Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 11:48   #1591
elcia88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może widziałyście te bujaczki
http://bajkolandia.sklep2.pl/fisher-...28-p-1906.html
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...614202320.html
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...625571773.html

Nie widziałam ich na żywo. Wogóle w Lublinie zobaczyć leżacżek fisher price graniczy z cudem.
Zastanawiam się który wybrać, które "płozy" są lepsze.
I czy lepszy pałąk wkładany z jednej strony- czy z dwóch.
Cena nie gra roli w tym przypadku.
ja mam bujaczek z innej firmy i płozy całkowite, i moim zdaniem takie są lepsze niz te częsciowe z pierwszego linka.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:53   #1592
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
I się poryczałam, niedobra
!!!
jak szlam do sklepu to przechodziłam koło szkoły. Była grupka maluszków. I łzy mi stanęły w oczach- a nie znałam żadnego dziecka.
U nas będzie z maluszkiem babcia- zapiszemy Łucję dopiero do przedszkola, ale na 4 h, potem będzie odbierać ją babcia - 10 minut drogi. Zimą dziadek autem.
Stary 2015-09-01, 11:54   #1593
zuzulka_89
Zadomowienie

Witam się i ja wczoraj na wizycie (1,5h opóźnienia!!) okazało się że Mały ma już 2830 g +/- 413g (37tc)- taka rozbieżność w wadze. Szyjka powoli się skraca ale w tym tygodniu rodzić nie będę. Dzieć wg wykresów jest już duży na 38tc. do tego mój Gin idzie od poniedziałku na urlop do 20.09 i powiedział, że znając jego szczęście wtedy urodzi większość jego wrześniowych pacjentek :-P no i pobrał mi wreszcie GBS, który dziś z rana zaniosłam do laboratorium. Jeszcze pod koniec wizyty gin powiedział do mojego Tżta, żeby wytrzymać grzecznie do weekendu a potem to można cieszyć się żoną ile się da, bo po porodzie przez 6 tygodni nic a nic:-P

Agu- super, że z Ewcią tak dobrze wam idzie
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:56   #1594
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie widziałam ich na żywo. Wogóle w Lublinie zobaczyć leżacżek fisher price graniczy z cudem.
Ja wlasnie planuje kupic ten z 1 linka ale w innych kolorach. Widzialam go na zywo bo moje obie siostry i bratowa maja te wlasnie bujaczki z 1 palakiem. Mialam okazje zajmowac sie maluszkami i korzystalam wlasnie tez z tego modelu moze dlatego jestem do niego przekonana. Malutka po wczorajszej inwazji gosci uzbierala sobie troche pieniedzy i mam zamiar na dniach zamawiac. Musze tylko wybrac kolor
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:00   #1595
Rybulka
Zakorzenienie

No cóż, ja po wizycie... I co? Wielkie nic!
Zero rozwarcia a tp za 2 dni
Starszy syn urodził się 2 dni przed tp, teraz też się nastawiłam, że taczej nie przenoszę. No, ale wszystko wskazuje, że jednak tak będzie
Teść nie dostanie jutro prezentu na urodziny raczej
W czw. mam przyjść na badanie i na ktg.

Jeszcze mnie mama "pocieszyła", że ona zarówno mnie, jak i moje 3 siostry przenosiła ok. 10 dni

Cytat:
Wiecie co właśnie Wyskoczyl mi taki tekst na fb, aż się wzruszylam
DO MAM PRZEDSZKOLAKÓW !!
Mamuś, wstajemy! Załóż mi proszę wygodne dresy i kapcie, których nie będę musiał wciskać siłą. Zostaw w szatni coś na przebranie – wiesz, czasem łyżka tańczy w zupie, czasem żal mi zostawić w sali zabawki i… toaleta tak daleko wydaje się wtedy. Mamuś, wiem, że moje pójście do przedszkola przeżywasz bardziej niż ja. Jestem twoim skarbem, kruszynką, maluszkiem, żabką, księżniczką, misiaczkiem… wiem mamciu wiesz co, muszę ci powiedzieć, że nam obojgu będzie trudno się rozstać. Ale tylko na początku, kilka dni. No może kilka, kilka. I wiesz co, mamciu? Może przyjść mi do głowy (najczęściej w przedszkolnej szatni) kurczowe trzymanie się twojej nogi, trzymanie twoich rąk, błaganie, żebyś mnie nie zostawiała, nie porzucała, nie odchodziła beze mnie! Mamciu bądź silną kobietą – twoja siła ducha pomoże mi oswoić się z nową sytuacją. Dokonałaś dobrego wyboru! Nie ma nic piękniejszego niż szansa mojego rozwoju wśród rówieśników. Zobaczysz, jeszcze zaskoczę cię mamciu wierszykiem wypowiedzianym z pamięci…piosenką zaśpiewaną dla ciebie…rysunkiem o naszej miłości… samodzielnie ubranymi spodenkami….a może nawet uświadomię sobie, że sprzątanie po zabawie, to nie taki diabeł jak go malują Dzięki tobie, mogę nauczyć się tego wszystkiego w przedszkolu. Tylko musisz wierzyć we mnie – będzie dobrze! Tylko bądź dzielna. Nie płacz za mną w pracy i po drodze do niej – nie robisz mi krzywdy. Nie żegnaj się ze mną zbyć długo, przed wejściem do Sali ukochaj mnie najmocniej, najmocniej, najmocniej, na ucho szepnij, że kochasz, że wrócisz i…idź odważnie. Nie zastanawiaj się czy dobrze zrobiłaś oddając mnie do przedszkola – ty mnie nie oddajesz, ty mnie rozwijasz. Nie przerażaj się moim płaczem podczas pierwszych dni – w ten sposób chcę ci powiedzieć, że będę tęsknił, że cię kocham… a ty mamciu, swoją mądrością, rozsądkiem i konsekwencją naucz mnie proszę czekać na ciebie ze spokojem w moim małym serduszku, a obiecuję, że za jakiś czas sam będę ciągnął cię za rękę do moich przedszkolnych przyjaciół… wszyscy potrzebujemy czasu na odwagę
Ale się poryczałam

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny... Też jestem wciąż w dwupaku i widzę, że też dobrego snu nie miałyście...

Śniło mi się, że urodziłam córkę a nie syna.... Że dziecko nie chciało jeść mleka z piersi, a ze mnie w ogóle nie leciały odchody poporodowe i położna powiedziała, że nie umiemy zająć się dzieckiem i chciała nam je zabrać ;(((
Taaaaaak, schizujemy już

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Skurcze dupy jeszcze pamiętam, najgorzej jak idzie kupa
A mnie mówiły, i to kilka babek, że najpierw karmimy jednym, jeśli się nie najadło to dajemy drugiego i później od tego drugiego zaczynamy kolejne karmienie. Ja tez karmię na zmianę i chyba wszystkie kobiety tak robią. Cycek się sam dostosuje.
Ja też tak karmiłam syna

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tak mi sie moj bąk wyklada i wez tu jedz wygodnie w aucie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Słodkie

Cytat:
Napisane przez rokanali Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam weekend

Ja byłam wczoraj u gin i mamy dobre i złe wieści. Mała nadal jest niziutko, szyjka ładnie się szykuje, wygładza stopniowo, skróciła się. Ale niestety córcia jest leciutka:/ końcówka 36 tygodnia a ona ledwo 2400 waży:/ Mam na 13 jechać na KTG i jeszcze zrobimy USG na lepszym sprzęcie, ale ja to mam już mikro zawał. Tż się śmieje, że ona może grubiutka to nie będzie, ale masę mięśniową to ma rozbudowaną, wariuje w tym brzuchu niesamowicie. Jak o 19 zacznie tak koło 24 kończy.
Spokojnie, jeszcze nabierze wagi, jest czas

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ja tez cała mokra ( a spałam nago) i jeszcze mega bol krocza i pleców doszedł.
ja tez dziś wizyta. ciekawe czy cos sie dowiem konkretnego.
Ja śpię w samych majtolcach. Mnie wczoraj parę razy bóle krzyżowe brały

ScarlettOh, gratuluję rocznicy!

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wypisali mnie mała waży ok 2800 wszystko ok, rozwarcia brak.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Super

agu23gda, cieszę się, że sobie tak świetnie radzicie

Cytat:

Ja mam Fisher Price'a, ale innego.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:01   #1596
owieczkaa
Zakorzenienie

Jak ja już mam dość lata... człowiek wielki jak szafa trzydrzwiowa, to jeszcze się poci jak lokomotywa. Pierwszy i ostatni raz zafundowałam sobie końcówkę ciąży na lato. Nigdy więcej!

Rybulka - łączę się w bólu, ja jestem czwarty dzień po terminie i też nic się nie dzieje...

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-09-01 o 12:03
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:04   #1597
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Rybulka - łączę się w bólu, ja jestem czwarty dzień po terminie i też nic się nie dzieje...
Dołączam się do bólu
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:06   #1598
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja wlasnie planuje kupic ten z 1 linka ale w innych kolorach. Widzialam go na zywo bo moje obie siostry i bratowa maja te wlasnie bujaczki z 1 palakiem. Mialam okazje zajmowac sie maluszkami i korzystalam wlasnie tez z tego modelu moze dlatego jestem do niego przekonana. Malutka po wczorajszej inwazji gosci uzbierala sobie troche pieniedzy i mam zamiar na dniach zamawiac. Musze tylko wybrac kolor
No właśnie, ile już wizyt za wami? Dużo osób atakuje czy na razie najblizsza rodzina? Odpieracie ataki czy nie ma potrzeby?

Stary 2015-09-01, 12:07   #1599
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dołączam się do bólu
Jedyne co pocieszające to że nie leżymy w szpitalu jak biedna czarownica... W domu jednak o niebo lepiej.
Ja się teraz na serio zaczynam bać indukcji...
Stary 2015-09-01, 12:09   #1600
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co pocieszające to że nie leżymy w szpitalu jak biedna czarownica... W domu jednak o niebo lepiej.

Ciekawe co u niej... Nie odzywa sie, to moze cos ruszylo?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:10   #1601
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ciekawe co u niej... Nie odzywa sie, to moze cos ruszylo?
Może? oby!
Stary 2015-09-01, 12:12   #1602
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
jak szlam do sklepu to przechodziłam koło szkoły. Była grupka maluszków. I łzy mi stanęły w oczach- a nie znałam żadnego dziecka.
U nas będzie z maluszkiem babcia- zapiszemy Łucję dopiero do przedszkola, ale na 4 h, potem będzie odbierać ją babcia - 10 minut drogi. Zimą dziadek autem.
Będziecie mieć Łucję? Kiedy przez 1,5 miesiąca myśleliśmy, że mamy dziewczynkę, miała mieć na imię Łucja Już do brzucha tak mówiliśmy. Cudne imię, tak mi żal, ze będzie u nas niewykorzystane... Nie myślałam, że komuś jeszcze podoba się do tego stopnia

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja wczoraj na wizycie (1,5h opóźnienia!!) okazało się że Mały ma już 2830 g +/- 413g (37tc)- taka rozbieżność w wadze. Szyjka powoli się skraca ale w tym tygodniu rodzić nie będę. Dzieć wg wykresów jest już duży na 38tc. do tego mój Gin idzie od poniedziałku na urlop do 20.09 i powiedział, że znając jego szczęście wtedy urodzi większość jego wrześniowych pacjentek :-P no i pobrał mi wreszcie GBS, który dziś z rana zaniosłam do laboratorium. Jeszcze pod koniec wizyty gin powiedział do mojego Tżta, żeby wytrzymać grzecznie do weekendu a potem to można cieszyć się żoną ile się da, bo po porodzie przez 6 tygodni nic a nic:-P

Agu- super, że z Ewcią tak dobrze wam idzie
No to po weekendzie do dzieła

Cytat:
Jak ja już mam dość lata... człowiek wielki jak szafa trzydrzwiowa, to jeszcze się poci jak lokomotywa. Pierwszy i ostatni raz zafundowałam sobie końcówkę ciąży na lato. Nigdy więcej!

Cytat:
Dołączam się do bólu
Biedne wy

Mój kręgosłup dziś odmawia współpracy

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:15   #1603
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Dołączam się do bólu
No nic dziewczyny, łączmy się w tym bólu i cierpieniu
Pocieszam się, że pewność jest jedna- już bliżej niż dalej
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:16   #1604
didi9
Raczkowanie

Cytat:
22 wow a ty masz mieć cc?

Co do pasa poporodowego to ja do szpitala nie biorę. Najwyżej mąż dowiezie.

O 16 30 dziękuję za życzenia!
Nom, nie wiem czy jej tam nie usnę podczas badania Nie, nie mam mieć cc, ale mam nadzieję, że ginka powie "Pani Diano, szyjka zgładzona, rozwarcie na dwa palce, proszę ruszac do domu po torbę i do szpitala, bo zaraz będą skurcze"
Takie moje małe marzenie na dziś

No ja właśnie nie wiem kiedy zaczyna się nosić ten pas, wydaje mi się, że sierpniówki pisały, że już dwa dni po porodzie zakładały na kilka minut 3 razy dziennie, ale ręki ani głowy sobie uciąć nie dam
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:16   #1605
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Skąd ci ludzie w tych parkach normalnie prawie każda ławeczka zajęta. Czy oni nie pracują.
Pomijając ze młodzieży masa hihi koniec laby.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:18   #1606
Małgosia89
Zakorzenienie

niech ten upał sie juz skonczy, bo skonam

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:23   #1607
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Masakra tez mam dosc i kutwa dalej bez lodowki bo czesci jeszcze nie doslali oszaleje! Ide do biedry sie torche ochlodzic i napic czegos zimnego

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-01, 12:23   #1608
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, ile już wizyt za wami? Dużo osób atakuje czy na razie najblizsza rodzina? Odpieracie ataki czy nie ma potrzeby?

W szpitalu byla tylko moja mama z bratem i jego narzeczona ale to dla mnie bliskie osoby wiec nie mialam problemu z tym ze wygladalam jak zombiak. wczoraj byli u nas rodzice TZ z jego babcia i ciocia - z kolei dla niego to sa bliskie osoby wiec jakos dalam rade. No i chyba dobrze ze za jednym razem. Dzisiaj o 13 wpadnie TZ kuzynka z mezem. Srednio mi sie chce ale staram sie tez ich zrozumiec... ze strony TZ to pierwsze dziecko chyba od wiekow wiec sa mega podjarani wszyscy. Aczkolwiek nie ukrywam ze to znosze z grzecznosci bo teraz w tych pierwszych dniach w domu mam bardziej ochote wygladac jak fleja w spodenkach do pol dupy zeby mi szwow nie draznilo, bez makijazu i w kitku byle jakim a tu niestety trzeba jakos wygladac i ogarnac z lekka mieszkanie...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:28   #1609
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Nom, nie wiem czy jej tam nie usnę podczas badania Nie, nie mam mieć cc, ale mam nadzieję, że ginka powie "Pani Diano, szyjka zgładzona, rozwarcie na dwa palce, proszę ruszac do domu po torbę i do szpitala, bo zaraz będą skurcze"
Takie moje małe marzenie na dziś
Sądzę że żaden ginekolog się nie pokusi o taką deklarację Bo są dziewczyny które bez żadnych oznak nagle zaczęły rodzić a jestem taka ja, która ze zgładzoną szyjką i skurczami byłam już 3 tygodnie temu, nagle wszystko się zatrzymało i kisnę tu jak ogórek.
Stary 2015-09-01, 12:31   #1610
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jutro u nas ma być po 20 stopni
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
W szpitalu byla tylko moja mama z bratem i jego narzeczona ale to dla mnie bliskie osoby wiec nie mialam problemu z tym ze wygladalam jak zombiak. wczoraj byli u nas rodzice TZ z jego babcia i ciocia - z kolei dla niego to sa bliskie osoby wiec jakos dalam rade. No i chyba dobrze ze za jednym razem. Dzisiaj o 13 wpadnie TZ kuzynka z mezem. Srednio mi sie chce ale staram sie tez ich zrozumiec... ze strony TZ to pierwsze dziecko chyba od wiekow wiec sa mega podjarani wszyscy. Aczkolwiek nie ukrywam ze to znosze z grzecznosci bo teraz w tych pierwszych dniach w domu mam bardziej ochote wygladac jak fleja w spodenkach do pol dupy zeby mi szwow nie draznilo, bez makijazu i w kitku byle jakim a tu niestety trzeba jakos wygladac i ogarnac z lekka mieszkanie...
Nie tak źle. Ale domyślam się ze to meczy i ze za każdym razem musisz opowiadać to samo. Ja się boję ze będę miała dość i będę niemiła dla gości.

Stary 2015-09-01, 12:34   #1611
petel
Raczkowanie

Cytat:
Witam się i ja, niestety budyń nie zadziałał.
Wkurzyłam się bo ostatni dzień skwaru a mi akurat koszą trawę pod oknami, głośno, spaliny i spać się nie daje ech...

Palec to 2 cm! Nikt przecież ci dwóch łap do Bożeny nie wsadzi a pełne rozwarcie to 10 cm.
Czytałam gdzieś (ale wiarygodne źródło typu książka), że to się tak umownie określa i mówi albo o palcach albo cm. Ale to to samo, stad przelicznik 1 palec=1 cm
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:35   #1612
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Jutro u nas ma być po 20 stopni

Nie tak źle. Ale domyślam się ze to meczy i ze za każdym razem musisz opowiadać to samo. Ja się boję ze będę miała dość i będę niemiła dla gości.

U mnie to mąż jest bojowo nastawiony na odwiedziny po porodzie i coś czuję, że się z rodziną może pokłócić o to kiedy będą chcieli przyjechać. Po zajęciach w SR stwierdził, że nie pozwoli na to by przez 1 miesiąc ktoś nam gitarę zawracał. A potem jak już będę w lepszej formie to powoli będą mogli nas odwiedzać
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:36   #1613
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym mogła leżeć w szpitalu. Przynajmniej bym miała pewność, że urodzę tam gdzie chcę Bo jak się nic nie ruszy i pojadę ze skierowaniem w niedzielę to na 90% mnie odeślą z powodu braku miejsc. I wyląduję w szpitalu gdzie będzie bardzo mała szansa na poród rodzinny...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:39   #1614
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Sądzę że żaden ginekolog się nie pokusi o taką deklarację Bo są dziewczyny które bez żadnych oznak nagle zaczęły rodzić a jestem taka ja, która ze zgładzoną szyjką i skurczami byłam już 3 tygodnie temu, nagle wszystko się zatrzymało i kisnę tu jak ogórek.
Ejże, każdy ma jakieś swoje marzenia, no!

Ja jeśli chodzi o bujaczki to zakochałam się w tiny love http://bebito.pl/product-pol-21265-T...1-brazowy.html
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:44   #1615
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to mąż jest bojowo nastawiony na odwiedziny po porodzie i coś czuję, że się z rodziną może pokłócić o to kiedy będą chcieli przyjechać. Po zajęciach w SR stwierdził, że nie pozwoli na to by przez 1 miesiąc ktoś nam gitarę zawracał. A potem jak już będę w lepszej formie to powoli będą mogli nas odwiedzać
Mój to samo powiedział i bardzo sie z tego ciesze

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:47   #1616
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

I ja to chyba popieram, na początku roku siostra stryjeczna urodziła i podali konkretną datę na odwiedziny. Wcześniej tylko rodzice i teście. I tak chyba zrobimy. Termin mamy 22.09 a potem mamy urodziny pod koniec października i początek listopada i chyba zrobimy mała imprezę.
My mieszkamy z teściami, liczę ze moi rodzice bedą przyjeżdżać.
Stary 2015-09-01, 12:53   #1617
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś (ale wiarygodne źródło typu książka), że to się tak umownie określa i mówi albo o palcach albo cm. Ale to to samo, stad przelicznik 1 palec=1 cm
zdecydowanie i z całą pewnością palec to 2 cm. W szpitalu lekarze i położne częściej się posługują określeniem "palec" więc to ważne żeby nie mącić w głowie.
Cytat:
Ja bym mogła leżeć w szpitalu. Przynajmniej bym miała pewność, że urodzę tam gdzie chcę Bo jak się nic nie ruszy i pojadę ze skierowaniem w niedzielę to na 90% mnie odeślą z powodu braku miejsc. I wyląduję w szpitalu gdzie będzie bardzo mała szansa na poród rodzinny...
Ja też się boję braku miejsc i z tego względu wolałabym leżeć już tam tak jak Ty ale z drugiej strony nie chcę medykalizacji porodu echh
Stary 2015-09-01, 13:00   #1618
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ejże, każdy ma jakieś swoje marzenia, no!

Ja jeśli chodzi o bujaczki to zakochałam się w tiny love http://bebito.pl/product-pol-21265-T...1-brazowy.html
Ja też :-D w szarym z poglebionym daszkiem :-D
Na szczęście to będzie prezent od.męża ekipy z firmy więc jeden wydatek odpada :-P

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
zdecydowanie i z całą pewnością palec to 2 cm. W szpitalu lekarze i położne częściej się posługują określeniem "palec" więc to ważne żeby nie mącić w głowie.

Ja też się boję braku miejsc i z tego względu wolałabym leżeć już tam tak jak Ty ale z drugiej strony nie chcę medykalizacji porodu echh
Według moich informacji uważam tak jak owieczka.
Wszędzie podają że palec to 2cm
Stary 2015-09-01, 13:05   #1619
ridja devojka
Zakorzenienie

Kobiety, czy któraś z was kupowała może cienki, bawełniany szlafrok?
Bo uznałam po pobycie w szpitalu, że to jednak potrzebne. Ale nie wiem gdzie kupić. Nie chcę kupować w esotiq za 120zł, a na zamawianie przez neta za późno... oglądam strony sieciówek ale nie mają w ofertach raczej szlafroków.
Stary 2015-09-01, 13:10   #1620
czarownica_tea
Zakorzenienie

No wiadomości są niezłe, ruszyło. Szyjka się zgładziła i rozwarcie na 2 palce (nieduże damskie ale 2). Miałam masaż szyjki to nie było przyjemne ale nie bolało aż tak jak poprzednio. Jutro znów się badamy i masujemy. Chodzę po schodach i po szpitalu, bujam biodrami i Mała wstawiła się tak, że czuć główkę. Psychicznie czuję się lepiej, mogę się napić kawy a dziewczyny są sympatyczne. Jest dużo dużo lepiej

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości