Mamusie Majowe 2015! - część 3 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 23:05   #3601
truskawkaxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3

Nadrobilam w końcu !

Ola - dobrze że przeprosił i zrozumiał że przegiął.

Olimpia - jaja z tym włosem ale kto by pomyślał. Dobrze że minęło.

Co do facetów mój od początku pomagał. Potem trochę odpuścił na zasadzie ; skoro ty sobie tak dobrze radzisz to nie wchodzę ci w paradę. Aż jakiś miesiąc temu ja się popłakałam że cała odpowiedzialność i opieka spoczywa na mnie i że mi ciężko. A ten wielkie oczy że nie wiedział że czemu nic nie mówiłam. No to ja że nie chciałam się prosić bo on sam powinien na to wpaść. I bardzo dużo się zmieniło choć wcześniej też nie było źle. Ale teraz np widzi że trochę bałagan to od razu ogarnie. Małą się bardzo dużo zajmuje. Jak ma wolne to bierze ją co rano żebym się wyspała. I pampka przebierze i przy kąpieli zawsze jest i ją zabawi i uśpi. Ma do niej cierpliwość i nie denerwuje się jeśli płacze. Ogólnie jest ok i widzę że mała już go zna i uspokaja się też u niego gada do niego śmieje się. Widać że czuje się bezpieczna. A on się lepiej odnalazł w roli taty i ma też z tego dużo radości :-D

A dziś męża wykopałam z kumplami na męski wieczór. Do mnie o 17 wpadła znajoma. Mała zasneła byłyśmy na 2h spacerze. Połowę przespala a potem się bawiła. Po kąpieli padła więc plotki i babski wieczór. Teraz pojechała.

Fajnie tak
Stary 2015-08-29, 23:07   #3602
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, to Wkurzam się na tych Waszych chłopów. Przykre to wszystko. Straszna niedojrzalosc z nich bije. Tak jakby dopiero teraz do nich dotarło, że dziecko to obowiązek, nie tylko matki.
mój ma poczucie obowiązku, że musi dużo zarabiać i dużo kupować dziecku poza tym tak jak mówię, niby się zajmuje, ale przed tym naszym wyjazdem nad morze to nigdy sie z własnej woli nie zajął. zobaczymy, na jak długo zostanie w głowie "wiedza" ze wspólnego wyjazdu.
Stary 2015-08-29, 23:12   #3603
201606011622
Konto usunięte

Truskawka mój chyba też myśli że świetnir Sobie radzę ZAWSZE. chyba muszę go uświadomić
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 23:31   #3604
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Chce mi się spać ale wolę krzyczeć. logika Kuby

Ale zaczynam dostrzegac jakas w miarę regularnosc. Okoko 11, 14 i 19 zasypia od sporego czasu dzień w dzień.

O , skonczylam posta a on już mi spi na rękach
Logika Julka identyczna... Najgorsze jest to że on daje się ululać tylko w leżaczku Tiny Love trząchany na boki... Jakkolwiek inaczej to jest wrzask Ooo jeszcze w wózku jak się jeździ na boki to też zaśnie, ale ostatnio pojechałam do koleżanki w chuście i oczywiście wrzaski bo nie mogłam go uśpić, dopiero zrobiłam hamak z chusty to przysnął, masakra z tym usypianiem A tiny love w pozycji leżącej jest do 9 kilo, jak on teraz już pewnie z 8 waży... nie wiem co to będzie jak wyrośnie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się "pochwalić". Odmówili nam becikowego. Przekroczyliśmy dochód o jakieś 60 zł. Wściekła jestem strasznie. Będę się odwoływać. Pewnie to i tak nic nie da. Kocham mój kraj po prostu.
My też coś koło 100 czy tam 140 zł przekraczamy

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:10   #3605
moniisia90
Wtajemniczenie

O rety te chlopy

Brawo dla tych co zrozumieli i pomagają.

My dzis calkiem mily wieczór z tztem mieliśmy jak wrócił, włączyliśmy film i poprzytulalismy sie... I Lena zaliczyła pierwsza pobudkę bo glodna Zanim sie obok polozylam to dossala sie do pieluchy a pierś ciągle jakby caly dzień nie jadła
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 02:13   #3606
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się "pochwalić". Odmówili nam becikowego. Przekroczyliśmy dochód o jakieś 60 zł. Wściekła jestem strasznie. Będę się odwoływać. Pewnie to i tak nic nie da. Kocham mój kraj po prostu.

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
A dodam jeszcze, że mój tż też ma dzis wychodne i nie wiem kiedy wróci... wyjechał przed południem na kawalerski, wróci jutro nie wiem kiedy byle wrócił.
Zeby tylko nie polecial jak chlopaki w "kac vegas"

Moj chlop wrocil przed 1, bo stwierdzil ze beze mnie to nie to samo
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 04:29   #3607
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
No to super. Mój pomaga, zwykle nocki daje radę ale zloszcze sue jak naprawdę zle się czuje a on w nocy nie pomoże. Bo ogólnie to się przyzwyczailam że ja wstaje. Ale nieraz naprawdę jestem wykończona a on śpi...

Wrocilam a on łzy w oczach że jest chamem i żebym mu wybaczyla bo za bardzo go ponosi czasami. ...
Ola mi się wydaje że twój tż ma trochę za dużo tych akcji że najpierw się wścieka na ciebie, nie pomaga krzyczy itp a potem z podkulonym ogonem wraca i obiecuje poprawę. Tyle że tej poprawy nie widać... Wg mnie trochę za często się tak dzieje...

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 04:37   #3608
moniisia90
Wtajemniczenie

Kolejna pobudka po 2 i po 4...
Stary 2015-08-30, 05:18   #3609
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

u nas pobudka o 1 i teraz.

znów mnie trzęsie...
i dziś jestem zła na męża, bo wczoraj wstał 2 raz do Małej gdy widział, że źle się czuje.
dziś nie. bo panicz późno poszedł spać, to nie będzie wstawać...

muszę Mała szybko ukołysać i zanieść do łóżeczka bo zaraz zwymiotuje....

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 06:29   #3610
goskie89
Rozeznanie

Hej. Weken i tyle postow??? Poszalalyscie troche. U mnie mlody mial pobudkę o 4. Tż go nakarmil itp i pojechal na ryby. A mlody dalej spi ☺ wogóle tż naczytal się że na pierwsza rybkè dla dziecka najlepszy jest dorsz i co? Tzeba jechac na baltyk bo przecierz sklepowego mu nie da ale przyzwyczaiłam sie już że jeździ raz czy dwa razy do roku na kuter więc się nie czepiam.
U mnie tż dużo pomaga przy malym. Po 15.30 jest już w domu i przewija go bawi się itp a ja mam w zasadzie wolne. Moge iść na zakupy zrobic paznokcie itp. Z tym że po 16 nie ma już u nas spania bo jest tata wiec będzie zabawa i nie dam rady mlodego położyć choc niewiem jaki bylby zmeczony. To samo jest w wekendy tż musi wyjść żebym mogla uspac. Z zostawianiem go też nie ma problemu. Wychodzilam na oare godzin na zakupy czy cos zalatwic i wieczorne wyjście z koleżankami i to w zasadzie mies po porodzie i nie bylo problemu. Z tym że A jest w zasadzie grzeczny wiec spokojnie można dac z nim radę.

A wczoraj byla u nas caly dzien siostra z dziecmi i widzę że Antek już reaguje na dzieci. Bawil sie z godzinke ze starszą siostra i nie mogl od niej oczu oderwać ☺ poźniej poszliśmy na zakupy gdzie wydalam na chlopakow ponad 400 zl a na siebie 19 zl. Ajj żywot matki polki ☺ i mamy oballa ❤❤❤ mlody go pokochal

Ide nadrabiac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Apropo szpilek to po ciaży musialam uczyć sie jeszcze raz gdzie wczesniej nie mialam problemu. Ale kupilam jedne w wojasie i sa genialnie wyprofilowane. Wszystkie szpilki mogą sie schowac przy tych. Dałam rade ba dwoch weselach gdzie non stop na parkiecie. Także wydaję mi sie że trzeba dobrac wygodne buty i da sie radę ☺

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 06:57   #3611
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Młoda strzeliła taaaakie kupsko że wszystko do przebrania łącznie z prześcieradłem i kocem no i zadowolona gugała do karuzeli

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-30, 07:29   #3612
sara3008
Zakorzenienie

Hej, stawiamy z Igorem soczek dla karmiacych i drineczki dla nie karmiacych i kawal torta ja z okazji urodzin, a Igor z okazji skonczonego 15 tygodnia
Stary 2015-08-30, 07:47   #3613
Nadzieja87
Zakorzenienie

Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;* no i buziak dla Igorka z okazji ukonczonego tygodnia

My też dziś 19 tydzień kończymy
Stary 2015-08-30, 07:55   #3614
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Sara Samych cudowności z okazji urodzin

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 08:00   #3615
truskawkaxx
Zadomowienie

Sara - najlepszego dla Ciebie i Igora :-*

A ja mam problem. :-( od czasu jak młoda mi się w nocy tym mlekiem zakrztusiła mam problem spać w nocy :-( ciągle się budze sprawdzam czy oddycha i zasypiam znowu. Dziś jak się przebudzałam to patrząc na zegarek było to średnio co 15 minut. Nie mogę głęboko zasnąć i czuje się strasznie zmęczona :-( ostatnie dni tz brał małą rano a ja spalam ale on wraca do pracy więc muszę coś z tym zrobić. Tylko co :-( mała w nocy budzi się już tylko między 4 a 5 a ja z tego nie korzystam bo jej pilnuje :-(
Stary 2015-08-30, 08:27   #3616
maartussss
Zadomowienie

Hej!

U nas dziś fajna noc młody zasnął o 22.30, pierwsza pobudka 3.30 i druga pobudka 7.30

Myko- tak czytam i widzę duże podobieństwo zachowań naszych mężów.

Mój mąż uważa, że skoro on zarabia to w domu nic nie musi robić. I wkurza mnie to bo wiadomo latać z odkurzaczem xzy gotować obiadów mu nie każę bo ja cały dzień w domu jestem, ale najbardziej wkurza mnie, że on rozrzuca wszędzie swoje ubrania, papierki po cukierkach, brudne naczynia i to wszystko zostawia, jakbym ja jakąś sprzątaczka jego była. No kurde, dorosły facet a nie potrafi 5m do kosza podejść i wyrzucić swoje śmieci
A co do opieki to Pampersa nie przebierze, jedyne co zrobi to go ewentualnie nakarmi jak go uprosze.. No a bawić się to wiadomo, jak mu się zechce to kilka minut go pobawi :/

Sara- wszystkiego najnajnajlepszego z okazji urodzin

Truskawka - wiem, że ciężko Ci będzie ale musisz troszkę wyluzować taka sytuacja zdarzyła się tylko raz z tego co pamiętam, a Ty byłaś czujna. Mysle,że nie powinno to się powtórzyć. Jeżeli na prawdę jesteś ciagle tym zestresowana to może warto zaopatrzyć się w ten monitor oddechu? Wtedy będziesz spokojniejsza.
Stary 2015-08-30, 08:41   #3617
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Jak nic nie kupię do tego czasu, to wstąpię tam w drodze na chrzciny
Przeszłam caluśką bonarkę - wszędzie sukienki na chrzciny od rozmiaru 80 w górę. Powariowali. Ta co kupiłam to 74, będę musiała chwycić pod paszkami, bo trochę odstaje, ale tak to jest dobra.
A kiedy chrzcicie? My 13.09

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
Ważne że znalazłaś przyczynę.
Kiełków nie ma, ale jak jej dawałam witaminę na plastikowej łyżeczce to ruszyła głową i tam nią zachaczyłam i usłyszałam że przejechałam po czymś twardym. Jak sprawdzałam palcem to czuć kły jak kłują ale zęba raczej nie widzę. No i chyba mało prawdopodobne aby one wyszły pierwsze....hahahaha ale by to wyglądało. Taki szczerbolek z kłami na górze
Synowi mojej koleżanki najpierw wyszły dolne jedynki, później górne dwójki

Cytat:
No to mój tż nawet nie ma pojęcia, czy i ile ja wstaję w nocy. Jak mu rano nie powiem, to on nie wie. Niby twierdzi, ze czasem się przebudza jak Zo płacze, ale od razu zasypia. Ma takie dni, że pieluchy nie zmieni. Czasem nad ranem mu powiem "weź ją już na chwilę, ja się chociaż pół godziny kimnę" (bo Zosia jest rozgadana rano strasznie, jakoś nie zasnę jak wiem, że ona nie śpi i potrzebuje uwagi) to ją weźmie, ale nie raz już odkłada po kilkunastu minutach. Czasem mu sie uda, że Z zaśnie znowu, a czasem ja nie wytrzymuję i idę zamiast spać. O kąpiel na zmianę to toczę boje, teraz jak miał urlop to się udało co drugi dzień - normalnie jak chodzi do pracy to nie kąpie. Jak wychodzi na 13.30 to są takie dni, że może 10 minut się młodą zajmie. Ogólnie niby wszystko zrobi, ale mu sie nie chce, wiec co za sens się chwalić, że zrobi. Teraz na wakacjach było ciut lepiej, bo walczyłam, ze może ja też chcę mieć wakacje, nie tylko on ma urlop, a ja ciągły serwis. Ale ledwo wróciliśmy i dziś już było to samo - ja od 6.30 na nogach, a jak o 9 poprosiłam panicza, żeby wstał i popilnował Zośki nakarmionej i przebranej, bo ja chcę wziąć prysznic, to po 20 minutach młoda sie zanosiła z płaczu, a ten był wielce w☠☠☠☠iony. Włożyłam ją do nosidełka, usnęła przy 3 kołysance. Ale trzeba chcieć. Zasadniczo on może zawsze zostać, ale jak Z ma gorszy dzień i jest marudna, to on jest tak nieziemsko w☠☠☠☠iony, że bez kija nie podchodź. A dziecko sie nakręca jeszcze bardziej. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio ją uśpił, chyba jeszcze za noworodka.
U nas jest prawie identycznie! Niby się zajmie, jak mu ją dam do rąk, ale już jak tylko mała zacznie płakać i husianie nie pomoże, to on rozkłada ręce, bo nie wie co zrobić i za wszelką cenę próbuje ją uśpić a ona się drze jeszcze więcej. Jedyne z czym nie ma problemu, to zawsze jak chcę gdzieś wyjść to z nią zostanie. Czy to do sklepu idę, czy na basen, czy na piwo z koleżankami. Nigdy nie marudzi, że musi zostać. I wtedy i przewinie i nakarmi. Ale jak ja jestem w domu, to mi ją daje, żebym ja się małą zajęła.
Tyle tylko, że podzieliliśmy się tak, że ja mam w nosie budowę domu, nie interesuje mnie w ogóle ten temat, za to zajmuję się dzieckiem. (Wcześniej rozkminiałam gdzie, co zamówić, liczyłam ile materiału itd.). Więc on całe dnie siedzi albo w pracy albo na budowie.

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Hej, stawiamy z Igorem soczek dla karmiacych i drineczki dla nie karmiacych i kawal torta ja z okazji urodzin, a Igor z okazji skonczonego 15 tygodnia
Sto lat o gratulacje!
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:09   #3618
201606011622
Konto usunięte

Szara on jest za bardzo wybuchowy.... a potem jak się uspokoi to nagle jest ok. Wkurza mnie to że o glupoty drze się jakby świat się zawalił.
Wrocilam to zaraz zasnął. WyPilam mu dwa piwa, zostało mu jedno.

Hej Kuba nad ranem często się budził. Teraz właśnie zasnął, aż dziwne że o tej porze
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:13   #3619
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;* no i buziak dla Igorka z okazji ukonczonego tygodnia

My też dziś 19 tydzień kończymy

dziekujemy i buziaki dla Kacperka

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Sara Samych cudowności z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Sara - najlepszego dla Ciebie i Igora :-*

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

Sara- wszystkiego najnajnajlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Sto lat o gratulacje!
Dziekuje

Czy jak Wasze dzieci smieja sie w glos, to dostaja czkawke? bo Igor chwile sie zasmieje i czkawka, potem moge stac na rzesac, a sie nie zasmieje
Stary 2015-08-30, 09:38   #3620
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Juz wiem co moje my dziecku bylo!!! Ja durna po szpitalach jezdzilam...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

A jemu moje wlosy sie zaplataly wokolo palcow u nozki I bardzo mu sciskalo paluszki az mu wpijalo w skore...ja to przypadkiem zobaczylam...wiec szybka akcja tz go trzymal a ja atakowakam nozyczkami do papieru miedzy palcami ale jak tylko mu odplatalam to od razu przestal plakac....jak ja moglam tego nie zauwazyc...czuje sie okropnie przez to
Dobrze że znalazłaś przyczynę! A lekarze tez nieźle, pierwsze co to kropelki. Mi tez tak włosy lecą, ale w paluszkach u stóp jeszcze nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, to Wkurzam się na tych Waszych chłopów. Przykre to wszystko. Straszna niedojrzalosc z nich bije. Tak jakby dopiero teraz do nich dotarło, że dziecko to obowiązek, nie tylko matki.
Popieram Hankę, straszne to co piszecie o tż i mnie to wkurza nawet jak czytam fakt, że mój też idealny nie jest, dużo go nie ma, z usypianiem małego nie zawsze sobie radzi i najczęściej oddaje mi go rozdartego, a jak czasem raz mu się uda to potem trąbi o tym zadowolony przez 2 dni, czasem zamiast się nim zająć, zabawić to go wsadzi do bujaka albo matę, bo on gra a za 5 minut to ja lecę bo mały marudzi ale przy małym robi na prawdę wszystko jak jest w domu, kąpanie jest jego, przewija go, przebiera, bawi. Ale jest tatą, więc nie robi nic szczególnego - tak chyba powinno być Fakt że czasem robi głupie rzeczy, które mnie wkurzają, typu daje małemu kukurydzę do zabawy A jak coś było nie tak (bo np. w weekendy rano spał, jak mały sobie gugał i się śmiał) to 1 raz mu powiedziałam żeby się nim zajął bo ja chce spać i teraz bez gadania się z nim bawi, a ja śpię

To przecież nie jest tak że tatą się tylko bywa, a mamą jest się cały czas, a oni nie mają po 18 lat Tak się może zachowywać jakaś koleżanka, kolega - ale nie rodzic. Oni nie mają nam pomóc z doskoku, tylko są na 100% rodzicami więc i przewijanie i kąpanie nie może być jakimś wyjątkiem, wiem że pracują i czasem po pracy można być zmęczonym, ale mama też może być po całym dniu zmęczona i co wtedy?
Zająć się mogą dzieckiem nie tylko jak ma świetny humor, ale też jak płacze i marudzi Mówcie swoim tż, oddawajcie dzieci, nie lećcie na każde kwilenie niech się wykazują - zwłaszcza tych tatusiów debiutujących trzeba też wychować

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
I dla Ciebie i dla Igorka wszystkiego najlepszego!
Stary 2015-08-30, 10:00   #3621
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Sara wszystkiego najlepszego
No i rosną nam dzieciaczki bo Milenka tez dzis kończy 15 tygodni

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-30, 10:01   #3622
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny masakra z tymi tż.... mój mi bardzo pomagał i przy Lili i teraz to już w ogóle. Aurelie czasami usypia na rękach a przy tym bawi się w chowanego z Lili a ja leżę na kanapie kąpie obie dziewczyny, przebiera i zmienia pieluchy Aurelii no czasami mam wrażenie, że ja to ją tylko karmie jak on jest w domu

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:05   #3623
olimpia2009
Zadomowienie

sara i igorek wszystkiego najlepszego
ruskw powodzenia na chrzcie...ja tez ide dzisiaj na chrzest to kumpeli synka
Stary 2015-08-30, 10:07   #3624
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny masakra z tymi tż.... mój mi bardzo pomagał i przy Lili i teraz to już w ogóle. Aurelie czasami usypia na rękach a przy tym bawi się w chowanego z Lili a ja leżę na kanapie kąpie obie dziewczyny, przebiera i zmienia pieluchy Aurelii no czasami mam wrażenie, że ja to ją tylko karmie jak on jest w domu
No i super ze tak Ci pomaga

Kasia

Wymiana

Stary 2015-08-30, 10:38   #3625
baelka
Rozeznanie

Cześć

Wczoraj miałam wyjście, byłam z koleżankami na koncercie, wróciłam do domu o 1. Fajnie się bawiłam, dobrze mi takie wyjście zrobiło

Sara- wszystkiego najlepszego!

Edytowane przez baelka
Czas edycji: 2015-08-30 o 11:02
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 11:26   #3626
maartussss
Zadomowienie

Rusia- powodzenia dzisiaj :-*
Stary 2015-08-30, 12:17   #3627
moniisia90
Wtajemniczenie

Sara - wszystkiego naj!

Lenka nie ma czkawki jak się śmieje

Wyczytalam dzis ze dzieciom kp należy podawac gluten po 4 miesiącu (np łyżeczkę kaszki manny) - podajecie?
Stary 2015-08-30, 12:40   #3628
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Pierwsza marchewka zakończona porażką krzywe miny i wszystko wyplute no nic sprobujemy jutro

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:08   #3629
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Sara - wszystkiego naj!

Lenka nie ma czkawki jak się śmieje

Wyczytalam dzis ze dzieciom kp należy podawac gluten po 4 miesiącu (np łyżeczkę kaszki manny) - podajecie?

Już się rozpędzam z tym glutenem a gdzie tak wyczytałas?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:23   #3630
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Pierwsza marchewka zakończona porażką krzywe miny i wszystko wyplute : no nic sprobujemy jutro
U nas pierwszy drugi dzien tak bylo a jak zrobilismy przerwe i znowu podalysmy.mloda u mnie na kolanach a moja mama jej wciskala.to tylko chwile ze tak powiem trzeba bylo ja namawiac.juz trzeci dzien je pol sloika marchewki ze smakiem

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości