|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepsze efekty miałam po ćwiczeniach z: | |||
| Ewą Chodakowską |
|
1 | 8,33% |
| Mel B |
|
2 | 16,67% |
| Anną Lewandowską |
|
0 | 0% |
| Inne |
|
9 | 75,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z E. Chodakowską dziś ćwiczyć zaczynamy, tłuszczykowi się nie damy :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ewa Chodakowska - czy polecacie ćwiczenie z nią? Wasze efekty
Jedzenie to tak naprawdę 80 % sukcesu widzę po sobie jak ćwiczyłam nie było efektów zmienilam dietę i cm spadają
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jem chleba jasnego zero słodyczy fast foodów minimum alkoholu , owoce jem tylko do 12 i tak max jedna porcję dziennie najczęściej w koktailu albo do owsianki ![]() makaron i ryż tylko brązowe ![]() chleb ciemny tylko do śniadania i ewentualnie na drugie ![]() dużo wody , zero soków kupnych i napojów gazowanych. Kolacje białkowe ![]() I to w sumie tyle
|
|
#1596 |
|
Konto usunięte
|
Swoja droga rozczarowala mnie ta metamorfoza
Nie mam miejsca na pilke, a cwiczenia bez niej sa po prostu kiepskie
|
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem straszną makaroniarą, te razowe też uwielbiam, więc nie powinno być problemu. A kasze jesz?
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardziej chodzi o to żeby nie skończyło się na całej tabliczce ![]() Powiem Ci ze z kasz to tylko gryczana do obiadu szczerze mówiąc innych za bardzo nie wiem z czym bym mogła zjeść np jaglana jak masz jakieś pomysły to pisaj
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj chyba strzelę sobie Killera. Mam ochotę na coś.. Zabójczego
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy trening Metamorfoza za mną. O ile pierwsza połowa jest dość intensywna, to reszta rund taka sobie. Nijaka i nudna. Raczej nie będzie to mój ulubiony zestaw Ewki.
W ogóle ostatnio coś odstawiłam Ewke, bo mi sie przejadla i ćwiczę inne treningi. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2015-09-02 o 18:13 |
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Witam szanowne Wizażanki
Po długiej wewnętrznej walce postanowiłam dołączyć do zacnego grona propagatorek zdrowego stylu życia. Nigdy nie miałam problemów z wagą - w zasadzie sport nigdy nie był mi obcy. Basen, bieganie, treningi 3x w tygodniu - każda forma aktywności sprawiała mi przyjemność. Sprawy trochę się pokomplikowały gdy dokładnie rok temu wyprowadziłam się z rodzinnego miasta i rozpoczęłam pracę. Od tej pory czułam nieznacznie jak obrastam tłuszczykiem i tak oto nadszedł moment, gdy przy wzroście niespełna 160cm ważę 63kg. Przeglądając wątek, wczoraj po raz pierwszy spróbowałam Skalpela z Ewą. I prawdę mówiąc zrobiło mi się siebie żal. Mięśnie drżały, płuca nie chciały współpracować, a 40minutowy trening skończyłam cała zlana potem, czerwona jak burak. Powiedziałam sobie że koniec z tym! Wystarczy, że przez 8 godzin siedzę na tyłku w pracy. W wielu postach widziałam jak genialnie udzielacie wsparcia w chwilach słabości i dajecie kopa tym, którzy tego potrzebują. Byłoby wspaniale, gdybym i ja mogła dzielić się tutaj z Wami malutkimi celami które mam zamiar sobie wyznaczać i sukcesami w ich realizacji. Ale koniec gadania - dzisiaj spróbujemy z Killerem. Zdam relację, o ile przeżyję trening
Edytowane przez StonkaaZiemniaczana Czas edycji: 2015-09-02 o 18:35 |
|
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze możesz liczyć na rady i wsparcie, każda z nas kiedyś zaczynała Dzisiaj próbowałam zmierzyć się z Killerem - niestety, jestem typem osoby którą denerwuje, kiedy gumka nie trzyma poprawnie włosów przy podskakiwaniu, a na dodatek jestem jeszcze za ciężka, żeby tak sprawnie przechodzić z ćwiczenia do ćwiczenia. W połowie wyłączyłam i przestawiłam się na zupełnie inne treningi. I w tym miejscu chciałabym poradzić Ci to, co radzę innym - szukaj różnych treningów, różnych trenerów. Po pewnym czasie możesz zwyczajnie się znużyć, więc warto mieć coś dla urozmaicenia Robiłaś zwykły Skalpel, czy Skalpel Wyzwanie? Ten drugi jest bardziej intensywny. Co do pocenia się, ze mnie za każdym razem potwornie się leje, czego szczerze nienawidzę, zwłaszcza w pozycji tzw. deski, kiedy to mam pot w oczach Dziel się z nami wszystkimi, sukcesami i radościami, ale także - oczywiście drobnymi - porażkami i zdawaj relacje ze zwalczania ich
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie poznając siebie w lustrze przypominałam dorodnego buraka, ale mimo to czuję się niesamowicie. Litry potu wylane (taaak pot był nawet w oczach ), przerwy w ćwiczeniach - ale mimo wszystko dotrwałam do końca. Dziękuję za radę Jutro dam sobie trochę odpocząć - wybiorę lżejszy zestaw, za to w piątek planuję podejście do Turbo Spalania - jakie macie doświadczenia po pierwszych kontaktach z nim? |
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Ćwiczyłam i spalanie i wyzwanie. I zdecydowanie polecam Wyzwanie. Zaczynałam pół roku temu swoją przygodę właśnie od tego programu. Dynamiczniejsze. Ciekawsze ćwiczenia. Rozliczane w czasie. Dzięki niemu spaliłam mnóstwo tkanki tłuszczowej 😉. Wyrobilam kondycję na tyle,ze mogę ćwiczyć Intensywne treningi Interwalowe.
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak najszybciej spalisz z Killerem. To już taki dość wysiłkowy program. Ale nie jest rozliczany w czasie jak Wyzwanie. Ja źle się czułam po Killerze. A super po Wyzwaniu. Killer to intensywne Cardio a Wyzwanie to Interwalowe ćwiczenia rozliczane protokołem tabaty - 20 sek ćwiczenie i 10 sek przerwy. W Wyzwaniu masz każde ćwiczenie w wersji zaawansowanej i podstawowej. W Killerze tylko jeden rodzaj cw. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2015-09-02 o 22:40 |
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady killera zrobić
moja kondycja jeszcze leży i kwiczy
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) - robiłam zwykły skalpel. Może któregoś dnia spróbuję z wyzwaniem celem urozmaicenia. _Shiloh_, dziękuję za radę - myślę, że w piątek wybór padnie na Turbo wyzwanie o ile zakwasy po wczorajszym Killerze trochę miną Co polecacie na lżejsze treningi, pomiędzy cięższymi typu Killer albo Turbo? Tak żeby się ładnie wypocić nie nadwyrężając jakoś szczególnie mięśni. |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj mam dzień z rozciąganiem, a to zwykle mi trochę pomaga. Nie raz wstawałam z bólem pleców - kiepski materac, cóż zrobić - i stretching zwykle pomagał. Po treningu jest to u mnie obowiązkowe zakończenie i jeśli później mam zakwasy, przechodzę je o wiele łagodniej. No proszę, jednak wykłady z fizjologii na coś się przydały
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
Ja zdradzilam Ewe na chwile z Shaunem T (ktorego uwielbiam za insanity!!!), ale juz do niej wrocilam i robie treningi tak, jak ona teraz sugeruje na fb: poniedzialek turbo wyzwanie, wtorek sekret, sroda metamorfoza z pilka, czwartek sekret, piatek turbo wyzwanie albo pilka i sobota sekret. Fajne takie przeplatanie
no i to sa moje ulubione treningi ![]() A jak szukacie czegos spokojniejszego, rozciagajacego i wylewajacego pot to polecam PiYo czyli dynamiczne polaczenie pilatesa i yogi
|
|
|
|
#1611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na materac co prawda nie narzekam, ale rozciąganie od zawsze było malutkim acz skutecznym sposobem na zakwasy po treningach Niedługo pora rozruszać cielsko po dniu za biurkiem. xMayx - ćwiczysz aby schudnąć, czy bardziej wymodelować ciało? |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I żeby schudnąć, i żeby ciało wymodelować. I też po prostu dla lepszej kondycji i zdrowia, wiadomo, przecież każda z nas chce, żeby ciało nam służyło jak najdłużej |
|
|
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A stosujesz jakąś konkretną dietę przy ćwiczeniach? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do diety, staram się eliminować cukry proste. W sumie nie przepadam za sklepowymi słodyczami, ale jadłam z przyzwyczajenia, bo były w domu. Teraz koniec. Ograniczam też chleb, bo rodzice nie potrafią się do razowego przekonać. Poza tym, płatki owsiane okazują się być o wiele smaczniejsze
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś usłyszałam mądre zdanie, że to ilości tuczą, a nie produkty. Ale co tu oszukiwać - słodycze jeszcze nikomu nie pomogły schudnąć Też staram się ograniczać, ale nie wystrzegam się zupełnie. Wolę raz na jakiś czas zjeść jakiegoś cukierka, niż długo długo nic i w efekcie pochłonąć tabliczkę czekolady w chwili słabości
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, że ilość również ma znaczenie. I zgadzam się również co do słodyczy, wolę sama upiec coś raz na jakiś czas - przynajmniej wiem, co i ile do tego ciasta wsadzam Staram się dodawać nieco mniej cukru niż zaleca przepis - do słodzika jakoś nie umiem się przekonać. No i zazwyczaj piekę takie rzeczy, żeby przemycić do nich owoce. Ciacha z ciężkimi kremami zostawiam na wyjątkowe okazje. Ogólnie uwielbiam gotować ![]() Jutro mam dzień treningowy. Od Ewy zarzucę Skalpel Wyzwanie, do tego pewnie jakiś dodatkowy trening na brzuch i uda. A, ostatnio znalazłam dance cardio, które trwa 10 minut i prowadzi je czarnoskóra trenerka, więc oczywiście jest sporo seksownych ruchów i równie dużo żywiołowego zachęcania do kontynuowania
|
|
|
|
|
#1617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio złapałam etap pieczenia drożdżówek wszelkiego rodzaju - z jagodami, jabłkami, jeżynami.. Sezon na owoce w pełni więc trzeba korzystać U mnie dzisiaj było dość spokojnie, przyjemnie wręcz. Zapuściłam Ekstra Figurę z Ewką i jestem bardzo zadowolona. Akurat na rozruszanie się po morderczym Killerze z wczoraj ![]() Za to na jutro planuję coś cięższego przed weekendem. Jakiś czas temu próbowałam szukać układów Zumby na youtube, ale nie natrafiłam na nic co by mnie porwało. Może spróbuję z tym Dance Cardio o którym mówisz |
|
|
|
|
#1618 |
|
BAN stały
|
ja kiedyś ćwiczyłam Ewe,do czasu aż rozwaliłam sobie kostkę. Osobiście polecam Mel B., fajny też jest nowo odkryty Szymon Gaś
xxx ćwiczę bo chcę jak najlepiej wypaść na sesji : ) A jakie wy macie powody? : )
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-07 o 00:32 Powód: Link. |
|
|
|
#1619 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba, że jakiś rower wpadnie albo dłuższy spacer. Generalnie za krótko ćwiczę, żeby trenować dzień w dzień. Mam nadzieję, że za jakiś czas dojdę do takiego etapu Dance cardio jest całkiem fajne - mimo, że trwa krótko, to średnia koordynacja w tego typu ruchach powodowała, że musiałam się bardziej wytężać i trochę dawało mi to w kość Polecam, naprawdę. Choćby właśnie dla wyrobienia tej koordynacji, bo co tu dużo mówić.. Ten sposób poruszania się jest meeega apetyczny Cytat:
|
||
|
|
|
#1620 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niedziela na opieprzanie to baaardzo dobry pomysł, zwłaszcza że sama po sobie zaobserwowałam iż mięśnie lubią sobie czasami odpocząć. Wczorajsza Ekstra Figura tak mnie wypociła, tak mnie porozciągała, że dzisiaj z zakwasów zostało naprawdę niewiele. Jestem gotowa na turbo! ![]() Cytat:
Może znowu się polubimy tak dla urozmaicenia treningów z Ewą
Edytowane przez StonkaaZiemniaczana Czas edycji: 2015-09-04 o 08:36 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

Nie mam miejsca na pilke, a cwiczenia bez niej sa po prostu kiepskie