Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 07:03   #2431
apple1602
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli chcę na jesieni zacząć przygodę z kwasami w domu, to gdzie zacząć edukację w tym temacie? Tylko błagam, nie jakieś kolosalne wątki na tysiące stron, bo szybko mi się odechce Chcę się pozbyć niewielkich przebarwień i zatkanych porów (zwłaszcza wokół ust)
Hania Digital robiła filmiki o dość łatwych w użyciu kwasach z Ziai, polecam.
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:35   #2432
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

na Nude Dude też się czaiłam, ale doszłam do wniosku, że szukam głównie matów. Meet Matte jest też fajna, ale... te cienie są tam taaaakie ogromne, kolorków 9 a nie 10... no i wydała mi się już ciepłą paletą. Smoky jest zdecydowanie najzimniejsza z tych trzech. Co do jakości to się nie wypowiem, ale pewnie podobnie - przynajmniej tak czytałam. Nude Dude chyba jest teraz na promocji na Cocolicie?
Meet Matte na mój mac również wydaje się wybitnie ciepła. Co do the Balm, miałam Nude Tude i ja różnicy w jakości w porównaniu do Zoevy nie widzę, jak dla mnie to ten sam poziom fajności.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:35   #2433
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli chcę na jesieni zacząć przygodę z kwasami w domu, to gdzie zacząć edukację w tym temacie? Tylko błagam, nie jakieś kolosalne wątki na tysiące stron, bo szybko mi się odechce Chcę się pozbyć niewielkich przebarwień i zatkanych porów (zwłaszcza wokół ust)

Nie wiem, czy jestem ewenementem, ale mnie kwasy silnie zapychają (wszystkie wersje do przygotowywania z BU - jedyne znane mi bez składników aknegennych w składzie, jak i silne stężenia u kosmetyczki), a najgorsze dla mnie są toniki z kwasami. Za to witamina C czyści to bagno, przebarwienia też usuwa. Upierałam się latami na kwaszenie, ale sensu walki ze skórą nie widzę. (Tak w ramach ostrzeżenia, a nie zniechęcania )
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 08:46   #2434
olenkasz
Zakorzenienie

ja pod wpływem wątku postanowiłam we wrześniu wybrać się na kwasy do kosmetyczki, powiedzcie- ile sesji powinnam zrobić? co jaki czas to się robi?

Edytowane przez olenkasz
Czas edycji: 2015-08-31 o 08:47
olenkasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:10   #2435
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ja pod wpływem wątku postanowiłam we wrześniu wybrać się na kwasy do kosmetyczki, powiedzcie- ile sesji powinnam zrobić? co jaki czas to się robi?
Z tego co nam babka na zajęciach mówiła, to to jest kwestia indywidualna. Kosmetyczka po ocenie rodzaju cery, grubości, odczynie itd, dobiera kwas i szacuje jaka ilość sesji wchodzi w grę. Czasami wszystko wychodzi w praniu, bo jak robilysmy kwasy na zajeciach, to dwie dziewczyny o takim samym typie cery, zareagowały zupełnie inaczej. Jedna lezala i nic nie czula specjalnego, a druga aż wiła się jak wąż, bo tak ja szczypało i trzeba było kończyć zabieg.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:21   #2436
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Z tego co nam babka na zajęciach mówiła, to to jest kwestia indywidualna. Kosmetyczka po ocenie rodzaju cery, grubości, odczynie itd, dobiera kwas i szacuje jaka ilość sesji wchodzi w grę. Czasami wszystko wychodzi w praniu, bo jak robilysmy kwasy na zajeciach, to dwie dziewczyny o takim samym typie cery, zareagowały zupełnie inaczej. Jedna lezala i nic nie czula specjalnego, a druga aż wiła się jak wąż, bo tak ja szczypało i trzeba było kończyć zabieg.

Dzięki
na pewno się wybiorę. a przed tym warto zrobić jakieś zabiegi przygotowawcze? jakieś mikrodermabrazje teges szmeges? czy nie bardzo?
Stary 2015-08-31, 09:23   #2437
Cattivo
Wtajemniczenie

No właśnie, ja się wybieram na oczyszczanie cery, powiedzcie mi, kiedy najpóźniej mogę mieć zabieg, jeśli 3 października idę na wesele i w ogóle od tego dnia zacznę częściej wychodzić do ludzi? Chciałabym jakoś koło 10 września, to chyba dość czasu? Co polecacie, jeśli najbardziej zależy mi na usunięciu zaskórników? Poza nimi nie mam jakichś wielkich problemów z cerą.

Od września cotton balle w Biedronce, przeczuwam szturm youtuberek które jeszcze ich nie mają

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2015-08-31 o 09:26
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:34   #2438
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
na pewno się wybiorę. a przed tym warto zrobić jakieś zabiegi przygotowawcze? jakieś mikrodermabrazje teges szmeges? czy nie bardzo?
Nie nie. Nic nie trzeba. Dobrze jednak abyś miała zaufaną kosmetyczkę. Jak slyszę jak dziewczyny chodzą na kwasy, a kosmetyczka nie diagnozuje cery, nie sprawdza czy nie ma stanów zapalnych itd, i rzuca ochoczo " to jaki kwas pani by chciala", to załamka. Ja też na zajęciach sobie strzele kwasik. W tamtym roku już nie zdążyłam. Najgorsze jak po kwasie jest potem "wysyp" i obieranie się jak wąż.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
No właśnie, ja się wybieram na oczyszczanie cery, powiedzcie mi, kiedy najpóźniej mogę mieć zabieg, jeśli 3 października idę na wesele i w ogóle od tego dnia zacznę częściej wychodzić do ludzi? Chciałabym jakoś koło 10 września, to chyba dość czasu? Co polecacie, jeśli najbardziej zależy mi na usunięciu zaskórników? Poza nimi nie mam jakichś wielkich problemów z cerą.

Od września cotton balle w Biedronce, przeczuwam szturm youtuberek które jeszcze ich nie mają
Ja z racji suchej skóry, płytkounaczynionej miałam zwykly peeling kawitacyjny. Moje zaskórniki fruwaly po sali jak motylki nie pamiętam kiedy miałam tak oczyszczoną twarz. Potem nasza ticzer strzelila mi ultradzwieki z ampułką i maskę algową z witaminą C. Jak wstałam to laski zamarły. Byłam alabastrowa, biała jak ściana. Wszystkie zaczerwienienia i naczynka się pochowaly. Taki stan utrzymywal mi się prawie 2tyg (w domu próbowałam utrzymać ten to)
Stary 2015-08-31, 09:39   #2439
201607231711
Konto usunięte

Cytat:

Zapraszam na wątek o kwasach na podforum biochemii
Tam dziewczyny wspominały o tym, ze czasem przy mniejszych stężeniach efekty sa lepsze. Na początek polecam serum z bielendy. Tanie, bezpieczne.
201607231711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:42   #2440
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Caoimhe_ Pokaż wiadomość
Tam dziewczyny wspominały o tym, ze czasem przy mniejszych stężeniach efekty sa lepsze. Na początek polecam serum z bielendy. Tanie, bezpieczne.

dzięki

a serum z bielendy używam od 1,5 miesiąca. nie widzę efektów żadnych. ładnie nawilża, to spoko. ale innych plusów dla mnie nie ma, więcej nie kupię
Stary 2015-08-31, 09:46   #2441
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo dzięki za cynk! Już sobie ustawiłam przypomnienie w telefonie, aż się boję ile wydam patrząc na gazetkę Utonę w poduszkach.

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:52   #2442
201607231711
Konto usunięte

Cytat:

dzięki

a serum z bielendy używam od 1,5 miesiąca. nie widzę efektów żadnych. ładnie nawilża, to spoko. ale innych plusów dla mnie nie ma, więcej nie kupię

Jesienią będę testować IsisPharma, Glyco-A 12% AHA peeling. Na razie zaopatrzam sie w filtry
Stary 2015-08-31, 09:58   #2443
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja z racji suchej skóry, płytkounaczynionej miałam zwykly peeling kawitacyjny. Moje zaskórniki fruwaly po sali jak motylki nie pamiętam kiedy miałam tak oczyszczoną twarz. Potem nasza ticzer strzelila mi ultradzwieki z ampułką i maskę algową z witaminą C. Jak wstałam to laski zamarły. Byłam alabastrowa, biała jak ściana. Wszystkie zaczerwienienia i naczynka się pochowaly. Taki stan utrzymywal mi się prawie 2tyg (w domu próbowałam utrzymać ten to)
Dziękuję! Myślałam o peelingu właśnie. Myślisz, że na mieszanej/tłustej też się to sprawdzi?
Stary 2015-08-31, 10:00   #2444
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Hania Digital robiła filmiki o dość łatwych w użyciu kwasach z Ziai, polecam.
Pamietam, bardziej chodzilo mi forum/artykuly, ktore tez podpowiedza jaki kwas dobrac
Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy jestem ewenementem, ale mnie kwasy silnie zapychają (wszystkie wersje do przygotowywania z BU - jedyne znane mi bez składników aknegennych w składzie, jak i silne stężenia u kosmetyczki), a najgorsze dla mnie są toniki z kwasami. Za to witamina C czyści to bagno, przebarwienia też usuwa. Upierałam się latami na kwaszenie, ale sensu walki ze skórą nie widzę. (Tak w ramach ostrzeżenia, a nie zniechęcania )
bede miala na uwadze, dzieki. Acz, mnie malo co jakos mocno zapycha.
Cytat:
Napisane przez _Caoimhe_ Pokaż wiadomość
mozesz zarzucic linkiem? rosi: szukalam wczoraj i nie znalazlam nic na pierwszych stronach. Serum z Bielendy mam, czeka w kolejce, chcialam je zaczac jesienia. Na poczatek myslalam o nim plus tonik z Norel, a potem dopiero gdyby nie bylo efektow, jakies wyzsze stezenia
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:12   #2445
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję! Myślałam o peelingu właśnie. Myślisz, że na mieszanej/tłustej też się to sprawdzi?
Na mieszaną/tłustą robiłam mikro właśnie, bo jest mocniejsza i mocniej oczyszcza. Ale tak dlugo koleżance efekt się nie trzymał. Fakt, że ma bardzo grubą skórę i kawitacja za bardzo jej nie nie wyciągała syfków.
Stary 2015-08-31, 10:24   #2446
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość
Heja po weekendzie

Czarszka, denko i wstęp z przeprosinami za włosy

Właśnie sobie przypomniałam czemu nie oglądam uż Czarszki, jak można w ogóle doprowadzić włosy do takiego stanu? Chyba że nałożyła na całość jakiś olej, ale po jaką cholerę nagrywać wtedy filmik?
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:34   #2447
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Na mieszaną/tłustą robiłam mikro właśnie, bo jest mocniejsza i mocniej oczyszcza. Ale tak dlugo koleżance efekt się nie trzymał. Fakt, że ma bardzo grubą skórę i kawitacja za bardzo jej nie nie wyciągała syfków.
Dziękuję
Stary 2015-08-31, 11:10   #2448
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=zejjy3OvnD0 Perełki Karoliny Baszak

https://www.youtube.com/watch?v=C37n2AGb4k0 Chat Makeup u Hani

Jak dla mnie - Hania ma najpiękniejszą twarz na polskim YT <3

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2015-08-31 o 11:21
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 11:32   #2449
TheDocha
Dossisława I

Strój dnia. Ten biust zdecydowanie za duży,
Stary 2015-08-31, 11:38   #2450
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość

kto to? D:
absolutnie dziewczyna nie w moim stylu i ma dziwny sposób mówienia na dokładke.

Ale spodenki są świetne, chciałabym takie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

MadzikowyDailyVlog!
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 11:48   #2451
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Komentarze mnie rozwaliły. W. Kruk wymiata. " wyglądasz i zachowujesz się jak modnisia.. ohyda" Zero reakcji na jej komentarze więc " zobacz jakie filmy ma Doriska, Ty to 1 a ona 100"
Co do dziewczyny, to rzeczywiście klatka piersiowa mocno "rozwinięta". W spodenkach się zakochałam. Świetne!
Stary 2015-08-31, 11:51   #2452
RosaPuff
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Właśnie sobie przypomniałam czemu nie oglądam uż Czarszki, jak można w ogóle doprowadzić włosy do takiego stanu? Chyba że nałożyła na całość jakiś olej, ale po jaką cholerę nagrywać wtedy filmik?
Ja się zawsze zastanawiam, czy takich osób nie swędzi głowa? Chyba bym oszalała z takim smalcem, wiem, że temat powraca jak bumerang, ale pełen makiaż zrobiony, biżuteria założona i do tego włosy na których można by frytki smażyć ...
RosaPuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 11:57   #2453
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosaPuff Pokaż wiadomość
Ja się zawsze zastanawiam, czy takich osób nie swędzi głowa? Chyba bym oszalała z takim smalcem, wiem, że temat powraca jak bumerang, ale pełen makiaż zrobiony, biżuteria założona i do tego włosy na których można by frytki smażyć ...
oj tam, gadanie, przecież czarszka ma zestaw mega wypaśnych termoloków, które sprawiają że jej smalec zamienia się w piękną fryzurę. nie ma mowy o swędzeniu, kiedy w rolę wchodzą wypaśne termoloki i super suche szampony BATISTE
Stary 2015-08-31, 12:05   #2454
kochanowska
Zakorzenienie

Cytat:

Odkąd ktos ją tutaj podlinkowal to oglądam każdy filmik, bardzo ją polubilam a figura do pozazdroszczenia!

kochanowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 12:38   #2455
201607231711
Konto usunięte

Cytat:
mozesz zarzucic linkiem? rosi: szukalam wczoraj i nie znalazlam nic na pierwszych stronach. Serum z Bielendy mam, czeka w kolejce, chcialam je zaczac jesienia. Na poczatek myslalam o nim plus tonik z Norel, a potem dopiero gdyby nie bylo efektow, jakies wyzsze stezenia

Wątek o kwasach
U mnie świetnie sprawdziły się toniki z BU.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez RosaPuff Pokaż wiadomość
Pomyślałam dokładnie o tym samym. Zadrapałabym się na śmierć. Dla mnie żaden komfort.
Stary 2015-08-31, 13:01   #2456
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=zejjy3OvnD0 Perełki Karoliny Baszak

https://www.youtube.com/watch?v=C37n2AGb4k0 Chat Makeup u Hani

Jak dla mnie - Hania ma najpiękniejszą twarz na polskim YT <3

Popieram! Jestem ogromną fanką jej urody. To jedyna Polska jutuberka, którą oglądam niezmiennie od samego początku.

Wrocilam właśnie z Sephory, chciałam kupić Glove i nowy Czoklet bar :P. Ja nie wiem co ja mam z tymi Czokletbarami, poprzedni mnie nie ruszył zupełnie, dzisiaj zmacalam ten nowy i o tyle o ile na stronie paleta wygladała super atrakcyjnie, tak na żywo znowu sie rozczarowałam nie umiem w Czokletbara
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:07   #2457
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Popieram! Jestem ogromną fanką jej urody. To jedyna Polska jutuberka, którą oglądam niezmiennie od samego początku.

Wrocilam właśnie z Sephory, chciałam kupić Glove i nowy Czoklet bar :P. Ja nie wiem co ja mam z tymi Czokletbarami, poprzedni mnie nie ruszył zupełnie, dzisiaj zmacalam ten nowy i o tyle o ile na stronie paleta wygladała super atrakcyjnie, tak na żywo znowu sie rozczarowałam nie umiem w Czokletbara
Ja też jestem zakochana w urodzie Hani.

W Sephorze wyprzedają fajny eyeliner, mówiła o nim ostatnio Kasia LGS - po 12zł jest, BRAC!

Ja zmacałam UD Naked 3 i nie podoba mi się, za to jedynkę na pewno kupię w czasie wielkich obniżek świątecznych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sephora.jpg (200,7 KB, 61 załadowań)
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:21   #2458
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Iperfumy.

Ja kupuję regularnie C-Thru i bywają bardziej trwało niż Narciso Rodrigez i Versace, bardzo polecam. Jesień się zbliża, więc znów wjedzie Pure Illusion dzięki Rózi
O, widzę, że mają moją ukochaną bergamotkę, piżmo i jaśmin. Chyba się za nimi rozejrzę, popróbuję.
In Love od La Rive uwielbiam Nie sądziłam, że polubię tak wyraźną nutę wanilii, która zostaje na sam koniec.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:24   #2459
fableux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
nie umiem w Czokletbara
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 13:28   #2460
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Ja też jestem zakochana w urodzie Hani.

W Sephorze wyprzedają fajny eyeliner, mówiła o nim ostatnio Kasia LGS - po 12zł jest, BRAC!

Ja zmacałam UD Naked 3 i nie podoba mi się, za to jedynkę na pewno kupię w czasie wielkich obniżek świątecznych.

Oj, muszę sie najwidoczniej jeszcze raz przejść po eyeliner Naked jeden bardzo polecam - mam swoją już z 2 lata i używam niezmiennie. Naked 3 też lubię, ale z wszystkich nagich palet ta pierwsza nadal jest moją ulubioną. Jak ją wykończę na pewno kupie drugą sztukę.
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości