|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Cytat:
Czy ktos jeszcze urodzil? Nie mam kompletnie czasu by Was nadrobic ![]() Dzis w nocy i nad ranem mialam mega dola zwiazanego z karmieniem - caly czas przystawialam, ale w pierwszej dobie nie miałam pokarmu wiec ja dokarmialam troche. A wczoraj od 4 przystawialam i dalam troche mm, ale malo jej bylo to znowu kp, a ona zaczela wypluwac piers i traktowac ja jak butelke :-( Plakalysmy obie - ona z glodu, ja z bezradności czy dać mm czy walczyc z kp. Polozne bardzo mi pomagały, ale mala nadal głodna byla... Tz w koncu mnie wybawil, przyjechał rano troche wyciszyl Julke, ja sie umylam, zjadłam i znowu ja przystawialam. No i jakos podjadla i zasnela, potem drugi raz i zobaczymy jak bedzie dalej. Pije duzo wody i harbate na laktacje. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Widze, ze czarownica jeszcze rodzi, kciuki kochana!
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#993 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje dla nowej mamy
![]() Byłam na pierwszej stronie, patrzyłam co i jak. I tak sobie myślę, czy Wy jeszcze jesteście aktywne w klubie? Bo ciężko tu nadrabiać wiadomości - a co dopiero w dodatkowym miejscu.
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Mowilam??? Trzeci dzień często jest przełomowy. Super ze juz lepiej, może Mała zaśnie porządnie i tobie da trochę odpoczynku na raty.
|
|
|
|
#995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Ale mnie macica boli ale to nie skurcze bo boli stale a nie momentami. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam prześcieradła, kupiłam dwa białe w szare groszki tutaj :http://fasolkowo-ami.pl/pl/searchque...,do,w%C3%B3zka ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Olkka gratulacje!!! ![]() Agu brawa dla Ciebie za rozkręcenie laktacji |
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie boli jak przy bardzo bolesnym okresie i podbrzusze i lędźwia.
Ale to chyba może tak być nie? Nie mam skurczy. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Olka GRATULACJE !!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za gratulacje. Ok 4 obudził mnie okropny ból w krzyżu. W dole brzucha też były skurcze ale to był pikuś w porównaniu z plecami. Wzięłam prysznic, dopakowalam parę rzeczy i do szpitala. Jak mnie przyjmowali to już nie umiałam ustac na nogach. Przy przyjęciu okazało się że jest już rozwarcie na 8cm. Więc wszyscy , że świetnie, ale niestety za późno na znieczulenie. Dostalam jakiś zastrzyk w tyłek który miał pomóc się do końca rozwierac szyjce. Ale niestety skurcze były coraz krótsze (ja na prawdę nie czułam nic w brzuchu tylko same plecy). Z tego bólu ja zaczęłam wymiotowac i odplywac. Byłam cały czas podłączona do ktg, w pewnym momencie były przy mnie 3 położne i 2 lekarzy. Okazało się, że małemu niebezpiecznie niknie puls. No to kroplowka z oxy. Nic to nie dało. Kazali mi wstać i pochodzić, poskakac na piłce. Skurcze na stojąco to najgorszy ból w moim życiu. Zaczęły odchodzić wody. Weszły parte ale trwały może po 30sek. Zaczęłam pszec to znowu problem bo mały się cofal z kanału i był źle ułożony. Nade mną stało 6 osób kiwajac głowami, że niestety nie unikne cesarki o którą swoją drogą już blagalam w pewnym momencie. Ale zaparli się żeby próbować bo dobrze pre. W te 30 sek skurczu wszyscy na mnie krzyczeli żeby nie odpuszczać. Okazało się że mały się blokuje, dostałam zastrzyk ze znieczuleniem i położna naciela. Znowu parę prób, okazało się że trzeba naciąć bardziej. Więc znowu. I tutaj było jakoś 7-8 pchniec i poczułam, jak wychodzi. Położyli mi go na parę min na klatkę piersiową, ale ze ledwo widziałam na oczy to szybko wzięli do ważenia itd mój tz szedł z nimi. W między czasie wycisneli mi łożysko. Później znowu znieczulenie i szycie. A raczej haftowanie. Strasznie długo to trwało i aż się boję co tam mam.
Na koniec lekarze i położne pochwalili, że nie wierzyli że dam rade, że są pod wrażeniem - bardzo miłe to było. Teraz dopiero pierwszy raz usiadłam na łóżku ale kręci mi się w głowie i chyc niesamowity. Ogólnie bardzo docenilam obecność tz który masowal ten cholerny krzyż, podnosił na duchu. Na koniec przeciął pepowine. Jestem z niego dumna bo ja jako osoba towarzysząca przy porodzie nie dała bym rady. Mam nadzieję że nikogo nie wystrasze, szczerze opisałam co czuję- widok Michałka bezcenny i wynagradza trud. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Odliczanie ![]() Edytowane przez olkka16 Czas edycji: 2015-08-30 o 17:14 |
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Olka, byłaś bardzo dzielna!
Agu, brawa za laktacje. Tusia, jak widzisz, jeszcze wszystko może się rozwinąć. Głowa do góry! |
|
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A swoją drogą Matko i córko jak ja sie BOJĘ
|
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to witaj siostro w cierpieniu dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna, bo już się czułam jak absolutne widowisko---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Ollka czyli nie miałaś skurczów. Boże to może ja juz rodzę tylko o tym nie wiem.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Może tak być.więc czy torba spakowana czy TŻ jest?czy ciepły prysznic ew nospa.łagodzi bol
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Jeśli od nie na pyt to na IP jedz Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola - twój opis porodu trzymał w napięciu jak film grozy. Z jednej strony super ze juz 8 cm, z drugiej to niebezpieczeństwo z tetnem. Szacun ze dałaś radę przy takich krótkich partych! |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Agu wyszla
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wątpliwości bo zawsze jest mowa o skurczach a mnie po prostu nadupia, mówiąc brzydko, jednostajnie. Minęła godzina. Nie wiem, może poczekam jeszcze trochę i pojadę na IP jak nie minie.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
Ridja mnie bolało ciągiem w domu, ale ból był tak mocny ze nie miałam wątpliwości że to to
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Olkka, gratulacje dziewczyno!
![]() bianeczkaa, szacun za wagę! Wow, jestem pod wrażeniem, tak krótko po porodzie! ![]() Agu, super, że już w domu A widzisz, rozkręciło się Teraz już będzie tylko lepiej
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja, to może być to- nie wszyscy mają regularne skurcze...
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak chcesz ryczec to rycz, takie Twoje prawo tuż po porodzie też ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Gratulacje!
|
||
|
|
|
#1016 |
|
Konto usunięte
|
U czarownicy nadal nic. Jeszcze nie wie co dalej.
Mój dzieć potwornie leniwy dzisiaj. Aż mnie to denerwuje, a jestem przyzwyczajona do jego lenistwa... |
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki w ogóle za wszystkie, co im się zaczyna (Ridja, może faktycznie jedz, bo będziesz tylko się głowic i głowic) i te, co już bardzo chcą
ja sobie jeszcze poczekam, mnie się nie spieszy... Dzień w ogóle do niczego, wszystko doprowadza mnie do płaczu (łącznie z piosenkami) albo szału. Dobrze, że piszecie, że Wasze dzieci też szaleją, bo mój sobie regularne przemarsze wojsk uskutecznia w brzuchu i ciągle się zastanawiam, czy to normalne na tym etapie... |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

07.02.2015r.