|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3
Nadrobilam w końcu !
Ola - dobrze że przeprosił i zrozumiał że przegiął. Olimpia - jaja z tym włosem ale kto by pomyślał. Dobrze że minęło. Co do facetów mój od początku pomagał. Potem trochę odpuścił na zasadzie ; skoro ty sobie tak dobrze radzisz to nie wchodzę ci w paradę. Aż jakiś miesiąc temu ja się popłakałam że cała odpowiedzialność i opieka spoczywa na mnie i że mi ciężko. A ten wielkie oczy że nie wiedział że czemu nic nie mówiłam. No to ja że nie chciałam się prosić bo on sam powinien na to wpaść. I bardzo dużo się zmieniło choć wcześniej też nie było źle. Ale teraz np widzi że trochę bałagan to od razu ogarnie. Małą się bardzo dużo zajmuje. Jak ma wolne to bierze ją co rano żebym się wyspała. I pampka przebierze i przy kąpieli zawsze jest i ją zabawi i uśpi. Ma do niej cierpliwość i nie denerwuje się jeśli płacze. Ogólnie jest ok i widzę że mała już go zna i uspokaja się też u niego gada do niego śmieje się. Widać że czuje się bezpieczna. A on się lepiej odnalazł w roli taty i ma też z tego dużo radości :-D A dziś męża wykopałam z kumplami na męski wieczór. Do mnie o 17 wpadła znajoma. Mała zasneła byłyśmy na 2h spacerze. Połowę przespala a potem się bawiła. Po kąpieli padła więc plotki i babski wieczór. Teraz pojechała. Fajnie tak
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym tak jak mówię, niby się zajmuje, ale przed tym naszym wyjazdem nad morze to nigdy sie z własnej woli nie zajął. zobaczymy, na jak długo zostanie w głowie "wiedza" ze wspólnego wyjazdu.
|
|
#3603 |
|
Konto usunięte
|
Truskawka mój chyba też myśli że świetnir Sobie radzę ZAWSZE. chyba muszę go uświadomić
|
|
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo jeszcze w wózku jak się jeździ na boki to też zaśnie, ale ostatnio pojechałam do koleżanki w chuście i oczywiście wrzaski bo nie mogłam go uśpić, dopiero zrobiłam hamak z chusty to przysnął, masakra z tym usypianiem A tiny love w pozycji leżącej jest do 9 kilo, jak on teraz już pewnie z 8 waży... nie wiem co to będzie jak wyrośnie Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
O rety te chlopy
Brawo dla tych co zrozumieli i pomagają. My dzis calkiem mily wieczór z tztem mieliśmy jak wrócił, włączyliśmy film i poprzytulalismy sie... I Lena zaliczyła pierwsza pobudkę bo glodna Zanim sie obok polozylam to dossala sie do pieluchy a pierś ciągle jakby caly dzień nie jadła
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj chlop wrocil przed 1, bo stwierdzil ze beze mnie to nie to samo |
||
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejna pobudka po 2 i po 4...
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pobudka o 1 i teraz.
znów mnie trzęsie... i dziś jestem zła na męża, bo wczoraj wstał 2 raz do Małej gdy widział, że źle się czuje. dziś nie. bo panicz późno poszedł spać, to nie będzie wstawać... muszę Mała szybko ukołysać i zanieść do łóżeczka bo zaraz zwymiotuje....
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Weken i tyle postow??? Poszalalyscie troche. U mnie mlody mial pobudkę o 4. Tż go nakarmil itp i pojechal na ryby. A mlody dalej spi ☺ wogóle tż naczytal się że na pierwsza rybkè dla dziecka najlepszy jest dorsz i co? Tzeba jechac na baltyk bo przecierz sklepowego mu nie da
U mnie tż dużo pomaga przy malym. Po 15.30 jest już w domu i przewija go bawi się itp a ja mam w zasadzie wolne. Moge iść na zakupy zrobic paznokcie itp. Z tym że po 16 nie ma już u nas spania bo jest tata wiec będzie zabawa i nie dam rady mlodego położyć choc niewiem jaki bylby zmeczony. To samo jest w wekendy tż musi wyjść żebym mogla uspac. Z zostawianiem go też nie ma problemu. Wychodzilam na oare godzin na zakupy czy cos zalatwic i wieczorne wyjście z koleżankami i to w zasadzie mies po porodzie i nie bylo problemu. Z tym że A jest w zasadzie grzeczny wiec spokojnie można dac z nim radę. A wczoraj byla u nas caly dzien siostra z dziecmi i widzę że Antek już reaguje na dzieci. Bawil sie z godzinke ze starszą siostra i nie mogl od niej oczu oderwać ☺ poźniej poszliśmy na zakupy gdzie wydalam na chlopakow ponad 400 zl a na siebie 19 zl. Ajj żywot matki polki ☺ i mamy oballa ❤❤❤ mlody go pokochal Ide nadrabiac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Apropo szpilek to po ciaży musialam uczyć sie jeszcze raz gdzie wczesniej nie mialam problemu. Ale kupilam jedne w wojasie i sa genialnie wyprofilowane. Wszystkie szpilki mogą sie schowac przy tych. Dałam rade ba dwoch weselach gdzie non stop na parkiecie. Także wydaję mi sie że trzeba dobrac wygodne buty i da sie radę ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda strzeliła taaaakie kupsko że wszystko do przebrania łącznie z prześcieradłem i kocem
no i zadowolona gugała do karuzeli
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, stawiamy z Igorem soczek dla karmiacych i drineczki dla nie karmiacych i kawal torta
ja z okazji urodzin, a Igor z okazji skonczonego 15 tygodnia
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;* no i buziak dla Igorka z okazji ukonczonego tygodnia
![]() My też dziś 19 tydzień kończymy
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Sara Samych cudowności z okazji urodzin
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Sara - najlepszego dla Ciebie i Igora :-*
A ja mam problem. :-( od czasu jak młoda mi się w nocy tym mlekiem zakrztusiła mam problem spać w nocy :-( ciągle się budze sprawdzam czy oddycha i zasypiam znowu. Dziś jak się przebudzałam to patrząc na zegarek było to średnio co 15 minut. Nie mogę głęboko zasnąć i czuje się strasznie zmęczona :-( ostatnie dni tz brał małą rano a ja spalam ale on wraca do pracy więc muszę coś z tym zrobić. Tylko co :-( mała w nocy budzi się już tylko między 4 a 5 a ja z tego nie korzystam bo jej pilnuje :-(
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U nas dziś fajna noc młody zasnął o 22.30, pierwsza pobudka 3.30 i druga pobudka 7.30 Myko- Mój mąż uważa, że skoro on zarabia to w domu nic nie musi robić. I wkurza mnie to bo wiadomo latać z odkurzaczem xzy gotować obiadów mu nie każę bo ja cały dzień w domu jestem, ale najbardziej wkurza mnie, że on rozrzuca wszędzie swoje ubrania, papierki po cukierkach, brudne naczynia i to wszystko zostawia, jakbym ja jakąś sprzątaczka jego była. No kurde, dorosły facet a nie potrafi 5m do kosza podejść i wyrzucić swoje śmieci ![]() A co do opieki to Pampersa nie przebierze, jedyne co zrobi to go ewentualnie nakarmi jak go uprosze.. No a bawić się to wiadomo, jak mu się zechce to kilka minut go pobawi :/ Sara- wszystkiego najnajnajlepszego z okazji urodzin Truskawka - wiem, że ciężko Ci będzie ale musisz troszkę wyluzować taka sytuacja zdarzyła się tylko raz z tego co pamiętam, a Ty byłaś czujna. Mysle,że nie powinno to się powtórzyć. Jeżeli na prawdę jesteś ciagle tym zestresowana to może warto zaopatrzyć się w ten monitor oddechu? Wtedy będziesz spokojniejsza.
|
|
#3617 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy chrzcicie? My 13.09 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle tylko, że podzieliliśmy się tak, że ja mam w nosie budowę domu, nie interesuje mnie w ogóle ten temat, za to zajmuję się dzieckiem. (Wcześniej rozkminiałam gdzie, co zamówić, liczyłam ile materiału itd.). Więc on całe dnie siedzi albo w pracy albo na budowie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3618 |
|
Konto usunięte
|
Szara on jest za bardzo wybuchowy.... a potem jak się uspokoi to nagle jest ok. Wkurza mnie to że o glupoty drze się jakby świat się zawalił.
Wrocilam to zaraz zasnął. WyPilam mu dwa piwa, zostało mu jedno. Hej Kuba nad ranem często się budził. Teraz właśnie zasnął, aż dziwne że o tej porze |
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy i buziaki dla Kacperka ![]() Dziekuje Czy jak Wasze dzieci smieja sie w glos, to dostaja czkawke? bo Igor chwile sie zasmieje i czkawka, potem moge stac na rzesac, a sie nie zasmieje |
|
|
|
|
#3620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że znalazłaś przyczynę! A lekarze tez nieźle, pierwsze co to kropelki. Mi tez tak włosy lecą, ale w paluszkach u stóp jeszcze nie widziałam. Cytat:
fakt, że mój też idealny nie jest, dużo go nie ma, z usypianiem małego nie zawsze sobie radzi i najczęściej oddaje mi go rozdartego, a jak czasem raz mu się uda to potem trąbi o tym zadowolony przez 2 dni, czasem zamiast się nim zająć, zabawić to go wsadzi do bujaka albo matę, bo on gra a za 5 minut to ja lecę bo mały marudzi ale przy małym robi na prawdę wszystko jak jest w domu, kąpanie jest jego, przewija go, przebiera, bawi. Ale jest tatą, więc nie robi nic szczególnego - tak chyba powinno być Fakt że czasem robi głupie rzeczy, które mnie wkurzają, typu daje małemu kukurydzę do zabawy A jak coś było nie tak (bo np. w weekendy rano spał, jak mały sobie gugał i się śmiał) to 1 raz mu powiedziałam żeby się nim zajął bo ja chce spać i teraz bez gadania się z nim bawi, a ja śpię ![]() To przecież nie jest tak że tatą się tylko bywa, a mamą jest się cały czas, a oni nie mają po 18 lat Tak się może zachowywać jakaś koleżanka, kolega - ale nie rodzic. Oni nie mają nam pomóc z doskoku, tylko są na 100% rodzicami więc i przewijanie i kąpanie nie może być jakimś wyjątkiem, wiem że pracują i czasem po pracy można być zmęczonym, ale mama też może być po całym dniu zmęczona i co wtedy?Zająć się mogą dzieckiem nie tylko jak ma świetny humor, ale też jak płacze i marudzi ![]() Cytat:
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Sara wszystkiego najlepszego
No i rosną nam dzieciaczki bo Milenka tez dzis kończy 15 tygodni ![]()
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masakra z tymi tż.... mój mi bardzo pomagał i przy Lili i teraz to już w ogóle. Aurelie czasami usypia na rękach a przy tym bawi się w chowanego z Lili a ja leżę na kanapie
kąpie obie dziewczyny, przebiera i zmienia pieluchy Aurelii no czasami mam wrażenie, że ja to ją tylko karmie jak on jest w domu
|
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
sara i igorek wszystkiego najlepszego
ruskw powodzenia na chrzcie...ja tez ide dzisiaj na chrzest to kumpeli synka
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Wczoraj miałam wyjście, byłam z koleżankami na koncercie, wróciłam do domu o 1. Fajnie się bawiłam, dobrze mi takie wyjście zrobiło ![]() Sara- wszystkiego najlepszego!
05.09.2014. nasz ślub http://suwaczki.maluchy.pl/li-71252.png http://www.suwaczki.com/tickers/rfxg5vsmh4zn90j4.png Edytowane przez baelka Czas edycji: 2015-08-30 o 11:02 |
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Rusia- powodzenia dzisiaj :-*
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara - wszystkiego naj!
Lenka nie ma czkawki jak się śmieje ![]() Wyczytalam dzis ze dzieciom kp należy podawac gluten po 4 miesiącu (np łyżeczkę kaszki manny) - podajecie?
|
#3628 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza marchewka zakończona porażką
krzywe miny i wszystko wyplute
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się rozpędzam z tym glutenem a gdzie tak wyczytałas?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

poza tym tak jak mówię, niby się zajmuje, ale przed tym naszym wyjazdem nad morze to nigdy sie z własnej woli nie zajął. zobaczymy, na jak długo zostanie w głowie "wiedza" ze wspólnego wyjazdu.
Ooo jeszcze w wózku jak się jeździ na boki to też zaśnie, ale ostatnio pojechałam do koleżanki w chuście i oczywiście wrzaski bo nie mogłam go uśpić, dopiero zrobiłam hamak z chusty to przysnął, masakra z tym usypianiem 

bo Igor chwile sie zasmieje i czkawka, potem moge stac na rzesac, a sie nie zasmieje
Fakt że czasem robi głupie rzeczy, które mnie wkurzają, typu daje małemu kukurydzę do zabawy

: no nic sprobujemy jutro