|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVII
wikińska jadalnia
![]() https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...5c&oe=5680FDE6
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.herbamed.pl/p366,silica-...-tabletek.html ale ja jusz polecałam ...Robię kurację 2 razy do roku... Olejowanie powoduje u mnie wypadanie ...
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzę Ci wielu rozczarowań podkładowych - otóż podkłady we fluidzie mają naturalną tendencję do włażenia w pory. Jedne mniej, drugie bardziej, to zależy od formuły, ale fizyka działa, jak jest dziura i nakładamy szpachlę to wlezie, nie ma zmiłuj. Moim zdaniem naturalna skóra wygląda najlepiej, najlepiej odbija swiatło, etc. Ale jak już bardzo chcesz/ musisz to radzę rozglądnąć się za podkłądem do cer dojrzałych vel rozświetlającym vel nawilżającym. Najlepiej w kremie. Jak najmniej pudrowym. Im bardziej kremowa formuła, tym mniejsze osadzanie się w porach, bo podkład zachowa się jak krem.. Inglot w moim odczuciu to szit I to nie tani. Możesz też wymieszać podkład z kremem i zobacz czy jest coś lepiej. Ja od lat preferuję podkłady do cer dojrzałych, mimo że takiej nie posiadam jeszcze, ale pory zobowiązują No i taki najlepiej wygląda na skórze. Pędzle zmniejszają efekt osadzania się w porach, bo bardziej go "rozpraszają" jakby na skórze, ale do dziadowskiego podkładu i pędzel nie pomoże. Mogę Ci podesłać coś, co mi się ostało i nie zużyję? Żebyś potraktowała jako próbki? Cytat:
![]() 2. Cytat:
2. Mi też ale, nie biorą za serce Już bardziej Ewa, choć uważam, że to "dorosłe" imię dosyć. Ale może Ewa w dzieciństwie nie miała na tym tle problemów, problemy kreujemy my sami Także luz. Podoba mi się Mia, no ale, nie ten kraj Cytat:
2. Hormony/żelastwo obstawiam. Przyczyna ZAWSZE siedzi w środku. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-31 o 14:35 |
||||
|
|
|
#2344 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mia oryginalne, Ida też - ale trzeba właśnie wziąć (wziąść
jak to p. Pawłowicz ostatnio ujęła) pod uwagę specyfikę polskich nazwisk - i niestety, ale Mia Szczutkowska nie brzmi dobrze, obawiam się ![]() A, jeszcze ad podkłady - tzw. najwyższa półka też potrafi krzywdę zrobić - vide moje rozczarowanie YSL. Ale na Inglota, przyznam, ze szkoda by mi było kasy. Ostatnio funkcjonuję we współpracy z Facefinity MF a "od wielkiego dzwonu" mam Aqua Vitalumiere Chanel - w kremie właśnie, i jest naprawdę świetny
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2015-08-31 o 14:38 |
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi żelazowo-krzemowo-biotynowo-cynkowe pomagają na powstrzymanie wypadu. Falvit bierę. Jednak Silica lepsza. |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam Chanela używkę, i jak dla mnie to skandal, żeby za takie piniondzory - mowa o regularnej cenie- producent kazał sobie potrząsać opakowaniem jak szejkerem. Beznadzieja. formuła ok, ale nie warta skórka za wyprawkę Z wysokiej półki dobry jest Givenchy Photo Perfexion, jednak nie mam pojęcia obecnie czy jeszcze nie wycofany? No i jednak - cena jest wysoka. Dobry też był Clarins Cream Foundation ale on w słoiczku i przy takiej cenie uważam to za gruuuuby minus. ![]() Z tańszych chyba któryś Rimmel mi się podobał, ale nie pamiętam który, teraz ich się namnożyło, z czerwoną lub białą zatyczką? Hit hitów czyli Bourjois 10 Hours Sleep Effect - już wycofany dawno temu. Jedyny z tej półki cenowej niewidoczny na twarzy. Latem nie używam podkładów, wielu się pozbyłam, więc u mnie czysta karta i na jesień/zimę czegoś kremowo/pielęgnacyjnego znów poszukam. Jednak patent mieszanie podkładu z kremem potrafi uratować niejeden niewypał. Nie odkryję też Ameryki mówiąc, że z podkłądami, zwłaszcza z tej wyższej półki, zrobiło się to co, z perfumami. Wszelkie nowości, reformulacje są na minus. Starsze modele o wiele lepsze były. Kiedyś mi Skrbitko poleciło Lancome Photogenic - rewela. On chyba wciąż dostępny, ale poznałąm obie wersje Teint Miracle - starszą i nowszą, no i ta nowsza włazi w pory, starsza wtapiałą się idealnie. To samo z Clarins. Z Bourjois. Słowem, chyba wszystkie marki majstrowały przy formułach i są gorszej jakości, zauważalnie i skandalicznie gorszej. ![]() Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-31 o 16:20 |
||
|
|
|
#2348 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2349 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jak juz jesteśmy tak wysoko, to ja najbardziej lubiłam Capture Totale Diora na zmianę z Sisleyem
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Teraz, gdy jestem zmuszona i przykuta do dolnej półki z radością odkryłam, że Rimmel ma jakością niewiele odbiegające od drogich podkłady. Wiem, bo mam porównanie Tylko Rimmel, najlepiej "leży" nakładany wilgotną gąbeczką.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-31 o 16:40 |
||
|
|
|
#2351 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Diory u mnie nie idą - znaczy na początku okazują sie fajne, a potem juz nie. Zreszta z kolorami niezbyt mi po drodze ![]() Do wszystkcih Sisley podchodziłam kilka razy i Z chanelami tez jakos mi sie cera nie lubi ![]() Za to nadzwyczaj kocha Rimmelowego Lasting Finish Jeszcze L'oreal Infallible jest przeboski, ale niestety, najjasnijeszy jest deczko dla mnie za ciemny i zbyt rozowy
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-08-31 o 16:41 |
|
|
|
|
#2352 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Za starych dobrych czasów zużyłam dwa opakowania w odcieniu 020 i w sumie wiem, ze z Diora ten akurat mogę brać w ciemno
Cytat:
miałam Infallible z próbki i dla mnie jest to tynk i masa szpachlowa no wiem, co cera to opinia
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest nas dwie Też mam zamiar, ale Loreale już się na mojej cerze tak dobrze nie sprawują. Odcienie mają dobre.---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-31 o 16:52 |
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przy ostatnim myciu to się bałam że kołtunem wyczesanym zapcham klozet ![]() postawiłam na biotynę, nigdy jeszcze nie brałam, pożyjemy zobaczymy adpodkłady: właśnie testuję http://img.nokaut.pl/p-76-b5-76b5b45...ris500x500.jpg i jest bardzo fajny, ale zamówiłam za jasny i chyba dokupię ciemniejszy, wymieszam i zużyję z przyjemnością. Krycie ma rewelacyjne a jest bardzo lekki, najlżejszy jaki miałam dobry baru bociany odleciały
|
|
|
#2355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Macham znad wolnego popołudnia i wieczoru
![]() Cytat:
2. Hehehe ![]() Jesuuu, jakbym miała nie mieć mojego lasu tobym też zwariowała, więc rozumiem Cytat:
![]() 2. Jak mnie się takie dyskretnie wytworne imiona podobają Cytat:
Też mnie nowa lodówka może niedługo czekać I pralka ![]() Ode mnie już dobry tydzień temu. I nawet się nie pożegnały Ad sinupret ciekawostek imiennych: mam w rodzinie Sarę, na którą mówią Sarenka ![]() I ad sinupret włosia: myślałam, że mi płukanka z l-cysteiną nie robi, ale jednak chyba robiła. Bo było tak fajnie: myłam, schły i wyglądały schludnie (czytaj: gładko i bez wicherków). Chyba sobie dzisiaj zapodam Ostatnio byłam wyrównać kształt i moja fryzjerka rozpływała się jakie to mam zdrowe włosy ![]() Edit: Jakieś domowe sposoby na rosnący pod skórą pryszcz? Oczywiście nie mam nic na stanie oprócz tamanu, który nie działa na mnie, a za 3 dni idę na wesele Dobrze, że nie jako panna młoda
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2015-08-31 o 18:45 |
|||
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Olejek z drzewa herbacianego - 100% w mniejszym stopniu działa coś z cynkiem - np dziecki krem na odparzenia. Maść Tormentiol. Z drogich aptecznych La Roche Possay Targeted A. I. cokolwiek to znaczy ale taka nazwa tego cuda
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-08-31 o 19:35 |
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Rachel, olejek z drzewa herbacianego dobrze działa, ale nie mam i jutro raczej w okolicy apteki nie będę, ale Tormentiol chyba już tak, dzięki za trop
Zapomniałam, że mogę jeszcze apteczkę przeszukać
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Fogle muszę sobie kupić adidasy, omg
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#2359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() i myszy grasującej w kuchni ![]() Cytat:
w uk maya, mia... a ja mam nawrót na łucję <3 Cytat:
w zeszłym roku o tej porze zaliczałam chyba nawiększy wypad w życiu ![]() bilety są od 15 zeta ![]() Cytat:
jedne lepiej inne gorzej, chociaż niby skład ten sam ja od dawna nie widzę różnicy przy suplach czy bez ale od diety i czystka widzę ![]() Cytat:
![]() 2. na gule? papka z kozieradki?
|
|
#2360 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad2 ja się w ogóle nie przejmuje ani zdobieniami ani tym jak dzieci przekreca (bo zawsze coś wymyślą, ja mam normalne, proste imię a i tak mi mówili "marchewka", "konewka" albo "spadła z drzewka" ) tylko czy poważnie i przystępnie (tzn bez potrzeby skracania i kombinowania) będzie brzmieć w dorosłym życiu, a pod tym względem akurat te imiona oba dają radę ![]() Cytat:
![]() Zima idzie? Ja siedzę na balkonie bo w mieszkaniu mam skwar
|
||
|
|
|
#2362 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
U mnie na balkonie identyczny zaduch jak w mieszkaniu, takze nie mam za bardzo wyboru
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Jakies konkretne? W sensie do chodzenia, biegania, marka jakas konkretna, etc? Pytam z ciekawości,bo uwielbiam adidasy kupować
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do chodzenia, biegania, jazdy na rowerze Marka nie jakaś konkretna, ale niekoniecznie jakieś kolorowo-odblaskowe chcę A i lepiej żeby żadnej siateczki z przodu nie było czy czegoś podobnego. Trochę już oglądałam adaśków i na razie mi ciężko wybrać ![]() Za to mój Tżt ubolewa, wycofali mu model z NB, który kupował i teraz będzie musiał kombinować, a u niego zakup butów to nie taka prosta rzecz ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A i najlepiej czarne, granatowe, może szare
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba w karrimory zainwestuje
można w fajnej cenie w SD wyrwać od tygodnia didce szukam i nie może się zdecydować
|
#2365 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja zawsze celuje w kolorowe jak sie da no chyba ze szukam didasów do klasyki, to wtedy czarne albo biale.W sumie wlasnie przydałyby mi sie jakies białe, myslałam o Airmaxach, bo Stany na które jest szał nijak mi sie nie podobają ![]() To mnie jedne didasy starczaja nie wiela lat, jakbym chciała potem kupić nowy egzemplarz, to juz dawno produkcja danego modelu by sie skonczyla ![]() NB mam jedne granatowe i powiem, ze niezbyt je lubie, nie wiem o co tyle szału ![]() Za to maniaczka Najkowa Prawie wszystkie didasy to najusie ukochane ![]() Aczkolwiek ostatnio mam silne parcie na sprawienie sobie fioletowych Oasisów
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, bo jedne mi się we sumie podobały z NB, a właściwie dwie pary, jeszcze jakieś szarawe
||
|
|
|
#2367 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A takie http://www.valentinacalzaturefirenze..._500%20(7).png
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne, tylko wolałabym bez siateczki, o np http://allegro.pl/buty-damskie-new-b...304708247.html A Corii gdzie zanabywasz adaśki? Stacjonarnie, online?
|
|
|
|
#2369 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A no mnie siateczka nie przeszkadzała nigdy ![]() A wszystkie ponabywałam stacjonarnie na wyprzedazach w galeriach albo outletach albo za jakieś dodatkowe znizki, bo ceny normalne sa dla mnie nie do przezycia za kawałek materiału i gumy
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-08-31 o 21:23 |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie stacjonarnie w dobrej cenie będzie ciężko coś kupić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

I to nie tani.
Możesz też wymieszać podkład z kremem i zobacz czy jest coś lepiej. Ja od lat preferuję podkłady do cer dojrzałych, mimo że takiej nie posiadam jeszcze, ale pory zobowiązują 

miałam Infallible z próbki i dla mnie jest to tynk i masa szpachlowa
To jest nas dwie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)