotem do domu) można znowu wybrać się nad rzekę, zjeść jakąś rybkę w knajpce (te są już nieco droższe), ale pyszne, jak ktoś lubi muzea (ja nie przepadam) to też coś znajdzie pewnie z wejściem za kilka złotych, jest jeszcze skocznia o ile dobrze pamiętam w Malince, ale ja wolę po prostu wyjść w góry, posiedzieć nad strumykiem, wodospadem, albo po prostu na łące w lesie, lub przy jakiejś rzeczce, wszystko zależy od upodobać, ale wyjazd na weekend dla dwóch osób za 300 zł to rzecz naprawdę do zrobienia bez wielkiego wysiłku, może bez luksusów i homara, ale przynajmniej można odetchnąć z ukochanym, spokojnie też możecie np w takiej cenie spędzić weekend np we Wrocławiu, proponuję z jednym noclegiem (jeśli koniecznie to ma być weekend to po prostu z soboty na niedzielę, chociaż wtedy najwięcej ludzi, no ale przynajmniej miasto tętni życiem), Hostele blisko rynku, prawie na samym rynku = pokój dla dwóch osób za ok 90-100 zł, w stówce spokojnie się zmieścicie, przejście na most zakochanych, czy wyspę Słodową nic nie kosztuje, knajpki na rynku wprawdzie drogie (przynajmniej te co poznałam), ale zawsze można przejść się do jakiegoś POLECANEGO baru mlecznego, albo nawet na głupią pizze, czy dużego burgera, ja z chłopakiem zawsze podczas weekendowych wypadów mieszczę się w cenie 300-400 zł, a nie głodujemy nigdy, wręcz przeciwnie i zawsze jesteśmy mega zadowoleni z wypadu, a często w tą cenę nawet wlicza się koszt pociągu/autobusa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki za propozycję
![]() góry i spacery po okolicy oczywiście obowiązkowo :p Muszę coś pomyśleć z jedzeniem i dojazdem. Mam nadzieję że wyjazd wypali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To życzę udanego wypadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.