|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Ja chce już urodzić
Nie jestem pewna czy to spojenie czy nawrót rwy. Zresztą co za różnica skoro mam problem iść po prostej, wejście po schodach jest prawie niemożliwe, a wsiadanie do auta też ledwo wykonalne ![]() Dobrze się złożyło, że Tż dzisiaj do pracy nie poszedł, to mnie zawiózł i odebrał z kliniki. Sama bym nie wróciła. Najgorsze, że nie mogę się położyć na boku, bo ból jest nie do zniesienia przy próbie przekręcenia się ![]() Cytat:
Dzisiaj w nocy ból żeber i pleców mnie obudził aż się popłakałam. Cytat:
Cytat:
|
|
#2732 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Proces wstawania mam taki, w ogóle brzuch mi się robi trójkątny jak się podnoszę, szkoda że nie widać jak mięśnie są ułożone
Natomiast różnicy między samym pionem a poziomem nie ma, jak jest miękko, to jest miękko, jak jest twardszy, to i na leżąco i na stojąco. No, chyba że się dzidziol w międzyczasie zdąży przemieścić Wczoraj miałam duży ucisk z prawej i z lewej, ciekawe czy mi się na koniec nie przekręca głową do góry :P
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa ja tak od dawna mam, twardnieje przy kazdej zmianie pozycji. Czasem nawet mocniej..
|
|
|
|
#2734 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
)
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podoba i Borys i Bruno
![]() Aaa tragedia się robi na dworzu :/ A co do bzucha to twardnieje kiedy chcę, skurczę nieraz mi się pojawią takie jak na miesiączkę...a jak wstaje staram się najpierw przerzucic na bok i jakoś się na rękach unieść...ale fakt jak z pleców to też taki trójkącik się robi
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelie no ja mam ewidentnie twardszy jak wstanę.. wystarczy że się położę i jest ok. może dlatego że brzuch nieduży , ja drobna i to się tak napina ? ![]() też mi się Borys odrazu z Szycem kojarzy ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ja pranie powiesiłam i teraz będę leżeć. za godzinę tylko wstanę przygotuję obiad i tyle. |
||
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaraz muszę jechać do endo i to autobusem :/
gorzej że muszę Karola obudzić a jakoś nie ma ochoty wstawać więc czuję że będzie płacz przy budzeniu ![]() Cytat:
|
|
#2739 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( no wieeeeeeeeem... tak na prawdę pierwszy raz coś odsyłałam więc nie skumałam czaczy...mogę się tylko samoubiczować .....![]() Wysłałam foty mebli...czekam na odpowiedź, ale już mam dość, bo tych uszkodzeń jest tyle, że pewnie albo będą jazdy albo będę czekać długo..... Jeszcze kurna co chwile mam w skrzynce awizo, jak siedzę z dupą w domu, nie chce się tym listonoszom pukać czy kurna co...nie po to płacę za przesyłkę więcej, żeby po pocztach latać.... Cytat:
Ja też już nie wiem co z tą oksy, mojej siorze dali jak miała 5 cm no i ogólnie szybko urodziła, ale powinni dawać? Z tego co czytam, samo wszystko powinno się rozkręcić.. Chociaż czuję, że lekarze i pielęgniary tak nami zakręcą "że trzeba" że pewnie się weźmie... Cytat:
i urodziła w godzinę..........Moje jakoś stoją w miejscu i normalne miękkie. A przed samym porodem twardnieją i bolą? Fajne, ale mój mąż od razu powiedziałby że ruskie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dajecie drugie imię??? Jak tak, to wg jakiegoś schematu, bo babcia, bo dziadek...czy jakie wam się spodoba? Cytat:
![]() Dziewczyny zabezpieczacie jakoś łóżko na wypadek potopu szwedzkiego w łóżku? Bo nie wiem, czy kupować ten podkład pod materac. Na razie położyłam zwykły podkład i ręcznik, ale to do d* bo się roluje i pewnie nic by nie dało.
|
|
|
#2740 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie planujemy drugiego imienia, specjalnie wybraliśmy jedno krótkie, żeby nas dziecko przy wypełnianiu dokumentów nie wyklinało
Ja mam dwa imiona, dwa nazwiska, ile to czasu i kratek zajmuje... :PPodkład na wyrko kupiłam, ale nie wiem czy go użyję, bo śmierdzi. Wietrzy się póki co
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super się sprawdziło jak dziecko się przesikało, ulało, jak mnie biustonosz przeciekł w nocy, czy jak np. herbatę wylałam dzięki temu materac żyje w spokoju od 4 lat Tż mnie wnerwił. Ma wolne, a obiecał przemeblować pokój młodego. Wziął się za to, zrobił wielki burdel, po czym stwierdził że mu się mój pomysł nie podoba, że jednak źle mnie zrozumiał i w ogóle to jemu już się nie chce tego kończyć. Zostawił wszystko i wyszedł. A ja gdyby nie to że mnie cholernie boli i wstać mam problem, sama bym dokończyła, bo jak widać nie mam co liczyć na rozsądek faceta
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Całkiem fajne znalam jednego Borysa bardzo inteligentny byl
![]() Cytat:
A wiecie ze w pierwszej widzialam caly czas moglam sobie podniesc normalnie brzuch i dawalam rade golic a teraz lewa prawa i nic :/ Jutro juz 1 wrzesien ja do fryzjera a 10 września wizyta ;D zapytam polozne od razu co zapewniaja po porodzie co mam spakowac![]() Czekam na pralke i kurier dzwonil z rana ze zaraz przywiezie ta sama chyba ja wrzuce na plecy Mowie ze dopiero o 16 bedzie mozliwosc abym ja odebrala to zaczal cos marudzic :/ wogole to pralka miala byc w piatek juz u nas ... z tymi ludzmi to najwiecej problemu chce to niech pomoze wniesc pralke i nie bedzie klopatu a nie marudzi jeszcze ze mu godzina nie pasuje
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Laski pomocy
![]() Zdjecie pierwszej i drugiej ![]() Aaa i buty kupiłam...chciaam niższe ale cięzko cos znaleśc..może się nie zabije
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-08-31 o 13:25 |
|
|
|
#2745 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
. Ledwo nadrobiłam. Też jeszcze spakowana nie jestem . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Borys mi się bardzo podoba . A w sobotę już na IP miałam jechać, bo przez jakieś 30 minut miałam dość bolesne skurcze, tak co około 10 minut . Już się zbieraliśmy, ale ustały. Chcę już urodzić.
|
|
#2746 | |
|
Rozeznanie
|
Ale duchota i spać mi się chce...dobrze, że mam obiad z wczoraj.
Cytat:
Ehh te chłopy....aż się nie chce gadać ![]() ![]() ![]() No niby tak, ale odchodzi Ci ból psychiczny ) Mi się potrafi śnić ta niespakowana torba i inne nieuporządkowane jeszcze rzeczy :/
|
|
|
#2747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój na szczęście nie marudzi i wczoraj pomalował mi ten najtańszy przewijak z ikei na biało żeby pasował do reszty mebli ))Cytat:
))Torba niby spakowana ale nie dopieta na tip top - gdyby mnie tak porządnie spięło to może bym się szybciej zmobilizowała. Jadę właśnie do rossmanna po ostatnie pierdoły, może upał mnie nie zabiję. P.S. Gdyby to nie był dlugi miesiąc to już dziś byśmy miały miesiąc do terminu. Zresztą ja uważam że moj termin to 30.09 ))
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-08-31 o 13:22 |
||
|
|
|
#2748 |
|
wkręcona :)
|
Czy Wam też chce się tak spać?? mi normalnie oczy same się zamykają... a nie chce spać w dzień bo później w nocy co chwilę się budze... chyba trzasnę jakąś małą kawe to może mi się polepszy...
|
#2749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też źle, kochana, gorąc taki, a przede wszystkim duszno, nie mogę oddychać, wszystko mnie wkur... wia, najchętniej bym coś zniszczyła albo skopała, albo porządnie się wyryczała. Won, upały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A terz się nie położe, bo mam zgagę i chyba bym Wiec nusze się pomęczyć
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
tosia i co u hematologa???
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też mi się tak wydaję..w tej zielonej jak wieloryb :/ Tylko pierwsza krótka mi się wydaję, ale tylek zakrywa
|
#2753 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Witam po weekendzie
Tż złożył w końcu łóżeczko i udało nam się kupić wózek ![]() Cytat:
Ja codziennie robię sobie małą drzemkę, inaczej nie potrafiłabym funkcjonować Na szczęście problemów z nocnym snem nie mam...AgatkaSz - moja torba szpitalna jeszcze też nie spakowana... I muszę zrobić pranie, dopiero 2 pralki za mną... pościel, kocyki, pieluszki... teraz ubranka! W ilu stopniach najlepiej? 30/40 wystarczy?
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję zakupów ja prałam w 30 bo i tak wszystko później prasowałam
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prałam w 40 teraz w nowej pralce bedzie program baby to ciekawe ile ma stopni
![]() Materac do lozeczka kupiony denka do wozka jest , 2 przescieradla kupilam moglam kupic 3 ale nie pomyslalam czekam na przesylke z gemini i pakuje torbe Tz jeszcze zaraz pojdzie do piwnicy porobie reszte prania i chyba bede gotowa
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra juz sie nie czepiam. W ogole to mam hu.owy dzien grrrr... Juz sie mezowi dostalo biedakowi jak wrocil z pracy.Dobra ide Was podczytac
|
|
#2758 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
W 30 starczy, a myślę, że 40 to już max... Agatko u mnie program Baby ma 90 stopni, wiec nie wiem co miałabym w nim prać... podejrzewam, ze tetry by się rozleciały przy pierwszym praniu o kolorach ubranek nie wspomnę...
|
|
#2759 | |||
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje, wypiorę zatem jak większość w 30 stopniach
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys wygotowywali cos dla dzieci ale co? Chyba pieluchy biale. Tylko to mialo jakas jakosc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Natomiast różnicy między samym pionem a poziomem nie ma, jak jest miękko, to jest miękko, jak jest twardszy, to i na leżąco i na stojąco. No, chyba że się dzidziol w międzyczasie zdąży przemieścić
Wczoraj miałam duży ucisk z prawej i z lewej, ciekawe czy mi się na koniec nie przekręca głową do góry :P

05.07.2008 
Chyba że naprawdę będzie potrzebne i położne też będą tak uważały a nie że przyjdzie sobie doktorek i oxy walnie i już

. 
Wiec nusze się pomęczyć