Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 23:16   #2881
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Serio masz 176 cm wzrostu? W życiu bym nie powiedziała

Może następnym razem jak będziesz odwiedzała teściową to wstąpisz na herbatkę do mnie i na ploty oooooooo i możemy omówić plan porodu To mam nadzieję, ze wpadniesz jakoś niedługo

Kurde już nie wiem czy mam siedziec czy leżeć, bo i tak i tak bolą plecy i dalej jest gorąco

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

ooo na tym blogu laska też poleca wiesiołek dowcipnie tak jak ja pisałam
Teraz spr ze kolejność mi się pomyliła cyferek. 167 to prawidłowy ale zrobiłam z siebie wielkoluda
Przy najbliższej okazji wpadnę chyba że wcześniej nastąpi poród to już nie

Dzisiaj tez chyba spojenie mnie bolało na wieczór chodziłam jak kaczka :/ na dodatek takie dziwne mocne kopy dało moje dziecko. Nie wiem czemu ale mam przeczucie że urodzenia wcześniej
Oby te 4 tygodnie synek wytrzymał i mogę rodzic.
Jutro zabieram się za pranie. Akurat szybko wyschnie w te upały, a od środy ma być ochłodzenie to sobie poprasuje ciuszki )
Stary 2015-08-31, 23:35   #2882
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
łaaa oglądam porody i teraz juz wiem na pewno , ze chce ZZO. tylko nie wiem o co chodzi z tym cewnikiem w kręgosłup ciekawe czy mozna z tym chodzic, czy trzeba lezec
JA to CI kiedyś doopsko skopię Pomyślałaś, że takie posty jak napisałaś czytają osoby które nie mają możliwości wzięcia ZZO?
Złapię i złoję tyłek jak już przestanę byc waleniem

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Teraz spr ze kolejność mi się pomyliła cyferek. 167 to prawidłowy ale zrobiłam z siebie wielkoluda
Przy najbliższej okazji wpadnę chyba że wcześniej nastąpi poród to już nie

Dzisiaj tez chyba spojenie mnie bolało na wieczór chodziłam jak kaczka :/ na dodatek takie dziwne mocne kopy dało moje dziecko. Nie wiem czemu ale mam przeczucie że urodzenia wcześniej
Oby te 4 tygodnie synek wytrzymał i mogę rodzic.
Jutro zabieram się za pranie. Akurat szybko wyschnie w te upały, a od środy ma być ochłodzenie to sobie poprasuje ciuszki )
No właśnie tak się zdziwiłam co się tak wywyższasz

A ja sobie tak dzisiaj myślę po jaką cholerę prałam pościelkę jak i tak będzie prasowana przed ubraniem więc równie dobrze mogłam ją wyprać wtedy To z ochraniaczem poczekam. No bo co jak teraz wyprasuję i poskładam to będę zagniecenia. No i weź tu poskłądaj falbankę ozdobną jak to takie dziwne
Stary 2015-08-31, 23:48   #2883
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
JA to CI kiedyś doopsko skopięala: Pomyślałaś, że takie posty jak napisałaś czytają osoby które nie mają możliwości wzięcia ZZO?
Złapię i złoję tyłek jak już przestanę byc waleniem

No właśnie tak się zdziwiłam co się tak wywyższasz

A ja sobie tak dzisiaj myślę po jaką cholerę prałam pościelkę jak i tak będzie prasowana przed ubraniem więc równie dobrze mogłam ją wyprać wtedy: To z ochraniaczem poczekam. No bo co jak teraz wyprasuję i poskładam to będę zagniecenia. No i weź tu poskłądaj falbankę ozdobną jak to takie dziwne:

Mala jeszcze jutro trzeba wytrwać i po upałach
Stary 2015-08-31, 23:56   #2884
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość

Mala jeszcze jutro trzeba wytrwać i po upałach
no na szczęście. Jutro ma byc chłodniej ponoć trochę. U mnie dalej gorąc w domu i w dodatku wiatru nie ma, aż mi sie nie chce iść kłaść i wiercić, ale idę może usnę i się obudze w lepszym humorze, bo sama ze sobą dzisiaj nie mogę wytrzymać DObranoc
Stary 2015-09-01, 05:41   #2885
mala29lll
Zakorzenienie

Tez mi spanie eh... A glodna jestem ze uuuuu..... A tu trzeba euthyrox wziac i czekac:/ mam nadzieje i tak ze ten dzien bedzie lepszy
Stary 2015-09-01, 06:52   #2886
Kuapouszka
Zadomowienie

Witam sie w 34t0d
Kurde od wczoraj mnie dość regularnie łapią bolesne skurcze brzucha -oczywiście nie non stop ale naliczylam ze czasem 2 a czasem i 5 na godzinę :/ w czwartek idę do gina, pewnie ktg zrobi i mogliby mi ta szyjke obejrzeć bo zaczęłam trochę chodzić jak pingwin bo jakby mi coś przeszkadza w kroku -no ewidentnie czuje nacisk
Ciekawe kiedy mała postanowi wyjść
A propo imienia to powiedziałam mężowi żeby się dobrze zastanowił i zdecydował jak juz zobaczy mała a nie mi truje raz tak a raz tak :/ ala:

Wogole to odzyskałam komputer i zamierzam go użyć ala

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-01, 06:57   #2887
sabonka123
Rozeznanie

Aaale dziś z rana byłam wsciekla... mąż miał mi zostawić auto żebym mogła zajechać do urzędu i kartę do bankomatu (bo oczywiście nie chciało mu się wczoraj dla mnie kasy wybrać). A ten wziął auto i teraz musze pół miasta poginac na nogach i oczywiście karty tez mi nie zostawił a dziś będzie kurier a ja groszy przy duszy nie mam :/ poszłam sobie zrobić śniadanie do kuchni a siostra wpadła i zaczęła się drzec ze mam tak się nie tłuc i robić sobie śniadanie jak oni wstaną lol... jak ich dziecko codziennie rano płacze i mnie budzi to jakoś udaje że mnie to nie rusza. Ale za to zrobiłam sobie mega zdrowe śniadanie i o dziwo mi smakowalo :d jaglanka na mleku z borowkami i gruszka i nektarynka i banan :p jutro koniecznie powtórka ale dołożę jakieś orzechy i siemię lniane.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:05   #2888
emylka86
Zakorzenienie

zostawiłam go! wracając ryczałam, teraz też co chwile oczy pełne łez... nie sądziłam że tak to bede przeżywać, bo w końcu sama chciałam

dzień dobry!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:47   #2889
vikicullen
Zadomowienie

Dziś mój poszedł po miesięcznej przerwie do przedszkola, ale juz drugi rok chodzi, także poszedł z uśmiechem. Mam przedszkole pod blokiem i teraz słyszę jak dzieci płacza. Biedactwa malurkie, ale panie tez biedne, ja bym nie wytrzymała chyba jakby mi tak kilka naraz plakalo.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:48   #2890
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
zostawiłam go! wracając ryczałam, teraz też co chwile oczy pełne łez... nie sądziłam że tak to bede przeżywać, bo w końcu sama chciałam

dzień dobry!
Ja o to przedszkole całą noc się kręciłam. Spać nie mogłam, bo tak przeżywałam. A ona wysłała buziaka, pomachała, przebiegła się przytulić i wróciła do sali. Dziś zostaje do zupki, czyli 12. Zobaczymy jak to będzie.
Rano tylko wstać jej się nie chciało, ale to mały śpioch i do tego jeszcze późno poszła spać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:50   #2891
EMI2014
Rozeznanie

Hej
Jestem po wizycie, Lila waży 2, 4kg (34 t). Dr zadowolony bo rośnie miarowo, przepływy, tętno oki mowi ze urodzi się z waga ponad 3 kg. I tak sobie o Was pomyslalam, ze dobre klocki bedziecie rodziły
Wyniki z wymazu ok, bez sladu Coli. Pobral mi wymaz na paciorkowce (smyrnal bagietka po oczku też). Malutka przeurocza! Następna wizyta za dwa tygodnie. Nasze bolesci to normalne na tym etapie w ciazy, wszystko zależy od ulozenia dzidzi. Moja ułożona poprzecznie, dr mowi ze najczęściej się odwracaja przy skurczach (przepowiadaczach), wody mam w normie to powinna wejść w kanal przytylam 8 kg (waze 74 przy 163m).
Bez klimy w aucie nie dał abym rady, 37 w powietrzu a jezdni prawie 60º!
Zamowilismy wozek i dokupilam parę klamotow.
Miłego dnia!
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:54   #2892
gosiek0388
Zadomowienie

hello ,
ja już po gbs-ie , spoko , zabolało wkładanie wziernika troszke ale to zawsze odczuwam nie przyjemnie , a z okolic odbytu to tylko szczoteczkę dotknęła(nie wkładała
Cytat:
dziewczyny , w ktorym tygodniu powinni zrobic pierwsze ktg ???
mi na patologii powiedzieli że muszą być skończone 32tc , ja miałam 32t2d i już miałam, jutro pewnie też będę mieć
Emi gratki

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-01 o 07:57
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:02   #2893
Oliath
Zakorzenienie

Bardzo wielka serdeczna prośba z rana:

udostępniajcie na swoich fejsbukach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11986318_856289587783737_8975867098119596140_n.jpg (95,8 KB, 41 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:02   #2894
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Witam sie w 35 tygodniu z fotela fryzjerskiego z pączkiem w ręku
Ja wstalam a moje dziecko jeszcze spało tak rzadko się to zdarza
9 dni do wizyty wydaje mi sie jakby juz 2 miesiace mineły
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:12   #2895
natalitka1988
wkręcona :)

WItam gaduły!!!

Nie było mnie od wczoraj popołudnia , a tu tyle stron nastukane...

Przeleciałam tylko wzrokiem bo nie dam rady nadrobić!!! Wybaczcie

Jeśli chodzi o wózek to pani powiedziała, że jak dziecko urodzi się wcześniej to dadzą mi na ten czas jakiś dobry fotelik.... i oczywiście zrekompensują pomyłkę...

Wszystkim dzieciaczkom idącym dzis do szkoły, przedszkola czy żłobka życzę powodzenia!!!
Stary 2015-09-01, 08:21   #2896
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
łaaa oglądam porody i teraz juz wiem na pewno , ze chce ZZO. tylko nie wiem o co chodzi z tym cewnikiem w kręgosłup ciekawe czy mozna z tym chodzic, czy trzeba lezec
przy CC też zakładają cewnik w kręgosłup (przy znieczuleniu zewnątrz-oponowym) i tą drogą podają znieczulenie.

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie, Lila waży 2, 4kg (34 t). Dr zadowolony bo rośnie miarowo, przepływy, tętno oki mowi ze urodzi się z waga ponad 3 kg. I tak sobie o Was pomyslalam, ze dobre klocki bedziecie rodziły
Wyniki z wymazu ok, bez sladu Coli. Pobral mi wymaz na paciorkowce (smyrnal bagietka po oczku też). Malutka przeurocza! Następna wizyta za dwa tygodnie. Nasze bolesci to normalne na tym etapie w ciazy, wszystko zależy od ulozenia dzidzi. Moja ułożona poprzecznie, dr mowi ze najczęściej się odwracaja przy skurczach (przepowiadaczach), wody mam w normie to powinna wejść w kanal przytylam 8 kg (waze 74 przy 163m).
Bez klimy w aucie nie dał abym rady, 37 w powietrzu a jezdni prawie 60Âş!
Miłego dnia!
gratki pochwal się wózkiem

ciekawe ile jeszcze takich "niewygodnych" nocy będę miała.. zwariuję kiedyś. a dziś idę na glukozę na 16:30

Agatka u fryzjera a ja też muszę w końcu farbę kupić i nałożyć bo potem już będzie ciężej jak zacznę rodzić hehe

kurde u nas dzisiaj dużo chłodniej i leje ale głowa mi pęka od tej zmiany pogodowej :/

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-09-01 o 08:22
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:38   #2897
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie w 34t0d
Kurde od wczoraj mnie dość regularnie łapią bolesne skurcze brzucha -oczywiście nie non stop ale naliczylam ze czasem 2 a czasem i 5 na godzinę :/ w czwartek idę do gina, pewnie ktg zrobi i mogliby mi ta szyjke obejrzeć bo zaczęłam trochę chodzić jak pingwin bo jakby mi coś przeszkadza w kroku -no ewidentnie czuje nacisk
Ciekawe kiedy mała postanowi wyjść
A propo imienia to powiedziałam mężowi żeby się dobrze zastanowił i zdecydował jak juz zobaczy mała a nie mi truje raz tak a raz tak :/ ala:

Wogole to odzyskałam komputer i zamierzam go użyć ala

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
A to Ty masz dopiero 34 tc? Kurde myślałam że dalej już. To uważaj na siebie, żeby niunia posiedziała jak najdłużej
A mężowi trzbea było powiedzieć, że to Anastazja jest i koniec. Jak Tobie sie podoba to co dla Niego ważniejsze zdanie jakieś baby czy Twoje?

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Aaale dziś z rana byłam wsciekla... mąż miał mi zostawić auto żebym mogła zajechać do urzędu i kartę do bankomatu (bo oczywiście nie chciało mu się wczoraj dla mnie kasy wybrać). A ten wziął auto i teraz musze pół miasta poginac na nogach i oczywiście karty tez mi nie zostawił a dziś będzie kurier a ja groszy przy duszy nie mam :/ poszłam sobie zrobić śniadanie do kuchni a siostra wpadła i zaczęła się drzec ze mam tak się nie tłuc i robić sobie śniadanie jak oni wstaną lol... jak ich dziecko codziennie rano płacze i mnie budzi to jakoś udaje że mnie to nie rusza. Ale za to zrobiłam sobie mega zdrowe śniadanie i o dziwo mi smakowalo :d jaglanka na mleku z borowkami i gruszka i nektarynka i banan :p jutro koniecznie powtórka ale dołożę jakieś orzechy i siemię lniane.
A CIe mąż wykiwał
A siorze mogłaś powiedzieć, zeby się przygotowywali do nocnych i porannych krzyków

Cytat:

dzień dobry!
Krzywda Mu sie nie stanie. Super że będzie miał kontakt z innymi dziećmi Tak gadam a Gabi pójdzie to będę pod przedszkolem w krzakach siedzieć i beczeć

Cytat:
Hej
Miłego dnia!
hahha Twoja też może być jeszcze klocek
DObrze, ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bardzo wielka serdeczna prośba z rana:

udostępniajcie na swoich fejsbukach
Jak mi ktoś powie jak to teraz udostępnić na FB to z chęcią

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
WItam gaduły!!!

Nie było mnie od wczoraj popołudnia , a tu tyle stron nastukane...

Przeleciałam tylko wzrokiem bo nie dam rady nadrobić!!! Wybaczcie

Jeśli chodzi o wózek to pani powiedziała, że jak dziecko urodzi się wcześniej to dadzą mi na ten czas jakiś dobry fotelik.... i oczywiście zrekompensują pomyłkę...
!
Jak to fotelik? Przeciez i tak będziesz miała fotelik. Nie wiem o co chdzi szczerze mówiąc. CO CI po foteliku jak wózek potrzebny od zaraz po porodzie?
Stary 2015-09-01, 08:40   #2898
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Jak mi ktoś powie jak to teraz udostępnić na FB to z chęcią
Kochana, po prostu skopiuj zdjątko i wrzuć u siebie DZIĘKUJĘ
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:42   #2899
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

ciekawe ile jeszcze takich "niewygodnych" nocy będę miała.. zwariuję kiedyś. a dziś idę na glukozę na 16:30

Agatka u fryzjera a ja też muszę w końcu farbę kupić i nałożyć bo potem już będzie ciężej jak zacznę rodzić hehe

kurde u nas dzisiaj dużo chłodniej i leje ale głowa mi pęka od tej zmiany pogodowej :/
Jak to na glukozę o 16.30? A to przecież na czczo trzeba i co masz nie jeść?

A czym farbujesz? Tzn jaka firma i kolor?

Kurde a mi w biodrze kłuje i na półdopek idzie cały. Kurde też już wszytsko boli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 08:43   #2900
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
przy CC też zakładają cewnik w kręgosłup (przy znieczuleniu zewnątrz-oponowym) i tą drogą podają znieczulenie.

gratki pochwal się wózkiem

kuźwa ja to będę mieć niezłe jaja jak przyjdzie mi rodzić sn to nie dam rady leżeć bo coś mi się porobiło z kręgosłupem lędźwiowym, jak położe się na wznak to wyskakuje mi kręgi zabiera mi nogi oraz np wczoraj wyskakuje mi tak jakby noga z panewki(w pośladku) a przy ewentualnym cc to też może być problem ze znieczuleniem (wbiciem)
Stary 2015-09-01, 08:50   #2901
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to na glukozę o 16.30? A to przecież na czczo trzeba i co masz nie jeść?

A czym farbujesz? Tzn jaka firma i kolor?

Kurde a mi w biodrze kłuje i na półdopek idzie cały. Kurde też już wszytsko boli
teraz jak nie mam mamy fryzjerki obok siebie to albo garnierem albo palette :P ostatnio garnierem color sensation (chyba) 5.0 .

co do glukozy to mogę jeść tylko nie słodkie :P tak powiedzieli

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
kuźwa ja to będę mieć niezłe jaja jak przyjdzie mi rodzić sn to nie dam rady leżeć bo coś mi się porobiło z kręgosłupem lędźwiowym, jak położe się na wznak to wyskakuje mi kręgi zabiera mi nogi oraz np wczoraj wyskakuje mi tak jakby noga z panewki(w pośladku) a przy ewentualnym cc to też może być problem ze znieczuleniem (wbiciem)
ja mam skoliozę i lordozę, ciekawe jak im pójdzie wbicie się heheh
Stary 2015-09-01, 08:58   #2902
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Jak byłam zwiedzać porodówkę to położn pokazywała mi pozycje w jakich mogę rodzić i one nawet nie radzą na leżąco tylko półsiedząco albo siedząco, też można na boku leżeć i one albo mąż nogę trzymają. No cuda niewidy ze mną wyprawiała wiec to nie jest tak że jedna pozycja Ja się boję znowu jak uleżę tak jak Ty piszesz w trakcie CC i po jak ja oddychać nie mogę jak leżę na plecach:/

Cytat:
teraz jak nie mam mamy fryzjerki obok siebie to albo garnierem albo palette :P ostatnio garnierem color sensation (chyba) 5.0 .

co do glukozy to mogę jeść tylko nie słodkie :P tak powiedzieli

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

ja mam skoliozę i lordozę, ciekawe jak im pójdzie wbicie się heheh
A ponoć Palette najbardziej niszczy włosy JA nawet chciałam sobie machnąć szamponetką i kupiłam Palette i mi przyjaciółka fryzjerka z głowy wybiła bo strasznie niszczy. Z Loreala najlepsze ponoć. Mamie farbowałam zawsze przed ciążą i super kolorki i nie niszczy faktycznie tzn te ciemne bo blondy to chyba wszytskie niszczą
Stary 2015-09-01, 09:04   #2903
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A ponoć Palette najbardziej niszczy włosy JA nawet chciałam sobie machnąć szamponetką i kupiłam Palette i mi przyjaciółka fryzjerka z głowy wybiła bo strasznie niszczy. Z Loreala najlepsze ponoć. Mamie farbowałam zawsze przed ciążą i super kolorki i nie niszczy faktycznie tzn te ciemne bo blondy to chyba wszytskie niszczą
wiesz co palette robiłam wcześniej, z 2-3 lata temu nie zauważyłam większego zniszczenia niż po innych farbach.. generalnie było ok. teraz tu sprróbowałam garniera bo akurat był na promocji i też jest ok. a na loreala szkoda mi kasy jak tamte dla mnie są dobre hehe
Stary 2015-09-01, 09:08   #2904
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co palette robiłam wcześniej, z 2-3 lata temu nie zauważyłam większego zniszczenia niż po innych farbach.. generalnie było ok. teraz tu sprróbowałam garniera bo akurat był na promocji i też jest ok. a na loreala szkoda mi kasy jak tamte dla mnie są dobre hehe
JA to mam bardzo delikatne, cienkie włosy więc muszę uważać niestety:/

Kurde ledwo łażę tak mi coś weszło w biodro
A trzeba iść pod prysznic bo nie otworzę kurierowi jak potrworek z tłustymi włosami
Stary 2015-09-01, 09:17   #2905
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Jak byłam zwiedzać porodówkę to położn pokazywała mi pozycje w jakich mogę rodzić i one nawet nie radzą na leżąco tylko półsiedząco albo siedząco, też można na boku leżeć i one albo mąż nogę trzymają. No cuda niewidy ze mną wyprawiała : wiec to nie jest tak że jedna pozycja Ja się boję znowu jak uleżę tak jak Ty piszesz w trakcie CC i po jak ja oddychać nie mogę jak leżę na plecach:/

Ja miałam taką sytuację przy pierwszej CC. Jak leżałam na plecach to miałam problem z oddychaniem, tętno mi skakało I im odpływałam na stole. Anestezjolog tylko popędzała lekarzy, żeby się uwijali.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-09-01, 09:17   #2906
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry!
Dzielna jesteś
Mój też od 8 w nowym przedszkolu. Ale oczywiście musiało się coś spieprzyć, bo nie mogę mieć spokoju chociaż w kwestii przedszkola
okazało że troje 4latków nie zmieściło się do grupy rówieśników i zostali przydzieleni do maluszków 2,5-3letnich. Oczywiście w tym mój. Starałam się bardzo nie pokazać młodemu, że jestem zdenerwowana, zaprowadziłam go do sali, pokazałam łazienkę i zabawki i pożegnałam, podczas gdy wychowawczyni i rodzice uspokajali histerie dzieci.
Udało mi się złapać Panią dyrektor, której powiedziałam jaki jest problem i jutro mam mieć informację czy uda się zmienić grupę.
Z tego co mówiła w grupie 4latków szans raczej nie ma, więc jej powiedziałam że nawet grupa mieszana 4- i 5-latków będzie dla młodego lepsza niż maluchy, zwłaszcza że w poprzednim przedszkolu sporo czasu grupy były całkowicie wymieszane i młody był ze starszymi dziećmi i to właśnie z nimi tylko się bawił i nawiązał więzi.
Poproszę o kciuki żeby się udało bo jak nie to nie wiem co zrobimy

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Dziś mój poszedł po miesięcznej przerwie do przedszkola, ale juz drugi rok chodzi, także poszedł z uśmiechem. Mam przedszkole pod blokiem i teraz słyszę jak dzieci płacza. Biedactwa malurkie, ale panie tez biedne, ja bym nie wytrzymała chyba jakby mi tak kilka naraz plakalo.
Też bym nie mogła wytrzymać. Już jak z moim byłam i takie zapłakane 3latki widziałam w rozpaczy to mi się serce ściskało

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja o to przedszkole całą noc się kręciłam. Spać nie mogłam, bo tak przeżywałam. A ona wysłała buziaka, pomachała, przebiegła się przytulić i wróciła do sali. Dziś zostaje do zupki, czyli 12. Zobaczymy jak to będzie.
Rano tylko wstać jej się nie chciało, ale to mały śpioch i do tego jeszcze późno poszła spać.
Dzielna przedszkolaczka

Cytat:
Hej
Super
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:20   #2907
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Dzielna jesteś
Mój też od 8 w nowym przedszkolu. Ale oczywiście musiało się coś spieprzyć, bo nie mogę mieć spokoju chociaż w kwestii przedszkola
okazało że troje 4latków nie zmieściło się do grupy rówieśników i zostali przydzieleni do maluszków 2,5-3letnich. Oczywiście w tym mój. Starałam się bardzo nie pokazać młodemu, że jestem zdenerwowana, zaprowadziłam go do sali, pokazałam łazienkę i zabawki i pożegnałam, podczas gdy wychowawczyni i rodzice uspokajali histerie dzieci.
Udało mi się złapać Panią dyrektor, której powiedziałam jaki jest problem i jutro mam mieć informację czy uda się zmienić grupę.
Z tego co mówiła w grupie 4latków szans raczej nie ma, więc jej powiedziałam że nawet grupa mieszana 4- i 5-latków będzie dla młodego lepsza niż maluchy, zwłaszcza że w poprzednim przedszkolu sporo czasu grupy były całkowicie wymieszane i młody był ze starszymi dziećmi i to właśnie z nimi tylko się bawił i nawiązał więzi.
Poproszę o kciuki żeby się udało rosi: bo jak nie to nie wiem co zrobimy

Też bym nie mogła wytrzymać. Już jak z moim byłam i takie zapłakane 3latki widziałam w rozpaczy to mi się serce ściskało

Dzielna przedszkolaczka

Super
No dzielna, ale dużo jej dały zajęcia adaptacyjne chyba.

No, a w waszym przedszkolu trochę przegrali. Jak można dać 4 letnie dziecko do maluchów.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-09-01 o 09:22
Stary 2015-09-01, 09:20   #2908
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Jak byłam zwiedzać porodówkę to położn pokazywała mi pozycje w jakich mogę rodzić i one nawet nie radzą na leżąco tylko półsiedząco albo siedząco, też można na boku leżeć i one albo mąż nogę trzymają. No cuda niewidy ze mną wyprawiała wiec to nie jest tak że jedna pozycja Ja się boję znowu jak uleżę tak jak Ty piszesz w trakcie CC i po jak ja oddychać nie mogę jak leżę na plecach:/
Ja też nie mogę oddychać na plecach ale nie pamiętam żebym miała z tym jakis problem w trakcie . Zresztą wyciągnięcie dziecka to szybko jest po juz nie ma się ucisku i można normalnie oddychać.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:22   #2909
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

aaa masakra z moim spaniem jest Zasnełam po 10 wczoraj, obudziłam się kolo 12 i siedziałam jak ta głupia, bo gorąco...potem chyba ze 4-5 razy siusiu :/ A o 7 przyszli robotnicy i głśno, ale jakos do 9 polezałam..teraz zjadłam i już zgaga, mała fika i goooraco..ma być dziś u mnie 35 stopni :/
Jutro ma być chłodniej w końcu, to dobrze, bo raz, że mam dentystę a dwa zdjecia mam mieć jeśli koleżanka da rade
Stary 2015-09-01, 09:26   #2910
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam się i ja w rozpoczętym 36 tygodniu! Tzn 35t1d
Ten żar mnie zabije, jak dobrze, że od jutra ma być ochłodzenie, żeby tylko od razu nie zrobiła się mokra, ponura jesień Tak źle i tak nie dobrze..

Cytat:

A ja sobie tak dzisiaj myślę po jaką cholerę prałam pościelkę jak i tak będzie prasowana przed ubraniem więc równie dobrze mogłam ją wyprać wtedy To z ochraniaczem poczekam. No bo co jak teraz wyprasuję i poskładam to będę zagniecenia. No i weź tu poskłądaj falbankę ozdobną jak to takie dziwne
A może sobie wypierzesz, poskładasz a wyprasujesz przed założeniem? Ja tak robię. Tzn falbankę i prześcieradło tuż przed założeniem wyprasuje, bo inaczej się wygniecie.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Uuuu ale się czepia siostra. Już niedługo to ona nie będzie spała przez Twoje dziecko Takie jest życie

Cytat:

dzień dobry!
Jak ja Cię rozumiem... i wszystkie inne mamy przedszkolaków czy żłobkowiczów. Mój dzisiaj został w żłobku, przyszłam do domu i myślałam, że mi serce pęknie. Ciągle myślę. Nie widział jak wychodziłam bo się bawił, ale jak przyszliśmy to mnie na salę ciągnął i "mama, mama"... wiem, że będzie mnie szukał i płakał... odbieram go o 12:30 po zupce a przed spaniem. Mój malutki...

Cytat:
Hej
Miłego dnia!
Super wieści, ładnie rosnie! Ty jak fajnie tyjesz, nie dużo. Wiem niestety co to auto bez klimy i do tego czarne, umieeeeeeeeram! Masz Ty szczęście kobieto z tą klimatyzacją.

Co za wózio kupiłaś? Kiedy ma być?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości