Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-12, 14:43   #3931
Mariola13
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
W aptekach jest nieosiągalny, tylko przez dystrybutorów, współpracujących z lekarzami. Akurat ten specyfik proponowano mi już baaardzo dawno temu, ale nie miałam potrzeby go używać, skorzystało za to paru moich znajomych i sobie chwalą. Przedstawiciel, z którym rozmawiałam nie sprawiał wrażenia naciągacza, otrzymałam od niego sporo fachowych wiadomości (wykształcony po fachu medycznym). Odświeżę z nim kontakt i jeszcze raz poproszę o materiały na temat preparatu. Skądinąd zdaję sobie sprawę, że aloesowe preparaty apteczne są ubogie w składzie i niekoniecznie 'czyste'. Gdybyś dowiedziała się czegoś więcej przede mną, to daj zać proszę. Ja na 100% napiszę. Myślę, że się skuszę

Ja już wydrukowałam sobie wszystkie wiadomości o Alveo ze strony www i jutro idę do swojego lekarza, bo coś mnie gardło i zatoki bolą Dam mu do opinii. Chcę wiedzieć co on o tym sądzi, czy w ogóle słyszał, bo wiadomo, że zioła też mogą zaszkodzić, a ja raczej sceptycznie podchodzę do rzeczy, które są do spożycia, a są dostępne drogą inną niż z apteki.
Jutro więc dam znać co wiem.
A-ha ! ostatnio słyszałam w programie chyba "na celowniku", że oszust naciągający na sprowadzanie aut z zagranicy też sprawiał wrażenie, że mu aż tak bardzo nie zależy, że nie jest naciągaczem, niby nie chciał zaliczek.
Piszę to tak na wypadek, żeby nie ulegać złudzeniu o czyjejś uczciwości bądź nie po samym zachowaniu sprzedawcy i już pal licho pieniądze, ale przecież to jest do spożycia, więc jeśli nawet miałoby nie pomóc to żeby sobie biedy nie narobić pijąc to
Stary 2007-09-12, 14:49   #3932
zafirek
Raczkowanie

Witam
Miałam podobny problem. Ostatnio przy okzaji wizyty z grypą u lekarza zapytałam go czy może mi coś polecić. Przepisał mi cynk i Vitapil(poza tym powiedział, że nie zaszkodziłoby przytyć) Po kilku 3 tygodniach systematycznego brania tabletek przeszło
Stary 2007-09-12, 15:32   #3933
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
...
Biostyminę też kupuje się w aptece?...
Cytat:
Napisane przez zafirek Pokaż wiadomość
Witam
Miałam podobny problem. Ostatnio przy okzaji wizyty z grypą u lekarza zapytałam go czy może mi coś polecić. Przepisał mi cynk i Vitapil(poza tym powiedział, że nie zaszkodziłoby przytyć) Po kilku 3 tygodniach systematycznego brania tabletek przeszło
szczęściara
jusii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 16:18   #3934
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Co do Alveo, to rzeczywiście robi kuszące wrażenie (tam pisze, że nawet torbiele leczy i co nie tylko!), ale przy tej zarąbistej cenie 175 zeta warto byłoby wiedzieć, czy rzeczywiście to pewny lek. Stosował ktoś z Was może? Jestem nieźle na niego napalona, ale muszę poczekać jeszcze na kasę... bo znów mam tyły finansowe, niestety
Cooo? 175 zł za sok z aloesu? Nie no błagam was...:ha haha:
proponuję kupić aloes w sklepie ogrodniczym, ogołocić z liści i do sokowirówki marsz! Wyjdzie zdecydowanie taniej .
Poza tym nie sądzę żeby działało

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
ja tam po pokrzywie nic zielonego nie mam
po płukankach z pokrzywy wręcz przeciwnie - włosy nabrały jakby głębszego brązowego odcienia (ale może to wrażenie, bo bardziej się błyszczą )

co do walki z łysieniem - wiadomo, łatwo nie jest myślę, że warto poszukać przyczyn bo w końcu od czegoś te kudły wypadają, nawet jeśli tym czymś jest coś tak nieuchwytnego jak stres oprócz leków i wcierek, szamponów, toników i lotionów warto chyba po prostu zadbać o siebie ja przynajmniej staram się zdrowo odżywiać, więcej spać, nie przemęczać ani siebie ani włosów (0 stylizacji )
efekty jak na razie są
Moje włosy koloru też nie zmieniły
Benito a widzisz ... ja o to dbanie o siebie trąbię już od jakiegoś czasu ... ale mimo to nie sądzę żebyś się przekonała do soczków warzywnych

Cytat:
Witam
To dobrze że szybko ci przeszło też bym tak chciała. A ile ci teraz włosków wypada przy myciu?

A wiesz ... ja też jestem szczupła (ale sie nie odchudzałam), mimo że wszystkie moje wyniki morfologii mieściły się w granicach normy to jednak zdecydowanie bliżej tej dolnej granicy , teoretycznie niedoborów nie było a jednak Vitapil działa .. więc?

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 16:37   #3935
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Vitapilu nie znam, a cynk kiedyś brałam i było mi po nim niedobrze Organizm nie tolerował go, mdliło mnie i jakoś tak źle w żołądku było
Brałam Longo Vital, ale nic szczególnego po nim nie zauważyłam
Stary 2007-09-12, 16:39   #3936
Mariola13
Zakorzenienie

A możesz mi jeszcze powiedzieć zafirku czy ten Vitapil to jakiś kompleks witamin czy co ? Ile kosztuje i ile jest tabletek ?
Stary 2007-09-12, 16:43   #3937
Mariola13
Zakorzenienie

[quote=gaagatka;5259750]Cooo? 175 zł za sok z aloesu? Nie no błagam was...:ha haha:
proponuję kupić aloes w sklepie ogrodniczym, ogołocić z liści i do sokowirówki marsz! Wyjdzie zdecydowanie taniej .
Poza tym nie sądzę żeby działało

Z tego co przeczytałam to ten środek nie skłąda się tylko z aloesu. Składa się z 26 ziół - czyli z 25 innych niż aloes. Wcale nie chcę bronić tego środka, bo może jest to "jechanie" na ludzkiej naiwności, ale z pewnością jest w nim więcej roślinnego badziewka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-12, 16:47   #3938
gaagatka
Raczkowanie

Z tego co przeczytałam to ten środek nie skłąda się tylko z aloesu. Składa się z 26 ziół - czyli z 25 innych niż aloes. Wcale nie chcę bronić tego środka, bo może jest to "jechanie" na ludzkiej naiwności, ale z pewnością jest w nim więcej roślinnego badziewka

W takim razie poproszę pełen skład, tak jak rozszyfrowałyśmy nieszczęsną Kamiwazę to to też damy radę obawiam się że potem soczek przestanie być taki magiczny i tajemniczy

Stary 2007-09-12, 16:48   #3939
Izaluka
BAN stały

To Alveo też na włosy? Ja słyszałam, że na trądzik.

Jestem zdania, że jak coś jest do wszystkiego i ma na wszystko pomóc - jest do d...
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 16:54   #3940
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izaluka Pokaż wiadomość

Jestem zdania, że jak coś jest do wszystkiego i ma na wszystko pomóc - jest do d...
....................> no, ale poczekajmy na ten skład

Stary 2007-09-12, 16:59   #3941
gaagatka
Raczkowanie

Już mam ... o składzie można poczytać tu: http://www.alveo-akuna.info/sklad.php

hmmm... jest intrygujący aczkolwiek nie ma tam słowem na temat włosów ... wiem natomiast jedno ... jak będę w ciąży to sobie go kupię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-12, 17:35   #3942
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Już mam ... o składzie można poczytać tu: http://www.alveo-akuna.info/sklad.php

hmmm... jest intrygujący aczkolwiek nie ma tam słowem na temat włosów ...
Ale piszą, że zawiera:
Witaminy: A, B1, B2 (ryboflawina), B6, B12, C, P, K1, E.
Makroelementy: żelazo, wapń, magnez, cynk, mangan, sód, potas, fosfor, krzem (w tym łatwo absorbowalny krzem), polisacharydy, kwasy organiczne, enzymy roślinne, aminokwasy, proteiny, jod, jodki, przeciwutleniacze i zmiatacze wolnych rodników, związki odtruwające (detoksyfikacyjne), sole mineralne, inhibitory, beta-karoteny.

Wiele z tych składników świetnie działa na włosy, więc jeśli lek rzeczywiście je zawiera, to powinien na włoski pomóc. Zresztą któraś z pacjentek pisze tam, że włosy przestały jej wypadać. Oczywiście można wierzyć lub nie wierzyć w autentyczność tego listu, ale skład wygląda na dość bogaty. Mam nadzieję, że ten cały opis leku, to nie pic na wodę , bo w końcu budzi on jakieś nadzieje. Jeśli istotnie leczy włosy i torbiele (z którymi też mam problem), to jestem jak najbardziej zainteresowana
Dahlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 17:46   #3943
Angi74
Wtajemniczenie

Przepiszcie mi sklad z opakowania -to Wam go postaram się rozszyfrować ,ale ten skład taki prawdziwy chemiczny a nie "reklamowy".
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 18:26   #3944
zafirek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
A możesz mi jeszcze powiedzieć zafirku czy ten Vitapil to jakiś kompleks witamin czy co ? Ile kosztuje i ile jest tabletek ?
Co do ilości wypadania to widać dużą różnicę. Kiedyś była to garść teraz jest ich bardzo mało. Myślę ,że wychodzą tylko te co muszą
Jeśli chodzi o Vitapil to opakowanie ma 60 tabletek. Bierze się je dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Cena nie jest bardzo wysoko, chociaż nie należy do najniższych (ja płaciłam ok.28 zł) Przypominam ,że brałam do tego też cynk, więc nie jestem wstanie powiedzieć co mi tak naprawdę pomogło. Lekarz polecał mi też picie pokrzywy, jednakowoż nie przypadła mi do gustu.
Życzę wytrwałości w walce
Stary 2007-09-12, 19:04   #3945
levante
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Witaj w naszym gronie

Cytat:
Napisane przez Izaluka Pokaż wiadomość

Tak... Opinie ze słyszenia rzeczywiście mogą mylić, lepiej sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Ale piszą, że zawiera:
Witaminy: A, B1, B2 (ryboflawina), B6, B12, C, P, K1, E.
Makroelementy: żelazo, wapń, magnez, cynk, mangan, sód, potas, fosfor, krzem (w tym łatwo absorbowalny krzem), polisacharydy, kwasy organiczne, enzymy roślinne, aminokwasy, proteiny, jod, jodki, przeciwutleniacze i zmiatacze wolnych rodników, związki odtruwające (detoksyfikacyjne), sole mineralne, inhibitory, beta-karoteny.

Wiele z tych składników świetnie działa na włosy, więc jeśli lek rzeczywiście je zawiera, to powinien na włoski pomóc. Zresztą któraś z pacjentek pisze tam, że włosy przestały jej wypadać. Oczywiście można wierzyć lub nie wierzyć w autentyczność tego listu, ale skład wygląda na dość bogaty. Mam nadzieję, że ten cały opis leku, to nie pic na wodę , bo w końcu budzi on jakieś nadzieje. Jeśli istotnie leczy włosy i torbiele (z którymi też mam problem), to jestem jak najbardziej zainteresowana
Cieszę się, że wypowiedziałaś się w tym temacie. Wypróbuję Alveo i podzielę się swoimi doświadczeniam

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Przepiszcie mi sklad z opakowania -to Wam go postaram się rozszyfrować ,ale ten skład taki prawdziwy chemiczny a nie "reklamowy".
Przepiszę jak tylko 'dorwę' znajomego z butelką A może szybciej będę miała własną flaszkę

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2007-09-13 o 06:13
levante jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-12, 19:22   #3946
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Co do ilości wypadania to widać dużą różnicę. Kiedyś była to garść teraz jest ich bardzo mało. Myślę ,że wychodzą tylko te co muszą
Jeśli chodzi o Vitapil to opakowanie ma 60 tabletek. Bierze się je dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Cena nie jest bardzo wysoko, chociaż nie należy do najniższych (ja płaciłam ok.28 zł) Przypominam ,że brałam do tego też cynk, więc nie jestem wstanie powiedzieć co mi tak naprawdę pomogło. Lekarz polecał mi też picie pokrzywy, jednakowoż nie przypadła mi do gustu.
Życzę wytrwałości w walce
Vitapil bierze się raz dziennie "Sposób użycia: 1 tabletka dziennie w trakcie posiłku. nie nalezy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia"
I z tego powodu wbrew pozorom kuracja Vitapilem jest jedną z tańszych biorąc pod uwagę bogaty skład tego preparatu
Stary 2007-09-12, 20:12   #3947
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Moje włosy koloru też nie zmieniły
Benito a widzisz ... ja o to dbanie o siebie trąbię już od jakiegoś czasu ... ale mimo to nie sądzę żebyś się przekonała do soczków warzywnych
no wiem że apelowałaś i ja Twoje apele wzięłam sobie do serca
ale soków warzywnych nie tknę nawet przez butelkę
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-12, 20:34   #3948
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
no wiem że apelowałaś i ja Twoje apele wzięłam sobie do serca
ale soków warzywnych nie tknę nawet przez butelkę
Wiedziałam , ale powinnaś je czymś zastępować, samo wcinanie tabletek niewiele ci da bo to są tylko suplementy diety a nie substytuty . Pewnie jesz sałatki co? Podpowiedz co zamiast soków jesz? Chociaż u mnie picie soków wynika z lenistwa. Podchodzę, odkręcam, wypijam, wyrzucam

Stary 2007-09-12, 22:56   #3949
Izaluka
BAN stały

Cytat:
No właśnie

Ogólnie preparat zawiera fajne ziółka i witaminy. Ale ile jest ich w tym płynie naprawdę?

Rodzina witamin D jest szczególnie polecana przy włosach, więc może stąd też to działanie.
Mam jednak nieodpartą pokusę na stwierdzenie, że to działa na zasadzie placebo.
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-13, 00:28   #3950
Angi74
Wtajemniczenie

U mnie coraz lepiej-przy myciu wypada około 40,50.W trakcie czesania moze 10,w trakcie dnia jak przeczesuje palcami..1,2.
Stary 2007-09-13, 06:48   #3951
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
U mnie coraz lepiej-przy myciu wypada około 40,50.W trakcie czesania moze 10,w trakcie dnia jak przeczesuje palcami..1,2.
to jest wynik do którego dążę a narazie przy myciu 100 przy płukaniu 50 a przy czesaniu jeszcze z 50
Stary 2007-09-13, 08:02   #3952
levante
Zadomowienie

Skoro już rozgorzał temat aloesu, to znalazłam również produkt apteczny - Aloes Live Piękno 500 ml
Ułatwia odzyskanie zdrowego, błyszczącego wyglądu włosów, wzmacnia paznokcie i nadaje skórze ładny koloryt.
http://www.lekolandia.pl/advanced_se...c5d60e3d970657(nie wiem czy wzbudzi większe zaufanie...)
Co sądzicie o nim? Ktoś próbował?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aloes piękno.jpg (2,4 KB, 671 załadowań)
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 09:09   #3953
witch_18
Zakorzenienie

Ja wczoraj pierwsze raz umyłam włosy Nerilem i oczywiście od razu wypada ich więcej Wiem,że to tak ma być na początku,ale płakać się chce jak widzę ile mi ich teraz wypada.Mam nadzieje,że jakoś to przetrzymam.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 09:44   #3954
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Skoro już rozgorzał temat aloesu, to znalazłam również produkt apteczny - Aloes Live Piękno 500 ml
Ułatwia odzyskanie zdrowego, błyszczącego wyglądu włosów, wzmacnia paznokcie i nadaje skórze ładny koloryt.
http://www.lekolandia.pl/advanced_se...c5d60e3d970657(nie wiem czy wzbudzi większe zaufanie...)
Co sądzicie o nim? Ktoś próbował?
Sama nie próbowałam, ale któregoś razu stojąc w aptece brała go pani przede mną, stwierdziła, że cudownie wzmacnia organizm. Niestety nie zdradziła szczegółów, dodała jedynie, że to 2 opakowanie bo aloesowy drink serwuje całej rodzince
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 10:30   #3955
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję, też bym tak chciała...Włoski Ci się pięknie wzmocniły
Ponawiam pytanie, czy możesz mi napisać o tej biostyminie? Kupujesz ją w aptece?
W jakich proporcjach robisz tą swoją mieszankę (soki czy woda z pokrzywy i brzozy, w jakich proporcjach i biostymina)?
Będę wdzięczna za odpowiedź

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 10:36   #3956
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Ponawiam pytanie, czy możesz mi napisać o tej biostyminie? Kupujesz ją w aptece?
W jakich proporcjach robisz tą swoją mieszankę (soki czy woda z pokrzywy i brzozy, w jakich proporcjach i biostymina)?
Ja też kiedyś robiłam wcierki z biostyminy. Brałam 1 ampułke i dodawałam do niej wody i wcierałam w skórę głowy. Czy działało, trudno powiedzieć, bo używałam też Subriny Recept i efekt był, ale na krótko i nie wiem, co zadziałało. Teraz postanowiłam do wody pokrzywowej (Barwa,100ml ) dodać 2 ampułki tej biostyminy i wcierać po każdym myciu. Kurację zaczynam od jutra oby to coś pomogło
Stary 2007-09-13, 10:47   #3957
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Ja też kiedyś robiłam wcierki z biostyminy. Brałam 1 ampułke i dodawałam do niej wody i wcierałam w skórę głowy. Czy działało, trudno powiedzieć, bo używałam też Subriny Recept i efekt był, ale na krótko i nie wiem, co zadziałało. Teraz postanowiłam do wody pokrzywowej (Barwa,100ml ) dodać 2 ampułki tej biostyminy i wcierać po każdym myciu. Kurację zaczynam od jutra oby to coś pomogło
Dziękuję Ci za odpowiedź
Trzymam kciuki żeby Ci pomogło
A woda pokrzywowa jest lepsza od soku? Gdzie kupujesz tą wodę?

Stary 2007-09-13, 10:51   #3958
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Dziękuję Ci za odpowiedź
Trzymam kciuki żeby Ci pomogło
A woda pokrzywowa jest lepsza od soku? Gdzie kupujesz tą wodę?
Nie wiem czy jest lepsza, bo jeszcze soku nie próbowałam, a to są dopiero moje początki z wodą pokrzywową i jeszcze nie widać żadnych efektów Wodę kupiłam w sklepie chemiczno - kosmetycznym
Stary 2007-09-13, 10:57   #3959
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak,kupuję w aptece.Do mieszanki wykorzystuje pojemniczek po Vichy Dercos (ampułki na wypadanie po 5 ml) Wlewam ok 2 ml wody pokrzywowej,tyle samo brzozowej plus ampułka biostyminu.Od dzis zaczę dodawać do tej mikstury vit.B6 i B12-tez w ampułkach ( na receptę ).
Stary 2007-09-13, 11:13   #3960
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest lepsza, bo jeszcze soku nie próbowałam, a to są dopiero moje początki z wodą pokrzywową i jeszcze nie widać żadnych efektów Wodę kupiłam w sklepie chemiczno - kosmetycznym
Ja używam soku i jestem zadowolona, a możesz napisać mi skład tej wody?

Cytat:
Tak,kupuję w aptece.Do mieszanki wykorzystuje pojemniczek po Vichy Dercos (ampułki na wypadanie po 5 ml) Wlewam ok 2 ml wody pokrzywowej,tyle samo brzozowej plus ampułka biostyminu.Od dzis zaczę dodawać do tej mikstury vit.B6 i B12-tez w ampułkach ( na receptę ).
Dzięki za odpowiedź To ta biostymina i wit. B są pomocne przy wypadaniu?
Ktoś Ci to polecił?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości