![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3
Myko dzięki! Zobaczę tam jeszcze
![]() ![]() Martus ja bym przestała sprzątać i gotować itp. Robilabym tylko to co muszę dla siebie i dzieci i może wtedy by zobaczył kto zapierdziela w domu i jak to może wyglądać jak faktycznie będziesz leżeć kołami do góry na kanapie. Mój to się pyta czy może wyjść na 2h pobiegać..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Wtajemniczenie
|
Myko - bo diety eliminacyjne maja sens tylko gdy sie cos dzieje a nie od początku tylko kurczak i ryz
![]() Sara - ty dzielnie znosisz a Igorek? Lence się pierwszy raz zdarzylo tak zasnąć ale widzę ze jest juz bardziej kumata i taka coraz fajniejsza i tak strasznie ja kocham ![]() Martuś - mój mąż robi to samo po pracy i nawet jak pracowałam to zawsze byl bardziej zmęczony i bardziej glodny niż ja. Ja pracowałam za biurkiem wiec nie miałam prawa byc zmęczona, musiałam wrócić i zrobić obiad a on wracal i warczal jak obiadu nie bylo na stole ![]() Scotasia, Martuś - podziwiam za ogarnięcie dwójki... Mnie to przeraża ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Dzięki laski raz jeszcze!
![]() Młody ugryzl tatusia, bo chciał possac mu dłoń jak zawsze i wpil się swoimi nowymi szpilkami ![]() Później sprawdziłam stan uzębienia i widzę że prawa jedynka wyszła najpierw, bo jest już cała na wierzchu, lewa natomiast jest ciut mniejsza i może 1/4 jeszcze siedzi w dziąśle...Znaczy lewa wyszła ciut później. Ale to wszystko musiało wczoraj i dziś się dziać, bo w sobotę ich jeszcze nie było. Boshe jaram się jak zapałka, że tak to gładko poszło ![]() aaaaaaaaaaa, szok! ![]() ![]() zastanawiam się teraz czy pójdą od razu następne czy teraz będzie długo, długo nic ![]() Crumble. My to z Tz zakłady robimy kiedy młody chodzić zacznie ![]()
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle szczerze mówiąc nie gotuję...przy Małym jest dużo roboty, wolę mieć trochę czasu dla siebie niż stać przy garach - gotuje albo Tż, albo razem ![]() Nadzieja - graty zębów!! ![]() Ola - bardzo ładne obrączki, wielki dzień już coraz bliżej ![]() My byliśmy na szczepieniu dzisiaj Młody wcale nie jest taki wielki, 6855 waży i 65 mierzy, jest na 75 centylu - duży chłopak generalnie ![]() ![]() W sobotę jedziemy na próbną lekcję na basenie z Małym, jak się spodoba to wykupujemy cały kurs ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2015-08-31 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zadomowienie
|
Nadzieja gratulacje zabkow....
Baset jak dla mnie to nie jest to gorsze samopoczucie po tabsach ale fatalne i nie da rady sie przemeczyc
#3846 |
Zadomowienie
|
Nadzieja - gratki za zęby !
Baset - sorry za dosłowność ale chyba po☠☠☠ało tego gina. Odstaw tabletki i zobacz czy do dwóch tygodni będzie poprawa a jak nie to do lekarza w te pędy. Moje dziecko w jeden dzień nauczyło się turlać na boczek śmiać więcej na głos i ogólnie ciągle się uśmiecha. Czy do niej gadam czy pokazuje coś albo myje buzię :-D taka radosna się zrobiła że aż miło. I to taka mega zmiana w jedną noc. :-D
#3847 |
Zakorzenienie
|
Nadzieja - gratuluję ząbków
![]() Baset - ja bym odstawiła na twoim miejscu te tabletki Martus - twojego tż to by w łeb trzeba było zdzielić ![]() Truskawkaxx - ![]() ![]() Pierozkowa ładna waga ![]() Współczuje wam tych akcji ze spaniem. Ja się nie wypowiadam by nie zapeszyć ![]()
#3848 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ciężko powiedzieć nie poznając go osobiście. Od dawna już jak czytam to wkurza i szokuje mnie zachowanie męża Martuss, sorki Martuss. Szczerze nie sadze że tu psycholog pomoże chyba ze to mialaby by byc terapia rodzinna. Moim zdaniem mąż Martuss - po prostu jest leniwy i egoistyczny a co gorsze przyzwyczajony do takiego zachowania i pewny tego że pomimo gadania Martuss i teściowej nic mu nie grozi i że nie poniesie żadnych konsekwencji swojego zachowania. Terapia rodzinna musiałaby polegać na tym że w obecności mediatora (psychologa) oboje przedstawilibyście swoje pragnienia i rację. Ale tego muszą chcieć oboje. Na dzień dzisiejszy uważam że mąż Martuss na terapię by się nie zgodził gdyż w jego mniemaniu wszystko jest ok ( nie ma problemu- on pracuje nic nie musi). Mógłby się zgodzić na terapię lub w ogóle na dobrowolna chec zmiany zachowania jeśli poczuł by się zagrożony np Martuss przestanie gotować lub zechce w ogóle odejść!!! Ale pytanie czy to będzie wystarczającym bodźcem do zmiany czy będzie mu to na rękę ( bo jednym słowem ma wszystko w dupie i on sam jest ważniejszy niż rodzina) !! ?? Obawiam się tylko Martuss ze jak nie zrobisz nic teraz przyzwyczajenie będzie jeszcze większe i ciezej o zmiany. Dzieci kiedyś dorosna ,pójdą w świat. Ty odzyskasz czas dla siebie i odpoczniesz!!! Pytanie tylko czy jak już zostaniecie w domu z mężem sami będziesz umiała żyć z tym żalem do niego za ta każdą rzecz ktora nie zrobił?! Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postaram się do klubu wrzucić ![]() nie wyobrażam sobie karmić dziecko z zębami (na ten moment) ![]() Cytat:
dziękuję ![]() no po☠☠☠☠☠☠☠iło go chyba :/ co on myśli, że Ty leżysz i pachniesz a dzieci się same sobą zajmują albo śpią cały dzień :/ ? współczuję...bo chyba nie dojrzał do rodziny :/ ![]() Cytat:
![]() kocham go nad życie ![]() ![]() i z tej okazji tzn że był taki grzeczny na chrzcinach i taki fajny się zrobił, jeszcze fajniejszy zrobiłam mu zakupy nie pytajcie za ile ![]() ![]() ![]() zamówiłam również nosidełko tiny love, dużo dobrych opini czytałam i słyszałam no i do 36 kg ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zadomowienie
|
ryska zgaduje ze 1000 wydalas...a znam to bo ja tez dla moich kruszynek wszystko..Olimpia nie raz wkrza mnie jak cholera ale mimo wszystko kocham j na zycie a Alex to moj malutki synus ukochany
#3851 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko gada przez sen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
Młoda sie budzi przez ten upał co 3 h
![]() teraz śpi mi na klacie. nie odłoże jej do łozeczka, niech choć trochę pośpi...
#3853 |
Zadomowienie
|
Baset jak sie czujesz?
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Sara olimpa tez gada przez sen
#3854 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj pobudka na mleko o 4, wow... Normalnie zawsze między północą a 1 wstawał...
![]()
#3855 |
Zakorzenienie
|
A u nas pierwsza pobudka o 5;15
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Ruskaa jaki fotelik zamówiłaś?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-09-01 o 04:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Rozeznanie
|
Hej z rana.
Nadzieja gratki za zęby. Obstawiam że młody w wieku 8 mies bedzie już chodził ☺ jak syn mojego brata ☺ Baset ja bym odstawila te tabletki i zapisala się do innego gina potadzić sie. Daç nie da się funkcjonować... zobaczysz czy się poprawi. Martuś ja tego twojego tż to potraktowalabym terapią szokową. Chce sie poczuç jak kawaler to ok. Nie ma prasowania koszul prania i gotowania obiadkow. Nakarmilabym dzieci i siebie posprzatala po obiadku i poszla na spacer jak ma przyjsć do domu. Ciekawe jak dlugo by wytrzymal bez jedzenia i prrania. W sumie jakby chcial byç sam to też wszystko to mudialby robić. Bo to nie jest normalne. On ma teraz za dobrze pewnie. Truskawka a ci polecam matę z monitorem oddechu. Bedziesz spokojnie spała po tej akcji. My dzis o 16 mamy 3 dawkè szczepienia. Trzymajcie kciuki żeby przrszly bezproblemowo jak poprzednie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3857 |
Wtajemniczenie
|
Martus no ja tez bym przestala dziada karmic i obslugiwac! Ale wiecie, jak jest cham to sobie do knajpy bd chodzil jesc bo on Pan i Wladca.
Goskie ![]()
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Hej mloda nie spi od 6,ja jem sniadanie , za godz do pracy na pelen gwizdek. Trzymajcie kciuki bo dzis do 12.
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Ojciec chrapie a mloda go pklada stopami pp twarzy...
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
Olimpia bez zmian.
odstawię tabletki ... nie wiem tylko czy mogę od tak... zostały mi 3 tabletki ... więc chyba do końca muszę je wybrać... Młoda wstała o 6, spać jej się nie chce. a ja padam na pysk. znów mi się zbiera na wymioty. a wiecie od czego mnie te stawy kolanowe bolą? ![]() od tych ☠☠☠anych tabletek... ja nie mogę chodzic :| Moje dziecko nauczyło się chwytać ![]() ![]()
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baset ja juz ci pisalam ze bym zmienila na fb .bo co innego jak sa plamienia po porodzie przy tabletkach.tak jak ja nie kialam okresu to przez dwa opakowania prawie non stop kreawilam bo macica musiala sie jeszcxe oczyscic a co innego jak ty masz dwuskladnikowe tabletki i przerwe na okres w nich sie robi a ty non stop wymiotujesz i aie sle czujesz .mowilas ze po tabl innego producenta lepiej sie czulas sprobuj pojsc do apteki z tym odpisem i popros o daylette .ze wykupilas vixpo sobrse pamietam?ale po nich bardzo zle sie czujesz.albo zrezygnuj z tabletek w ogole bo jak wymiotujesz to i tak zadna ochrona przed ciaza Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
Agnes
dzięki ![]() to odstawie całkiem... i pójdę do gina po inne. do innego gina...
#3862 |
Zakorzenienie
|
No chyba ze sprobujesz te co bralas wczesniej.ale wlasnie najlepiej do gina bo moze i tamte bedzoesz zle tolerowac po ciazy kto to wie
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Raczkowanie
|
Hej u nas pobudka jak zwykle o 7 młoda zjadła i leży w naszych pościelach i znowu zasypia😀
Też taka śmieszka się zrobiła że za każdym razem jak się do niej podejdzie to zaciesza niesamowicie albo tak mądrze patrzy😀cały czas przekreca się na boki ale na brzuszek nie może i bardzo się przy tym wkurza😜😜 Baset odstaw te gówniane tabletki bo nie ma sensu się męczyć tych ostatnich też nie bierz bo tak jak mówi Agnes wszystko zwracasz więc ochrona przed ciążą jest i tak zerowa tylko się trujesz niepotrzebnie Ruska zalinkuj jak możesz nosidełko jakie kupiłaś😀😀😀 Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() ![]() ![]() 3610 kg 55 cm godz. 10:30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Calkowicie, na min tydzien, ale raz chyba nawet na trzy? Krostki tylko... Moge zrobic zdjecie jak mi sie uda. Ja na poczatku jadlam wszystko, a pptem nie wiedzialam jak sie zabrac Za szukanie przyczyny, wiec przy kolejnym Dziecku zaczne od ryzu i kurczaka i stopniowo bede wprowadzac inne rzeczy. Cytat:
Bo ty z warszawy? Haha ![]()
![]() |
#3865 |
Wtajemniczenie
|
Goskie wow szybko zaczal chodzi bratanek
![]() Moja mala tez bardzo fajnie rozwija sie ruchowo. Juz od dawna przekreca sie z pleców na brzuch a teraz już prawie przekreca sie z brzucha na bok tylko nie wie co zrobic z jedna reka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Choć martus kiedys pisała że jest też awanturnik tak? Żeby nie było że zacznie ręce wyciągać do niej jak przestanie mu usługiwać Cytat:
Hej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Ola hej
![]() Martus dziewczyny mają racje ![]() czy przez te upały Maluchy wam też tak kiepsko śpią?
#3868 |
Konto usunięte
|
Kuba się często w nocy przebudza ostatnio. Nie wiem czy przez upał czy pelnie?
3 kupy pod rząd zielone. Nie wiem co mu mogło zaszkodzić. Pewnie coś po tych urodzinach. Tam w zasadzie wszystko jadłam oprócz czekolady |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
BAN stały
|
Witam sie z rana
Zostalo 18 dni !!!!!!! ![]() Dzisiaj idziemy na sesje narzeczenska , juz nie moge sie doczekac ![]() Tzn my bedziemy robic parze zdjecia, nie nam :P Dzisiaj zamawiam bukiet, nie wiem jaki wybrac Obraczka - cisza, jeszcze nie ma, ciekawe czy dojdzie. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Nie wiem czy przez upaly ale przez jakies 3 - 4 tygodnie mala budzila sie co godzine, dwie ..Myslalam ze sie skoncze |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak juz na boczki sie przekreca to lada moment na brzuszku wyląduje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.