Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 23:28   #2551
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No mieli leżaki ale wątpliwej jakości. Bałam się że się złożę: Ponoć ciężarne nie powinny na takich rozkładanych leżakach leżeć. Nie wiem ale wolałam nie ryzykować.

Jakiego mam zgagolca po tych smakołykach z grilla ale warto było hihihi i nie iwem czy się kłaść bo kurde będzie gorzej pewnie
A ja frytki smażę haha wszystko przez Amelie wypij mleczko i będzie git pierwsze słyszę z tymi leżakami ja leżałam ostatnio z 4 h i było wszystko ok jak na łóżeczku bylo mi wygodnie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-29, 23:34   #2552
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
A ja frytki smażę haha wszystko przez Amelie wypij mleczko i będzie git pierwsze słyszę z tymi leżakami ja leżałam ostatnio z 4 h i było wszystko ok jak na łóżeczku bylo mi wygodnie

O tej godzinie? dobra jesteś. JA też się zastanawiałam ale to tak po 21 godzinie było, ale i tak stwierdziłam, ze nie będę na noc smrodzić Agentko Ty

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

A w czym smażysz? JA mam frytkownicę, a kiedyś najbardziej lubiłam w garnku i sitko. Lubię sobie wcinać i popijać maślanką albo kwaśnym mlekiem No i kurde zgłodniałam Szkoda że nie mieszkasz u mnie w mieście. Już bym buty ubierała
Stary 2015-08-29, 23:52   #2553
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
O tej godzinie? dobra jesteś. JA też się zastanawiałam ale to tak po 21 godzinie było, ale i tak stwierdziłam, ze nie będę na noc smrodzić Agentko Ty

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

A w czym smażysz? JA mam frytkownicę, a kiedyś najbardziej lubiłam w garnku i sitko. Lubię sobie wcinać i popijać maślanką albo kwaśnym mlekiem No i kurde zgłodniałam Szkoda że nie mieszkasz u mnie w mieście. Już bym buty ubierała
Nabrała mnie ochota wiec zrobiłam kilka lat nie jadłam takich domowych pychotka odrazu przypomniało mi się dzieciństwo ja w garnku robiłam ale bez sitka bo mało oleju miałam i by nawet nie zakrylo to u Ciebie frytki są często co skoro masz frytkownice no wpadlabys z ziemniakami i byśmy robiły bo ja wszystkie zuzylam na siebie
Z maslanka nigdy nie próbowałam. Ciekawa kompozycja

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

I pierwszy raz robiłam na indukcji ale ciężko jak się ma te garnki specjalne takie z grubymi spodami w ktorych jest jakas ciecz. Nie wiem jak to sie nazywa nagrzeje się garnek szybko później zmniejszysz i zanim ta temp będzie jaka chcesz to się mogą spalić. Ale wyszły mi chrupiące i w środku mięciutkie )

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Jutro ma być 34 stopnie a w pon 35. Masakra (((

Stary 2015-08-30, 00:03   #2554
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nabrała mnie ochota wiec zrobiłam kilka lat nie jadłam takich domowych pychotka odrazu przypomniało mi się dzieciństwo ja w garnku robiłam ale bez sitka bo mało oleju miałam i by nawet nie zakrylo to u Ciebie frytki są często co skoro masz frytkownice no wpadlabys z ziemniakami i byśmy robiły bo ja wszystkie zuzylam na siebie
Z maslanka nigdy nie próbowałam. Ciekawa kompozycja

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

I pierwszy raz robiłam na indukcji ale ciężko jak się ma te garnki specjalne takie z grubymi spodami w ktorych jest jakas ciecz. Nie wiem jak to sie nazywa nagrzeje się garnek szybko później zmniejszysz i zanim ta temp będzie jaka chcesz to się mogą spalić. Ale wyszły mi chrupiące i w środku mięciutkie )

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Jutro ma być 34 stopnie a w pon 35. Masakra (((

Niiieeee często nie mamy frytek

Weź nie strasz tymi temp JAk ja nienawidze upałów. Znowu mi ciśnienie poszybuje do góry. Może nie będzie tak źle
Dobra idę się kłaść, bo mi krzyż pęka i spojenie boli:/
Dobranoc
Stary 2015-08-30, 00:15   #2555
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Niiieeee często nie mamy frytek

Weź nie strasz tymi temp JAk ja nienawidze upałów. Znowu mi ciśnienie poszybuje do góry. Może nie będzie tak źle
Dobra idę się kłaść, bo mi krzyż pęka i spojenie boli:/
Dobranoc
Liczę że aż tak tragicznie nie będzie
Idź leż. dobranoc

Stary 2015-08-30, 00:42   #2556
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja mam 10 buteleczek Amelie, kupiłaś smoczki do nich te jednorazowe? bo przy buteleczce nie ma w standardzie a jak masz dokupione, to tylko na tę buteleczkę nakręcasz i wio

A to ja też 4 palce mieszczę niezależnie czy rano czy wieczorem i sikam po kropelce non stop i spina mi się brzuszek głównie kiedy siedzę albo się schylam, tak dość boleśnie nawet. Strach się bać
Zamowilam tez z gemini. Pewnie mi po niedzieli przyjdzie paczka

Cytat:

Hihi moje tez byly pyszne a smaze normalnie na patelni bez sitek najpierw na malym gazie a pod koniec zwiekszam i sa miekkie w srodku, chrupiace na zewnatrz.

Dobranoc
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 02:04   #2557
Oliath
Zakorzenienie

No i po imprezie rocznicowej
Lilo mi się obudziła i spać nie chce, chyba muszę się u niej położyć na sofie
Do ranka *
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 03:47   #2558
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Widzę, że wszystkie już cierpimy na przepowiadacze
Nie wszystkie

No, luby pojechał, teraz dwa tygodnie stresu.
Stary 2015-08-30, 06:18   #2559
sabonka123
Rozeznanie

Znalazłam ładne kołysanki dla dzieciaczków. Może wam też się spodobają http://m.youtube.com/watch?v=lzXGQ8g7fpY

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 07:56   #2560
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie wszystkie :

Ty to się teraz chilluj a nie stresuj jak ma Ewka siedzieć na miejscu jeszcze przynajmniej 2 tygodnie
Ja oczywiście wstawałam kilka razy w nocy i grzdyl się nie ruszał więc poszłam zjeść słodkie i teraz spać nie mogę tak się rozbudził - a tak slodko spał...

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 08:00   #2561
toskaKrk
Wtajemniczenie

Padłam około 23 a przed chwilą się obudziłam nawet w tej samej pozycji, bo już pęcherz nie wytrzymał Ale pospałam

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
piękne rzeczy
dzięki

Cytat:
Ta sukienusia chyba biała z króliczkiem czy czym tam to jest
Sukienka jest w pudrowym różu, jest króliczek i motylki, a dwa motylki mają skrzydełka tiulowe czapka też się przypadkiem z króliczkiem trafiła

Kiedyś próbowaliśmy robić frytki na naszej kuchence, ale nie da się. Tak jakby nie grzała do odpowiednio wysokiej temperatury więc domowych frytek od kilku lat nie jadłam.
Mamy płytę elektryczną taką ceramiczną zwykłą.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 08:04   #2562
niud
Wtajemniczenie

Tak o tych frytkach gadacie że też chyba zrobię - tyle że w piekarniku

Stary 2015-08-30, 08:13   #2563
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja się napaliłam na placki ziemniaczane i chyba się dzisiaj zmobilizuje, ale później oczywiście

A zaraz pójdę wstawić ostatnie pranie niemowlaczkowych rzeczy w tym skarpetki, których mam po młodym i od koleżanki dużo malutkich, ale wszystkie bardziej chłopięce. Chyba się złamię i dokupię kilka różowych kiedyś przy okazji

Zastanawiam się jak ja te maciupkie skarpetki na suszarce powieszę
Stary 2015-08-30, 08:20   #2564
kasia_aa
Zadomowienie

witam sie z rana, ale miałam dziś noc :/ co chwile sie budziłam, wojan mi sie śniłą! czołgi! masakra jakaś czuje sie nieprzytomna. MOże jak dopije kawe to dojde do siebie jakoś. Wczoraj mnie ta duchota sił pozbawiła, dziś też ma być dalej 30 st, zwariuje!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 08:27   #2565
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam niedzielne! Dzisiaj jedziemy na sesje zdjęciową

Nocka prawie przespana, zdecydowanie lepsza od przedniej, tylko jak mnie komar obudził to 2 godziny zeszło zanim zasnęłam...

Żadna nie urodziła w tą pełnię?

Cytat:

Ja w tym tygodniu 2 razy robilam jak któraś tu napisała o frytkach i znowu mi się chce. Mam fryykownice ale nie wychodzą takie dobre i teraz robiłam w garnku na indukcji - niebo w gębie! Dawno takich nie jadłam...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 08:28   #2566
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja się napaliłam na placki ziemniaczane i chyba się dzisiaj zmobilizuje, ale później oczywiście

A zaraz pójdę wstawić ostatnie pranie niemowlaczkowych rzeczy w tym skarpetki, których mam po młodym i od koleżanki dużo malutkich, ale wszystkie bardziej chłopięce. Chyba się złamię i dokupię kilka różowych kiedyś przy okazji

Zastanawiam się jak ja te maciupkie skarpetki na suszarce powieszę
Ja mam suszarkę ktora przy jednym boku ma czapczyki na skarpetki i bardzo sobie chwale - przy dzieciowych też to się sprawdza - bardzo polecam.
Juz kilka lat się czaje żeby kupić taka drugą tylko jakoś na promocje trafić nie mogę - bo normalnie jest dość droga jak na suszarkę. Ale mam ja już z 5 lat i jak nowka sztuka więc warta ceny.

Stary 2015-08-30, 08:29   #2567
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zauważyłam, że mimo opuszczonych rolet księżyc się na mnie patrzy intensywnie przez okno
u nas wczoraj taki piekny księżyc był że napatrzeć sie nie mogłam, a tez siedzielismy u nas na działeczce z koleżanką i jej mężem, ale nameczyłąm sie tam:/ to siedzenie na krześle toi kiepski pomysł
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:24   #2568
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Zamowilam tez z gemini. Pewnie mi po niedzieli przyjdzie paczka

Hihi moje tez byly pyszne a smaze normalnie na patelni bez sitek najpierw na malym gazie a pod koniec zwiekszam i sa miekkie w srodku, chrupiace na zewnatrz.

Dobranoc
Tez tak robię wtedy są najlepsze

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam niedzielne! Dzisiaj jedziemy na sesje zdjęciową

Nocka prawie przespana, zdecydowanie lepsza od przedniej, tylko jak mnie komar obudził to 2 godziny zeszło zanim zasnęłam...

Żadna nie urodziła w tą pełnię?

Ja w tym tygodniu 2 razy robilam jak któraś tu napisała o frytkach i znowu mi się chce. Mam fryykownice ale nie wychodzą takie dobre i teraz robiłam w garnku na indukcji - niebo w gębie! Dawno takich nie jadłam...
Frytki domowe pychotka nie ma porównania z kupnymi bo tam nawet ziemniaka w środku nie ma
Stary 2015-08-30, 09:39   #2569
mala29lll
Zakorzenienie

Pięknie się dzień zapowiada. Wstałam a tu już gorąco Ja nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! I po frytkach bo przecież nie zrobię w upał bo się uduszę
Jeszcze wczoraj ominęłam 2 tabl magnezu a rano mnie obudziły skurcze obu łydek i uda!!! Na udzie jeszcze nie miałam. Tak pod spodem eh...

Cytat:
Nie wszystkie

Spokojnie. Ewcia poczeka na tuatunia Nawet nie masz przepowiadaczy. Myślę, że nie wywiwinie numeru maleństwo

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Znalazłam ładne kołysanki dla dzieciaczków. Może wam też się spodobają http://m.youtube.com/watch?v=lzXGQ8g7fpY
Ja szukam jakiś takich do nagrania na pendriva
Albo jakiś pięknych do kupienia.
Cytat:

Kiedyś próbowaliśmy robić frytki na naszej kuchence, ale nie da się. Tak jakby nie grzała do odpowiednio wysokiej temperatury więc domowych frytek od kilku lat nie jadłam.
Mamy płytę elektryczną taką ceramiczną zwykłą.
Może za krótko grzał sie olej albo nieraz ziemniaki zupełnie nie nadają się na frytki
Stary 2015-08-30, 09:47   #2570
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Ale fajne wykonania
Znalazłam ostatnio swoje stare kasety z bajkami i z piosenkami z dzieciństwa, zła jestem że już nie mam gdzie ich odtworzyć...

Cytat:
Ty to się teraz chilluj a nie stresuj jak ma Ewka siedzieć na miejscu jeszcze przynajmniej 2 tygodnie
Robim co możem Zaraz ogarniam mieszkaneczko, ogarniam siebie i jadę do rodziców. Po drodze jeszcze jysk, bo kupiliśmy ostatnio z lubym do naszej mikrosypialni mikroregał w biedronie i tak sobie pomyślałam, że wątkowa mania koszyczkowa i mnie się udzieli, a w jysk są chyba do dziś/jutra promocje A potem już do końca dnia zamierzam leżeć i nicnierobić

Cytat:
Ja od zawsze jem fryty z piekarnika, takie z gorącego oleju to uuuuuuu od wielkiego dzwonu, jak mnie albo mężowi się bardzo chce przy gorącym stać

Cytat:
Ja mam suszarkę ktora przy jednym boku ma czapczyki na skarpetki i bardzo sobie chwale - przy dzieciowych też to się sprawdza - bardzo polecam.
Mam takie kólko na skarpetki, które się wiesza na zwykłej suszarce, czasem korzystam, ale najczęściej po prostu przypinam skarpetki do normalnej suszarki, jeden spinacz na parę. Z małymi też mi się tak udało

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam niedzielne! Dzisiaj jedziemy na sesje zdjęciową .
Ale fajnie Jak będę się dobrze czuła, to wezmę sobie w plener aparat i też coś spróbuję pofocić, chociaż wiadomo, bez fotografa i bez gadżetów to nie to samo

Cytat:
Jeszcze wczoraj ominęłam 2 tabl magnezu a rano mnie obudziły skurcze obu łydek i uda!!!
Ja dziś miałam podobnie, też zapomniałam tabletek i rano przy przeciąganiu auć...musiałam sobie przypomnieć metodę z majtaniem stopą, to przeszło, uf.
Cytat:
Spokojnie. Ewcia poczeka na tuatunia Nawet nie masz przepowiadaczy. Myślę, że nie wywiwinie numeru maleństwo
No mam nadzieję...chociaż braku przepowiadaczy nie traktuję jako gwarancji porodu w terminie Po prostu mojemu organizmowi się pewnie NIE CHCE trenować
Stary 2015-08-30, 09:55   #2571
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam takie kólko na skarpetki, które się wiesza na zwykłej suszarce, czasem korzystam, ale najczęściej po prostu przypinam skarpetki do normalnej suszarki, jeden spinacz na parę. Z małymi też mi się tak udało
Nie mam żadnego ustrojstwa na skarpetki (nawet nie wiedziałam, że są ) a spinaczy mam gdzieś kilka, ale nie używam.
Trzeba będzie sobie jakoś poradzić, jak za 2 godziny pralka ogłosi koniec pracy
Stary 2015-08-30, 09:58   #2572
Oliath
Zakorzenienie

yyyyyyyyyyyyyy
Dziś 35 stopni, jutro 37, pojutrze 36???!!!
potem spada 10 w dół, Mała
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:01   #2573
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie mam żadnego ustrojstwa na skarpetki (nawet nie wiedziałam, że są ) a spinaczy mam gdzieś kilka, ale nie używam.
http://www.ivena.com.pl/zzz/wieszakssmalaparsa.JPG o takie coś, są większe, mniejsze, fajny wynalazek o ile się ma suszarkę w domu, u mnie na balkonie się nie sprawdza, bo ją zwiewa Podobnie z wieszaniem prania bez spinaczy - ok, o ile w domu
Stary 2015-08-30, 10:16   #2574
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.ivena.com.pl/zzz/wieszakssmalaparsa.JPG o takie coś, są większe, mniejsze, fajny wynalazek o ile się ma suszarkę w domu, u mnie na balkonie się nie sprawdza, bo ją zwiewa Podobnie z wieszaniem prania bez spinaczy - ok, o ile w domu
Widziałam nawet kiedyś takie coś, ale nie wiedziałam na co to
tylko przy naszej trójce, a wkrótce czwórce to mało by się tam zmieściło raczej.

My na balkonie mamy takie drążki mocowane na suficie (balkonie sąsiadów z góry) i dodatkowo suszarkę stojącą taką zwykłą i nic spinaczami nie muszę zapinać, bo mi nie zwiewa. Z tym, że to parter jest i balkon dość mocno obudowany
Stary 2015-08-30, 10:26   #2575
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Widziałam nawet kiedyś takie coś, ale nie wiedziałam na co to
tylko przy naszej trójce, a wkrótce czwórce to mało by się tam zmieściło raczej.
To zależy jak często pranie robicie Są większe, mniejsze, jak się ma sporo do powieszenia na zwykłej suszarce, to taki dodatkowy wynalazek na skarpetki może być wybawieniem http://www.ivena.com.pl/zzz/121993_4...7920df608a.JPG 20 par skarpet na takim kółku, ileż więcej miejsca na suszarce
Ale nie namawiam, żeby nie było
Stary 2015-08-30, 10:29   #2576
mala29lll
Zakorzenienie

No i już mnie teściowa z rana wkurzyła, al enie będę tu smęcić. W K napisałam

Cytat:

Ja od zawsze jem fryty z piekarnika, takie z gorącego oleju to uuuuuuu od wielkiego dzwonu, jak mnie albo mężowi się bardzo chce przy gorącym stać

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ale fajnie Jak będę się dobrze czuła, to wezmę sobie w plener aparat i też coś spróbuję pofocić, chociaż wiadomo, bez fotografa i bez gadżetów to nie to samo

Ja dziś miałam podobnie, też zapomniałam tabletek i rano przy przeciąganiu auć...musiałam sobie przypomnieć metodę z majtaniem stopą, to przeszło, uf.

No mam nadzieję...chociaż braku przepowiadaczy nie traktuję jako gwarancji porodu w terminie Po prostu mojemu organizmowi się pewnie NIE CHCE trenować
ALe piekarnikiem też się nagrzewa A takie z piekarnika to nie to samo co z oleju

Co do skurczy to mi aż stopę na bok wygięło aaaaaaaaa dopiero pięta-podłoga i przeszło, ale nic nie pobije tego skurczu co mnie tydzięń później gira bolała
Cytat:
yyyyyyyyyyyyyy
Dziś 35 stopni, jutro 37, pojutrze 36???!!!
potem spada 10 w dół, Mała
No przeciez miało być 2 dni a nie 3 Płakać mi sie chce, ale i tak jakoś lepiej na duszy jak nie ma wizji jeszcze 2 tygodni upałów jak to było wcześniej

Cytat:
Fajny patent. Musze się rozejrzeć z aczymś takim i za suszarką taką wykoką na dzidziowe, bo przecież małej pranie będzie wiecznie a gdzie nasze wieszać

Chyba dobrze napisałam co do cytatów bo coś namieszałam i zaczęłam pisać w srodku cytatu Teściowa mnie rozstroiła

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
To zależy jak często pranie robicie Są większe, mniejsze, jak się ma sporo do powieszenia na zwykłej suszarce, to taki dodatkowy wynalazek na skarpetki może być wybawieniem http://www.ivena.com.pl/zzz/121993_4...7920df608a.JPG 20 par skarpet na takim kółku, ileż więcej miejsca na suszarce
A to też może być na inne pierdoły np czapeczki i inne jakieś małe A w marketach to można kupić? Widział ktoś gdzieś?
Stary 2015-08-30, 10:31   #2577
malinowa4
Zakorzenienie

melduję że pomimo pełni jeszcze w dwupaku jestem

a i powiem, że kolejna sąsiadka wczoraj do teściowej powiedziała że ja jeszcze jakieś 3tyg i urodzę bo tak nisko mam brzuch o.O

pożyjemy zobaczymy...

dziś na obiad do teściowej, ale to dobrze bo nie chce mi się gotować
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:36   #2578
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ALe piekarnikiem też się nagrzewa A takie z piekarnika to nie to samo co z oleju
Ale nad piekarnikiem nie stoisz, a nad garnkiem z olejem już tak. I po piekarniku nie ma takiego wietrzenia jak po oleju I piekarnikowe można zrobić z przyprawami, dorzucić też do tego warzywka i je zrobić w formie frytek Samo zdrowie, ja tak uwielbiam

Cytat:
A to też może być na inne pierdoły np czapeczki i inne jakieś małe A w marketach to można kupić? Widział ktoś gdzieś?
Ja akurat mam z biedrony, ale widuję takie w tesco.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a i powiem, że kolejna sąsiadka wczoraj do teściowej powiedziała że ja jeszcze jakieś 3tyg i urodzę bo tak nisko mam brzuch o.O
No trzy tygodnie to już chyba w terminie będzie, nie?
Stary 2015-08-30, 10:39   #2579
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
O ta już by miała sens dobrze, że piszesz bo może okazać się takie rozwiązanie potrzebne, żeby pranie do suszenia zmieścić.

My mamy dużą pralkę (9kg wsadu), więc zdarza się że pierzemy raz na 3-4dni, a wtedy to by było ze 4pary moich skarpet, z 6-7 Tżta, ze 4 młodego i jakieś skarpetki niemowlaczki i by się nazbierało

Cytat:
Ja to kiedyś widziałam z jakimś sklepie takim zwykłym z pierdołami AGD, ale i w marketach powinno być.

Znowu mam brzuch spięty, a właściwie podbrzusze. I przypomniałam sobie, że mi się magnez skończył i nie brałam od piątku :/
Stary 2015-08-30, 10:51   #2580
Pasztetnik
Zadomowienie

Dzień dobry

U nas pogodnie ale temperatura 22'C czyli w sam raz. Za chwile sie zbieram i idziemy dzis na przejazd parowozem z okazji inauguracji Pomorskiej Kolei Metropolitalnej Bedzie tam wielu znajomych których widzialam ostatnio przed wakacjami i się na pewno zdziwią jak zobaczą mnie z brzuszkiem hihi

Ale narobilyscie mi smaka na frytki Ostatnio smażę nonstop odkąd kupiłam w Ikei taka fajna patelnie-wok z ciężką szklaną pokrywką. Jakiekolwiek frytki robię, to wystarczy rozgrzać olej, wrzucic je i smażyc pod przykryciem 5min, wychodzą przepyszne chrupiące a w środku mięciutkie No i dzięki tej pokrywie nie trzeba nad nimi stac i się nie nagrzeje, lepsze są z woka niz z frytkownicy.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości