Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 18:53   #2821
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Oliath, ale doktorek Młody jakiś?
Stary 2015-08-31, 18:57   #2822
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
JAk mi wody odejdą w łóżku albo się posikam no no albo jak mleko mi wyceknie, jak się małej uleje albo się posika jak no będę ją karmiła w łóżku itd itp a materac nowy i drogi więc szkoda by było
Pamiętaj jeszcze, że będziemy przez jakieś 6 tygodni krwawić
Ja właśnie z tych standardowych, comiesięcznych, chwilowo przez nas zapomnianych, mam kilka plam na materacu, dlatego aż się dziwie, że wcześniej nie wpadałam na to, żeby coś takiego kupić...

Co do tego co wrzuciłaś - trudno się wypowiedzieć... Cena korci, za to ten ikea'owy mamy przynajmniej polecony.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:04   #2823
gosiek0388
Zadomowienie

a jakby czasami wody odeszły to ten podkład co do szpitala np.seni nie da rady??
Stary 2015-08-31, 19:09   #2824
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
znajoma z innego forum się waha, obiecałam, że podpytam u nas a za któtrym razem udało się Twojej znajomej? podchodziła prywatnie czy na refundowanym?
Za pierwszym razem się udało, a znajoma ma 36 lat podchodziłą z refundacji. Wczesniej nie było ich stać niestety i dlatego tak późno. Refundacja dała im szansę

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Pamiętaj jeszcze, że będziemy przez jakieś 6 tygodni krwawić
Ja właśnie z tych standardowych, comiesięcznych, chwilowo przez nas zapomnianych, mam kilka plam na materacu, dlatego aż się dziwie, że wcześniej nie wpadałam na to, żeby coś takiego kupić...

Co do tego co wrzuciłaś - trudno się wypowiedzieć... Cena korci, za to ten ikea'owy mamy przynajmniej polecony.
Wiesz co tylko nie wiem czy nie lepiej kupić tańszego i to 2 na zmianę No nic zamówiłam ten z allegro. Jak coś to mogę opinię wystawić jak mi przyjdzie, bo to Gabrysi faktycznie przepuszcza powietrza a wody nie
Stary 2015-08-31, 19:10   #2825
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a jakby czasami wody odeszły to ten podkład co do szpitala np.seni nie da rady??
no on jest dosyć mały
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:10   #2826
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy Gbs pobierają jeśli się ma planowana cesarkę?
U mnie w skrócie remont, czytam Was w wolnej chwili..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:12   #2827
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... chyba da rady. Chociaż... no ja już myślę przyszłościowo jak dzidzia będzie w łózku u nas. NAwet jak tak w dzień się położymy to całe łóżko zabezpieczone. Założy się pod prześcieradło i spokój
Stary 2015-08-31, 19:16   #2828
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po kilku dniach nieobecności
nie odpalam kompa, bo nawet nie mam czasu ani sił cały czas bym spała, a Tu jak na złość kupę jazdy związanej z budową, boli spojenie, twardniał brzuch i co najgorsze porobiły mi się żylaki na Grażynie, chwilami ból jest nie do zniesienia, dosłownie jakby mi ktoś przywiązał do dziurki z pół kilo cukru, masakra wszystkie co się tylko da w domu staram się robić na siedząco, bo inaczej się nie da
po wizycie byłam baaaaaaardzo miło zaskoczona odmianą mojej lekarki, mała waży 1900 (nawet nie musiałam prosić o pomiary), do porodu lekarka przewiduje 3500, więc nie za wielka mi się wydaje, sprawdziła mi też przepływy i niestety ze względu na twardniejący i spinający się brzuszek zaleciła powrót do luteiny i to 2xdziennie, no ale jak mus to mus...

będę podczytywać w miarę możliwości, chociaż, aby być na bieżąco to bym musiała cały dzień przy kompie siedzieć
duza juz dzidzia a jak czesto ci sie spina i twrdnieje ze az luteina potrzebna?

kotra miala juz ten Gbs pobierany boli toto? ja mam miec to + cos jeszce i sie ciut boje
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:19   #2829
gosiek0388
Zadomowienie

kasia ja moge ci powiedzieć jutro bo ide pobrać gbs ale dziewczyny mowiły że to jak cytologia
Stary 2015-08-31, 19:24   #2830
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ponoć nie, gbs dotyczy tylko porodu naturalnego. Ja miałam pobierany, bo jeszcze nie wiadomo jak będę rodzić.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kotra miala juz ten Gbs pobierany boli toto?
Nie boli, coś w rodzaju cytologii moim zdaniem, nawet bym powiedziała że cytologia jest bardziej irytująca
Stary 2015-08-31, 19:26   #2831
mala29lll
Zakorzenienie

Ile u Was stopni? U mnie na dworze dalej 31 a w domu 28,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 19:26   #2832
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co tylko nie wiem czy nie lepiej kupić tańszego i to 2 na zmianę No nic zamówiłam ten z allegro. Jak coś to mogę opinię wystawić jak mi przyjdzie, bo to Gabrysi faktycznie przepuszcza powietrza a wody nie
To jak już zamówiłaś, to ja sobie pozwolę poczekać aż do Ciebie dojdzie. Jak mi powiesz jak oceniasz jakoś wykonania to już będzie coś

Cytat:
kasia ja moge ci powiedzieć jutro bo ide pobrać gbs ale dziewczyny mowiły że to jak cytologia
Daj znać, bo mnie to bardziej zastanawia ta druga część, z drugiej dziurki
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:36   #2833
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie i melduje ze nie rozpakowana
Wczoraj byli u nas znajomi mojego męża i koleżance się imie Anastazja nie spodobało -i co zrobił mój mąż? Jak tylko pojechali zaczął wymyślać nowe i pytać 1200000 razy czy aby jestem pewna itd
BTW ta koleżanka ma corke o imieniu Vivienne wiec nie bardzo podzielamy gust
jakaś dziwna ta znajoma, a imię jej córki... no cóż, jak dla mnie okropne. twój tż nie powinien ulegać takiemu gadaniu

Cytat:
Ja już dawno przestałam się przejmować jak ludzie reagują na wybrane przez nas ( a właściwie przez TŻ ) imię Co im do tego, jak się pytają to mówię, ale nie interesuje mnie ich zdanie
Mój TŻ wymyślił sobie jak się będzie nazywał jego dziecko lata temu, a mi się męskie imiona nie podobają, więc się zgodziłam Zresztą już się przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie innego imienia Miało być polskie, męskie i międzynarodowe - takie miałam wymagania. Jak będziemy mieli następne dziecko to ja wybiorę imię - "gorzej" jak to będzie 2 chłopak

Ja właśnie rozwiesiłam i przyznaje, że mimo iż mam dopiero 27,5 to na słońcu jest gorąco, a muszę zebrać dupkę i pojechać na zakupy spożywcze i do rosmanna ... dobrze, że w samochodzie jest klima
hehe no my dla dziweczynki mamy, przy pierwszym synku już był problem z imieniem, więc teraz to już w ogóel pod górę

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No ja właśnie wróciłam od lekarza. Straszny gorąc sie zaczął. U mnie Szyjka jeszcze ok, mały się nigdzie nie wybiera, ten wymaz pobrany i wizyta za 2 tyg.
super

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Laski pomocy Za 2 tyg mam to wesele..wynalazłam w szafie jeszcze jedną kieckę..tylko pytanie zy nie jest za krótka i czy nadaje się na wesele?
Zdjecie pierwszej i drugiej
Aaa i buty kupiłam...chciaam niższe ale cięzko cos znaleśc..może się nie zabije
pierwsza!

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć laski,melduję się po wizycie.
Myślałam że nie dojadę do tego cholernego szpitala.A specjalnie wybrałam się tam z rana żeby nie trafić na największy upał i niestety trochę się oszukałam bo już 0 8 było 29 stopni na termometrze.W autobusie oczywiście nikt mi nie ustąpił miejsca,wszyscy udawali że mnie nie widzą .O mało nie zasłabłam ,dałam radę przejechać tylko 4 przystanki z 8 potem ledwo żywa musiałam się przesiąść do taksówki...
W sumie niewiele mi to dało ale przynajmniej na chwilę mogłam usiąść.
Chwiejnym krokiem jakoś dotarłam do rejestracji i tu muszę pochwalić personel bo nie kazali mi czekać w kolejce tylko od razu zaprowadzili mnie do lekarza i podłączyli pod ktg.Z małym na szczęście wszystko ok.tętno w porządku,skurcze się nie pisały,pobrali mi tylko wymaz na Gbs. Posiedziałam tam jeszcze godzinę żeby dojść do siebie,pogadałam z położnymi i pozwolili mi wrócić do domu. W środę mam przyjść na kontrolne usg jeżeli Tymon nie przybrał na wadze to pewnie będę musiała się położyć na oddział.
no i cieszę się że wszystko oki.

Cytat:
Napisane przez BabyK Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie było, ale niestety nie miałam za bardzo jak tutaj z Wami być. W czwartek mam wizytę u okulistki. Ma mi da zaświadczenie co do porodu -.-
a dużą masz wadę?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
My po "zastępczej" wizycie u kolegi mojego nieobecnego gina - na nfz tym rezem
Mówię mu co i jak, że poprzedni poród na przełomie 36/37 tc, że mnóstwo bolesnych skurczy- przepowiadaczy, że szyjkę chcę sprawdzić i GBS pobrać....
A on mi bach skierowanie na patologię ciąży - rozpoznanie zagrażający poród przedwczesny + tachykardia płodu (... se spisał cwaniak z kartoteki mojego gina) + bolesna czynność skurczowa i skracanie szyjki umarłam wewnętrznie z rozbawienia, no!
No ludzie, szyjka jak ta lala 3 cm i 18 mm !!!
Się skróciła AŻ 30 mm przez miesiąc !!!
Tachykardia po echu serca wykluczona !!!
A z GBSem mam czekać na mojego doktorka no bo mamy jeszcze czas przecież
Jezusie, MICHALIK WRACAJ Z TEGO WYJAZDU MÓJ TY DOKTORKU UMIŁOWANY!!!

Wagi Kubusia OCZYWIŚCIE nie podano.
Główka mu nie urosła i się BPD wyrównało z terminem OM, także może mi (sorki) doopy nie urwie przy sn
Nogi mu urosły ponad miarę za to no pewnie, skoro tak trenuje mi na przeponie, żebrach i mostku zgoła
faktycznie dziwaczna wizyta

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza. Według niego to już niedługo. Jeśli chce doczekać 10go to mam się oszczędzać (przede mną egzamin choć jego mogę przełożyć, ale licytacji mieszkania 9go juz nie). Szyjka miękka i krótka. Pobrał mi gbsa. Jutro ide na krew i mocz. Kolejna wizyta za tydzień. Mam nadzieje ze jednak będę rodzic druga połowa wrzesnia.
trzymaj się tam. ściskaj nogi

Cytat:

kotra miala juz ten Gbs pobierany boli toto? ja mam miec to + cos jeszce i sie ciut boje
nie boli

a ja zaraz musze się ruszyć i spakować juniora do przedszkola, jutro jego pierwszy dzień, a ja się boję!!!! aaaaaaa!!!!
jutro też mam wizyte u gina i zobaczymy co tam u drugiego słychać

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
29 pokazuje a w domu 28 i zero powietrza

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

a swoją drogą odebrałam dziś wyniki krwi i moczu i wygląda na to że wszystko ok. hemoglobina 12.5, hemakryt 0,36 płytki 174. nic nie mam poniżej normy : )))
w moczu mam tylko ph wysokie bo 7, a norma jest do 7,4. ale tez w normie

Malinowa wpisz mi w imie Borys/Rafał bo pewnie padnie na któreś z tych imion

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:39   #2834
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
To jak już zamówiłaś, to ja sobie pozwolę poczekać aż do Ciebie dojdzie. Jak mi powiesz jak oceniasz jakoś wykonania to już będzie coś

myśle że tylko z graży pobierają
Stary 2015-08-31, 19:39   #2835
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne. Dam znać

A gbs to ponoć wymaz z pochwy i okolicy odbytu więc nie będzie grzebanka w dziurce drugiej

Ale ładny kocyk w koty http://allegro.pl/komplet-minky-100x...621013168.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 19:44   #2836
amelia177
Rozeznanie

Co do tych staników to chciałam takie tanie tylko po porodzie, bo potem sobie dobiorę już odpowiedni i droższy ale na te początki chciałam mieć cokolwiek. No nic odeślę im.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Ja nie pralam wózka...

Amelia ja kupiłam w h&m i jestem zadowolona, wzięłam rozmiar większy a jest taki że jeszcze rozmiar może "urosnąć"
No właśnie też tam pojadę i zmierzę, trudno trochę więcej zapłącę.
Sama nie wiem co z tym wózkiem, prać czy nie prać w nowym. Kupiłam prześcieradełko do wózka więc je wypiorę, kupię też chyba ten nieprzemakalny podkład, bo w środku ta gąbka nie ma zdejmowanego pokrycia, więc jak coś się wyleje, uleje będzie kicha.

Cytat:
Ja w ogóle mam dzisiaj fatalny dzień. Co chwilę brzuch twardy i pobolewa, boli spojenie, mała mi sie wryła do góry na narządy, boli między łopatkami, krzyż i biodra, gorąco i jestem tak wkur.iona, że mąż mnie omija z daleka eh...

ale ludzie to świnie. Nie dość że tak wysoko w ciąży kobieta to jeszcze upał i nie puszczą
Dobrze, że z maluszkiem ok

No i mi pokasowało resztę cytatów

Ewlinko zdecydowanie ta cegiełkowa sukienka. Ślicznie wyglądasz w niej A buty to lepiej najpierw w domu pochadź trochę bo możliwe że wytrzymasz godzinę i CI stópki spuchną jak paróweczki i będziesz na boso latała. Ja bym wzięła na Twoim miejscu jakieś klapki, japonki na zmianę. Przecież ludzie będą widzieli że w ciązy jesteś

NAtalitka masakra z tym wózkiem. My jeszcze nie odebraliśmy. Kurde mam nadzieję, że nic nie porąbali bo zabiję, ale w sumie i tak byśmy tyle nie musięli czekać. Powiedz w sklepie, ze lepiej niech sprawę potraktją prirytetowo skoro zawalili i ma być szybciej.

Amelie ja miałam na głupim jednym łóżeczku chyba z 10 wad więc domyślam się jak wyglądają te mebelki. Mam nadziję, że u CIebie też tak szybko pójdzie jak u mnie. A zamawiałaś bezpośrednio u Klupsia czy u kogoś w necie? wstaw link bo może ten sam sprzedawca co u mnie
Współczuję obolałości, u mnie mała ćwiczy ciosy karate, że czasami się w pół zginam, jestem śpiąca i się roztapiam... Mnie u lekarza też nikt nie przepuścił, tylko się recepcjonistki patrzyły na mnie, a żeby jakaś ci** zawołała mnie poza kolejką to nie...

Mala co do firmy, też nie mam nic do zarzucenia, no oni kupują bezpośrednio w Klupsiu i to u nich leży wina. Jakaś dyrektorka do mnie później dzwoniła i przepraszała...ale co mi z tego, jutro mam mieć jakąś decyzję. Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Mówię mu co i jak, że poprzedni poród na przełomie 36/37 tc, że mnóstwo bolesnych skurczy- przepowiadaczy, że szyjkę chcę sprawdzić i GBS pobrać....
A on mi bach skierowanie na patologię ciąży - rozpoznanie zagrażający poród przedwczesny + tachykardia płodu (... se spisał cwaniak z kartoteki mojego gina) + bolesna czynność skurczowa i skracanie szyjki umarłam wewnętrznie z rozbawienia, no!

Główka mu nie urosła i się BPD wyrównało z terminem OM, także może mi (sorki) doopy nie urwie przy sn
Nogi mu urosły ponad miarę za to no pewnie, skoro tak trenuje mi na przeponie, żebrach i mostku zgoła
Nieźle

Cytat:
łóżeczko z firmy BAMBI z allegro, a komoda z www.pippin.pl

Z tym, że jednak to chyba producent zawala, bo ze sklepami w sumie szybko poszła wymiana. Klupś odwala jakieś buble
No dokładnie.

Cytat:
Byłam u lekarza. Według niego to już niedługo. Jeśli chce doczekać 10go to mam się oszczędzać (przede mną egzamin choć jego mogę przełożyć, ale licytacji mieszkania 9go juz nie). Szyjka miękka i krótka. Pobrał mi gbsa. Jutro ide na krew i mocz. Kolejna wizyta za tydzień. Mam nadzieje ze jednak będę rodzic druga połowa wrzesnia.
Czyli mamy lidera w maratonie 3mam kciuki Jakaś wyjątkowo spokojna się wydajesz, pewnie wszystko na tip top i tylko czekasz

Cytat:
Te małe się zwijają i jest pod nimi gorąco.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:44   #2837
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a swoją drogą odebrałam dziś wyniki krwi i moczu i wygląda na to że wszystko ok. hemoglobina 12.5, hemakryt 0,36 płytki 174. nic nie mam poniżej normy : )))
w moczu mam tylko ph wysokie bo 7, a norma jest do 7,4. ale tez w normie
n
to się ciesz. Nie masz zakwaszonego organizmu Bo podobno to straszne zloooo i przyczynia się do wielu chorób taki offtop

u mnie też zeroo powietrza. Jeszcze tylko jutro dziewczyny i powinnyśmy odetchnąć trochę.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:45   #2838
88maggie88
Wtajemniczenie

Dobry wieczór dziewczynki
Niedawno wróciłam do domu.
Idę nadrabiać i ciekawa jestem co takiego naskrobałyście, oby każda była jeszcze w dwupaku ;p
Stary 2015-08-31, 19:47   #2839
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:

no powiem Ci, że chwilami miałam wrażenie, że np.całe popołudnie był twardy, ogólnie często mi się to zdarzało, na początku myślałam, że to te przepowiadacze, ale twardnienie nie ustępowało tak szybko i faktycznie na wizycie dr-ka powiedziała, że brzuszek twardy i wprowadzamy albo no-spę albo luteinę, więc z dwojga złego wolałam luteinę, bo o no-spie różne opinie i powiem Ci, że od paru dni jest o niebo lepiej, co jakiś czas tylko lekkie spięcie, ale trwa chwilkę

Ad.GBS to mnie nie bolało w ogóle, wręcz byłam zaskoczona, że to już, bez porównania do cytologii

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
U mnie w skrócie remont, czytam Was w wolnej chwili..
z tego co słyszałam, to raczej nie

Cytat:
a ja zaraz musze się ruszyć i spakować juniora do przedszkola, jutro jego pierwszy dzień, a ja się boję!!!! aaaaaaa!!!!
jutro też mam wizyte u gina i zobaczymy co tam u drugiego słychać[COLOR="Silver"]
powodzenia dla synka w tym wielkim dla niego dniu i dla Ciebie na wizycie

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Za pierwszym razem się udało, a znajoma ma 36 lat podchodziłą z refundacji. Wczesniej nie było ich stać niestety i dlatego tak późno. Refundacja dała im szansę
dzięki za odp.na pewno ucieszy to moją znajomą
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 19:47   #2840
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

a w0zek w pralce pralyscie w ilu stopniach?
Ja prałam na trybie ręcznym w 30C. bo u mnie na tych wyściółkach jest żeby to ręcznie prać.
Stary 2015-08-31, 19:50   #2841
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
to się ciesz. Nie masz zakwaszonego organizmu Bo podobno to straszne zloooo i przyczynia się do wielu chorób taki offtop

u mnie też zeroo powietrza. Jeszcze tylko jutro dziewczyny i powinnyśmy odetchnąć trochę.
a widzisz, a ja myślałam że zbliżam się do granicy i że to źle

Cytat:

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

dzięki, chodziaż ja to chyba bardziej od wizyty na jutro przeżywam to przedszkole... nie wiem czy się nie poryczę jak go tam zostawię

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-31, 19:53   #2842
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Skurcze mnie omijają, ból spojenia mnie omija, kręgosłup pobolewa raczej znośnie...za to siadły mi kolana. Totalnie.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
U mnie norma jest do 8, mam 7 przez całą ciążę, wcześniej 6-6,5 i nikt nigdy nie mówił że coś jest nie tak
Stary 2015-08-31, 19:54   #2843
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

co ty, wiele osób stosuje diety odkwaszające organizm

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Skurcze mnie omijają, ból spojenia mnie omija, kręgosłup pobolewa raczej znośnie...za to siadły mi kolana. Totalnie.
to tak jak mi. A wczoraj naiwnie mówiłam teściowej że mi przeszły te kolana, bo tak było a dzis po południu to każde siadanie to bolało. A może to przez te zakichane upały?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 19:54   #2844
malinowa4
Zakorzenienie

Emylka przypomnij mi się jutro albo wyślij priv z tym imieniem bo dziś już nie wstanę z łóżka żeby wejść na lapka, tak mnie boli
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:58   #2845
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

niezle, oczywiscie do szpitala sie nie wybierasz? ja sie wlasnie boje wizyty w 35tc, zeby mnie nie wyslal na oddzial jak bedzie rozwarcie. I tak nie pojde. Wszystko tylko nie szpital

Cytat:
Podobnie jak Mala- nie wierze w takie rzeczy, ja mialam miesiac przed juz rodzic na dniach hehe. To normalne, ze szyjka sie przygotowuje

Cytat:
no powiem Ci, że chwilami miałam wrażenie, że np.całe popołudnie był twardy, ogólnie często mi się to zdarzało, na początku myślałam, że to te przepowiadacze, ale twardnienie nie ustępowało tak szybko i faktycznie na wizycie dr-ka powiedziała, że brzuszek twardy i wprowadzamy albo no-spę albo luteinę, więc z dwojga złego wolałam luteinę, bo o no-spie różne opinie i powiem Ci, że od paru dni jest o niebo lepiej, co jakiś czas tylko lekkie spięcie, ale trwa chwilkę

Ad.GBS to mnie nie bolało w ogóle, wręcz byłam zaskoczona, że to już, bez porównania do cytologii

z tego co słyszałam, to raczej nie

Tez mi lekarz zalecil luteine na twardnienie brzucha, ale nie biore. Wyczytalam chyba na wrzesniowkach, ze pozniej gorzej z porodem. Tzn moze pozniej sie zaczac np po terminie. Niech sobie macica trenuje

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-08-31 o 19:59
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 19:59   #2846
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
to tak jak mi. A wczoraj naiwnie mówiłam teściowej że mi przeszły te kolana, bo tak było a dzis po południu to każde siadanie to bolało. A może to przez te zakichane upały?
Ja jednak obstawiam dość dużą wagę - dzidziol plus to, że ogólnie spuchłam...i stawy mają dość. Koszmar, jak mam iść do wc do mnie na samą myśl kolana bolą, dzisiaj w kolejce do laba jak siadłam, to gwiazdy zobaczyłam... :/ Śmiałam się wcześniej do lubego, że będę leżeć plackiem do jego powrotu, ale teraz mi te śmiechy wydają się bardzo realne...
Stary 2015-08-31, 20:00   #2847
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie norma jest do 8, mam 7 przez całą ciążę, wcześniej 6-6,5 i nikt nigdy nie mówił że coś jest nie tak
Cytat:
co ty, wiele osób stosuje diety odkwaszające organizm
no to dobrze wiedzieć, bądź co bądź człowiek całe życie się uczy.
ejj a te normy w róznych labo rózne są?

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Emylka przypomnij mi się jutro albo wyślij priv z tym imieniem bo dziś już nie wstanę z łóżka żeby wejść na lapka, tak mnie boli
no to się przypomne : )
nie ma ciśnienai

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-31, 20:01   #2848
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja jednak obstawiam dość dużą wagę - dzidziol plus to, że ogólnie spuchłam...i stawy mają dość. Koszmar, jak mam iść do wc do mnie na samą myśl kolana bolą, dzisiaj w kolejce do laba jak siadłam, to gwiazdy zobaczyłam... :/ Śmiałam się wcześniej do lubego, że będę leżeć plackiem do jego powrotu, ale teraz mi te śmiechy wydają się bardzo realne...
No to mnie aż tak to nie męczy. Ale mój tż powiedział że to może czas abym już tylko leżała i odpoczywała.
Stary 2015-08-31, 20:02   #2849
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tez w domu 28,5

Ale kombinowania z pozwoleniem na wycinke drzew... musze dac im projekt budowy domu z pozwolniem na budowe i na projekcie musze zaznaczyc gdzie sa te drzewa i jaki gatunek jeszcze... nawet krzaki :O
Przeciez oszaleli
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:04   #2850
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
no to dobrze wiedzieć, bądź co bądź człowiek całe życie się uczy.
ejj a te normy w róznych labo rózne są?

ai
Wygląda na to że tak . w moim też do 7,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości