|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Tak, ale na sali u nas masz na tych podkładach siedzieć, często zmieniać i wietrzyć ranę kiedy tylko się da. I podobno położne i lekarze tego mega przestrzegają że jak tylko nie chodzisz to masz być bez majtek.
|
|
|
|
#1112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się w tym szpitalu, najważniejsze, że jesteś pod opieką A w ogóle to orientujecie się może czy nie ma jakiś procedur na wywoływanie? Że np. 2 próby, a potem cc? To jest w ogóle zgodne z zasadami, że oni tak męczą Czarownicę? |
|
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Hej, wpadam się tylko na chwilę pożalić, bo taka jestem zmęczona, że ledwie na oczy widzę.. Goście pojechali dziś koło 15, ale mój genialny brat i bratowa zostawali dzieci koło południa jadąc na poprawiny wesela. I nie byłoby nic w tym dziwnego, bo niby zostawiają je naszym rodzicom, ale mama dziś do 18 była w pracy, tata miał dyżur u babci, więc do niej jeździł kilka razy w ciągu dnia, a potem z mamą wieczorem byli umówieni do znajomych. A tż u swojego dziadka, 100 km od nas, bo trzeba mu zawieźć jedzenie na kilka dni.
Aż mi się płakać chciało z bezradności czasem, bo sił i cierpliwości mi brakuje Nie wina dzieciaków, że mają takich bezmyślnych rodziców, ale kurde skoro mają u nas nocować ich dzieci, to chociażby je wzięli na poprawiny i przywieźli koło 18-19. A co najlepsze to nawet nikogo nie uprzedzili, że je zostawią, po prostu jadąc na poprawiny przywieźli spakowane dzieciaki, które mówią, że u nas nocują A tż jutro poza domem od 6 do 19
|
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
grita
oj nie dziwię się, że jesteś zmęczona i zła. Bez obrazy, ale oni bezmyślni. Wiedzą, ze jesteś już na końcówce ciąży to jeszcze dorzucają Ci obowiązków;/ Biedna
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem na bieżąco, spojrzałam na pierwszą stronę a tu nowe mamy! Gratulacje Asia, Tusia i Olka!!
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak jest z wypłatą przez ZUS kasy? Np zwolnienie za które oni już płacą to było od 25 lipca do 20sierpnia. To ile mi wypłacą z najniższej krajowej ?
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najgorsza jest ta bezradność, nie jestem teraz szczególnie mobilna, dom jest duży, co chwilę mi się któreś z dzieci rozłazi, nie wiadomo co im strzeli do głowy, czy na balkon sami nie wyjdą, no cokolwiek. Żeby się jeszcze słuchali, a tu jak grochem o ścianę No nic, jutro rano idziemy z Młodą do przedszkola, więc mam już w nosie opiekę nad nimi. Jest mama jutro w domu to z nimi siedzi. |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas położne niby sarkały, że mamy ciągle być bez, ale miałyśmy to w nosie i tylko jak leżałyśmy, a dzieci spały to było bez na podkładzie. Co u mnie prawie w ogóle nie było, bo moja praktycznie ciągle sie budziła i musiałam do niej wstawać. Także ten... Grita, kochany braciszek. Nie ma co... Ja bym sie nie powstrzymała i powiedziała im co o tym myślę. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-08-30 o 23:21 |
|
|
|
|
#1119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale we wtorek już ochłodzenie Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
grita
Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. Może wymagam za dużo od innych? Myślę, że nie. Ale przecież co by było gdybyś teraz nagle zaczęła rodzić? Co byś z dziećmi zrobiła? O tym wcale nie pomyśleli... dzieci niczemu winne, ale ta bezmyślność :ściana:
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały mi spał przez większość dnia, a teraz mi robi sajgon
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grita - twoja rodzinka to nie ma co, myśli o innych, szczególnie o Tobie, kobiecie na końcówce ciąży... |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Rybulka, co kto woli. Ja miałam taki wylew ciągły, że tylko sobie prałam te siateczkowe na zmianę, a schły wiadomo błyskawicznie i przebierałam. i tak prawie 4 tyg.
A szwy miałam ściągane dopiero po dwóch tyg. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-08-30 o 23:26 |
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam was czasu nadrabiać Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek ale co zjadła to się zaraz zesrała i tak 2 razy, czyli kicha pusta, kicha musi być zapełniona ![]() Młoda obsrała dzisiaj tatusia, normalnie wystrzeliła jak z procy Ale przecież mu mówiłam, że jeszcze nie skończyła, to ma za swoje
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owieczko, ja bym nawet powiedziała, że to jakieś uwłaczające jest... Kobieta obdarta z godności
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Ano... ale i tak jest lepiej, przecież za czasów naszych mam z gołym tyłkiem kazali chodzić dosłownie, bo dawali koszule sięgające do pasa.
|
|
|
|
#1129 | ||||
|
Rozeznanie
|
No naprawdę ręce opadają, nawet mi przyszło do głowy, że ciekawe co by zrobili gdybym nagle zaczęła rodzić. Młodą mogłabym zostawić u ciotki obok na czas zanim nie wróciłby mój tata albo tż, ale jeszcze dodatkową dwójkę to trochę nie bardzo
![]() Mam nadzieję, że się jutro z bratem rozminę jak będzie zabierał dzieciaki, bo chyba się nie powstrzymam i powiem mu co o tym wszystkim myślę Cytat:
Trzymaj się!! Cytat:
![]() Cytat:
Wcześniej mnie powstrzymywało, że to sam cukier, bla bla, ale teraz, na końcówce mam to wszystko w Cytat:
|
||||
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianeczkaa
Ja to noga jestem nie wiem jak to liczyć , ale w tym tyg wyślą ![]() grita Nie ma co zazdrościć rozwarcie na 1,5 palca, szyjka zgładzona czop poszedł, idzie cały czas jakaś wydzielina mimo, że ph w normie itd. No, ale nic się nie dzieje. W pt były skurcze w nocy teraz nic. Poza 3 wizytą w toalecie... parciem na pecherz;/ brzuchem na dół. Tak to i można z 2 tygodnie chodzić... Owieczkaa Tak spojrzałam na Twój suwaczek tekst 2 dni spóźniony jakoś niezbyt brzmi...
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do majtek to szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałam, trzeba było sobie zrobić takie zrywane jak spodnie dla striptizerów żeby w razie nalotu położnej szybko się pochwalić jak to ładnie wietrzę
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Rozeznanie
|
Zajęcia adaptacyjne, dlatego ja będę też z nią tam. Chociaż planuję wyjść na jakiś czas w trakcie, żeby oswajała się z zostawaniem bez rodzica.
Cytat:
I nie ukrywam, że zazdroszczę, też już chciałabym śmigać z Młodym z wózku ![]() Super, że z karmieniem się układa, fajnie czytać że u was wszystko ok Ciekawa jestem miny tż-ta
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
U czarownicy jeszcze gorzej jest bo jest coś w stylu "gratulacje, jesteś mamą". I wyobraź sobie że ktoś czeka na poród albo co gorsza męczy się w szpitalu z wywołaniem...
|
|
|
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam właśnie o czarownicy, ale się biedna namęczysz... Mam nadzieję, że może coś ruszy jeszcze samo, a jak nie to naprawdę wypisuj się na żądanie i umawiaj na cc
![]() Dużo siły dla Ciebie!! Cytat:
Uśmiałam się z tych majtek jak to sobie wyobraziłam ![]() Dobrze, że tu do was zajrzałam, nawet mi zmęczenie przeszło i humor od razu lepszy
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
owieczkaa
no masakra. Cały czas myślę o czarownicy. Do cholery to już powinni jej zrobić CC!
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam też dla was porównanie pieluszek.
Od prawej strony jedynki Tesco i Pampers (nie wiem który, dostałam próbkę) - są identycznych rozmiarów. Miałam jeszcze Dady, są węższe niż Tesco, żepy się tak mocno nie naciągają. Następnie dwójki Pampers i Dada - pampersy nr 2 są praktycznie tego samego rozmiaru co jedynki. Dada 2 jest dużo większa i ogólnie tendencja jest taka, że większość pieluch jest większa od markowych Pampers. Także kolejność zużycia Tesco 1 - Pampers 2 - i mam nadzieję, że już Dada 2 a później wracamy do Tesco (jedynki Tesco na focie). Cena Tesco to 12 zł z groszami.
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, bezcenna
jakby ci ktoś wylał wiadro zimnej wody na głowę z zaskoczenia A co do reszty, podchodzę do wszystkiego na mega spokoju, powtarzam sobie, że będzie jak będzie i nie ma się czym stresować i jakoś się układa.Ok idę spać, bo pewnie młoda niedługo wstanie na papu Na szczęście budzi się tylko 2 razy, ok 12-1 i później między 3-4.
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianeczkaa
Jagoda wymiata ![]() Liczyłam na deszcz lub burzę moje drogie... A tu co? Mega się błyska jak na dyskotece co 3 sekundy piorun, ale chyba ominie, przejdzie bokiem :/ szkoda, że aparat nie naładowany bo bym filmik nagrała...
|
|
#1140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Nie wina dzieciaków, że mają takich bezmyślnych rodziców, ale kurde skoro mają u nas nocować ich dzieci, to chociażby je wzięli na poprawiny i przywieźli koło 18-19.

tak mnie to meczy. Jezusie jak mi się dluzy ten 9 miesiąc to jakiś koszmar jest
Ale we wtorek już ochłodzenie 

Ale przecież mu mówiłam, że jeszcze nie skończyła, to ma za swoje