Mamusie Majowe 2015! - część 3 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 21:01   #3841
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3

Myko dzięki! Zobaczę tam jeszcze a co do kupowania na zaś to też się wyleczyłam z tego przy Lili

Martus ja bym przestała sprzątać i gotować itp. Robilabym tylko to co muszę dla siebie i dzieci i może wtedy by zobaczył kto zapierdziela w domu i jak to może wyglądać jak faktycznie będziesz leżeć kołami do góry na kanapie. Mój to się pyta czy może wyjść na 2h pobiegać.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:02   #3842
moniisia90
Wtajemniczenie

Myko - bo diety eliminacyjne maja sens tylko gdy sie cos dzieje a nie od początku tylko kurczak i ryz

Sara - ty dzielnie znosisz a Igorek? Lence się pierwszy raz zdarzylo tak zasnąć ale widzę ze jest juz bardziej kumata i taka coraz fajniejsza i tak strasznie ja kocham

Martuś - mój mąż robi to samo po pracy i nawet jak pracowałam to zawsze byl bardziej zmęczony i bardziej glodny niż ja. Ja pracowałam za biurkiem wiec nie miałam prawa byc zmęczona, musiałam wrócić i zrobić obiad a on wracal i warczal jak obiadu nie bylo na stole

Scotasia, Martuś - podziwiam za ogarnięcie dwójki... Mnie to przeraża
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:03   #3843
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dzięki laski raz jeszcze!
Młody ugryzl tatusia, bo chciał possac mu dłoń jak zawsze i wpil się swoimi nowymi szpilkami tatuś w końcu uwierzył, że synek ma zęby ❤
Później sprawdziłam stan uzębienia i widzę że prawa jedynka wyszła najpierw, bo jest już cała na wierzchu, lewa natomiast jest ciut mniejsza i może 1/4 jeszcze siedzi w dziąśle...Znaczy lewa wyszła ciut później.
Ale to wszystko musiało wczoraj i dziś się dziać, bo w sobotę ich jeszcze nie było.

Boshe jaram się jak zapałka, że tak to gładko poszło
aaaaaaaaaaa, szok! ale coś czułam, jak on zaczął gryźć zabawki
zastanawiam się teraz czy pójdą od razu następne czy teraz będzie długo, długo nic

Crumble. My to z Tz zakłady robimy kiedy młody chodzić zacznie
Stary 2015-08-31, 21:08   #3844
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Myko dzięki! Zobaczę tam jeszcze a co do kupowania na zaś to też się wyleczyłam z tego przy Lili

Martus ja bym przestała sprzątać i gotować itp. Robilabym tylko to co muszę dla siebie i dzieci i może wtedy by zobaczył kto zapierdziela w domu i jak to może wyglądać jak faktycznie będziesz leżeć kołami do góry na kanapie. Mój to się pyta czy może wyjść na 2h pobiegać.....
Też bym przestała sprzątać i gotować...

Ja w ogóle szczerze mówiąc nie gotuję...przy Małym jest dużo roboty, wolę mieć trochę czasu dla siebie niż stać przy garach - gotuje albo Tż, albo razem Na pewno nie stoję cały dzień przy kuchni żeby Pan i Władca miał co zjeść jak wróci, ja sama czasem nie mam czasu zjeść nic ciepłego...

Nadzieja - graty zębów!!

Ola - bardzo ładne obrączki, wielki dzień już coraz bliżej

My byliśmy na szczepieniu dzisiaj Młody wcale nie jest taki wielki, 6855 waży i 65 mierzy, jest na 75 centylu - duży chłopak generalnie Ale cieszę się że przystopował trochę z tą wagą
W sobotę jedziemy na próbną lekcję na basenie z Małym, jak się spodoba to wykupujemy cały kurs

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2015-08-31 o 21:11
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:11   #3845
olimpia2009
Zadomowienie

Nadzieja gratulacje zabkow....
Baset jak dla mnie to nie jest to gorsze samopoczucie po tabsach ale fatalne i nie da rady sie przemeczyc
Stary 2015-08-31, 21:35   #3846
truskawkaxx
Zadomowienie

Nadzieja - gratki za zęby !

Baset - sorry za dosłowność ale chyba po☠☠☠ało tego gina. Odstaw tabletki i zobacz czy do dwóch tygodni będzie poprawa a jak nie to do lekarza w te pędy.

Moje dziecko w jeden dzień nauczyło się turlać na boczek śmiać więcej na głos i ogólnie ciągle się uśmiecha. Czy do niej gadam czy pokazuje coś albo myje buzię :-D taka radosna się zrobiła że aż miło. I to taka mega zmiana w jedną noc. :-D
Stary 2015-08-31, 22:22   #3847
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Nadzieja - gratuluję ząbków

Baset - ja bym odstawiła na twoim miejscu te tabletki

Martus - twojego tż to by w łeb trzeba było zdzielić powinnaś na parę dni zająć się tylko sobą i dziećmi to wtedy może zobaczy ze w domu nic się samo nie robi

Truskawkaxx - za umiejętności Oliwki zazdraszczam

Pierozkowa ładna waga

Współczuje wam tych akcji ze spaniem. Ja się nie wypowiadam by nie zapeszyć

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 23:45   #3848
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to wypadanie włosów nie powinno trwać aż tak długo.... jeśli będą wypadać to zbadajcie sobie tarczyce. Mi leciały garściami bardzo długo i się okazało, że mam niedoczynność po porodzie, zaczęłam brać leki i włosy przestały wypadać.
To prawda przy tarczycy też lecą włosy bardzo- połowa mi wypadła jak zachorowałam kilka lat temu ale teraz włosy mi lecą okrutnie od kilku tyg a tarczyca ok bo sprawdzalam po ciąży

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
moja Marianka zasypia wtulona w tatę, obejmuje jego ramię rączkami i za nic nie chce puścić.

w dzień mi gorzej idzie usypianie jej

Dorka dzwoniłam do niego, powiedzial, że to tabletki i że musze min 2 miechy wytrzymać.
przestałam ćwiczyć...nawet nie mam sił...

idę spać.

a jutro idę na paznokcie
Też to muszę napisać chyba go po****bało!!przecież są różne tabletki na rynku a te ewidentnie nie podeszły ci. Podejrzewam że podpisał kontrakt z producentem tych tabsow i wciska je wszystkim nawet kosztem zdrowia!!!!

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
znaczy, że kazał brać je dalej??? może ja się nie znam ale absolutnie bym ich nie brała dalej... jeżeli ciągle wymiotujesz przez nie to znaczy, że organizm ich nie toleruje. Rozumiem lekkie gorsze samopoczucie ale bez przesady, przecież Ty masz małe dziecko i musisz normalnie funkcjonować. Nie wspomnę już o działaniu tych tabletek jak ciągle wymiotujesz...
Dokładnie!!!

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Truskawka do łóżka odpoczywać i to już! ala:

Scotasia to zazdroszczę, na prawdę. Mój przychodzi z pracy i naje się i siada do kompa. I tak oto wygląda cały jego wieczór. Zero reakcji na otaczającą go rzeczywistość, bo on nie ma czasu, jest zmęczony. Ja oczywiście jestem mega wypoczęta. Bo jak się można zmęczyć przy dwójce dzieci, sprzątaniu i gotowaniu nie?

Daj znać jutro jak synek w przedszkolu dał radę

Dorka, to jest dokładnie to co on myśli. Ja siedzę w domu, więc odpoczywam. Wszystko wokół samo się robi.

Monisia dla Lenki! Mój ostatnio ma jakieś afery wieczorami i zasypia tylko przy mnie.

Właśnie kwestia tego, że ona cały czas mu o tym gada, że on nie jest pępkiem świata i że ma rodzinę i przede wszystkim liczymy się MY , a nie tylko jego widzi misie, a on oczywiście ma to głęboko w i ciągle mówi, że przesadzamy.

I tak jest dobrze, że wyforsowałam u niego te kajaki na jedną noc (no w sumie dwie, ale w odstępie), bo wyobraźcie sobie że pierwszy jego plan był taki, że jedzie na tydzień czy dwa z kolegą w Bieszczady!!! Jak się wk...łam to później zmienił plany

CIekawa jestem, co on by zrobił, jakbym ja sobie takie wakacje zaplanowała.
A jak go Kubus prosdi żeby się z nim pobawił to też nie pojdzie???

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
mi teściowa kupiła wszystko na chrzest i mamy takie bolerko-sweterek z Coccodrillo.
Swoją drogą to na początku strasznie się wkurzyłam, ale mam taką świadomość, że w sklepach naprawdę nic nie ma w małych rozmiarach na chrzest, a kupowanie czegoś za dużego albo zamawianie teraz za 114 z nexta "dla zasady" jest bez sensu i nie będę się unosić dumą. No trudno, będzie od niej.

matko!! klask i:

masakra... no znasz moje zdanie na ten temat, jemu przydałaby się terapia, ale musiałby chcieć. Szkoda, że nie mamy tu żadnego psychologa, zeby chociaż podpowiedział, jak z nim rozmawiać na ten temat.

o to to!

on jest oderwany od rzeczywistości po całości!
Jeden psycholog sie znajdzie - czyli ja - z wykształcenia bo pracy szukam w tym kierunku.

Ale ciężko powiedzieć nie poznając go osobiście. Od dawna już jak czytam to wkurza i szokuje mnie zachowanie męża Martuss, sorki Martuss. Szczerze nie sadze że tu psycholog pomoże chyba ze to mialaby by byc terapia rodzinna. Moim zdaniem mąż Martuss - po prostu jest leniwy i egoistyczny a co gorsze przyzwyczajony do takiego zachowania i pewny tego że pomimo gadania Martuss i teściowej nic mu nie grozi i że nie poniesie żadnych konsekwencji swojego zachowania.

Terapia rodzinna musiałaby polegać na tym że w obecności mediatora (psychologa) oboje przedstawilibyście swoje pragnienia i rację. Ale tego muszą chcieć oboje. Na dzień dzisiejszy uważam że mąż Martuss na terapię by się nie zgodził gdyż w jego mniemaniu wszystko jest ok ( nie ma problemu- on pracuje nic nie musi).

Mógłby się zgodzić na terapię lub w ogóle na dobrowolna chec zmiany zachowania jeśli poczuł by się zagrożony np Martuss przestanie gotować lub zechce w ogóle odejść!!! Ale pytanie czy to będzie wystarczającym bodźcem do zmiany czy będzie mu to na rękę ( bo jednym słowem ma wszystko w dupie i on sam jest ważniejszy niż rodzina) !! ??

Obawiam się tylko Martuss ze jak nie zrobisz nic teraz przyzwyczajenie będzie jeszcze większe i ciezej o zmiany. Dzieci kiedyś dorosna ,pójdą w świat. Ty odzyskasz czas dla siebie i odpoczniesz!!! Pytanie tylko czy jak już zostaniecie w domu z mężem sami będziesz umiała żyć z tym żalem do niego za ta każdą rzecz ktora nie zrobił?!

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 00:32   #3849
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Niestety, najczęściej tak Staram się zawsze wyczuć moment w którym jest lekko zmęczony i daje pierwsze sygnały, ale i tak najczęściej bujam go na kolanach na poduszce lub noszę. A często i tak płacze, usypianie w dzień u nas to kosmos, właśnie czyta Tracy Hogg i liczę że znajdę tam złote rady

Podziwiam Cię!
Mi jak czasem się zdarzy już tracić cierpliwość przy usypianiu małego (ale oczywiście staram zachować się stoicki spokój to kładę go w łożeczku, bujaczku i na chwilę do łazienki wziąć oddech, ochlapać twarz wodą, policzyć do 10.. bo wiadomo że przy dziecku nie warto się denerwować, a czasem ciężko.

Bardzo ładne

brawo!!! Kurcze, przez Was chyba znowu założę fejsa, bo tyle tracę i zdjęć dzieciaczków nie widzę

To się szybko Kacper uwinął!

U nas jeszcze nie ma i nic nie widać i oby jeszcze nie bo przeraża mnie karmienie małego ssaka z zębami

postaram się do klubu wrzucić
nie wyobrażam sobie karmić dziecko z zębami (na ten moment)
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Rusia- 👏 dla małego i że wszystko się udało

Scotasia - kciuki za przedszkole! mój jutro też od jutra oficjalny przedszkolak

Nadzieja - wow wow!! 👏dla Kacperka

Mzgz- gratulacje z okazji rocznicy

Baset-

Hej!
Jestem wykończona.. Dziś miałam zebranie organizacyjne w przedszkolu i trwało 2h..masakra.
Mój mąż mnie dobija. Znowu dziś poplynal na całą noc na kajak.. Tym razem w towarzystwie brata. Moja teściowa mówi, że nie mam się tak dawać bo on niedługo będzie się zachowywał zupełnie jak jego ojciec. Wkurzona jestem bo go nie obchodzi to, że ja z dwójką dzieci sobie muszę poradzić i wszystko ogarnąć, jego obchodzi tylko jego tylek i to co on chce zrobić. Bo on ma prawo być zmęczony i uciekać od wszystkiego kiedy mu się zechce, a ja jestem robotem i nie mam takiego prawa.

dziękuję

no po☠☠☠☠☠☠☠iło go chyba :/ co on myśli, że Ty leżysz i pachniesz a dzieci się same sobą zajmują albo śpią cały dzień :/ ?
współczuję...bo chyba nie dojrzał do rodziny :/

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Nadzieja - gratki za zęby !

Baset - sorry za dosłowność ale chyba po☠☠☠ało tego gina. Odstaw tabletki i zobacz czy do dwóch tygodni będzie poprawa a jak nie to do lekarza w te pędy.

Moje dziecko w jeden dzień nauczyło się turlać na boczek śmiać więcej na głos i ogólnie ciągle się uśmiecha. Czy do niej gadam czy pokazuje coś albo myje buzię :-D taka radosna się zrobiła że aż miło. I to taka mega zmiana w jedną noc. :-D
u nas też od niedzieli mam super aniołka i śmieszka
kocham go nad życie
i z tej okazji tzn że był taki grzeczny na chrzcinach i taki fajny się zrobił, jeszcze fajniejszy zrobiłam mu zakupy nie pytajcie za ile jestem czaśnięta na jego punkcie ale wybaczone

zamówiłam również nosidełko tiny love, dużo dobrych opini czytałam i słyszałam no i do 36 kg

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 01:51   #3850
olimpia2009
Zadomowienie

ryska zgaduje ze 1000 wydalas...a znam to bo ja tez dla moich kruszynek wszystko..Olimpia nie raz wkrza mnie jak cholera ale mimo wszystko kocham j na zycie a Alex to moj malutki synus ukochany
Stary 2015-09-01, 02:18   #3851
sara3008
Zakorzenienie

Moje dziecko gada przez sen
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 02:25   #3852
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Młoda sie budzi przez ten upał co 3 h

teraz śpi mi na klacie. nie odłoże jej do łozeczka, niech choć trochę pośpi...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 02:39   #3853
olimpia2009
Zadomowienie

Baset jak sie czujesz?

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Sara olimpa tez gada przez sen
Stary 2015-09-01, 03:29   #3854
Nadzieja87
Zakorzenienie

My dzisiaj pobudka na mleko o 4, wow... Normalnie zawsze między północą a 1 wstawał...
Stary 2015-09-01, 04:39   #3855
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

A u nas pierwsza pobudka o 5;15 no ale dziecko mnie wyrolowało budzi mnie gadanie do karuzeli myślę sobie jeszcze nie wstaje a po chwili słychać jak majstruje kupsko no to ją wyciagam daje cyca zasnęła mi przy nim no ale w kupsku trzymać jej nie będę no to kładę ją otwieram pampersa a tam co? Gówno! no nic tam nie było a taki pierd poszedł jak by niewiadomo co

---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Ruskaa jaki fotelik zamówiłaś?

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546

Edytowane przez SzaraaMyszka
Czas edycji: 2015-09-01 o 04:38
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 05:01   #3856
goskie89
Rozeznanie

Hej z rana.

Nadzieja gratki za zęby. Obstawiam że młody w wieku 8 mies bedzie już chodził ☺ jak syn mojego brata ☺

Baset ja bym odstawila te tabletki i zapisala się do innego gina potadzić sie. Daç nie da się funkcjonować... zobaczysz czy się poprawi.

Martuś ja tego twojego tż to potraktowalabym terapią szokową. Chce sie poczuç jak kawaler to ok. Nie ma prasowania koszul prania i gotowania obiadkow. Nakarmilabym dzieci i siebie posprzatala po obiadku i poszla na spacer jak ma przyjsć do domu. Ciekawe jak dlugo by wytrzymal bez jedzenia i prrania. W sumie jakby chcial byç sam to też wszystko to mudialby robić. Bo to nie jest normalne. On ma teraz za dobrze pewnie.

Truskawka a ci polecam matę z monitorem oddechu. Bedziesz spokojnie spała po tej akcji.

My dzis o 16 mamy 3 dawkè szczepienia. Trzymajcie kciuki żeby przrszly bezproblemowo jak poprzednie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 05:41   #3857
dorka607
Wtajemniczenie

Martus no ja tez bym przestala dziada karmic i obslugiwac! Ale wiecie, jak jest cham to sobie do knajpy bd chodzil jesc bo on Pan i Wladca.

Goskie my w pt powinnysmy 3 miec ale ze w sb chrzest to przekladam
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 05:49   #3858
mimi_77
Zakorzenienie

Hej mloda nie spi od 6,ja jem sniadanie , za godz do pracy na pelen gwizdek. Trzymajcie kciuki bo dzis do 12.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Ojciec chrapie a mloda go pklada stopami pp twarzy...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 06:19   #3859
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Olimpia bez zmian.
odstawię tabletki ... nie wiem tylko czy mogę od tak... zostały mi 3 tabletki ... więc chyba do końca muszę je wybrać...

Młoda wstała o 6, spać jej się nie chce. a ja padam na pysk. znów mi się zbiera na wymioty.
a wiecie od czego mnie te stawy kolanowe bolą?
od tych ☠☠☠anych tabletek... ja nie mogę chodzic :|

Moje dziecko nauczyło się chwytać i odkrywa nogi

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 06:27   #3860
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Olimpia bez zmian.
odstawię tabletki ... nie wiem tylko czy mogę od tak... zostały mi 3 tabletki ... więc chyba do końca muszę je wybrać...

Młoda wstała o 6, spać jej się nie chce. a ja padam na pysk. znów mi się zbiera na wymioty.
a wiecie od czego mnie te stawy kolanowe bolą?
od tych ☠☠☠anych tabletek... ja nie mogę chodzic :|

Moje dziecko nauczyło się chwytać i odkrywa nogi
Nie musisz do konca brac jesli bedziesz robic przerwe od tabletek dluzsza niz tydzien.

Baset ja juz ci pisalam ze bym zmienila na fb .bo co innego jak sa plamienia po porodzie przy tabletkach.tak jak ja nie kialam okresu to przez dwa opakowania prawie non stop kreawilam bo macica musiala sie jeszcxe oczyscic a co innego jak ty masz dwuskladnikowe tabletki i przerwe na okres w nich sie robi a ty non stop wymiotujesz i aie sle czujesz .mowilas ze po tabl innego producenta lepiej sie czulas sprobuj pojsc do apteki z tym odpisem i popros o daylette .ze wykupilas vixpo sobrse pamietam?ale po nich bardzo zle sie czujesz.albo zrezygnuj z tabletek w ogole bo jak wymiotujesz to i tak zadna ochrona przed ciaza

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 06:30   #3861
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Agnes
dzięki
to odstawie całkiem...
i pójdę do gina po inne. do innego gina...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-09-01, 06:34   #3862
agnes188
Zakorzenienie

No chyba ze sprobujesz te co bralas wczesniej.ale wlasnie najlepiej do gina bo moze i tamte bedzoesz zle tolerowac po ciazy kto to wie

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 06:44   #3863
niunia1303
Raczkowanie

Hej u nas pobudka jak zwykle o 7 młoda zjadła i leży w naszych pościelach i znowu zasypia😀
Też taka śmieszka się zrobiła że za każdym razem jak się do niej podejdzie to zaciesza niesamowicie albo tak mądrze patrzy😀cały czas przekreca się na boki ale na brzuszek nie może i bardzo się przy tym wkurza😜😜

Baset odstaw te gówniane tabletki bo nie ma sensu się męczyć tych ostatnich też nie bierz bo tak jak mówi Agnes wszystko zwracasz więc ochrona przed ciążą jest i tak zerowa tylko się trujesz niepotrzebnie

Ruska zalinkuj jak możesz nosidełko jakie kupiłaś😀😀😀

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

18.05.2015
3610 kg 55 cm godz. 10:30

Moja Królewna
:
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 06:52   #3864
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
a na ile odstawiłaś ten nabiał? i całkowicie? są suche placki, czy tylko krostki? ja na początku byłam przeciwniczką diet eliminacyjnych wierzyłam święcie, ze karmiąca może jeść wszystko. Ale jak widzę poprawę bez nabiału, to już się nawet przyzwyczaiłam - może trochę żal, ale nie aż tak

Calkowicie, na min tydzien, ale raz chyba nawet na trzy? Krostki tylko... Moge zrobic zdjecie jak mi sie uda. Ja na poczatku jadlam wszystko, a pptem nie wiedzialam jak sie zabrac
Za szukanie przyczyny, wiec przy kolejnym
Dziecku zaczne od ryzu i kurczaka i stopniowo bede wprowadzac inne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Też bym przestała sprzątać i gotować...

Ja w ogóle szczerze mówiąc nie gotuję...przy Małym jest dużo roboty, wolę mieć trochę czasu dla siebie niż stać przy garach - gotuje albo Tż, albo razem Na pewno nie stoję cały dzień przy kuchni żeby Pan i Władca miał co zjeść jak wróci, ja sama czasem nie mam czasu zjeść nic ciepłego...

Nadzieja - graty zębów!!

Ola - bardzo ładne obrączki, wielki dzień już coraz bliżej

My byliśmy na szczepieniu dzisiaj Młody wcale nie jest taki wielki, 6855 waży i 65 mierzy, jest na 75 centylu - duży chłopak generalnie Ale cieszę się że przystopował trochę z tą wagą
W sobotę jedziemy na próbną lekcję na basenie z Małym, jak się spodoba to wykupujemy cały kurs
Gdzie na basen jedziesz?
Bo ty z warszawy?

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Moje dziecko gada przez sen

Haha
Stary 2015-09-01, 07:00   #3865
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Goskie wow szybko zaczal chodzi bratanek
Moja mala tez bardzo fajnie rozwija sie ruchowo. Juz od dawna przekreca sie z pleców na brzuch a teraz już prawie przekreca sie z brzucha na bok tylko nie wie co zrobic z jedna reka a pelza tak ze boje sie ja zostawiac na naszym lozku. No ale chodzenie to juz wyzsza szkola

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:05   #3866
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
Hej z rana.

Nadzieja gratki za zęby. Obstawiam że młody w wieku 8 mies bedzie już chodził ☺ jak syn mojego brata ☺

Baset ja bym odstawila te tabletki i zapisala się do innego gina potadzić sie. Daç nie da się funkcjonować... zobaczysz czy się poprawi.

Martuś ja tego twojego tż to potraktowalabym terapią szokową. Chce sie poczuç jak kawaler to ok. Nie ma prasowania koszul prania i gotowania obiadkow. Nakarmilabym dzieci i siebie posprzatala po obiadku i poszla na spacer jak ma przyjsć do domu. Ciekawe jak dlugo by wytrzymal bez jedzenia i prrania. W sumie jakby chcial byç sam to też wszystko to mudialby robić. Bo to nie jest normalne. On ma teraz za dobrze pewnie.

Truskawka a ci polecam matę z monitorem oddechu. Bedziesz spokojnie spała po tej akcji.

My dzis o 16 mamy 3 dawkè szczepienia. Trzymajcie kciuki żeby przrszly bezproblemowo jak poprzednie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Uważam tak samo jak ty. Niech zacznie robić wszystko tylko dla ciebie i dzieci. Ciekawe czy by się ocknął
Choć martus kiedys pisała że jest też awanturnik tak? Żeby nie było że zacznie ręce wyciągać do niej jak przestanie mu usługiwać

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Martus no ja tez bym przestala dziada karmic i obslugiwac! Ale wiecie, jak jest cham to sobie do knajpy bd chodzil jesc bo on Pan i Wladca.

Goskie my w pt powinnysmy 3 miec ale ze w sb chrzest to przekladam
Też prawda

Hej
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:14   #3867
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Ola hej
Martus dziewczyny mają racje

czy przez te upały Maluchy wam też tak kiepsko śpią?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-09-01, 07:17   #3868
201606011622
Konto usunięte

Kuba się często w nocy przebudza ostatnio. Nie wiem czy przez upał czy pelnie?
3 kupy pod rząd zielone. Nie wiem co mu mogło zaszkodzić. Pewnie coś po tych urodzinach. Tam w zasadzie wszystko jadłam oprócz czekolady
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:21   #3869
Iluzja00
BAN stały

Witam sie z rana

Zostalo 18 dni !!!!!!!

Dzisiaj idziemy na sesje narzeczenska , juz nie moge sie doczekac
Tzn my bedziemy robic parze zdjecia, nie nam :P

Dzisiaj zamawiam bukiet, nie wiem jaki wybrac
Obraczka - cisza, jeszcze nie ma, ciekawe czy dojdzie.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Ola hej
Martus dziewczyny mają racje

czy przez te upały Maluchy wam też tak kiepsko śpią?
Nie wiem czy przez upaly ale przez jakies 3 - 4 tygodnie mala budzila sie co godzine, dwie ..Myslalam ze sie skoncze
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:23   #3870
Pati_wrk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
Hej u nas pobudka jak zwykle o 7 młoda zjadła i leży w naszych pościelach i znowu zasypia
Też taka śmieszka się zrobiła że za każdym razem jak się do niej podejdzie to zaciesza niesamowicie albo tak mądrze patrzycały czas przekreca się na boki ale na brzuszek nie może i bardzo się przy tym wkurza

Baset odstaw te gówniane tabletki bo nie ma sensu się męczyć tych ostatnich też nie bierz bo tak jak mówi Agnes wszystko zwracasz więc ochrona przed ciążą jest i tak zerowa tylko się trujesz niepotrzebnie

Ruska zalinkuj jak możesz nosidełko jakie kupiłaś

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Jak juz na boczki sie przekreca to lada moment na brzuszku wyląduje )))
Pati_wrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości