Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 09:16   #1531
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Witam się w 37 tygodniu

co za parszywa noc :|

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:20   #1532
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czesc dziewczyny... Też jestem wciąż w dwupaku i widzę, że też dobrego snu nie miałyście...

Śniło mi się, że urodziłam córkę a nie syna.... Że dziecko nie chciało jeść mleka z piersi, a ze mnie w ogóle nie leciały odchody poporodowe i położna powiedziała, że nie umiemy zająć się dzieckiem i chciała nam je zabrać ;(((
Stary 2015-09-01, 09:21   #1533
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Wiecie co właśnie Wyskoczyl mi taki tekst na fb, aż się wzruszylam
DO MAM PRZEDSZKOLAKÓW !!
Mamuś, wstajemy! Załóż mi proszę wygodne dresy i kapcie, których nie będę musiał wciskać siłą. Zostaw w szatni coś na przebranie – wiesz, czasem łyżka tańczy w zupie, czasem żal mi zostawić w sali zabawki i… toaleta tak daleko wydaje się wtedy. Mamuś, wiem, że moje pójście do przedszkola przeżywasz bardziej niż ja. Jestem twoim skarbem, kruszynką, maluszkiem, żabką, księżniczką, misiaczkiem… wiem mamciu wiesz co, muszę ci powiedzieć, że nam obojgu będzie trudno się rozstać. Ale tylko na początku, kilka dni. No może kilka, kilka. I wiesz co, mamciu? Może przyjść mi do głowy (najczęściej w przedszkolnej szatni) kurczowe trzymanie się twojej nogi, trzymanie twoich rąk, błaganie, żebyś mnie nie zostawiała, nie porzucała, nie odchodziła beze mnie! Mamciu bądź silną kobietą – twoja siła ducha pomoże mi oswoić się z nową sytuacją. Dokonałaś dobrego wyboru! Nie ma nic piękniejszego niż szansa mojego rozwoju wśród rówieśników. Zobaczysz, jeszcze zaskoczę cię mamciu wierszykiem wypowiedzianym z pamięci…piosenką zaśpiewaną dla ciebie…rysunkiem o naszej miłości… samodzielnie ubranymi spodenkami….a może nawet uświadomię sobie, że sprzątanie po zabawie, to nie taki diabeł jak go malują Dzięki tobie, mogę nauczyć się tego wszystkiego w przedszkolu. Tylko musisz wierzyć we mnie – będzie dobrze! Tylko bądź dzielna. Nie płacz za mną w pracy i po drodze do niej – nie robisz mi krzywdy. Nie żegnaj się ze mną zbyć długo, przed wejściem do Sali ukochaj mnie najmocniej, najmocniej, najmocniej, na ucho szepnij, że kochasz, że wrócisz i…idź odważnie. Nie zastanawiaj się czy dobrze zrobiłaś oddając mnie do przedszkola – ty mnie nie oddajesz, ty mnie rozwijasz. Nie przerażaj się moim płaczem podczas pierwszych dni – w ten sposób chcę ci powiedzieć, że będę tęsknił, że cię kocham… a ty mamciu, swoją mądrością, rozsądkiem i konsekwencją naucz mnie proszę czekać na ciebie ze spokojem w moim małym serduszku, a obiecuję, że za jakiś czas sam będę ciągnął cię za rękę do moich przedszkolnych przyjaciół… wszyscy potrzebujemy czasu na odwagę
cudowne słowa
Stary 2015-09-01, 09:24   #1534
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Jezu myślałam że tylko ja mam takie skurcze dupy, kiedyś czasem ale bardzo zadko zdazylo się podczas seksu, a teraz 3 dni mam codziennie skurcze, robiłam siku to osikalam klozeta bo mnie w trakcie zlapalo i się wzdrygnelam. Hah

Chyba twój tż jest lekko nie poważny? !

E tam takie komenty to ok, ale wie ze się starałam i ma zjeść choć troszkę.. wiem ze później ew na kolacje śniadanie zje resztę jeśli coś można odgrzac. Ja tez nigdy bym mu przykrości nie zrobiła raz zrobił rybę okropnie mu wyszła i co.. zezarlam żeby nie było mu przykro bo wiem ze się starał.

Dziś na koniec dnia tak jakoś mi głupio. Fajny dzień wszystko miło, dzwonimy złożyć życzenia urodzinowe do jego siory, pyta się co robię mąż mówi ze leżę obok, a ona mowi no tutaj dziewczyny za tobą tęsknią, (mój małż niedawno wrócił z zagranicy). Nie wkurzylam się początkowo on oczywiście nic złego w tym nie widzi bo napewno chodziło o koleżankę jego siostry a nie 60 innych dziewczyn.. ale jakoś mi przykro.. :/ czy zrobiła to specjalnie? ! przecież w gruncie rzeczy wiem ze się kochamy i nigdy w życiu nie dał mi do zrozumienia nic. Ale teraz jakoś bardziej wszystko mnie uderza a jeszcze takie coś... wyolbrzymiam? !
Skurcze dupy jeszcze pamiętam, najgorzej jak idzie kupa
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
w ogole to położna mi powiedziała wczoraj, że mam karmić z obydwu piersi na jeden raz, bo jak karmiłam do tej pory co 3h z jednej to drugą dopiero karmiłam za 6h i to jest za długi czas.. tzn chodziło jej o to, że to będzie miało podobno znaczenie na moje dalsze karmienie, bo później mogę mieć niewystarczająco pokarmu, a mały będzie potrzebował więcej i tak wyszliśmy z rytmu naszego karmienia, że już jestem całkiem głupia z tego.. no ale stosuję się do tej rady, bo jeszcze chciałabym trochę pokarmić
A mnie mówiły, i to kilka babek, że najpierw karmimy jednym, jeśli się nie najadło to dajemy drugiego i później od tego drugiego zaczynamy kolejne karmienie. Ja tez karmię na zmianę i chyba wszystkie kobiety tak robią. Cycek się sam dostosuje.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:47   #1535
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Misiskuku ja czytalam ze to najlepiej 2 sexy musza byc zeby pobudzic.( Jednego dnia )
No ciekawe ja mam na 24 myślę ze az do października nie przenoszę
ile????? jak ja po jednym gdzie Tż więcej działa jestem wykończona

Tż codziennie w nocy jak wstaję na siku i po wodę to pyta: "co tam?, "jak się czujesz" a jak dzwoni albo nawet w domu "kiedy rodzisz"
Stary 2015-09-01, 10:10   #1536
Blondynka17
Zadomowienie

Tak mi sie moj bąk wyklada i wez tu jedz wygodnie w aucie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-01, 10:10   #1537
loudres
Zadomowienie

To ja się nie wypowiadam bo mój juz do 2 klasy idzie, a gdybym puściła go rok wcześniej to by teraz szedł do 3. Hah mimo uplywajacych lat za każdym razem uronie lezke,

Malaja przeczytałam 'aż się wkurzylam' czytam czytam.. I myślę o co ci chodzi czekam na jakieś rozwinięcie akcji a tu nic.. później jeszcze raz.. I już prawidłowo hihi
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:18   #1538
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Też tak mam. A zapinacie pasy? Ja zapinam bo się boję tego nie zrobić a zdrugiej strony boję się że dzidziol ma tam głowę gdzie jest dolny pad mimo że obciagam ile się da. Chociaz uderzenie brzuchem w deskę bez zapuetych pasow czy wylecenie pezez szybę nie jest bezpieczniejsze
tak zapinam pasy, podnoszę brzuszek i zapinam. nie lubię jeździć nie zapięta bo latam wtedy w tym siedzeniu. I z tego co wiem to pasy aż tak mocno nie naciskają, o wiele większym zagrożeniem jest jazda bez pasów, w razie choćby mocniejszego hamowania leci się do przodu

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
No i ja po wizycie. Mam przykaz leżenia jeszcze tydzień, a potem niech się dzieje wola nieba, mam wstać i być w pełni aktywną
Moja "infekcja" okazała się podrażnieniem na luteinę, więc ją odstawiam. Szyjka ma 1,5 cm i nic się nie zmieniła od ostatniej wizyty. Mały waży już 3kg i ma się dobrze. Pępowina wokół szyi dalej jest. Najdziwniejsze, że moja ginka cały czas coś mówi o skierowaniu do szpitala W sensie, że ona tą informację umieści na skierowaniu do szpitala. A ja nie dopytałam i nie wiem o co cho. Jakie skierowanie
Powiedziałam jej o tym, że zauważyłam spadek ruchliwości dzidzi - chciała zrobić ktg, ale kolejka meeega. Więc ktg za tydzień, a do domu dostałam detektor tętna, haha nieźle pojechała
Ale nie będę go raczej używać, bo się zeschizuję już totalnie. Niech sobie leży na półce w razie 'w' jak już będę zdesperowana.
Najbardziej wkurzyła mnie położna, która rejestruje pacjentki. Ja wychodzę z tym detektorem (o który nie prosiłam - to lekarka mi go sama wcisnęła) i się łapie za głowę. A że nam ciężarnym to się w dupach poprzewracało. Że panikujemy, że dziecko ma prawo pospać i się nie ruszać. Że jesteśmy przewrażliwione itp itd...
Nawet nie wiecie jak mi się głupio zrobiło, ale i tak wewnętrznie się zbulwersowałam. Bo chyba mam prawo się martwić tak? To moje pierwsze dziecko i mam prawo dmuchać i chuchać na zimne.
Dobrze, że ona jest taka mądra....

Śliczne!
czyli już nie masz drobnego chłopczyka
a ta położna by się zastanowiła co gada.... to nawet nie chodzi o przewrażliwienie, a nawet gdyby, lepiej sprawdzić czasem po 100 razy i mieć pewność, że wszystko z naszym maluszkiem jest ok.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:20   #1539
malaja86
Rozeznanie

Właśnie wróciłam ze sklepu. Wogóle nie chodzę teraz na spacery. Pół godziny i padam. Brzuch mi stwardniał.
Było o adapterach. Ja mam od maja i przyznan się ze od max 2 tyg nie zawsze zapinam. Wogóle w aucie mi nie wygodnie. Już jeżdzę prawie w poZycji leżącej.
Stary 2015-09-01, 10:22   #1540
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Ja bez pasów jeżdżę po tej akcji hamowania co pas wbił mi się w brzuch. Nie i koniec.
Stary 2015-09-01, 10:22   #1541
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Rodzi ktoras? w koncu wrzesien
Ja jeszcze nie, ale nie wierzę że to już TEN miesiąc! Aaaaaa!

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja pytałam w aptekach i nigdzie nie było, można znaleźć w zielarskich prędzej. Ja w końcu zamówiłam na doz. I następnego dnia już było w aptece do odbioru

dzień dobry we wrześniu! Ja dziś popołudniu tez mam wizyte jestem bardzo ciekawa co tam słychać, ale pewnie bez usg będzie
Dzięki, w takim razie chyba zamówię przez internet
Ja też mam wizyty bez USG...

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

Tż codziennie w nocy jak wstaję na siku i po wodę to pyta: "co tam?, "jak się czujesz" a jak dzwoni albo nawet w domu "kiedy rodzisz"
To i tak Was podziwiam, bo ja ani razu nie dałabym rady. Poza tym TŻ jest przerażony tym, że mamy się kochać.
Stary 2015-09-01, 10:30   #1542
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam ze sklepu. Wogóle nie chodzę teraz na spacery. Pół godziny i padam. Brzuch mi stwardniał.
Było o adapterach. Ja mam od maja i przyznan się ze od max 2 tyg nie zawsze zapinam. Wogóle w aucie mi nie wygodnie. Już jeżdzę prawie w poZycji leżącej.
Ja też już jeżdzę autem prawie na leżąco. Wczoraj jak jechałam do gina to mnie tak wytrząsło, że aż mi brzuch stwardniał

ale duchotaaaaa, gorącooooo a ja muszę leżeć w tym ciepłym łóżku

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:31   #1543
didi9
Raczkowanie

Hejo

jeśli chodzi o pasy to ja najpierw zapinam pas przysiadam pupskiem tę część pod brzuchem i przekładam sobie tylko tę dłuższą cześć. Bardzo mi nie wygodnie jak normalnie zapinam pasy.

Mam pytanie do mam posiadających pas poporodowy: zabieracie go do szpitala już? Bo nie wiem od kiedy zaczyna się go nosić i czy w szpitalu już będzie potrzebny.

A my dziś idziemy na ostatnie usg w tej ciąży i to na godzinę 22 Hardkor, ale tylko taka nam pasowała. Mam nadzieję, że dowiem się, że za max tydzień poród, bo świruję powoli.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:38   #1544
201701300931
Konto usunięte

owieczka nie wiem o której masz wizytę ale powodzenia

Ja pasy zapinam zawsze i nie ma innej opcji. Miałam 15 lat temu wypadek i gdyby nie pasy to byłoby ze mną źle.

U mnie oczywiście brak oznak porodu. Dzieć leniwy strasznie, chyba przez te upały. Sprawdziłam sobie jeszcze w kalkulatorze datę porodu na podstawie owulacji i wychodzi na sobotę, więc może przy tym wyliczeniu Szymek się wstrzeli
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:39   #1545
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
Zrobiłam tak jak mówisz i co usłyszałam? "ciekawe bo ja mogę powiedzieć dokładnie to samo"

Mam już i jego i mamy serdecznie dość.
Idę chyba pod prysznic i spac za chwilę...
ja pierdziu, jakby mi tż, tak powiedział, to dostałby chyba w łeb z miotły. Zero szacunku.

Cytat:
Mi Polożna tez mówiła by karmić z obu piersi, ale najpierw jedna i na koniec druga bo na początku mleko jest rzadsze i z tej drugiej będzie na zasadzie popicia.

Za to bratowa męża mówiła by przerywać karmienie co chwilę bo wtedy dziecko nie ma kolki. Jednak coraz mniej wierze w jej rady odkąd powiedziała że po ksZtałcie brzucha zawsze rozpoznaje się płeć.
I że mam inny niż ona wiec napewno dziewcZyna musi być, ale powiedziała to na głos po usg jak powiedziałam płeć

Cały cZas spina mi brzuch
Jak jutro któraś z Was pójdzie do urZedu nie powiem jakiego i nie załatwi sprawy przez nieobecność urzędnika to pewnie będziemy z mężem w szpitalu .....
może niech bratowa jeszcze z fusów zacznie wróżyć płeć dziecka

do urzędu zaraz się muszę wybrać :/ żyć człowiekowi nie dają

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Witam się i ja, niestety budyń nie zadziałał.
Wkurzyłam się bo ostatni dzień skwaru a mi akurat koszą trawę pod oknami, głośno, spaliny i spać się nie daje ech...

Palec to 2 cm! Nikt przecież ci dwóch łap do Bożeny nie wsadzi a pełne rozwarcie to 10 cm.
ja mam nadzieję, że coś źle usłyszałam, może to miału być dwa opuszki? ostatnio było rozwarcie na opuszek palca
i wyobraziłam sobie te 2 ręce w bożenie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Misiskuku ja czytalam ze to najlepiej 2 sexy musza byc zeby pobudzic.( Jednego dnia )
No ciekawe ja mam na 24 myślę ze az do października nie przenoszę
to ja nie rodzę bo mam zakaz na seks
jejku nie dość, że już od 4 tygodni nic, teraz nie wiadomo kiedy urodzę i po jeszcze 6 tygodni, takiego postu to ja dawno nie miałam

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Matko jak się nie wyspałam. Po wczorajszej wizycie dostałam kategoryczny zakaz leżenia na plecach, bo łożysko już dojrzałe i na tylnej ścianie są gorsze przepływy. Próbowałam spać na boku, ale okrutnie mnie bolą wtedy biodra, więc co chwile pobudka. Jak juz zasnęłam nad ranem go obudził mnie sygnał karetki. Okazało się, ze to nie karetka, a chłopak jeździ na rowerze z sygnalizatorem, który wydaje takie dźwięki. Nie wiem co ludzie mają w głowach, żeby kupować dzieciom takie dziadostwo.

Poza tym Mały przystopował z przyrostem wagi- obecnie waży 3.400 kg, więc ryzyko cięcia na razie mocno zmalało
ja nie wiem w jakim stanie mam łożysko, ile wód płodowych

i kolejne duże dziecię
Stary 2015-09-01, 10:39   #1546
dirtyblack
Raczkowanie

ja mam adapter, ten zapiany miedzy nogami i kocham go

wczoraj mialam wizyte, rozwarcie na palec, jezeli nic sie samo nie wydarzy to w poniedzialek do szpitala...
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:41   #1547
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam posiadających pas poporodowy: zabieracie go do szpitala już? Bo nie wiem od kiedy zaczyna się go nosić i czy w szpitalu już będzie potrzebny.

A my dziś idziemy na ostatnie usg w tej ciąży i to na godzinę 22 Hardkor, ale tylko taka nam pasowała. Mam nadzieję, że dowiem się, że za max tydzień poród, bo świruję powoli.
22 wow a ty masz mieć cc?

Co do pasa poporodowego to ja do szpitala nie biorę. Najwyżej mąż dowiezie.
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
owieczka nie wiem o której masz wizytę ale powodzenia
O 16 30 dziękuję za życzenia!
Stary 2015-09-01, 10:42   #1548
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Uważaj bo tak się objawiają skurcze macicy właśnie. Ja też byłam przekonana że to mały mi się wypina tyłkiem, ale jak byłam u gina to on mówi że to są właśnie skurcze macicy, które się od dna zaczynają, mały siedzi dużo niżej. Mnie to aż miażdżą moje połamane za młodu żebra i boliiiii
ooo to ja myślalam ze mały mi sie tez wypina i brzuch sie taki kwadratowy mi wtedy robi.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:47   #1549
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja jeszcze pasa poporodowego nie mam ale muszę kupić. Dzisiaj na wadze -2 od wagi początkowej. Skóra w średniej kondycji. Brzuch lekko flakowaty, ale ubieram ciuchy z zeszłego roku także jestem mega szczęśliwa!
Dzieć się oderwał od cyca, po 2 h no ale jak ma być inaczej jak jest cyc -sranie -cyc -sranie i cyc. Nie powiem, zeby mnie to martwiło, bo nie ma problmów z kupą, ale takie siedzenie/leżenie jest męczące bo zawsze czegoś zapomnę, a to pilota od tv i nie mogę włączyć, a to tel dzwoni i żeby do niego sięgnąć brakuje ci 10 cm no ale człowiek się z czasem może wyrobi. Ok, idziemy na spacer po buły

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:48   #1550
rokanali
Raczkowanie

Uff nadrobiłam weekend

Ja byłam wczoraj u gin i mamy dobre i złe wieści. Mała nadal jest niziutko, szyjka ładnie się szykuje, wygładza stopniowo, skróciła się. Ale niestety córcia jest leciutka:/ końcówka 36 tygodnia a ona ledwo 2400 waży:/ Mam na 13 jechać na KTG i jeszcze zrobimy USG na lepszym sprzęcie, ale ja to mam już mikro zawał. Tż się śmieje, że ona może grubiutka to nie będzie, ale masę mięśniową to ma rozbudowaną, wariuje w tym brzuchu niesamowicie. Jak o 19 zacznie tak koło 24 kończy.
rokanali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:48   #1551
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tak mi sie moj bąk wyklada i wez tu jedz wygodnie w aucie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
uwielbiam takiego bąka wczoraj wieczorem też mi tak dupę przestawiała, na prawo i na lewo, trochę gorzej jak coś ładuje pod żebra, ale to moje kochane dziecię więc wybaczam

wy piszecie, że nie spałyście, a ja całą noc z małymi przerwami spałam jak zabita, nie słyszałam nawet jak tż-et wychodził do pracy i jak na chwilę się obudziłam po 6 to się wystraszyłam, że on zaspał.

dobra, zbieram się do tego za☠☠☠istego urzędu, aż się boję, że zacznę tam rodzić. Tak nienawidzę tam chodzić i zawsze ciśnienie mi podniosą
Stary 2015-09-01, 10:48   #1552
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ooo to ja myślalam ze mały mi sie tez wypina i brzuch sie taki kwadratowy mi wtedy robi.
Moj sie tak wypina. Latwo to sprawdzam, przykladajac reke w to miejsce. Zazwyczaj po kilku sekundach zwiewa

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:51   #1553
party_girl7
Zakorzenienie

Blondynka super
ja jak sobie na chwile lapka położyłam na brzuch to prawie się przewrócił od tych fal
Stary 2015-09-01, 10:51   #1554
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Nie ma jak pełnia... znowu nie śpię. Dziec mi nie śpi i bolą mnie pachwiny. Cos się robi nieprzyjemnie w tym błogosławionym stanie;/
ooo widze ze nie tylko ja koczowalam w bezsennosci o 3 w nocy. duchota i jakies chore mysli nie pozwalały mi prze1,5 godz usnąć. ale potem śniło mi sie ze pojechałam na porodówke i co dziwne z siostrą a nie z mezem. jeszcze nie rodziłam ale połozne i lekarze byłi tacy mili na IP, mam tylko nadzieje ze to niczego nie zapowiada.
Stary 2015-09-01, 10:53   #1555
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rokanali Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam weekend

Ja byłam wczoraj u gin i mamy dobre i złe wieści. Mała nadal jest niziutko, szyjka ładnie się szykuje, wygładza stopniowo, skróciła się. Ale niestety córcia jest leciutka:/ końcówka 36 tygodnia a ona ledwo 2400 waży:/ Mam na 13 jechać na KTG i jeszcze zrobimy USG na lepszym sprzęcie, ale ja to mam już mikro zawał. Tż się śmieje, że ona może grubiutka to nie będzie, ale masę mięśniową to ma rozbudowaną, wariuje w tym brzuchu niesamowicie. Jak o 19 zacznie tak koło 24 kończy.

złe wieści?? przecież ta waga jest jak najbardziej w normie, przecież nie wszystkie dzieci muszą mieć 3kg w 36tc
moja ma podobnie i się tym nie przejmuję, no może trochę się przejęłam i zamówiłam jeszcze trochę ciuszków na mniejsze rozmiary
Stary 2015-09-01, 10:53   #1556
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Duchota taka, że pół nocy nie spałam, Mikołaj wiercił się ogromnie, wiecznie byłam mokra tak, że się wystraszyłam, że mi wody odeszły

Kurde, stresuję się tą dzisiejszą wizytą
ja tez cała mokra ( a spałam nago) i jeszcze mega bol krocza i pleców doszedł.
ja tez dziś wizyta. ciekawe czy cos sie dowiem konkretnego.
Stary 2015-09-01, 10:56   #1557
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rokanali Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam weekend

Moja mała miła na poczatku 37 tygodnia 2700. Wiec kochana nie przejmuj sie. Może poprostu jest drobna. A usg zawsze ma jakąś skale blędu chyba 200-/+

Mała ma czkawke. Czuję ją w Bożenie
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:57   #1558
ScarlettOh
Raczkowanie

Hejka

I u mnie 40. tydzień leci... Dzisiaj mamy 3. rocznicę ślubu i mieliśmy małą nadzieję, że dziś się dzieciątko wykluje, ale raczej nic się nie zapowiada. Macica ćwiczy, Mała nisko, ale nie liczę, żeby dzisiaj miało coś nastąpić... Po południu kolejna wizyta, zobaczymy jaki progres.

Pisałyście o zapinaniu pasów. Ja zapinam cały czas i szczerze mówiąc, w ogóle mi nie przeszkadzają. Prowizorycznie trzymam pas na dole trochę odciągnięty, ale nawet jak tego nie zrobię to zupełnie go tam nie czuję, a z pasem czuję się jednak bezpieczniej niż bez niego.

Co do karmienia z jednej czy z dwóch piersi, to w "Języku niemowląt" czytałam, że nie polecają zmieniania piersi ze względu na to, że mleko leci częściami i najpierw mleko początkowe (najbardziej rzadkie), potem środkowe (bardziej tłuste) i na końcu końcowe (o konsystencji śmietany), a zmieniając pierś pozbawiamy dziecka któregoś z etapów. Nie wymądrzam się jednak, bo jeszcze nie karmiłam, zobaczymy jak to w praktyce wygląda, mówię tylko co tam napisali
ScarlettOh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:58   #1559
rokanali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
złe wieści?? przecież ta waga jest jak najbardziej w normie, przecież nie wszystkie dzieci muszą mieć 3kg w 36tc
moja ma podobnie i się tym nie przejmuję, no może trochę się przejęłam i zamówiłam jeszcze trochę ciuszków na mniejsze rozmiary
Gin powiedziała, że za mało i trzeba to obserwować. Najśmieszniejsze jest to, że oboje z tż jesteśmy szczupli, ja to nawet bardzo:P a w ciąży przytyłam jedyne 12,5 kg:P
rokanali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:01   #1560
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

ja juz sie boje seksów. jakos nie dalabym rady. ostatni był ze 3 tyg temu i nie chce wiecej.

moj maż tez ostatnio zaczął sie dopytywac jak wstaje siku.a dzis jsk sie turlałam zeby sie jakos podnieść przez sen wziąl mnie za rekę i podciagną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości