![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak daleko można się posunąć aby zdobyć kobietę
Ja nigdzie nie stwierdziłem, że to jest spoko
![]() Autorze to już od Ciebie zależy czy jej powiesz czy nie. Dziwne jest dla mnie natomiast to, że dopiero po takim czasie jej o tym mówisz. Dziwne jest również, że to jeszcze się nie wydało na jaw.. ale kwestia czasu jak ktoś to napisał. Ciekawi mnie też, dlaczego od razu nie byliście razem tylko dopiero po takich akcjach.. ps. widziałem wiele akcji aby zdobyć kobietę, ale Ty autorze poszedłeś po bandzie, na Twoim miejscu bałbym się, że to się wyda i dowie się nie od Ciebie.. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2015-08-31 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Gdybyś miał większy dylemat co do tego czy jej wyznać prawdę czy nie, taki wątek byłby sensowny. Ale Ty przyszedłeś tutaj już z podjętą decyzją. Od początku nie chciałeś jej powiedzieć prawdy i w sumie ten wątek niczego nie zmienił. A jedyne, co może teraz sprawić, to dotrzeć do Twojej ukochanej, a z tego co piszesz wynika, że nie chciałbyś tego. Sam podnosisz prawdopodobieństwo tego, że ona się dowie. Zatem wcale nie jesteś taki cwany jak myślisz. Przeraża mnie Twoja pewność siebie, a raczej pycha. Gwarantuję Ci również, że jeżeli Twoja dziewczyna dowiedziałaby się, to miałaby w dupie te wszystkie wycieczki, bo nie mogłaby na Ciebie patrzeć - umiesz żyć z tą świadomością? Laska miałaby tak, jak główny bohater "Truman Show", gdzie nawet niebo okazało się sztuczne. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-31 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Człowieku, Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego co zrobiłeś.
Włamałeś jej się na PRYWATNE konta, założyłeś jakieś fikcyjne profile, płaciłeś koleżankom, pisały do niej żeby zostawiła tego faceta! Człowieku nie kłamałeś w sprawie ulubionej zupy! Jesteś okropny, uciekałabym od Ciebie, aż by się za mną kurzyło, cholera wie, co Ci do tego łba jeszcze wpadnie. I uważam, że powinieneś jej o tym powiedziec, bo ta kobieta ma prawo wiedzieć z jakim człowiekiem buduje przyszłość! Gdyby Ci naprawdę na niej zależało, to właśnie byś jej powiedział całą prawdę.
Lepiej być samemu i mieć poczucie zwycięstwa, niż być z kimś, z kim się nie uda. - Meredith Grey Edytowane przez MagdalenaSzs Czas edycji: 2015-08-31 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego nie byli razem od razu? Bo była z innym gościem. Bo prawdopodobnie kochała tamtego faceta. Bo dopiero jak przyszła do tego manipulanta i oszusta rozbita i załamana tym co tamten jej "zrobił", to on wtedy - korzystając z jej słabości wmanewrował ją w ten związek ze sobą. Ale jasne - skoro z tamtym była krócej niż cztery lata, to nie ma co tego nazywać związkiem, bo mogliby teraz nie być już razem. I wracanie do tego jest pokręcone, bo przecież jej tak dobrze z kłamcą. Bo on tak mówi. Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2015-08-31 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Autorze w całej tej pokręconej akcji (której nie pochwalam zaznaczam) chociaż w 1% staram się Ciebie zrozumieć. Na tym świecie naprawdę roi się od kombinowania, od załatwiania spraw pod stołem, od kopert, od szpiegowania, kolesiostwa aż po włamania, pobicia czy morderstwa by zdobyć coś (lub kogoś) co się kocha, pragnie/chce, ale nie tędy droga. Poszedłeś po trupach by cel osiągnąć.. może za bardzo wziąłeś sobie do serca "w miłości wszystkie chwyty dozwolone" (co mimo wszystko jest głupim przysłowiem).
Wiele razy byłem świadkiem podkładania świni konkurentom, bijatyk o kobietę na parkingach (co już całkiem jest dnem biorąc jeszcze pod uwagę szaleńcze piski dziewczyn których to rajcuje ![]() Nie wiem autorze co Tobą kierowało aby takich czynów się dopuścić.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
taka rada jest bezsensowna poprostu nic jej nie mow i przygotuj wymowki jak sie ktoras z twoich kolezanek wygada ze jej placiles bo na 99% panna cie zostwi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jak wyraźnie napisałem, że nie pochwalam to nie doszukuj się w każdym wyrazie, że jednak pochwalam ![]() Czyli wychodzi na to, że wystarczy dziewczynę pocieszyć by potem stworzyć związek? Kurcze ja pare dziewczyn pocieszałem i związku nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak tak, tak właśnie wychodzi. Jak się nie widzi różnicy pomiędzy "kupiłem nóż" a "kupiłem nóż i zadźgałem teściową" to właśnie tak wygląda. Wystarczy dziewczynę pocieszyć (wcześniej gwałcąc jej prywatność, dowiadując się o niej szczegółów których normalnie by nie poznał i udając "zrozumienie", udając "wspólny język", wykorzystując przeciwko niej wszystko to, czego nie była świadoma) żeby stworzyć związek. Walić detale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;52602580]bez sensu jak by jej powiedzial prawde to by napewno odeszla a skoro mu na niej zalezy to chyba niechcialby zeby odeszla
taka rada jest bezsensowna poprostu nic jej nie mow i przygotuj wymowki jak sie ktoras z twoich kolezanek wygada ze jej placiles bo na 99% panna cie zostwi[/QUOTE] A ja uważam, ze sensowna, dziewczyna ma prawo dowiedziec się z jakim facetem przyszło jej być w związku, jak tak ją kocha to niech powie prawdę, niech powie do czego się posunął, żeby z nią być, niech przyzna się jakim jest człowiekiem.
![]() |
![]() |
#70 |
Przepompownia Ścieków
|
I z tego co zrozumiałam, Ty na początku tego cyrku robiłeś za jej przyjaciela, który pocieszał ją kiedy ona dowiedziała się "prawdy" na temat swojego poprzedniego faceta. Czyli udawałeś jej przyjaciela. A może bolało Cię to, że byłeś dla niej tylko koleżanką z penisem. Farsa i nic więcej. Ta relacja na każdym poziomie jest usrana kłamstwami. Zmieniam zdanie - nie chciałabym wiedzieć takiej prawdy na temat mojego ukochanego. Wolałabym żyć w słodkim kłamstwie, bo takiego kalibru manipulacji i kłamstw chyba bym nie udźwignęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
taka rada jest w jego przypadku bezsensu .on sie nie pyta jak sie z nia rozstac wiadomo ze jak sie to wyda to ona bedzie zla, rozczarowana,zmanipulowan a i ten zwiazek nie przezyje w kadym przypadku kiedy rozawiamy o czyms co sie wydarzylo kilka lat temu mowie nie ,nie przyznawac sie i nie mowic to napewno nie wyjdzie na dobre tak samo radze jak ktos kogos zdradzal i ma wyrzuty sumienia nie przyznawac sie bo to prosty przepis na rozwalenie zwiazku .jesli chce ten zwiazek utrzymac powinnien nic jej nie mowic i tyle Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2015-08-31 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przepompownia Ścieków
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;52602891]ale co on na tym zyskuje?co ona zyskuje ,teraz jest szczesliwa i niech tak zostanie
taka rada jest w jego przypadku bezsensu .on sie nie pyta jak sie z nia rozstac wiadomo ze jak sie to wyda to ona bedzie zla, rozczarowana,zmanipulowan a i ten zwiazek nie przezyje w kadym przypadku kiedy rozawiamy o czyms co sie wydarzylo kilka lat temu mowie nie ,nie przyznawac sie i nie mowic to napewno nie wyjdzie na dobre tak samo radze jak ktos kogos zdradzal i ma wyrzuty sumienia nie przyznawac sie bo to prosty przepis na rozwalenie zwiazku .jesli chce ten zwiazek utrzymac powinnien nic jej nie mowic i tyle[/QUOTE] Samej zainteresowanej się nie przyzna, ale już użytkownikom forum liczonych w tysiącach jak najbardziej ![]() ![]() Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-31 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorze jeśli jej nie powiesz.. to chociaż staraj się o nią do końca, może już nie z uporem świrowatego maniaka, ale tak normalnie po ludzku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To, że jej się "po prostu bardzo podobał" sam sobie dopowiadasz. Usprawiedliwiasz świra, po raz trzeci. Zdecydowanie już za późno na to, żeby "nigdy" przez niego nie płakała. I jasne, niech się stara z nią być do końca, manipuluje, kłamie i łamie jej prawa człowieka. Byle się nie dowiedziała i będzie supcio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() On napisał, że bardzo jej się podobał i że spotykali się. Nie ma mowy, że byli razem, że ona go kochała.. jak widać Ty sobie dopowiadasz. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2015-08-31 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyzwyczaiłeś się to co najwyżej do tego, że jak sam nie masz argumentów to lecisz na inne forum skopiować cudze. Zasuń mi jakimiś, bo zrobienie tego, co autor tu wymienił kwalifikuje się pod sprawę karną i bardzo bym chciała przeczytać coś, co takie postępowanie usprawiedliwia. I nie, nie jest to miłość - gdyby to była wielka, burząca mury miłość od pierwszego wejrzenia to nie napisałby, że "zakochali się w sobie" PO tych wszystkich chorych akcjach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzenie dzieci to przekleństwo dla wielu kobiet, które po zaliczeniu wpadki traciły chłopaka (który udawał, że to nie jego), pracę lub miały problem w zdobyciu wykształcenia. Wygląd - wiele kobiet jest niezadowolonych z wyglądu, a określenie "pasztet" najczęściej pada z męskich ust wobec kobiet. Nie musimy się starać o miłość? To skąd na forum tyle postów od zrozpaczonych samotnych dziewczyn, które żalą się, że nie mogą nikogo poznać?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że to jest budowane na kłamstwie, ale to pare lat już trwa. Jego kobieta nie musiała z nim być (bo co innego rozpierdzielenie tamtej relacji, a co innego bycie z kimś tyle czasu), a mimo to jest. Zrobił źle, ale nie ma się co już tego czepiać i od niego zależy czy powie, czy nie. Jak dla mnie POZA tą słabą akcją myślę, że autor naprawdę ją kocha a ona jego.
Nie wiem jaka ona jest, nie wiem jakby zareagowała na taką wiadomość, nie wiem czy autor jej powie. Jeśli nie to już mu pisałem co ma robić. Piszesz, że to NIE JEST MIŁOŚĆ, bo była na początku jakaś chora akcja.. Równie dobrze można powiedzieć, że jak facet/kobieta zdradza partnera po 25 latach (sic) to też miłością nie jest, bo AKCJA (chora) toczy się 25 lat później ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2015-08-31 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiałeś się do czego może się ten facet posunąć, kiedy jego zdobycz (bo przecież nie partnerka) postanowi odejść?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ex "okazał się" świnią. On był przy niej. "Dbał", "rozumiał", "wiedział" czego potrzebuje - po dokładnej analizie jej rozmów z koleżankami miał wszystko. Nie wybrała go sobie, nie chciała z nim być, więc zrobił z siebie faceta z którym chciała być. Zakładając, że ona z nim naprawdę jest szczęśliwa - i że ok, dostrzegła, pokochała i faktycznie jest im razem tak cudnie, że nawet coś takiego nie zdyskredytuje Misiaczka w jej oczach. Ale jeśli nie jest i nie było tak różowo, a sprawa w jakiś sposób wyjdzie na jaw po latach, to ta kobieta może się nigdy nie podnieść. Cytat:
Jeśli przez 23 lata przykładowo ludzie się znali, byli ze sobą szczerzy, kochali się a potem coś zaczęło się psuć - co w rezultacie doprowadziło do zdrady, to może się zdarzyć, że ze względu na tą miłość para spróbuje związek odbudować. Nawet jeśli nie spróbuje, to nie będzie znaczyć, że nie spędzili razem tych 23 czy 25 lat w miłości, bo miłość czasem się kończy. Tu trwa, bo ona nie wie co on zrobił. Związki też trwają jak ludzie nie wiedzą co ta druga strona wyprawia - nie zauważyłeś? Zresztą o co ja pytam... na pewno nie zauważyłeś i niczego nie widzisz, bo innego wytłumaczenia na podanie TAKIEGO przykładu nie ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym zwyczajnie bredzisz, jak wielu sfrustrowanych panów tutaj, ale przynajmniej nicka masz fajnego. Istnieje szansa, że tak będzie. Jeśli do tej pory jest z Tobą z własnej woli (a nie wierzę, że taki narcyz da radę sie maskować na dłuższą metę), to możliwe, że jej to zaimponuje, że miś tak sie dla niej starał. Tak samo, jak są laski, które będą dumne z tego, że miś stłukł jakiegoś frajera który się wepchał przed nie w kolejce do klubu. Nie spróbujesz to się nie dowiesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
I w sumie niewykluczone, że narzeczonej zaimponowałoby to, co zrobił Autor. Z tym, że świadczyłoby to o kondycji psychicznej tej konkretnej pani. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-31 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Dla mnie taka dupka wołowa która zamiast zaimponować mi swoim charakterem, czyta z wypiekami moje prywatne wiadomości z koleżankami i opłaca (
![]() Zwykły cwaniaczek za pięć złotych. Ale nie martw się autorze, kiedy Twoja dziewczyna pozna kogoś z kim od razu zaiskrzy to nawet czytanie fejsa nie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
Ja tutaj widzę niezłą patologię. Jak dla mnie to granica, do której można się posunąć, aby zdobyć kobietę przebiega przy kosztach rzędu 300zł i łącznie 10h poświęconego czasu (który też ma realne przełożenie na pieniądze). Jeśli po takim czasie nie widać perspektyw na zwrot z inwestycji, należy natychmiast ją przerwać i pogodzić się ze stratą. Żadna kobieta nie jest warta, by zdobywać ją dłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a patologia, bo autor przeznaczył więcej niż 10h? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
To jest chore. A Ty jesteś jakiś skrzywiony, że coś takiego zrobiłeś. Wredne i okrutne jak nie wiem, że nie umiałeś się pogodzić, że jest z innym facetem. Miłość to jak dla mnie też umiejętność pogodzenia się, jeśli ta osoba nas nie chce, a nie kopanie dołów, byle tylko z nim być. No bo przy tym ani trochę nie myślałeś o niej, a okropnie musiałaby się czuć, gdyby o tym wiedziała. Przede wszystkim to zastanów się nad tym co robisz. No czy jej powiesz czy nie, to Twoja decyzja, ale moim zdaniem powinna wiedzieć, a nie być oszukiwana i myśleć, że jest z takim fajnym facetem. A jak jej nie powiesz, to cóż, wątpliwe i tak posady takiego związku i tak nie wyobrażam sobie opierać związku na takich kłamstwach, a jak będzie Cię to gryzło, to dobrze, bo naprawdę zrobiłeś coś okropnego.
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-08-31 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie zapominajmy też jak mógł się czuć tamten facet. No ok, nie mamy pewności czy był fajny, nigdy nie ma pewności, ale to i tak świństwo. No i naprawdę nie sądzę, by większość facetów postępowała tak jak Ty autorze, jasne każdy popełnia błędy, ale nie tak często tak duże, czyli takie naprawdę świństwa, bo jednak wiele osób jeszcze klasę ma. No i wiele osób zasady też ma i to nie jest takie pisanie tylko naprawdę. Ja np mam swoje zasady i się ich trzymam, nie mam z tym problemu. No taka jestem, Ty akurat jesteś oszustem i nie dziw się, że większość osób nie chciałoby mieć z Tobą do czynienia. No, ale uwierz, że nie każdy jest taki jak Ty i są osoby, które nie uciekają się do takich świństw, tylko są w większości uczciwe i są dobrymi osobami. No bo to co zrobiłeś jest bardzo złe. Równie dobrze jej facet mógł być fajny i mogłaby być z nim jeszcze szczęśliwsza. No, ale Ty wolałeś być kompletnym egoistą. Oprócz tego, że jej zrobiłeś świństwo, to też jemu tak go oczerniając. Mogło być tak, że naprawdę mu na niej zależało, nawet ciężko sobie wyobrazić jak okropnie mógł się wtedy czuć wiedząc, że jest tak wrabianym. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-08-31 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.