|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
![]() ![]() Przy najbliższej okazji wpadnę chyba że wcześniej nastąpi poród to już nie ![]() Dzisiaj tez chyba spojenie mnie bolało na wieczór chodziłam jak kaczka :/ na dodatek takie dziwne mocne kopy dało moje dziecko. Nie wiem czemu ale mam przeczucie że urodzenia wcześniej ![]() Oby te 4 tygodnie synek wytrzymał i mogę rodzic. Jutro zabieram się za pranie. Akurat szybko wyschnie w te upały, a od środy ma być ochłodzenie to sobie poprasuje ciuszki ![]()
![]() |
#2882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złapię i złoję tyłek jak już przestanę byc waleniem ![]() Cytat:
![]() A ja sobie tak dzisiaj myślę po jaką cholerę prałam pościelkę jak i tak będzie prasowana przed ubraniem więc równie dobrze mogłam ją wyprać wtedy ![]() ![]()
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mala jeszcze jutro trzeba wytrwać i po upałach ![]()
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
no na szczęście. Jutro ma byc chłodniej ponoć trochę. U mnie dalej gorąc w domu i w dodatku wiatru nie ma, aż mi sie nie chce iść kłaść i wiercić, ale idę może usnę i się obudze w lepszym humorze, bo sama ze sobą dzisiaj nie mogę wytrzymać
![]() ![]()
#2885 |
Zakorzenienie
|
Tez mi spanie eh... A glodna jestem ze uuuuu..... A tu trzeba euthyrox wziac i czekac:/ mam nadzieje i tak ze ten dzien bedzie lepszy
![]()
#2886 |
Zadomowienie
|
Witam sie w 34t0d
![]() ![]() Kurde od wczoraj mnie dość regularnie łapią bolesne skurcze brzucha -oczywiście nie non stop ale naliczylam ze czasem 2 a czasem i 5 na godzinę :/ w czwartek idę do gina, pewnie ktg zrobi i mogliby mi ta szyjke obejrzeć bo zaczęłam trochę chodzić jak pingwin bo jakby mi coś przeszkadza w kroku -no ewidentnie czuje nacisk ![]() Ciekawe kiedy mała postanowi wyjść ![]() A propo imienia to powiedziałam mężowi żeby się dobrze zastanowił i zdecydował jak juz zobaczy mała a nie mi truje raz tak a raz tak :/ ![]() ![]() Wogole to odzyskałam komputer i zamierzam go użyć ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
Aaale dziś z rana byłam wsciekla... mąż miał mi zostawić auto żebym mogła zajechać do urzędu i kartę do bankomatu (bo oczywiście nie chciało mu się wczoraj dla mnie kasy wybrać). A ten wziął auto i teraz musze pół miasta poginac na nogach i oczywiście karty tez mi nie zostawił a dziś będzie kurier a ja groszy przy duszy nie mam :/ poszłam sobie zrobić śniadanie do kuchni a siostra wpadła i zaczęła się drzec ze mam tak się nie tłuc i robić sobie śniadanie jak oni wstaną lol... jak ich dziecko codziennie rano płacze i mnie budzi to jakoś udaje że mnie to nie rusza. Ale za to zrobiłam sobie mega zdrowe śniadanie i o dziwo mi smakowalo :d jaglanka na mleku z borowkami i gruszka
![]()
#2888 |
Zakorzenienie
|
zostawiłam go! wracając ryczałam, teraz też co chwile oczy pełne łez... nie sądziłam że tak to bede przeżywać, bo w końcu sama chciałam
dzień dobry! |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Dziś mój poszedł po miesięcznej przerwie do przedszkola, ale juz drugi rok chodzi, także poszedł z uśmiechem. Mam przedszkole pod blokiem i teraz słyszę jak dzieci płacza. Biedactwa malurkie, ale panie tez biedne, ja bym nie wytrzymała chyba jakby mi tak kilka naraz plakalo.
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano tylko wstać jej się nie chciało, ale to mały śpioch i do tego jeszcze późno poszła spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jestem po wizycie, Lila waży 2, 4kg (34 t). Dr zadowolony bo rośnie miarowo, przepływy, tętno oki ![]() ![]() Wyniki z wymazu ok, bez sladu Coli. Pobral mi wymaz na paciorkowce (smyrnal bagietka po oczku też). Malutka przeurocza! Następna wizyta za dwa tygodnie. Nasze bolesci to normalne na tym etapie w ciazy, wszystko zależy od ulozenia dzidzi. Moja ułożona poprzecznie, dr mowi ze najczęściej się odwracaja przy skurczach (przepowiadaczach), wody mam w normie to powinna wejść w kanal ![]() Bez klimy w aucie nie dał abym rady, 37 w powietrzu a jezdni prawie 60º! Zamowilismy wozek i dokupilam parę klamotow. Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
hello ,
ja już po gbs-ie , spoko , zabolało wkładanie wziernika troszke ale to zawsze odczuwam nie przyjemnie , a z okolic odbytu to tylko szczoteczkę dotknęła(nie wkładała ![]() mi na patologii powiedzieli że muszą być skończone 32tc , ja miałam 32t2d i już miałam, jutro pewnie też będę mieć Emi gratki ![]()
![]() ![]() nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-09-01 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Bardzo wielka serdeczna prośba z rana:
udostępniajcie na swoich fejsbukach
#2894 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie w 35 tygodniu z fotela fryzjerskiego z pączkiem w ręku
![]() Ja wstalam a moje dziecko jeszcze spało tak rzadko się to zdarza ![]() 9 dni do wizyty wydaje mi sie jakby juz 2 miesiace mineły ![]()
#2895 |
wkręcona :)
|
WItam gaduły!!!
Nie było mnie od wczoraj popołudnia , a tu tyle stron nastukane... Przeleciałam tylko wzrokiem bo nie dam rady nadrobić!!! Wybaczcie ![]() Jeśli chodzi o wózek to pani powiedziała, że jak dziecko urodzi się wcześniej to dadzą mi na ten czas jakiś dobry fotelik.... i oczywiście zrekompensują pomyłkę... Wszystkim dzieciaczkom idącym dzis do szkoły, przedszkola czy żłobka życzę powodzenia!!!
#2896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ciekawe ile jeszcze takich "niewygodnych" nocy będę miała.. ![]() Agatka u fryzjera a ja też muszę w końcu farbę kupić i nałożyć bo potem już będzie ciężej jak zacznę rodzić hehe ![]() kurde u nas dzisiaj dużo chłodniej i leje ale głowa mi pęka od tej zmiany pogodowej :/ Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-09-01 o 08:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mężowi trzbea było powiedzieć, że to Anastazja jest i koniec. Jak Tobie sie podoba to co dla Niego ważniejsze zdanie jakieś baby czy Twoje? ![]() Cytat:
![]() A siorze mogłaś powiedzieć, zeby się przygotowywali do nocnych i porannych krzyków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() DObrze, ze wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Kochana, po prostu skopiuj zdjątko i wrzuć u siebie
![]() ![]()
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym farbujesz? Tzn jaka firma i kolor? ![]() Kurde a mi w biodrze kłuje i na półdopek idzie cały. Kurde też już wszytsko boli
![]() |
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do glukozy to mogę jeść tylko nie słodkie :P tak powiedzieli ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ledwo łażę tak mi coś weszło w biodro ![]() A trzeba iść pod prysznic bo nie otworzę kurierowi jak potrworek z tłustymi włosami ![]()
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój też od 8 w nowym przedszkolu. Ale oczywiście musiało się coś spieprzyć, bo nie mogę mieć spokoju chociaż w kwestii przedszkola ![]() okazało że troje 4latków nie zmieściło się do grupy rówieśników i zostali przydzieleni do maluszków 2,5-3letnich. Oczywiście w tym mój. Starałam się bardzo nie pokazać młodemu, że jestem zdenerwowana, zaprowadziłam go do sali, pokazałam łazienkę i zabawki i pożegnałam, podczas gdy wychowawczyni i rodzice uspokajali histerie dzieci. Udało mi się złapać Panią dyrektor, której powiedziałam jaki jest problem i jutro mam mieć informację czy uda się zmienić grupę. Z tego co mówiła w grupie 4latków szans raczej nie ma, więc jej powiedziałam że nawet grupa mieszana 4- i 5-latków będzie dla młodego lepsza niż maluchy, zwłaszcza że w poprzednim przedszkolu sporo czasu grupy były całkowicie wymieszane i młody był ze starszymi dziećmi i to właśnie z nimi tylko się bawił i nawiązał więzi. Poproszę o kciuki żeby się udało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a w waszym przedszkolu trochę przegrali. Jak można dać 4 letnie dziecko do maluchów.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2015-09-01 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
aaa masakra z moim spaniem jest
![]() Jutro ma być chłodniej w końcu, to dobrze, bo raz, że mam dentystę a dwa zdjecia mam mieć jeśli koleżanka da rade ![]()
#2910 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w rozpoczętym 36 tygodniu! Tzn 35t1d
![]() Ten żar mnie zabije, jak dobrze, że od jutra ma być ochłodzenie, żeby tylko od razu nie zrobiła się mokra, ponura jesień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co za wózio kupiłaś? Kiedy ma być?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.