|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 dobrze, że się szybko zorientowałaś z tym adresem i udało się wszystko zmienić.
Tanio te cotton balls, może być ciężko je dostać, pewnie wykupią od razu. |
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki, alat, aspat, fosfotaza i GGTP: przekroczone normy, tylko bilirubina w normie, ekstra..
GGTP najwięcej przekroczone, norma do 40, ja mam 119... |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym to jeszcze tyyyyyle czasu
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy masz wizytę u gina? Niedobrze.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Gadaliśmy wczoraj z Tz o wydatkach i zaczęła się rozmowa o foteliku. Ja powiedziałam, że chcę nowy i że na bezpieczeństwie dziecka oszczędzać nie będę nawet jesli ten fotelik będzie kosztował 500zł. Tż trochę się bulwersował, dopóki nie zobaczył jednej akcji. Wjechałam w naszą ulicę do bloku, jest jednokierunkowa, dość długa ok 3km, w międzyczasie jest skrzyżowanie, gdzie to ja mam pierwszeństwo, a Ci z boku mają obowiązek się zatrzymać. I jak się stoi na tym skrzyżowaniu to nie widać czy ktoś jedzie bo jest dom, a w koło ma tuje dość wysokie. Wczoraj byłam 3 min przed tym skrzyżowaniem jak wyleciał z niego samochód z ok 80km/h bez hamowania przed, bez sprawdzania czy ktoś/coś nie jedzie. Mój Tz w szoku, że co za ebil jeździ. A ja mu mówię, że wyobraź sobie jakbym jechała te 10km szybciej, że idealnie by wjechał w bok samochodu po mojej stronie. Że wątpię, żebym wyszła z tego cało. A co gdyby jechał już z nami bobas z tyłu? W momencie zderzenia w słabym foteliku za 100 zł albo używanym ale pękniętym dziecko może się złożyć, wypaść albo po prostu go zgniecie..
Ja mogę jeździć ostrożnie, ale trafi się idiota który ostrożnie jechał nie będzie. Tak samo wczoraj wyprzedzam, a gościówa mi wyjeżdża na środek ulicy No ja nie mam małego samochodu, pobocze kiepskie bo to las a ta zadowolona jedzie i mnie nie widzi! Albo Ci co ścinają zakręty mimo słabej widoczności.. Na okrągło mam takie sytuacje.. I chyba dotarły moje tłumaczenia do niego. Powiedział, że w takim razie popyta między chłopakami w pracy czy któryś nie ma fotelika akurat na sprzedaż bezwypadkowego itd. Jeśli się uda znaleźć kogoś zaufanego to ok. Inaczej się nie zgodzę.
|
|
|
|
#1658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dotka trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Mnie nie badana na każdej wizycie na fotelu ale zdarza się często - ja mam wizyty co 3 tygodnie bo tak mi wypisuje l4, a w środę prenatalne i już nie mogę się doczekać ![]() Ja wybrałam wózek w kolorze ciemnym morskim, wydaje mi się że będzie praktyczniejszy zwłaszcza zimą |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi że jak kupa np jest żółta albo zielona to na białym jest widać, a na czarnym nie będzie aż tak bardzo ![]() Cytat:
![]() Ja mam akurat 2 zmiany ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta w piątek, ale piszę właśnie do niego smsa
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to powiem Ci coś o moim porodzie. Przez myśl mi nawet nie przeszło żeby wziąć znieczulenie. Nie był to aż taki wielki ból jak mi to opisywały "życzliwe" kuzynki. Do przeżycia ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka współczuję. A to już oznacza tą cholestazę? (nie wiem jakie są wyniki przy niej)
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, nie wiem
Ogólnie przy cholestazie jest właśnie wszystko podwyższone, ale nie wiem czy to już się kwalifikuje czy nie..Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka a lekarz coś odpisał?
|
|
|
#1668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Magne B6
Cytat:
Cytat:
24 września, 17.30 Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52594355]Mi w sumie nic nie leci. Zresztą.. mi w ogóle nic nie dolega. Brzuch mnie nie boli, skurczy brak, opuchniętych nóg, bolącego kręgosłupa.. Wiem, wiem ciesz się powiecie, ale aż dziwne że zero objawów czasami aż się boje.[/QUOTE]z Dzidzą ok a to najważniejsze ciesz sie ze nie masz uciążliwych objawów Cytat:
Cytat:
Zniknęło mi część cytatów ![]() Dotka nie czytaj internetów bo tam zawsze tragiczne wizje roztaczają..... mam nadzieję ze uda Ci się do lekarza szybko dostać i ze coś na to poradzicie Ja wczoraj cały dzień miałam kolkę, myślałam że sie wścieknę, już myślałam że do lekarza będę musiała iść ale przez noc przeszło Za to dziś jest mi słabo, nie jestem w stanie dłużej ustać na nogach. Już chyba mój organizm ma serio dość tych upałów na ten rok. Dobrze że od środy ma być chłodniej
|
|||||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
dotka naprawdę nie czytaj internetów! wiem, że niewiedza jest straszna, ale poczekaj na odp. od gina, jak nie odpisze to dzwoń i niech Cię uspokoi
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj nad wodę pojechaliśmy.. Na plaży to myślałam że nie dojdę do koca
Spałam później godzinę na plaży hahaha Ale woda taka zimna że szok
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Macie tyle tych badań, a ja nic. Już się boję co mi wyjdzie jak ten prywatny lekarz wypisze mi na wszystkie badania. Najbardziej boję się, że nie miałam badania na toxo, a przy kocie to nie wiadomo. Koleżanka poroniła pierwszą ciąże właśnie przez to.
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, staram się nie czytać, bo nic mi to nie da. Uff, wdech - wydech i czekam na odpowiedź.
Nie dzwonię na razie, bo on zawsze odpisuje dość szybko, a skoro nie pisze, tzn. że nie może, może badania robi, moze ma poród. Poczekam jeszcze i potem zadzwonię jakby nadal nie odpisał. |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Na tej liście ginekologów można było jakoś wpisać nazwisko, żeby szybciej wyszukać?
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00, to czemu sobie nie zrobisz sama badań? Toxo, CMV, rózyczka to podstawa.
Do tego kiła, HIV, HCV, HBV, morfologia, mocz, grupa krwi. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Wyszukaj przez CTRL+F |
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tamtej pory nic Pytałam aż ostatnio położnej czy to normalne to powiedziała, że lekarz z niczym się nie spieszy. Zresztą też takie hasła słyszałam w korytarzu, że on to nie nadgorliwy jest
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
magda1706 dzięki, też się zakochałam w tym kolorze, oby tylko córka nie miała mi za złe że nie jeździła różową bryka ale jakoś nie wyobrażam sobie siebie a tym bardziej TZ z tym kolorem ![]() co do fotelika miałam podobnie mój TZ twierdzi że testy fotelików są robione do prędkości 60km/h i ze przy większych prędkościach żaden fotelik nie pomoże wiec chciał kupić tani całe szczęście dostaniemy od znajomych cabriofixa
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę Cię straszyć, ale może warto zmienić lekarza! Toxo miałam w pierwszym pakiecie badań. W szczególności, że masz kota.
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Bo moje tłumaczenie: ciągle czekam aż się odezwie do mnie ten ginekolog i co powie. No ale albo o mnie zapomniał, albo jeszcze jest na wczasach - w co wątpię. Zadzwonię do niego sama.
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mam nadzieję że Tż przejrzy na oczy
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka wiem, że się martwisz, ale postaraj się nie nakręcać. Wiem, że to się łatwo mówi, ale zrobiłaś już co mogłaś najlepszego - zrobiłaś badania i skontaktowałaś się z lekarzem. Może lekarz Ci każe wcześniej przyjechać albo powie co robić przez telefon. Mam nadzieje, że to nie jest to.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

No ja nie mam małego samochodu, pobocze kiepskie bo to las a ta zadowolona jedzie i mnie nie widzi! Albo Ci co ścinają zakręty mimo słabej widoczności.. Na okrągło mam takie sytuacje.. I chyba dotarły moje tłumaczenia do niego. Powiedział, że w takim razie popyta między chłopakami w pracy czy któryś nie ma fotelika akurat na sprzedaż bezwypadkowego itd. Jeśli się uda znaleźć kogoś zaufanego to ok. Inaczej się nie zgodzę.

Chodzi mi że jak kupa np jest żółta albo zielona to na białym jest widać, a na czarnym nie będzie aż tak bardzo 

Ogólnie przy cholestazie jest właśnie wszystko podwyższone, ale nie wiem czy to już się kwalifikuje czy nie..
i mam do kolekcji nowego storczyka
czasami aż się boje.[/QUOTE]
nie czytaj internetów bo tam zawsze tragiczne wizje roztaczają..... mam nadzieję ze uda Ci się do lekarza szybko dostać i ze coś na to poradzicie
Spałam później godzinę na plaży hahaha